Mitä tapahtuu TTL:n altistuskokeessa

nisuiisu

Harri Alenius ehkä tietämättään paljastaa tässä artikkelissa, mitä TTL:n laittomissa altistuskokeissa tapahtuu:
http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.php?id=1165&vl=2009

Tässä hän sen sanoo:
Solukokeissa pelkät toksiinit eivät aiheuttaneet tulehdusmuutoksia, mutta yhdessä bakteerien soluseinän osien kanssa ne aiheuttivat erittäin massiivisen tulehdusreaktion, kertoo immunotoksikologi, tutkimusprofessori Harri Alenius Työterveyslaitoksesta.
LAINAUS PÄÄTTYY

Tosin hän puhuu bakteerin (eikä homeen) soluseinän osista. Ihan samaa tapahtuu TTL:n käyttämien homeallergeeniuutteiden epäpuhtauden beta-glukaanin kanssa.

Siis kukaan ei reagoi TTL:n altistuskokeessa siihen, mihin pitäisi eli homeallergeeniin (poikkeus olin minä). TTL:n tarkoitus tuossa kokeessa on, että altistettavan henkeä salpaisi ja sen myötä puhallustehot laskisivat ja näin voitaisiin valehdella altistetulle, että sinulta diagnosoitiin nyt astma. Monelle TTL:n lääkäri on sanonut iloisena, että löytyihän se sairaus lopultakin.

TTL:n potilasosastolla on eräs laillistettu lääkäri, jolla ei ole potilaita, vaan hänen tehtävänään on mitä ilmeisemmin valita kuhunkin altistettavaan mahdollisimman hyvin sopiva allergeeniuute. He tietävät sen, että kuinka paljon tuota epäpuhtautta on kussakin valmistuserässä. Minulle annettiin silmien altistamiseen tarkoitettua Aspergillus fumigatus –allergeeniuutetta kaksi kertaa n. 1,5 viikon välein. Se oli samaa valmistuserää. Se kerrotaan altistuspöytäkirjassani, samoin viimeisessä altistuspöytäkirjassa lukee tosiaan, että kyseessä on ”silmäaine” hoitajan kirjoittamana.

Minulle siis annettiin kaikkein puhtainta laatua, joka sisälsi vain Af-allergeenia. Minulle ei siis haluttu antaa diagnoosiksi astmaa. Onneksi kävi niin, että minä reagoinkin juuri siihen, mihin piti eli Af-allergeeniin ja johon kukaan kosteusvauriosta sairastunut ei reagoi. Minä olin tullut sille allergiseksi, koska loin 1970-luvulla lämmennyttä kesällä erittäin pahoin pölyävää lämmityshaketta. Kävin keuhkosairauteni vuoksi TYKSin keuhkotautien pkl:lla kuusi kertaa 1985-86. Kuudennella kerralla minulle sanottiin, että keuhkosairauteni on parantunut.

Minulle tuli jo heti siinä ensimmäisessä Af-altistuksessa erittäin massiivinen tulehdus, joka ilmeni korkeana kuumeena. Tämän jälkeen tilannetta pahennettiin vielä kahdella muulla homeallergeenilla. Toinen ei aiheuttanut mitään reaktiota, mutta toinen aiheutti puupäisen poissaolevan tunteen eli happikadon aivoihin. Keuhkoni siis tulehtuivat lisää ja eivät pystyneet toimittamaan tarpeeksi happea kehooni.

Mirja Salkinoja-Salonen kertoo myös ”Sisäilmastoseminaari-2009”-kirjassa, että beta-glukaani monikymmenkertaistaa kosteusvauriosta sairastuneen kehossa olevien bakteerimyrkkyjen myrkyllisyyden. Se on juuri samaa asiaa, mitä Harri Alenius tässä lehtiartikkelissa kirjoittaa.

Harri Alenius on todella tehnyt solukokeita mm. tutkinut valinomysiinin vaikutusta makrofageihin. Valinomysiini tuhosi niitä ja sai aikaiseksi myös tulehduksenvälittäjäaineiden synnyn, mm. sen, joka aiheuttaa kuumeen. Kosteusvaurioaltistuksessa sairastuneella kuumetta nostavaa ainetta (ILE-1) erittyy vain vähän, koska valkosolujakin on vähänpuoleisesti. Lämpötilan nousu on tästä johtuen lievä, sen huomaa vain kuumeisena olona. Minulla oli altistuskokeiden jälkeen 516 miljoonaa eli paljon ja kuumeen nousu oli kova. Samoin kohoaa ILE-6, joka aiheuttaa mm. korkean verenpaineen. Minulle tapahtui juuri noin Forssassa. Verenpaineeni ei laskenut millään lääkkeellä. Se laski vasta, kun lääkäri kielsi menemästä minua kouluuni. Forssan koulussa oli niin vanha ilmastointi, että se kierrätti myös itiöitä ja näin niiden sisältämät soluseinärakenteet yhdessä bakteerimyrkkyjen kanssa aiheuttivat minulle tulehduksen keuhkoihin. Jouduin pitämään jopa talvitakkia päällä oppituntieni aikana, koska koko yläruumistani palelsi. Hankalaa oli jopa tasamaalla kävely.

TTL:n altistuskokeiden jälkeen aloin reagoimaan myös ulkoilmassa. Minä soitin tästä monet kerrat Ritva Piiparille TTL:lle. Kyseessä on pakko olla Aspergillus fumigatus –itiö ja tarkemmin sanottuna sen kuorikerroksen allergeeni ja/tai beta-glukaani, koska se pääsee pienuutensa vuoksi keuhkorakkuloihin. Ulkoilman muiden itiöiden beta-glukaani ei pääse pieniin hengitystiehyeisiin asti.

Tämä kosteusvauriosta sairastuneiden ihmisten kohtelu on todella törkeätä ja se täyttää mitä julmimman ihmisoikeusrikoksen tunnusmerkistön. Suomi pitäisi ottaa EU:n täydelliseen holhoukseen ja syyllisille pitäisi saada ankara tuomio. Jo ainakin 100 000 viatonta ihmistä on kuollut poliittisen eliittimme ja johtavien terveysvirkamiesten välinpitämättömyyden vuoksi.

Sitten on vielä näitä edesvastuuttomia ”astmaatikkoja”, jotka sabotoivat tätä keskustelupalstaa. Ovat todella tyhmiä, koska eivät tajua millään, että heilläkin on bakteerimyrkkyjen aiheuttama koko kehon hiljainen krooninen tulehdus, josta voi seurata vaikka mitä mm. syöpiä ja autoimmuunisairauksia.

ystävällisin terveisin

Pekka Nikkola

75

3958

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nisuiisu

      ASTMASTA:
      http://www.tohtori.fi/?page=6732776

      Sitten on olemassa tämä TTL-astma, joka on huijausta ja josta kerron yllä miten se kepulikonstein aikaansaadaan.

      Paha virhe tehdään silloin, kun kosteusvauriosta sairastuneelle määrätään kortisonia ja astma-tulehduslääkkeitä, koska silloin tuhotaan entistä enemmän jo muutenkin vähiä valkosoluja.

      Pekka Nikkola

    • nisuiisu

      kertoo synkkää tarinaa:
      http://www.asuntokiinteisto.fi/asuntokiinteisto/lehti.php?sub=artikkeli&jid=19

      KTL:n biokemisteille oli aikoinaan (1990-luvun alku) lastenleikkiä selvittää, mikä kosteusvauriossa sairastuttaa. Biokemistien Maija-Riitta Hirvosen ja Aino Nevalaisen kuunteluoppilaana oli tuohon aikaan myös nykyinen lääketieteen professori Tuula Putus.

      Tämä bakteerimyrkkytieto jumiutui silloin KTL:n pääjohtaja Jussi Huttuseen ja maamme silloisiin huippupolitiikkoihin eli Esko Ahoon ja Iiro Viinaseen. Taisi kuulua hallituksen sisäpiiriin myös ainakin Kauko Juhantalo.

      KTL ja nykyisisin kai pitäisi sanoa Terveyden ja pahoinvoinnin laitos eli THL on pantannut tätä bakteerimyrkkytietoa myös Pekka "Transrasvahappo" Puskan johtamana. Ko. liikanimen Puska sai sen johdosta, että onnistui kusettamaan suomalaisia syömään keinotekoista voita ns. Pohjois-Karjala projektin avulla. Margariini sisälsi noita syöpää aiheuttavia transrasvahappoja.

      Ehkä synkin vuosi Suomen sodanjäkeisessä historiassa on se, kun Lipposen 1. hallitus astui remmiin vuonna 1995 sosiaali- ja terveysministerinään Sinikka "Lipposen löytö Imatralta" Mönkäre. Hän piti huolen siitä, että HYKSin sisäilmapolin johtaja Helena Mussalo-Rauhamaa ei saanut kertoa, mitä kosteusvauriossa sairastuneen keuhkoissa tapahtuu. Se kerrottiin vasta viime vuoden sisäilmastoseminaarissa. Mönkäreellä oli suora yhteys tapahtumiin hänen entisen väitöskirjaohjaajan professori Tari "Asfaltti" Haahtelan välityksellä, joka oli Helena M-R:n esimies.

      Samoihin aikoihin TTL:n vakuutuslääkärimafia keksi nuo laittomat altistuskokeensa, josta kirjoitan tämän ketjun alotuksessa. Vesa Vaaranen oli tuolloin työlääketieteen osaston johtaja. Muita paikalla olijoita olivat mm. Henrik Nordman, Matti Tuppurainen (laillistettu lääkäri) ja Esa Rahkonen, joka myöhemmin niitti mainetta ja kunniaa ainakin Pohjolan oskkeenomistajien keskuudessa.

      Mutta onneksemme mikrobiologian professori Mirja Salkinoja-Salonen sai apurahaa ja alkoi tutkia ihan oikeata asiaa. Sanottakoon, että KTL:n Kuopion yksikkö tutki samanaikaisesti puuta heinää ja aivan varmasti heillä saattoi olla jopa hauskaakin, ainakin tilipäivinä tai kun pääsivät johonkin sisäilmastoseminaariin jopa ulkomaille. Mirja S-S sitten julkaisi vuonna 1999, missä kaikki oleellinen sanottiin. Tämä on se kirja, jonka sisältöä palstamme Sari Vee alias Homeherkkä ei opi sitten niin millään.

      Noihin S-S:n tutkimuksiin liittyy olellisesti Maria Anderssonin väitöskirja. Tuon väitöksen vastavaittelijältä Pentti Huoviselta sai varmennuksen siihen, että kyllä tuo bakteerimyrkkyasia oli jo 1990-luvun alussa rakentajien ja päättäjien tiedossa. Mitään vain ei ole oikeastaan tehty asian hyväksi ja siinä sivussa sitten ainakin 100 000 on heittänyt ennenaikaisesti veivinsä ja ainakin 200 000 sinittelee vielä joten kuten elossa tämän yhteiskunnan hylkäämänä.

      Tämä julma ihmisoikeusrikos oikeastaan perustuu siihen, että eduskuntamme on kaikessa viisaudessaan sallinut vakuutuslääkäreille sellaisen mielettömyyden, että heidän ei tarvitse nähdä potilastaan lainkaan todetessaan heidät terveiksi. Viimeksi heidän tekemäänsä rikosta helpotettiin vuonna 2005 uuden lain myötä. Tämän lain valmistelussa oli nykyisestä hallituksesta ainakin peruspalveluministeri Paula Risikko. Nyt hän on sitten ministerinä valvomassa, että ainakin tämä "peruspalvelu" on ja pysyy kosteusvauriosta sairastuneilla. Luotettava tarina kertoo, että STM:stä olisi lähtenyt käsky arvauskeskusten lääkäreille ympäri Suomea, esittää jokaiselle potilaalle ensimmäisenä tämä kysymys:
      Arvaas, että olenko oikea lääkäri?

      siunaavin terveisin

      Pekka Nikkola
      FM (biokemia)

    • Homeherkkä#

      Sinun mielestäsi tätä palstaa sabotoivat edesvastuuttomat "astmaatikot".

      Tämän palstan nimi on HOMESAIRAUDET.
      Homesairaudet ovat yhtä kuin ns. kosteusvauriomikrobialtistuksen aiheuttamat ALLERGISET SAIRAUDET.
      Henkilöt, jotka kirjoittelevat SAIRASTUNEENSA BAKTEERIMYRKYISTÄ tällä palstalla, kirjoittelevat otsikon ohi.
      Ja kaiken kukkuraksi sabotoivat ns. kosteusvauriomikrobiallergikkoja, joka allergisoitumien aiheuttaa ammattitautilaissamme no vuonna 1938 mainitut sairaudet: krooninen nuha, astma ja allerginen alveoliitti lisätttynä vuoden 1986 ns. ODTS::llä. Ja tottakai kosteusvauriomikrobiallergisoituminen kuten vaikkapa ruoka-aineillekin allergisoituminen allergeenikäytön jatkumona saattaa johtaa autoimmuunisairauksiinkin.

      Homesairaus tarkoittaa vain sitä, että kosteusvauriotyöpaikalla mikrobialtistuksessa olevien tulehdussairastelevan/-sairastuneen sairaus TOSI HARVOJEN KOHDALLA on TOTEENNÄYTETTY HOMEALLERGEENIUUTTEELLA, joita on valmistettu eri lajisista homeista. Vaikka samoihin sairauksiin johtava allergisoituminen voi tapahtua muillekin ns. kosteusvauriomikrobeille kuin homeille, niin niillä muilla ei ole suoritettu altistuksia.
      Ja noita HOMEALTISTUKSIA ammattitaudin toteennäyttämiseksi on tehty Suomessa JO 1960-luvulta lähtien, joka aikamäärän sinä tarkoitushakuisena jatkumona unohtelet.

      Mitä tulee Aleniuksen mainintaan valinomysiinin aiheuttamasta makrofagituhosta, niin tuntemillani henkilöillä, joiden kohdalla keuhkopoli on otattanut BAL-näytteen, makrofagipitoisuus on ollut yli 90 prosentin luokkaa. Joten valinomysiini ei näytä tuhoavan pitkäaikaisessakaan altistuksessakaan olevien kohdalla makrofageja. Päin vastoin. Niitä on normaalikeuhkoihin verrattuna liikaa.

      Kaikkein huvittavinta jutustelua kirjoituksessasi esittelee M S-S, mikäli hän on todennut, että BETA-GLUKAANI MONIKYMMENKERTAISTAA KOSTEUSVAURIOSTA SAIRASTUNEEN KEHOSSA OLEVIEN BAKTEERIMYRKKYJEN VAIKUTUKSEN.
      Tiedepotaskaa se on siksi, että M S-S ei ole todennut kenenkään kosteusvauriorakennusaltistuneen kehossa olevan BAKTEERIMYRKKYJÄ.
      Kaurapuurotestauksellahan tuo selviää, koska kaurapuurossa on beta-glukaania yllin kyllin. Ja muuten beta-glukaanipillereitäkin on olemassa, joten niilläkin voi itseään testata.
      Kun aloitan viitenä päivänä viikossa aamuni kaurapuurolla ja kupillisella kahvia niin testitulos näyttää ettei M S-S:n mainitsemaa myrkkyä eilimistössäni ole.

      • nisuiisu

        sinut. Sinä olet tämän palstan pahin sabotoija !

        Kaikki, mitä sinä tuossa kirjoituksessasi kirjoitat, on täysin väärin. Ensinnäkään keneltäkään ei ole voitu mitata näitä bakteerimyrkkyjä, koska niitä paljastavia vasta-aineanalyysejä ei ole vielä edes olemassa. Vasta muutamille homemyrkyille on kehitetty vasta-ainetestit. Ovat puuhastelleet pari vuosikymmentä väärän asian kimpussa eli itiöiden allergeeni-vasta-aineiden parissa. Ovat siis tietoisesti tuhlanneet köyhän maamme niukkoja varoja.

        Toiseksi kaurapuuron beta-glukaani menee mahalukkuun, eikä keuhkorakkuloihin. Sama tilanne on näiden bakteereista erittyvien aineenvaihduntatuotteiden kohdalla. Monia niistä käytettään jopa LÄÄKKEINÄ, mutta tietysti mahalaukkuun laitettuna. Jos tuo LÄÄKE joutuu keuhkorakkuloihin, niin se onkin SUPER-MYRKKYÄ.

        Tämä on todella vaarallinen yhdistelmä: ei tiedä asiasta yhtään mitään ja silti neuvoo juuri siitä asiasta, josta ei tiedä hönkäsen pöläystä. Sinä olet juuri sellainen. Väittele vähemmän vaarallisista asioista. Nyt on kuule jo ainakin 100 000 viatonta kuollut, koska on tietoisesti vaiettu näistä myrkyistä.

        Homeet toki voivat aiheuttaa allergioita ja nuo homeallergiat todetaan allergeenin vasta-ainemäärityksellä. Jos jollain homeallergia, niin hän ei ole saanut sitä kosteusvauriosta, vaan jostain muualta.

        Nuo TTL:n käyttämät allergeeniuutteet on tarkoitettu vain IgE-valitteisen allergian tutkimiseen. Minulla on tästä jopa Lääkelaitoksen kirjallinen lausunto.

        Se, mitä tapahtuu TTL:n altistuskokeessa menee juuri noin kuinka Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Harri Alenius kuvaa. Siis beta-glukaani yhdessä mikrobimyrkkyjen kanssa aiheuttaa massiivisen tulehduksen. Sinulle kävi juuri sillä tavalla. Tuollainen massiivinen tulehdus tapahtuu myös homepölykeuhkon yhteydessä, mutta tuon tulehduksen onkin aiheuttanut massiivinen itiöaltistus.

        Jotta TTL olisi saanut käyttää noita allergeeniuutteitaan, niin altistettavan verestä olisi pitänyt löytyä allergeenin IgE-vasta-ainetta. TTL rikkoi myös toisella tavalla noiden uuttteidensa käyttöohjetta: Ne eivät olleet tarkoitettu keuhkojen altistamiseen. Ne olivat tarkoitetu joko nenään tai silmään. Törkein rikos oli tietysti se, että tiesivät ihmisten reagoivan uutteen beta-glukaani epäpuhtauteen, eikä homeallergeeniin.

        ystävällisin terveisin

        Pekka Nikkola
        FM (biokemia)


      • Homeherkkä#
        nisuiisu kirjoitti:

        sinut. Sinä olet tämän palstan pahin sabotoija !

        Kaikki, mitä sinä tuossa kirjoituksessasi kirjoitat, on täysin väärin. Ensinnäkään keneltäkään ei ole voitu mitata näitä bakteerimyrkkyjä, koska niitä paljastavia vasta-aineanalyysejä ei ole vielä edes olemassa. Vasta muutamille homemyrkyille on kehitetty vasta-ainetestit. Ovat puuhastelleet pari vuosikymmentä väärän asian kimpussa eli itiöiden allergeeni-vasta-aineiden parissa. Ovat siis tietoisesti tuhlanneet köyhän maamme niukkoja varoja.

        Toiseksi kaurapuuron beta-glukaani menee mahalukkuun, eikä keuhkorakkuloihin. Sama tilanne on näiden bakteereista erittyvien aineenvaihduntatuotteiden kohdalla. Monia niistä käytettään jopa LÄÄKKEINÄ, mutta tietysti mahalaukkuun laitettuna. Jos tuo LÄÄKE joutuu keuhkorakkuloihin, niin se onkin SUPER-MYRKKYÄ.

        Tämä on todella vaarallinen yhdistelmä: ei tiedä asiasta yhtään mitään ja silti neuvoo juuri siitä asiasta, josta ei tiedä hönkäsen pöläystä. Sinä olet juuri sellainen. Väittele vähemmän vaarallisista asioista. Nyt on kuule jo ainakin 100 000 viatonta kuollut, koska on tietoisesti vaiettu näistä myrkyistä.

        Homeet toki voivat aiheuttaa allergioita ja nuo homeallergiat todetaan allergeenin vasta-ainemäärityksellä. Jos jollain homeallergia, niin hän ei ole saanut sitä kosteusvauriosta, vaan jostain muualta.

        Nuo TTL:n käyttämät allergeeniuutteet on tarkoitettu vain IgE-valitteisen allergian tutkimiseen. Minulla on tästä jopa Lääkelaitoksen kirjallinen lausunto.

        Se, mitä tapahtuu TTL:n altistuskokeessa menee juuri noin kuinka Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Harri Alenius kuvaa. Siis beta-glukaani yhdessä mikrobimyrkkyjen kanssa aiheuttaa massiivisen tulehduksen. Sinulle kävi juuri sillä tavalla. Tuollainen massiivinen tulehdus tapahtuu myös homepölykeuhkon yhteydessä, mutta tuon tulehduksen onkin aiheuttanut massiivinen itiöaltistus.

        Jotta TTL olisi saanut käyttää noita allergeeniuutteitaan, niin altistettavan verestä olisi pitänyt löytyä allergeenin IgE-vasta-ainetta. TTL rikkoi myös toisella tavalla noiden uuttteidensa käyttöohjetta: Ne eivät olleet tarkoitettu keuhkojen altistamiseen. Ne olivat tarkoitetu joko nenään tai silmään. Törkein rikos oli tietysti se, että tiesivät ihmisten reagoivan uutteen beta-glukaani epäpuhtauteen, eikä homeallergeeniin.

        ystävällisin terveisin

        Pekka Nikkola
        FM (biokemia)

        Luehan tarkemmin mitä linkittämässäsi TIEDE-lehden artikkelissa lukee.
        Siinä lukee näin:
        "OIREET KYLLÄ TIEDETÄÄN. Kosteusvauriomikrobit vaikuttavat elimistöön pääasiallisesti HENGITYSTEITSE, huonepölyn mukana kulkeutuvien hiukkasten kautta.
        Nenä vuotaa, väsyttää, silmät ärtyvät, kurkku tuntuu karhealta ja ääni käheytyy, Yskittää, voi tulla hengenahdistusta, kuumeilua, päänsärkyä, nivel- ja lihassärkyjä JA ASTMAA SEKÄ ALLERGISTA ALVEOLIITTIA, eli KEUHKORAKKULATULEHDUSTA.
        Jollakin PUOLUSTUSJÄRJESTELMÄ MENEE SEKAISIN ja puhkeaa AUTOIMMUUNISAIRAUS kuten reuma."

        Kuten huomaat, niin tuossa, kuten niin lukemattomissa muissakin julkaisuissa, KOSTEUSVAURIORAKENNUSALTISTUS aiheuttaa sairautena ASTMAA.
        Kun kosteusvaurakennusaltistuksen on todettu aiheuttavan myös ALLERGISTA ALVEOLIITTIA, niin siihen ei tarvita massiivista pölyaltistusta.
        Jostain syystä ns. ODTS on jäänyt artikkelista pois.
        Kun ODTS tarkoittaa home-tai bakteeriMYRKKYJEN aiheuttamaa keuhkorakkulatulehdusta, niin TIEDE ei ole selvitänyt sitä, kuinka suuri määrä kosteusvauriorakennuksessa tarvitaan TIETTYÄ myrkkyä tuottavaa home- tai bakteerilajia, jotta se pystyy tuottamaan tarvittavan määrän keuhkorakkuloita tulehduttavaa myrkkyjä per hengitysilmaa hengittävä henkilö, joita henkilöitä voi esim. luokkahuoneessa olla kolmisenkymmentä.

        Tuo sinun allergiakäsityksesi näyttää olevan muutenkin hukassa.
        Totesit beta-glukaanista, että mikäli se menee mahalaukkuun, niin siitä ei seuraa mitään, mutta kun se menee keuhkorakkuloihin niin siitä seuraa massiivitulehdus.
        Mikäli immuunijärjestelmä ei pysty käsittelemään mainitsemaasi beta-glukaania, se tarkoittaa sitä, että se hyökkää beta-glukaanin kimppuun joutuupa se elimistöön syötynä, juotuna, hengittettynä tai vaikkapa iholle vedeltynä.
        Muuten kun viime vuoden heinäkuun puolessavälissä minulle puhkesi nilkkoihin psori Wilhelm-grillimakkara lisäi-/säilöntäaine TESTAUKSESTA: puoli grillimakkaraa per päivä 12 päivän ajan, niin havaitsin kaurapuuron sivelyn aamutuimaan vaikuttavan psoriin yhtä hyvin kuin käyttämieni voiteidenkin. Halvaksi tuli. Nenän limakalvoillakin kaurapuurovoide toimii hyvin.

        Kirjoittelit monia BAKTEERIaineenvaihduntatuotteita käytettävän myös lääkkeenä, mutta keuhkorakkuloihin joutuessaan SE ON SUPERMYRKKYÄ.
        Kun minun immuunijärjestelmäni pukkasii kosteusvauriotyöpaikka-altistusaikanani liki 40C:n kuumeen Penicilliummin penisilliinitabuista kolmannen tabun jälkeen (V-pen mega tabu per päivä), niin kait se totesi sen myrkyksi mahalaukkuunkin työnnettynä. Keuhkoputkitulehduksen aiheuttama iltakuume siinä 37.5 tienoilla ja sen aiheuttama yskä päätyi oksennusrefleksiin.

        Kirjoittelit myös, että keneltäkään ei ole voitu mitata BAKTEERImyrkkyvasta-ainetestejä, koska niitä ei ole edes olemassa. Tarkoitatko IgE vai IgG-vasta-ainetestejä.
        Mikäli tarkoitat IgG:tä, niin sillähän ei ole mitään merkitystä.

        Massaspektometrilla pystytään analysoimaan mikä tahansa verenkierrossa oleva aine, myös bakteerimyrkyt, jotka ainoastaan ja vain M S-S:n mukaan sairastuttavat kosteusvauriorakennusaltistuneita.
        Immuunijärjestelmä huolehtii myös SOLUKOHTAISESTA myrkkyjen poistosta maksa-munuaissuodatuksin, joutuvatpa ne elimistöön mitä kautta tahansa, joten niitä ei edes pääse juuttumaan keuhkorakkulaSOLUIHIN.

        Kirjoitit: "Jotta TTL OLISI SAANUT KÄYTTÄÄ noita allergeeniuutteitaan, niin altistettavan VERESTÄ OLISI PITÄNYT LÖYTYÄ ALLERGEENN IgE-VASTA-AINETTA.
        No mitä esim. eri kemikaalialtistuksien aiheuttamiin allergisiin ammattitauteihin tulee, niin mikäli sinun mielestäsi TTL saa käyttää kemikaaliantigeenialtistusta vain siinä tapauksessa, että verestä löytyy kemikaalivasta-aine- IgE:tä, niin pidä kaikessa rauhassa mielipiteesi.

        Kun kirjoituksistasi päätellen oletat olevasi kosteusvauriorakennusasintuntijan lisäksi myös allergia-asiantuntija, niin kertoisitko mikä tutkimus sinun mielestäsi riittää esim. appelssiiniallergian toteamiseen?


      • nisuiisu
        Homeherkkä# kirjoitti:

        Luehan tarkemmin mitä linkittämässäsi TIEDE-lehden artikkelissa lukee.
        Siinä lukee näin:
        "OIREET KYLLÄ TIEDETÄÄN. Kosteusvauriomikrobit vaikuttavat elimistöön pääasiallisesti HENGITYSTEITSE, huonepölyn mukana kulkeutuvien hiukkasten kautta.
        Nenä vuotaa, väsyttää, silmät ärtyvät, kurkku tuntuu karhealta ja ääni käheytyy, Yskittää, voi tulla hengenahdistusta, kuumeilua, päänsärkyä, nivel- ja lihassärkyjä JA ASTMAA SEKÄ ALLERGISTA ALVEOLIITTIA, eli KEUHKORAKKULATULEHDUSTA.
        Jollakin PUOLUSTUSJÄRJESTELMÄ MENEE SEKAISIN ja puhkeaa AUTOIMMUUNISAIRAUS kuten reuma."

        Kuten huomaat, niin tuossa, kuten niin lukemattomissa muissakin julkaisuissa, KOSTEUSVAURIORAKENNUSALTISTUS aiheuttaa sairautena ASTMAA.
        Kun kosteusvaurakennusaltistuksen on todettu aiheuttavan myös ALLERGISTA ALVEOLIITTIA, niin siihen ei tarvita massiivista pölyaltistusta.
        Jostain syystä ns. ODTS on jäänyt artikkelista pois.
        Kun ODTS tarkoittaa home-tai bakteeriMYRKKYJEN aiheuttamaa keuhkorakkulatulehdusta, niin TIEDE ei ole selvitänyt sitä, kuinka suuri määrä kosteusvauriorakennuksessa tarvitaan TIETTYÄ myrkkyä tuottavaa home- tai bakteerilajia, jotta se pystyy tuottamaan tarvittavan määrän keuhkorakkuloita tulehduttavaa myrkkyjä per hengitysilmaa hengittävä henkilö, joita henkilöitä voi esim. luokkahuoneessa olla kolmisenkymmentä.

        Tuo sinun allergiakäsityksesi näyttää olevan muutenkin hukassa.
        Totesit beta-glukaanista, että mikäli se menee mahalaukkuun, niin siitä ei seuraa mitään, mutta kun se menee keuhkorakkuloihin niin siitä seuraa massiivitulehdus.
        Mikäli immuunijärjestelmä ei pysty käsittelemään mainitsemaasi beta-glukaania, se tarkoittaa sitä, että se hyökkää beta-glukaanin kimppuun joutuupa se elimistöön syötynä, juotuna, hengittettynä tai vaikkapa iholle vedeltynä.
        Muuten kun viime vuoden heinäkuun puolessavälissä minulle puhkesi nilkkoihin psori Wilhelm-grillimakkara lisäi-/säilöntäaine TESTAUKSESTA: puoli grillimakkaraa per päivä 12 päivän ajan, niin havaitsin kaurapuuron sivelyn aamutuimaan vaikuttavan psoriin yhtä hyvin kuin käyttämieni voiteidenkin. Halvaksi tuli. Nenän limakalvoillakin kaurapuurovoide toimii hyvin.

        Kirjoittelit monia BAKTEERIaineenvaihduntatuotteita käytettävän myös lääkkeenä, mutta keuhkorakkuloihin joutuessaan SE ON SUPERMYRKKYÄ.
        Kun minun immuunijärjestelmäni pukkasii kosteusvauriotyöpaikka-altistusaikanani liki 40C:n kuumeen Penicilliummin penisilliinitabuista kolmannen tabun jälkeen (V-pen mega tabu per päivä), niin kait se totesi sen myrkyksi mahalaukkuunkin työnnettynä. Keuhkoputkitulehduksen aiheuttama iltakuume siinä 37.5 tienoilla ja sen aiheuttama yskä päätyi oksennusrefleksiin.

        Kirjoittelit myös, että keneltäkään ei ole voitu mitata BAKTEERImyrkkyvasta-ainetestejä, koska niitä ei ole edes olemassa. Tarkoitatko IgE vai IgG-vasta-ainetestejä.
        Mikäli tarkoitat IgG:tä, niin sillähän ei ole mitään merkitystä.

        Massaspektometrilla pystytään analysoimaan mikä tahansa verenkierrossa oleva aine, myös bakteerimyrkyt, jotka ainoastaan ja vain M S-S:n mukaan sairastuttavat kosteusvauriorakennusaltistuneita.
        Immuunijärjestelmä huolehtii myös SOLUKOHTAISESTA myrkkyjen poistosta maksa-munuaissuodatuksin, joutuvatpa ne elimistöön mitä kautta tahansa, joten niitä ei edes pääse juuttumaan keuhkorakkulaSOLUIHIN.

        Kirjoitit: "Jotta TTL OLISI SAANUT KÄYTTÄÄ noita allergeeniuutteitaan, niin altistettavan VERESTÄ OLISI PITÄNYT LÖYTYÄ ALLERGEENN IgE-VASTA-AINETTA.
        No mitä esim. eri kemikaalialtistuksien aiheuttamiin allergisiin ammattitauteihin tulee, niin mikäli sinun mielestäsi TTL saa käyttää kemikaaliantigeenialtistusta vain siinä tapauksessa, että verestä löytyy kemikaalivasta-aine- IgE:tä, niin pidä kaikessa rauhassa mielipiteesi.

        Kun kirjoituksistasi päätellen oletat olevasi kosteusvauriorakennusasintuntijan lisäksi myös allergia-asiantuntija, niin kertoisitko mikä tutkimus sinun mielestäsi riittää esim. appelssiiniallergian toteamiseen?

        kosteusvaurio aiheuttaisi astmaa tulee juuri näistä TTL:n laittomista homeallergeenialtistuksista. Ne siis aiheuttavat massiivisen tulehduksen eli sen, että keuhkoihin syntyykin valtava määrä valkosoluja. Nuo altistukset ovat aiheuttaneet monelle jopa tajuttomuuden.

        Olen monen kerrat myös todennut TTL:n allekirjoittamasta asiakirjasta, jossa he toteavat Tapaturmavakuutuslaitosten Mika Mänttärille, että kosteusvaurio ei aiheuta astmaa. Sen sijaan he toteavat tuossa asiakirjassa, että allerginen alveoliitti on mahdollinen. MInkälainen alveoliitti? No ei tietystikään sellainen, jossa olisi valtava määrä valkosoluja, vaan noita valkosoluja on vain n. 20 miljoonaa tupakoimattomilla, mutta tupakoijilla jo sitten 77 miljoonaa eli lähes nelinkertainen määrä. Tuossa tupakoijien 77 miljoonassa on jo niin paljon syöpäsoluja syöviä NK-lymfosyyttejä, että ne miltei täysin estävät syöpien synnyn. Tiedän näitä kosteusvauriossa oleskelleita hirvittävän määrän ja he ovat saaneet syövän, vaikka eivät polttaneet tupakkaa. Tupakanpoltto siis estää syövän syntyä kosteusvauriossa sairastuneilla.

        Sinä olet todella tyhmä, jos et pysty tekemään eroa massiivisen tulehduksen (500 miljoonaa) ja hiljaa hiipivän tulehduksen (20 miljoonaa) välillä.

        Ainakin 100 000 viatonta suomalaista on jo kuollut kosteusvauriomyrkkyjen takia ja tottakai sitä yritetään peitellä kaikin konstein ja sinä Sari Vee olet osallisena siinä. Lopeta hyvän sään aikana. Sinä olet valtion virkamies, jolla ei ole minuutinkaan biokemia/mikrobiologian koulutusta ja silti puhut ko alalta. Olet todella törkeä.

        ystävällisin terveisin

        Pekka Nikkola


      • tähänkin
        nisuiisu kirjoitti:

        kosteusvaurio aiheuttaisi astmaa tulee juuri näistä TTL:n laittomista homeallergeenialtistuksista. Ne siis aiheuttavat massiivisen tulehduksen eli sen, että keuhkoihin syntyykin valtava määrä valkosoluja. Nuo altistukset ovat aiheuttaneet monelle jopa tajuttomuuden.

        Olen monen kerrat myös todennut TTL:n allekirjoittamasta asiakirjasta, jossa he toteavat Tapaturmavakuutuslaitosten Mika Mänttärille, että kosteusvaurio ei aiheuta astmaa. Sen sijaan he toteavat tuossa asiakirjassa, että allerginen alveoliitti on mahdollinen. MInkälainen alveoliitti? No ei tietystikään sellainen, jossa olisi valtava määrä valkosoluja, vaan noita valkosoluja on vain n. 20 miljoonaa tupakoimattomilla, mutta tupakoijilla jo sitten 77 miljoonaa eli lähes nelinkertainen määrä. Tuossa tupakoijien 77 miljoonassa on jo niin paljon syöpäsoluja syöviä NK-lymfosyyttejä, että ne miltei täysin estävät syöpien synnyn. Tiedän näitä kosteusvauriossa oleskelleita hirvittävän määrän ja he ovat saaneet syövän, vaikka eivät polttaneet tupakkaa. Tupakanpoltto siis estää syövän syntyä kosteusvauriossa sairastuneilla.

        Sinä olet todella tyhmä, jos et pysty tekemään eroa massiivisen tulehduksen (500 miljoonaa) ja hiljaa hiipivän tulehduksen (20 miljoonaa) välillä.

        Ainakin 100 000 viatonta suomalaista on jo kuollut kosteusvauriomyrkkyjen takia ja tottakai sitä yritetään peitellä kaikin konstein ja sinä Sari Vee olet osallisena siinä. Lopeta hyvän sään aikana. Sinä olet valtion virkamies, jolla ei ole minuutinkaan biokemia/mikrobiologian koulutusta ja silti puhut ko alalta. Olet todella törkeä.

        ystävällisin terveisin

        Pekka Nikkola

        LAINAUS TEKSTISTÄSI:
        "Se "tieto", että kosteusvaurio aiheuttaisi astmaa tulee juuri näistä TTL:n laittomista homeallergeenialtistuksista."

        Kosteusvauriot aiheuttavat astmaa kaikkialla maailmassa.

        Mistä lähtien TTL:n on harjoittanut "laittomia homeallergeenialtistuksia" koko maailmassa?


      • oh dear
        nisuiisu kirjoitti:

        kosteusvaurio aiheuttaisi astmaa tulee juuri näistä TTL:n laittomista homeallergeenialtistuksista. Ne siis aiheuttavat massiivisen tulehduksen eli sen, että keuhkoihin syntyykin valtava määrä valkosoluja. Nuo altistukset ovat aiheuttaneet monelle jopa tajuttomuuden.

        Olen monen kerrat myös todennut TTL:n allekirjoittamasta asiakirjasta, jossa he toteavat Tapaturmavakuutuslaitosten Mika Mänttärille, että kosteusvaurio ei aiheuta astmaa. Sen sijaan he toteavat tuossa asiakirjassa, että allerginen alveoliitti on mahdollinen. MInkälainen alveoliitti? No ei tietystikään sellainen, jossa olisi valtava määrä valkosoluja, vaan noita valkosoluja on vain n. 20 miljoonaa tupakoimattomilla, mutta tupakoijilla jo sitten 77 miljoonaa eli lähes nelinkertainen määrä. Tuossa tupakoijien 77 miljoonassa on jo niin paljon syöpäsoluja syöviä NK-lymfosyyttejä, että ne miltei täysin estävät syöpien synnyn. Tiedän näitä kosteusvauriossa oleskelleita hirvittävän määrän ja he ovat saaneet syövän, vaikka eivät polttaneet tupakkaa. Tupakanpoltto siis estää syövän syntyä kosteusvauriossa sairastuneilla.

        Sinä olet todella tyhmä, jos et pysty tekemään eroa massiivisen tulehduksen (500 miljoonaa) ja hiljaa hiipivän tulehduksen (20 miljoonaa) välillä.

        Ainakin 100 000 viatonta suomalaista on jo kuollut kosteusvauriomyrkkyjen takia ja tottakai sitä yritetään peitellä kaikin konstein ja sinä Sari Vee olet osallisena siinä. Lopeta hyvän sään aikana. Sinä olet valtion virkamies, jolla ei ole minuutinkaan biokemia/mikrobiologian koulutusta ja silti puhut ko alalta. Olet todella törkeä.

        ystävällisin terveisin

        Pekka Nikkola

        "Olen monen kerrat myös todennut TTL:n allekirjoittamasta asiakirjasta, jossa he toteavat Tapaturmavakuutuslaitosten Mika Mänttärille, että kosteusvaurio ei aiheuta astmaa. Sen sijaan he toteavat tuossa asiakirjassa, että allerginen alveoliitti on mahdollinen."

        Sinulla on siis tuollainen asiakirja hallussasi, jonka tekstissä tulkintasi mukaan lukee, että kosteusvaurio ei aiheuta astmaa.

        Sinulla on hallussasi myös Savilahden väitöskirja, jossa sinun tulkintasi mukaan ei edes esiinny "astma" -sanaa, vaikka se on siellä 100 kertaa.

        Oletko koskaan miettinyt, mistä voisi johtua, että nuo tulkintasi eivät näytä koskaan menevän oikein nappiin?


      • nisuiisu
        oh dear kirjoitti:

        "Olen monen kerrat myös todennut TTL:n allekirjoittamasta asiakirjasta, jossa he toteavat Tapaturmavakuutuslaitosten Mika Mänttärille, että kosteusvaurio ei aiheuta astmaa. Sen sijaan he toteavat tuossa asiakirjassa, että allerginen alveoliitti on mahdollinen."

        Sinulla on siis tuollainen asiakirja hallussasi, jonka tekstissä tulkintasi mukaan lukee, että kosteusvaurio ei aiheuta astmaa.

        Sinulla on hallussasi myös Savilahden väitöskirja, jossa sinun tulkintasi mukaan ei edes esiinny "astma" -sanaa, vaikka se on siellä 100 kertaa.

        Oletko koskaan miettinyt, mistä voisi johtua, että nuo tulkintasi eivät näytä koskaan menevän oikein nappiin?

        ei ole mitään tekemistä kosteusvauriossa sairastumisen kanssa. Ohjaana on ollut Tuula Putus. Tuota "väitöstäkin" on väsätty ainakin 10 vuotta. SAvilahden väitöskirjassa voi astma-sana esiintyä vaikka 1000 kertaa, koska hänen mielestään kaikki, mikä ahdistaa henkeä, on astmaa. Eikä Savilahti ole niin tyhmä mies, etteikö hän tietäisi, että kosteusvauriossa ei sairastuta itiöt, vaan bakteerimyrkyt.

        Kyllä tuon TTL:n asiakirjan on allerkirjoittanut mm. TTL:n pääjohtaja Harri Vainio. Tuo TTL:n asiapaperi on osoitettu Tapaturmavakuutuslaitosten liiton Mika Mänttärille. Olet kertonut siitä jo ainakin viisi kertaa tällä palstalla.

        Lähetä sp-osoitteesi, niin saat siitä kopion.


      • vaan vastaa
        nisuiisu kirjoitti:

        ei ole mitään tekemistä kosteusvauriossa sairastumisen kanssa. Ohjaana on ollut Tuula Putus. Tuota "väitöstäkin" on väsätty ainakin 10 vuotta. SAvilahden väitöskirjassa voi astma-sana esiintyä vaikka 1000 kertaa, koska hänen mielestään kaikki, mikä ahdistaa henkeä, on astmaa. Eikä Savilahti ole niin tyhmä mies, etteikö hän tietäisi, että kosteusvauriossa ei sairastuta itiöt, vaan bakteerimyrkyt.

        Kyllä tuon TTL:n asiakirjan on allerkirjoittanut mm. TTL:n pääjohtaja Harri Vainio. Tuo TTL:n asiapaperi on osoitettu Tapaturmavakuutuslaitosten liiton Mika Mänttärille. Olet kertonut siitä jo ainakin viisi kertaa tällä palstalla.

        Lähetä sp-osoitteesi, niin saat siitä kopion.

        Sinun piti vastata kysymykseen:

        MIKSI VALEHTELIT, ETTÄ SAVILAHDEN VÄITÖSKIRJASSA EI EDES ESIINNY ASTMA-SANAA, VAIKKA SE OLI SIELLÄ 100 KERTAA!


      • nisuiisu
        vaan vastaa kirjoitti:

        Sinun piti vastata kysymykseen:

        MIKSI VALEHTELIT, ETTÄ SAVILAHDEN VÄITÖSKIRJASSA EI EDES ESIINNY ASTMA-SANAA, VAIKKA SE OLI SIELLÄ 100 KERTAA!

        on epäoleellinen, koska jo ainakin 100 000 ihmistä on jo kuollut juuri tuonkaltaisten ihmisten takia, kuin sinä olet.

        PN


      • !

      • nisuiisu
        ! kirjoitti:

        Jos et halua selvittää, miksi valehtelet, niin sinun on täysin turha kirjoittaa tänne enää yhtään mitään.

        Tähänkään et ole vastannut:
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/8917502/43082352

        Etkä tähän:
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/6887036/43082712

        jne....

        millään tavalla osallisena tässä kansanmurhan tekemisessä, vaan TTL:n, STM:n ja KTL:n virkamiehet. Monet ehkä tyhmyyttään tai tietämättään. Monet heistä ovat tienneet asian oikean laidan mm. Maija-Riitta Hirvonen, Aino Nevalainen ja Tuula Putus sekä heidän lähin esimiehensä Terttu Vartiainen. Heidän olisi pitänyt sanoa silloiselle KTL:n pääjohtaja Jussi Huttuselle, että nyt pitää varoittaa ihmisiä näistä bakteerimyrkkyjen aiheuttamasta terveysvaarasta. Tosin he sanoivat, mutta Huttunen käski pitää heidän turpansa kiinni. Tuollaista käskyä ei tarvitse kuitenkaan noudattaa.

        Nyt on kyse siitä, eikä mistään muusta.

        Pekka Nikkola


      • !
        nisuiisu kirjoitti:

        millään tavalla osallisena tässä kansanmurhan tekemisessä, vaan TTL:n, STM:n ja KTL:n virkamiehet. Monet ehkä tyhmyyttään tai tietämättään. Monet heistä ovat tienneet asian oikean laidan mm. Maija-Riitta Hirvonen, Aino Nevalainen ja Tuula Putus sekä heidän lähin esimiehensä Terttu Vartiainen. Heidän olisi pitänyt sanoa silloiselle KTL:n pääjohtaja Jussi Huttuselle, että nyt pitää varoittaa ihmisiä näistä bakteerimyrkkyjen aiheuttamasta terveysvaarasta. Tosin he sanoivat, mutta Huttunen käski pitää heidän turpansa kiinni. Tuollaista käskyä ei tarvitse kuitenkaan noudattaa.

        Nyt on kyse siitä, eikä mistään muusta.

        Pekka Nikkola

        Koska et pysty antamaan selitystä valehtelullesi, niin voinemme aina lähteä siitä, että tänne kirjoittamasi tarinasi eivät ole totta.


      • dingdong.
        nisuiisu kirjoitti:

        kosteusvaurio aiheuttaisi astmaa tulee juuri näistä TTL:n laittomista homeallergeenialtistuksista. Ne siis aiheuttavat massiivisen tulehduksen eli sen, että keuhkoihin syntyykin valtava määrä valkosoluja. Nuo altistukset ovat aiheuttaneet monelle jopa tajuttomuuden.

        Olen monen kerrat myös todennut TTL:n allekirjoittamasta asiakirjasta, jossa he toteavat Tapaturmavakuutuslaitosten Mika Mänttärille, että kosteusvaurio ei aiheuta astmaa. Sen sijaan he toteavat tuossa asiakirjassa, että allerginen alveoliitti on mahdollinen. MInkälainen alveoliitti? No ei tietystikään sellainen, jossa olisi valtava määrä valkosoluja, vaan noita valkosoluja on vain n. 20 miljoonaa tupakoimattomilla, mutta tupakoijilla jo sitten 77 miljoonaa eli lähes nelinkertainen määrä. Tuossa tupakoijien 77 miljoonassa on jo niin paljon syöpäsoluja syöviä NK-lymfosyyttejä, että ne miltei täysin estävät syöpien synnyn. Tiedän näitä kosteusvauriossa oleskelleita hirvittävän määrän ja he ovat saaneet syövän, vaikka eivät polttaneet tupakkaa. Tupakanpoltto siis estää syövän syntyä kosteusvauriossa sairastuneilla.

        Sinä olet todella tyhmä, jos et pysty tekemään eroa massiivisen tulehduksen (500 miljoonaa) ja hiljaa hiipivän tulehduksen (20 miljoonaa) välillä.

        Ainakin 100 000 viatonta suomalaista on jo kuollut kosteusvauriomyrkkyjen takia ja tottakai sitä yritetään peitellä kaikin konstein ja sinä Sari Vee olet osallisena siinä. Lopeta hyvän sään aikana. Sinä olet valtion virkamies, jolla ei ole minuutinkaan biokemia/mikrobiologian koulutusta ja silti puhut ko alalta. Olet todella törkeä.

        ystävällisin terveisin

        Pekka Nikkola

        "Se tieto, että kosteusvaurio aiheuttaisi astmaa tulee juuri näistä TTL:n laittomista homeallergeenialtistuksista."

        Kertoisitko, kuinka laajasti Suomen TTL tekee / on tehnyt laittomia homeallergeenialtistustestejä USA:ssa ja aiheuttanut miljoonille amerikkalaisillekin kosteusvaurioaltistuneille astmoja.

        USA:n viranomaiset ovat nimittäin huolissaan kosteus- ja homevaurioihin liittyvästä astmatapausten valtavasta määrästä. Kuten alla olevasta tekstistä ilmenee, niin USA:ssa on 21,8 miljoonaa astmaa sairastavaa. Niistä keskimäärin 4,6 miljoonan arvioidaan johtuvan KOTIEN kosteus- ja homevaurioista. Samassa artikkelissa kiinnitetään huomioita siihen, että sen LISÄKSI myös kouluissa, toimistoissa ja erilaisissa laitoksissa altistutaan vastaavanlaisesti. Todelliset kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamat astmatapaukset ovat siis huomattavasti tuota 4,6 miljoonaa suuremmat.

        (EPA on USA:n valtio korkein viranomainen näissä asioissa)

        " Public health and economic impact of dampness and mold
        U.S. Environmental Protection Agency, Indoor Environments Division, Office of Radiation and Indoor Air, Washington, DC, USA, Lawrence Berkeley National Laboratory, Indoor Environment Department, Berkeley, CA, USA

        The public health risk and economic impact of dampness and mold exposures was assessed using current asthma as a health endpoint. Individual risk of current asthma from exposure to dampness and mold in homes from W.J. Fisk, Q. Lei-Gomez & M.J. Mendell [(2007) Indoor Air 17, 226–235], and asthma risks calculated from additional studies that reported the prevalence of dampness and mold in homes were used to estimate the proportion of US current asthma cases that are attributable to dampness and mold exposure at 21% (95% confidence internal 12–29%). An examination of the literature covering dampness and mold in schools, offices, and institutional buildings, which is summarized in the Appendix, suggests that risks from exposure in these buildings are similar to risks from exposures in homes. Of the 21.8 million people reported to have asthma in the USA, approximately 4.6 (2.7–6.3) million cases are estimated to be attributable to dampness and mold exposure in the home. Estimates of the national cost of asthma from two prior studies were updated to 2004 and used to estimate the economic impact of dampness and mold exposures. By applying the attributable fraction to the updated national annual cost of asthma, the national annual cost of asthma that is attributable to dampness and mold exposure in the home is estimated to be $3.5 billion ($2.1–4.8 billion). Analysis indicates that exposure to dampness and mold in buildings poses significant public health and economic risks in the USA. These findings are compatible with public policies and programs that help control moisture and mold in buildings. "


      • ..
        dingdong. kirjoitti:

        "Se tieto, että kosteusvaurio aiheuttaisi astmaa tulee juuri näistä TTL:n laittomista homeallergeenialtistuksista."

        Kertoisitko, kuinka laajasti Suomen TTL tekee / on tehnyt laittomia homeallergeenialtistustestejä USA:ssa ja aiheuttanut miljoonille amerikkalaisillekin kosteusvaurioaltistuneille astmoja.

        USA:n viranomaiset ovat nimittäin huolissaan kosteus- ja homevaurioihin liittyvästä astmatapausten valtavasta määrästä. Kuten alla olevasta tekstistä ilmenee, niin USA:ssa on 21,8 miljoonaa astmaa sairastavaa. Niistä keskimäärin 4,6 miljoonan arvioidaan johtuvan KOTIEN kosteus- ja homevaurioista. Samassa artikkelissa kiinnitetään huomioita siihen, että sen LISÄKSI myös kouluissa, toimistoissa ja erilaisissa laitoksissa altistutaan vastaavanlaisesti. Todelliset kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamat astmatapaukset ovat siis huomattavasti tuota 4,6 miljoonaa suuremmat.

        (EPA on USA:n valtio korkein viranomainen näissä asioissa)

        " Public health and economic impact of dampness and mold
        U.S. Environmental Protection Agency, Indoor Environments Division, Office of Radiation and Indoor Air, Washington, DC, USA, Lawrence Berkeley National Laboratory, Indoor Environment Department, Berkeley, CA, USA

        The public health risk and economic impact of dampness and mold exposures was assessed using current asthma as a health endpoint. Individual risk of current asthma from exposure to dampness and mold in homes from W.J. Fisk, Q. Lei-Gomez & M.J. Mendell [(2007) Indoor Air 17, 226–235], and asthma risks calculated from additional studies that reported the prevalence of dampness and mold in homes were used to estimate the proportion of US current asthma cases that are attributable to dampness and mold exposure at 21% (95% confidence internal 12–29%). An examination of the literature covering dampness and mold in schools, offices, and institutional buildings, which is summarized in the Appendix, suggests that risks from exposure in these buildings are similar to risks from exposures in homes. Of the 21.8 million people reported to have asthma in the USA, approximately 4.6 (2.7–6.3) million cases are estimated to be attributable to dampness and mold exposure in the home. Estimates of the national cost of asthma from two prior studies were updated to 2004 and used to estimate the economic impact of dampness and mold exposures. By applying the attributable fraction to the updated national annual cost of asthma, the national annual cost of asthma that is attributable to dampness and mold exposure in the home is estimated to be $3.5 billion ($2.1–4.8 billion). Analysis indicates that exposure to dampness and mold in buildings poses significant public health and economic risks in the USA. These findings are compatible with public policies and programs that help control moisture and mold in buildings. "

        USA:n tilannetta koskien kosteusvaurioille altistuneiden astmoja.


      • Homeherkkä#
        nisuiisu kirjoitti:

        kosteusvaurio aiheuttaisi astmaa tulee juuri näistä TTL:n laittomista homeallergeenialtistuksista. Ne siis aiheuttavat massiivisen tulehduksen eli sen, että keuhkoihin syntyykin valtava määrä valkosoluja. Nuo altistukset ovat aiheuttaneet monelle jopa tajuttomuuden.

        Olen monen kerrat myös todennut TTL:n allekirjoittamasta asiakirjasta, jossa he toteavat Tapaturmavakuutuslaitosten Mika Mänttärille, että kosteusvaurio ei aiheuta astmaa. Sen sijaan he toteavat tuossa asiakirjassa, että allerginen alveoliitti on mahdollinen. MInkälainen alveoliitti? No ei tietystikään sellainen, jossa olisi valtava määrä valkosoluja, vaan noita valkosoluja on vain n. 20 miljoonaa tupakoimattomilla, mutta tupakoijilla jo sitten 77 miljoonaa eli lähes nelinkertainen määrä. Tuossa tupakoijien 77 miljoonassa on jo niin paljon syöpäsoluja syöviä NK-lymfosyyttejä, että ne miltei täysin estävät syöpien synnyn. Tiedän näitä kosteusvauriossa oleskelleita hirvittävän määrän ja he ovat saaneet syövän, vaikka eivät polttaneet tupakkaa. Tupakanpoltto siis estää syövän syntyä kosteusvauriossa sairastuneilla.

        Sinä olet todella tyhmä, jos et pysty tekemään eroa massiivisen tulehduksen (500 miljoonaa) ja hiljaa hiipivän tulehduksen (20 miljoonaa) välillä.

        Ainakin 100 000 viatonta suomalaista on jo kuollut kosteusvauriomyrkkyjen takia ja tottakai sitä yritetään peitellä kaikin konstein ja sinä Sari Vee olet osallisena siinä. Lopeta hyvän sään aikana. Sinä olet valtion virkamies, jolla ei ole minuutinkaan biokemia/mikrobiologian koulutusta ja silti puhut ko alalta. Olet todella törkeä.

        ystävällisin terveisin

        Pekka Nikkola

        Sinua näyttää vaivaavan tarkoitushakuinen unohtaminen.

        Kirjoitit: "SE TIETO", että kosteusvaurio aiheuttaa astmaa tulee juuri noista TTL:n LAITTOMISTA homeallergeenialtistuksista. Ne siis aiheuttavat massiivisen tulehduksen eli sen, että keuhkoihin syntyy valtava määrä valkosoluja."

        Tieto siitä, että homealtistuksesta allergisoituu homeille, joka allergia aiheuttaa eri sairauksia, löytyy jo 1960-luvulta, koska ammattitautilaissamme lueteltujen ammattitautien toteamiseksi tuolloin aloitettiin homealtistukset maamme eri sairaaloissa, poikkeuksena ettei ALVEOLIITTISESTI OIREILEVIA altisteta, koska altistusten todettiin aiheuttavan heille pysyviä keuhkovaurioita.
        HOMEALTISTUKSIA allergisten sairauksien toteamiseksi alettiin tehdä muissakin maissa, joista altistuksista esim Ruotsi luopui 1990-luvun vaihteessa Kanadan Quobeckin ja Suomen jatkaesa nitä.

        Jos etsit käsiisi esim. vuonna 1966 painetun FOKUS Lääkärikirjan, niin siinä mainitaan ALLERGIASTA seuraavaa:
        "Allergisia reaktioita aiheuttavat aineet, ALLERGEENIT, voivat olla hengitysilman mukana elimistöön tulevia, kuten esimerkiksi siitepöly, HOMEITIÖT, tomu??? ja eläinten turkista lähtevä pöly, tai ne voivat sisätlyä ruokaan. Hengisysilman mukana elimistöön joutuva ALLERGEENI AIHEUTTAA ASTMAA."

        TIETO siitä, että homeitiötkin aiheuttavat astmaa on peräisin jo länsimaisen lääketieteen alkumetreiltä, eli ainakin 1700-luvulta lähtien.

        Unohdat jatkumona senkin, että kosteusvauriorakenusaltistuneiden HOMEALTISTUKSET keskitettiin STM:n päätöksellä TTL:lle VUONNA 1995.
        Vaikka Suomessa on kosteusvauriorakennuksissa työskenteleviä henkilöitä ainakin reilu miljoona, niin VAIN PARISENSATAA SAIRASTUNUTTA VUOSITTAIN PÄÄSI TTL:n ammattitautitutkimuksiin.
        Ja heistä esim. vuonna 2006 homeammattiastmoja todettiin VAIN 39 henkilöllä. Vuodesta 2007 lähtien TTL ei ole homealtistanut työsuhteessa olevia.

        Kun olin TTL:llä, niin kaikilla muilla kosteusvauriorakennusaltistuksesta sairastuneilla, paitsi minulla, OLI JO KEUHKOPOLIN TOTEAMA ASTMA ja VAIN yhdellä heistä todettiin altistuksen jälkeinen ammattiastma.

        Kun jatkumona väität tällä palstalla ainakin 100 000 VIATTOMAN SUOMALAISEN KUOLLEEN KOSTEUSVAURIOMYRKKYJEN TAKIA, niin et näytä ymmärtävän, ETTÄ YKSIKÄÄN TUTKIJA ei ole kanssasi samaa mieltä, joten palstakirjoittajien syyttelyn sijasta sinun pitäisi alkaa syytellä noista kuolemantapauksista vaikkapa H M-R:ää, TTL:n Wollf:ia ja THL:n (ex-KTL) sisäilmatutkijoita, kun he sinun mielestäsi (paitsi professori Putus) tietävät nämä asiat.


    • oijoi

      Olet varsinainen tarinatalo. Kuvitteletko ehkä, että tänne ilmestyisi uusia lukijoita, jotka erehtyisivät pitämään sinua asiantuntijana.

      Valehteletkin täysin pokkana, kun kuvittelet, ettei kukaan vaivaudu tarkistamaan tarinoitasi. Muistatko esimerkiksi, kun Risto Savilahden väitöskirja ilmestyi. niin väitit, että koko väitöskirjasta ei edes löydy astma-sanaa. Joku kuitenkin laski ne ja tuloksena oli, että astma-sana esiintyi siellä muistaakseni yli 100 kertaa.

      • nisuiisu

        mitä TTL:n Harri Alenius ja M S-S ovat kertoneet beta-glukaanin ja bakteerimyrkkyjen yhteisvaikutuksesta. Tuolla asialla ei ole mitään tekemistä minun kanssani, eikä myöskään Savilahden tutkimuksen kanssa. Kosteusvauriollakaan ei ole mitään tekemistä astman kanssa.

        PN


      • hohhohhh
        nisuiisu kirjoitti:

        mitä TTL:n Harri Alenius ja M S-S ovat kertoneet beta-glukaanin ja bakteerimyrkkyjen yhteisvaikutuksesta. Tuolla asialla ei ole mitään tekemistä minun kanssani, eikä myöskään Savilahden tutkimuksen kanssa. Kosteusvauriollakaan ei ole mitään tekemistä astman kanssa.

        PN

        ei myöskään ole mitään tekemistä A. fum provokaatiokokeiden kanssa


      • Homeherkkä#
        nisuiisu kirjoitti:

        mitä TTL:n Harri Alenius ja M S-S ovat kertoneet beta-glukaanin ja bakteerimyrkkyjen yhteisvaikutuksesta. Tuolla asialla ei ole mitään tekemistä minun kanssani, eikä myöskään Savilahden tutkimuksen kanssa. Kosteusvauriollakaan ei ole mitään tekemistä astman kanssa.

        PN

        Et ole huomannut, että tutkijat kertoilevat kaiken aikaan kaikenlaisia tarinoita.

        Tiedettä niistä tulee vasta sitten kun tutkimustulokset toimivat realitodellisuudessa.
        Jokainen tiedekokeiluja seurannut on jo aikoja sitten tajunnut, ettei solumalja-, hiiri-, rotta- ja apinakokeita voi suoraan soveltaa ihmiseen, jota samaa vakuuttavat myös tieteentekijät.


      • nisuiisu
        hohhohhh kirjoitti:

        ei myöskään ole mitään tekemistä A. fum provokaatiokokeiden kanssa

        allergeenissa on sitä epäpuhtautena. Kaikkein puhtainta laatua on tietysti silmien altistukseen tarkoitettu laatu, koska silmä on todella herkkä elin ulkoisille ärsykkeille. Beta-glukaani on itiön kuorikerroksen rakennekomponenttia. TTL:n potilasosaston kerroksessa on eräs laillistettu lääkäri, jonka tehtävänä on valita kuhunkin altistukseen sopiva beta-glukaani-epäpuhtausmäärä. Mitä muutakaan hän tekisi, koska hänellä ei ole koskaan potilaita. Hän oli jo vuonna 1995 TTL:n palveluksessa, jolloin TTL:n vakuutuslääkäri mafioosot keksivät nämä laittomat altistuskokeet.

        Jos haluat uskottavuutta valheillesi, niin laita nimesi ja koulutuksesi näkyviin. Nyt on kyse todella vakavasta asiasta, jonka terveysviranomaiset ovat hölmöyksissän aiheuttaneet. Rikos on niin julma, että ragaistukset tulevat olemaan elinkautisen luokkaa.

        ystävällisin terveisin

        Pekka Nikkola


      • Vastaisitko
        nisuiisu kirjoitti:

        mitä TTL:n Harri Alenius ja M S-S ovat kertoneet beta-glukaanin ja bakteerimyrkkyjen yhteisvaikutuksesta. Tuolla asialla ei ole mitään tekemistä minun kanssani, eikä myöskään Savilahden tutkimuksen kanssa. Kosteusvauriollakaan ei ole mitään tekemistä astman kanssa.

        PN

        Toistan: Sinä väitit, että Savilahden väitöskirjassa sana "astma" ei esiinny kertaakaan, vaikka se esiintyy siellä noin 100 (sata) kertaa.

        Sillä asialla ei ole yhtään mitään tekemistä beta-glukaanin tai bakteerimyrkkyjen yhteisvaikutuksesta.

        Voitko siis ystävällisesti vastata, miksi VALEHTELIT !


      • nisuiisu
        Homeherkkä# kirjoitti:

        Et ole huomannut, että tutkijat kertoilevat kaiken aikaan kaikenlaisia tarinoita.

        Tiedettä niistä tulee vasta sitten kun tutkimustulokset toimivat realitodellisuudessa.
        Jokainen tiedekokeiluja seurannut on jo aikoja sitten tajunnut, ettei solumalja-, hiiri-, rotta- ja apinakokeita voi suoraan soveltaa ihmiseen, jota samaa vakuuttavat myös tieteentekijät.

        Harri Alenius ei kerro tarinoita.

        Sinun juttusi ovat niitä tarinoita, joilla ei ole mitään todellisuuspohjaa. Lue nyt tuo M S-S:n kirja "Myrkylliset mikrobit sisätiloissa". Siinä on jo kaikki olellinen kerrottu. Heitä roskiin Allergologia- ja Keuhkosairaudet -kirjat, koska niissä ei kerrota lainkaan mitään tästä hiljaa hiipivästä koko kehon tulehduksesta, joka synnyttää mm. syöpiä ja autoimmuunisairauksia, mutta ei tietystikään astmaa.

        Helena M-R ja Henrik Wolff tekivät todellista tiedettä tässä runsas vuosi sitten julkaistussa artikkelissa:

        Scandinavian Journal of Clinical & Laboratory Investigation 2009; 1–8,
        iFirst article
        ISSN 0036-5513 print/ISSN 1502-7686 online © 2009 Informa UK Ltd. (Informa Healthcare, Taylor & Francis AS) DOI: 10.1080/00365510902770061
        Correspondence: Henrik Wolff, Finnish Institute of Occupational Health, Topeliuksenkatu 41aA, FIN-00250 Helsinki, Finland. E-mail: [email protected]
        (Received 7 November 2008; accepted 18 January 2009)
        ORIGINAL ARTICLE
        Patients referred to an indoor air health clinic: exposure to water-damaged buildings causes an increase of lymphocytes in bronchoalveolar lavage and a decrease of CD19 leucocytes in peripheral blood

        Siinä on JÄRISYTTÄVÄÄ tietoa. Aion kertoa siitä yksityiskohtaisesti lähiaikoina. Siitä mm. selviää, miksi kosteusvauriosta syöpiin kuolleita on niin paljon. Valitettavasti vain nuo tiedot ovat jo yli 10 vuotta vanhoja. H M-R olisi kertonut ne jo Majvik-I:ssä, mutta Tari Haahtela esti sen.

        ystävällisin terveisin

        Pekka Nikkola


      • nisuiisu
        Vastaisitko kirjoitti:

        Toistan: Sinä väitit, että Savilahden väitöskirjassa sana "astma" ei esiinny kertaakaan, vaikka se esiintyy siellä noin 100 (sata) kertaa.

        Sillä asialla ei ole yhtään mitään tekemistä beta-glukaanin tai bakteerimyrkkyjen yhteisvaikutuksesta.

        Voitko siis ystävällisesti vastata, miksi VALEHTELIT !

        Savilahden väitöskirjaa, koska sillä ei ole mitään tekemistä kosteusvauriossa sairastumisen kanssa. Tuon väitöksen ohjaana näkyy olevan Tuula Putus.

        PN


      • ...
        nisuiisu kirjoitti:

        Harri Alenius ei kerro tarinoita.

        Sinun juttusi ovat niitä tarinoita, joilla ei ole mitään todellisuuspohjaa. Lue nyt tuo M S-S:n kirja "Myrkylliset mikrobit sisätiloissa". Siinä on jo kaikki olellinen kerrottu. Heitä roskiin Allergologia- ja Keuhkosairaudet -kirjat, koska niissä ei kerrota lainkaan mitään tästä hiljaa hiipivästä koko kehon tulehduksesta, joka synnyttää mm. syöpiä ja autoimmuunisairauksia, mutta ei tietystikään astmaa.

        Helena M-R ja Henrik Wolff tekivät todellista tiedettä tässä runsas vuosi sitten julkaistussa artikkelissa:

        Scandinavian Journal of Clinical & Laboratory Investigation 2009; 1–8,
        iFirst article
        ISSN 0036-5513 print/ISSN 1502-7686 online © 2009 Informa UK Ltd. (Informa Healthcare, Taylor & Francis AS) DOI: 10.1080/00365510902770061
        Correspondence: Henrik Wolff, Finnish Institute of Occupational Health, Topeliuksenkatu 41aA, FIN-00250 Helsinki, Finland. E-mail: [email protected]
        (Received 7 November 2008; accepted 18 January 2009)
        ORIGINAL ARTICLE
        Patients referred to an indoor air health clinic: exposure to water-damaged buildings causes an increase of lymphocytes in bronchoalveolar lavage and a decrease of CD19 leucocytes in peripheral blood

        Siinä on JÄRISYTTÄVÄÄ tietoa. Aion kertoa siitä yksityiskohtaisesti lähiaikoina. Siitä mm. selviää, miksi kosteusvauriosta syöpiin kuolleita on niin paljon. Valitettavasti vain nuo tiedot ovat jo yli 10 vuotta vanhoja. H M-R olisi kertonut ne jo Majvik-I:ssä, mutta Tari Haahtela esti sen.

        ystävällisin terveisin

        Pekka Nikkola

        on sinun pääsi tuotokset. Älä tuo niitä tänne. please.


      • huhhuh...
        nisuiisu kirjoitti:

        Savilahden väitöskirjaa, koska sillä ei ole mitään tekemistä kosteusvauriossa sairastumisen kanssa. Tuon väitöksen ohjaana näkyy olevan Tuula Putus.

        PN

        kiemurrella ulos valheista. Kukaan ei ole pyytänyt sinua kommentoimaan Savilahden väitöskirjaa.

        Sinun piti ainoastaan vastata kysymykseen:

        MIKSI VALEHTELIT, ETTÄ SAVILAHDEN VÄITÖSKIRJASSA EI EDES ESIINNY ASTMA -SANAA, VAIKKA SE ESIINTYY SIELLÄ 100 KERTAA !


      • herranpieksut
        huhhuh... kirjoitti:

        kiemurrella ulos valheista. Kukaan ei ole pyytänyt sinua kommentoimaan Savilahden väitöskirjaa.

        Sinun piti ainoastaan vastata kysymykseen:

        MIKSI VALEHTELIT, ETTÄ SAVILAHDEN VÄITÖSKIRJASSA EI EDES ESIINNY ASTMA -SANAA, VAIKKA SE ESIINTYY SIELLÄ 100 KERTAA !

        Oletko yhtä kärkkäästi hoitanut asiaasi työnantajasi kanssa, kun hän on useaan kertaan todistanut työtilasi erittäin puhtaaksi? Syytätkö häntä myös yhtä painokkaasti VALEHTELUSTA?

        Tässäkin ketjussa on selvästi havaittavissa se, miksei näissä asioissa päästä eteenpäin, kun jatkuvasti pompahtelee esiin vain sanojen viilaus ja höyläys. Teatteria siis tämäkin, ikävää se, että uhri sairastuu näytöksen aikana yhä pahemmin.


      • nisuiisu
        huhhuh... kirjoitti:

        kiemurrella ulos valheista. Kukaan ei ole pyytänyt sinua kommentoimaan Savilahden väitöskirjaa.

        Sinun piti ainoastaan vastata kysymykseen:

        MIKSI VALEHTELIT, ETTÄ SAVILAHDEN VÄITÖSKIRJASSA EI EDES ESIINNY ASTMA -SANAA, VAIKKA SE ESIINTYY SIELLÄ 100 KERTAA !

        ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että Savilahden "väitöskirjassa" mainitaan sana astma.

        PN


      • nisuiisu
        ... kirjoitti:

        on sinun pääsi tuotokset. Älä tuo niitä tänne. please.

        Tari Haahtela kertoi, että kukaan muu Suomessa ei tiedä kosteusvauriosta niin paljoa kuin hän. Se on Helena M-R:n pään tuotos. Tuo tuotos ei ole ASTMAA, eikä HOMEPÖLYKEUHKOA.

        PN


      • !
        nisuiisu kirjoitti:

        ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että Savilahden "väitöskirjassa" mainitaan sana astma.

        PN

        MIKSI VALEHTELIT, ETTÄ SAVILAHDEN VÄITÖSKIRJASSA EI EDES ESIINNY ASTMA-SANAA, VAIKKA SE OLI SIELLÄ 100 KERTAA!

        Sinun pitää siis ainoastaan vastata siihen, miksi valehtelit. Ei mihinkään muuhun.


      • nisuiisu
        ! kirjoitti:

        MIKSI VALEHTELIT, ETTÄ SAVILAHDEN VÄITÖSKIRJASSA EI EDES ESIINNY ASTMA-SANAA, VAIKKA SE OLI SIELLÄ 100 KERTAA!

        Sinun pitää siis ainoastaan vastata siihen, miksi valehtelit. Ei mihinkään muuhun.

        "väitöskirjan" tiedot olisivat oikein, niin hän ei kyllä mainitsisi, että kosteusvaurio aiheuttaa astmaa. Luin sen pikaisesti läpi ja huomasin, ettei hän kyllä puhu siitä, että kosteusvaurio aiheutta oikean astman. Sitten kun huomasin, että vaitöstä oli väsätty 10 vuotta ja ohjaana oli Tuula Putus, niin tajusin, ettei tuon "väitöksen" lukemiseen kannata tuhlata enää sekuntiakaan.

        Meidän on syytä pitää mielessä, että Tuula Putuksen mies oli TTL:n työlääketieteen osaston johtaja. Tuula Putus on ollut ja on tällä hetkellä TTL:n työntekijä. Putuksen mies oli sen putiikin johtaja, joka teki näitä viattomien ihmisten terveydenpilaavia altistuskokeita. Putus kertoi keskustelleensa näistä altistuskokeista, mutta hänen miehensä oli sanonut hänelle, ettei hän vois sille mitään, että niitä yhä tehdään. Putuksen aviomies Kaj Husmanista tuli syksyllä 1997 tuon osaston johtaja. Nuo laittomat altistuskokeet aloitettiin vuonna 1995 Vesa Vaarasen ollessa tuon osaston johtaja. Olen saanut nämä tiedot itse Kaj Husmanilta.

        ystävällisin terveisin

        Pekka Nikkola


      • ?
        nisuiisu kirjoitti:

        "väitöskirjan" tiedot olisivat oikein, niin hän ei kyllä mainitsisi, että kosteusvaurio aiheuttaa astmaa. Luin sen pikaisesti läpi ja huomasin, ettei hän kyllä puhu siitä, että kosteusvaurio aiheutta oikean astman. Sitten kun huomasin, että vaitöstä oli väsätty 10 vuotta ja ohjaana oli Tuula Putus, niin tajusin, ettei tuon "väitöksen" lukemiseen kannata tuhlata enää sekuntiakaan.

        Meidän on syytä pitää mielessä, että Tuula Putuksen mies oli TTL:n työlääketieteen osaston johtaja. Tuula Putus on ollut ja on tällä hetkellä TTL:n työntekijä. Putuksen mies oli sen putiikin johtaja, joka teki näitä viattomien ihmisten terveydenpilaavia altistuskokeita. Putus kertoi keskustelleensa näistä altistuskokeista, mutta hänen miehensä oli sanonut hänelle, ettei hän vois sille mitään, että niitä yhä tehdään. Putuksen aviomies Kaj Husmanista tuli syksyllä 1997 tuon osaston johtaja. Nuo laittomat altistuskokeet aloitettiin vuonna 1995 Vesa Vaarasen ollessa tuon osaston johtaja. Olen saanut nämä tiedot itse Kaj Husmanilta.

        ystävällisin terveisin

        Pekka Nikkola

        Kysymys oli siitä, että esiintyykö astma-sana ko. väitöskirjassa. Sinä valehtelelit, että ei esiinny.

        Sinun ei tarvitse kommentoida väitöskirjaa, vaan kertoa, miksi valehtelet.


      • nisuiisu
        ? kirjoitti:

        Kysymys oli siitä, että esiintyykö astma-sana ko. väitöskirjassa. Sinä valehtelelit, että ei esiinny.

        Sinun ei tarvitse kommentoida väitöskirjaa, vaan kertoa, miksi valehtelet.

        olisihan minun pitänyt tietää, jos Putus on väitöksen ohjaaana, niin kyllä Putus on pitänyt huolen, että sana astma esiintyy siellä ainakin 101 kertaa.

        Minulle on vain pysyvästi jäänyt mieleen, kun Tuula Putus (silloin Husman) TYHOSAn vuosikokouksessa sanoi, että astma tunnistetaan IgE-vasta-aineista. Toisaalta tiesin, että kosteusvaurio ei aiheuta IgE-allergiaa, joten tästä johtuu, että sanoin, että tuossa "väitöksessä" ei esiinny tai oikeastaan tarkoitin VOI ESIINTYÄ sana astma.

        PN


      • ...
        nisuiisu kirjoitti:

        olisihan minun pitänyt tietää, jos Putus on väitöksen ohjaaana, niin kyllä Putus on pitänyt huolen, että sana astma esiintyy siellä ainakin 101 kertaa.

        Minulle on vain pysyvästi jäänyt mieleen, kun Tuula Putus (silloin Husman) TYHOSAn vuosikokouksessa sanoi, että astma tunnistetaan IgE-vasta-aineista. Toisaalta tiesin, että kosteusvaurio ei aiheuta IgE-allergiaa, joten tästä johtuu, että sanoin, että tuossa "väitöksessä" ei esiinny tai oikeastaan tarkoitin VOI ESIINTYÄ sana astma.

        PN

        Sanatarkasti sanoit, että väitöskirjassa ei edes esiinny astma-sanaa, vaan että se on toimittajan oma keksintö. Suurin osa palstan lukijoista lienee täysjärkisiä, joten älä kuviittelekaan, että selityksesi uppoaisi.


        Tiedoksesi, että väitöskirjassa vertailtiin puhtaan koulun ja kosteusvaurioituneen koulun oppilaiden terveydentilaa.

        Kosteusvauriokoulun oppilailla esiintyi merkittävästi enemmän astmaa.

        Sinun mukaasi kosteusvaurioastman voi saada ainoastaan TTL:n altistuskokeissa.

        Vauriokoulun oppilaita ei oltu altistettu TTL:llä.


      • nisuiisu
        ... kirjoitti:

        Sanatarkasti sanoit, että väitöskirjassa ei edes esiinny astma-sanaa, vaan että se on toimittajan oma keksintö. Suurin osa palstan lukijoista lienee täysjärkisiä, joten älä kuviittelekaan, että selityksesi uppoaisi.


        Tiedoksesi, että väitöskirjassa vertailtiin puhtaan koulun ja kosteusvaurioituneen koulun oppilaiden terveydentilaa.

        Kosteusvauriokoulun oppilailla esiintyi merkittävästi enemmän astmaa.

        Sinun mukaasi kosteusvaurioastman voi saada ainoastaan TTL:n altistuskokeissa.

        Vauriokoulun oppilaita ei oltu altistettu TTL:llä.

        Tuula Putus eli väitöskirjan ohjaaja?

        Keropas nyt, miten nuo astmat diagnosoitiin? Voin sanoa, että ne eivät ole astmoja, vaan kyse on keuhkojen perifeeristen osien tulehduksesta johtuvasta hengenahdistuksesta. Kyseessä on siis sen tyyppinen allerginen alveoliitti, josta Henrik Nordman ja Helena Mussalo-Rauhamaa kertoivat vasta n. vuosi sitten. Tämän tiedon on mm. Tuula Putus tiennyt heti alusta alkaen.

        Tuo väitöskirja pitäisi hylätä, koska siinä mitä ilmeisemmin sotketaan tulehdus keuhkojen perifeerisissä osissa ja aito astma. Putus on tahallaan ohjannut "potilastaan" väärin.


        PN


      • nisuiisu
        nisuiisu kirjoitti:

        Tuula Putus eli väitöskirjan ohjaaja?

        Keropas nyt, miten nuo astmat diagnosoitiin? Voin sanoa, että ne eivät ole astmoja, vaan kyse on keuhkojen perifeeristen osien tulehduksesta johtuvasta hengenahdistuksesta. Kyseessä on siis sen tyyppinen allerginen alveoliitti, josta Henrik Nordman ja Helena Mussalo-Rauhamaa kertoivat vasta n. vuosi sitten. Tämän tiedon on mm. Tuula Putus tiennyt heti alusta alkaen.

        Tuo väitöskirja pitäisi hylätä, koska siinä mitä ilmeisemmin sotketaan tulehdus keuhkojen perifeerisissä osissa ja aito astma. Putus on tahallaan ohjannut "potilastaan" väärin.


        PN

        Normanin tilalla pitää tietysti lukea Wolff.

        PN


      • tämähän on hauskaa
        nisuiisu kirjoitti:

        Tuula Putus eli väitöskirjan ohjaaja?

        Keropas nyt, miten nuo astmat diagnosoitiin? Voin sanoa, että ne eivät ole astmoja, vaan kyse on keuhkojen perifeeristen osien tulehduksesta johtuvasta hengenahdistuksesta. Kyseessä on siis sen tyyppinen allerginen alveoliitti, josta Henrik Nordman ja Helena Mussalo-Rauhamaa kertoivat vasta n. vuosi sitten. Tämän tiedon on mm. Tuula Putus tiennyt heti alusta alkaen.

        Tuo väitöskirja pitäisi hylätä, koska siinä mitä ilmeisemmin sotketaan tulehdus keuhkojen perifeerisissä osissa ja aito astma. Putus on tahallaan ohjannut "potilastaan" väärin.


        PN

        jos minua Putukseksi luulet.

        Sinä et siis tiedä, miten astmat diagnosoidaan. Suomessa käytetään ihan samoja kansainvälisiä astman diagnostisia kriteereitä kuin muuallakin maailmassa. Ne kriteerit eivät ole nisuiisun ikiomakeksintökriteereitä eivätkä nämä lapset sairasta allergista alveoliittia eivätkä tee kuolemaa.

        Jostain syystä jätät myös mainitsematta, että väitöskirja on Helena Mussalo-Rauhamaan tarkastama. Onko häneltä vahingossa jäänyt 100 astma-sanaa huomaamatta.... Sinähän väität, että Mussalo-Rauhamaan mukaan kosteusvaurio ei aiheuta astmaa......


      • !
        nisuiisu kirjoitti:

        Tuula Putus eli väitöskirjan ohjaaja?

        Keropas nyt, miten nuo astmat diagnosoitiin? Voin sanoa, että ne eivät ole astmoja, vaan kyse on keuhkojen perifeeristen osien tulehduksesta johtuvasta hengenahdistuksesta. Kyseessä on siis sen tyyppinen allerginen alveoliitti, josta Henrik Nordman ja Helena Mussalo-Rauhamaa kertoivat vasta n. vuosi sitten. Tämän tiedon on mm. Tuula Putus tiennyt heti alusta alkaen.

        Tuo väitöskirja pitäisi hylätä, koska siinä mitä ilmeisemmin sotketaan tulehdus keuhkojen perifeerisissä osissa ja aito astma. Putus on tahallaan ohjannut "potilastaan" väärin.


        PN

        miksi valehtelit!

        Et myöskään muistanut mainita, että väitöskirja on Mussalo-Rauhamaan tarkastama.


      • mm
        nisuiisu kirjoitti:

        Tari Haahtela kertoi, että kukaan muu Suomessa ei tiedä kosteusvauriosta niin paljoa kuin hän. Se on Helena M-R:n pään tuotos. Tuo tuotos ei ole ASTMAA, eikä HOMEPÖLYKEUHKOA.

        PN

        Helena Mussalo-Rauhamaa on toiminut Risto Savilahden väitöskirjan tarkastajana. Väitöskirjassa todistetaan astman ja kosteusvaurioaltistuksen syy-yhteys.

        Väitöskirjan esipuheessa lukee näin:

        "Tampereen yliopiston lääketieteen tiedekunta määräsi dosentit Merja Kajosaaren ja Helena Mussalo-Rauhamaan väitöskirjani esitarkastajiksi. Esitarkastajat toimivat ripeästi ja huolellisesti väitöskirjaani kommentoidessaan. He kiinnittivät osin huomioistaan samoihin teemoihin, osin muihinkin korjauskohteisiin oman erikoisosaamisensa perusteella. Kommentit olivat selkeitä ja kohdalleen osuneita. Muutosten jälkeen monet kohdat tulivat helpommin ymmärrettäviksi."

        Vaikka siis väitöskirjasta pyrittiin tekemään helpommin ymmärrettävä, niin sinulle se ei sitten ilmeisesti siitäkään huolimatta auennut.


      • nisuiisu
        tämähän on hauskaa kirjoitti:

        jos minua Putukseksi luulet.

        Sinä et siis tiedä, miten astmat diagnosoidaan. Suomessa käytetään ihan samoja kansainvälisiä astman diagnostisia kriteereitä kuin muuallakin maailmassa. Ne kriteerit eivät ole nisuiisun ikiomakeksintökriteereitä eivätkä nämä lapset sairasta allergista alveoliittia eivätkä tee kuolemaa.

        Jostain syystä jätät myös mainitsematta, että väitöskirja on Helena Mussalo-Rauhamaan tarkastama. Onko häneltä vahingossa jäänyt 100 astma-sanaa huomaamatta.... Sinähän väität, että Mussalo-Rauhamaan mukaan kosteusvaurio ei aiheuta astmaa......

        ei kosteusvauriosta astmaa tule. Tämän kertoo virallisesssa asiakirjassa jopa TTL: pääjohtaja Harri Vainio Tapaturmavakuutuslaitosten liiton Mika Mänttärille.

        Nämä kosteusvauriossa syntyvät bakteerimyrkyt aiheuttavat koko kehoon hiljaisen kroonisen tulehduksen. Kaikissa pitkäaikaissairauksissa on tälläinen systeemi. Ne eivät tapa heti, vaan esim. syövät syntyvät pikkuhiljaa vuosien kuluessa. Tuo tulehdus syntyy ensin tietysti keuhkojen perifeerisiin osiin.

        Tuo sairaus, joka H M-R:n ja Henrik Wolffin tutkimusten mukaan, on allerginen alveoliitti. Se on päinvastainen alveoliitti kuin esim. homepölykeuhko. Homepöykeuhkossa liiallinen valkosolumäärä aiheuttaa tulehduksen. Bakteerimyrkyt aiheuttavat sellaisen tulehduksen, jossa on vain vähän valkosluja, mutaa riittävästi lymfosyyttejä aiheuttaakseen kroonisen tulehduksen. Tuo tulehdus ei ole läheskään niin raju, kuin esim. homepölykeuhkossa. Toki se on erittäinen vaarallinen.

        En minä harhainen ole, sillä tiedän, että Putus on yksi tämän palstan harvoista sabotoijista. Eräs hänen "potilaansa" huomasi tämän palstan tekstin samankaltaisuudesta verrattuna siihen, mitä hän oli saanut Putukselta. Tämä Putuksen "potilas" kopioi vahingossa myös tälle palstalle Putuksen tekstiä, jossa Putus haukkui minua valehtelijaksi. Se oli monta päivää palstalaisten luettavissa. Putuksen "potilas" poisti sen vasta sitten, kun huomautin häntä tuosta "mokasta". Oli oikeastaan hyvä, että tapahtui tälläinen "moka", koska siitä tiesin lopullisesti, että Putukseen ei kannata luottaa lainkaan.

        Pekka Nikkola


      • tulehduksen
        nisuiisu kirjoitti:

        Tuula Putus eli väitöskirjan ohjaaja?

        Keropas nyt, miten nuo astmat diagnosoitiin? Voin sanoa, että ne eivät ole astmoja, vaan kyse on keuhkojen perifeeristen osien tulehduksesta johtuvasta hengenahdistuksesta. Kyseessä on siis sen tyyppinen allerginen alveoliitti, josta Henrik Nordman ja Helena Mussalo-Rauhamaa kertoivat vasta n. vuosi sitten. Tämän tiedon on mm. Tuula Putus tiennyt heti alusta alkaen.

        Tuo väitöskirja pitäisi hylätä, koska siinä mitä ilmeisemmin sotketaan tulehdus keuhkojen perifeerisissä osissa ja aito astma. Putus on tahallaan ohjannut "potilastaan" väärin.


        PN

        perifeerisissä osissa vääristelevät edelleenkin kätevästi TTL:n tutkimuksissa. Se käy ihan liian helposti. Kuka valvoisi TTL:n tutkimuksia?


      • nisuiisu
        mm kirjoitti:

        Helena Mussalo-Rauhamaa on toiminut Risto Savilahden väitöskirjan tarkastajana. Väitöskirjassa todistetaan astman ja kosteusvaurioaltistuksen syy-yhteys.

        Väitöskirjan esipuheessa lukee näin:

        "Tampereen yliopiston lääketieteen tiedekunta määräsi dosentit Merja Kajosaaren ja Helena Mussalo-Rauhamaan väitöskirjani esitarkastajiksi. Esitarkastajat toimivat ripeästi ja huolellisesti väitöskirjaani kommentoidessaan. He kiinnittivät osin huomioistaan samoihin teemoihin, osin muihinkin korjauskohteisiin oman erikoisosaamisensa perusteella. Kommentit olivat selkeitä ja kohdalleen osuneita. Muutosten jälkeen monet kohdat tulivat helpommin ymmärrettäviksi."

        Vaikka siis väitöskirjasta pyrittiin tekemään helpommin ymmärrettävä, niin sinulle se ei sitten ilmeisesti siitäkään huolimatta auennut.

        sitä, miten nuo "astmat" daignosoitiin.
        Tästä löydät tiedon, miten nuo "astmat" diagnosoitiin:
        http://www.uta.fi/laitokset/kirjasto/vaitokset/2009/2009042.html

        Vanhemmille lähetettiin kahtena peräkkäisenä vuotena kyselylomake koskien lasten hengityselinsairauksia.
        LAINAUS PÄÄTTYY

        Kyseessä oli siis kyselytutkimus ja tottakai vanhemmat sanovat, että astmaa oli, koska heidän lastensa henkeä ahdisti. Todellisuudessa ei ahdistanut keuhkoputkessa (=astma), vaan keuhkojen perifeerisissä osissa.

        Tämänkin tekstin prusteella voi sanoa, että tutkittiin ihan väärää asiaa eli sellaista, mitä ei tapahdu kosteusvauriossa sairastumisen yhteydessä:
        Koska korjaukset eivät olleet vielä valmiina lukukauden alkaessa ja lisäksi syksyllä 1995 oli koko maassa laajalle levinnyt hengityselin-sairauksien aalto, tämän lukuvuoden osalta vertailut tehtiin kevätlukukauden 1996 tietojen osalta. Molempien koulujen lapsista otettiin otannan perusteella verinäyte IgE ja IgG vasta-aineiden tutkimiseksi.
        LAINAUS PÄÄTTYY

        Eli on tutkittu ihan puuta heinää eli ITIÖITÄ. En yhtään ihmettele, jos Putus on kerran ohjannut väitöstyötä.



        Pekka Nikkola


      • huhuhh
        nisuiisu kirjoitti:

        sitä, miten nuo "astmat" daignosoitiin.
        Tästä löydät tiedon, miten nuo "astmat" diagnosoitiin:
        http://www.uta.fi/laitokset/kirjasto/vaitokset/2009/2009042.html

        Vanhemmille lähetettiin kahtena peräkkäisenä vuotena kyselylomake koskien lasten hengityselinsairauksia.
        LAINAUS PÄÄTTYY

        Kyseessä oli siis kyselytutkimus ja tottakai vanhemmat sanovat, että astmaa oli, koska heidän lastensa henkeä ahdisti. Todellisuudessa ei ahdistanut keuhkoputkessa (=astma), vaan keuhkojen perifeerisissä osissa.

        Tämänkin tekstin prusteella voi sanoa, että tutkittiin ihan väärää asiaa eli sellaista, mitä ei tapahdu kosteusvauriossa sairastumisen yhteydessä:
        Koska korjaukset eivät olleet vielä valmiina lukukauden alkaessa ja lisäksi syksyllä 1995 oli koko maassa laajalle levinnyt hengityselin-sairauksien aalto, tämän lukuvuoden osalta vertailut tehtiin kevätlukukauden 1996 tietojen osalta. Molempien koulujen lapsista otettiin otannan perusteella verinäyte IgE ja IgG vasta-aineiden tutkimiseksi.
        LAINAUS PÄÄTTYY

        Eli on tutkittu ihan puuta heinää eli ITIÖITÄ. En yhtään ihmettele, jos Putus on kerran ohjannut väitöstyötä.



        Pekka Nikkola

        Eikö päähäsi mahdu, että tutkimuksessa oli mukana myös vertailukoulu?


      • nisuiisu
        tulehduksen kirjoitti:

        perifeerisissä osissa vääristelevät edelleenkin kätevästi TTL:n tutkimuksissa. Se käy ihan liian helposti. Kuka valvoisi TTL:n tutkimuksia?

        keuhkosairauksien yksikössä valehdellaan tästä tulehduksesta keuhkojen perifeerisissä osissa, koska vertaavat sitä homepölykeuhkon arvoihin. Tietävät kyllä, mistä on kyse. Valehtelevat, koska STM:stä on tullut määräys valehdella. Tämä bakteerimyrkkyjen aiheuttama tulehdus ei ole läheskään niin raju, kuin homepölykeuhkossa tai TTL:n laittomissa altistuskokeissa.

        Koska n. 100 000 jo kuollutta ei voi niin vain unohtaa, niin aivan varmasti poliisi tulee ennenpitkää tutkimaan TTL:n toimet. Uskon, että tuo aika on aikalailla lähellä.

        Kosteusvauriossa sairastuneen puhalluskäyrä kertoo selvästi sen, että tulehdus on keuhkojen perifeerisissä osissa. Käyrä on ns. restriktiokäyrä. Jos tulehdus on ylempänä keuhkoputkissa ja siinä ahtauma (=astma), niin puhalluskäyrä on ihan erilainen. Käyrästä käytetään nimitystä obstruktiokärä. TYHOSAn Matti Paananen on diagnosoinut monelle astman, vaikka käyrä onkin allergisen alveoliitin eli on juuri tuo restriktiokäyrä.

        Pekka Nikkola


      • ??
        nisuiisu kirjoitti:

        ei kosteusvauriosta astmaa tule. Tämän kertoo virallisesssa asiakirjassa jopa TTL: pääjohtaja Harri Vainio Tapaturmavakuutuslaitosten liiton Mika Mänttärille.

        Nämä kosteusvauriossa syntyvät bakteerimyrkyt aiheuttavat koko kehoon hiljaisen kroonisen tulehduksen. Kaikissa pitkäaikaissairauksissa on tälläinen systeemi. Ne eivät tapa heti, vaan esim. syövät syntyvät pikkuhiljaa vuosien kuluessa. Tuo tulehdus syntyy ensin tietysti keuhkojen perifeerisiin osiin.

        Tuo sairaus, joka H M-R:n ja Henrik Wolffin tutkimusten mukaan, on allerginen alveoliitti. Se on päinvastainen alveoliitti kuin esim. homepölykeuhko. Homepöykeuhkossa liiallinen valkosolumäärä aiheuttaa tulehduksen. Bakteerimyrkyt aiheuttavat sellaisen tulehduksen, jossa on vain vähän valkosluja, mutaa riittävästi lymfosyyttejä aiheuttaakseen kroonisen tulehduksen. Tuo tulehdus ei ole läheskään niin raju, kuin esim. homepölykeuhkossa. Toki se on erittäinen vaarallinen.

        En minä harhainen ole, sillä tiedän, että Putus on yksi tämän palstan harvoista sabotoijista. Eräs hänen "potilaansa" huomasi tämän palstan tekstin samankaltaisuudesta verrattuna siihen, mitä hän oli saanut Putukselta. Tämä Putuksen "potilas" kopioi vahingossa myös tälle palstalle Putuksen tekstiä, jossa Putus haukkui minua valehtelijaksi. Se oli monta päivää palstalaisten luettavissa. Putuksen "potilas" poisti sen vasta sitten, kun huomautin häntä tuosta "mokasta". Oli oikeastaan hyvä, että tapahtui tälläinen "moka", koska siitä tiesin lopullisesti, että Putukseen ei kannata luottaa lainkaan.

        Pekka Nikkola

        Jos et ymmärrä, niin se on aika vakavaa. Pelkästään tässä ketjussa olet jo jäänyt lukuisista, selkeistä valheista kiinni etkä ole osannut kertoa, miksi valehtelet, vaan puhut puuta heinää asian vierestä, kun sinulta pyydetään vastauksia. Se, että haluat mustamaalata Putusta johtuu siitä, että hän on paljastanut huuhaasi. Samoin kävi Paanaselle. Olet pahasti erehtynyt, jos luulet, että itsekeksimiesi juttujen osoittaminen vääriksi olisi valehtelemista.

        Tämän ketjun teoriasi on siis semmoinen, että kosteusvauriomikrobeille altistuneet voivat saada astman ainoastaan TTL:n altistuskokeista. Teoriasi on melko huvittava ottaen huomioon, että TTL ei tee altistuskokeita kuin Suomessa, mutta kaikkialla muuallakin maailmassa ihmiset sairastuvat astmaan kosteusvauriosta.

        USA:n kohdalla sairastumiset astmaan johtuvat kertomasi mukaan siitä, että USA valmistautuu sotaan Irania vastaan.

        Risto Savilahden väitöskirjan osalta väitit, ettei siinä esiinny astma-sanaa, vaikka se on siellä 100 kertaa.


      • ei voi olla totta
        nisuiisu kirjoitti:

        keuhkosairauksien yksikössä valehdellaan tästä tulehduksesta keuhkojen perifeerisissä osissa, koska vertaavat sitä homepölykeuhkon arvoihin. Tietävät kyllä, mistä on kyse. Valehtelevat, koska STM:stä on tullut määräys valehdella. Tämä bakteerimyrkkyjen aiheuttama tulehdus ei ole läheskään niin raju, kuin homepölykeuhkossa tai TTL:n laittomissa altistuskokeissa.

        Koska n. 100 000 jo kuollutta ei voi niin vain unohtaa, niin aivan varmasti poliisi tulee ennenpitkää tutkimaan TTL:n toimet. Uskon, että tuo aika on aikalailla lähellä.

        Kosteusvauriossa sairastuneen puhalluskäyrä kertoo selvästi sen, että tulehdus on keuhkojen perifeerisissä osissa. Käyrä on ns. restriktiokäyrä. Jos tulehdus on ylempänä keuhkoputkissa ja siinä ahtauma (=astma), niin puhalluskäyrä on ihan erilainen. Käyrästä käytetään nimitystä obstruktiokärä. TYHOSAn Matti Paananen on diagnosoinut monelle astman, vaikka käyrä onkin allergisen alveoliitin eli on juuri tuo restriktiokäyrä.

        Pekka Nikkola

        kaikki muut valehtelevat paitsi sinä. Siitäkin huolimatta, että sinä olet ainoa, joka jää jatkuvasti kiinni valehtelemiessta.


      • nisuiisu
        huhuhh kirjoitti:

        Eikö päähäsi mahdu, että tutkimuksessa oli mukana myös vertailukoulu?

        kanssasi. Joka ainoassa tutkimuksessa on vertailuryhmä.

        Jopa Pekka "Transrasvahappo" Puskan Pohjois-Karjala-projektin yhteydessä oli vertailuryhmä. Tosin Pekka Puska ei kertonut siitä lainkaan, koska vertailuryhmässä ihmiset paranivat vielä enemmän kuin ne, jotka söivät Puskan ohjeiden mukaisesti muka terveellisesti. Tämän tahallisen unohduksen vuoksi n. 60 % Suomen kansasta alkoi syödä margariineja, jotka sisälsivät syöpää aiheuttavia trans-rasvahappoja.

        Pekka Nikkola


      • nisuiisu
        ei voi olla totta kirjoitti:

        kaikki muut valehtelevat paitsi sinä. Siitäkin huolimatta, että sinä olet ainoa, joka jää jatkuvasti kiinni valehtelemiessta.

        että kun potilas kertoo lääkärilleen, että on mahdollisesti sairastunut kosteusvauriosta, niin silloin lähes 100% lääkäreistä alkaa valehtelun.

        Pekka Nikkola


      • nisuiisu
        ?? kirjoitti:

        Jos et ymmärrä, niin se on aika vakavaa. Pelkästään tässä ketjussa olet jo jäänyt lukuisista, selkeistä valheista kiinni etkä ole osannut kertoa, miksi valehtelet, vaan puhut puuta heinää asian vierestä, kun sinulta pyydetään vastauksia. Se, että haluat mustamaalata Putusta johtuu siitä, että hän on paljastanut huuhaasi. Samoin kävi Paanaselle. Olet pahasti erehtynyt, jos luulet, että itsekeksimiesi juttujen osoittaminen vääriksi olisi valehtelemista.

        Tämän ketjun teoriasi on siis semmoinen, että kosteusvauriomikrobeille altistuneet voivat saada astman ainoastaan TTL:n altistuskokeista. Teoriasi on melko huvittava ottaen huomioon, että TTL ei tee altistuskokeita kuin Suomessa, mutta kaikkialla muuallakin maailmassa ihmiset sairastuvat astmaan kosteusvauriosta.

        USA:n kohdalla sairastumiset astmaan johtuvat kertomasi mukaan siitä, että USA valmistautuu sotaan Irania vastaan.

        Risto Savilahden väitöskirjan osalta väitit, ettei siinä esiinny astma-sanaa, vaikka se on siellä 100 kertaa.

        ihan samaa mieltä kanssani, kun olemme keskustelleet asioista.

        Minä en ole keksinyt yhtään mitään, vaan kaikki perustuu tutkimuksiin ja omiin kokemuksiin mm. TTL:lla, jossa olin 15 kertaa.

        Jos Savilahden väitöskirja koskee kosteusvauriossa sairastumisia, niin siinä ei pitäisi olla lainkaan astma-sanoja ainakaan kovinkaan monta.

        PN


      • hehheh....
        nisuiisu kirjoitti:

        että kun potilas kertoo lääkärilleen, että on mahdollisesti sairastunut kosteusvauriosta, niin silloin lähes 100% lääkäreistä alkaa valehtelun.

        Pekka Nikkola

        tarkoitatko, että aina, kun potilas kertoo lääkärilleen, että on sairastunut kosteusvauriosta, niin lääkäri sanoo, että potilaalla on astma?


      • ?
        nisuiisu kirjoitti:

        ihan samaa mieltä kanssani, kun olemme keskustelleet asioista.

        Minä en ole keksinyt yhtään mitään, vaan kaikki perustuu tutkimuksiin ja omiin kokemuksiin mm. TTL:lla, jossa olin 15 kertaa.

        Jos Savilahden väitöskirja koskee kosteusvauriossa sairastumisia, niin siinä ei pitäisi olla lainkaan astma-sanoja ainakaan kovinkaan monta.

        PN

        ettet myös kuule väärin. Ainakin luet väärin ja tulkitset lukemasi väärin.

        Astma on yleisin kosteusvaurioaltistuksesta tuleva pitkäaikaissairaus.

        Vai alatko nyt väittämään, että koko maailma valehtelee, kaikki maailman alan asiantuntijat valehtelvat ja jopa Maailman Terveysjärjestö WHO:

        http://www.euro.who.int/document/E92645.pdf


      • höm
        nisuiisu kirjoitti:

        kanssasi. Joka ainoassa tutkimuksessa on vertailuryhmä.

        Jopa Pekka "Transrasvahappo" Puskan Pohjois-Karjala-projektin yhteydessä oli vertailuryhmä. Tosin Pekka Puska ei kertonut siitä lainkaan, koska vertailuryhmässä ihmiset paranivat vielä enemmän kuin ne, jotka söivät Puskan ohjeiden mukaisesti muka terveellisesti. Tämän tahallisen unohduksen vuoksi n. 60 % Suomen kansasta alkoi syödä margariineja, jotka sisälsivät syöpää aiheuttavia trans-rasvahappoja.

        Pekka Nikkola

        Selittäpä sitten, miksi vertailukoulun oppilailla oli huomattavasti vähemmän astmaa.


      • ,että
        höm kirjoitti:

        Selittäpä sitten, miksi vertailukoulun oppilailla oli huomattavasti vähemmän astmaa.

        vertailukoulu oli osattu valita juuri kriteerit täyttäviksi. Juuri niinhän tieteellistä tutkimusta tehdään. Pitää osata valita sopivat populaatiot, jotta korreloi riittävästi. Puskalle nyt kävi hieman onnettomasti ja nyt opit väärine tottumuksine ovat juurtuneet niin syvälle, ettei edes amerikkalaiset tutkimukset aiheesta pysty niitä kumoamaan.


      • mitä tällä
        hehheh.... kirjoitti:

        tarkoitatko, että aina, kun potilas kertoo lääkärilleen, että on sairastunut kosteusvauriosta, niin lääkäri sanoo, että potilaalla on astma?

        helevetin jankkaamisella oikein saavutetaan??! Onko käynissä joku leikki, kuka jankkaa eniten? Valehtelee, ei valehtele, jankkaa, ei jankkaa - näin ne asiat etenee sutjakkaasti.


      • nisuiisu
        ? kirjoitti:

        ettet myös kuule väärin. Ainakin luet väärin ja tulkitset lukemasi väärin.

        Astma on yleisin kosteusvaurioaltistuksesta tuleva pitkäaikaissairaus.

        Vai alatko nyt väittämään, että koko maailma valehtelee, kaikki maailman alan asiantuntijat valehtelvat ja jopa Maailman Terveysjärjestö WHO:

        http://www.euro.who.int/document/E92645.pdf

        on tehty rehellisesti kosteusvauriossa sairastuneille, on tämä H M-R:n ja Henrik Wolffin tutkimus.
        Siinä on tutkittu 82 kosteusvauriossa sairastuneen ihmisen keuhkojen valkosolut. Mitään astmaan viittaa ei ollut, vaan tulehdus oli syvemmällä keuhkoissa, Valkosoluja oli vain vähän ja ainut syy siihen voi olla vain bakteerimyrkyt. Jos itiöt olisivat sairauden takana, niin niitä olisi paljon.

        Pekka Nikkola


      • nisuiisu
        ? kirjoitti:

        ettet myös kuule väärin. Ainakin luet väärin ja tulkitset lukemasi väärin.

        Astma on yleisin kosteusvaurioaltistuksesta tuleva pitkäaikaissairaus.

        Vai alatko nyt väittämään, että koko maailma valehtelee, kaikki maailman alan asiantuntijat valehtelvat ja jopa Maailman Terveysjärjestö WHO:

        http://www.euro.who.int/document/E92645.pdf

        maissa sisäilman homeista on ongelmaa. Meillä rakennusten kosteusvauriossa ongelman aiheuttavat bakteerimyrkyt.

        PN


      • hihh....
        nisuiisu kirjoitti:

        maissa sisäilman homeista on ongelmaa. Meillä rakennusten kosteusvauriossa ongelman aiheuttavat bakteerimyrkyt.

        PN

        Ruotsi, Norja, Tanska, Hollanti, USA, Kanada........

        Kertoisitko, miten ja miksi ne ovat kosteampia maita kuin Suomi....


      • nisuiisu
        hihh.... kirjoitti:

        Ruotsi, Norja, Tanska, Hollanti, USA, Kanada........

        Kertoisitko, miten ja miksi ne ovat kosteampia maita kuin Suomi....

        örinäsi ja katso tästä:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8924332/thread
        Olet ilmeisesti nauttinut liikaa kortisonia ja muita astmalääkkeitä?

        PN


      • ou nou
        nisuiisu kirjoitti:

        maissa sisäilman homeista on ongelmaa. Meillä rakennusten kosteusvauriossa ongelman aiheuttavat bakteerimyrkyt.

        PN

        että homee viihtyvät paljon vähemmässä kosteudessa kuin aktinobakteerit???

        Vai että kosteimmissa maissa on homeista on ongelmaa ja että meillä ongelman aiheuttavat bakteerimyrkyt....

        anna mun kaikki kestää


      • !!

      • kinastelua
        mitä tällä kirjoitti:

        helevetin jankkaamisella oikein saavutetaan??! Onko käynissä joku leikki, kuka jankkaa eniten? Valehtelee, ei valehtele, jankkaa, ei jankkaa - näin ne asiat etenee sutjakkaasti.

        Samaa mieltä, tärkempää olisi miettiä kuinka rakentamisen laatua saataisiin parannettua, jotta kosteusvaurioita ja niistä aiheutuvia mikrobiongelmia saataisiin vähennettyä.Tutkimuksiin kohdennetut varat tulisi ohjata siihen, eikä tutkimuksiin siitä mikä aiheuttaa mitäkin.Turhaa väittelyä saa jatkaa vaikka maailman tappiin asti, se ei hyödytä ketään.Valtiovallan tulisi puuttua kovalla kädellä rakentamisen laatuun ja erityisesti laadunvalvontaan,mikrobiongelmia ja niistä aiheutuvia sairauksia esiintyy niinkauan kun rakentamisen laatu on huono.Ketään ei palvele yksittäisten ei ammattilaisten väittelyt siitä, mikä aiheuttaa mitäkin.


      • homehtunut.
        kinastelua kirjoitti:

        Samaa mieltä, tärkempää olisi miettiä kuinka rakentamisen laatua saataisiin parannettua, jotta kosteusvaurioita ja niistä aiheutuvia mikrobiongelmia saataisiin vähennettyä.Tutkimuksiin kohdennetut varat tulisi ohjata siihen, eikä tutkimuksiin siitä mikä aiheuttaa mitäkin.Turhaa väittelyä saa jatkaa vaikka maailman tappiin asti, se ei hyödytä ketään.Valtiovallan tulisi puuttua kovalla kädellä rakentamisen laatuun ja erityisesti laadunvalvontaan,mikrobiongelmia ja niistä aiheutuvia sairauksia esiintyy niinkauan kun rakentamisen laatu on huono.Ketään ei palvele yksittäisten ei ammattilaisten väittelyt siitä, mikä aiheuttaa mitäkin.

        Minä pidän sitä hyvänä asiana, että joku suitsee tämän henkilön tarinoita. Et nähtävästi ole seurannut kauaa tätä palstaa, ellet tiedä kuinka paljon vahinkoa hän on aiheuttanut homesairaille, jotka ovat uskoneet hänen juttujaan. Sinäkin luulet häntä asiantuntijaksi. Sitä hän ei todellakaan ole.


      • nisuiisu
        homehtunut. kirjoitti:

        Minä pidän sitä hyvänä asiana, että joku suitsee tämän henkilön tarinoita. Et nähtävästi ole seurannut kauaa tätä palstaa, ellet tiedä kuinka paljon vahinkoa hän on aiheuttanut homesairaille, jotka ovat uskoneet hänen juttujaan. Sinäkin luulet häntä asiantuntijaksi. Sitä hän ei todellakaan ole.

        homesairauksia voi olla:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8924332/thread

        Voi siis syntyä astma tai homepölykeuhko. Tälläsiä sairauksia ei suomalainen rakennuskosteusvaurio ole vielä kenelekään aiheuttanut. Suomalaisessa kosteusvauriossa sairastuttavat bakteerit ja siitä kuvataan siinä alla. Nämä tiedot on otettu WHO:n julkaisusta.

        Mitä vahinkoa siitä tulee, jos kertoo, mihin sairauteen on todellisuudessa sairastunut? Ei nämä ole minun juttujani, vaan lähinnä M S-S:n, Helena M-R:n ja Henrik Wolffin juttuja. Wolff oli vasta vuosi sitten kertomassa totuuden "Sisäilmastoseminaari 2009:ssä.

        Tätä palstaa sabotoivat sellaiset, jotka ovat saaneet diagnoosiksi esim. Työterveyslaitokselta astman. Yhden tälläisen henkilön on melko varmaan oltava TYHOSAn puheenjohtajan. Sari Vee alias homeherkkä hermostui minulle aikoinaan, kun aloin ihmettelemään tällä palstalla, miksi TYHOSAn sivuilta oli poistettu julkilausuma, jossa ihan oikein todettiin epäilys TTL:n astmadiagnooseista. Tämän ketjun aloituksessa on selostettu, mitä tapahtuu TTL:n altistuskokeissa.

        Pekka Nikkola


      • nisuiisu kirjoitti:

        homesairauksia voi olla:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8924332/thread

        Voi siis syntyä astma tai homepölykeuhko. Tälläsiä sairauksia ei suomalainen rakennuskosteusvaurio ole vielä kenelekään aiheuttanut. Suomalaisessa kosteusvauriossa sairastuttavat bakteerit ja siitä kuvataan siinä alla. Nämä tiedot on otettu WHO:n julkaisusta.

        Mitä vahinkoa siitä tulee, jos kertoo, mihin sairauteen on todellisuudessa sairastunut? Ei nämä ole minun juttujani, vaan lähinnä M S-S:n, Helena M-R:n ja Henrik Wolffin juttuja. Wolff oli vasta vuosi sitten kertomassa totuuden "Sisäilmastoseminaari 2009:ssä.

        Tätä palstaa sabotoivat sellaiset, jotka ovat saaneet diagnoosiksi esim. Työterveyslaitokselta astman. Yhden tälläisen henkilön on melko varmaan oltava TYHOSAn puheenjohtajan. Sari Vee alias homeherkkä hermostui minulle aikoinaan, kun aloin ihmettelemään tällä palstalla, miksi TYHOSAn sivuilta oli poistettu julkilausuma, jossa ihan oikein todettiin epäilys TTL:n astmadiagnooseista. Tämän ketjun aloituksessa on selostettu, mitä tapahtuu TTL:n altistuskokeissa.

        Pekka Nikkola

        "Tätä palstaa sabotoivat sellaiset, jotka ovat saaneet diagnoosiksi esim. Työterveyslaitokselta astman."

        - Lopeta jo. Että voitkin mennä pitkälle hyökkäilemällä sairaita ihmisiä vastaan. Toisten diagnoosit ei ole sinulta itseltäsi mitenkään pois, joten jätä toiset kokonaan rauhaan.


      • provoilua?
        nisuiisu kirjoitti:

        homesairauksia voi olla:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8924332/thread

        Voi siis syntyä astma tai homepölykeuhko. Tälläsiä sairauksia ei suomalainen rakennuskosteusvaurio ole vielä kenelekään aiheuttanut. Suomalaisessa kosteusvauriossa sairastuttavat bakteerit ja siitä kuvataan siinä alla. Nämä tiedot on otettu WHO:n julkaisusta.

        Mitä vahinkoa siitä tulee, jos kertoo, mihin sairauteen on todellisuudessa sairastunut? Ei nämä ole minun juttujani, vaan lähinnä M S-S:n, Helena M-R:n ja Henrik Wolffin juttuja. Wolff oli vasta vuosi sitten kertomassa totuuden "Sisäilmastoseminaari 2009:ssä.

        Tätä palstaa sabotoivat sellaiset, jotka ovat saaneet diagnoosiksi esim. Työterveyslaitokselta astman. Yhden tälläisen henkilön on melko varmaan oltava TYHOSAn puheenjohtajan. Sari Vee alias homeherkkä hermostui minulle aikoinaan, kun aloin ihmettelemään tällä palstalla, miksi TYHOSAn sivuilta oli poistettu julkilausuma, jossa ihan oikein todettiin epäilys TTL:n astmadiagnooseista. Tämän ketjun aloituksessa on selostettu, mitä tapahtuu TTL:n altistuskokeissa.

        Pekka Nikkola

        Minä puolestani epäilen, että sinä vain provoilet ja kiusaat homesairaita tai sitten olet jotenkin....

        "Voi siis syntyä astma tai homepölykeuhko. Tälläsiä sairauksia ei suomalainen rakennuskosteusvaurio ole vielä kenelekään aiheuttanut"


      • nisuiisu
        sanasinko kirjoitti:

        "Tätä palstaa sabotoivat sellaiset, jotka ovat saaneet diagnoosiksi esim. Työterveyslaitokselta astman."

        - Lopeta jo. Että voitkin mennä pitkälle hyökkäilemällä sairaita ihmisiä vastaan. Toisten diagnoosit ei ole sinulta itseltäsi mitenkään pois, joten jätä toiset kokonaan rauhaan.

        oikeus tietää, mikä on sairauden nimi ja mistä se johtuu. Se on ihan kansalaisen perusoikeuksia.

        Mistään tieteellisestä artikkelista ei löydy vahvistusta, että suomalainen kosteusvaurio aiheuttaisi homeallergian. Sairaus johtuu aina bakteerimyrkkyjen joutumisesta kehoon.

        Nimenomaan nämä "astmaatikot" työkkäävät vakavasti sairastuneiden ihmisten kimppuun.

        PN


      • nisuiisu kirjoitti:

        oikeus tietää, mikä on sairauden nimi ja mistä se johtuu. Se on ihan kansalaisen perusoikeuksia.

        Mistään tieteellisestä artikkelista ei löydy vahvistusta, että suomalainen kosteusvaurio aiheuttaisi homeallergian. Sairaus johtuu aina bakteerimyrkkyjen joutumisesta kehoon.

        Nimenomaan nämä "astmaatikot" työkkäävät vakavasti sairastuneiden ihmisten kimppuun.

        PN

        "Nimenomaan nämä "astmaatikot" työkkäävät vakavasti sairastuneiden ihmisten kimppuun."

        - Älä vääristele. Sinä se täällä jatkuvalla syötöllä hyökkäilet. Eilenkin (jolloin en kirjoittanut) monta kertaa taas.


      • Sitkeä valittaja
        kinastelua kirjoitti:

        Samaa mieltä, tärkempää olisi miettiä kuinka rakentamisen laatua saataisiin parannettua, jotta kosteusvaurioita ja niistä aiheutuvia mikrobiongelmia saataisiin vähennettyä.Tutkimuksiin kohdennetut varat tulisi ohjata siihen, eikä tutkimuksiin siitä mikä aiheuttaa mitäkin.Turhaa väittelyä saa jatkaa vaikka maailman tappiin asti, se ei hyödytä ketään.Valtiovallan tulisi puuttua kovalla kädellä rakentamisen laatuun ja erityisesti laadunvalvontaan,mikrobiongelmia ja niistä aiheutuvia sairauksia esiintyy niinkauan kun rakentamisen laatu on huono.Ketään ei palvele yksittäisten ei ammattilaisten väittelyt siitä, mikä aiheuttaa mitäkin.

        on antanut ensiarvoisen hyvää tietoa ja apua kun minulle "homesairaus " iski". Oireita on ollut lähes siitä päivästä alkaen kun tähän homeasuntoon muutimme vuonna 2004. Alkaen oudoilla silmien kirvelyllä mitä aikaisemmin ei ollut missään asunnossa.
        Poskionteloihin antibiootti kuureja useita, punkteerauksia 6 kertaa ja lopuksi 2006 nenän kautta kohtalaisen kokoiset polyypit poistettiin.
        2006 alkoi sisältä valumaan verta. Divertikuloosi.
        Lihas- ja jännekipuja ja outoja tuntemuksia kutinoita ja silleen tässä matkan varrella mitkä ketutti valtavasti.

        2009 voimakasta päänsärkyä kuvaukset ym. sinuiittia vähän ja kipulääkitys.

        Päänsärky on vielä tänä päivänä täällä asunnossa.

        Kosteusvaurio todettiin, homekoirat kävi ja luulosairaus jäi siihen.

        Helvetinmoinen kädenvääntö alkoi isännöitsijän, terveyssuojeluviranomaisten ja lääkärin kanssa.
        Yksi lääkäri totesi, että homesairaus, pois kotoa evakkoon ja asunto puolueettomaan tarkastukseen. Toinen ihmetteli miksi en ole muuttanut pois kun olen hometalossa sairastanut. Sekö olisi asiat ratkaissut? Kysyin.
        En saanut vastausta.

        Kolme kuukautta olen tässä myrkkyluolassa vaimoni kanssa nyt joutunut olemaan kun asioiden käsittely etenee hitaasti. Tukimuksia tehdään siitä mitä remontoidaan vai remontoidaanko mitään. Enempi tutkivat kuka söi matot, ei niinkään mikä jyrsii keuhkojani mistä tulee yön jälkeen harmaata limaa ja verta. Jos joku haluaa möläyttää, että tupakki niin sanon sen, että 19 vuotta sitten poltin viimeisen.

        Teveys meni, irtaimisto ja rahat ei vielä ennenkuin olen Inspektorin testit teettänyt. Sitten tiedetään siitäkin enempi.

        Kosteusvauriosta sairastuneille ei ole tällä hetkellä oikeastaan mitään oikeusturvaa. Tutkimukset eivät ole sairastuneen puolella ja ovat epävarmoja monelta osin.

        Pekka Nikkolalle suurkiitokset, että olet avannut silmäni. Tavallista pientä ihmistä tässä minun ja kohtalontovereideni kanssa on helppo jymäyttää.
        Aluksi olin tässä aivan yksin. "Luulsairaaksi" leimasivat.
        Nyt on kaksi naapuria oireillut samalla tavalla ja 17 asuntoa menee homekoiratutkimuksiin.
        Ilman Pekan apua olisin antanut periksi. Mutta olisko näiden asuntojen huono turvallisuus tullut sillä kuntoon.

        Nyt asiaa hoitaa Läänin korkeimmat Terveydensuojeluviranomaiset ja Kunnan Terveydensuojelujohtaja.

        Enempää emme Pekan kanssa voineet asian eteen tehdä.
        Homma vaati "kylmäpäisyyttä" ja uskomista omaan indikointiin kun asunnossa oli sairas ja poisollessa ei.

        Pekka Nikkola ei valehdellut minulle missään vaiheessa.


      • tarvitaanko sitä?
        homehtunut. kirjoitti:

        Minä pidän sitä hyvänä asiana, että joku suitsee tämän henkilön tarinoita. Et nähtävästi ole seurannut kauaa tätä palstaa, ellet tiedä kuinka paljon vahinkoa hän on aiheuttanut homesairaille, jotka ovat uskoneet hänen juttujaan. Sinäkin luulet häntä asiantuntijaksi. Sitä hän ei todellakaan ole.

        Ei ole ollut tarvetta koskaan suitsia kenenkään tarinoita, mutta ehkä joitakin diagnooseja kyllä ja sitä millä perusteella niitä on tehty. Aiheutetuista vahingoista en tiedä, mutta valittettavasti vahinkoja sattuu myös ammattilaisille. Tulee siis suhtautua kriittisesti kaikkeen tietoon, myös siihen virallisena totuutena syötettyyn. Tämä tuli erityisen hyvin esille sikainfluenssan yhteydessä. Mitä tulee asiantuntijuuteen, niin jokainen on oman kehonsa ja oman kehonsa reaktioiden asiantuntija samaan tapaan kuin äiti on lapsensa paras asiantuntija tai yhtä hyvin isä, jos on ollut lapsensa rinnalla riittävästi. Tämä on ensimmäinen ja merkittävin asiantuntijuus ja kaikki muu tulee sen jälkeen.


      • nisuiisu pelle
        nisuiisu kirjoitti:

        homesairauksia voi olla:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8924332/thread

        Voi siis syntyä astma tai homepölykeuhko. Tälläsiä sairauksia ei suomalainen rakennuskosteusvaurio ole vielä kenelekään aiheuttanut. Suomalaisessa kosteusvauriossa sairastuttavat bakteerit ja siitä kuvataan siinä alla. Nämä tiedot on otettu WHO:n julkaisusta.

        Mitä vahinkoa siitä tulee, jos kertoo, mihin sairauteen on todellisuudessa sairastunut? Ei nämä ole minun juttujani, vaan lähinnä M S-S:n, Helena M-R:n ja Henrik Wolffin juttuja. Wolff oli vasta vuosi sitten kertomassa totuuden "Sisäilmastoseminaari 2009:ssä.

        Tätä palstaa sabotoivat sellaiset, jotka ovat saaneet diagnoosiksi esim. Työterveyslaitokselta astman. Yhden tälläisen henkilön on melko varmaan oltava TYHOSAn puheenjohtajan. Sari Vee alias homeherkkä hermostui minulle aikoinaan, kun aloin ihmettelemään tällä palstalla, miksi TYHOSAn sivuilta oli poistettu julkilausuma, jossa ihan oikein todettiin epäilys TTL:n astmadiagnooseista. Tämän ketjun aloituksessa on selostettu, mitä tapahtuu TTL:n altistuskokeissa.

        Pekka Nikkola

        Eikös tuo nisuiisu ole ollut vain joku opettaja, mikrobiologian ammattilaista hänestä ei saisi tekemälläkään.Naurettavaa kun hän näkyy kopioivan eri tutkimuksia tänne (sellaisia jotka tukevat hänen omia käsityksiään) Nisuiisu et ole mikään asiantuntija eikä sinusta koskaan sellaista tule.Olet lähinnä tyhmä uhoilija.Ketään ei kiinnosta kopioimasi aiheet.Teet itsestäsi pellen.


      • MikäON
        Sitkeä valittaja kirjoitti:

        on antanut ensiarvoisen hyvää tietoa ja apua kun minulle "homesairaus " iski". Oireita on ollut lähes siitä päivästä alkaen kun tähän homeasuntoon muutimme vuonna 2004. Alkaen oudoilla silmien kirvelyllä mitä aikaisemmin ei ollut missään asunnossa.
        Poskionteloihin antibiootti kuureja useita, punkteerauksia 6 kertaa ja lopuksi 2006 nenän kautta kohtalaisen kokoiset polyypit poistettiin.
        2006 alkoi sisältä valumaan verta. Divertikuloosi.
        Lihas- ja jännekipuja ja outoja tuntemuksia kutinoita ja silleen tässä matkan varrella mitkä ketutti valtavasti.

        2009 voimakasta päänsärkyä kuvaukset ym. sinuiittia vähän ja kipulääkitys.

        Päänsärky on vielä tänä päivänä täällä asunnossa.

        Kosteusvaurio todettiin, homekoirat kävi ja luulosairaus jäi siihen.

        Helvetinmoinen kädenvääntö alkoi isännöitsijän, terveyssuojeluviranomaisten ja lääkärin kanssa.
        Yksi lääkäri totesi, että homesairaus, pois kotoa evakkoon ja asunto puolueettomaan tarkastukseen. Toinen ihmetteli miksi en ole muuttanut pois kun olen hometalossa sairastanut. Sekö olisi asiat ratkaissut? Kysyin.
        En saanut vastausta.

        Kolme kuukautta olen tässä myrkkyluolassa vaimoni kanssa nyt joutunut olemaan kun asioiden käsittely etenee hitaasti. Tukimuksia tehdään siitä mitä remontoidaan vai remontoidaanko mitään. Enempi tutkivat kuka söi matot, ei niinkään mikä jyrsii keuhkojani mistä tulee yön jälkeen harmaata limaa ja verta. Jos joku haluaa möläyttää, että tupakki niin sanon sen, että 19 vuotta sitten poltin viimeisen.

        Teveys meni, irtaimisto ja rahat ei vielä ennenkuin olen Inspektorin testit teettänyt. Sitten tiedetään siitäkin enempi.

        Kosteusvauriosta sairastuneille ei ole tällä hetkellä oikeastaan mitään oikeusturvaa. Tutkimukset eivät ole sairastuneen puolella ja ovat epävarmoja monelta osin.

        Pekka Nikkolalle suurkiitokset, että olet avannut silmäni. Tavallista pientä ihmistä tässä minun ja kohtalontovereideni kanssa on helppo jymäyttää.
        Aluksi olin tässä aivan yksin. "Luulsairaaksi" leimasivat.
        Nyt on kaksi naapuria oireillut samalla tavalla ja 17 asuntoa menee homekoiratutkimuksiin.
        Ilman Pekan apua olisin antanut periksi. Mutta olisko näiden asuntojen huono turvallisuus tullut sillä kuntoon.

        Nyt asiaa hoitaa Läänin korkeimmat Terveydensuojeluviranomaiset ja Kunnan Terveydensuojelujohtaja.

        Enempää emme Pekan kanssa voineet asian eteen tehdä.
        Homma vaati "kylmäpäisyyttä" ja uskomista omaan indikointiin kun asunnossa oli sairas ja poisollessa ei.

        Pekka Nikkola ei valehdellut minulle missään vaiheessa.

        Eikös hän ole jolu entinen opettaja.Eihän hän ole mikään mikrobiologian eikä varsinkaan kosteus ja homevaurioiden asiantuntija.Lähinnä suuri kopioija joka kopio tänne itseään parhaiten palvelevia asiakokonaisuuksia.Vai mitä Pekka?


      • vanha vamma
        hehheh.... kirjoitti:

        tarkoitatko, että aina, kun potilas kertoo lääkärilleen, että on sairastunut kosteusvauriosta, niin lääkäri sanoo, että potilaalla on astma?

        Tänään kävin tk lekurissa 3v-poikamme kanssa kun ollut hoitopaikassa 1,5vuotta ja koko ajan yskää.
        Yskä kumisee syvältä eikä laukea ventolinella, kodeeiinipitoista yskänlääkettä tarvitaan.
        Ei myöskään keuhkoputki rahise eikä hengitys vingu varsinkaan uloshengitettäessä.
        Itsellä rasitusastma ja tiedän siitä jotain, kun urheiluaikoina keuhkot krampissa ja klabbit hyytelöä.
        Pikkukundi löyhkää hirveälle maakellarille kun tulee päivähoidosta, villavaatteet tuuletettava ja muut pesuun.

        Kun puhuin sisäilmaongelmista niin ukko alko heti tarjoomaan astmadiaknoosia. Kun ehdotin verikokeita homevasta-aineille tai muita mikrobialtistustestejä, niin lekuri heitti ettei ole kuullutkaan sellaisista, ja silmät pyöri päässä kun lottopallot. Valehteli ku sika päin naamaa.

        Outoa että tää on jo kolmas vastaava tapaus julkisella puolella ko. asiasta ja väitän että stm on ohjeistanut lekurit tähän tsydeemiin, jotta valtiokonttori ja vak.yhtiöt saisi jatkaa hylkytehtailuaan .

        Sama koskee aivovammoja ja näitä Böstman rappeumadiaknooseja.

        Vaikka juna porhaltais yli nii lopullinen vamman aiheuttaja on rappeuma.
        Jos tota ei huomaa , pitää olla melkonen puupää.


      • tulevaisuus edessä
        vanha vamma kirjoitti:

        Tänään kävin tk lekurissa 3v-poikamme kanssa kun ollut hoitopaikassa 1,5vuotta ja koko ajan yskää.
        Yskä kumisee syvältä eikä laukea ventolinella, kodeeiinipitoista yskänlääkettä tarvitaan.
        Ei myöskään keuhkoputki rahise eikä hengitys vingu varsinkaan uloshengitettäessä.
        Itsellä rasitusastma ja tiedän siitä jotain, kun urheiluaikoina keuhkot krampissa ja klabbit hyytelöä.
        Pikkukundi löyhkää hirveälle maakellarille kun tulee päivähoidosta, villavaatteet tuuletettava ja muut pesuun.

        Kun puhuin sisäilmaongelmista niin ukko alko heti tarjoomaan astmadiaknoosia. Kun ehdotin verikokeita homevasta-aineille tai muita mikrobialtistustestejä, niin lekuri heitti ettei ole kuullutkaan sellaisista, ja silmät pyöri päässä kun lottopallot. Valehteli ku sika päin naamaa.

        Outoa että tää on jo kolmas vastaava tapaus julkisella puolella ko. asiasta ja väitän että stm on ohjeistanut lekurit tähän tsydeemiin, jotta valtiokonttori ja vak.yhtiöt saisi jatkaa hylkytehtailuaan .

        Sama koskee aivovammoja ja näitä Böstman rappeumadiaknooseja.

        Vaikka juna porhaltais yli nii lopullinen vamman aiheuttaja on rappeuma.
        Jos tota ei huomaa , pitää olla melkonen puupää.

        Ota nyt ainakin ensimmäisenä lapsi pois tuosta hoiotopaikasta!


      • !
        nisuiisu kirjoitti:

        örinäsi ja katso tästä:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8924332/thread
        Olet ilmeisesti nauttinut liikaa kortisonia ja muita astmalääkkeitä?

        PN

        Kysymys kuului:

        Ruotsi, Norja, Tanska, Hollanti, USA, Kanada........

        Kertoisitko, miten ja miksi ne ovat kosteampia maita kuin Suomi....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe