Nainen haluaa miehiltä vastauksia :)

vieläkinAvovaimo

Mies ja nainen ovat hyvin erilaisia monessakin mielessä. Miehen ja naisen aivot jo eroavat toisistaan. Mies ja nainen kaipaavat kumppanilta erilaisia asioita. Kumpikin antaa toiselle mitä itse haluaa tajuamatta, että se ei olekaan sitä mitä toinen toivoo.

Haluaisinkin nyt kysyä miehiltä asioita, jotka minua askarruttavat! Ensimmäinen asia, joka minua askarruttaa on miehen suullinen kyky ilmaista itseään. Olen itse erittäin taitava ilmaisemaan suullisesti tunteitani ja ajatuksiani. Olen huomannut, että miehillä on joku ihmeellinen prosessi tässä ilmaisutaidossa. Kun miehelle puhuu tärkeästi asiasta, niin mies aivan kuin vetäytyy sisäiseen luolaansa asiaa miettimään ja sitten tulostaa jonkun punnitun vastauksen. Kertokaa miehet, että miksi se suoraan ja avoimesti puhuminen on niin vaikeaa? Miksi teistä pitää lypsää tietoa? Miksi panttaatte tärkeätä tunnetason tietoa naiselta?

Minusta on joskus tosi raivostuttavaa, kun miehestä ei saa oikein mitään irti! Rakentava vuorovaikutus on kaikki kaikessa, jotta toista ihmistä oppisi ymmärtämään ja erilaiset ongelma tilanteet voitaisiin ratkaista.

Joskus minulle tulee tunne, että mieheni ei itsekään tiedä mitä tuntee ja ajattelee. Onko tämmöinen yleistä miehille? Itse olen syvällä tasolla yhteydessä tunteisiini ja minulla on helppo pukea sanoiksi tunteeni ja ajatukseni.

Naisena toivoisin mieheltä pieniä huomion osoituksia pitkin päivää. Mieheni kyllä osoittaa hellyyttä halauksin, mutta miehelleni on vaikeaa ilmaista tunteita suullisesti. Häntä ennen kaikilla aiemmilla miehillä sama juttu. Miksi miehen on niin vaikea sanoa naiselleen, että olet kaunis, ihana, suloinen, haluttava ja jne? Olen miehelleni kertonut useita kertoja kuinka tärkeää naiselle olisi tuntea itsensä kauniiksi ja halutuksi oman miehen edessä. Olen kertonut, että kuinka hän tällä tavalla saa palkinnon itselleen takaisin. Mies sanoo ajattelevansa kauniita asioita, mutta miksi ei voi sanoa ääneen?? Naisena en voi tämmöistä käsittää. Miksi mies ei halua ilahduttaa naistaan ilmaisemalla näitä asioita naiselle? Luulen, että monta avioeroa olisi vältetty, jos mies osaisi huomioida naista paremmin ja se ei tosiaankaan vaatisi mieheltä paljon.

Kuinka tärkeää seksi on miehelle? Jos en koe itseäni naisena halutuksi ja ihailluksi, niin se syö haluani. Mies osoittaa seksuaalista halua ja sille pitäisi syttyä heti.. mutta kun naiseuttani ei ole ruokittu aikoihin, niin seksi ei kiinnosta kovin usein.

Mikä saa miehen kosimaan? Olemme olleet jo yhdessä yli viisi vuotta, eikä kosintaa kuulu. Se vaivaa minua taka-alalla ja se syö kiinnostusta seksiin. Jos en kelpaa miehelleni kokonaan, niin se sulkee myös seksuaalisuuttani. Luulen, että mieheni kokee taas aivan päinvastoin eli jos ei ole seksi riittävästi, niin ei kiinnosta kosia. Tiedän olevani miehelle hyvin rakas ja tärkeä, joten ei ole kyse tunteiden vähyydestä.

Viimeisenä kysyisin miehiltä, että mikä meissä naisissa on teille vaikeinta? Mitä mies toivoo naiselta?

51

1396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Naiset ovat usein tunteellisia ja tunteet vielä heittelevät hormonien armoilla. Naiset ovat usein verbaalisesti lahjakkaampia, joten moni mies tuntee jäävänsä alakynteen. Miehet mielummin tekevät jotain kuin puhuvat. Tätä taustaa vasten on ongelmallista, että naisen itsetunto on kehujen varassa. Etenkin kun se vaikuttaa seksuaalisuuteen. Kihlat, avioliitto tai lapset ovat harvoin miehelle yhtä tärkeitä kuin naiselle. Sitten kun vielä lukee juttuja, että seksi vähenee entisestäänkin naisen toteuttaessa haaveitaan, ei se juuri miestä kannusta samaan suuntaan yrittämään.

    • Epätoivo

      Minä olen ilmeisesti myös syvällä tasolla yhteydessä tunteisiini ja osaan pukea niitä sanoiksi. Aloitus nimittäin herätti minussa pakokauhun tunteen. Aloittaja ei kykene eläytymään toisten ihmisten ajatusmaailmaan. Niinpä hän hakee vinkkejä miesten käsittelyyn naistenlehtien viihdepsykologiasta. Miehet on tarkoitettu hänen tarpeittensa täyttämiseen, eikä hän ymmärrä, mikseivät miehet käyttäydy toivotulla tavalla.

      Niin, miksi mies ei kosi? Tässä yksi mahdollinen selitys: Kun mies riittävän monta kertaa kuulee, ettei hänen tunneilmaisunsa ole naisen edellyttämällä tasolla (tai että hän on jollain muulla epämääräisellä tavalla riittämätön), hän tietää nalkutuksen ja syyllistämisen jatkuvan läpi avioliiton. Kosinta merkitsee lopullista alistumista naisen psykologiselle valtapelille, ilman pakoreittiä. Viimeistään seksin käyttäminen kaupankäynnin välineenä kertoo miehelle, että loppuelämästä on tulossa vaikea. Mutta ei hätää, sillä lopulta mies kosii, kun on riittävän ahtaalla nurkassa.

      • Kakkossmies

        Olipa hyvä kommentti


    • sdffdsfds

      No, mies toivoo naisilta itsensä hyväksymistä ja kykyä asettua toisen ihmisen asemaan(empatiaa). Aloittaja haluaa juuri muuttaa miestään eli tekee pahan virheen. Aloittaja ei myöskään pysty ajattelemaan asioita kuin omalta kannaltaan eli on itsekäs. Veikkaan, että miehesi kosii, kunnes itse muutut parempaan suuntaan eli et VAADI vaan TARJOAT.

    • Puolin_ja_toisin

      Nimimerkille "vieläkinAvovaimo"

      Kysyit miehiltä: "Miksi panttaatte tärkeätä tunnetason tietoa naiselta?"

      En yritä väittää, että olisit ihan väärässä, mutta ei tämä koske vain miehiä.
      18 v avioliittoni aikana kohtasin useasti, varsinkin loppuvuosina fiiliksen, että vaimoni panttasi jotain asiaa...
      Kyllä alkuvuosina pystyimme kommunikoimaan, mutta loppuvuosina emme.

      Noh, kuitenkin yleensä tunneilmaisun panttaamiseen voisin kuvitella muutaman syyn:
      - Juuri kyseinen mies ei pysty ilmaisemaan tunteitaan yleensä KELLEKÄÄN .
      - Juuri SINULLE hän ei jostain syystä pysty ilmaisemaan tunteitaan. Johtuuko esim teidän kommunikointinne jonkinlaisesta tasoerosta? Jos tunnet olevasi hyvä jossain, mieti, korostatko sitä puolta hiukan liikaa. Siten saattaa miehesi nimenomaan kokea keskustelutilanteissa alivoimaa.
      - Hän pyrkii muilla keinoin tarkoittamaan samaa asiaa, siis esim nuo mainitsemasi hellyydenosoitukset. Vaihtoehtoisia kommunikaatiotapoja kannattaa etsiä. Miksi et kokeilisi kirjoittamista?
      - Hän haluaa säilyttää salaperäisyttään. Leikkiä vaiko vallankäyttöä???

      Itselleni kävi myöhemmässä suhteessani niin, että olin hiukan jarru päällä koko ajan. Olin siis varautunut. En nimittäin halunnut valehdella rakkauden tuntemuksissani. Niitä kun ei oikeastaan ollut. Muuten kyllä tulimme hyvin juttuun. Kyllä ilmaisin mielipiteeni naisen kauneudesta ja hänen seksikkyydestään. Ja se oli ihan aitoa. Koin, että oli rehellisintä juuri koskettelemalla ja läheisyydellä kertoa, että pidin hänestä ja halusin häntä. Kyllä sanallisestikin kehuin hänen naisellisuuttaan siinä kuin muitakin hänen hyviä ominaisuuksiaan. Hänestä ei vain irronnut vastareaktioita useinkaan. Hän ei kuitenkaan tuntenut itseään kovin haluttavaksi, joten minkä minä sille saatoin!
      Monesti myös seksin aikana sanoin hänelle, miten paljon ja minkä vuoksi häntä halusin. Ei vaikuttanut juurikaan.
      Minulle jäi vahvasti se kuva, että hän olisi halunnut nimenomaan kuulla sanoistani juuri jotain sellaista, jota en voinut sanoa.
      Hän kyllä halusi sitoutua. Lopulta tuntui, että kyllä hän minusta piti, mutta tähtäsi ainakin turvalliseen tulevaisuuteen. Ja hänen pyrkimyksenään oli saada minut sanomaan jotain, johon perustaa syvempi sitoutuminen.

      Olen kyllä samaa mieltä kanssasi siitä, että niin naiseutta kuin miehekkyyttäkin on hyvä ruokkia.
      Jos ei puhuen sellaista pysty ilmaisemaan, niin muitakin tapoja pitäisi pyrkiä huomaamaan.
      Mutta senkin on parasta olla aitoa. Muuten se on vain vallankäyttöä.

      Mutta jos mies halua koskaan sitoutua, niin älä anna asian hautautua. Tee ensin itsellesi selväksi, mitä haluat tulevaisuudeltasi, ja sitten kerrot sen miehellesi. Sen jälkeen hänen pitäisi osoittaa, sopiiko se hänelle vai ei. Noin suurissa asioissa pitää olla avoin ja selkeä.
      On ihan tarpeeksi niitä noloja tapauksia, joissa toinen osapuoli ei niin perusta perheen hankkimisesta tai instituutioista. Ja sitten se lastentekovaihe vain pääsee menemään ohi.

      • vieläkinAvovaimo

        Kiitos asiallisesta vastauksestasi! Parisuhde vaatii ehdotonta rehellisyyttä ja avoimuutta. Puhuminen on silta miehen ja naisen välille. En tarkoita, että joka päivä tarvitsisi puhua, mutta täytyy puhua riittävästi. On suuri virhe kuvitella, että tuntee kumppaninsa niin hyvin, että puhuminen ei olisi tärkeätä. Me kasvamme ja muutumme ihmisinä koko ajan ja suhteemme myös muuttuu. On virhe kuvitella, että kumppanin ajatukset erilaisista asioita pysyisivät muuttumattomina. On tärkeätä päivittää elämää ja asioita.

        Oma mieheni on hyvin rehellinen ja luotettava. Olen huomannut, että miehen ajatusmaailmaan kuulu se, että jos joku asia on ilmaistu, niin sitä ei tarvitse kovin usein toistaa. Vitsi jossa nainen kysyy mieheltä, että rakastatko vielä minua ja mies vastaa, että johan sen sinulle sanoin 20 vuotta sitten, kertoo miehen ajattelumaailmasta. Nainen kaipaa asioiden säännöllistä päivittämistä, mutta miehen mielestä se on turhaa.

        Minun mielestä mies on hiukan mysteeri naiselle. Mies haluaa valikoidusti ilmaista asioita. Kun taas minusta olisi ihanaa kun mies olisi vapaampi ilmaisussaan. Mies elää välillä kuin toisella planeetalla. Tämä aiheuttaa joskus ahdistuksen siitä, että mitä se oikein ajattelee ja miksi ei voi sitä kertoa.

        Täytyy sanoa, että nimimerkki puolin ja toisin on osoitus miehestä, joka osaa ilmaista itseään sekä sanallisesti että kirjaimellisesti. Kunpa sinunlaisia olisi enemmänkin! Suomalaisia jörriköitä kun on ihan liikaakin.


    • eyrtuiyue

      No... naisena vastaan, koska tuntuu että minä olisin voinut kirjoittaa sinun tekstisi joskus nuorempana.:) Nykyään olen jo pitkässä suhteessa, rakkaan mieheni kanssa, jolle myös puhuminen on vaikeampaa kuin minulle yms.

      Kaikille se kehujen kuuleminen ei ole tärkeää, ja siksi niiden sanominen toisellekaan ei tule luontevasti. Esimerkiksi kun minä kehun ja ihailen miestäni, hän vaivaantuu. Ja toisaalta hän ajattelee, että jos kehuu liikaa, tai etenkin jos liian usein sanoo rakastavansa, niin ne sanat kuluvat, menettävät merkitystään. Tämä on hänen vilpitön ajatus ja tunne. Hänelle sanat merkitsevät enemmän, kun niitä ei joka päivä hoe. Esimerkiksi hän sanoi rakastavansa minua vasta vuoden seurustelun jälkeen. Nykyään hän sanoo sen noin kerran kuussa, ehkä hieman useammin.

      Mies kehuu kyllä minua, kun on vuosien varrella oppinut, että se on minulle tärkeää. Mutta yhä ja varmasti aina se on hänelle vaikeampaa kuin minulle. Ja joka kerta hän tavallaan punnitsee sanojaan. Mies ei halua sanoa mitään "väärää". Meillä naisilla kun toisinaan on tapana ymmärtää kauniskin asia vähän aiheen vierestä... Tyypillinen vitsihän on, että jos mies sanoo että "Tuo mekko saa sinut näyttämään hoikemmalta", niin nainen ajattelee että hän näyttää lihavalta kaikissa muissa vaatteissaan... Vaikka mies ei sitä tarkottaisi. Anna miehen punnita ihan rauhassa, älä painosta. Me olemme kaikki erilaisia.

      Olin nuorempana suhteessa, jossa mies kehui minua valtavasti. Olin "maailman kaunein", "maailman rakkain" jne... ihan aina, joka päivä. Mutta teoilla tuo mies ei koskaan osoittanut rakastavansa. Hän ei koskaan nähnyt vähääkään vaivaa minun takiani, ei joustanut omista asioistaan tms... Itsekäs tyhjänpuhuja.

      Nykyinen rakas ei ehkä niin osaa lätistä kauniita, mutta hän huomioi minua päivittäin. Hän huolehtii minulle tärkeistä asioista, hän miettii minun parastani, hän osallistuu kodin askareisiin jne. Osoittaa rakastavansa, teoilla.

      Seksin merkitys riippuu ihmisestä. On sitten mies tai nainen. Ja useimmilla seksin merkitys vaihtelee elämäntilanteen mukaan. Minulla oli intoa petipuuhiin nuorena hyvin paljon, mutta lähinnä siksi, että halusin miellyttää miestä. Lasten syntyessä oli pari vuotta, kun oli seksuaalisuus ihan taka-alalla. Suoritin, velvollisuudesta. En kärsinyt, mutta ei minua haluttanut. Tunsin olevani epähaluttava, ja se vaikutti suoraan. Tämän jälkeen taas seksihalutkin palasivat, kun lapset olivat jo tarhassa/koulussa. Kun omat haluat taas palasivat, niin sitä toivoi toiseltakin taas ihan eri tavalla aktiivisuutta ja alotteita. Nämä asiat tulevat teidän elämässä menemään ylös ja alas vielä moneen kertaan. Jos perushommat on sillä saralla kunnossa, niin sen ei suuntaan tai toiseen pitäisi vaikuttaa naimisiinmenoonne. Jos ongelma on isompi, niin sitten voi vaikuttaa.

      Odotat kosintaa, mutta oletteko puhuneet siitä? Tietääkö mies, että haluat naimisiin? Me olimme yhdessä 8 vuotta ennen kuin kävimme maistraatissa. Ei oikeastaan kumpikaan kosinut, vaan keskustelun kautta totesimme, että eiköhän ole jo aika. Molemmat tiesimme jo alusta asti, että varsinaisia häitä ei kumpikaan halua. Näistä asioista ja toiveista teidän täytyy avoimesti pystyä puhumaan. Jos ette pysty, niin ei kannata naimisiin mennäkään! Se naimisiin menohan ei muuta yhtään mitään. Se on vain vahvistus sille, että menee hyvin pitkällä linjalla, ja samalla tiellä jatketaan.

      • edellinen

        Niin joo ja jos minun mieheltäni kysyy, että mitä mies toivoo naiselta, niin vastaus on seuraavanlainen:
        -sitoutumista, luottamusta molemmin puolin, "me"-henkeä ja tukea miehelle tärkeissä asioissa, sujuvaa arkea, tilanteeseen sopiva seksielämä, rauhaisaa ja tyytyväistä elämää ilman älytöntä henkevien keskuetelujen määrää, ruokaa. =D


      • vieläkinAvovaimo

        Kiitos vastauksestasi nimimerkki eyrtuiyue ! Tunnistan kirjoituksestasi, että mieheni on noissa asioissa hyvin samanlainen. Suhteemme alussa hän ei osannut ottaa vastaan minkäänlaista kehumista, mutta nykyään tilanne on hyvin toisenlainen eli hän osaa toisinaan jopa ilahtua niistä. Kai useimmat ihmiset tykkää saadessaan positiivista palautetta itsestään tai hyvin tehdyistä asioista?!

        En ole tosiaankaan sellainen ihminen, jonka itsetunto olisi kehujen varassa (niin kuin eräs vastaaja täällä kuvittelee!) Luulen, että useimmista naisista on kiva kuulla omalta mieheltä aitoa ihailua silloin tällöin. Kun itse on tälläytynyt viimeisen päälle ja ollaan juhliin lähdössä, niin eikös silloin mies voisi sanoa, että kulta näytätpä upealta! Mieheni ei ole koskaan sanonut näin, mutta kyllä joku muu mies juhlissa saattaa kommentoida ulkoista olemustani (kuinka kiva olisikaan kuulla se oman miehen suusta!). Mikä siinä on niin vaikeaa sanoa asioita ääneen? Mies itse kyllä haluaa kuulla kommenttini, jos hän on ostanut jonkun uuden vaatteen tai on leikannut hiuksensa.

        Kerroit olleesi nuorempana suhteessa, jossa mies kehui sinua ylenpalttisesti, mutta teot eivät osoittaneet samaa. Jos sanat eivät ole aitoja, niin niillä ei ole merkitystä. Minulla on ollut jokusia narsistisia ihailijoita, jotka ovat leperrelleet vaikka mitä.. se on ollut todella vastenmielistä, koska se ei ole aitoa, eikä rehellistä.

        Olen hyvin tietoinen, että seksuaalisuus vaihtelee pitkässä suhteessa. Voi olla kiihkeitä ja kuivempia kausia. Minusta se on aivan luonnollista. Mieheni toivoisi enemmän seksiä, mutta ei painosta minua siihen. Olen kertonut miehelle, että olen valmis tyydyttämään hänen tarpeensa, vaikka itse en haluisi. Hän ei kuitenkaan tätä juuri koskaan pyydä. Kun näitä juttuja täällä lukee, niin tulee sellainen tunne, että onkohan seksi omalle miehelle tärkeämpää kuin mitä hän minulle kertoo.

        Naimisiin meneminen on hiukan ristiriitainen asia. Luulen, että se syventää suhdetta ja sitouttaa ihmisiä toisiin entisestään. Toisaalta on sellainen pelko, että naisesta tulee miehelle sen jälkeen täydellinen itsestäänselvyys eli kyllä se tuossa pysyy olinpa minä millainen tahansa. Parisuhde on jatkuvasti muutoksessa oleva elävä prosessi, jossa kummankin osapuolen olisi tarkoitus kasvaa ja jalostua ihmisinä. I


      • Realwomena
        vieläkinAvovaimo kirjoitti:

        Kiitos vastauksestasi nimimerkki eyrtuiyue ! Tunnistan kirjoituksestasi, että mieheni on noissa asioissa hyvin samanlainen. Suhteemme alussa hän ei osannut ottaa vastaan minkäänlaista kehumista, mutta nykyään tilanne on hyvin toisenlainen eli hän osaa toisinaan jopa ilahtua niistä. Kai useimmat ihmiset tykkää saadessaan positiivista palautetta itsestään tai hyvin tehdyistä asioista?!

        En ole tosiaankaan sellainen ihminen, jonka itsetunto olisi kehujen varassa (niin kuin eräs vastaaja täällä kuvittelee!) Luulen, että useimmista naisista on kiva kuulla omalta mieheltä aitoa ihailua silloin tällöin. Kun itse on tälläytynyt viimeisen päälle ja ollaan juhliin lähdössä, niin eikös silloin mies voisi sanoa, että kulta näytätpä upealta! Mieheni ei ole koskaan sanonut näin, mutta kyllä joku muu mies juhlissa saattaa kommentoida ulkoista olemustani (kuinka kiva olisikaan kuulla se oman miehen suusta!). Mikä siinä on niin vaikeaa sanoa asioita ääneen? Mies itse kyllä haluaa kuulla kommenttini, jos hän on ostanut jonkun uuden vaatteen tai on leikannut hiuksensa.

        Kerroit olleesi nuorempana suhteessa, jossa mies kehui sinua ylenpalttisesti, mutta teot eivät osoittaneet samaa. Jos sanat eivät ole aitoja, niin niillä ei ole merkitystä. Minulla on ollut jokusia narsistisia ihailijoita, jotka ovat leperrelleet vaikka mitä.. se on ollut todella vastenmielistä, koska se ei ole aitoa, eikä rehellistä.

        Olen hyvin tietoinen, että seksuaalisuus vaihtelee pitkässä suhteessa. Voi olla kiihkeitä ja kuivempia kausia. Minusta se on aivan luonnollista. Mieheni toivoisi enemmän seksiä, mutta ei painosta minua siihen. Olen kertonut miehelle, että olen valmis tyydyttämään hänen tarpeensa, vaikka itse en haluisi. Hän ei kuitenkaan tätä juuri koskaan pyydä. Kun näitä juttuja täällä lukee, niin tulee sellainen tunne, että onkohan seksi omalle miehelle tärkeämpää kuin mitä hän minulle kertoo.

        Naimisiin meneminen on hiukan ristiriitainen asia. Luulen, että se syventää suhdetta ja sitouttaa ihmisiä toisiin entisestään. Toisaalta on sellainen pelko, että naisesta tulee miehelle sen jälkeen täydellinen itsestäänselvyys eli kyllä se tuossa pysyy olinpa minä millainen tahansa. Parisuhde on jatkuvasti muutoksessa oleva elävä prosessi, jossa kummankin osapuolen olisi tarkoitus kasvaa ja jalostua ihmisinä. I

        Parisuhde on jatkuvasti muutoksessa oleva elävä prosessi, jossa kummankin osapuolen olisi tarkoitus kasvaa ja jalostua ihmisinä. I

        Ja ilmeisesti sinun haluamaasi suuntaan. Keskity omaan kasvamiseesi ja jalostumiseesi ihmisenä, ehkä lopetat silloin miehesi kasvattamisen


      • eyrtuiyue
        vieläkinAvovaimo kirjoitti:

        Kiitos vastauksestasi nimimerkki eyrtuiyue ! Tunnistan kirjoituksestasi, että mieheni on noissa asioissa hyvin samanlainen. Suhteemme alussa hän ei osannut ottaa vastaan minkäänlaista kehumista, mutta nykyään tilanne on hyvin toisenlainen eli hän osaa toisinaan jopa ilahtua niistä. Kai useimmat ihmiset tykkää saadessaan positiivista palautetta itsestään tai hyvin tehdyistä asioista?!

        En ole tosiaankaan sellainen ihminen, jonka itsetunto olisi kehujen varassa (niin kuin eräs vastaaja täällä kuvittelee!) Luulen, että useimmista naisista on kiva kuulla omalta mieheltä aitoa ihailua silloin tällöin. Kun itse on tälläytynyt viimeisen päälle ja ollaan juhliin lähdössä, niin eikös silloin mies voisi sanoa, että kulta näytätpä upealta! Mieheni ei ole koskaan sanonut näin, mutta kyllä joku muu mies juhlissa saattaa kommentoida ulkoista olemustani (kuinka kiva olisikaan kuulla se oman miehen suusta!). Mikä siinä on niin vaikeaa sanoa asioita ääneen? Mies itse kyllä haluaa kuulla kommenttini, jos hän on ostanut jonkun uuden vaatteen tai on leikannut hiuksensa.

        Kerroit olleesi nuorempana suhteessa, jossa mies kehui sinua ylenpalttisesti, mutta teot eivät osoittaneet samaa. Jos sanat eivät ole aitoja, niin niillä ei ole merkitystä. Minulla on ollut jokusia narsistisia ihailijoita, jotka ovat leperrelleet vaikka mitä.. se on ollut todella vastenmielistä, koska se ei ole aitoa, eikä rehellistä.

        Olen hyvin tietoinen, että seksuaalisuus vaihtelee pitkässä suhteessa. Voi olla kiihkeitä ja kuivempia kausia. Minusta se on aivan luonnollista. Mieheni toivoisi enemmän seksiä, mutta ei painosta minua siihen. Olen kertonut miehelle, että olen valmis tyydyttämään hänen tarpeensa, vaikka itse en haluisi. Hän ei kuitenkaan tätä juuri koskaan pyydä. Kun näitä juttuja täällä lukee, niin tulee sellainen tunne, että onkohan seksi omalle miehelle tärkeämpää kuin mitä hän minulle kertoo.

        Naimisiin meneminen on hiukan ristiriitainen asia. Luulen, että se syventää suhdetta ja sitouttaa ihmisiä toisiin entisestään. Toisaalta on sellainen pelko, että naisesta tulee miehelle sen jälkeen täydellinen itsestäänselvyys eli kyllä se tuossa pysyy olinpa minä millainen tahansa. Parisuhde on jatkuvasti muutoksessa oleva elävä prosessi, jossa kummankin osapuolen olisi tarkoitus kasvaa ja jalostua ihmisinä. I

        Haluan nyt korjata sinulta tämän niin yleisen harhaluulon, joka on yksi yleisemmistä syistä myös ns. turhiin ja ennalta vältettäviin avioeroihin. Naimisiin meneminen ei yleensä muuta suhdetta millään tavalla! Etenkin kun teillä on kyseessä jo monivuotinen suhde, niin naimisiin meneminen ei tule muuttamaan teidän tilannettanne millään tavalla. Ei hyvään, eikä huonoon. Naimisiin ei pidä ikinä mennä siksi, että odottaa sen muuttavan jotakin.

        Parisuhteen dynamiikkaan voi vaikuttaa esimerkiksi lasten saanti, muutto vieraalle paikkakunnalle, toisen sairastuminen yms. Mutta naimisiin menoon ladataan ihan liikaa odotuksia. Se on kuitenkin käytännössä vain yksi ihana juhlapäivä. Sen jälkeen arki palautuu maahan, ja suhde on vain ns. virallinen.

        Sinulla on kuitenkin oikeus haluta naimisiin. Onhan se rakkaudentunnustus, ja vieläpä tärkeä turva lakisääteisesti (esimerkiksi omaisuus, huoltajuusasiat ja nimiasiat helpompia lasten syntyessä, leskenoikeus, lähiomaisuus jne.) Mutta et voi ikinä toivoa, että mies lukee ajatuksiasi. Et kertonut, että oletteko puhuneet siitä, että sinä haluaisit naimisiin? Teidän ehdottomasti kannattaa asiasta puhua. Selvästikin asia vaivaa sinua, ja alkaa vaikuttaa parisuhteeseenne. Sellainen piiloagressiivisuus ja katkeruus on haitaksi teidän molempien onnelle. Avoimuus on aina parempi vaihtoehto.

        Seksin suhteen suosittelen, että jos miehellä on tarpeita, joita sinulla ei juuri nyt ole, niin älä kuitenkaan latista hänen intoaan sillä, että sanot olevasi valmis tyydyttämään hänen tarpeensa... Mieti asiaa miehen kannalta. Mitäs jos sinua haluttaisi aivan valtavasti, ja mies sanoisi sinulle että "Ei minun tee mieli, mutta voin tyydyttää sinun tarpeesi." Tulisiko siitä hyvä mieli? Tuskin. Ja tuskin myöskään sellaista haluaisit.

        Se on hyvä pitkässä suhteessa, että on valmis tulemaan vähän vastaan, jos joskus tarpeet eivät ihan kohtaa. Toinen voi yrittää innostua vähän useammin, ja toinen voi tyytyä vähän vähäisempään määrään. Mutta kun mies haluaa, niin mitä jos kuitenkin parhaasi mukaan niillä hetkillä keskittyisit miettimään myös omia halujasi? Miettisit asioita, jotka sinua kiihottavat yms. Kyllä ihminen pystyy paljon vaikuttamaan omaan intohimonsa määrään sillä, miten ohjaa ajatuksensa. Saatat vaikka yllättyä siitä, miten kivaa puuhaa se sitten onkaan, kun virittää itsensä siihen tilaan. Ainakin välillä.

        Älä tuo seksielämään katkeruutta mistään. Avioliittoasiasta teidän täytyy puhua. Seksi on asia ihan erikseen.

        Tietenkin on tärkeää ja ihanaa, että oma mies kehuu. On sitten itsetunnon kanssa ongelmia tai ei. Toivottavasti olet osannut asiasta kauniisti ja selkeästi kertoa miehellesi. Koska hän rakastaa sinua, niin uskon että hän oppii. Mutta toisenlaiseksi totaalisesti hän ei tule muuttumaan koskaan. Molempien on osattava arvostaa toisiaan sellaisina kuin on. Meissä jokaisessa on jotain hyvää ja jotain huonoa. Jos ärsyttää ettei miehesi osaa kehua, niin mieti mitä kaikkea muuta hän tekee sinua kohtaan todella ihanasti. Osoittaako ihailuaan muilla tavoilla. Minun miehelläni on tapana taputtaa minua kaksi kertaa olkapäälle, kun ei osaa sanoa niitä kauniita asioita. Se taputus kuulema tarkoittaa, että "olet ihana ja tärkeä, meillä on kaikki hyvin." Ja joka kerta kun mies taputtaa minua kaksi kertaa olkapäälle, niin minä kuvittelen mielessäni ne sanat ääneen. Ehkä teillekin toimisi joku vastaava, jos sanojen ääneen sanominen on miehellesi vaikeaa?


      • SamaKokenut

        Kannattaa käydä esim Väestöliiton sivuilla lukemassa kiintymistyyli-teoriasta. Se avasi ainakin minun silmäni sen suhteen miksi tuntui ettei toisesta saa mitään irti.


      • 817
        eyrtuiyue kirjoitti:

        Haluan nyt korjata sinulta tämän niin yleisen harhaluulon, joka on yksi yleisemmistä syistä myös ns. turhiin ja ennalta vältettäviin avioeroihin. Naimisiin meneminen ei yleensä muuta suhdetta millään tavalla! Etenkin kun teillä on kyseessä jo monivuotinen suhde, niin naimisiin meneminen ei tule muuttamaan teidän tilannettanne millään tavalla. Ei hyvään, eikä huonoon. Naimisiin ei pidä ikinä mennä siksi, että odottaa sen muuttavan jotakin.

        Parisuhteen dynamiikkaan voi vaikuttaa esimerkiksi lasten saanti, muutto vieraalle paikkakunnalle, toisen sairastuminen yms. Mutta naimisiin menoon ladataan ihan liikaa odotuksia. Se on kuitenkin käytännössä vain yksi ihana juhlapäivä. Sen jälkeen arki palautuu maahan, ja suhde on vain ns. virallinen.

        Sinulla on kuitenkin oikeus haluta naimisiin. Onhan se rakkaudentunnustus, ja vieläpä tärkeä turva lakisääteisesti (esimerkiksi omaisuus, huoltajuusasiat ja nimiasiat helpompia lasten syntyessä, leskenoikeus, lähiomaisuus jne.) Mutta et voi ikinä toivoa, että mies lukee ajatuksiasi. Et kertonut, että oletteko puhuneet siitä, että sinä haluaisit naimisiin? Teidän ehdottomasti kannattaa asiasta puhua. Selvästikin asia vaivaa sinua, ja alkaa vaikuttaa parisuhteeseenne. Sellainen piiloagressiivisuus ja katkeruus on haitaksi teidän molempien onnelle. Avoimuus on aina parempi vaihtoehto.

        Seksin suhteen suosittelen, että jos miehellä on tarpeita, joita sinulla ei juuri nyt ole, niin älä kuitenkaan latista hänen intoaan sillä, että sanot olevasi valmis tyydyttämään hänen tarpeensa... Mieti asiaa miehen kannalta. Mitäs jos sinua haluttaisi aivan valtavasti, ja mies sanoisi sinulle että "Ei minun tee mieli, mutta voin tyydyttää sinun tarpeesi." Tulisiko siitä hyvä mieli? Tuskin. Ja tuskin myöskään sellaista haluaisit.

        Se on hyvä pitkässä suhteessa, että on valmis tulemaan vähän vastaan, jos joskus tarpeet eivät ihan kohtaa. Toinen voi yrittää innostua vähän useammin, ja toinen voi tyytyä vähän vähäisempään määrään. Mutta kun mies haluaa, niin mitä jos kuitenkin parhaasi mukaan niillä hetkillä keskittyisit miettimään myös omia halujasi? Miettisit asioita, jotka sinua kiihottavat yms. Kyllä ihminen pystyy paljon vaikuttamaan omaan intohimonsa määrään sillä, miten ohjaa ajatuksensa. Saatat vaikka yllättyä siitä, miten kivaa puuhaa se sitten onkaan, kun virittää itsensä siihen tilaan. Ainakin välillä.

        Älä tuo seksielämään katkeruutta mistään. Avioliittoasiasta teidän täytyy puhua. Seksi on asia ihan erikseen.

        Tietenkin on tärkeää ja ihanaa, että oma mies kehuu. On sitten itsetunnon kanssa ongelmia tai ei. Toivottavasti olet osannut asiasta kauniisti ja selkeästi kertoa miehellesi. Koska hän rakastaa sinua, niin uskon että hän oppii. Mutta toisenlaiseksi totaalisesti hän ei tule muuttumaan koskaan. Molempien on osattava arvostaa toisiaan sellaisina kuin on. Meissä jokaisessa on jotain hyvää ja jotain huonoa. Jos ärsyttää ettei miehesi osaa kehua, niin mieti mitä kaikkea muuta hän tekee sinua kohtaan todella ihanasti. Osoittaako ihailuaan muilla tavoilla. Minun miehelläni on tapana taputtaa minua kaksi kertaa olkapäälle, kun ei osaa sanoa niitä kauniita asioita. Se taputus kuulema tarkoittaa, että "olet ihana ja tärkeä, meillä on kaikki hyvin." Ja joka kerta kun mies taputtaa minua kaksi kertaa olkapäälle, niin minä kuvittelen mielessäni ne sanat ääneen. Ehkä teillekin toimisi joku vastaava, jos sanojen ääneen sanominen on miehellesi vaikeaa?

        Nimimerkki eyrtuiyue kirjoittaa viisaita sanoja! Hänen kommenttinsa kannattaa muidenkin-, mutta erityisesti aloittajan, lukea hyvin tarkkaan.


    • Elämieti

      Ainoa tapa naiselle on kuule lakata miettimästä sitä miehen ajatusmaailmaa niin paljon. Minä lakkasin n 7 vuotta sitten ja hyvin toimii. Aina kun erehdyn pohtimaan noita juttuja niin alkaa menemään huonosti.

    • mmmiiiiii

      Halusit kysyä miesten mielipidettä, kuitenkin reagoit enemmän noihin naisten vastauksiin. Tässä ketjussa on kolme ensimmäistä vastausta hyviä ja varmasti miesten kirjoittamia(neljännestä en ole varma, luultavasti naisen luulen). Mutta ap. sivuutti nämä kolme vastausta täysin. Jotain tämä kertoo ap:stä. Et halua kasvaa yhtään ja oppia miesten ajatusmaailmasta! Elämäsi pyörii oikeasti vain minä-sanan ympärillä.

      • Puolin_ja_toisin

        Tervehdys "mmmiiiiii"

        Hyvä, ettet ole tuosta neljännen vastauksen kirjoittajan sukupuolesta niin varma!
        Ensiksikin voin vahvistaa olevani mies. Eli AP kommentoi sittenkin miehen mielipidettä.

        Toiseksi tämä sinun kommenttisi kertoo muuten itsestäsi jotain: et ole perusteluistasi edes varma, mutta silti menit jo vetämään tyrmäävät johtopäätöksesi AP:n pyrkimyksistä.

        Keskustelu osoittaa AP:n olevan aivan ilmiselvästi kiinnostunut miehestään, parisuhteestaan ja tulevaisuudestaan, ja lopulta kokemuksiaan ihmetellen hän on avautunut tänne juuri saadakseen näkökulmia ymmärryksensä lisäämiseksi. Vai viitsisikö muuten kirjoittaa tuolla tavoin?

        Minunkin kokemuksellani joillekin naisille on ominaista mittava puntarointi ja kaiken monimutkaistaminen. Ja sitten ovat ihmeessä, kun ei kaikkeen osata kommentoida.

        Mutta jotkin AP:n esille tuomat ongelmat vaatisivat mieheltä aika vähän korjaantuakseen.
        Ei ihmisen itsensä tarvitse luopua olemasta oma itsensä, mutta pelkkiä tapoja pitää pystyä hiukan hiomaan, jos yleensäkin haluaa elää jonkun toisen kanssa yhdessä. Siis puolin ja toisin.

        Vaikenemalla, luulemalla ja arvailemalla, siis kaivautumalla omiin poteroihin alkavat paskat kerääntymään ympärille. Ja homma alkaa haisemaan.
        Hiukan riskiä pitää pystyä ottamaan. Kannattaa kertoa, mitä haluaa, jos potuttaa.

        Jos tärkeissä asioissa ei pystytä näkemään tulevaisuutta samoin, niin silloin pitää erota.
        Jos jompikumpi puoliskoista ei viiden vuoden seuranpidon kuluessa pysty ilmaisemaan, haluaako ylimalkaan naimisiin vai ei, niin kyllä sillä toisella on jo oikeus alkaa jotenkin asiaa pöyhimään! Se on molempien etu. Viime kädessä.

        mmmiiiiii, pystytkö ehdottamaan jotain konkreettista parempaa toimintatapaa ap:lle?


      • mmmiiiiii

        Joo, uskon, että olet mies. Voisin sanoa AP:lle että yrittäisi asettua myöskin miehen asemaan. Minä taas näen, että AP on pääasiassa vain kiinnostunut omasta hyvinvoinnistaan. Haluaa huomiota ja kehuja enemmän, huono itsetunto kenties? AP:lle voisi vielä lopuksi sanoa, että kosi itse. Miksi miehen se pitäisi tehdä?


      • VieläkinAvovaimo

        Nimimerkille mmmiiiiii.. En ole kiinnostunut kommentoimaan kirjoituksia, joista aistin vihamielisyyttä ja negatiivisuutta. En ole kiinnostunut kirjoittelemaan ihmisten kanssa, jotka jo tietävät millainen minä olen! ( Itsetuntoni on kehujen varassa, olen itsekäs, nalkuttaja ja olen vaadin miestäni muuttumaan mieleiseksi). Nämä ihmiset saavat vapaasti pitää käsityksensä minusta.

        Aloituksen tein tänne saadakseni tietää laajemmin miesten ajattelumaailmasta ja ajattelin, että sitä kautta ymmärtäisin myös omaa miestäni vielä paremmin. Se, että kirjoitan tänne, ei todellakaan tarkoita, että minulla suhteessani olisi pahoja ongelmia.


      • vieläkinAvovaimo
        Puolin_ja_toisin kirjoitti:

        Tervehdys "mmmiiiiii"

        Hyvä, ettet ole tuosta neljännen vastauksen kirjoittajan sukupuolesta niin varma!
        Ensiksikin voin vahvistaa olevani mies. Eli AP kommentoi sittenkin miehen mielipidettä.

        Toiseksi tämä sinun kommenttisi kertoo muuten itsestäsi jotain: et ole perusteluistasi edes varma, mutta silti menit jo vetämään tyrmäävät johtopäätöksesi AP:n pyrkimyksistä.

        Keskustelu osoittaa AP:n olevan aivan ilmiselvästi kiinnostunut miehestään, parisuhteestaan ja tulevaisuudestaan, ja lopulta kokemuksiaan ihmetellen hän on avautunut tänne juuri saadakseen näkökulmia ymmärryksensä lisäämiseksi. Vai viitsisikö muuten kirjoittaa tuolla tavoin?

        Minunkin kokemuksellani joillekin naisille on ominaista mittava puntarointi ja kaiken monimutkaistaminen. Ja sitten ovat ihmeessä, kun ei kaikkeen osata kommentoida.

        Mutta jotkin AP:n esille tuomat ongelmat vaatisivat mieheltä aika vähän korjaantuakseen.
        Ei ihmisen itsensä tarvitse luopua olemasta oma itsensä, mutta pelkkiä tapoja pitää pystyä hiukan hiomaan, jos yleensäkin haluaa elää jonkun toisen kanssa yhdessä. Siis puolin ja toisin.

        Vaikenemalla, luulemalla ja arvailemalla, siis kaivautumalla omiin poteroihin alkavat paskat kerääntymään ympärille. Ja homma alkaa haisemaan.
        Hiukan riskiä pitää pystyä ottamaan. Kannattaa kertoa, mitä haluaa, jos potuttaa.

        Jos tärkeissä asioissa ei pystytä näkemään tulevaisuutta samoin, niin silloin pitää erota.
        Jos jompikumpi puoliskoista ei viiden vuoden seuranpidon kuluessa pysty ilmaisemaan, haluaako ylimalkaan naimisiin vai ei, niin kyllä sillä toisella on jo oikeus alkaa jotenkin asiaa pöyhimään! Se on molempien etu. Viime kädessä.

        mmmiiiiii, pystytkö ehdottamaan jotain konkreettista parempaa toimintatapaa ap:lle?

        Nimimerkille Puolin_ja_toisin.. Ottakaa muutkin miehet mallia tästä miehestä, joka osaa kirjoittaa asioista rakentavaan ja asialliseen sävyyn :) :)

        Hienoa, että näet kirjoitusteni takaa, että olen aidosti kiinnostunut miehestäni ja suhteestamme, sillä niin se asia on. Se, että kirjoitan täällä, ei tarkoita ettenkö osaisi mieheni kanssa keskustella. Ajattelin, että täällä netissä voisin saada laajempaa näkökulmaa siihen miten miehet ylipäätään asioista ajattelevat ja sitä kautta ymmärtäisin ehkä vielä paremmin myös omaa miestäni.. Eipä ole tullut montaakaan kunnon vastausta miehiltä asioihin mitä aloituksessani kysyin.

        Se mitä sanoit, että ihmisen ei itsensä ei tarvitse luopua olemasta oma itsensä, niin asia on näin. Jokaisen täytyy saada olla oma itsensä parisuhteessa. Ihmisen tulee saada tuntea itsensä hyväksytyksi itsensä omana itsenään. Nämä kumpikaan ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kummankin osapuolen tulisi oppia ymmärtämään toista ja toisen omista eriäviä tarpeita. Ymmärtämällä toisen erilaisia tarpeita ja antamalla toiselle sellaista rakkautta ja huomiota, mitä toinen kaipaa, herätetään suhde kukoistukseensa. Ja tällä tarkoitan ilman muuta molemminpuolisuutta. Käytännössä se ei todellakaan ole niin vaikeata, kun kumppanit ymmärtävät tämän asian merkityksen.

        Jos jollekin riittää parisuhde, jossa vain olla möllötetään vuodesta toiseen ja jossa ei mennä pintaan syvemmälle. Minulle se ei riitä, eikä tule koskaan riittämään. Rakkaus elää totuudesta ja tämä totuus on itsensä kohtaamista ja jatkuvasti etenevää henkistä kasvua kohti syvempää rakkauden ja onnellisuuden tilaa :)


    • Manly6

      Toivon ihan samaa kuin sinäkin. Että ymmärtäisit, etteivät sinulle tärkeät asiat ole välttämättä tärkeitä miehelle, että ymmärtäisit niitä asioita, jotka ovat tärkeitä miehelle. Että ymmärtäisit, että mies voi olla erilainen kuin nainen eli asia, jota toitotat kirjoituksessasi kuitenkaan sitä ymmärtämättä.

      Että ymmärtäisit, että muutos alkaa sinusta itsestäsi, jotta ymmärtäisit

      • kaikkeakanssa

        Mutta siihenhän aloittaja juuri pyrkii näillä kysymyksillään! Ymmärtämään paremmin. Toivoo, että miehet avaisivat vähän ajatusmaailmaansa. Mikä siinä on pahaa?

        Miksi te miehet suhtaudutte näin nurjamielisesti? Ihan kuin aloittaja olisi joku hirviö kun kyselee...


      • Aivanniin
        kaikkeakanssa kirjoitti:

        Mutta siihenhän aloittaja juuri pyrkii näillä kysymyksillään! Ymmärtämään paremmin. Toivoo, että miehet avaisivat vähän ajatusmaailmaansa. Mikä siinä on pahaa?

        Miksi te miehet suhtaudutte näin nurjamielisesti? Ihan kuin aloittaja olisi joku hirviö kun kyselee...

        Pohdin samaa useista tekstin pätkistä kuin aloittaja. Olen luonteeltani paljon pohtiva ja analysoiva ihminen ja tahdon ymmärtää miesten ajatusmaailmaa. Se vaan tuntuu kovin kylmältä, tuntuu kuin rakkauden osoitusten puuttuminen enteilisi suhteen loppumista. Arvostan kyllä ettei mies lauo valheita tunteistaan, mutta se epätietoisuus joka mielessä jyllää vasta tuskaa onkin. Älkää miehet antako kylmiä kommentteja naisille jotka tosissaa koittavat pureutua miesten pään sisään! Me sentään tosissamme yritämme ymmärtää.


    • PiWi

      Tääl on hyvät keskustelut käynnissä. Saanen väliin kysyä, että mitä jos puhutaan paljon mutta ei ymmärretä mitä toinen tarkoittaa? Meillä on tämä ongelma. Me kyetään puhumaan kaikesta. Ongelma on että meillä tulee paljon kummankin puolelta väärinymmärryksiä ja ollaan kyllästytty painimaan tuntikausia saman asian parissa kun toinen ei ymmärrä mitä toinen sanoo. Me ollaan toisinaan myös samalla aaltopituudella ja ymmärretään täysin mitä toinen sanoo ja sitten taas ei. Molemmat tuntuu ottavan herkästi nokkiin.
      Toinen meistä tituleeraa itseään sosiaaliseks erakoks, eli tykkää olla ihmisten parissa mutta mielellää vetäytyy omiin oloihisa, on itsekäs, mutta silti niin empaattinen että selittelee aina muiden virheitä (ja myös omiaan) parhainpäin ja ymmärtää eripuolia toisten käytöksestä. Hän on se kiireisempi, jolla tunnit ei riitä päivässä. Hän ei osaa käyttää rahaa järkevästi eikä tehdä pakollisia arkiaskareita rutiinilla vaan jokainen laskunmaksu tai siivous pitää jotenkin organisoida että sen pystyy tekemää. Vetoaa monesti omissa virheissä siihe et tällänen hän on eikä ymmärrä sen toisen pointtia että niistä virheistä kuulus oppia.
      No se toinen meistä on yliempaattinen, aina auttamassa muita millo missäkin, aika mustavalkonen ajatuksiltaan, ei anna kauhean herkästi anteeks. Jää mielessää vatvomaan kun häntä on loukattu ja myös sillo kun ite on tehny väärin. Ruoskii ihteään vähän liikaa virheistään tai huonoista piirteistään. Ei selittele muiden puolesta. Hoitaa arkijutut rutiinilla, liikaa päätä vaivaamatta, rahankäyttö hallinnassa, koti siistinä jne. On aikaa hurumykket eikä täytä kalenteriaan äärimmilleen. Kykenee olemaan yksinkin joten sen toisen erakkopuoli ei silleen häiritse. Luottamuspula kaikkiin ihmisiin kytee taustalla ja pelko siitä että taas kusetetaan.
      Molemmat nousee herkästi takajaloilleen eli puolustaa ihteään kun pitäisi kuunnella ja päästä samalle aaltopituudelle. Molemmilla työtä itsetunnon kanssa. Molempia piesty pienenä. Toisella pitkiä suhteita menneisyydessä, toisella lyhyitä. Molemmilla lapsia. Meillä on samoja kiinnostusten kohteita. Molemmat heittää herkästi hanskat nurkkaan kun ei onnistu, mutta omituista tässä on että ollaan edelleen yhessä vaikka ollaan painittu kommunikaatio ongelmien parissa alusta asti. Ennen seurustelua oltiin parhaat kaverit. Molemmat osaa kehua toista ja seksi meillä on taivaallista.

      Tilanne on se, että jos tätä kommunikaatiota ei saada samalle aaltopituudelle niin ei ole mitään järkeä jatkaa. Ei meidän eikä lasten takia. Asutaan edelleen eri osoitteissa, joten lopettaminenkaan ei ole hirveä puristus. Ei todellakaan olla muuttamassa yhteen. Yhteisiä lapsia meillä ei ole. Itsellä on tällä hetkellä semmonen olo että mielummin taistelee kuin heittää läskiks. Mä taistelin viime vuoden masennuksen läpi ja olen hyvää vauhtia paranemassa. Enää vastoinkäymiset ei lannista niin että tekis mieli hypätä jorpakkoon. Mutta pelko siitä että jos luovuttaa nyt ennenkö kaikki kortit on katottu niin masennun uudelleen. Jotenkin helpompi kunnioittaa ihteään kun on kaikkesa tehny.

      Mutta jos tämä herättää ajatuksia ja ehotuksia niin olen avoin kuuntelemaan. Psykologille tai terapeuteille ei olla hirveen herkästi menossa koska mulla on henkinen lukko niiden ihmisten kanssa. Työstin masennuksen ihteni kanssa pois ilman ulkopuolista apua.

      • VieläkinAvovaimo

        Nimimerkille PiWi.

        ."Tääl on hyvät keskustelut käynnissä. Saanen väliin kysyä, että mitä jos puhutaan paljon mutta ei ymmärretä mitä toinen tarkoittaa? Meillä on tämä ongelma. Me kyetään puhumaan kaikesta. Ongelma on että meillä tulee paljon kummankin puolelta väärinymmärryksiä ja ollaan kyllästytty painimaan tuntikausia saman asian parissa kun toinen ei ymmärrä mitä toinen sanoo."

        Miehen ja naisen välille syntyy toisinaan väärinkäsityksiä, kun asiat ymmärretään eri tavalla. Itsekin joskus mietin, että miten mieheni oikein ymmärsi puheeni, kun hänen vastauksensa saattavat olla aika erikoisia tai hän ei vastaa mitään. Myös minä olen ymmärtänyt väärin mitä hän on puhunut minulle. Tämän suhteen myötä olen todella syvästi tajunnut, että mies ja nainen ovat erilaisia. Olemme kuitenkin olleet yhdessä niin pitkään, että ymmärrän yhä paremmin hänen tapaansa nähdä ja kokea asioita. Suhteemme on nykyään aika tasapainoinen.

        Kerroit, että kumpikin teistä ottaa herkästi nokkiin. Oletko koskaan ajatellut parisuhdetta syvemmältä tasolta? Parisuhde tarjoaa meille mahdollisuuden henkiseen kasvuun ja muutokseen. Parisuhteessa saamme uuden mahdollisuuden käydä läpi sisäisen keskeneräisyyden eli lapsuutemme ja sisällämme olevat tukahdutetut tunteet. Parisuhteen pohjimmainen tarkoitus on tarjota meille mahdollisuus täydelliseen eheytymiseen. (aika harva ihminen ymmärtää tätä!).

        Amerikkalainen terapeutti John Gray sanoo, että noin 90%:a meidän tunne reaktioista johtuu meidän menneisyydestä ja vain noin 10% tai alle johtuu siitä mitä tällä hetkellä tapahtuu. Kumppanin pieni teko saattaa saada vastapuolen kokemaan itsensä täysin hylätyksi tai loukatuksi. Kun voimakas tunne syntyy pienistä asioista, niin silloin voi olla varma, että tunteen juuret ovat lapsuudessa.

        Sanoit, että teidät molemmat on piesty lapsena eli teidän kummankin lapsuudessa on hyvin kipeitä asioita. Omat vanhemmat edustavat lapselle suurinta turvaa ja tärkeintä asiaa maailmassa. Vanhempien kautta lapsi rakentaa itsetuntonsa ja käsityksensä omasta arvostaa. Jos vanhemmat esimerkiksi lyövät lasta, niin se jättää hyvin voimakkaat jäljet lapseen. Lapseen sisään kasvaa turvattomuutta, pelkoa, ahdistusta ja vihaa. Kun lapsi kasvaa aikuiseksi, niin hänellä on lapsuuden kodissa lyöty käsitys omasta arvostaan ja kodista opitut selviytymismallit eli saadakseen rakkautta pitää esimerkiksi tukahduttaa kaikki omat tunteet ja tarpeet ja asettaa muut edelle.

        Teidän kummankin lapsuus heijastuu teidän suhteeseen. Kumpikaan ei osaa luottaa toiseen (omiin vanhempiin ei ole voinut luottaa ja vanhemmat eivät osanneet kohdata). Kummallakin teillä on saattaa olla paljon vihaa ja pelkoa sisällä. Te herätätte toisissanne eloon kummankin haavat. Oletteko tietoisia kumpikin toistenne lapsuudesta ja niistä monista kipeistä tunteista mitä sisällänne saattaa olla? Voisitteko valtataistelun sijaan alkaa ymmärtää toisianne ja antaa toisillenne sitä tukea, ymmärrystä ja rakkautta mitä toinen tarvitsee? Kolmea hyvää kirjaa suosittelen: Harville Hendrix Kaikki se rakkaus mikä sinulle kuuluu, John Gray Miehet Marsista ja naiset venuksesta sekä Susanna Ehdin (lääkäri ja immunologi) Itsensä parantava ihminen (kertoo kuinka tunteet ovat kehossa!).

        Itse olen käynyt läpi melkoisen henkisen kasvun ja muutoksen, jonka vuoksi tunnen, että kirjoittamani asiat ovat totta.

        Hienoa, että olet selvinnyt masennuksesta :) Jokainen, joka on käynyt läpi sen tilan, niin tietää kuinka älyttömän raskasta se on. Olen itse myös elämässäni käynyt läpi äärimmäisen rankan vuoden kestävän masennuksen. Siitä on jo kymmenen vuotta, mutta voin kyllä yhä muistaa millainen helvetti se oli. Se vuosi muutti minua erittäin paljon. Näin jälkeenpäin voin sanoa jopa, että olen kiitollinen siitä, koska vapauduin todella suuresta menneisyyden tunnekuormasta ja synnyin tavallaan uudelleen.

        Jokainen ihminen etsii elämäänsä rakkautta ja rauhaa. Totuus on kuitenkin se, että jos ihminen ei löydä sitä rauhaa ja rakkautta itsestään, niin ei sitä löydy mistään muualtakaan. Parisuhdetta voi vaihtaa vaikka kuinka usein ja huomata, että taas sitä vatvotaan samojen ongelmien äärellä. Miten keskeneräisellä ja rikkinäisellä ihmisellä voisi olla täydellinen parisuhde?? Ei mitenkään! Ne ongelmat mitkä ihmisellä on sisällään, niin ne seuraavat häntä jokaiseen parisuhteeseen ja tulevat siinä suhteessa esiin. Jos ihminen ei ole valmis työstämään itseään, niin mikään ei koskaan muutu!

        Tottakai on hyviäkin syitä erota.. jos kumppani on väkivaltainen tai suhteessa tapahtuu pahoja laiminlyöntejä. Joskus on suurinta rakkautta omaa itseään kohtaan erota toisesta ihmisestä. Mutta näin suomalaisessa kulttuurissa meillä on todella paljon "turhia" eroja, jotka olisi vältetty, jos ihmiset olisivat ymmärtäneet käsitellä oman kipeän menneisyyden. sellaista ihmistä tuskin onkaan, jonka lapsuus ja menneisyys olisi niin täydellinen, ettei yhtään mitään olisi.


      • MissFreud

        Satuin tälle palstalle ns vahingossa, olen itse kaunis sinkkunainen. Kyllä, lisäsin sanan kaunis, koska tuntuu että kaikki määrittelevät minut "vain" kauniiksi naiseksi.
        Mutta siis haluaisin tuoda esille, että aloittaja on ihan mahdottoman viisaan oloinen nainen, ja tuo verbaalisesti hyvin esille tärkeää problematiikkaa! Itsellänikin oli aiemmassa suhteessani aina se ongelma, etten kokenut ikinä tietäväni mitä mies "oikeasti" ajattelee.
        Spontaania, vapaata ja rajoittamatonta tunneilmaisua ja ajatusten jakamista ei ollut olemassakaan, mitään ei saanut irti, joskus vain todella sen harkitun ja kliseisen vastauksen, mikä tuntui lähinnä olevan se mitä mies kokee että hänen "kuuluu" sanoa, ei sitä mitä oikeasti ajattelee tai tuntee.
        Itse erosin tällaisesta miehestä, koska parisuhteen kannalta tärkeintä on intimiteetti. Jos ei vuodenkaan yhdessäolon jälkeen tunne toista (et voi todella tuntea toista jos hän ei kerro kuka on= jaa rehellisesti ajatuksiaan ja tunteitaan) niin ene vajn jaksanut leikkiä sitä arvailuleikkiä, ja kokoajan yksin ponnistella intiimin henkisne yhteyden luomisen eteen. Olin siis klassisesti yksin suhteessa, ja se oli hyvin kivulias kokemus.
        Miehet eivät aina tajua sitä, että yhdessäolo ei ole vain sitä että ollaan samassa fyysisessä tilassa, vaan se on henkisen tilan jakamista, ennen kaikkea. On väkivaltaista pitää ajatuksensa ja tujnteensa vain itsellään, se on tunnetason pihtaamista, ja tuntuu naisesta yhtä pahalta kuin fyysisen seksin pihtaaminen tuntuu miehestä.


      • Suomettunutko
        MissFreud kirjoitti:

        Satuin tälle palstalle ns vahingossa, olen itse kaunis sinkkunainen. Kyllä, lisäsin sanan kaunis, koska tuntuu että kaikki määrittelevät minut "vain" kauniiksi naiseksi.
        Mutta siis haluaisin tuoda esille, että aloittaja on ihan mahdottoman viisaan oloinen nainen, ja tuo verbaalisesti hyvin esille tärkeää problematiikkaa! Itsellänikin oli aiemmassa suhteessani aina se ongelma, etten kokenut ikinä tietäväni mitä mies "oikeasti" ajattelee.
        Spontaania, vapaata ja rajoittamatonta tunneilmaisua ja ajatusten jakamista ei ollut olemassakaan, mitään ei saanut irti, joskus vain todella sen harkitun ja kliseisen vastauksen, mikä tuntui lähinnä olevan se mitä mies kokee että hänen "kuuluu" sanoa, ei sitä mitä oikeasti ajattelee tai tuntee.
        Itse erosin tällaisesta miehestä, koska parisuhteen kannalta tärkeintä on intimiteetti. Jos ei vuodenkaan yhdessäolon jälkeen tunne toista (et voi todella tuntea toista jos hän ei kerro kuka on= jaa rehellisesti ajatuksiaan ja tunteitaan) niin ene vajn jaksanut leikkiä sitä arvailuleikkiä, ja kokoajan yksin ponnistella intiimin henkisne yhteyden luomisen eteen. Olin siis klassisesti yksin suhteessa, ja se oli hyvin kivulias kokemus.
        Miehet eivät aina tajua sitä, että yhdessäolo ei ole vain sitä että ollaan samassa fyysisessä tilassa, vaan se on henkisen tilan jakamista, ennen kaikkea. On väkivaltaista pitää ajatuksensa ja tujnteensa vain itsellään, se on tunnetason pihtaamista, ja tuntuu naisesta yhtä pahalta kuin fyysisen seksin pihtaaminen tuntuu miehestä.

        "On väkivaltaista pitää ajatuksensa ja tujnteensa vain itsellään, se on tunnetason pihtaamista"

        Vaimoni koulutti minut tähän "pihtaamiseen" jo tapailun alussa. Kun ilmaisin välittömästi tuntemuksiani, hän loukkaantui verisesti ja haki vastaloukkauksilla hyvityksen. Pikku hiljaa kuukausien ja vuosien kuluessa oppi varomaan tarkkaan sanomisiaan. Myötäilyllä on nyt menty jo kolme vuosikymmentä.


      • MissFreud
        Suomettunutko kirjoitti:

        "On väkivaltaista pitää ajatuksensa ja tujnteensa vain itsellään, se on tunnetason pihtaamista"

        Vaimoni koulutti minut tähän "pihtaamiseen" jo tapailun alussa. Kun ilmaisin välittömästi tuntemuksiani, hän loukkaantui verisesti ja haki vastaloukkauksilla hyvityksen. Pikku hiljaa kuukausien ja vuosien kuluessa oppi varomaan tarkkaan sanomisiaan. Myötäilyllä on nyt menty jo kolme vuosikymmentä.

        Joo, varmasti on myös naisia, jotka eivät ole kykeneväisiä suoraan tunneilmaisuun tai henkiseen läheisyyteen. Eli vaikka kuinka jakaisit avoimesti ja rakentavasti ajatuksiasi ja tunteitasi niin niitä ei osata ottaa vastaan. On myös miehiä, jotka kaipaavat henkisen yhteyden luomista keskustelun muodossa, mutta heitä ei ainakaan suomesta paljoa löydy ;)

        Uskon, että sellainen ihan rehellinne, aito, ja haavoittuvainen syvien tuntojen ja ajatusten, pelkojen ja toiveiden rehellinen ilmaisu on monelle miehelle, SEKÄ naiselle vaikeaa. Ei vana siis jaarittelu vaan aito jakaminen. Se on kuitenkin välttämätöntä vahvan tunnesiteen ja hyvinvoivan parisuhteen ja eheytymisen kannalta. Meissä kaikissa kun on omat haavamme (ihan jokiasessa ihmisessä on jonkinsortin haavaumia), joiden eheytymiseen juuri tuo parisuhteen henkinen puoli antaa mahdollisuuden. Se eheytyminen on sitten se suuri onnen ja suuren rakkauden kokemus!

        Ikävän usein vain mieluummin paetaan, joko jättäämällä suhde, tai muuten vaan luomalla etäisyyttä, noiden asioiden käsittely. Mutta juuri se tilanne jossa ne heräsi on se, jossa niitä parhaiten voi työstää ja parantaa. Puhukaa siis ihmiset, puhukaa!


      • VieläkinAvovaimo
        MissFreud kirjoitti:

        Satuin tälle palstalle ns vahingossa, olen itse kaunis sinkkunainen. Kyllä, lisäsin sanan kaunis, koska tuntuu että kaikki määrittelevät minut "vain" kauniiksi naiseksi.
        Mutta siis haluaisin tuoda esille, että aloittaja on ihan mahdottoman viisaan oloinen nainen, ja tuo verbaalisesti hyvin esille tärkeää problematiikkaa! Itsellänikin oli aiemmassa suhteessani aina se ongelma, etten kokenut ikinä tietäväni mitä mies "oikeasti" ajattelee.
        Spontaania, vapaata ja rajoittamatonta tunneilmaisua ja ajatusten jakamista ei ollut olemassakaan, mitään ei saanut irti, joskus vain todella sen harkitun ja kliseisen vastauksen, mikä tuntui lähinnä olevan se mitä mies kokee että hänen "kuuluu" sanoa, ei sitä mitä oikeasti ajattelee tai tuntee.
        Itse erosin tällaisesta miehestä, koska parisuhteen kannalta tärkeintä on intimiteetti. Jos ei vuodenkaan yhdessäolon jälkeen tunne toista (et voi todella tuntea toista jos hän ei kerro kuka on= jaa rehellisesti ajatuksiaan ja tunteitaan) niin ene vajn jaksanut leikkiä sitä arvailuleikkiä, ja kokoajan yksin ponnistella intiimin henkisne yhteyden luomisen eteen. Olin siis klassisesti yksin suhteessa, ja se oli hyvin kivulias kokemus.
        Miehet eivät aina tajua sitä, että yhdessäolo ei ole vain sitä että ollaan samassa fyysisessä tilassa, vaan se on henkisen tilan jakamista, ennen kaikkea. On väkivaltaista pitää ajatuksensa ja tujnteensa vain itsellään, se on tunnetason pihtaamista, ja tuntuu naisesta yhtä pahalta kuin fyysisen seksin pihtaaminen tuntuu miehestä.

        Kiitos MissFreud!!! Sinä osuit täysin asioiden ytimeen ja puit sanoiksi asiat juuri kuten minä tarkoitin :) Täytyy sanoa, että täysi kymppi sinulle kuinka kiteytit minunkin ajatukseni ja tunteeni niin lyhyeksi ja selkeäksi kokonaisuudeksi.


      • 1716
        Suomettunutko kirjoitti:

        "On väkivaltaista pitää ajatuksensa ja tujnteensa vain itsellään, se on tunnetason pihtaamista"

        Vaimoni koulutti minut tähän "pihtaamiseen" jo tapailun alussa. Kun ilmaisin välittömästi tuntemuksiani, hän loukkaantui verisesti ja haki vastaloukkauksilla hyvityksen. Pikku hiljaa kuukausien ja vuosien kuluessa oppi varomaan tarkkaan sanomisiaan. Myötäilyllä on nyt menty jo kolme vuosikymmentä.

        Sinun välittömät tunneilmaisusi olivat siis negatiivisia (kaiketi loukkaavia, kun vaimosi kerran niitä vastaloukkauksilla hyvitti).
        Ilmaisitko ainoastaan niitä vaimollesi, vai saiko hän joskus myönteistä palautetta sinulta?


    • Mieslässyttäjä

      Vaikeinta naisessa on juuri tuo lässytys, että mies sitä ja mies tätä, miksi ne ei ymmärrä, vaikka nainen sitä ja nainen tätä plaa plaa :)

      • VieläkinAvovaimo

        Vaikeinta miehessä on se, että miestä pitäisi osata ymmärtää ja miestä pitäisi osata rakastaa miehen toivomalla tavalla ilman, että mies itse osaa itse kertoo miten tämä kaikki tapahtuu!! (Katson kun jos nainen tekee sen itse parhaaksi näkemällä tavalla, niin se ei useinkaan ole juuri sitä mitä mies toivoo! Katsos, kun mies ja nainen ovat erilaisia. Jos et ole sitä vielä sattunut huomaamaan).


      • Kokemuskertoo
        VieläkinAvovaimo kirjoitti:

        Vaikeinta miehessä on se, että miestä pitäisi osata ymmärtää ja miestä pitäisi osata rakastaa miehen toivomalla tavalla ilman, että mies itse osaa itse kertoo miten tämä kaikki tapahtuu!! (Katson kun jos nainen tekee sen itse parhaaksi näkemällä tavalla, niin se ei useinkaan ole juuri sitä mitä mies toivoo! Katsos, kun mies ja nainen ovat erilaisia. Jos et ole sitä vielä sattunut huomaamaan).

        Kuka tuon määritelmän "vaikeinta miehessä onse, jne." on tehnyt vai onko se sinun tulkintasi? Olet tulkintoinesi ja johtopäätöksinesi todella harhateillä, ei se systeemi noin toimi. Mies ja nainen ovat erilaisia mutteivat välttämättä niiltä ominaisuuksiltaan, joita sinä kuvittelet.


      • ai-nimimerkki
        VieläkinAvovaimo kirjoitti:

        Vaikeinta miehessä on se, että miestä pitäisi osata ymmärtää ja miestä pitäisi osata rakastaa miehen toivomalla tavalla ilman, että mies itse osaa itse kertoo miten tämä kaikki tapahtuu!! (Katson kun jos nainen tekee sen itse parhaaksi näkemällä tavalla, niin se ei useinkaan ole juuri sitä mitä mies toivoo! Katsos, kun mies ja nainen ovat erilaisia. Jos et ole sitä vielä sattunut huomaamaan).

        Rentoudu rakasta omalla tavallasi. Jos se ei toimi, sen ei kuulukaan toimia.

        Samaten älä painosta miestä muuttumaan sellaiseksi kuin sinä tarvitset. Päätät vain olla yhdessä tai erota.

        Minusta tuntuu, että sinulla on tässä koira haudattuna. Haluat jotenkin näyttää miehelle, että sinä tsemppaat suhteen eteen. Sitten, kun mies ei miellytä, sinulla on millä iskeä miestä vyön alle.


    • Stellaria

      Ajatus (naiselta): mies ja nainen ovat erilaisia. Miehet ovat keskenään erilaisia. Naiset ovat keskenään erilaisia. Miksi keskittyä eroavaisuuksiin eikä siihen, mikä yksilöissä yhdistää ja mitkä ovat yhteiset päämäärät? Lienen epätyypillinen nainen...

      En voi kuitenkaan välttyä yhdeltä päätelmältä: miehet eivät ehkä keskimäärin analysoi itseään ja henkistä kasvuaan niin kuin naiset. Monelle miehelle parisuhde on vain yksi osa elämää, toki tärkeä, mutta kaikki ei pyöri sen ympärillä, miten suhde sujuu. If it ain't broken, don't fix it.

      • Naikkonen40

        Nainen peesaa tätä. Hyviä kirjoituksia silti tuossa aiemminkin. Mutta, tosiaan tässä on nytkin enemmän kyseessä kahden ihmisen suhde ja heidän eroavaisuutensa. Itsekään en ole ihan tyypillinen nainen, olen ollut suhteessa, jossa mies oli se jankkaava nainen ja minä möyröttävä mies. Nyt on taas ehkä hiukan toisinpäin eri miehen kanssa. Paras olisi siis miettiä ensinnäkin mitä minä voin tehdä vastaantulemiseksi ja toiseksi mitä sen toisen pitäisi tehdä ja kykeneekö ja haluaako hän sitä. Mihin aloittaja rakastui ja ihastui miehessään? Onko tämä ulosannin heikkous ne asiat poisssulkeva? Kukaan ei koskaan ole täydellinen ja jokaisen pitää parisuhteessa miettiä asiat mielessään niinkin että kykenenkö minä sietämään tätä epätäydellistä piirrettä (kun mahdollisesti kaikki muu on oikein hyvin!) vai onko se niin häiritsevä että jos se ei korjauspyynnöistä huolimatta muutu, niin sitten olisi parempi lähteä etsimään jotain muuta kumppania, joka täyttäisi tämän ehdon.. Ehkä se on niin tärkeä asia, että sitä kannattaa ensimmäisenä olla kumppanista tsekkaamassa? Jos taas ei, niin miksi korjata kelvollista. Täydellistä ei ole. <-iso piste.


    • erkkaseer

      Mulle tuli mieleen, voisiko miehelläsi ollajotain traumoja liittyen avioliittoon? Vaikka lapsuudessa koettu vanhempien välinen onneton liitto? Mitä mieltä hän ylipäätään avioliitosta?

    • xx38

      Minulla nimenomaan on vaimo tuollainen.Olemme olleet naimisissa yli 50v ja kun hän on minua 7v nuorempi, narisee siitä ja minun pitäisi vaatia eroa koska poikamme pitää meitä onnellisinä joten hänen mielestään minun pitäisi hakea eroa jotta lapset voisi syyttää minua.Koska minun mielestä parisuhde se kummenmaksi ei voi tulla.

    • gdgfgdgdgd

      En ymmärrä, miksi naisten on niin vaikea ymmärtää miehiä, ehkä siksi että naiset itse ovat monimutkaisia joten olettavat myös miesten olevan. Ei, miehet ovat harvinaisen yksinkertaisia ymmärtää. Jos asiat ovat kunnossa ja mies on tyytyväinen, mies ei puhu suhteen tilasta. Miksi toistella joka päivä, että tänäänkin on kaikki hyvin? Mies puhuu sitten jos ei koe oloaan hyväksi jollain tavalla. Mies ei tarvitse jatkuvaa päivitystä tilanteesta ja tunnetiloista naiselta, mutta sitten jos nainen ei ole tyytyväinen niin tarvitsemme siitä ilmoituksen selkeästi ja suorasanaisesti, emme mitään vihjailuja ja mulkoiluja ja odottelua että "kyllä se itse tajuaa kun mökötän viikon." Liian usein käy niin, että nainen jupisee sivulauseissa tai kavereilleen jopa vuoden tyytymättömyyttään ja kun mies ei ymmärrä että nyt on oikeasti vakava asia, niin ero tuleekin täytenä yllätyksenä. Nainen on mutissut koko vuoden, mutta ei ole selkeästi ilmaissut, että asia x on pielessä ja pitää korjata tai en ehkä enää halua jatkaa tässä suhteessa. Miehet eivät pistä sanahelinälle kovinkaan paljon painoarvoa tunteiden osoittamisessa. Puhe on halpaa ja monesti täyttä sontaa. Me mieluummin osoitamme tunteemme käytännössä, katsomalla teitä tietyllä tavalla ja ottamalla huomioon ja pitämällä teistä huolta. Sinkkuna mies on yleensä harvinaisen itsekäs otus, mutta jos mies on naista kohtaan huomaavainen ja tekee asioita tämän eteen, se on paras merkki siitä että homma on kohdillaan. Jos haluatte selvittää mikä mies on miehiään, katsokaa tekoja enemmän kuin sanoja. Älkää antako lepertelyn hämätä, jos se on ristiriidassa tekojen kanssa.

      • koookos

        Minun kuvani miehistä on taas se että ne vasta mököttävätkin ja ummistavat suun jos joku ei ole hyvin. Koita siinä nyt sitten arvailla mistä asiasta mies nyt voisi mököttää. Huom en ole pirttihirmu. Kumma se on kun tunteistaan miesten ei tarvitse ilmoittaa eikä sitten viitsitä ilmoittaa epäkohdista suhteessakaan. Anteeksi yleistys. Ottakaa tämä niin että koskee joitakin miehiä ja myös naisia.


    • VieläkinAvovaimo

      Palasin viikon lomalta. Olen lueskellut näitä kirjoituksia ja sisälläni on herännyt vielä tarve kirjoittaa aiheesta. Toivon, että ihmiset lukee kirjoituksen avoimin mielin ja miettii, että voisiko kirjoituksessani olla totuutta.

      Parisuhteeseen tulee mukaan koko meidän menneisyytemme, kaikki se mitä olemme elämässämme mukaamme keränneet. Me tuomme parisuhteeseen sisäisen lapsemme, sen erilaiset täyttymättömät tarpeet, tukahdutetut tunteet, kivut, muistot ja kaiken mitä olemme kokeneet. Parisuhteeseen meitä seuraa mukana aiemmat parisuhteet ja niissä tapahtuneet asiat. Jos olemme kokeneet hylkäämistä tai pettämistä, niin nekin heijastuvat uuteen suhteeseen.

      Kun parisuhde on muuttunut arkisemmaksi, niin nämä erilaiset tunnehaavat aktivoituvat meissä. Kumppanin erilaiset tekemiset laukaisevat meissä näitä kipeitä tunteita ja asioita. John Gray (Mars ja venus kirjojen kirjoittaja) sanoo, että noin 10%:a tai alle meidän tunne reaktioista johtuu siitä mitä nyt tapahtuu ja 90%:a reaktioista tulee menneisyyden kokemuksista. Esimerkiksi jos ihminen on kokenut lapsuudessa tulleensa hylätyksi ja torjutuksi, niin siitä on saattanut syntyä suuri tunne haava. Nyt tässä hetkessä, kun kumppani haluaa vaikka lähteä yksin jonnekin, niin tämä lapsuuden tunne haava saattaa tulla hyvin kipeänä pintaan ja ihminen reagoi tilanteeseen kipeän menneisyyden kautta. Jos parisuhteessa on kaksi henkisesti tietoista ja ymmärtävää ihmistä, niin he voivat yhdessä työstää tämän tunnehaavaa ja ihminen voi mahdollisesti vapautua tästä haavastaan.

      Parisuhde tarjoaa mahdollisuuden eheytyä lapsuuden ja menneisyyden kipeistä kokemuksista. Ja jokaisella ihmisellä on jotakin, niin täydellistä lapsuutta ei ole olemassakaan, ettei jotain haavoja sieltä olisi. Vanhemmat tekee aina parhaansa, mutta kun hekin ovat keskeneräisiä, niin he eivät ole osanneet rakastaa ja kohdata lasta niin täydellisesti, ettei haavoja olisi syntynyt.

      Parisuhteen kautta ihminen voi kokea täydellisen eheytymisen ja löytää sisältään pysyvän rauhan, tasapainon ja onnellisuuden tilan. Tuo tila on kaikkien tunnekuormien ja kerrostumien alla. Se ei löydy pakenemalla ja välttelemällä kumppanin ja omien tunteiden kohtaamista.

      Rakkaus elää totuudesta! Totuus tarkoittaa täydellistä rehellisyyttä aivan kaikessa!! Ihmisen täytyy saada olla oma itsensä olipa hän sitten mitä hyvänsä. Parisuhteessa täytyy uskaltaa ilmaista tunteita ja asioita olivatpa ne mitä tahansa. Vain aidon kohtaamisen kautta päästään käsittelemään sitä mitä kummallakin kuorensa alla on. Sieltä nousee erilaisia tunteita, käsityksiä, uskomuksia, kipeitä muistoja ja monenmoista.

      Miehen ja naisen syvä yhteys rakentuu siitä, kun kumpikin tekee omalta osaltaan työtä oman menneisyyden kanssa. Kumpikin uskaltaa katsoa sisimpäänsä, kohdata tunteensa ja aidosti ilmaista asioita toiselle. Henkisen yhteyden kautta syntyy syvä luottamus ja sydänyhteys. Sydänyhteys syvenee sitä myötä mitä eheämmäksi ihminen tulee. Ihmisen kyky rakastaa kehittyy ihmisen eheytymisen myötä. Rakkauden pohjimmainen tarkoitus on antaa meille mahdollisuuden täydelliseen eheytymiseen. Ehjä ihminen on kuin lapsi, aito, rehellinen, rakastava ja elämästä innostunut ja onnellinen. Varmasti jokainen ihminen haluaisi olla tämmöinen!!

      Parisuhde elää murroksessa! Perinteiset mallit eivät toimi enää ja se haastaa parisuhteen ihan uudella tavalla. Tämän päivän nainen odottaa mieheltä TUNNETAITOJA! Se on monelle miehelle vaikeaa, koska he eivät ole sellaista lapsuudessaan oppineet. Perinteisesti poikalasta ei ole tuettu tunteiden tuntemiseen ja niiden rakentavaan ilmaisemiseen. Nykyajan nuoret naiset odottavat tätä kuitenkin. Nainen kaipaa löytää miehen kanssa sydänyhteyden ja nainen tietää, että tie siihen on HENKINEN KOHTAAMINEN.

      Mies on rakentunut eri tavalla. Rakastava seksi avaa miehen sydäntä. Seksin kautta mies kokee voimakkaammin elävänsä. Seksin kautta mies voi saada yhteyden omiin herkkiin tunteisiin. Jos mies ei saa riittävästi seksiä, niin usein mies tulee tyytymättömäksi suhteeseen. Naiselle seksuaalisuus ei ole aina niin yksinkertaista. Vanhempien sukupolvien mallit saattavat yhä vaikuttaa monen naisen seksuaalisuuteen. Sieltä tulee naisen seksuaalisuuteen liittyvää häpeää. Nainen ei saisi olla seksuaalinen, että häntä ei leimattaisin huonoksi naiseksi.

      MissFreud kuvaili hyvin miesten käyttäytymistä TUNNETASON PIHTAAMISEKSI! Monet miehet todellakin pihtaavat tunnetasolla ja monet naiset pihtaavat seksuaalisella tasolla. Parisuhde tarjoaa mielenkiintoista kasvun kakkua. Sitä kasvua voi käydä kumppanin kanssa iloiten ja ihmetellen tai suhteesta voi tehdä jatkuvan sodan ja kamppailun tantereen.. sen voit sinä itse valita! :)

      • Siksaksiksak

        Olen monessa asiassa samaa mieltä. Parisuhteeni on tarjonnut mahdollisuuden eheytyä lapsuuden ajan kokemuksesta ja näin on tapahtunut. Tuota parisuhteen murroskohtaa mietin...onko ihan totta, että perinteiset mallit eivät enää päde? Kovin usein nainen kaipaa perinteistä miestä rinnalleen ja moni mies perinteistä naista, ainakin sisimmässään. Ja tällaiset suhteet yleensä kestävät, siis sellaiset, joissa roolijako on selkeä ja kumpaakin tyydyttävät ja molemmat kokevat olevansa ensi sijaisesti mies ja nainen.

        Mies ja nainen OVAT rakentuneet eri lailla ja heidät kasvatetaan yleensä jonkin tasoisesti kuitenkin roolimallien mukaisesti; en näe tässä mitään pahaa.

        Väitän kuitenkin, että moni nainen vaatii mieheltä tunnetaitoja vaikkei edes itse niitä omaa. Tuo onkin peruskysymys koko suhteessa; miksi vaatia toiselta jotain mistä ei itsekään tiedä vaan kaikki on oletuksen tasolla? Miten voi vaatia toista muuttumaan ja samalla säilyttää periaatteen "Totuus tarkoittaa täydellistä rehellisyyttä aivan kaikessa!! Ihmisen täytyy saada olla oma itsensä olipa hän sitten mitä hyvänsä."


      • Stellaria

        Huh, onpa kovat odotukset ladattu suhteelle! Miten parisuhteen kautta voisi tavoittaa täydellisen eheytymisen ja löytää pysyvän onnellisuuden? Jos näin olisi, silloinhan osa meistä voisi olla täydellisiä vanhempiakin. "Ehjä ihminen on kuin lapsi" - siis haavoittunut? Ristiriitaista... Tuskin ihminen koskaan on valmis. Kyllä, hyvä suhde voi paikata ja täydentää, mutta elämässä ei voi olla rauhaa ja onnea jatkuvasti. Ja edelleen rassaa tuo miesten ja naisten erojen korostaminen.

        Uskon, että moni mies tai nainenkaan ei jaksa juuri tuota menneisyyteen peilaamista ja analyysiä, etenkin, jos asiat nyt tuntuvat olevan mallillaan.


      • VieläkinAvovaimo
        Stellaria kirjoitti:

        Huh, onpa kovat odotukset ladattu suhteelle! Miten parisuhteen kautta voisi tavoittaa täydellisen eheytymisen ja löytää pysyvän onnellisuuden? Jos näin olisi, silloinhan osa meistä voisi olla täydellisiä vanhempiakin. "Ehjä ihminen on kuin lapsi" - siis haavoittunut? Ristiriitaista... Tuskin ihminen koskaan on valmis. Kyllä, hyvä suhde voi paikata ja täydentää, mutta elämässä ei voi olla rauhaa ja onnea jatkuvasti. Ja edelleen rassaa tuo miesten ja naisten erojen korostaminen.

        Uskon, että moni mies tai nainenkaan ei jaksa juuri tuota menneisyyteen peilaamista ja analyysiä, etenkin, jos asiat nyt tuntuvat olevan mallillaan.

        Jokainen ymmärtää kirjoitetun tekstin omalla tavallaan niin kuin stellariakin. On hämmästyttävää, että vaikka kuinka rakentavasti kirjoitin nämä asiat, niin ne on siltikin ymärretty väärin!! Miten se on mahdollista? En viitsi kommentoida kirjoitustasi enempää, koska kaikki vastaukset ovat ylemmässä pitkässä tekstissäni.


      • Stellaria
        VieläkinAvovaimo kirjoitti:

        Jokainen ymmärtää kirjoitetun tekstin omalla tavallaan niin kuin stellariakin. On hämmästyttävää, että vaikka kuinka rakentavasti kirjoitin nämä asiat, niin ne on siltikin ymärretty väärin!! Miten se on mahdollista? En viitsi kommentoida kirjoitustasi enempää, koska kaikki vastaukset ovat ylemmässä pitkässä tekstissäni.

        Hämmästyttävää ehkä. Ja huom.: olen nainen. Jos nainen voi ymmärtää naisen näin "väärin", onko olennaista korostaa enää miesten ja naisten välisiä eroja? Ehkä en ymmärrä väärin, ehkä olen vain eri mieltä. Aitoa kohtaamista, rehellisyyttä? Kenen ehdoilla?


      • dssdsdsd
        Stellaria kirjoitti:

        Huh, onpa kovat odotukset ladattu suhteelle! Miten parisuhteen kautta voisi tavoittaa täydellisen eheytymisen ja löytää pysyvän onnellisuuden? Jos näin olisi, silloinhan osa meistä voisi olla täydellisiä vanhempiakin. "Ehjä ihminen on kuin lapsi" - siis haavoittunut? Ristiriitaista... Tuskin ihminen koskaan on valmis. Kyllä, hyvä suhde voi paikata ja täydentää, mutta elämässä ei voi olla rauhaa ja onnea jatkuvasti. Ja edelleen rassaa tuo miesten ja naisten erojen korostaminen.

        Uskon, että moni mies tai nainenkaan ei jaksa juuri tuota menneisyyteen peilaamista ja analyysiä, etenkin, jos asiat nyt tuntuvat olevan mallillaan.

        Onnellisuusprofessori: - Onnen kokeminen on mielestäni sitä, ettei haikaile tulevaisuuteen tai menneisyyteen, vaan osaa nauttia hetkestä ja arvostaa sitä, olla kiitollinen siitä mitä on, Ojanen tiivistää.


    • Daphneaw

      Siinä kohtaa mennään jonnekkin hakotielle, kun pitää olla analysoimassa ja miettimässä miten voidaan valaistuminen saavuttaa parisuhteen/henkisen tien kautta. Toi valaistuminenkin on kyllä jotain höpöhöpöä. Toki jos se onnelliseksi tekee niin miksipä siihen ei uskoisi, uskoohan monet erilaisiin satuolentoihin. Ja vaikka sitä ois kuinka ehjä ihminen ite, niin me ihmiset ollaan aina, ja ikuisesti inhimillisiä olentoja ja tehdään jotain "virheitä" jälkikasvumme kanssa ja heillä on sitten ne omat traumat. Sitä paitsi, maailma on aika raaka ja siellä myös saadaa niitä haavoja, ei pelkästään kotikasvatuksesta. Aloittajalla on jokseenkin yksisilmäinen käsitys siitä, millaista parisuhteessa tulee olla ja miten siinä luovia. Ihan hyviä ajatuksia, mutta kannattaa tosiaan keskittyä vain itseen ja omaan kasvuun, kumppani saa keskittyä omaansa ja tottahan toki on hyvä välilä käydä syvempiäkin keskusteluja eri aiheista mutta kyllä kaikesta ongelman saa aikaiseksi jos alkaa tarpeeksi miettimään. Niin ja mikä tässä jutussa ehkä eniten mättää on se valmiiksi pureskeltu ajatus miten asioiden pitäisi olla. Mitä jos vaihtoehtoja onkin monta? Voiko aloittaja elää ajatuksessa, että todellisuuksia on monia tai hänen miehensä käytökseen voi olla useampi syy tai peräti aivan toisenlainen kuin hän osasi kuvitella?

      • VieläkinAvovaimo

        Nimimerkille Daphneaw.... On se aika jännää kuinka voimakkaasti kritisoit minun ajatuksiani näistä asioista. Kirjoitat, että..

        "Siinä kohtaa mennään jonnekkin hakotielle, kun pitää olla analysoimassa ja miettimässä miten voidaan valaistuminen saavuttaa parisuhteen/henkisen tien kautta. Toi valaistuminenkin on kyllä jotain höpöhöpöä. Toki jos se onnelliseksi tekee niin miksipä siihen ei uskoisi, uskoohan monet erilaisiin satuolentoihin."

        Tässä kohtaa koen, että haluat MITÄTÖIDÄ minun näkemykseni asioista. Minä puhun höpöhöpö juttuja ja uskon erilaisiin satuolentoihin. Tämähän on VAIN SINUN TOTUUTESI, JOTA TOITOTAT TÄSSÄ KIRJOITUKSESSASI JONAIN YLEISENÄ TOTUUTENA. Itse siis syyllistyt juuri siihen mihin mistä minua syytät.

        Minä olen alusta asti halunnut herättää rakentavaa keskustelua. Se tuntuu olevan monille täällä netissä vaikeaa. Täällä netissä kun on tapana mitätöidä toisen ihmisen näkemyksiä, olla vihamielinen ja negatiivinen aloittajaa kohtaan. Tämä netti on monille sellainen negatiivisten tunteiden kaatopaikka.

        Olen käynyt läpi haastavan henkisen tien ja allekirjoitan omassa elämässä todeksi kaikki kirjoittamani asiat mielipiteissäni. En kuitenkaan ole ketään vaatinut täällä ajattelemaan samalla tavalla kuin minä ajattelen. Nämä on minun ajatuksiani.. pitäisikö jokaisen mielipiteen eteen laittaa lause "Minun mielestäni..", ettei porukalla tule ahdistusta siitä, että jollakin ihmisillä on omia ajatuksia asioista.

        "Aloittajalla on jokseenkin yksisilmäinen käsitys siitä, millaista parisuhteessa tulee olla ja miten siinä luovia. Ihan hyviä ajatuksia, mutta kannattaa tosiaan keskittyä vain itseen ja omaan kasvuun, kumppani saa keskittyä omaansa ja tottahan toki on hyvä välilä käydä syvempiäkin keskusteluja eri aiheista mutta kyllä kaikesta ongelman saa aikaiseksi jos alkaa tarpeeksi miettimään. Niin ja mikä tässä jutussa ehkä eniten mättää on se valmiiksi pureskeltu ajatus miten asioiden pitäisi olla. "

        Jokainen ihminen elää sillä tietoisuudella ja ymmärryksellä joka hänellä on. Ihmiset ovat sielullisesti kuin eri ikäisiä lapsia.. 5 vuotias ei ymmärrä niin paljon kuin 10 vuotias. Mitä syvemmäksi ihminen kasvaa, niin sitä enemmän hän alkaa ymmärtämään tämän ihmiselämän todellista tarkoitusta. Vanhemmalle sielulle kun ei valitettavasti riitä pinnallinen elämä, vaan hänellä on kaipuu syvemmälle omaan jumala olemukseen. Joka ainoa ihminen maan päällä etsisi sitä, jos vain ymmärtäisi mistä siinä on kysymys.

        Mun olisi pitänyt kirjoittaa tää aloite jollekin henkisemmälle palstalle, jossa ihmiset ovat jo valmiiksi samalla ymmärrystasolla ja olisi kivaa jakaa ajatuksia.


      • Stellaria
        VieläkinAvovaimo kirjoitti:

        Nimimerkille Daphneaw.... On se aika jännää kuinka voimakkaasti kritisoit minun ajatuksiani näistä asioista. Kirjoitat, että..

        "Siinä kohtaa mennään jonnekkin hakotielle, kun pitää olla analysoimassa ja miettimässä miten voidaan valaistuminen saavuttaa parisuhteen/henkisen tien kautta. Toi valaistuminenkin on kyllä jotain höpöhöpöä. Toki jos se onnelliseksi tekee niin miksipä siihen ei uskoisi, uskoohan monet erilaisiin satuolentoihin."

        Tässä kohtaa koen, että haluat MITÄTÖIDÄ minun näkemykseni asioista. Minä puhun höpöhöpö juttuja ja uskon erilaisiin satuolentoihin. Tämähän on VAIN SINUN TOTUUTESI, JOTA TOITOTAT TÄSSÄ KIRJOITUKSESSASI JONAIN YLEISENÄ TOTUUTENA. Itse siis syyllistyt juuri siihen mihin mistä minua syytät.

        Minä olen alusta asti halunnut herättää rakentavaa keskustelua. Se tuntuu olevan monille täällä netissä vaikeaa. Täällä netissä kun on tapana mitätöidä toisen ihmisen näkemyksiä, olla vihamielinen ja negatiivinen aloittajaa kohtaan. Tämä netti on monille sellainen negatiivisten tunteiden kaatopaikka.

        Olen käynyt läpi haastavan henkisen tien ja allekirjoitan omassa elämässä todeksi kaikki kirjoittamani asiat mielipiteissäni. En kuitenkaan ole ketään vaatinut täällä ajattelemaan samalla tavalla kuin minä ajattelen. Nämä on minun ajatuksiani.. pitäisikö jokaisen mielipiteen eteen laittaa lause "Minun mielestäni..", ettei porukalla tule ahdistusta siitä, että jollakin ihmisillä on omia ajatuksia asioista.

        "Aloittajalla on jokseenkin yksisilmäinen käsitys siitä, millaista parisuhteessa tulee olla ja miten siinä luovia. Ihan hyviä ajatuksia, mutta kannattaa tosiaan keskittyä vain itseen ja omaan kasvuun, kumppani saa keskittyä omaansa ja tottahan toki on hyvä välilä käydä syvempiäkin keskusteluja eri aiheista mutta kyllä kaikesta ongelman saa aikaiseksi jos alkaa tarpeeksi miettimään. Niin ja mikä tässä jutussa ehkä eniten mättää on se valmiiksi pureskeltu ajatus miten asioiden pitäisi olla. "

        Jokainen ihminen elää sillä tietoisuudella ja ymmärryksellä joka hänellä on. Ihmiset ovat sielullisesti kuin eri ikäisiä lapsia.. 5 vuotias ei ymmärrä niin paljon kuin 10 vuotias. Mitä syvemmäksi ihminen kasvaa, niin sitä enemmän hän alkaa ymmärtämään tämän ihmiselämän todellista tarkoitusta. Vanhemmalle sielulle kun ei valitettavasti riitä pinnallinen elämä, vaan hänellä on kaipuu syvemmälle omaan jumala olemukseen. Joka ainoa ihminen maan päällä etsisi sitä, jos vain ymmärtäisi mistä siinä on kysymys.

        Mun olisi pitänyt kirjoittaa tää aloite jollekin henkisemmälle palstalle, jossa ihmiset ovat jo valmiiksi samalla ymmärrystasolla ja olisi kivaa jakaa ajatuksia.

        Tästä voin vetää vain sen johtopäätöksen, että sun kannattaa ottaa mies, joka on jo valmiiksi samalla ymmärrystasolla. Tämä ilman sarvia ja hampaita.


    • ISingTheCockElectric

      Jörrikkä sitä ja tätä jörrikkä nussii ja pannee mököttää ja mussuttaa, jörrikkä kuorsaa korpi kuusen kannon alla. Jörrikkä on mykkä. Jörrikällä on iso maha.

    • hohohomomummo

      Miksi olet miehen kanssa kun selvästikin voisit paremmin homoliitossa.

    • Anonyymi

      se kai johtuu meidän suomalaisten ujoudesta ja kulttuurista.Naiselle on tärkeää,että mies kertoo tunteista,mutta voin kuvitella,että suhteen pitkittyessä ,näin miehen näkökulmasta ajateltuna voi tuntua turhauttavalta jatkuvasti toistaa samaa fraasia,että esim minä rakastan sinua jne.mies ajattelee,että kun on kerran mennyt esim naimisiin,niin riittää muutaman kerran vuodessa sanoa rakas sanan,mutta nainen vaatii,että pitäisi,joka hetki tai ainakin päivittäin sanoa.Miehestä saattaa tuntua turhalta ja väsyttävältä lausua yhtä ja samaa fraasia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4336
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2209
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1724
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1400
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1195
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe