Esimies ja hänen pomonsa työpaikan kiusaajat, mitä tehdä?

työntekijä

Ensimmäistä kertaa elämässäni olen törmännyt esimieheen, joka tekee kaikkensa estääkseen hyvin onnistuvan työn. Esimieheni vaihtui 1,5 v sitten ja sen jälkeen ei ole hyvää päivää nähty. Muu porukka myötäilee palavereissä, kun ei uskalla sanoa mielipidettää puhuttelun tai erottamisen pelossa.
Asioista ei puhuta avoimesti, työkin pitäisi hutaista tai mennä esimiehen ohjeistuksella (joka on täysin väärin, koska hän ei ota selvää eikä kysy. On niin korkealla ettei tarvitse kysyä keneltäkään vaikkei tietäisi asioista mitään. Pelottava yhdistelmä!
Olen ennenkin mennyt hänen esimiehensä luokse ja kysynyt miten toimia, kun saamani ohjeistus tuntuu kovin väärältä. Nyt molemmat ovat minua vastaan.
Teenpä työni niin tai näin, aina saan haukkumiset. He kylläkin ottavat vastaan kiitokset, jotka saavat perusteellisesti selvitetystä ja tehdystä työstäni.
Olen lukenut psykologiaa jonkun verran ja keskustellut ihmisten kanssa. Kyse on narsistisesta ihmisestä. Miten sellaisen kanssa voi edes työskennellä? Miten hanta ja hänen toimiaan ei kukaan kyseenalaista työyhteisössä (omassa yhteisössämme kukaan ei uskalla).
Miten tulisi toimia?

52

1557

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikeudet työläiselläkin!

      Yhteys työpaikan luottamusmieheen ja työsuojelu valtuutettuun. Jos ei mitään tapahdu niin yhteys liittoon.
      Olettehan järjestäytyneitä?

    • Rohkeutta

      Laki sanoo: Jos työssä esiintyy työntekijään kohdistuvaa hänen terveydelleen haittaa tai vaaraa aiheuttavaa häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, työnantajan on asiasta tiedon saatuaan käytettävissään olevin keinoin ryhdyttävä toimiin epäkohdan poistamiseksi.

      Ensimmäiseksi tuo esille peittelemättä, että koet kiusaamista ja nimeä kiusaajat selvästi. Tuo tämä näkökohta esille varsinaisille kiusaajaesimiehillesi ja myös heidän työnantajaesimiehelleen. Tämä ehto on täytyttävä, jos aiot tehdä poliisille tutkintapyynnön epäilemästäsi työsuojelurikoksesta ja mennä oikeuteen. Kerro kiusaamisesta myös työpaikkasi luottamusmiehelle, työsuojeluvaltuutetulle ja työterveyslääkärille. Tämä on tärkeää oikeudessa. Käsittääkseni TE-keskuksessa on työsuojelutarkastaja.

      Tunnista kiusaamistilanteet ja kirjaa havaintosi ylös mahdollista oikeuskäsittelyä varten. Kiusaamistahan voi olla huutaminen, henkilön työn ja sanomisten vähättely, huomiotta jättäminen (katsotaan aina ohi kuin ilmaa), merkitsevät katseet toisen läsnäolijan kanssa, tiedon panttaaminen, kokouksista ilmoittamatta jättäminen, työntekijöiden vastuiden hämärtäminen (luodaan kaaosta) jne.

      Lähde liikkeelle jostakin yllä mainitusta henkilöstä. Tärkeintä on, että puhut jollekin etkä jää yksin murehtimaan, koska siten et jaksa pitkään. Ole keskusteluissa asiallinen, avoin ja nosta pelkäämättä "kissa pöydälle". Älä pelkää, koska sinut on kirjoituksesi perusteella näiden kahden toimesta jo päätetty savustaa työyhteisöstä ulos. Ottamalla asian esille, et menetä mitään, mutta saatat pelastaa työpaikkasi.

      Muista, että kiusaajat pyrkivät toimimaan salassa kuin rikolliset eivätkä välttämättä myönnä mitään kiusaamista tapahtuneen (meillähän on kaikki hyvin).
      Tärkeintä on sinun oma kokemuksesi kiusatuksi tulemisesta ja työnantajan on lain mukaan heti ryhdyttävä toimenpiteisiin, joita (jos kiusaaminen jatkuu) voitte puida oikeudessakin dokumenttien valossa.

      Muista: puhu asiasta äläkä jää yksin.

      • ?????

        Säälittää vain tätä "esimiestä",alaine syö ,tuhoaa ,kuka häntä auttaa kun on pomo,työnantaja ei välitä.?


    • 88+8

      Voit tehdä kaiken tuon, mitä laki sanoo. Älä kuitenkaan pety, jos luottamushenkilöt, työterveys, ammattiliiton ihmiset, .. eivät halua ottaa kantaa ja jopa syyllistävät sinua. Kertomuksesi perusteella ymmärtäisin, että työyhteisö on jo ehtinyt myrkyttyä laajemmin, ehkä juuri esimiehesi takia. Olet jo saanut haukkumisia, koska olet pyytänyt apua. Työyhteisössä ei uskalleta keskustella, koska pitää pelätä. Tämä linja tulee jatkumaan, niin kauan kuin esimiehet haluavat. Jos edelleen päätät yrittää hakea parannusta käytäntöihin, sinulla täytyy olla paljon voimia. Paras vaihtoehto mielestäni, on lähteä mihin tahansa, jos se vain suinkin on mahdollista. Terveyttään ei kannata uhrata sairaan työpaikan vuoksi.

      • työntekijä

        Samaa mieltä olen tuon kanssa työpaikan luottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu vain pesevät kätensä toteamalla; "en tiedä mitä pitäisi tehdä kun oma työpaikkani on myös vaakalaudalla jos puutun asiaan".
        tiedän tuon asioihin puuttumattomuuden, koska olin ennen työsuojeluvaltuutettu, joka puuttui asioihin. Irtisanouduin tehtävästä vuosia sitten jo.
        Jouduin heti uudessa työpaikassani entisen esimiehen ja hänen esimiehensä kiusauksen kohteeksi, joten otin yhteyttä ammattiliiton alue-edustajaan ja sitä myöten ammattiliiton lakimieheen.
        Ja asuntolainan ym. velvoitteiden takia työpaikan menetys aiheutti valvottuja iota ja roppakaupalla huolta. Yt-neuvottelutilanteessa entinen esimieheni totesikin että mahtaa sinulla mennä aikaa, kun asuntoni tyhjennät myyntiä varten!! Tuolloin en jäänyt toteamusta miettimään, mutta oliko tässä tarkoitus saada työntekijä taloudelliseen ahdinkoon tahallaan??
        "Ajojahtini" esimiesten osalta jatkuu. Hommat ei toimi uudessa työssäni kun joudun ottamaan "virallista tietä" yhteyttä. Esim. sähköposteihin ei tule vastausta lainkaan tai tulee muutaman viikon viiveellä kollegalleni -ei minulle (kysymyksen lähettäjälle). Entiset esimieheni ovat kaikin tavoin vahingoittamassa ja estämässä työni tekemistä. Haluan tehdä työni hyvin. Se olisi kaikin puolin oikea toimintatapakin -myös entiselle firmalle, kuten myös nykyiselle. Sitä vartenhan minulle maksetaan palkkaakin.


    • kokenuttt

      Mulla on vähän vastaavanlainen tilanne.
      Esimies on niin hankala, että ajattelin irtisanoutua jouluun mennessä. Ite ainaki olen hyvin kyllästynyt semmoiseen käytökseen, että neuvoo joka asiassa, tietää varmasti kaikesta kaiken, eikä kiitosta ole tullut, eikä tule olemaan. Mieluummin etsin töitä muualta, kuin kuuntelen miltei jokapäivä ylimielistä käytöstä sekä pientä vi**uilua.

    • uuiikjhgf

      Oma esimerkki Suomen puolustusvoimista. Kymmenen vuotta erilaista eristämistä ja kiusaamista, kunnes erosin tuosta sairaasta yhteisöstä. Pv-komentajan mukaan simputukselle on 0-toleranssi. Koskee varmasti vain varusmiehiä. Henkilökuntaa kyykytetään harkinnan mukaan. Hyvä niinkin??

      • johtajako kuningas?

        Minulla ei ole puolustusvoimista minkäänlaista kokemusta, mutta ylipäätään suomalainen työelämä on hyvin johtajakeskeistä. Isommissa organisaatiossa pomot puolustavat aina toisiaan riippumatta siitä, miten puolustettava on toiminut. Pomo saa toimia alaisiaan kohtaan, kuten haluaa. Johtotehtäviin hakeutuvilla on usein iso ego ja kova pätemisentarve. Jos näihin ei yhdisty asiaosaamista ja eikä toisten ihmisten kunnioittamista, syntyy ongelmia, joita nettipalstat ovat pullollaan.


    • työntekijä

      Työpaikan luottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu eivät uskalla tehdä mitään. He tietävät asiasta. He pelkäävät, koska heidät on peloteltu esimiesten osalta (on turvattava oma työpaikkansa, kuten he sanoivat).

      Esimiehen yläpuolella on esimies, joka on samaa pataa. Ainoa asia, jota olen työssäni noudattanut, on se että varmistan kaiken. eli ohjeistuksena tulee väärää tietoa, mutta varmistan oikean toimintatavan ja sitten toimin sen mukaan. Tästä on useitakin esimerkkejä. Väärän ohjeistuksen noudattaminen johtaa kiinnijäädessään sanktiomaksuihin asiakkaalle, ja sitä välttääkseni, on helpompi toimia oikein ja välttää moiset. Esimies antaa suullisen ohjeen mutta lokitietoihin jää omat tietoni tallennusvaiheessa, joten kaikista helpoin tapahan tama on esimiehelle. Ristiinnaulinta tulisi varmasti ja lokitietojen mukaan todisteetkin olisi helppo näyttää (aina vaakakuppi kallistuu itseeni, teenpä niinpä tai näin).

      Nyt on sitten Yt-neuvottelutkin koettu, olin yksi lähtijöistä. Mitään laskelmia ei ole osoitettu luottamusmiehelle, eli niitä jotka kertovat paljonko ko. toiminto teki säästöä. Irtisanomiseni jälkeen ehdin käydä työterveyslääkäriä jututtamassa ja kertomassa kaiken viime kuukausien tapahtuneen. Hän kuunteli ja totesi että yleensä yt-neuvottelut on ikävä asia, mutta minun tapauksessa tama on ollut hyvä vaihtoehto (eli olen vapautunut siitä paskamaisesta nakituksesta, oikean työnteon estämisestä jne, ja esimieheni vastuun kantamisesta (useita töitä tekemättä ja oli ilmaissut että olin vastuuhenkilö niihin. tietämättä niistä kuitenkaan mitään, koska ei kertonut). Olen ollut tosi huojentunut turhan painolastin putoamisesta hartioilta. NTiedän mikä on vastuuni ja tunnollisena työntekijänä olen aina hoitanut sen mitä pitää ja enemmänkin. En voi ymmärtää miten tällaiset sairaat (vallanhimoiset?) pääsevät esimiehen asemaan sairastuttamaan työyhteisöä. Ei tama ole ainakaan ammattitaitoa (siis toimia "musta tuntuu"-linjalla, asiaa lainkaan ymmärtämättä).

    • saman kokenut

      Lukaisepa kirjallisuutta narsistisista esimiehistä, niin ymmärrät, miksi esimiehet ovat usein narsistisia ja miksi he sairastuttavat koko työyhteisön.

      Ihmettelen sitä, että miksi ongelma on isompi Suomessa kuin missään muualla. Tutkimusten mukaan Suomessa työpaikkakiusaaminen on maailmassa yleisintä.

      Narsistit eivät voi pelkästään itse nousta esimiestehtäviin. Joku nostaa heidät sinne ja sallii heidän tuhoavan toiminnan jatkumisen. Miettikääpä tätä. Ehkä se auttaa hahmottamaan, mistä työnteko ongelman poistamiseksi pitäisi aloittaa.

    • lopultakin

      Näitä kokemuksia on tuhansia. Luonnehäiriöinen ihminen esimiehenä on yhtä helvettiä työyhteisölle. Usein myös käy niin että mielenvikaisella esimiehellä on aina oltava joku kiusattavana. Juuri se henkilö joka ensimmäisenä on huomannut hänen mielenvikaisuutensa on usein kovan kiusaamisen ja valheitten levittelyn kohde. Keinot ovat mielikuvituksellisia. Yrityksen etu ei paina mitään silloin kun kiusaajalla on oma lehmä ojassa, eikä hän välitä yrityksestä yleensäkään. Hänen tehtävänsä on nauttia kiusaamisen tuomasta jännityksestä, ja siitä miten saa naureskella tehtävänsä tosissaan ottavan alaisen selän takana. Tarvittaessa luonnehäiriöinen osaa esittää hyvinkin säälittävää ja heikkoa, ellei peräti kiusattua. Lopputuloksena on melkein poikkeuksetta se, että lopulta suurin osa työyhteisöstä on saatu uskomaan mielenvikaisen esittämään uhrin osaan, ja käännytettyä varsinaista kiusattua vastaan. Niin totta on myös että Suomessa on meneillään varsinaiset narsistien juhlat. Joko heitä palkkaavat esimiehet ja konsultit ovat itse samankaltaisia, tai sitten heidän ihmistuntemuksensa on nollan arvoista.

      • työntekijä

        Luonnehäiriöisestä esimiehestä ennätin jo näkemään kolme eri persoonallisuutta (tilanteesta riippuen). Mietinkin millainen ihminen voi muuntua niin moneksi ja mikä siitä saatava hyöty todellisuudessa on..
        Säälittävä ja heikko oli se viimeisin versio...
        Tuottaa varmaan tuskaa muistella mitä pitää esittää milloinkin .. Olisi paljon helpompaa olla oma itsensä..


      • sairaalasta
        työntekijä kirjoitti:

        Luonnehäiriöisestä esimiehestä ennätin jo näkemään kolme eri persoonallisuutta (tilanteesta riippuen). Mietinkin millainen ihminen voi muuntua niin moneksi ja mikä siitä saatava hyöty todellisuudessa on..
        Säälittävä ja heikko oli se viimeisin versio...
        Tuottaa varmaan tuskaa muistella mitä pitää esittää milloinkin .. Olisi paljon helpompaa olla oma itsensä..

        Itselläni myös kokemusta esimiehestä joka osasi joka tilanteeseen tuoda erilaisen naamanilmeen ja käyttäytyä itselleen edullisella tavalla. Tällainen toimintamalli omaksutaan luultavasti jo varhain lapsuudessa. Ihminen saattaa kiusata toista, usein juuri alaistaan, mitä inhoittavimmalla vimmalla. Kun kiusattava juuri on saanut tarpeekseen, heittää kiusaaja naamalleen mitä säälittävämmän ilmeen ja muuttuu kuin viisivuotiaaksi. Mene nyt sitten sellaista lasta lyömään. Kun luonnehäiriöinen huomaa temppuilunsa tehoavan kiusattavaan, nostattaa se vai lisää pontta hääriä kiusattavan ympärillä. Todellisuudessa tämä luonnehäiriöinen on jollain sairaalla tavalla kiintynyt kiusattavaansa. Lopulta vain käy niin että iilimato menee liian pitkälle valheittensa kera, ja saa ylemmän esimiehen käännytettyä kiusattua vastaan. Kun kiusattu on lopulta savustettu ulos, tai annettu tekosyillä potkut, kauhistuu luonnehäiriöinen käytöstään. Mutta vain hetkeksi. Hän selittää itselleen kaiken parhain päin, ja lopultahan jäynän tekemisen kohde aiheutti itse kiusattavaksi joutumisensa. Eikö niin? Hän kysyy itseltään, ja saa vastukseksi :Kyllä! Ja niin onkin jo taas aika hakea seuraava kohde...


      • raadeltuvereslihalle
        sairaalasta kirjoitti:

        Itselläni myös kokemusta esimiehestä joka osasi joka tilanteeseen tuoda erilaisen naamanilmeen ja käyttäytyä itselleen edullisella tavalla. Tällainen toimintamalli omaksutaan luultavasti jo varhain lapsuudessa. Ihminen saattaa kiusata toista, usein juuri alaistaan, mitä inhoittavimmalla vimmalla. Kun kiusattava juuri on saanut tarpeekseen, heittää kiusaaja naamalleen mitä säälittävämmän ilmeen ja muuttuu kuin viisivuotiaaksi. Mene nyt sitten sellaista lasta lyömään. Kun luonnehäiriöinen huomaa temppuilunsa tehoavan kiusattavaan, nostattaa se vai lisää pontta hääriä kiusattavan ympärillä. Todellisuudessa tämä luonnehäiriöinen on jollain sairaalla tavalla kiintynyt kiusattavaansa. Lopulta vain käy niin että iilimato menee liian pitkälle valheittensa kera, ja saa ylemmän esimiehen käännytettyä kiusattua vastaan. Kun kiusattu on lopulta savustettu ulos, tai annettu tekosyillä potkut, kauhistuu luonnehäiriöinen käytöstään. Mutta vain hetkeksi. Hän selittää itselleen kaiken parhain päin, ja lopultahan jäynän tekemisen kohde aiheutti itse kiusattavaksi joutumisensa. Eikö niin? Hän kysyy itseltään, ja saa vastukseksi :Kyllä! Ja niin onkin jo taas aika hakea seuraava kohde...

        Erittäin hyvin kuvattu. Juuri noin minulle tehtiin. Sairaaloissa töissä olevat luonnehäiriöiset näköjään toimivat saman kaavan mukaan.

        Mutta mitä voisi tehdä, jotta kiusattu olisi suojassa heidän peleiltään? Tietääkö joku?


    • Mistä näitä löytyy.

      Kuulostaa tutulta. Kaikki pitää mennä niin kuin esimies sanoo. Alaisia ei kuuntele eikä kouluta kuin niitä jotka hoviin on päässeet. Omilta virheiltä sulkee silmänsä ja syyttää niistä aina jotain joka ei hoviin kuulu.

      ei voi mitään. Ei riitä tekeekö työnsä hyvin. Silti saa haukut. Omaksi onneksi pidän työstäni. En työpaikasta. Muuten olisin jo työtön ollut jo kauan.

      • Mistä näitä löytyy.

        Huvittavia on tilanteet, kun on monesti joku hoviin kuuluva tehnyt työn tietyllä tavalla ja hoviin kuulumaton tekee samalla tavalla saman työn.. Niin hoviinkuuluvaa kehutaan suureen ääneen,että kylläpä teit hyvän työn mutta. .......

        hoviin kuulumaton moititaan suureen ääneen kokouksessa ja se kirjataan esimiehen toimesta kokousmuistioon niin , ettei kenelläkään ole epäselvyyttä ketä siinä moititaan. Hoviin kuulumattomat myös ovat velvollisia siirtymään auttamaan hoviin kuuluvia eli tekemään heidän työt. Mutta omat vastaavat työt pitää olla tehtynä myös. Välillä kyllä miettii, että missä on inhimillisyys hoviinkuulumattomien kohtelussa.

        Onneksi itse pidän työstäni ja olen pienestä iästä asti tehnyt töitä niin , että pärjään kovassakin työtahdissa. Mutta kuinka kauan

        lottovoittoa odotellessa:) ihanaa loppuviikkoa kiusatuille.


      • Ihanaa vkoa
        Mistä näitä löytyy. kirjoitti:

        Huvittavia on tilanteet, kun on monesti joku hoviin kuuluva tehnyt työn tietyllä tavalla ja hoviin kuulumaton tekee samalla tavalla saman työn.. Niin hoviinkuuluvaa kehutaan suureen ääneen,että kylläpä teit hyvän työn mutta. .......

        hoviin kuulumaton moititaan suureen ääneen kokouksessa ja se kirjataan esimiehen toimesta kokousmuistioon niin , ettei kenelläkään ole epäselvyyttä ketä siinä moititaan. Hoviin kuulumattomat myös ovat velvollisia siirtymään auttamaan hoviin kuuluvia eli tekemään heidän työt. Mutta omat vastaavat työt pitää olla tehtynä myös. Välillä kyllä miettii, että missä on inhimillisyys hoviinkuulumattomien kohtelussa.

        Onneksi itse pidän työstäni ja olen pienestä iästä asti tehnyt töitä niin , että pärjään kovassakin työtahdissa. Mutta kuinka kauan

        lottovoittoa odotellessa:) ihanaa loppuviikkoa kiusatuille.

        Itse en kyllä hoviin halua kuulua, vaan toivoisin että jokainen tulisi työpaikalla kohdelluksi tasavertaisesti. Hoviin pääsy olisi yhtäkuin oman persoonan ja mielipiteen menetys. Paikka hovissa ansaitaan niin , että hoviin kuuluvat puhuvat esimiehestä paskaa vain selän takana ja kasvokkain ollaan niinniin samaa mieltä eikä omaa mielipidettä ole.


    • näpsäkätvosut

      Myös minun työpaikallani pari ihmistä on saastuttanut koko yhteisön. Usea on näiden kahden henkilön vuoksi myös sairastunut ja lähtenyt pois. Johdosta puolet puhuu, että jaksaa vain tiettyjen mielikuvien varassa pysyä työssään.

      No, nämä kaksi kiusaajaa keksivät erilaisia valheita, simputtavat tai jos huomaavat jotain virheitä, tekevät niistä "näpsäkän numeron". He voivat ottaa muiden tehtäviä joko pitkällä tähtäimellä tai sitten kertaluontoisesti. Näitä he toteuttavat täysin suvereenisti ja kasvot peruslukemilla. Jos asiaan puuttuu, alkaa muutaman päivän sisään kuulua ikäviä juoruja asiaan puuttuvasta. Joskus oikein ihmetyttää, miten aikuiset voivat käyttäytyä kuin 4-vuotiaat!

      Erikoista on, että tj lähinnä siunaa toiminnan, vaikka valheet paljastuisivat. Ja erikoista on myös, että vaikka KOKO muu työyhteisö tietää nämä kaksi ja kertoo vuosien ajalta näiden kahden puuhasteluista ja näiden vuoksi pois lähteneistä! Ohje kuuluu sitten vain, että älä välitä, aina noita kiusaajia löytyy, joka paikasta. Ne ei ole terveitä jne.

      Minusta johdon tehtävä olisi antaa varoituksia ja parin varoituksen jälkeen pihalle vaan. Jos tällainen puuhastelu on paitsi ikävää ja naurettavan alhaista, se tuhoaa kyllä organisaation kuin organisaation asiantuntijuuden tason.

    • Esinainen

      Työsuhde alkoi mukavissa merkeissä ja esinainen vaikutti mukavalta ja asiantuntevalta, kunnes alkoi pikkuhiljaa paljastua totuus ammattiatidosta, jota ei juurikaan ole ja johtamiskulttuurista, joka on kuin suoraan oppikirjasta " 100 huonointa esimiestä". Sitten ei tarvinnut kuin olla asiakysmyksestä jyrkästi erimieltä esinaisen kanssa, kun alkoi tahti muuttua...
      Siinä meni puoli vuotta, joka alkoi sähköpostipiikittelynä, tuloksien mollaamisena ja vähättelynä. Sitten ruvettiin jo puhumaan työtehtävien laimilyönneistä, joista luonnollisesti seurasi varoitus ja kuinka ollakaan, työsuhde päättyi irtisanomiseen. Välissä oli eristämistä muusta työyhteisöstä, ei kutsuja palavereihin mihin muut osallistuivat, jatkuvaa nipotusta pikkuasioista, mielivaltaisia sääntöjä, jotka koskivat vain allekirjoittanutta... listä on pitkä, kiusaamisen 25 tunnusmerkistä täyttyi laskujeni mukaan 17 kpl.
      Mikä hauskinta, edellinen työntekijä potkittiin ihan samoilla metodeilla ulos. Varmistin asian soittamalla hänelle, mutta kun toimitusjohtaja on täysin tuon riivinraudan pauloissa (miksi, onko kiivetty reittä pitkin taloon??), ei johto tee muuta kuin toimii tuon hirviönaaraan oikkujen mukaan.
      Nyt ollaan työttömänä, mutta onneksi tuollainen kidutus loppui. Tähän asti olen ollut vain asiallisissa työpaikoissa, missä ihmisiä on kunnioitettu ja käyttäydytty asiallisesti. No kerta se ensimmäinenkin...
      Varokaa vain tuota yhtiötä, jonka omistaa kunta...jossakin Eteläisessä Suomessa.

      • yks mielipide vaan t

        Lienekö näitä kuntien omistamia oy:tä laajemminkin Suomessa, kun paljon on negatiivista kuulunut niistäkin.. Sattumaako johtoporrastason valinnassa tällainen luonteenpiirre?


      • 2X galossia

        Olen myös joutunut tällaisen kiusaamisen kohteeksi. Osasin työni paremmin kuin moni muu ja kun ei työn laadussa ollut moittimisia, keksittiin porukalla joka päiväksi jotakin mustamaalaamista. Loppujen lopuksi sain lopputilin, laittoman sellaisen.

        Mietin vaan, kun eläkeratkaisu tehtiin, lausun samaan hengenvetoon, että "miten hitossa tuollaisissa työpaikoissa jaksaisi olla 65-vuotiaaksi"?.

        Aivan ensimmäiseksi työpaikat kuntoon ja sitten edes alan miettiä eläkeikään jaksamista. Kahdet laittomat irtisanomiset takanani sanon vaan, että perseestä koko suomen työmoraali ja -kulttuuri. Hyvä työntekijä on suomessa todella vakavasti työyhteisönsä uhkaavan käytöksen kohteena, en siitä huolimatta aloita vetelehtimistä, tehdä työtäni huonosti, enkä irtisanomisen uhallakaan aloita p-nuolemista.


    • muuttopalvelija
    • työkyvyttömyyseläke

      Lapsellisia ovat ne, jotka kuvittelevat, että eläkeikiä nostamalla saadaan Suomeen enemmän työvoimaa. Työpaikkakiusaaminen ajaa työkyvyttömyyseläkkeelle jo ennen 50v, joten eläkeiän nosto 65 v:een ei lisää työvoimaa, jos ensin ei poisteta työpaikkojen syöpäkasvainta eli työpaikkakiusaamista. Sehän rehoittaa eniten seurakunnissa, terveyden- ja sairaanhoidossa ja opetusalalla.

    • huolestuttavaa

      ^Mutta eikö lähinnä huolestuttavinta ole se, että sitä kiusaamista esiintyy juuri nimenomaisesti noissa huolenpito- ja kasvatuksellisissa ammattialoilla ja uskovaisten keskuudessa?

      Suomessa esiintyy Euroopassa eniten työpaikkakiusaamista. Työttömyys alkaa olla melkoisissa lukemissa. Ja täällä vain mietitään eläkeiän nostamista, kun ei ole työpaikkojakaan ja niissä entisissäkin voidaan usein pahoin?

      • työkyvyttömyyseläke

        Suomessa on kultuuri, jossa esimiehiksi valitaan luonnehäiriöisiä! erityisesti terveyden- ja sairaanhoidossa, seurakunnissa ja opetusalalla.

        Heidän syyllistyttyä henkiseen pahoinpitelyyn ja työturvallisuusrikokseen he saavat jatkaa ilman seurauksia. Heidäthän on valinnut virkoihin toiset samanlaiset.

        Uhri jätetään heitteille ja poistetaan työkyvyttömyyseläkkeelle pois työnantajan silmistä. Siis toteutetaan luonnehäiriöisen sairas ja rikollinen päämäärä.


      • femalehater
        työkyvyttömyyseläke kirjoitti:

        Suomessa on kultuuri, jossa esimiehiksi valitaan luonnehäiriöisiä! erityisesti terveyden- ja sairaanhoidossa, seurakunnissa ja opetusalalla.

        Heidän syyllistyttyä henkiseen pahoinpitelyyn ja työturvallisuusrikokseen he saavat jatkaa ilman seurauksia. Heidäthän on valinnut virkoihin toiset samanlaiset.

        Uhri jätetään heitteille ja poistetaan työkyvyttömyyseläkkeelle pois työnantajan silmistä. Siis toteutetaan luonnehäiriöisen sairas ja rikollinen päämäärä.

        Ölet oikeassa ainakin tuon terveydenhuoltoalan suhteen... naisvaltainen ala joten häiriintyneitä luonnevikaisia naavatussuja riittää... harmi kun niiden ampumisesta saa saman kuin ihmisestä.


    • hurraa!

      ^Taisinpa juuri eilen lukea iltasanomista miten Ranskassa suhtaudutaan työpaikkakiusaamiseen rikoksena asian vaatimalla tavalla, kova sakkorangaistus tai jopa vankeutta.
      Eläköön Ranska!

    • työkyvyttömyyseläke

      Suomessa henkisestä väkivallasta saattaa joutua maksamaan ainoastaan muutaman tonnin ja senkin maksaa kiusaajan työnantaja eli kunnallisen alan ollessa kyseessä me veronmaksajat.

      Kunnallinen ala on luonnehäiriöisten taivas. Saa tehdä mitä vaan eikä koskaan voi joutua vastuuseen.

    • Jaffetti

      Suomi on maa, jonka pääasiallinen tuotanto keskittyy työpaikkakiusaamiseen. Suomen valtio, verottaja, kela, oikeuslaitos, poliisi, kaikki kiusaavat kansalaisia, itseään ja toisiaan. Suomi ei voi koskaan menestyä koska kiusaamisen ja väkivallan kirous haittaa kasvua ja kehitystä. Jos pelkästään työpaikkakiusaamista saataisiin vähenemään niin sillä olisi positiivisia vaikutuksia valtiontalouteen ja yritysten tuottavuuteen. Mutta ei niin ei. Onko joku lappalainen noita kironnut suomalaiset joskus kivikaudella, että me ei tulla koskaan menestymään? Ihmisissä on niin paljon vihaa ja väkivaltaisuutta, että jos se kanavoituu johonkin sisällissotaan niin täällä pääsee helvetti irti. Silloin on parempi piiloutua elävältä mullan alle kuin kuolleena sinne kuopattuna! Erilaisuuden ja ystävällisyyden hyväksyminen on rangaistava teko tässä maassa. Perintä- ja pikavippifirmat kiusaamisen muoto. Kiusaamista on kaikkialla: jopa kahvilassa: "Ei o hyla-maitoa, mä oon vaan täällä töissä!" Tai sairaalassa: "On tolla vauvalla kaameen musta tukka!"

      • en näy tilastoissa

        Edellisellä hyvät mielipiteet.
        Kuinkahan paljon muuten mahtanee oikeasti olla työpaikkakiusattuja,
        onkohan kaikkia suomalaisia ns. haastateltu....
        ei minulta ainakaan kukaan ikinä työhistoriani aikana ole tullut asiaa kysymään, eli en ole missään tilastoissa mukana.


    • ninjo.

      Minua ihmetyttää työtehtävien kertomisen jättäminen mulle suoraaan. Saan kuulla yleensä työkavereilta, että sun pitäs semmosta ja semmosta tehdä, koska pomo sano.

      Pomo muutenkaan mulle puhu mitään.

      Ihmetyttää.

      • varo

        Tuo on yksi työpaikkakiusaamisen muoto. Vaikeutetaan työntekoa jättämällä kertomatta työtehtävät. Sitten voidaan syyttää työtehtävien laiminlyönnistä ja irtisanoa laillisesti.


    • oma kokemus

      Eroa ja etsi uusi työ ennen kuin käy huonosti. Itse yritin kestää palkan takia ihan kaiken mitä keksivät. Lisäksi oli koulutus josta olisin joutunut maksamaan valtiolle jos olisin lähtenyt aiemmin. Lopulta houkuttelivat pikkujouluun ja kiduttivat. Se oli hirveää käsittelyä. En usko että pystyn palaamaan työelämään enää.

    • voimia

      Mikäli on voimia, niin parempi vaihtoehto on pyytää apuun työsuojeluvaltuutettu, luottamusmies ja jokin tukihenkilö ja vaatia asioiden selvittelyä. Työterveyslääkärille on syytä käydä kertomassa sinuun kohdistetun toiminnan vaikutuksesta terveyteesi. Liiton lakimieheltä saattaa saada hyviä neuvoja toimintatavoista.

      Mikäli ei ole voimia, niin silloin ei jaksa...

      Voimia katsoa tulevaisuuteen toivottelen.

    • ninjo.

      En tiiä pitää kattoo mitä tässä tekee, vai tekeekö mitään..

      Ihan hyvien käytöstapojen mukaan sanon pomolle huomenet, vastaa hänkin mutta naama kurtussa tai äänensävy semmonen, että " ei vois vähempää kiinostaa ".

      Ihan ku koittas vältellä mua, en ymmärrä miksi.

      Ja kyllä jos joku uus työntekijä/harjoittelija sattuu tulee, niin kyllä sille voi keskustella kaiken maailman asioita. En kylläkään tiiä mistä keskustelevat, mutta näänhän mä.

      Tunnen itteni välillä niin turhaksi. Ihan kun tekemisilläni ei ois mitään merkitystä.

      Muutenkin vi**ttaa tää yksinäisyys.. No tää menee jo ohi aiheen kylläkin.

      • lalalallaa

        Työntekijä on nuollut pomon p...rsettä kuusi vuotta ja aiheuttanut useiden työntekijöiden lopputilin.Urpo ottaa hampaisiinsa jonkun työntekijän,alkaapitämään ensin mykkäkoulua tämän työtekijän kanssa ja on muille mielinkieli.Samalla vie pomolle kaikenlaisia lahjoja,unohtamatta samalla arvostella hampaisiinsa ottamansa työntekijän tehtäviä.Nyt hän pitää vierellään kaikkien vihaamaa työntekijää,koska hän tekee toisessa vuorossa omalla kierolla tavallaan samanlaista urkkimistyötä.


    • Kokenut paljon

      monenkohan työpaikkakiusatun työura on johtanut ennenaikaiselle eläkkeelle mm mielenterveyden järkkyessä? monenko maine työntekijänä on kärsinyt perättömien juorujen vuoksi? Kuinka moni on menettänyt tulevaisuuden haaveensa ja unelmansa jouduttuaan työyhteisön sylkykupiksi?

      Kiusaaminen voi lähteä liikkeellee aivan mitättömistä pienistä jutuista, takana useinkin sairas työyhteisö joka katsoo oikeudekseen kiusaamisen / ojentamisen vahvistaakseen omaa yhteenkuuluvuuden tunnettaan kiusaaminen voi olla jolleikin ihan oma mukavaa arjen kivaa jolla saadaan oma olo mukavaksi jne

      Kiusattu kuitenkin kantaa takkaa mukanaan lopun elämää tavalla tai toisella. Julmaa kiusaamisessa on se, että monesti kiusattu menettää toimeentulonsa, maineensa eikä hänelle jää oikeastaan muuta vaihtoa kuin siirtyä ennenaikaiselle elääkkeelle tai muuttaa toiselle paikkakunnalle.

      Itse jouduin vuosia sitten esimiehen ja hänen "ystäviensä" ajojahdin kohteeksi. Perättömät juorut, maineen mustamaalaaminen, uhkailut ja työtehtävien karsiminen saivat minut vuodessa romahtamaan. Tth yllättäen työnanatajan puolella ja minä onneton erehdyin sitten apua hakemaan masennuslääkkeistä ja psykiatrian puolelta. Tilannehan vain paheni lääkityksen alaisena ja omituisten psykiatristen lausuntojen vuoksi.

      Lopulta minun oli vain otettava elämä hallintaani ja jätettävä kaikki entinen. Muutin toiselle puolen Suomea ja aloitin ns puhtaalta pöydältä. Tietynlainen luottamus meni ihmisiin ja terveydenhuoltoon, mutta uudessa työssa nyt vuosia ilman kiusaamisia, ilman sairasupoissaoloja eikä ole tarvinnut psykiatrisia lääkkeitäkään syödä.

      Omasta mielestäni kävin helvetin esikartanossa ja selvisin aikalailla omin avuin. Kaikenlaisia hienoja selvityksiä on tämä maa täynnä miten apua voi ja kannattaa hakea, on järjestelmää siellä ja täällä, mutta todellisuudessa aikalailla työpaikkakiusaamisissa yksin jää.

      • kiusattu kans

        Olen kokenut tuon saman helvetin ja jossain määrin edelleen kärvistelen siinä. Olen vienyt asiani viranomaisille, mutta totuus on , että viranomaiset suojelevat henkisen väkivallan tekijöitä, jotta ei tarvitsisi ryhtyä haasteelliseen työhön asioiden selvittämiseksi. Olen luisumassa työkyvyttömyyseläkkeelle.

        Kiusattua ei auta kukaan. Kaikki menevät vahvemman puolelle. Terveydenhuolto on esimiesten ostamaa. Kenen leipää syöt sen lauluja laulat. Etiikkia, moraali, totuus,... ovat merkityksettömiä juuri silloin kun niitä kysytään.

        Hienosti olet itse selvinnyt. Ihailen. Voimia edelleen.


      • Bertie

        "Kokenut paljon" hyvä kirjoitus. Samanlaisen kohtelun kokenut.

        Olen samaa mieltä siitä, että työpaikkakiusaamisen uhri jää yksin eikä apua saa mistään.


    • Sissi_Taktiikkaa

      Mikään virallinen systeemi ei suojele kiusattuja näitä narsisti apinoita vastaan. Nämä elukat on vaan yksinkertaisesti murskattava ennen kuin ne murskaavat sinut.

      Koko arsenaalipakki on otettava käyttöön keinoja kaihtamatta. Kannattaa pitää mielessä, että vaakalaudalla on oma sekä läheistesi henkinen ja fyysinen terveys.

      Ensin kannattaa pysyä rauhallisena sekä tiedustella ja tutkia tarkasti narsun toimintatavat ja yhteistyökumppanit.

      Tämän jälkeen luodaan yksityiskohtainen ja tarkka toimintasuunnitelma, jossa varmistetaan mm. oma takaovi, jonka kautta näyttämöltä voi poistua tarpeentullen turvaan omia näppejään polttamatta.

      Seuraavaksi isketään täydellä voimalla sääliä tuntematta, silloin kun narsu osaa sitä vähiten odottaa. Isku kannattaa tehdä mahdollisimman laaja-alaisesti, jotta paskaa sataa narsun niskaan mahdollisimman monesta eri kanavasta samaan aikaan.

      Lopuksi jäädään taustalle seuraamaan tilannetta tai poistutaan takaoven kautta turvaan, valmistauten samalla kuitenkin narsun mahdolliseen vastaiskuun.

      • kiusattu kans

        Ymmärrän ajatuksesi. Juuri noinhan luonnehäiriöinen toimii. Saisi maistaa omaa lääkettään. En kuitenkaan suosittele vajoamaan yhtä alas. Mutta totta on sekin, ettei mikään virallinen systeemi kiusattuja suojele ja luonnehäiriöisten tekemä tuho ulottuu laajalle.


      • laajat ympyrät
        kiusattu kans kirjoitti:

        Ymmärrän ajatuksesi. Juuri noinhan luonnehäiriöinen toimii. Saisi maistaa omaa lääkettään. En kuitenkaan suosittele vajoamaan yhtä alas. Mutta totta on sekin, ettei mikään virallinen systeemi kiusattuja suojele ja luonnehäiriöisten tekemä tuho ulottuu laajalle.

        Luonnehäiriöisten tekemä tuho ulottuu laajalle, hyvin ilmaistu sillä juuri niin se valitettavan usein menee.


    • todella sairasta

      ^Lähinnä tuli vain mieleen, että olet todella sairas.

    • sairasta on

      Jos henkilö käyttää toisesta termejä "tuhota" ja "murskata", niin todennäköisesti sanoja on itse se narsisti, joka kiusaa ja vainoaa. Useimmiten nämä yksioikoiset ja putkikatseiset eivät näe mitään muuta kuin oman vihansa, kostonsa ja kaunansa, ei mitään muita polkuja ja värejä, vaan rynnivät kuin sonnit tunnelissa laput silmillään mylvien.
      Sissi_Taktiikalla ei ole kaikki muumit laaksossa.

      • kuntkunt

        Työpaikallemme tuli.avustajaksi korkeakouluopiskelija.Sano heti tavattuamme ,että teillä on oma narsistinne täällä,joka yrittää hallita pelolla muita työntekijöitä,myös häntä.Ei menny kauan kun lähti.Mutta narsistimme jatkaa samalla taktiikalla.Yks onnenonkija on liitoutunu tämän vajakin kanssa.


    • Totta_On

      Sissi_Taktiikalla on vaijerit pahasti ristissä. Kun näitä tekstejä lueskelee niin totta on myös sekin, että narsistit tekevät laajaa tuhoa muille ihmisille.

    • raadeltu

      Olisiko ehdotuksia, millaista taktiikkaa kiusattu voisi käyttää selviytyäkseen säilyttäen terveytensä ja menettämättä työtään?

      Viranomaistie ei auta. Se on todettu jo monta kertaa, että työsuojeluorganisaatiot AVI ensi sijaisesti on toimimaton, turha laitos. Vaikka henkinen väkivalta tekee usein pahempaa tuhoa kuin fyysinen väkivalta se ei poliisia kiinnosta. Ilmeisesti poliisilla on asennevamma. Henkisen väkivallan selvittelyt eivät ole kovien jätkien juttuja ja ne jätetään sikseen. Oikeuslaitoksella ei ylipäätänsä ole riittävästi tietoa, ymmärrystä ja osaamista. Terveydenhuollolta puuttuu valta tehdä mitään eikä sielläkään osaaminen ole kohdillaan.

      Kiusattu ei saa asiantuntevaa apua mistään. Miten selviytyä itse omin keinoin, kun se selviytyminen käytännössä jää aina itselle.?

    • hAlLiTTUrakennemuuto

      Nimerkki "Raadeltu" vei sanat suustani.

      • Jobin posti

        Kyllä mielestäni nimerkki "Kokenut paljon" vie sanat suusta paremmin. Luota vain itseesi.

        Ja jos joskus ... jopa pitkänkin ajan päästä, vuosien päästä, joku tulee luoksesi ja väittää katuvansa tekojaan ja haluaa pyytää anteeksi... Mitä sanot hänelle silloin? Pitäisikö muka antaa anteeksi? Minä en ainakaan antaisi anteeksi. Olen uskovainen ihminen, mutta huono sellainen. Vain Jumala voi antaa anteeksi tai olla antamatta, ja vain Jumala tietää kaiken ja näkee kaiken. ihmisen tekemät anteeksipyynnöt ja anteeksiannot ovat aina epävarmoja ja epäluotettavia, "pirullisia" niinnoakseni. Luota vain itseesi, luota Jumalaan.

        Pahoittelen jos sanani ärsyttävät esim. uskonnottomia lukijoita, tarkotukseni ei ole tuputtaa mitään teho-uskovaisuutta ratkaisuksi työpaikkakiusaamiseen. Halusin vain kertoa miten minä näen tämän ongelman ja että sellainen selitys on ainakin minulle tuonut selvyyttä, vaikkei tietenkään ole helpottanut tuskaani, kun itsekin joudun kokemaan kaikenlaista työpaikkakiusaamista, nälvimistä, "läpänheittoa" ja epäluuloisuutta.


      • sirkkysirkka
        Jobin posti kirjoitti:

        Kyllä mielestäni nimerkki "Kokenut paljon" vie sanat suusta paremmin. Luota vain itseesi.

        Ja jos joskus ... jopa pitkänkin ajan päästä, vuosien päästä, joku tulee luoksesi ja väittää katuvansa tekojaan ja haluaa pyytää anteeksi... Mitä sanot hänelle silloin? Pitäisikö muka antaa anteeksi? Minä en ainakaan antaisi anteeksi. Olen uskovainen ihminen, mutta huono sellainen. Vain Jumala voi antaa anteeksi tai olla antamatta, ja vain Jumala tietää kaiken ja näkee kaiken. ihmisen tekemät anteeksipyynnöt ja anteeksiannot ovat aina epävarmoja ja epäluotettavia, "pirullisia" niinnoakseni. Luota vain itseesi, luota Jumalaan.

        Pahoittelen jos sanani ärsyttävät esim. uskonnottomia lukijoita, tarkotukseni ei ole tuputtaa mitään teho-uskovaisuutta ratkaisuksi työpaikkakiusaamiseen. Halusin vain kertoa miten minä näen tämän ongelman ja että sellainen selitys on ainakin minulle tuonut selvyyttä, vaikkei tietenkään ole helpottanut tuskaani, kun itsekin joudun kokemaan kaikenlaista työpaikkakiusaamista, nälvimistä, "läpänheittoa" ja epäluuloisuutta.

        Oma narsistimme käy Hurstin juhlissa näyttäytymässä ,kun pitää sitten itseään parempana ihmisenä.Päivät hänellä menevät sitten työpaikalla muita työntekijöitä ja asiakkaita arvosTelemalla.Päivän aikana käy pomonpakeilla haukkumassa muut hänen tyylilleen sopimattomat työntekijät.Mielistelevä johtajiin ja saman aikaan pyllistää muille.Vaikka se lukis näitä tekstejä ukko ei osais yhdistää omaa tekemistään täällä kirjoitettuun,valitettavasti niin täynnä itseään.


    • mäzpäägh

      Tapa se häiriintynyt mulkku.

    • väkivallalle ei

      Henkinen väkivalta työpaikoilla pitää ratkaista ilman väkivaltaa. Älkää väkivaltaan ketään usuttako, hyvät ihmiset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe