Koira avaa ovet!

Vilsur

Meidän vajaa 2v. poika avaa kaikki mahdolliset ovet ja tutkii paikat yksin ollessaan. Nyt ollaan hankkimassa lapsilukkoja kaappien oviin mutta olisiko asunnon keinoa saada asunnon väliovet koiralta kiinni? Tiedän että jotkut ovat kääntäneet kahvat nurin perin, eli kahvaa painamalla ovea ei saakaan enää auki. Olisiko muuta konstia vai aletaanko ruuvailemaan...? En haluaisi koiran menevän yksin ollessaan vessaan repimään vessapaperia tms...

21

8277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parempi ,

      kun suosista ruuvailet. Toisena vaihtoehtona on munalukot joka oveen, mutta se ei välttämättä ole sitten kovin esteettisen näköistä. Varsinkaan vuokraisäntä pois muuttaessanne saattaa tykätä kyttyrää.

    • perheen isä

      Irrota kahva kokonaan, siksi aikaa. Helppo ratkaisu. Salvat/säpit on yksi vaihtoehto. Riittävä tekeminen yksi ja kestävin asia.....

      Tämä yleisesti: Hyvä esimerkki koirasta, jolla leikitään ja jota on "aktivoitu" /koulutettu sisällä.

      • .............

        Sisällä kouluttaminen -> koira oppii avaamaan ovet? Kumma juttu oma ovenavaaja oli katukoira, oppinut käyttämään päätään saadakseen ruokaa, ei ollut koskaan elänyt sisätiloissa ennen minulle tuloa. Ovien availu loppui, kun kahvat poistettiin kokonaan, kääntäminen alaspäin hidasti mutta ei pysäyttänyt :)

        Muut "normikoirat" on vauvasta vaariin alkukulutettu sisällä eikä mitään ongelmia sikailun kanssa sisätiloissa ole koskaan ollut.

        Mistähän tuo sisällä aktivoinnin syyllistäminen voi johtua? Kuinka monta tuntia koiralle järjestetään ulkona toimintaa, jos sisällä ei tapahdu mitään? Miten tämä järjestely onnistuu kesällä helteillä ja talvella paukkupakkasilla? Viime kesää pelkästään miettiessä, koiralle ei ole tarjottu minkäänlaista toimintaa kuukauteen, koska iltaisinkin oli niin kuuma ettei koiraa voi kiihdyttää tai tehdä muuta kuin pakolliset pihalla.. Ellei sitten uita koko kuukautta, vedessä lilluminen tuo varmasti kivan lisän ell kuluihin.... Ihan aidosti ihmeissään...


    • Vilsur

      Joo meillä kyllä huomaa tällaisena toimintana sen heti jos koira ei ole saanut tarpeeksi aktivointia. Yleensä jätän vielä oikeita luita pureskeltavaksi, eikä poika ole koskaan ihan hirveän kauaa yksin mutta aktiivinen rotu kun on... Lisää tekemistä siis tottakai myös :)

      • perheen isä

        Jos päivittäinen meno on aamusta, niin anna aamuruoka juuuri ennen lähtöä.
        Ja luu päälle. Älä kongeja ja muita aktiivisuutta nostavia härpäkkeitä..


    • sempritti

      Meillä teki koira nuorempana samaa. Osa ovenkahvoista käännettiin pystyyn, mutta oppi lopulta avaamaan nekin. Jääkaapin oveen laitettiin lapsilukko, mutta se oppi avaamaan senkin. Pyöreät ns. jenkkimalliset ovenkahvat on hyviä, niitä koiran on vaikea saada avattua, kannattaa hankkia sellaiset. Niitä ei tosin suomesta tahdo löytää, mutta netistä voi jostain yrittää tilata. Vessan oven lukon voi lukita ulkopuolelta esim. ruuvimeisselillä siitä kohdasta mihin tulee näkyviin punainen jos vessa on varattuna.

      Ikä auttaa vaivaan parhaiten, meillä loppui reilu kaksivuotiaana. Turre avaa ovia ja kaappeja enää vain käskystä, mikä on muuten hyödyllinen temppu, jos kannat vaikka polttopuita sylissä, niin voit pyytää koiraa avaamaan oven.

      Kiinnostaisi tietää minkä rotuinen koira on kyseessä? Ovien availijoita on paljon mm. valkoisissa paimenkoirissa.

      • Koiruuksia

        Niinpä, ilmakos minunkin koirani availee ovia! Sekarotuinen, mutta isä valkoinen paimenkoira! Ikä alle 4 kk.


    • Ojasta allikkoon

      Hei! Meillä on myös ovia aukova koira. Koira avaa vain yhtä ovea, eteiseen vievää, sillä hän mielellään odottaa kotiinpaluutamme eteisen matolla. (Kamera paljastaa koiran hiipivän matolle pikaisesti nukkumaan)..

      Käänsin kahvat, ja avot, koirahan on yrittänyt raapia oven auki... Joten meillä kannattavin vaihtoehto on ollut yksinkertaisesti vaan siivota "hasardit" esineet alta pois, ja antaa koiran halutessaan aukoa ovet.

      P.s pysyy kämppä muuten yllättävän siistinä tällä menetelmällä ;)

    • :) :)

      Meillä kanssa koira availi kaikki ovet, ja älykkyyttä sillä riitti. Se avaa myöskin boksinsa ovet, tassu mahtuu läpi siitä ritilästä, ja kynsiensä avulla osaa avata salvat.

      Pitkään ihmeteltiin katoavia herkkuja sekä oudoista paikoista löytyviä pakkauspapereita. Lopulta sekin selvisi. Koira kävi hakemassa kaapista, ja sulki kauniisti ovenkin perässään. Sillä se ei aikaisemmin jäänyt askareistaan kiinni. Tuli turhaan muksuiltakin kyseltyä, kuka ne herkut vohkii, mutta kun ne hävisivät silloinkin, kun ketään ei ollut kotona. Koiralla oli myöskin tapana tarkkailla ovelasti, miten mikäkin toimii. Kauempaa katseli, ja ilmiselvästi pohdiskeli. Ja tilaisuuden tullen kävi varkaissa. Se osasi ottaa keksit kauniisti jauhopusseja ym kaatamatta. Toiset koirat vaan ovat sellaisia. Nuorempi koiramme ei ikäpäivänä samanlaiseen taituruuteen kykenisi. Sillä ei yksinkertaisesti riitä älykkyys ja mielenkiinto sellaisiin.

      Ovenkahvat voi kyllä kääntää, mutta tuloksena voi olla kynsimäjäljet karmeissa. Sama tilanne voi olla edessä myöskin, jos laittaa säppejä ja hakasia. Meillä on ulko-ovet ainoita, jonka kanssa ollaan oltu tarkkoja. Koska estäminen ei onnistu, tuhot ovat pahemmat, jos väkisin yrittää.

    • odottaa eteisessä...

      Meilläkin seropi-pentu oppi aukaisemaan eteisen oven hetkessä vaikka kahva käännettiin pystyyn. Vähemmän tulee karmeihin kynsien jälkiä kun kahva on takaisin normaaliasennossa. Muita ovia/kaappeja ei ole aukonut yksin ollessaan...

    • Vilsur

      No niin, mut on oven kahvat käännetty ja ainakin toistaiseksi työhuoneen kamat yms on jätetty rauhaan :) Samoin roskiskaapissa on nyt lapsilukko. Herkut taas siirretty ihan ylimmälle hyllylle kaapissa.

      Meidän koira on siis airedalenterrieri, ja noihan on tunnettuja siitä että availlaan ovia ja noustaan muutenkin kahdelle jalalle kurkkimaan. Ylettyvät muuten yllättävän korkealle! Koira on sen verran nirso, että tuo ruoan antamisen ajankohta ei kauheasti muuta tilannetta (tänäänkin ruoka odotti tuolla kupissa syömättä kun tulin kotiin). Ne kongit ja muut kyllä ohjaavat puuhaa sitten niihin sellaisen omakeksimän sijaan :P

      Ovenkarmeista: ne meillä on pentuaikana kynsitty jo ajat sitten eli jos nyt koira hiukan raapii niin ei näy enää missään... Ja sekin varmasti loppuu kun poika tajuaa ettei se auta mitään kun ovi ei kerran aukea.

    • näin meillä

      Meillä on pieni haka oven yläosassa. Meillä ainoastaan keittiön ja et.välinen ovi on kiinnostava. Eli laitetaan keittiön ovi eteisen puolelta hakaan kun lähdetään pois ja koira jää keittiön puolelle. Ja yöksi haka laitetaan keittiön puolelta kiinni, ettei yöllä pääse eteiseen ja sieltä verannalle ja aukomaan ovia lisää ( pakkasella ei kiva ).
      Eli hakat on oven karmissa kiinni ja se vastakappale ovessa - siis ylhäällä ettei koira ylety siihen. Ja hyvin on toiminut.
      Siis hakat sekä keittiön että eteisen puolella, eikä maksa paljoa ja toimii.

    • fjuyt76frcjudc

      Aktivoikaa koiraa. Tuo johtuu turhautumisesta, se purkaa ylimääräistä energiaansa. Enemmän liikuntaa ja aivotyötä koiralle.

    • Vilsur

      Tottakai aktivoimme (käydään koirapuistossa, juoksu- ja kävelylenkeillä, tokossa, agissa säännöllisesti), mutta joinain päivinä koira joutuu olemaan yksin pidempään niin silloin tätä paikkojen tutkimistakin ilmenee. Mutta nyt on kahvat käännetty ja lapsilukot roskiskaapissa :) On nuo luutkin näköjään maistuneet paremmin kun ei pääse touhuamaan mitään kiellettyjä juttuja...

    • joukkio

      Älkää aktivoiko koiraa kotona. Koiran on parempi oppia, että kotona ollaan vain ja levätään.

      • saavi

        Kun koira on älykäs ja saa kaikki ovet auki, se joka tapauksessa availee niitä joskus. Ehkä vessapaperirullan voisi laittaa niin ylös ettei sitä saa. Meillkin koira osaa avata kaikenlaiset ovet, niin liukuovet, käännetyt kahvat ja muut. Ei varsinaisesti käy mitään erikoista puuhaamassa mutta käy huoneissa, jos tykkää. Onneksi tässä talossa on myös sisäovissa lukot. Kätevää!


    • Kaipaan Apuvahh!

      Huomasin lukiessani että aika yleistä että kooltaan pienet koirat tekevät tätä. Mutta onko enää normaalia että Howavartti tekee tätä??? Koira on jo 1,3 v. Olen harkinnut kahvojen kääntämistä tai munalukon hankkimista, nimittäin koira hyppii vain minun huoneeni oveen. Olen saanut huivilla koiran pidettyä poissa huoneestani, mutta se ei riitä ihmisille. Isompi Howavart koiramme ei osaa tätä, vaikka sitä kuinka opettaisi.

      • Maatalon koira

        Ruotsista saisi jonkun kahvaan laitettavan systeemin, joka yksinkertainen, mutta koira ei saa ovea auki. Meillä koira menee itse ovesta ulos kun haluaa ja päästää kissan ulos yms. järkevää. Ei ole aktivoinnista kyse, vaan koiran älykkyydestä!


    • bruu

      Meillä kanssa koira oppi availemaan ovet tänä kesänä, myös parvekkeen oven joka avataan ylös päin kääntämällä. Ainut vaan että jää nyt jumiin sinne parvekkeelle kun se menee kiinni sen selän takana eikä saa sitä enää auki kun pitäis vetää. No eiköhän se senkin opi kunhan muutaman kerran on siellä jumissa :D

    • fhckbl

      Meidän kettuyerrierityttö availi ovet myös kahva nurinpäin alassuin ei pystyyn ja ovet takalukkoon. :)

    • 6v4kk & 5v2kk koirat

      Itselläni 6v4kk ja 5v2kk ikäiset koirat. Vanhin osasi avata 1-vuoden iässä ovet ja karkasi kerran oven kautta ulos. Löyty pitkien etsintöjen jälkeen naapurista. Erottuani yksin koirieni kanssa asumaan, tein yhdestä asunnosta koirille makuuhuoneesta huonen. Pönkkäsin oven eteen tuolit, oli päässyt pois (ei onneksi asunnosta). Seuraavan kerran kokeilin pönkittää koira huoneeseen laittamalla tuolit ja ruokapöytä, oli päässyt pois (ei onneksi asunnosta). Kun muutin taas niin otin jätin koiran vessaan ja ruuvasin rivat pois. Tätä tein muutaman viikon ajan, kunnes hoksasin, että jätän koiran toisen koiran seuraksi asuntoon vapaana olemaan ja laitan välioven lukkoon. Tätä tein 1-vuoden verran, kunnes nykyisen avomieheni luo muuttaessani jätin koirat vaan sisälle vapaana oleskelemaan. Tässä asunnossa ei ole väliovea. Kaikki sujui loistavasti. Koira oli lopettanut ovien aukaisemisen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4894
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3217
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1365
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1196
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      868
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      63
      865
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      837
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe