Hämmentävä löydös - Elämää avaruusaseman pinnalla

löytyi vakuumielämää

Hämmentävä löydös: Elämää avaruusaseman pinnalla
http://www.digitoday.fi/tiede-ja-teknologia/2014/08/21/hammentava-loydos-elamaa-avaruusaseman-pinnalla/201411601/66

"Avaruudessa on ilmeisesti elämää muuallakin, kuin ISS-avaruusaseman sisällä. Tosin tässäkin tapauksessa mahdollinen elämä on maapallolta kotoisin.

Venäläinen Itar-Tass-uutistoimisto raportoi kummallisista tieteellisistä tuloksista, jotka saatiin ISS:n ulkopinnalta. Avaruusaseman venäläisoperaatioista vastaavan Vladimir Solovjovin mukaan pinnalta löydettiin merkkejä planktonista.

Mikä erikoisinta, uutinen antaa ymmärtää, että plankton saattaisi olla peräti elossa ympäristön äärimmäisistä olosuhteista huolimatta. Kokeet ovat nimittäin vahvistaneet, että jotkut eliöt pystyvät elämään aseman pinnalla jopa vuosia.

Ei ole kuitenkaan selvää, miten plankton on asemalle päässyt. Yksi selitys kuitenkin tarjotaan: Solovjov sanoi RT:n mukaan, että on olemassa nousevia ilmavirtauksia, jotka ovat saattaneet kuljettaa planktonin meren pinnalta asemalle."

- Jos avaruusaseman ulkopinnalla voi olla elävää planktonia, niin sitä voi olla vielä paremmin tähteä tai planeettaa kiertävissä asteroideissa ja muissa pikkukappaleissa. Ja kun on vakuumiolosuhteita kestävää planktonia, joka käyttää lähitähden valoa ravintonaan ja energialähteenään, saattaa miljoonien vuosien kuluttua kehittyä sitä hyväksikäyttäviä lajeja(avaruuden laiduntajat), ja taas näitä syöviä avaruuspetoja. Liikkumiseen kehittyneemmät lajit voivat käyttää propulsiota vaikkapa kaasupierujen muodossa. Tähden elovyöhykeavaruus voi olla laaja, paljon laajempi biotooppi kuin yhdelläkään planeetalla tai kuulla voi olla. Lajien määrälle, populaation koolle tai yksilöiden koolle ei juuri rajoja ole (ajattele kilometriluokan avaruusvalaita). Avaruusplanktoni- ja levä käyttävät lähitähden valoa ja hiukkasia (aurinkotuuli) ravintonaan, suuremmat näitä syövät laiduntajat sekä jälkimmäisiä syövät avaruuden pedot(vakuumihait) sekä haaskansyöjät(vakuumihyeenat) käyttävät säädeltäviä ja liikkuvia kaasunpäästöelimiä propulsioeliminä vaikkapa mustekalojen tyyliin. Lähitähden säteily ja hiukkaset, asteroidit ja komeetat, planktoni- ja levälautoitus, propulsioon käytetyt kaasupäästöt ja haaskat muodostavat jatkuvan ravinto- ja energiajärjestelmän tähden elovyöhykkeelle, josta saadaan myös liikkumiseen tarvittava kaasu. Onko vakuumielämä universumin yleisin eliöstökunta?

2

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vakuumielämää

      Vakuumielämä on universumin suurin eliöryhmä. Riittää että on kehittynyt yksi vakuumissa selviytyvä ja lisääntyvä organismi, tai sellainen on keinotekoisesti kehitetty "avaruuskana", niin tähtien elämänvyöhykkeillä on valtavat elinalueet. Vakuumielämällä onkin käytössään ylivoimaisesti suurimmat elinympäristöt, ja lajiston määrä ja populaatiot voivat olla hyvin paljon suuremmat kuin missään pallolla, eli planeetoissa tai kuissa. Lisäksi koko ei aseta rajoituksia, eikä myös eliöiden elinikä, koska tilaa löytyy.

      Tähden valoa, eli säteilyä ja hiukkasia hyväksikäyttävät "vakuumilevät" luovat biomassaa, jota muu eliöstö käyttää hyväksi, ja ylimpänä vakuumipedot, jotka syövät muita vakuumieläimiä.
      Liikkuminen hoituu kalmarimaisesti kaasupäästöillä ja liikesuunnan vaihdot niiden suuntauksella. Muut käyttävät taas avaruuslevän, tähtien säteilyn ja hiukkasvirtausten lisäksi ravintonaan ja energialähteenään muiden vakuumieliöiden kaasupäästöjä ja "vakuumihait" muita vakuumilaiduntajia sekä raatoja.

      Vakuumielämä voi siirtyä tähden ympäriltä toiselle ajan kuluessa ja se sopeutuu tähtien sopivalle elinvyöykkeelle jossa säteilyn ja hiukkasten määrä on elämälle suotuisa.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11692976#comment-63593137

    • sähköllä toimii

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe