AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Petsamo Suomelle takaisin.

Petsamo Suomelle takaisin.

17 Vastausta 464 Lukukertaa
Joko luovutettuna tai, jos ei, niin vuokrattuna. Saataisiin satama ja rautatie pohjoiseen.

onko kukaan kysynyt...

Venäjältä luovuttaako tai vuokraako se Petsamoa?

Ei

virallisesti. Petsamo ei ole kuulunut alunperin Suomeen. Aikanaan olisi pitänyt huolehtia (Ruotsin) että Suomella olisi ollut myös yhteys Jäämereen. Aleksanteri toinen antoi Suomen suurruhtinaskunnalle lupauksen Jäämeren alueesta, vaihtokaupan vastineeksi. Lupaus toteutui Tarton rauhansopimuksen myötä. Asia kuitenkin muuttui, kun Euroopan suurin nikkelimalmialue löytyi sieltä. Petsamosta tulikin kiinnostava. Kanada, Englanti, Saksa ja Neuvostoliitto olivatkin yhtäkkiä kiinnostuneita Petsamosta. Talvisodan jälkeen alue jäi Suomelle (Englannin tuen vuoksi) Jatkosodan rauhansopimuksen jälkeen Petsamo siirtyi alueluovutuksella Neuvostoliitolle. Tänä päivänä öljy ja kaasurikkauksien takia alue jälleen kiinnostaa monia tahoja. Ei ole uskottavaa, että Petsamoa koskaan saadaan takaisin Suomen haltuun. Tai kuka tietää.

Samaten Sallan ja kusamon kohdalta luovutetut alueet.

Hieno Paanajärvi ym, muut vanhat metsälappalaisten kotiseutu-alueet. Kyllä suomi on jo saanut Neuvosto vastaisuudestaan sellaisen läksytyksen, että pitäisi rittää. Keskustelua kehiin ylimmällä tasolla ja homma pyörimään.

Sallan ja Kuusamon

luovutetut alueet ovatkin alkujaakin kuuluneet Suomelle. Petsamo ei

Petsamoon ei ole

rautatieyhteyttä Suomesta.

Paljonko Neuvostoliitto

maksoi Suomelle ryöstämästään Petsamon alueesta? ? ? ? ?

eikö se yleensä mene...

niin että häviäjät maksaa. ?

Kyllä

Sotahan onkin kuin pokeria. Voittaja korjaa potin. Hävinnyt maksaa.

näin se ...

menee, en ymmärrä n'äitä nyyhkyttäjiä , meiltä on ryövätty. hyh helvetti sota hävittiin.
lopetetaan haaveilu kärjalan laulumaista , kysytään jos venäjä vuokrais petsamon, sitten rakennettais samaan malliin kun kostamusta, porattais kaasua ja ongittaisiin helvetin isoja rapuja. takuulla tuottavampaa kuin mansikin taluttaminen saunapolkua pitkin ja tanhuaminen tienristeyksessä.

Petsamon

käytännössä louhittu loppuun ja ilman Kalastajasaarennon länsiosaa Petsamoon ei kuulu juurikaan mannerjalustaa tai ainakaan sitä ulkomerta mistä nämä kaasu ja öljylöydöt on tehty. Kannattaako sinne Petsamoon rakentaa rautatietä ja satamaan muutaman poron takia. Muuta hyötyä Petsamosta ei tulisi muodostumaan.
Jos ja kun kaivostoiminta taas saa vauhtia Lapissa, nousee satamakysymys tärkeäksi. Ensimmäiset malmirekat suuntaavat Narvikiin eikä Pohjanlahdelle kuten toivottiin.
Jos Petsamossa olisi hyvä satama niin voisivathan ne sinnekin päin ajaa jos edullinen sopimus syntyy. Eikä siinä välttämättä tarvitse miettiä kuka Petsamon omistaa, jos vaan infrastruktuuri toimii.
Kokonaisedullisuus lopulta ratkaisee rahtireitin.

Kaivostoiminnan

Petsamo muodostuu edes teoreettisesti tarpeelliseksi satamaksi vasta jos reippaasti Sodankylän pohjoispuolelta tarvitaan yhteys tavallista bulkkituotetta (Rikas rautakaivos) varten.Tornionjokilaaksolla ja Etelä-Lapilla on hyvin runsaasti edullisempia vaihtoehtoja. Narvik, Tornio/Kemi, Kantalahti tai jopa uusi rata Skibotniin.Jos Brasiliassa on rautakaivoksia Amazonin varrella joidenka rautapitoisuus on jotain 60-70% ja sinne pääsee ajamaan malmialuksella jonka kantavuus on jopa 300000 tonnia, niin sen Lapin rautakaivoksen täytyy olla todella hyvä kannattaakseen.

Saksa havitteli Petsamoa jo 1918:ta saakka.

Ja viimesodan voitto olisi jo allekirjoitusta vaille tehty niin, että Suomen jäädessä liittovaltioksi Petsamon Saksa korvaisi Pietarilla, raunioina.
Asiakirja valmis jo 1941, joka oli tarkoitus esittää.

täytyy...

myöntää että en tiedä petsamon malmivaroja.
sataman aukipitämiseen ei tarvita jäänsärkijöitä , joten hyvällä satamalla olisi varmasti käyttöä etenkin jos luoteisväylä tulee lähitulevaisuudessa ajankohtaisekseksi.
niinkuin kullanhuuhtoja totesi ehkä bulkkikaivosta ei tarvita vaan useampi pieni ajaa
tonneissa saman asian . sitäkään ei tiedetä mitä malmi varastoja veli-venäläisillä sillä alueella on . eivät he niin tyhmiä ole että eivät käyttäisi satamaa minkä finski- pojat ovat rakentaneet.
niinettä tuskin se niin hölmö ajatus on kuin eräiden mielestä näyttää.
PS. ajatteles niitä turistivirtoja jotka ryntäävät joukolla ISOA kalaa onkimaan.

Kittilästä löysi kulkija

ojasta kultakimpaleen. Sen todettiin olevan lähtöisin peruskalliosta. Kittilässä on jo Euroopan suurin kultaesiintymä. Nytkö löytyi se oikea emäkalliokin ? Asiaa tutkitaan innolla.

Lenin antoi Petsamon kun tsaari oli luvannut?

Sanot että
"Aleksanteri toinen antoi Suomen suurruhtinaskunnalle lupauksen Jäämeren alueesta, vaihtokaupan vastineeksi. Lupaus toteutui Tarton rauhansopimuksen myötä"

Oletko tosissasi siitä, että Lenin ja Stalin ja kumppanit antoivat Petsamon Suomelle vuonna 1920 koska Aleksanteri II oli sen luvannut 1864 - eli 56 vuotta aiemmin? Taisivat olla tosi reiluja kavereita kun auttoivat Venäjää pitämään tsaarin vanhat lupaukset joita tsaari ei itse pitänyt. Olisivatkohan olleet isojakin tsaarifaneja kun moisen tekivät?

Entäpä se, että Suomi miehitti Repolaa ja Porajärveä? Olisivatkohan tehneet diilin Suomen kanssa että lähtekää noista kylistä niin saatte Petsamon? Ei kai voisi olla ollut niin että Suomi sotilaallisella miehityksellä kiristi Petsamon? Kuten NL kiristi Karjalan vuonna 1940?

Kuinkas on se

Repolan ja Porajärven kunnat anoivat Suomeen liittämistä.Tuntuuko se näin jälkeenpäin Suomen armeijan miehitykseltä.

"Ei kai voisi olla ollut niin että Suomi sotilaallisella miehityksellä kiristi Petsamon? Kuten NL kiristi Karjalan vuonna 1940? "
 /   /  / Petsamo Suomelle takaisin.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta