AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Raision SF-katsastus

Raision SF-katsastus

10 Vastausta 1 024 Lukukertaa
Kiitos erittäin asiallisesta ja nopeasta palvelusta!
Ja vastaavasti miinusta harvinaisen huonosta palvelusta. Onneksi tällä seudullakin on varaa valita, tähän paikkaan en todellakaan enää rahojani kanna. Hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas.
Siinä vasta lapsellinen ja paska firma, ei osaa muuta kuin mainostaa joka saatanan paikassa "yrittäjävetoinen" ja "suomalainen" katsastuyritys.. Jippii meilläkin on avainlippu, ihan kuin se vaikuttaisi yhtään mihinkään!
Vanhoja K1:sen omistajia pyörittää sitä. Samoja heppuja jotka myi K1:sen espanjaan applukselle. Sama juttu on Plus-Katsatuksessakin.
Toisin sanoen alansa ammattilaisia jotka onnistuivat luomaan Suomen toiseksi suurimman katsastusasemaketjun...
SF-Katsastuksen omistajat ovat työskennelleet K1:llä, mutta eivät ole ollet omistajina kuten nykyisen Plus-Katsastuksen omistajat.
Niimpä ja varmasti nämäkin yhtiöt myydään (ulkomaille) jos hyvät rahat saa.. paskat se näitä omistajia kiinnosta onko suomalainen vai mikä on, kyllä se on raha joka kiinnostaa! ja sitä tyhmät asiakkaat näille kantavat..
Hyvin on SF raisiossa syönyt K1:sen asiakkaita. Puolet on lähtenyt pois, huippuvuosina Raision K1:llä katsastettiin eniten autoja turun alueella ja kakkonen tuli yli 500 autolla perässä ja ei saanut ikinä kiinni.

Nyt sitten eniten autoja katsastetaan SF katsastuksessa. parhaimpaan aikaan 1600-1900 kappaletta. Siellä on kaksi nostinta, kaksi dynoa ja kaksi "lattiapaikkaa". Joista täytyy heti kääntyä tiukasti oikealle, jos aikoo saada auton ulos hallista eikä vastakkaisen autoliikkeen seinästä läpi. Eli vauhti on kova, joten en ihmettele että eräskin asiakas jutteli että heidän peräkärry oli katsastettu pihalla ilman nostamista. Asiakkaan juttuja joten ei voi tietää pitääkö paikkansa, mutta en ihmettele jos näin on, koska heidän monttunsa eli raskaspuoli sijaitsee Orikedolla. On vähän matkaa lähee nostelee peräkärryä ja tarkastamaan jarruja dynolla.

Mutta mutta, ei SF:lläkään enää hyvin mene. Ovat nostaneet määräaikaiskatsastuksen hintaa 34 euroon, kun se aikaisemmin se oli 29 €. Eli vaikka volyymit oli kovat niin tuotot eivät olleet riittävät. Starttirahat ja lainat syöty ja henkilökuntaa on aika paljon ja palkat paremmat kuin A- katsastuksella ja K1-llä.
Tässä voi olla vaikuttamassa myös käänteinen kilpailu. Kun Kalleimman ja halvimman välinen ero on katsastuksessa 20 € ja kokonaisuudessaan mittauksien kanssa 40 € niin on siinä varaa nostaakkin. Aina tuntuu halvemmalta asiakkaasta, ja varmaan alkaa jossain vaiheessa ihmettelemään miksi hinta nousee joka vuosi. Tosin ei varmaan siltikään mene kalleimmalle kun katsastus on niin suuri osa ihmisen vuotuisista menoista.

Eli jos kalleimmillaan katsastus on mak+ obd + päästöt jotain 94 € niin 94/365 = 0,25 € päivä.

Tuon 25 sentin takia ei ole varaa tavallisen pulliaisen enää autoilla, tosin sehän voisi olla sen halvimman mukaan 60/365= 0,16 € per päivä.

Niin tämä oli siis sarkasmia.

Täällä joku oli joskus ehdottanut että katsatukselle pitäisi laittaa kattohinta. No miettikääs mitä se tekisi alalle. Nyt on kilpailua. On joillain alueilla hinnat pudonneet reilusti ja toisilla saa kaiken mailman kuponkeja.
Jos isketään kattohinta niin käy kuin Takseille. Otetaan aina se korkein hinta, sillä tyhmähän sitä olisi jos halvemmalla tehtäisiin.

Sanotaan että tuo hinta olisi päästömittauksineen 35 € ja jälkitarkastus 20 € niin näistä toimenpiteistä menee vielä viranomaisen valvontamaksua jotain 3-4 euroa. Et ei sillä pysty toimintaa pyörittämään muu kuin valtio tai parturi.
Kiire on SF-katsastuksessa. Jouduin uusintakatsastukseen ja näin kun auto ajettiin vauhdilla halliin. Vielä ajoi jotenkin vinosti ja näin kun oikea takapää kävi vauhdilla jossain kuopassa. Yllätys, yllätys. Jarruputki oli poikki katsastuksen jälkeen.
Jarrut toimivat ihan ok katsastukseen tullessa. Jo olivat olleet ok myös eka katsastuksessa. Kun sitä ihmettelin ja uusintakatsastuksen hintaa kysyin niin katsastusmies sanoi, että kympillä pääsee.
Katsastusmies huomasi varmaan oman mokansa ja antoi alennusta seuraavasta katsastuksesta. (Onkohan katsastusmiehillä urakkapalkka?)
Näin käy kun kiireellä tehdään. En enää mene kyseiseen firmaan. Onneksi on vaihtoehtoja.
Kuukausipalkka. Piiska lisää toki saa, eli mitä enemmän teet katsastuksia sitä enemmän saat piiskalisää. Näin ainakin K1:llä ja A:lla tosin A:lla piiskalisä on kuulemma nykyään enemmänkin nimellinen, elikkä tilipussissa se ei paljoa paina.
Jees, aika monessa paikassa taidetaan antaa halvempi jälkitarkastus jos pitää tulla sitä romua näyttämään kolmatta kertaa. Jarruputki ei kaiketi tietenkään ollut ruostunut puhki?
 /   /  /  / Raision SF-katsastus

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta