Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Minkä maalaisten kanssa kestävimmät liitot

*.*.*

Täällä kun aina kysellään millaisia ovat maan X miehet ja toisaalta sanotaan ettei saa yleistää niin tässä vähän osviittaa siitä miten avioliitot kestävät suomessa syntynyt nainen / maassa X syntynyt mies.
Listassa ei ole mukana miesten syntymävaltioita joista avioliittojen määrä on niin pieni ettei ne ole tilastokelpoisia.

Ensimmäinen lista on top 20 suurimmasta eroprosentista alaspäin jossa Syntymämaa tuntematon pitää piikkipaikkaa hurjalla eroprosentilla 20% voimassa olevien avioliittojen määrästä joka vuosi, eli viidessä vuodessa kaikki avioliitot päätyisivät eroon ellei uusia avioliittoja samanaikaisesti solmittaisi!

Syntymämaa tuntematon
Gambia
Bangladesh
Entinen Serbia ja Montenegro
Kamerun
Tunisia
Kongo
Nigeria
Irak
Tansania
Jordania
Turkki
Kaikki Afrikan maat yhteensä
Egypti
Marokko
Peru
Somalia
Algeria
Albania
Ghana

Vastaavasti top 20 lista kestävimmistä avioliitoista vähemmän kestäviin ja siinä vastaavasti piikkipaikkaa pitää Tanska joka voittaa peräti Suomi - Suomi liitotkin:

Tanska
Suomi
Sveitsi
Itävalta
Unkari
Japani
Saksa
Alankomaat
Puola
Kanada
Norja
Ruotsi
Belgia
EU-maat yhteensä poislukien Suomi
Britania
Kreikka
Irlanti
Espanja
Ranska
Italia

42

1391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aviossa yhä

      Me, joilla on toimiva parisuhde, ei jakseta penkoa ja kaivella AVIOEROTILASTOJA.

      Sääli, jos oma liittosi koristaa esittämääsi tilastoa. Muista kuitenkin, että liitossa on aina kaksi osapuolta. Yksin sitä ei ole solmittu ja yksin sitä ei tuhota.

      Toivottavasti jaksat jatkaa elämääsi katkeroitumatta.

      • 15+18

        "Muista kuitenkin, että liitossa on aina kaksi osapuolta. Yksin sitä ei ole solmittu ja yksin sitä ei tuhota"

        Mut kun kuiteskin noissa kaikissa on toisena osapuolena suomalainen nainen vai meinaat sä et kaikki listan miehet on kyl samanlaisia mut vaan suomalaisissa naisissa on kaks eri tyyppiä?
        Toiset pysyy avioliitossa (ja nai miehen EU-alueelta) ja toiset taas ei pysty sitoutumaan avioliittoon ja ne sit vaan sattuu naimaan miehen Afrikasta tai lähi-idästä?


    • suomi-usa

      meillä liitto toimii hyvin.

      • 11+17

        Sama täällä!


      • Suomi-Somalia
        11+17 kirjoitti:

        Sama täällä!

        Kuten myös, 18 vuotta takana :)


      • happy biirth to youu
        Suomi-Somalia kirjoitti:

        Kuten myös, 18 vuotta takana :)

        Et syntymäpäivät oli ja meni, onnea 18 vuotiaalle.


    • Zynbe

      Ne jotka ovat katkeria tai muuten vaan haluavat kiusata muita,koska heidän parisuhde ei ole onnellinen ja haluavat tuhota toistenkin, kirjoittelevat tänne tuollaista. Meidän liitto on kestänyt 8v Onneksi me onnelliset emme välitä teidän katkerien naisten höpötyksistä..

      • 123132231

        Minä en kyllä lue aloitusta noin. Missä sinä katkeruutta ko. viestissä havaitset? Kuten aloittaja toteaa, tällä palstallahan tosiaan aina kysellään sen perään, kannattaako tietynmaalaisen kanssa ryhtyä suhteeseen vai ei. Itse kysymyshän on alun pitäenkin typerä. Mutta itse asiassa aloitusviesti on ehkä objektiivisin ja suuntaan tai toiseen kiihkoilemattomin vastaus tähän mennessä. Jos siis ei lasketa mukaan vastausta "Ei tuollaiseen kysymykseen voi vastata". Jos joku lähtee suhteeseen todennäköisyyksien mukaan, niin aloitusviestissä on eväitä siihen. Varsinkin monikulttuuriseen liittoon valmistautumattomalle kyseinen lista voi herättää terveitä kysymyksiä esim. kulttuurieroista. Jotainhan kyseinen lista todellisuudesta kuitenkin kertoo, eikö totta?


    • Chom chom

      Olisi hyvä tietää, mikä tilasto tarkaan ottaen on: kertymä vuodelta xxxx? Eronneisuus?

      Tilastot ovat yksi juttu, toinen on sitten se, mistä ne kertovat. Jos kumppani ei ole EU-maasta tai asu jo Suomessa jollakin perusteella, usein ainoa keino saada puoliso Suomeen on avioitua tämän kanssa nopeammin kuin mitä ehkä suomalaisen kanssa avioituisi. Jos puoliso on kotoisin toisenlaisesta maasta ja kulttuurista, on todennäköistä, että eroavaisuuksia on enemmän kuin suomalaisten kesken. Yhteisen kielen puute usein rajoittaa kommunikointia. Kulttuuri-, kieli- ja uskontoerot eivät sinänsä välttämättä aiheuta riitaa ja avioeroja, vaan se, miten puolisot ovat valmiita näitä eroja käsittelemään, mikä sekin on persoonasta, kulttuurista ja perhemallista riippuvaista. Siinä käy selväksi, että kyse on todellakin kahden kaupasta.

      Monikulttuurisessa suhteessa saattaa tulla eteen asioita, joita ei suomalaisen kanssa tulisi, eikä ehkä ole kykyä käsitellä tällaisia asioita tai ketään, jolta kysellä kokemuksia ja neuvoja. Perheen, suvun ja lähiympäristön asenteilla on myös merkitystä.

      Tilastojen perusteella en lähtisi puolisoa valitsemaan. Elämä pitää sisällään myös tilastopoikkeamia, eivätkä tilastot ennusta mitään kenenkään osalta. En mennyt naimisiin kulttuurin kanssa vaan ihanan miehen kanssa. Olen kai joidenkin mielestä sinisilmäinen, mutta en olisi pistänyt välejä poikki vain siksi, että miehen syntymämaa olisi ollut jollain top 20 -listalla. Omassa liitossani oli/on ulkopuolisten silmin katsottuna useita epäonnistumisen riskitekijöitä (ikä, miehen traumaattiset kokemukset, erilainen kulttuuritausta, kasvuympäristö, uskonto, kieli, koulutustaso), mutta yhdessä olemme edelleen. Saimme rauhassa tutustua toisiimme ja jopa elää yhdessä ennen avioliittoa - tämä ei ole kaikille mahdollista. Ja toisaalta, on hienoa, että meillä Suomessa on mahdollisuus avioeroon, vieläpä suhteellisen helposti, syyllistä etsimättä.

      • *.*.*

        Tilasto on laskettu viimeisen 5 vuoden ajalta siten, että kunkin maan kohdalla jokaiselta 5 vuodelta erikseen on jaettu vuoden aikana voimaan tulleet avioerot kunkin vuoden alussa voimassa olleiden avioliittojen määrällä.
        Sen jälkeen on laskettu keskiarvo näiden 5 vuoden suhdeluvuista jokaisen maan osalta.

        Suomalaisilla naisilla on muuten voimassa olevia avioliittoja peräti 181 eri maissa syntyneiden miesten kesken joten aika hyvin on eri maat avioliitoissa edustettuina.

        Ei tämän tilaston perusteella tietenkään pidä puolisoaan valita mutta kannattaa pohtia syitä siihen, miksi joidenkin maiden kohdalla avioerojen määrä on 20 kertainen listan toiseen ääripään maihin verrattuna. Ei sentään noin suuret erot voi enää olla sattumaa.

        Myös kun katsoo listaa pienimmistä avioeroista niin noiden 20 maan joukossa on EU-maiden lisäksi vain Sveitsi, Japani ja Kanada kun taas suurimpien avioerojen lista koostuu lähes yksinomaan Afrikan- Baltian ja lähi-idän maista joista on myös suurin (laittoman) siirtolaisuuden virta EU:hun. Voikin pohtia että onko näiden eri listojen kansalaisilla erilaisten kulttuurierojen lisäksi myös erilaiset motiivit aviotua EU-kansalaisen kanssa.


    • African is best

      Jenkeissä kaikkein kestävimmät avioliitot eurooppalaista entistä taustaa edustavilla miehillä on ollut afrikkalaisnaisten kanssa. Ja syykin selvä: hyvä seksi, kiihkeä puoliso, ihonvärin tuoma kihelmöivä eksoottisuus, uskollisuus, hyvät fiilikset...

      Asia on nimittäin niin, ettei ole parempaa naista valkoiselle miehelle kuin tumma, hyvin tumma. Sellainen jolla on ihanat afrikkalaiset huulet ja ihana kähärä tukka. Jo on kumma jos ei ala miehellä hormoonit - ei vain hyrräämään - vaan suorastaan kaahaamaan.

      • *.*.*

        No ei ole Afrikan maat kuitenkaan vahvoilla Suomessa syntyneiden miesten / ulkomailla syntyneiden vaimojen avioliittojen kestävyydessä.

        Tässä vastaava tilasto suomalaisten miesten osalta top 20 suurimmasta eroprosentista alaspäin. Myös miehillä Syntymämaa tuntematon pitää piikkipaikkaa 11% eroprosentillaan.
        Moni Afrikan maa olisi myös tuohon tyrkyllä mutta puuttuvat listalta koska eivät ole tilastokelpoisia liian pienten avioliittomäärien vuoksi.

        Syntymämaa tuntematon
        Kuuba
        Marokko
        Kaikki Afrikan maat yhteensä
        Etiopia
        Vietnam
        Turkki
        Israel
        Bulgaria
        Brasilia
        Latvia
        Kolumbia
        Romania
        Ukraina
        Viro
        Thaimaa
        Venäjä
        EU ulkop. Eurooppa
        Chile
        Peru

        Ja vastaavasti top 20 lista suomalaismiesten osalta kestävimmistä avioliitoista vähemmän kestäviin:

        Liettua
        Suomi
        Tšekki
        Meksiko
        Norja
        Puola
        Japani
        Italia
        Australia
        Kanada
        Saksa
        Alankomaat
        Filippiinit
        Britania
        Ranska
        Unkari
        Sveitsi
        Tanska
        Kiina
        USA

        Jännä juttu sinäänsä että kun suomalaisten naisten kohdalla lista kestävimmistä avioliitoista oli lähes puhtaasti EU-alueelta, miehillä molemmat listat ovat enemmän sillisalaattia.


      • Mielenkiintoista...
        *.*.* kirjoitti:

        No ei ole Afrikan maat kuitenkaan vahvoilla Suomessa syntyneiden miesten / ulkomailla syntyneiden vaimojen avioliittojen kestävyydessä.

        Tässä vastaava tilasto suomalaisten miesten osalta top 20 suurimmasta eroprosentista alaspäin. Myös miehillä Syntymämaa tuntematon pitää piikkipaikkaa 11% eroprosentillaan.
        Moni Afrikan maa olisi myös tuohon tyrkyllä mutta puuttuvat listalta koska eivät ole tilastokelpoisia liian pienten avioliittomäärien vuoksi.

        Syntymämaa tuntematon
        Kuuba
        Marokko
        Kaikki Afrikan maat yhteensä
        Etiopia
        Vietnam
        Turkki
        Israel
        Bulgaria
        Brasilia
        Latvia
        Kolumbia
        Romania
        Ukraina
        Viro
        Thaimaa
        Venäjä
        EU ulkop. Eurooppa
        Chile
        Peru

        Ja vastaavasti top 20 lista suomalaismiesten osalta kestävimmistä avioliitoista vähemmän kestäviin:

        Liettua
        Suomi
        Tšekki
        Meksiko
        Norja
        Puola
        Japani
        Italia
        Australia
        Kanada
        Saksa
        Alankomaat
        Filippiinit
        Britania
        Ranska
        Unkari
        Sveitsi
        Tanska
        Kiina
        USA

        Jännä juttu sinäänsä että kun suomalaisten naisten kohdalla lista kestävimmistä avioliitoista oli lähes puhtaasti EU-alueelta, miehillä molemmat listat ovat enemmän sillisalaattia.

        jaa et suomi ei päässyt ollenkaan avioerojen top 20 joukkoon? Hmmmm...ei täsmää nyt, laskeppas uudelleen. Toisaalta avioliittoja solmitaan varsin vähäisesti liettualaisten kanssa, kuin Thaimaalaisten tai Meksikolaisten kanssa vertaen Filippiiniläisiin tai kuis monta avioliittoa solmittiin Australialaisten naisten kanssa viimeisen viiden vuoden aikana vertaen Kiinalaisnaisiin, minusta tuntuu et noit top 20 järjestykset eivät nyt ihan oikeissa suhteissa kyllä ole.


      • Onko otettu huomioon
        *.*.* kirjoitti:

        No ei ole Afrikan maat kuitenkaan vahvoilla Suomessa syntyneiden miesten / ulkomailla syntyneiden vaimojen avioliittojen kestävyydessä.

        Tässä vastaava tilasto suomalaisten miesten osalta top 20 suurimmasta eroprosentista alaspäin. Myös miehillä Syntymämaa tuntematon pitää piikkipaikkaa 11% eroprosentillaan.
        Moni Afrikan maa olisi myös tuohon tyrkyllä mutta puuttuvat listalta koska eivät ole tilastokelpoisia liian pienten avioliittomäärien vuoksi.

        Syntymämaa tuntematon
        Kuuba
        Marokko
        Kaikki Afrikan maat yhteensä
        Etiopia
        Vietnam
        Turkki
        Israel
        Bulgaria
        Brasilia
        Latvia
        Kolumbia
        Romania
        Ukraina
        Viro
        Thaimaa
        Venäjä
        EU ulkop. Eurooppa
        Chile
        Peru

        Ja vastaavasti top 20 lista suomalaismiesten osalta kestävimmistä avioliitoista vähemmän kestäviin:

        Liettua
        Suomi
        Tšekki
        Meksiko
        Norja
        Puola
        Japani
        Italia
        Australia
        Kanada
        Saksa
        Alankomaat
        Filippiinit
        Britania
        Ranska
        Unkari
        Sveitsi
        Tanska
        Kiina
        USA

        Jännä juttu sinäänsä että kun suomalaisten naisten kohdalla lista kestävimmistä avioliitoista oli lähes puhtaasti EU-alueelta, miehillä molemmat listat ovat enemmän sillisalaattia.

        Kuinkahan näistä tilastoista on puhdistettu ns. "uussuomalaiset"

        Varsinkin nuo kaikkein eksoottisimmat vaimot ovat usein jo pysyvän oleskeluluvan tai kenties kansalaisuuden saaneiden "rahastusvaimoja" (toki myös ulkkisnaisilla on vastaavia miehiä), joissa ulkomaalainen puoliso naidaan vain puhtaasti taloudellisesta syistä eikä mitään avioliittoa todellisuudessa ole päivääkään olemassa. Pian alkaa olla myös "syntyperäisiä" puhtaasti ulmaalaista sukua olevia, joiden avulla maahantuloja pyritään systemaattisesti järjestämään avioliittoa työkaluna käyttäen, yleensä juuri sinne oman heimon suuntaan.

        Suomiäijiä ei kovin tummahipiäiset naiset noin niin kuin yleensä juuri kiinnosta. Jos nyt unohdetaan Ruotsi, Suomimiesten ulkkispuolisot löytyvät lähinnä Venäjältä, Virosta, Ukrainasta sekä sitten Aasiasta, lähinnä Thaimaasta.


      • *.*.*
        Onko otettu huomioon kirjoitti:

        Kuinkahan näistä tilastoista on puhdistettu ns. "uussuomalaiset"

        Varsinkin nuo kaikkein eksoottisimmat vaimot ovat usein jo pysyvän oleskeluluvan tai kenties kansalaisuuden saaneiden "rahastusvaimoja" (toki myös ulkkisnaisilla on vastaavia miehiä), joissa ulkomaalainen puoliso naidaan vain puhtaasti taloudellisesta syistä eikä mitään avioliittoa todellisuudessa ole päivääkään olemassa. Pian alkaa olla myös "syntyperäisiä" puhtaasti ulmaalaista sukua olevia, joiden avulla maahantuloja pyritään systemaattisesti järjestämään avioliittoa työkaluna käyttäen, yleensä juuri sinne oman heimon suuntaan.

        Suomiäijiä ei kovin tummahipiäiset naiset noin niin kuin yleensä juuri kiinnosta. Jos nyt unohdetaan Ruotsi, Suomimiesten ulkkispuolisot löytyvät lähinnä Venäjältä, Virosta, Ukrainasta sekä sitten Aasiasta, lähinnä Thaimaasta.

        Listan suomalainen puolisohan on suomessa syntynyt joten listoilla ei ole pelkällä oleskeluluvalla olevia tai edes suomen kansalaisuuden saaneita mutta ulkomailla syntyneitä suomalaisia.
        Sensijaan on tietysti mahdollista että tämän suomessa syntyneen puolison molemmat vanhemmat ovat jostain "eksoottisesta maasta" mutta mitään sukututkimusta ei sentään ole avioparien kohdalla tehty.

        Vastaavasti Suomessa syntyneen puolison "eksoottinen" puolisonsahan voi sensijaan olla suomen kansalainen tai peräti jo vauvana suomalaiseen perheeseen adoptoitu lapsi koska ainoastaan syntymämaa ratkaisee.


      • *.*.*
        Mielenkiintoista... kirjoitti:

        jaa et suomi ei päässyt ollenkaan avioerojen top 20 joukkoon? Hmmmm...ei täsmää nyt, laskeppas uudelleen. Toisaalta avioliittoja solmitaan varsin vähäisesti liettualaisten kanssa, kuin Thaimaalaisten tai Meksikolaisten kanssa vertaen Filippiiniläisiin tai kuis monta avioliittoa solmittiin Australialaisten naisten kanssa viimeisen viiden vuoden aikana vertaen Kiinalaisnaisiin, minusta tuntuu et noit top 20 järjestykset eivät nyt ihan oikeissa suhteissa kyllä ole.

        Suomi - Suomi parejahan on Suomessa yli 960 000 ja avioeroja vuosittain on "vain" hieman yli 11 000, eli keskimääräinen avioeroprosentti näillä pareilla on vain 1,2% / vuosi eli todella alhainen verrattuna eroprosentteihin monen muun maan kohdalla.

        Listalla ei ole mukana avioliitot joita on erittäin vähän mutta esimerkiksi sekä suomalainen mies / meksikolainen nainen, että suomalainen mies / austraalialainen nainen voimassa olevia avioliittoja on yli 100 kpl kumpiakin joten myös noiden avioliittojen osalta eroprosentit ovat kohtuullisen hyvin suuntaa antavia.
        Tästä samasta syystä listalta puuttuu lähes kaikki Afrikan maat koska avioliittojen määrä noiden maiden osalta on alle 50 kpl / maa vaikka eroprosentit olisivatkin aika valtavia joidenkin maiden kohdalla.


      • ?????????????????
        *.*.* kirjoitti:

        Suomi - Suomi parejahan on Suomessa yli 960 000 ja avioeroja vuosittain on "vain" hieman yli 11 000, eli keskimääräinen avioeroprosentti näillä pareilla on vain 1,2% / vuosi eli todella alhainen verrattuna eroprosentteihin monen muun maan kohdalla.

        Listalla ei ole mukana avioliitot joita on erittäin vähän mutta esimerkiksi sekä suomalainen mies / meksikolainen nainen, että suomalainen mies / austraalialainen nainen voimassa olevia avioliittoja on yli 100 kpl kumpiakin joten myös noiden avioliittojen osalta eroprosentit ovat kohtuullisen hyvin suuntaa antavia.
        Tästä samasta syystä listalta puuttuu lähes kaikki Afrikan maat koska avioliittojen määrä noiden maiden osalta on alle 50 kpl / maa vaikka eroprosentit olisivatkin aika valtavia joidenkin maiden kohdalla.

        Aivan tosin, muistanet et Suomalaisten ensiavioliitot päättyy 7 vuoden sisällä 50 % avioeroon, nyt sinun kaunistus Suomen kohdalla johtuu suurten ikäluokkien ja sitävanhempien luokkien niin sanotusta ollaan tässä vieressä juu hautaan asti tyylillä, eli siitä oikeasti voi päätellä yhtään mitään. Sinun pitäisi tarkastella Suomalaisten kohdalla, niin et aloitat sen esim. 90 luvun alusta solmitut ensi liitot ja sama juttu näiden ulkomaalaisten kohdalla eli ensiavioliitto, tällöin saat ihan eri luvun, voin luvata Suomalaisten avioliiton kesto myytti, joka väjäämättä tulee esille kun vuodet vierivät ja nämä tilaston kaunistelijat poistuvat pikkuhiljaa.

        Lasin tuolta tilasto keskuksen sivuilta aikoinaan erään maan kohdalla solmitut liitot suomalaisten kanssa 20 vuodelta, ja vastaava ajanjakso suomalaisten kohdalla, ja erot, totuus oli et suomalaiset erosivat suhteutettuna enemmän.

        Toisekseen olit laittanut tilastoon australialaiset naiset - suomimiehet liitot kestäviksi, nyt kysyn kuinka monta avioliittoa on solmittu suomimies - australialainen nainen viimeisen 5 vuoden aikana? :D


      • ........
        ????????????????? kirjoitti:

        Aivan tosin, muistanet et Suomalaisten ensiavioliitot päättyy 7 vuoden sisällä 50 % avioeroon, nyt sinun kaunistus Suomen kohdalla johtuu suurten ikäluokkien ja sitävanhempien luokkien niin sanotusta ollaan tässä vieressä juu hautaan asti tyylillä, eli siitä oikeasti voi päätellä yhtään mitään. Sinun pitäisi tarkastella Suomalaisten kohdalla, niin et aloitat sen esim. 90 luvun alusta solmitut ensi liitot ja sama juttu näiden ulkomaalaisten kohdalla eli ensiavioliitto, tällöin saat ihan eri luvun, voin luvata Suomalaisten avioliiton kesto myytti, joka väjäämättä tulee esille kun vuodet vierivät ja nämä tilaston kaunistelijat poistuvat pikkuhiljaa.

        Lasin tuolta tilasto keskuksen sivuilta aikoinaan erään maan kohdalla solmitut liitot suomalaisten kanssa 20 vuodelta, ja vastaava ajanjakso suomalaisten kohdalla, ja erot, totuus oli et suomalaiset erosivat suhteutettuna enemmän.

        Toisekseen olit laittanut tilastoon australialaiset naiset - suomimiehet liitot kestäviksi, nyt kysyn kuinka monta avioliittoa on solmittu suomimies - australialainen nainen viimeisen 5 vuoden aikana? :D

        "muistanet et Suomalaisten ensiavioliitot päättyy 7 vuoden sisällä 50 % avioeroon"

        Kaikista avioliitoista toi 7 vuotta on vain Helsingin lukema mut Muualla Suomessa se onkin yli 11 vuotta.
        Oiskohan silläkin merkitystä että Helsingin asukkaista yli 11% on ulkomaalaisia mut Helsingin ulkopuolella vain 3,5%.
        Eli vaikkuttaiskohan nimenomaan Helsingin suuri ulkomaalaisten määrä siihen et avioliittojen kestoaika on siellä selvästi pienempi kuin muualla Suomessa?

        "Lasin tuolta tilasto keskuksen sivuilta aikoinaan erään maan kohdalla solmitut liitot suomalaisten kanssa 20 vuodelta, ja vastaava ajanjakso suomalaisten kohdalla, ja erot, totuus oli et suomalaiset erosivat suhteutettuna enemmän."

        Et voi oikeesti mennä noin helppoon :)
        Jo lasket solmitut avioliitot ja avioerot vain vuodesta 1990 -2010 (20v)
        ja lasket niistä eroprosentin niin toihan tarkottas ettet huomioi avioeroja avioliitoista jotka on solmittu ennen vuotta 1990 vai meinaat sä et jos on menny naimisiin ennen vuotta 1990 niin ne liitot kestää hamaan kuolemaan asti eikä niistä kukaan eroa?


      • ++++++++++++
        ........ kirjoitti:

        "muistanet et Suomalaisten ensiavioliitot päättyy 7 vuoden sisällä 50 % avioeroon"

        Kaikista avioliitoista toi 7 vuotta on vain Helsingin lukema mut Muualla Suomessa se onkin yli 11 vuotta.
        Oiskohan silläkin merkitystä että Helsingin asukkaista yli 11% on ulkomaalaisia mut Helsingin ulkopuolella vain 3,5%.
        Eli vaikkuttaiskohan nimenomaan Helsingin suuri ulkomaalaisten määrä siihen et avioliittojen kestoaika on siellä selvästi pienempi kuin muualla Suomessa?

        "Lasin tuolta tilasto keskuksen sivuilta aikoinaan erään maan kohdalla solmitut liitot suomalaisten kanssa 20 vuodelta, ja vastaava ajanjakso suomalaisten kohdalla, ja erot, totuus oli et suomalaiset erosivat suhteutettuna enemmän."

        Et voi oikeesti mennä noin helppoon :)
        Jo lasket solmitut avioliitot ja avioerot vain vuodesta 1990 -2010 (20v)
        ja lasket niistä eroprosentin niin toihan tarkottas ettet huomioi avioeroja avioliitoista jotka on solmittu ennen vuotta 1990 vai meinaat sä et jos on menny naimisiin ennen vuotta 1990 niin ne liitot kestää hamaan kuolemaan asti eikä niistä kukaan eroa?

        Tiedätkö mitä, miten voit alkaa vertailee suomi-ulkomaalainen avioliittoja tosissasi ennen vuotta 1990? Veikkaappa ihan villisti kuinka paljon kyseisiä liittoja oli solmittu 80 tai 70 luvulla noin esimerkiksi? Miten luotettavana otoksena voit pitää jos suomalaisten keskinäiset avioliitot otetaan tarkastelujaksona 1900 luku eteenpäin näihin päiviin, ja sit vertaillaan suomi - ulkomaa liittoja joita tosissaan alkoi oleen edes tilastokelpoisesti olemassa enemmänkin 90 luvun alun jälkeen, no okei menihän joku silloin venäläisen kans naimisiin tai naiset saksalaisten kans, mut somitut liitot ovat olleet aivan marginaalisia. Muuten edelleen kysyn miten monta liitto on australialainen nainen sominut suomalaisen kanssa viimeisen 5 vuoden aikana kontra esim thaimaalainen? En todellakaan usko tilastosi järjestystä.

        Ennen vuotta 1990 Suomessakin avioero oli harvinaisempaa, johtuen avioeron saannin vaikeudesta, 70 luvulla asiahan jouduttiin käräjäoikeuden kautta käymään, ja tosiasia on, että suurten ikäluokkien ja sitä vanhempien liitot ovat olleet kestävämpiä, kuin nykyisin somitut.

        Toi helsinkin vertaus oli kyllä ihan kuuraketti, ei ole mitään merkitystä tuohon 7 vuoden kestoon, kyllä se on ollut ihan ensiliittojen kokomaata kattava tulos. Helsingin ulkomaalaispopulaatiolla ei ole merkittävää vaikutusta kokonaisavioerojen Suomessa nousuun, kivahan se olisi sekin yrittää lapioida ulkomaalaisten viaksi, mut ei mene läpi.

        Muutenkin noista tilastoista ei nyt juuri mitään voi päätellä, paitsi ihmetellä mitä luulet voittavasi tuolla, et yhtään mitään.


    • Vahvistaa käsityksiä

      Eli tuon perusteella voi tehdä hyvin selkeän päätelmän:

      1) Suominaiset haksahtavat herkästi eksoottisiin onnenonkijoihin, jotka lirkuttelvat näin patjan ja "lottovoiton" itselleen.

      2) Mitä suuremmat kulttuuri- ja elintasoerot, sitä todennäköisemmin avioero tulee sekä Suomi-miehille että naisille mutta miesten osalta poikkeamat eroherkkyydessä ovat oleellisesti pienempiä kuin naisilla. Ilmeisesti ne miesten ulkkisvaimot ovat siis jotenkin sitoutuneet avioliittoon.

      3) Toisiin EU-maihin solmitut liitot ovat suhteellisen kestäviä. Voi hyvin kuvitella, että näihin ei liity suurempia taloudellisia intressejä. Kultturieroja on mutta ne ovat pieniä. Toisaalta näihin liittoihin päätyvät lienevät keskimäärin koulutetumpia ja ehkä paremmin toimeentulevia, näin arvaisin.

    • maailmanmatkaaja71

      Mista ihmeesta aloittaja on muka tallaiset tilastot tempaissut? Taysin omasta persuuksistaan vissiin. Jos haluaa siteraata jotain tilastoa ihan oikeesti, taytyy antaa lahdeluettelo. Ilmeisesti alustaja haluaa vain provosoida ja puhua ulkomaalaisia vastaan. Minakin voisin alkaa suoltamaan vaikka mita tilastoa ja listaa, varmaan sitten uskoisitte minuakin?

      • *.*.*

        Helppoa kuin heinänteko :).

        Hae tilastokeskuksen sivuilta seuraavat PC-Axis tilastot:
        "Suomessa syntyneiden naisten ulkomailla syntyneiden puolisoiden syntymämaat"
        sekä "Avioerot puolisoiden syntymämaan mukaan" .
        Yhdistä tilastot, lisää tarvittavat laskukaavat ja suodattimet ja homma on valmis.


    • Tilastoexpertti

      Tilastot osoittavat, että suomalainen nainen on mustan munan perässä ja dissaa valkoisia munia.

      Tilastot myös osoittavat, että valkoiset miehet eivät saa tussua ihonvärinsä takia.

    • Ei-fennomaani

      Tilasto kertoo karua kieltää siitä miten lopultakin hyvin itäeurooppalainen maa Suomi. Esim. USA:ssa valkoisten miesten ja mustien naisten liitot olivat huomattavasti kestävämpiä kuin valkoisten keskinäiset liitot.

      Noita tilastoja kannattaisi hieman kyllä haihattelijoidenkin muistaa tutkailla. Ne nimittäin kertovat selvää kieltä siitä minkä kulttuurien väliset liitot ovat kaikkein selvemmin vaaravyöhykkeessä.

      Itse seurustelen nykyisin suomalais-afrikkalaisen tytön kanssa joten meidän tapauksessa kyse on oikeastaan vain suomalaisliitosta. Molempien kotona suhde on hyväksytty aivan luonnollisena joten sitäkään ongelmaa ei ole. Suhde jossa on mm. suuri kieliongelma on aika vaikeasti koossapidettävä.

    • Taasnäitä

      Länsimainen (ml. suomalainen) nainen on avioeron riskitekijä.

    • TilastoExpertti

      Viimeisimmän tilaston mukaan mustilla miehillä on hyvin löysät peräaukot, joihin valkoisten miesten on helppo yhtyä suurilla kaluillaan.

      Tilastollisesti valkoiset miehet ja mustat miehet tykkäävät homostella keskenään.

    • wr7

      SUOMALAINEN MIES .OTA NAINAN AFRIKASTA.NE EI VINGU EIKÄ KITISE TURHIA.SUOMALAINEN NAINEN ON YLEENSÄ LAISKA NARTTU.

    • Totta kai erilainen kulttuuritaustakin vaikuttaa osaltaan avioliiton onnistumiseen mutta useimmiten avioliiton onnistumisen / epäonnistumisen syyt löytyy ihan jostain muualta.

      Kun tätäkin palstaa lukee ja puolison valinaan johtaviksi syiksi kerrotaan silmien väri, tukan väri, äidinkieli, syntymämaa jne. niin ei ole ihmekkään jos pitkässä juoksussa avioliitto ei silloin onnistu sillä noihin ominaisuuksiin voi ainoastaan ihastua muttei koskaan oikeasti rakastua.
      Arjessa ei sillä ole mitään väliä minkä väriset silmät puolisolla on vaan ihan muut tekijät arjen onnistumiseen vaikuttavat.

      Yksi merkittävä tekijä on seurusteluaika ennen avioliittoa. Kestävimmät avioliitot tulevat henkilöiden kanssa jotka eivät tarvitse oleskelulupaa Suomeen koska silloin oleskeluluvan takia ei tarvitse kiirehtiä avioliittoon.
      Näillä henkilöillä ei myöskään yleensä ole mitenkään poikkeava ihon-, tukan- tai silmien väri verrattuna suomalaisiin joten puolison ulkoiset tekijät eivät näissä avioliitoissa ole olleet vaikuttamassa.

      Vastaavasti vähiten kestävät liitot ovat näköjään solmittu henkilöiden kanssa joiden lähtömaasta on suuri laittomien pakolaisten tulva EU-alueelle ilman että ko. henkilöllä on kuitenkaan mahdollisuutta turvapaikkaan. Tällöin voidaan pohtia että onko suurin syy avioliiton solmimiseen ollut kuitenkin vastapuolen osalta oleskeluluvan saanti eikä todellinen rakkaus.

      Oma ryhmänsä huonosti kestävissä avioliitoissa on myös lomaromanssin seurauksena syntyneet avioliitot.
      Onhan yleisesti tunnettua että stressaantunut ihminen ei ole altis ihastumaan eikä rakastumaan, mutta lomalla uudessa ympäristössä tilanne on ihan päinvastainen.
      Ongelmaksi näissä avioliitoissa tulee se, että henkilöt eivät koskaan pääse elämään arkista yhteiselämää jos kaikki yhdessäolo on pelkästään lomalla vietettyä lomahuumaa.
      Kun vielä yhdessä asumisen edellytys on naimisiin meno jotta puoliso saisi oleskeluluvan, avioliitto solmitaan useasti liian nopeasti ilman todellista vastapuolen tuntemista.

      Valitettavan harva ihminen edes ottaa selvää pystyykö hän muuttamaan pitemmäksi aikaa ihastuksensa kotimaahan jotta oikea arjessa tutustuminen olisi mahdollista.
      Sanotaanhan että "ei sota yhtä miestä kaipaa", eli vaihtoehtonahan pikaiselle avioliiton solmimiselle on se, että ottaa sapattivapaata töistä ja muuttaa pitemmäksi aikaa rakastettunsa kotimaahan elämään ihan oikeaa arkea.
      Ja onhan myös monien ihmisten työtehtävät luonteeltaan sellaisia, että työtä pystyy tekemään myös etänä. Silloinhan on ihan sama tekeekö työtä työpaikkansa naapuritalosta vai ihan toisesta maasta käsin. Nettiyhteydet toimii kuitenkin.

      Eli riippumatta maasta mistä tuleva puoliso tulee, avioliiton onnistumisen parhaana takeena on riittävän pitkä arjessa eläminen ennen avioliittoa ja ilman mitään fetissi-pohjaista ihastumista henkilön ulkoisiin piirteisiin tai paineita oleskeluluvan saantiin.

    • Chom chom

      Komppaan kirjoittajaa monessa asiassa.

      "Valitettavan harva ihminen edes ottaa selvää pystyykö hän muuttamaan pitemmäksi aikaa ihastuksensa kotimaahan jotta oikea arjessa tutustuminen olisi mahdollista."

      Hyvä olisi tutustua konkreettisesti tulevan puolison kotimaahan, mutta aina se vain ei ole mahdollista; esim. mun mieheni tuli Suomeen pakolaisena. Hän ei halunnut erityisesti juuri Suomeen, mutta eipä vaihtoehtoja ollut.

      Meidän "ihan oikea arkemme" on siis toistaiseksi täällä Suomessa. Tulen toimeen mieheni perheen kanssa ja työllistyisin varmasti, mutta systeemit ovat siellä niin hierarkkisia, etten välttämättä haluaisi tehdä koulutustani vastaavaa työtä siellä. Yhteiskuntajärjestys ei myöskään miellytä - siksi mieheni sieltä lähtikin. Ehkä tulevaisuudessa on toisin, ainakin suunnitelmissamme on viettää siellä pidempiä aikoja.

      Mieheni on tietoisesti halunnut tehdä joissakin asioissa toisin kuin omat vanhempansa ja maanmiehensä, ja täällä se on ollut helpompaa. Mutta eläminen erossa perheestä on myös raskasta ja kotimaata on ikävä. Ei se tietynlainen kaksijakoisuus tunnu helpottuvan ajan myötä, se on vain hyväksyttävä.

      Päätin avioitumisesta, kun olin tuntenut mieheni vuoden verran, vaikken ollut vielä asunut yhdessä hänen kanssaan. Mies teki päätöksensä vieläkin nopeammin. Avioliiton solmimiseen meni käytännön syistä vielä vuosia, mutta meille se oli lähinnä juridinen sopimus. Olimme jo lupautuneet toisillemme. Joskus nopeastikin tehty päätös voi pitää :)

      Riskitekijät on hyvä pitää mielessä suhteessa kuin suhteessa, mutta tilastot eivät ennusta elämän kulkua. Puolison syntymämaa on aika heikko indikaattori avioliiton "onnistumista" mitattaessa. Minä_täällä jo ansioituneesti erittelikin taustatekijöitä.

      • 33234234234

        "Joskus nopeastikin tehty päätös voi pitää :) "

        Kyllä kyllä, kaikkea sattuu ja tapahtuu. Kehottaisitko nopeisiin päätöksiin (koska nekin voivat olla onneksi) vai hitaaseen etenemiseen? Koska rohkenen arvata vastauksesi, sanon vain, että kannattaa olla varovainen, minkälaisia signaaleja antaa. Tälläkin palstalla on käy ihmisiä, jotka puntaroivat pääkallo kädessä "ollako vai eikö olla ihan v!tun nopeesti".


      • Chom chom
        33234234234 kirjoitti:

        "Joskus nopeastikin tehty päätös voi pitää :) "

        Kyllä kyllä, kaikkea sattuu ja tapahtuu. Kehottaisitko nopeisiin päätöksiin (koska nekin voivat olla onneksi) vai hitaaseen etenemiseen? Koska rohkenen arvata vastauksesi, sanon vain, että kannattaa olla varovainen, minkälaisia signaaleja antaa. Tälläkin palstalla on käy ihmisiä, jotka puntaroivat pääkallo kädessä "ollako vai eikö olla ihan v!tun nopeesti".

        Jos luit tarkkaan, päätökseni oli suht nopea, mutta avioliittoa emme kiirehtineet solmimaan. Itse asiassa menimme naimisiin n. 10 vuoden kuluttua siitä, kun olin päätökseni tehnyt.

        Joskus ne pitkätkin suhteet ovat olleen nuoria.


    • China Dragon

      Parempi jos molemmat voisivat tutustua puolisonsa kotimaahan ja perheeseen ihan rauhassa jo ennen avioliittoa.

      Pidän tärkeänä ettei avioliitto ole taloudellisten vaikuttimien sanelemaa.
      Järjestelin asiat Kiinassa siten että vaimoni voi palata takaisin kotimaahansa turvallisesti jos olo Suomessa jostain syystä käy ongelmalliseksi.

      Tietoisesti tein valinnan jossa hän ei ole taloudellisesti minusta riippuvainen.
      Riskipeliä joka kannattaa.

      Nyt voin olla varma siitä että hän on kanssani muista kuin taloudellisista syistä.
      En koskaan alistuisi suhteeseen missä nainen tuntisi tarvetta olla rinnallani koska ei omaisi omia mahdollisuuksia elää yksin.
      Parisuhdevankiloiden välttäminen on yksi onnellisen parisuhteen perusta.

      • 234234234234

        "Parisuhdevankiloiden välttäminen on yksi onnellisen parisuhteen perusta. "

        Hemmetin hyvin sanottu!


      • Vietnamilaisen mies

        Meilla on vähän sama. Vaimo on tosin vietnamilainen ja menimme naimisiin aika lyhyen tutustumisen jälkeen koska halusin vaimon tänne nopeasti. Aluksi olin aika varovainen raha-asioiden suhteen ja avasin vaimolle taloustilin mutta ajan kuluessa (ja lasten tullessa) luottamus on lisääntynyt ja olemme myös pikku hiljaa hankkineet kiinteistöjä Vietnamista joita vaimo on aina hallinnoinut kokonaan. Käytäntö on sanellut tämän koska ulkomaalaisten kiinteistöomistusta Vietnamissa on rajoitettu. Se omaisuus muodostaa kuitenkin nykyään jo huomattavan osan perheen varallisuudesta, n. 200 000 euroa, ja vaimo periaatteessa omistaa sen yksin, eli jos hän eroaisi hän veisi ne mukanaan. Tosin en usko, että eroamme, tai jos vaimo harkitsisi sitä hän olisi jo eronnut koska hän olisi kotimaassaan jo miljonääri. Eli väitän, että emme ole rahan takia yhdessä.

        Tämä kiinteistösijoittaminen oli vaimon idea alunperin ja se on osoittautunut monellakin tapaa oikeaksi päätökseksi. Se turvaa perheen taloutta ja muutenkin auttaa parisuhteessa keskittymään siihen oleellisempaan.


      • Meillä ihan sama tilanne sillä vaimoni varallisuus Kiinassa on huomattavasti suurempi kuin oma varallisuuteni Suomessa.
        Itseasiassa en ole edes yrittänyt ottaa selvää mikä hänen varallisuutensa euromääräisesti olisi mutta hänen omistamien liike- ja asuinkiiteistöjen vuokratulot Kiinassa ovat ainakin melkoiset.
        Eniten minua epäilyttikin avioliiton solmimisessa se, että kuinka hän pystyy sopeutumaan Suomen askeettiseen elämään mutta loistavasti tuo on mennyt vaikka välillä pohditaankin josko muutettaisiin jossain vaiheessa takaisin Kiinaan.


      • Vietnamilaisen mies
        Minä_täällä kirjoitti:

        Meillä ihan sama tilanne sillä vaimoni varallisuus Kiinassa on huomattavasti suurempi kuin oma varallisuuteni Suomessa.
        Itseasiassa en ole edes yrittänyt ottaa selvää mikä hänen varallisuutensa euromääräisesti olisi mutta hänen omistamien liike- ja asuinkiiteistöjen vuokratulot Kiinassa ovat ainakin melkoiset.
        Eniten minua epäilyttikin avioliiton solmimisessa se, että kuinka hän pystyy sopeutumaan Suomen askeettiseen elämään mutta loistavasti tuo on mennyt vaikka välillä pohditaankin josko muutettaisiin jossain vaiheessa takaisin Kiinaan.

        Meilla on itse asiassa talla hetkella kovastikin pohdinnan alaisena koko perheen muutto vaimon kotimaahan. Jos perheen taloutta ajattelee niin meikalaisen tyo taalla alkaa olla enempi harrastus ja vaimolla taas ei ole taalla oikeastaan mitaan tekemista eli han on taalla ihan kotirouvana vaan. Samalla Aasian bisnekset vie yha enemman aikaa ja Aasian matkoja tulee taajaan, tallakin hetkella vaimo on siella lasten kanssa.

        Eniten itsea siina arvelluttaa, ettei itsella olisi Vietnamissa oikein mitaan tekemista, korkeintaan jotain englannin tunteja voisin antaa, eli jaisin elakkeelle. Se olisi aika iso henkinen muutos kun on koko ikansa touhunut aina sata lasissa jotain. Enka osaa vietnamin kieltakaan kuin muutamia sanoja.

        Ihan mielenkiinnosta kysyn miten teidan perheessa tuo kiinan kieli sujuu? Se taitaa olla samanlanen tonaalinen kieli kuin Kaakkois-Aasian kieletkin. Entas miten Kiinassa loytyy tyopaikkoja lansimaisille?


      • Chom chom
        Vietnamilaisen mies kirjoitti:

        Meilla on itse asiassa talla hetkella kovastikin pohdinnan alaisena koko perheen muutto vaimon kotimaahan. Jos perheen taloutta ajattelee niin meikalaisen tyo taalla alkaa olla enempi harrastus ja vaimolla taas ei ole taalla oikeastaan mitaan tekemista eli han on taalla ihan kotirouvana vaan. Samalla Aasian bisnekset vie yha enemman aikaa ja Aasian matkoja tulee taajaan, tallakin hetkella vaimo on siella lasten kanssa.

        Eniten itsea siina arvelluttaa, ettei itsella olisi Vietnamissa oikein mitaan tekemista, korkeintaan jotain englannin tunteja voisin antaa, eli jaisin elakkeelle. Se olisi aika iso henkinen muutos kun on koko ikansa touhunut aina sata lasissa jotain. Enka osaa vietnamin kieltakaan kuin muutamia sanoja.

        Ihan mielenkiinnosta kysyn miten teidan perheessa tuo kiinan kieli sujuu? Se taitaa olla samanlanen tonaalinen kieli kuin Kaakkois-Aasian kieletkin. Entas miten Kiinassa loytyy tyopaikkoja lansimaisille?

        Menee hiukka ohi aiheen, mutta menköön :)

        Jos et ole aikeissa työllistyä johonkin (länsimaiseen) firmaan, voisit harkita oman yrityksen perustamista tai vaimon bisneksiin osallistumista. Vähän riippuu, missä päin Vietnamia aikoisitte asua ja minkäkokoisessa paikassa. Toki elämä sujuu jääkahvia siemaillenkin, mutta saattaa käydä pidemmän päälle pitkästyttäväksi. Varmaa on silti se, että asiat Vietnamissa eivät tapahdu samaan tahtiin kuin täällä.

        Mekin ollaan asiaa mietitty, mutta päätetty, että lapset kasvatamme täällä. Ehkä sitten vähän myöhemmin. Aika näyttää, ja paljon voi tapahtua sitä ennen. Meillä on jonkin verran omaisuutta Vietnamissa, tosin ymmärrettävistä syistä ei omissa nimissä.

        Mulle löytyisi koulutusta vastaavaa työtä, mutta en halua työskennellä niin hierarkisessa työilmapiirissä. Olen kai tottunut täällä Suomessa liian hyvään. Sukupuolella on merkitystä. Eli vaihtoehdoksi jäisi omien bisnesten pyörittäminen. Osaan vietnamia kohtalaisesti, vaikka olen yhä vieläkin arka puhumaan sitä. Vaatimatonkin kielitaito kyllä avaa monia ovia. Osaan käyttäytyä siinä kontekstissa, mutta joskus tuntuu, että "häviän" johonkin: harva ihminen siellä oikeasti tuntee mut omana itsenäni, kun asemani määräytyy miehen kautta. Olen sen-ja-sen vaimo, sen-ja-sen täti jne.

        Asioita hankaloittaa se, että mieheni on pakolaistaustainen, eikä hänellä siis ole ns. vahvoja juuria. Kansalaisuus otettiin aikanaan pois, ja kynnys hakea sitä uudelleen on korkealla. Kannattaneekohan... Kavereita on hyvissä asemissa, mutta jotenkin aina mielessä kytee pieni epäilys...

        Toisaalta, mieskin on jossain määrin suomalaistunut. Täällä on ikävä Vietnamiin, ja sieltä on aina kiva tulla omaan kotiin Suomeen. Miehen ajattelutapa on muuttunut, mutta niin on koko Vietnamkin.


      • Vietnamilaisen mies
        Chom chom kirjoitti:

        Menee hiukka ohi aiheen, mutta menköön :)

        Jos et ole aikeissa työllistyä johonkin (länsimaiseen) firmaan, voisit harkita oman yrityksen perustamista tai vaimon bisneksiin osallistumista. Vähän riippuu, missä päin Vietnamia aikoisitte asua ja minkäkokoisessa paikassa. Toki elämä sujuu jääkahvia siemaillenkin, mutta saattaa käydä pidemmän päälle pitkästyttäväksi. Varmaa on silti se, että asiat Vietnamissa eivät tapahdu samaan tahtiin kuin täällä.

        Mekin ollaan asiaa mietitty, mutta päätetty, että lapset kasvatamme täällä. Ehkä sitten vähän myöhemmin. Aika näyttää, ja paljon voi tapahtua sitä ennen. Meillä on jonkin verran omaisuutta Vietnamissa, tosin ymmärrettävistä syistä ei omissa nimissä.

        Mulle löytyisi koulutusta vastaavaa työtä, mutta en halua työskennellä niin hierarkisessa työilmapiirissä. Olen kai tottunut täällä Suomessa liian hyvään. Sukupuolella on merkitystä. Eli vaihtoehdoksi jäisi omien bisnesten pyörittäminen. Osaan vietnamia kohtalaisesti, vaikka olen yhä vieläkin arka puhumaan sitä. Vaatimatonkin kielitaito kyllä avaa monia ovia. Osaan käyttäytyä siinä kontekstissa, mutta joskus tuntuu, että "häviän" johonkin: harva ihminen siellä oikeasti tuntee mut omana itsenäni, kun asemani määräytyy miehen kautta. Olen sen-ja-sen vaimo, sen-ja-sen täti jne.

        Asioita hankaloittaa se, että mieheni on pakolaistaustainen, eikä hänellä siis ole ns. vahvoja juuria. Kansalaisuus otettiin aikanaan pois, ja kynnys hakea sitä uudelleen on korkealla. Kannattaneekohan... Kavereita on hyvissä asemissa, mutta jotenkin aina mielessä kytee pieni epäilys...

        Toisaalta, mieskin on jossain määrin suomalaistunut. Täällä on ikävä Vietnamiin, ja sieltä on aina kiva tulla omaan kotiin Suomeen. Miehen ajattelutapa on muuttunut, mutta niin on koko Vietnamkin.

        Kiitos kommentista. Vietnamissa tuntuu todella olevan tekemisen meininki, ainakin rakennuksilla. Vaimon tyomaalla on normaali tyopaiva 7:00 - 22:00, ja tama siis yhdessa vuorossa. Katkeamatontakin urakkaa on tarjottu mutta silloin miehet tekevat tietenkin vuorotyota.

        Tiedatko onko suomalaisilla Vietnamissa mitaan keskustelu- tms. piireja? Nimittain lasten koulunkaynti paikallisessa englanninkielisessa koulussa maksaa $500 - $700 kuussa ja jos opettajan palkka on $2000 - $3000 niin kovin montaa lasta ei tarvitsisi kasata kun kotiopetus jo kannattaisi. Lisaksi jos koulussa seurattaisiin suomalaista opetusohjelmaa niin opetuksen laatu olisi todennakoisesti hyva.


      • Chom chom
        Vietnamilaisen mies kirjoitti:

        Kiitos kommentista. Vietnamissa tuntuu todella olevan tekemisen meininki, ainakin rakennuksilla. Vaimon tyomaalla on normaali tyopaiva 7:00 - 22:00, ja tama siis yhdessa vuorossa. Katkeamatontakin urakkaa on tarjottu mutta silloin miehet tekevat tietenkin vuorotyota.

        Tiedatko onko suomalaisilla Vietnamissa mitaan keskustelu- tms. piireja? Nimittain lasten koulunkaynti paikallisessa englanninkielisessa koulussa maksaa $500 - $700 kuussa ja jos opettajan palkka on $2000 - $3000 niin kovin montaa lasta ei tarvitsisi kasata kun kotiopetus jo kannattaisi. Lisaksi jos koulussa seurattaisiin suomalaista opetusohjelmaa niin opetuksen laatu olisi todennakoisesti hyva.

        Tunnen joitakin suomalaisia, jotka ovat olleet Vietnamissa töissä, ja olivat kyllä tekemisissä toisten suomalaisten kanssa. Jos asustaa pohjoisessa, lähetystö on lähellä.

        Juu, tuo tekemisen meininki... Viikonloppuja ei tahdo erottaa arkipäivistä. Jotkut paiskivat pitkää päivää ja toisilla taas on aikaa parin tunnin kahvitaukoihin. Riippuu työstä ja asemasta. Bisneksessä kontaktit ovat tärkeitä, pitää tuntea oikeat ihmiset. Mä jaksan aina hämmästellä sitä aikakäsitystä: ensin homma seisoo päivä- tai viikkokausia, mutta sitten kun alkaa tapahtua, pitää olla vartissa valmiina :)

        Mieheni ilmoitti jo ennen avioliittoa, että jos tilanne sen sallii, hän aikoo palata joskus. Uskon silti, että me pysytään yhdessä, tavalla tai toisella, vaikkei ehkä aina samassa maassa. Jokin 50-50 -järjestely voisi sopia mulle, mutta en stressaa siitä vielä. Kunhan nuo lapsetkin tuosta kasvavat. Ja jos terveinä pysytään.


      • Vietnamilaisen mies kirjoitti:

        Meilla on itse asiassa talla hetkella kovastikin pohdinnan alaisena koko perheen muutto vaimon kotimaahan. Jos perheen taloutta ajattelee niin meikalaisen tyo taalla alkaa olla enempi harrastus ja vaimolla taas ei ole taalla oikeastaan mitaan tekemista eli han on taalla ihan kotirouvana vaan. Samalla Aasian bisnekset vie yha enemman aikaa ja Aasian matkoja tulee taajaan, tallakin hetkella vaimo on siella lasten kanssa.

        Eniten itsea siina arvelluttaa, ettei itsella olisi Vietnamissa oikein mitaan tekemista, korkeintaan jotain englannin tunteja voisin antaa, eli jaisin elakkeelle. Se olisi aika iso henkinen muutos kun on koko ikansa touhunut aina sata lasissa jotain. Enka osaa vietnamin kieltakaan kuin muutamia sanoja.

        Ihan mielenkiinnosta kysyn miten teidan perheessa tuo kiinan kieli sujuu? Se taitaa olla samanlanen tonaalinen kieli kuin Kaakkois-Aasian kieletkin. Entas miten Kiinassa loytyy tyopaikkoja lansimaisille?

        Meillä Kiinaan muuttoa ainakin toistaiseksi rajoittaa se, että sekä minun-, että vaimoni lapsilla on vielä opiskelut kesken ja emme halua muuttaa toiseen maahan ennenkuin heillä on joko opiskelut kokonaan päättyneet, tai he ovat ainakin niin hyvin itsenäistyneet että heidät uskaltaa turvallisin mielin jättää tänne Suomeen.

        Olemme kyllä alustavasti tiedustelleet heidän mielipidettään missä massa he haluaisivat asua ja minun lapsillani todennäköisin vaihtoehto on Suomi juuri sen takia että he osaavat kiinaa vain auttavasti. Vaimoni lapsista taas vanhemman lapsen haaveena on asua Kiinassa ja työskennellä jossain suomalaisessa firmassa siellä. Nuorempi on taas enemmän Suomen jäämisen kannalla.

        Toinen arveluttava seikka on se, että vaimoni vihaa Kiinan kesää, joten yhtenä vaihtoehtona saattaisi tulla kysymykseen joku 50/50 asumismuoto mutta silloin työskentely menisi hankalaksi ellen sitten pystyisi tekemään nykyistä työtäni etänä Kiinasta käsin.

        Minun oma kiinan kielen taitoni on sen verran heikko että tuskin sillä työpaikkaa irtoaisi. Kiinassa on kuitenkin paljon sekä suomalaisia- että muita länsimaalaisia yrityksiä joten kai niistä työpaikka löytyisi jos sinne pysyvästi jäisi asumaan.
        Joskus olen siellä ollessani ihan huvin vuoksi työpaikkailmoituksia katsellut ja aina silloin tällöin haetaan myös suomen kielen taitoisia työntekijöitä.


    • onnellinen vielä

      Ei se maa vaan se ihminen! 24v, Afrikka-Suomi-avioliittoa...

    • thethin 1

      Sinä joka kyselit minkämaalaisen miehen kanssa olisi parasta alkaa muhinoimaan unohdit listastasi (vaikka se pitkä olikin) arojen kalmukit.

      Ehdotan siis teille suominaisille kokeilemaan välillä arojen kalmukkeja sen loputtoman tervatulla pampulla herkuttelun jälkeen

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe