paras koiratutka

smoolannin ajokoira

Hei,
mitä koiratutkaa suosittelisitte ajokoiralle? onko joku löytänyt vertailuja netissä?
sen verran kaalliita ettei haluis mitään sutta ostaa...

29

13740

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erkki50

      en suosittele huonosti toimii,sateliitit hukassa ja päivityksissä kauheat viiveet.

      • jooooo

        trackerin pannan tehoja voi säätää itse siitä puhelimesta, myös puhelin ja liittymät vaikuttavat toimintaan noin 60% itsellä nokia e52 ja g400 soneran liitymällä ei mitään ongelmaa 2v. Suosittelen vaan lukemaan käyttöohjeen parikertaa läpi kyllä se siitä alkaa sujumaan. Itsellä kolme suo.ajokoiraa ja pantojakin on tullu kaapinpohjalle 4 erimerkkiä kaikki kokeiltu,nyt alkanut vaihtamaan g400 kaikkia (paitsi pontteria kun on sama panta)


    • rr

      Huippu vehje ja helppo käyttää.

    • up

      Ultrapoint on ykkönen. Samfinderiä ei edes ilmaiseksi kokemuksia on.

    • kolmekoiraa penikat

      Trakkerin G400 tutka on selvästi paras. Se on kevyt ja kestävä ja toimii hyvin. Itsellä ollut useampia, näitä laatumerkkejä pääosin. Pari kertaa olen käyttänyt Ultrapointin tutkaa mutta palannut takasin Trakkeriin.

      Trackerin käyttöön kannattaa tosiaan opetella, siinä on paljon toimintoja.

      Garmin on ihan Ok, mutta ei ole laillinen suomessa ja kuuluu noin 1-2 km joten koiraa ei sovi jättää hetkeksikään. Uusin malli 40 ei kunnolla toimi ajokilla, kannattaa ottaa 30, se toimii paremmin mutta ei tosin kestä niin hyvin. Koirapanta on siinä halpa joten sen voi uusia joka vuosi jos hajoaa, saa alle 200 eurolla.

    • hunterlaar.

      huntingrtracker on ylivoimaisesti paras hinta/laatu suhteeltaan. hintaan alle 400 eskoa saa kartat ja kaikki laturit pannan ja toimituksenkin. :) ollu nyt 2 kk ja ollu erinomainen!!!! valmistajan sivu www.huntingtracker.net

      • vähän kokemusta

        En voi sanoa että Tracker olisi paras, mutta itse olen ollut suhteellisen tyytyväinen tuohon itselläni olevaan Tracker G400 malliin.

        No nythän on Garminiltakin suomessa laillinen malli tullut ja siitä oli testi lehdessä (oliko Ase&Erä vai Metsästys ja Kalastus en muista)...
        Siinä todettiin että ei ole pitkä kantama. Varsinkin mäkisessä maastossa paljon katvealueita vaikka olisi lähelläkin.


    • HUGA :)

      Itselläni on huntingtrackeri ja toisena garmin. molemmat toimii ihan hyvin tosin garminin kantomatka voisi olla hitusen pidempi.

    • tutkaa ostamassa

      Toimiiko kaikki tutkat nykyään netin kautta vai vieläkö tarvitaan tekstiviestejä?

    • hersy

      Kun on hyvin ajava ja haukkuva koira,niin sellainen ei tarvitse edes teknologia humpuukia ollenkaan ,pelkkä tavallinen kaulapanta riittää,mutta koiran pitää olla se pitkien ajojen koira jolla otus ei huku sitten millään yhtenä päivänä ja jos ammutaan pitää haku olla kunnossa,ei oikein huippukoira tarvitse yhtään teknologiaa,sille riittää pelkkä isännän läsnäolo maastossa,näin yksinkertaista se on kun sattuu saamaan kunnon koiran

      • passissa

        haisteleppa kukkanen! ennen ei ollu tutkapantoja mutta oli kunnon koirat! ajeltiin syksyssä tuhansia kilometrejä koria etsimässä! joskus löyty, joskus ei! lehti-ilmoituksia piti laittaa tämän tästä. kyllä näkee,että ei ole äijällä ollut kuin jalossa pyöriviä rakkeja. ei se ole kunnon jahtikoira, joka on autolla ennen kuin mies. tutkapantojen ansiosta pelastetaan tuhansia huippukoiria hukkumasta, autojen alta ja petojen hampaista.


    • nykytekniikka yes !

      Yhden humpuuki on toisen onni ja autuus. Humpuukimies jää kyllä vähemmistöön, ihan kuin kunnon kommunistit nykyään.

    • hersy

      Nykytekniikka taitaa olla lähes P......... siihen tulokseen olen tullut humppuukista en aio maksaa, kylläkin laadusta sitä ei ole näkynyt vielä kuin nahkapannassa ja hyvin ajavassa koirassa ja ennekaikkea hyvin hakevassa,aina on koira tallessa jos se on huippua siihen ei tarvita p.... laitteita ollenkaan,on ihan sama onko "kommunisti" tai" kapitalisti" ei se asia muuksi muutu:)

    • hersy

      Kommunismi sinänsä on hieno AATE,vain ihmiset tekee siitä ihan muuta,vaikei se mitenkään koiratutkiin liitykkään,niin sittenkin "kapitalismi" riistoa on ,ei voi mitään, ja tulee lopulta tiensä päähän :) Mutta sitä on metsästetty koirilla sieltä 60 -luvun alkupuolelta ja oliko mitään tutkia pitkään aikaan,no ei ollut,mutta niinkuin edellä esitin,ei ne oikein HYVÄT koirat silloinkaan niitä tarvinneetkaan,ainut keli on OIKEIN KOVA MYRSKY TUULI,mutta silloinkin voi yrittää mennä tuulen alapuolelle,lähinnä naurattaa tämä niin kova teknologia hömppä,ja maailmassa näitä hömmppiä kyllä riitttävästi piisaa

      • timpetoo

        Aatteisiin en ota kantaa, mutta meillä suurimmalla osalla on "humpuukikoirat" joiden kanssa pitää elää. ..haukut on satunnaisia ja koira pitää etsiä pois metsästä/teiltä, jotta pääsee joskus kotiin>> tarvitaan jonkunlainen tutka.
        Löytävä, ajokykyinen, äänellä haukkuva ajokki on loistopeli ja ei hirveesti tutkaa tarvi.


      • Paappa 2
        timpetoo kirjoitti:

        Aatteisiin en ota kantaa, mutta meillä suurimmalla osalla on "humpuukikoirat" joiden kanssa pitää elää. ..haukut on satunnaisia ja koira pitää etsiä pois metsästä/teiltä, jotta pääsee joskus kotiin>> tarvitaan jonkunlainen tutka.
        Löytävä, ajokykyinen, äänellä haukkuva ajokki on loistopeli ja ei hirveesti tutkaa tarvi.

        On se tutka mukava, ku susi sen ajurin tappaa. Löytää, mitä ny onkaa jälijellä!


    • pena5

      hanki trackeri niin saat olla metsässä kuin -70 luvulla,eli korvakuulolla. live ei pelaa ollenkaan tekstiviestit kyllä kulkee ja lasku raksuttaa ,toisin kuin koira (tänäkin aamuna viesti tuli parin minuutin välein mutta koiran paikka ei vaihtunut 2,5:n tuntiin.eipä silti ei se pelannut viikko sittenkään sen kummemmin.kyseessä g400 ja toinen UUSI TUTKIEN KUNKKU !!!

      • hjkpois

        ÄLÄ ainakaan osta Trackeriä,Ei pelaa live palvelu.


    • monta näkökulmaa

      Jaa että humpuukia on nykytekniikka. Varmaan on käyttäjästä kiinni, miten sen kokee. Muistan ne ensimmäiset trackerit 70-luvulta. Piippasi sen suunnan, tosin välillä takakaiku oli yhtä voimakas. Sitten tuli puhelin- ja paikantamistekniikan myötä karttapohjalle näkyvä paikkatieto. Nykyisin itse käytän Garminia jossa koiran meno näkyy realiaikaisena. Kun eteläisessä Suomessa asun ja metsästän, niin tieverkko ja liikenne on sitä luokkaa, että tämän humpuuki tekniikan ansiosta kerkiää hakea koiran pois, jos ajo on menossa tielle. Kaikella on puolensa ja nykytekniikka lisää kyllä ajokin turvallisuutta mukavasti.

    • minä ja koira

      Miten on onko ainoa vehje Garmin ?
      Jos ei halua montaa laitetta kantaa ja haluaa apunaaan käyttää GPS :ää josta näkyy oma liike ja paikka sekä myöskin koiran liike.
      Enkä myöskään halua tuhota puhelimen akkua kun omat mettä reissut on yleensä niin että ollaan viikko metsässä eli puhelinta ei saa ladattua kunnolla.

    • VufHau1
    • Loppakorva

      Vanhaan ketjuun päivitystä !! Mikäs olisi nyt paras tutka ajokoiralle ,Näistä uusimmista (2016......2017) tarjokkaista malleista/valmistajista ?

      Tätä ketjua kun tutkailin niin joku vuosi sitten oli kommentteina että turhia härpäkkeitä , Mun mielestä on kaksi eri asiaa "onko hyvä ajuri" ja " tutkaseuranta " .

      Näkisi tosiaankin täällä etelämpänä tarkkaan meneekö naapuriseuran puolelle päin tai tielle peräti valtatielle yms. vaihka haukku ei enää ihmiskorviin kantautuisikaan ja monta muutakin hyvää pointtia näille , suorastaan pakollinen hankinta nyt kun ajokoiran hommasin ennen ensi syksyä valmiiksi nämäkin laitettava .

      Elikä käytännössä "hyviksi" todetut mallit/valmistajat olisi mukava kuulla käyttäjäkokemuksia ennen kuin rupeaa "kauppiaitten" totuuksia kuuntelemaan.

    • BIIKELIT

      GPS TUTKA ON HYVÄ RATKAISU SITKEÄSTI AJAVALLE KOIRALLE JOS KOIRA AJAA ESIM: KETTUA TAI JOPA SORKKA ELÄIMIÄ,SAATTAA MENNÄ HYVINKIN KAUAS.USKONKIN ETTÄ TUTKA ON PELASTANUT MONTA KERTAA KOIRANI LIIKENTEESTÄ JA AINA ON KOIRAT LÖYTYNEET. OMISTAN KAKSI UP;PANTAA JA OLEN NIIHIN TYYTYVÄINEN.VHF PANTOJEN NÄKYVÄISYYS ON LYHYT MÄKISISSÄ MAASTOISSA

    • Pössö

      Mini Finder Pico. /20 päivän seuranta.

    • Ajoränni

      Ainakin kymmenen vuotta takkusin Trackerin kans ja koskaan ei live pelittänyt, akkukin jäi vähäiseksi varsinkin hirvihommis. Tekstiviestit pelas ja laskutus siitä. Vaihdoin Ultrapointtiin enkä ole katunut. Neljällä patterilla pelittää yli 2vuorokautta ja live pelaa aina moitteetta. Trackerit jää pennuille kun tuli vielä tälle vuotta lisenssi ostettua. Oli kyllä viimeinen vuosi.

    • Ajoränni

      B bark on toinen hyvä. Sain kokeilla kaverin tutkaa eikä mitään moittimista.

    • monetpolut

      paras tutka näyttää olevan se mikä itsellä on, kaverin erimerkkisellä ei tee mittään.. tutka se minunki koirilla, monenki merkkisiä ollu, jakelevat niitä kokeissa toimivien koirien omistajille... hyviä pelejä ne on kaikki, monta koiraa olen hukkumasta ja tieltä pelastanu. on niissä maanantai kappaleitaki ollu, mutta takuuseen on menny. jahtimaitten puhelinkenttien toimivuus vaikuttaa, mikä peli omille koirille paras.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe