Illan Ajankohtainen Kakkonen

DoctorT

Näyttää kertovan Seinäjoen Houmharhasta!!

Tutkikaapa porukan teologiset lähteet; Haginilainen menestysteologia pontimena!!Mielenkiintoista nähdä kun tuo kioski hajoaa pirstaleiksi. Eikä ainoastaan tuo home, vaan ihmisten elämä ja usko!

Tästä meillä näyttöä on ihan tarpeeksi torontolaisuuden ja siihen syntyneiden eksytysten jäljiltä. Nokia Mission ja kaikki muut.

Ihme ei ole se, että Seinäjoella halkesi. Emäsrk samalla tavoin hapatettu.

24

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yesterdaybehind
      • vääräsuuntaus

        DoctorT on oikeassa. Samoin Norvanto on hyvä. Nyt sielullinen hämäys korvaa hengellisyyden.


      • Pääkonttori

        Vaikuttaa elävältä seurakunnalta. Tässä on helluntailaisuuden tulevaisuus.


    • yesterdaybehind
    • yesterdaybehind

      Ymmärtääkseni väärin tulkittu, ja sen myötä myös vastoin tekstin merkitystä väärin ohjeellisesti nykypäivään otettu Apt:n kohta.

      Apt.5: 34.".. Mutta neuvostossa nousi eräs fariseus, nimeltä Gamaliel, lainopettaja, jota koko kansa piti arvossa, ja hän käski viedä miehet vähäksi aikaa ulos. 35. Sitten hän sanoi neuvostolle: "Israelin miehet, kavahtakaa, mitä aiotte tehdä näille miehille. 36. Sillä ennen näitä päiviä nousi Teudas, sanoen jokin olevansa, ja häneen liittyi noin neljäsataa miestä; hänet tapettiin, ja kaikki, jotka olivat häneen suostuneet, hajotettiin, ja he joutuivat häviöön. 37. Hänen jälkeensä nousi Juudas, galilealainen, verollepanon päivinä ja vietteli kansaa luopumaan puolellensa; hänkin hukkui, ja kaikki, jotka olivat suostuneet häneen, hajotettiin. 38. Ja nyt minä sanon teille: pysykää erillänne näistä miehistä ja antakaa heidän olla; sillä jos tämä hanke eli tämä teko on ihmisistä, niin se tyhjään raukeaa; 39. mutta jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa. Varokaa, ettei teitä ehkä havaittaisi sotiviksi itse Jumalaa vastaan." 40. Niin he noudattivat hänen neuvoansa. Ja he kutsuivat apostolit sisään ja pieksättivät heitä ja kielsivät heitä puhumasta Jeesuksen nimeen ja päästivät heidät menemään. 41. Niin he lähtivät pois neuvostosta iloissaan siitä, että olivat katsotut arvollisiksi kärsimään häväistystä Jeesuksen nimen tähden. 42. Eivätkä he lakanneet, vaan opettivat joka päivä pyhäkössä ja kodeissa ja julistivat evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta..."

      Ei pidä ottaa "kirjaimellisesti" soveltaen tähän päivään Apt.5:38-39.". Ensinnäkin Apt. on paljolti "narratiivi" tekstiä, kertomusta "alkuseurakunnan ajoista", eikä suoraa opetus kirjoitusta. Toiseksi tulee huomioida terve Raamatun tutkimus alkaen eksegeesista, milloin , millaisena ajakohtana, kuka, kenelle, miksi, jne. Sitten vasta siirtyä "hermeneutiikkaan"

      Kyseessä oli ymmärtääkseni väärän profeetan "testi" lakiliiton säädösten mukaan. Puhuja oli "lakiliiton" alaisuudessa elävä henkilö, "lainopettaja " Apt.5:34. "..Mutta neuvostossa nousi eräs fariseus, nimeltä Gamaliel, lainopettaja, jota koko kansa piti arvossa, ja hän käski viedä miehet vähäksi aikaa ulos. .......... 38. Ja nyt minä sanon teille: pysykää erillänne näistä miehistä ja antakaa heidän olla; sillä jos tämä hanke eli tämä teko on ihmisistä, niin se tyhjään raukeaa; 39. mutta jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa. Varokaa, ettei teitä ehkä havaittaisi sotiviksi itse Jumalaa vastaan."

      Eli piti odottaa ja katsoa jos "hanke tyhjiin raukeaa" , niin se olisi todiste "väärästä profeetasta" , ja sitten olisi "lakiliiton" säädösten mukainen toimenpide ( Apt.5: 33. "Kun he sen kuulivat, viilsi se heidän sydäntänsä, ja he tahtoivat tappaa heidät..." )

      5.Moos.13:1."Jos teidän keskuuteenne ilmestyy profeetta tai unennäkijä ja lupaa sinulle jonkun tunnusteon tai ihmeen, 2. ja jos sitten todellakin tapahtuu se tunnusteko tai ihme, josta hän puhui sinulle sanoen: 'Lähtekäämme seuraamaan muita jumalia, joita te ette tunne, ja palvelkaamme niitä', 3. niin älä kuuntele sen profeetan puhetta tai sitä unennäkijää, sillä Herra, teidän Jumalanne, ainoastaan koettelee teitä tietääksensä, rakastatteko Herraa, teidän Jumalaanne, kaikesta sydämestänne ja kaikesta sielustanne. 4. Seuratkaa Herraa, teidän Jumalaanne, häntä peljätkää ja pitäkää hänen käskynsä, häntä kuulkaa, häntä palvelkaa ja hänessä kiinni riippukaa. 5. Mutta se profeetta tai unennäkijä surmattakoon, sillä hän on julistanut luopumusta Herrasta, teidän Jumalastanne, joka vei teidät pois Egyptin maasta ja vapahti sinut orjuuden pesästä, ja on tahtonut vietellä sinut siltä tieltä, jota Herra, sinun Jumalasi, käski sinun vaeltaa. Poista paha keskuudestasi..."

      Tekstissä mainitaan myös : "......36. Sillä ennen näitä päiviä nousi Teudas, sanoen jokin olevansa, ja häneen liittyi noin neljäsataa miestä; hänet tapettiin, ja kaikki, jotka olivat häneen suostuneet, hajotettiin, ja he joutuivat häviöön...."

      ( "..37. Hänen jälkeensä nousi Juudas, galilealainen, verollepanon päivinä ja vietteli kansaa luopumaan puolellensa; hänkin hukkui, ja kaikki, jotka olivat suostuneet häneen, hajotettiin.." Vaikutti n. vuoden 6 jKr.paikkeilla. Luukkaan tekstissä ehkä henkilöiden nimijärjestys vaihtunut ? Gamalielin puhe on ollut ehkä n. 37 jKr. Mistä tietolähteistä Luukas on tekstinsä koonnut jää avoimeksi. )

      Historioitsija Josefus kertoo Teudaksen esiintyneen ( v.44- 46 jKr. paikkeilla ) profeettana , mutta käyttää hänestä sanaa "goes", mikä tarkoittaisi petturia, taikuria (ulisija ) . Filonin kertomuksessa sana tarkoittaa väärää profeettaa.

      Teudas petkutti ihmisiä lähtemään kanssaan Jordanille omaisuus mukanaan. Teudas lupasi johdattaa kansan virran yli kuten Mooses aikoinaan vei Israelin Punaisen meren yli. Juudeassa valtaa pitänyt Roomalainen maaherra Cuspius Fadus ( vallassa v 44-46 jKr.) hyökkäsi heidän kimppuunsa ja hajoitti koko joukon, surmautti Teudaksen ja otti useita vangiksi

    • DoctorT

      Houm oli juuri niin tyhjää höttöä kuin sen arvelinkin olevan!

      Ei lipsahtanut sen enempää "pastöreilta" kuin avustajiltakaan,julistetaanko kioskilla Jeesusta ja
      koko Sanan totuutta.

      Täydellistä tyhjää, ihan hötön höttöä jossa sielunvihollisella isot toimialueet vapaaseen mellastukseen ja toimintaan niin yksilö kuin yhteisötasollakin.

      Surullista pelleilyä pyhillä asioilla ja ihmisten perimmäisillä tarpeilla.

    • Unilukkari

      Houm-seurakunta edustaa juuri sitä kristillisyyttä, josta Jeesus tuskin löytäisi uskoa tullessaan takaisin maan päälle omiaan noutamaan!

      • Harhaopettajille

        Suurin hengellinen rikos ei ole yksin se, mitä he itse uskovat, vaan se, että he vetävät muita, luottavaisia, tosin itsekin epärehellisiä sieluja (sillä rehellistä ihmistä ja aitoa kristittyä ei voi huijata) mukanaan kadotukseen. Tätä rikosta he eivät voi koskaan kohdaltaan tyhjäksi tehdä. Tehty, mikä tehty.

        Jeesus sanoo, että Hän tulee vaatimaan näiden kadotettujen veret suodaan harhaopettajiensa käsistä, jotka ovat heidän vereensä tahratut.

        Pyhän Hengen pilkkaa ei voi saada anteeksi. Siksi heillä ei ole paluuta ja he menevät aina vain syvemmälle okkultismissaan.

        Katsokaa käsiänne. Kenen veret sinä näet omissasi?


    • Houmissakäynyt

      Ohjelmasta jäi todella pintapuolinen käsitys. Se varmaan tarkoituskin, kun verrattiin nimenomaan toimintatapoja kirkonpiiriin. Paikanpäällä on kyllä eri meininki. Sanoma ristissä, mikä on hienoa.

    • tärkeintä

      Nimim. yesterdaybehind linkitti Norvannon opetukseen, kuinkahan moni kävi Jukka Norvantoa kuuntelemassa? Ylipäätänsä voi olla niin, että me emme useinkaan pysähdy Raamatun Sanan ääressä niin, että annamme Sanan puhua meille tässä ja nyt. Norvannon puheen jälkeen on pakko kysyä, missä toimivat nykyään vastaavat harhaopettajat, omien himojensa seuraajat? Norvanto kuvasi Pietarin kirjaan perusteella tarkasti tuon kaltaisia opettajia ja sitä, että heidän vanavedessään menevät harhaan armon oppiin juurtumattomat. Voisin kuvitella, että vääränlainen oppi uppoaa helposti nuoriin, Raamattua vain pintapuolisesti tunteviin.

      Sama nimimerkki viittaa vanhaan tekstiin, jossa lainopettaja Gamaliel toteaa, että jos jokin oppi ei ole Jumalasta, niin se tyhjiin raukeaa. En näe mitään syytä siihen, miksi kyseinen kohta otetaan esille tässä asiayhteydessä, missä tämä ketju liikkuu. Harhaiseet liikkeet je ei-kristilliset yhteisöt eivät suinkaan ole rauenneet tyhjiin, vaan useat niistä ovat vain voimistuneet ja kestäneet ja kasvaneet vuosisadasta toiseen: hindulaisuus, islam-usko, Jehovan todistajat jne. Kyseisessä kohdassa Gamalielin toteamus on farisealaista oppia siitä, että Jumalan mukainen ihminen tai liike aina menestyy. Näkemyksen tuo esille Gamaliel ja hän edusaa farisealaisia, mutta ei Jumalaa ja Hänen totuuttaan. Jeesus ja Paavali tuovat kirkkaasti esille sen, että ulkoisesta menestyksestä emme voi päätellä ihmisen hengellistä tilaa ja suhdetta Jumalaan. Gamaliel on oppeineen väärässä.

      Seinäjoen Houm Church näytti hyvin samankaltaiselta kuin Australiasta peräisin oleva Hillsong-kirkko. Olen itse käynyt kerran Hillsongin kokoukesssa Lontoossa ja kokous oli näyttävä rock-pohjaisine musiikkeineen, värivaloineen, savuineen ja valoefekteineen. Seurakuntalaiset olivat nuoria tai ns. nuoria aikuisia. TV-ohjelma ei keskittynyt Houmiin, vaan kertoi senkaltaisten, karismaattisten liikkeiden kasvamisesta, kun taas kansankirkosta väkeä on lähtenyt pois. Norvanto esitti puheessaan, että harhaopeissa on ihmistä kiinnostavaa, jotain kristillistä, mutta todellisuudessa julistajat ja opettajat eivät toimi Pyhässä Hengessä, vaan maailman hengessä. Missään nimessä TV-ohjelma ei antanut Houm-kirkosta niin perusteellista kuvaa, että nähdyn perusteella kirkkoa voisi totuudellisesti ja oikein arvioida.

      Muutamia Houm-kirkon nuoria TV-ohjelmassa haastateltiin. Kaikki he kertoivat hyvåstä tunnelmasta, yhteishengestä ja iloisuudesta - viimeinen haastateltava jopa toi esille, että eikö se ole tärkeintä. Ei ole, sanoma Jeesuksen ristin sovituksesta on tärkeintä. Joku voi puhua Jeesuksesta, mutta ei siitä Jeesuksesta, minkä me Raamatusta tunnemme. Houm-kirkon, kuten muidenkin kristilisten yhteisöjen on pysähdyttävät miettimään, viekö annettu sanoma paikallaolijoita parannukseen, tunnustamaan syntinsä ja turvautumaan yksin Jeesuksen ristiin. Se on tärkeintä.

    • tuumija

      Jäin miettimään pastorin sanoja kysymykseen "homopareista". Vastaus oli mielestäni myönteinen. Eikö tämä "srk" ole Raamatun pohjalla? En kuullut myöskään Jeesuksesta mitään. Hauskaa olla pitää, onko se Raamatun mukaista?

      • Unilukkari

        Näin minäkin tuon kyseisen asian ymmärsin. Ei hyvä seuraa tästäkään Houm-touhusta!


    • eipäkolahtanut

      Aika lailla diskomeininki. Se uskonnonlehtorikin vian totesi lopussa toimittajalle, että eikös se riitä että hauskaa on.
      Lopunajan uskovissa on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät todellisen Jumalan voiman ja pyhyyden.

      • Unilukkari

        Aamen!


    • Jeesuseitoimikaan

      Miksi me vanhat sitten emme myöskään ole Jumalan voimassa juuri missään seurakunnassa? Miksi Jumala ei toimi enää keskellämme juuri missään?

      Puuttuuko meiltä jano? Miksi Apostolien teot eivät ole totta meidän keskellämme?
      Me kuitenkin haluamme olla vilpittömiä Jeesuksen seuraajia - miksi Jumala ei voi toimia meidän keskellämme?

      Mihin me olemme kadottaneet alkuseurakunnan Jumalan voiman Pyhässä Hengessä?
      JOS Suomessa vanhoilla seurakunnilla olisi Jumalan voima, ei kai kukaan haluaisi perustaa uutta seurakuntaa - jos sairaat parantuisivat, ihmiset tulisivat uskoon ja tunnusteot olisivat jokapäiväisiä ja todistaisivat, että puhuttu sana on totta?

      Minulla ei ole vastauksia tähän - onko sinulla?

      • yesterdaybehind

        >>>>>>>>>>>>>>

        Miksi me vanhat sitten emme myöskään ole Jumalan voimassa juuri missään seurakunnassa? Miksi Jumala ei toimi enää keskellämme juuri missään?

        Puuttuuko meiltä jano? Miksi Apostolien teot eivät ole totta meidän keskellämme?

        Me kuitenkin haluamme olla vilpittömiä Jeesuksen seuraajia - miksi Jumala ei voi toimia meidän keskellämme?

        Mihin me olemme kadottaneet alkuseurakunnan Jumalan voiman Pyhässä Hengessä?

        JOS Suomessa vanhoilla seurakunnilla olisi Jumalan voima, ei kai kukaan haluaisi perustaa uutta seurakuntaa - jos sairaat parantuisivat, ihmiset tulisivat uskoon ja tunnusteot olisivat jokapäiväisiä ja todistaisivat, että puhuttu sana on totta?

        Minulla ei ole vastauksia tähän - onko sinulla?<<<<<<<<<<<<<

        Sopii pohtia tuleeko oppi "Amerikasta", vai Raamatun pohjalta?

        Raamatun tutkimisessa, ja sen tekstieistä opettaessa tai puhuessa meillä ole oikeutta pakottaa sitä sanomaan, mitä haluamme sen sanovan, ja väittää Pyhän Hengen inspiroineen tämän tulkinnan. On turha odottaa Pyhän Hengen inspiroivan tulkintoja, jotka poikkeavat siitä, mitä teksti alunperin tarkoitti. Sitä vastoin hän on altis auttamaan meitä tekstin alkuperäisen merkityksen ymmärtämisessä ja sen johdonmukaisessa soveltamisessa elämäämme!


      • synnintunto

        "JOS Suomessa vanhoilla seurakunnilla olisi Jumalan voima, ei kai kukaan haluaisi perustaa uutta seurakuntaa "
        Niinhän sitä luulisi, mutta itselleni tuli ajatus, että syy onkin siinä, että nämä uuden srk perustajat haluavat itse olla keskipisteenä. Kaikki tapahtuu MEIDÄN kauttamme.
        En ymmärrä mitä tekemistä on värivaloilla, savulla ym. maailmasta otetulla matkimisella, ei se ketään vie lähemmäs Jumalaa. Se on vain tyhjää höttöä.

        Ilman Jeesuksen ristiä ja anteeksiantamusta, touhu on turhaa, oli miten hauskaa tahansa. Ennen kokouksista tultiin itkien, kun Pyhä Henki kosketti, synnit ja painot jäi sinne.


      • tuumija

        Tähän ei voi sanoa muuta kuin AMEN! Jeesuksen risti ja anteeksiantamus on kallein asia. Ylistys on ihanaa silloin, kun Pyhä Henki on siinä mukana. ei tarvita värivaloja ja turhaa touhua. Särkyneitä ja antautuneita etsiviä sydämiä Herran puoleen ja Herra ilmestyy!


      • synnintunto
        tuumija kirjoitti:

        Tähän ei voi sanoa muuta kuin AMEN! Jeesuksen risti ja anteeksiantamus on kallein asia. Ylistys on ihanaa silloin, kun Pyhä Henki on siinä mukana. ei tarvita värivaloja ja turhaa touhua. Särkyneitä ja antautuneita etsiviä sydämiä Herran puoleen ja Herra ilmestyy!

        Aamen.


    • Laihapoika

      Muuta en tiedä kuin että tämä aika on päin ****** ja ottaa päähän, kun joka asiassa volistaan ihmisoikeuksista ikään kuin tässä maassa muka rääkättäisiin ja kidutettaisiin ihmisiä tai tehtäisiin jotain karkeaa väkivaltaa tms. rasittaa todella nämä uskontoa vastaan reuhuavat tahot, SE, jos mikä on ihmisten vainoamista ja uskonrauhan rikkomista jne. Antakaa nyt ***** olla ihmisten rauhassa ja rukoilla, jos siltä tuntuu. Pitääkö joka asiasta tehdä joku ateistien käännytyksen missio. tarkoitushakuista lokaamista ja hajoittamista. Uskoipa mihin hyvänsä, niin pirun repiviä voimia tämä muistuttaa. Ihmisillä olisi paljon parempi olla ilman näitä joka paikan volisijoita.

    • perkeleenSikiöt

      "Kaikilla näyttää olevan hauskaa, EIKÖ se riitä" !
      sanoo joku nainen josta en nyt sano muuta.
      **********
      Oi Jumala, kuinka kauan minun tulee kärsiä näitä syntisäkkejä?
      "Herra, ota sieluni, EN TAHDO ENÄÄ ELÄÄ"!

    • EnJaksaEnääArmahtaa

      Jumalani, miksi et JO vastaa!
      Nämäkin pienet ja janoiset sielut, (ei "pastorit" ja niiden typerät kana-vaimot) etsivät ELÄVÄÄ vettä, ja pelastusta, mutta heille tarjotaan vain kuolemaan padassa ja myrkkyä !

      joka paikassa on vain loputon jumalattomuus ja oman kunnian, rahan ja maineen etsijät!

      Mitä tekis Mooses tahi Elia !
      ********
      Jumalani, Jumalani, etkö välitä että tuhannet ja tuhannet suomen maassa AJETAAN kadotukseen ja turmiion, näidän perkeleen sikiöiden toimesta !

      Herra, jos et muita löydä, niin KATSO, Jumala KAikkivaltias, HErra Sebaot, julma ja ankara ja äkkipikainen kostaja, TÄSSÄ OLEN !

      Jo riittää HErra tämä loppumaton jumalattomuus, mukamas sinun palvelijoilta.
      Oi jospa tuhoasit koko pohjanmaan!
      HErra, jo riitää, Kuule ja vastaa, älä viivy Herra.

    • DoctorT

      Jos vanhat seurakunnat olisivat pitäneet salinsa ja opetuksensa puhtaina 90-luvun puolen välin jälkeisistä SAASTUTTAJISTA; torontolaisuus pohjana ja aina Hattigh,Howard-Browne, Hill, Koivisto, Jalovaara, Juntunen, Järvinen, Polvijärven pari jne jne jne JA OLISIVAT PYSYNEET TERVEESSÄ OPISSA JA KUUNNELLEET VAROITTAVIA PROFEETTOJAAN, olisi asiat hyvin Suomen Siionissa , Seinäjoella ja muualla.

      Nyt tämä saastutuksen henki on käynyt läpi Hangosta Ivaloon ja jäljet näkyvät.

      Seinäjoella vielä ROMISEE häpeällisesti niin emäsrkssa kuin tässä tekeleessäkin.

    • OvetAvattiin

      Kamalaa. Portit on auki ja se loppuhuipennus oli hyytävä. Se jossa se sisäänottaja noitavaimo riemuitsi riivaajien kanssa. Katsokaa kuinka lapsillani on hauskaa. He tanssivat kohti pimeyttä.

      Voi hyvät ihmiset. Palatkaa hetimiten hiljaisuuteen, ehkä vielä kuulette Jeesuksen äänen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe