Toisen koti, tavaran keruu

Rojuvuorilla

Laitan tälle palstalle, muuta en pikaisen etsinnän jälkeen löytänyt.
Henkilöt A ja B seurustelevat. A asuu pikkukämpässä vuokralla, B:llä on osuus omakotitalosta, ja kookkaampi vuokra-asuntokin.
A on ihmeissään kun kaverin tavaraa on ilman eri sopimisia tullut vähitellen pieneen kotiin, siinä mittakaavassa, ettei A: n oma elämän välttämätön tarvike kunnolla mahdu.
A on toistuvasti kehottanut B: tä viemään tavaroitaan pois, eikä mitään tapahdu. A sitten hiljattain siivosi kotonaan kunnolleen. Mätti säkkeihin vieraat tavarat ja kehotti tiettyyn päivämäärään mennessä B: n toimittamaan tavarasäkit pois. Lisäksi A:n varastossa on B:n tavaroita. Jopa taloyhtiön tiloihin jättänyt yksittäisiä.

A ei voinut ennakolta tietää, että B.llä on ilmeisimmin jokin ymmärtämisen ongelma mitä tavaroihin tulee. Kerää mm.
- esitteitä, kertakäyttömukeja/ruokailuvälineitä, erilaisia purnukoita, muovipusseja vanhaa tavaraa, ilmaisvaatteita, kenkiä, väärän ikäkauden kirjoja, harrastelehtiä, rikkinäisiä juttuja, yms. Eli ihan sälää- eikä mikään ole missään järjestyksessä missään osoitteessa, jossa on tätä "kamaa", vaan se on pussukoissa nyssäköissä, peittäen lattian niin että kulkureitit juuri on. Ja kaapit! Kotonaan ei esimerkiksi astiakaapeista meinaa löytyä astioita kaiken paperitollovarastoinnin, ja käytettyjen muovipussien, pussinsulkijavarastojen, erilaisten sokeripaloja/karkkeja ym. sisältävien ihmenyssäköiden keskeltä.
Tietääkö kukaan mistä tämmöisessä on kysymys? Millä sen saa hillittyä, että edes toisen ihmisen koti on toisen ihmisen- oikeasti, eikä mikään roinankeruuvarastotila, josta jokikinen vapaa neliösentti pitää täyttää?
Toistakymmentä säkkiä odottaa partsilla hakijaa. Kunhan nyt A saa autoaan siivotuksi (mitä ei ole koko seurusteluaikaan vielä tapahtunut- aina on yhtä täysi, kuskin jalkatilaa myöten, rojua...)
Onko niin, että asukas itse on vastuussa vieraansa sopimatta kantamasta rojusta? Jos, ja tyyppi ei hae rojujaan ukaasin mukaisesti, onko A henkilöllä oikeus viedä roju kaatikselle(vuokrata auto sitä varten, ja kuka muuten laskun maksaa?) Taloyhtiön roskiin ei moista rojumäärää voi laittaa- ja osa siitä on kierrätyskelpoista tavaraa.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saippuasarja

      A pettää B:tä henkilön C kanssa! Saako B tietää salasuhteesta, tuleeko ero?

    • alkupää

      Väärin. A on tässä se toisen roinasta kotonaan- jo partsilla asti- kärsivä osapuoli. Myös B:n oma kämppä, ym. muitakin tiloja on täytetty tavaralla.
      Pettojutuista tässä ei o kyse. A siis muka on vastuussa roinan hävittämisestä, jota ihan muualla virallisesti asuva, on kysymättä pyytämättä kantanut kotiin, jossa A asuu? virhe aloituksessani, siis henkilö B ei saa oikeasti- jostai käsittämättömästä syystä, autoaan muka siivotuksi... liki kattoon asti. Arvatkaapa mitä. Sitä roinaa! Että kulettaisi kamojansa...
      Sanooko laki mitä on säilytettävä, jos aikaraja rojulle on annettu?

    • Suhdekolari

      Mielestäni A on menetellyt oikein antaessaan ( kohtuullisen ajan ja ) takarajan rojujen poisviennille. Ellei poisvientiä ole tapahtunut on tavara siirtynyt A:n omistukseen ja hän saa menetellä sen kanssa kuten haluaa. Sitä tavaraa voi viedä pienissä erissä pari muovipussia kerrallaan talon jätekeräykseen, ei sitä kaikkea tarvitse kaatopaikalle viedä ja siihen autoa hankkia. Kierrätettävän tavaran voi myydäkin.
      Ettei B pääse syyttämään tavaran hukkaamisesta tai muusta, niin kysyisin lakipalstalta:
      * Pitääkö ilmoitus olla kirjallinen todistajat vai riittääkö pelkkä kahdenkeskinen suullinen ilmoitus ( ilmeisesti tuossa vaikuttaa tavaran arvokin, mutta B saattaa väittää mitä vaan, joten tekisin kirjallisena todistajien kera ).
      * Onko olemassa jokin vähimmäisaika uhkauksen antamisesta takarajaan poisviennille.
      Pykälät pitäisi nähdä eikä nojata johonkin pelkkään palstalla hölöttäjään.
      http://keskustelu.suomi24.fi/yhteiskunta/laki-ja-rikos/laki

    • alkupää

      Niinpä... että itse roinan kehittäjä ei oikeasti muka ole vastuussa siitä roinasta? En lähtis ihan tuosta, kiireajat tulossa ihan omaan elämään, että ongelma pitäisi hoitaa- vissiin kärsivän osapuolen, setelirahalla, pois alta. koitan VIELÄ saada tyyppiin vauhtia, mutta pääsiäisenä... tyypin rojua on todennäköisesti kotona.
      Siis on laillista täyttää toisen hallitsemat, maksamat tilat- ja niinkuin tavallaan sitten "Ei muista", ei halua... Miksen itse ole noin koskaan toiminut?

      • Suhdekolari

        Aloituksesta sain käsityksen, että B on tuonut ajan mittaan A:n _suostumuksella_ tavaroita ja nyt vasta A on kieltänyt sen ja vaatinut poisvientiä, niin mitään laitonta B:n taholta ei ole tapahtunut. Jos B:llä on ollut tilan avain ja tuonut tavaroita ominpäin ilman A:n suostumusta, niin asia on jonkin verran toinen.
        Tarkenna siis.
        Ja rahallahan toki selviää ( melkein ) kaikesta.


      • Alkupääkin

        Suostumusta tässä ei ole ollut, vaan TUOTU, lupia kysymättä. Ja nimenomaisen kiellon tuoda rojua jälkeenkin tuonut tuota rojua. Mitta tuli täyteen.
        Oletus nyt kumminkin on, että kun kerran tai kahdesti tai kymmenesti on sanonut, ei, se olisi kuultu. Ei mene niin perille.


      • Suhdekolari
        Alkupääkin kirjoitti:

        Suostumusta tässä ei ole ollut, vaan TUOTU, lupia kysymättä. Ja nimenomaisen kiellon tuoda rojua jälkeenkin tuonut tuota rojua. Mitta tuli täyteen.
        Oletus nyt kumminkin on, että kun kerran tai kahdesti tai kymmenesti on sanonut, ei, se olisi kuultu. Ei mene niin perille.

        No on siinä molemminpuolin kummallista toimintaa. Ulko-ovessa luulisin olleen lukon eikä B ole murtautunut tilaan, joten sisään on päästetty. Ei A tuossa aivan osaton ole, mutta ehkä kyvytön hoitamaan omia asioitaan.
        Oleellista on varmistaa ettei B pääse väittämään rojun seassa olleen jotain arvokastakin ( tunnetasollakin ) ja se pitäisi varmistaa B:ltä itseltään esim. tunnistettavien videoiden avulla tai ulkopuolisten todistajien läsnäollessa. Sinä C saatat sukulaisena olla kelvoton siihen.
        ”En lähtis ihan tuosta, kiireajat tulossa ihan omaan elämään,” Tämäkin viittaa jotenkin A:n kyvyttömyyteen, kun tarvitaan C:tä mukaan rojun poistoon.


      • Alkupääkin

        Ei tässä mitään C:tä ole olemassa, vaan ihan A kyselee. Eihän mikään C tässä roinasta halua eroon, vaan A, B:n kantamasta rojusta.
        Pitäisi, kylään tulijankin tietää mistä tilasta viulut maksaa kukakin, ja osata edes lupa kysyä. Oletus nyt kumminkin on että kun joku ihminen tulee, tuo- itsensä. Lähtee niin vie itsensä, ja mahdolliset mukanaan olleet. Kun yhteisasumisista ole sovittu etukäteen mitään, saati minkään roinan varastoinnistakaan.
        Itse käsittelen asiaa näin ainakin. Enkä voinut edes kuvitella tällaista, kun en itse toimi moisella tavalla toisia kohtaan. Korkeintaan sen normaalin tuiaisen vien. Jotain kahvia/kahvileipää. Ehkä ateriatarvikkeet ja silleen...
        Miten helkkarissa uskaltaa ketään enää päästää kyläänkään?


    • ABC_ja_D

      Kun olette pois sieltä kämpältä, otat yhteyttä henkilöön D, D voisi vaikka "varastaa" ne roinat, oikeasti jätät oven auki ja D käy pöllimässä turhat rojut.

    • Asiallinen123

      B:n pitäisi mennä terapiaan, koska on ns. hoarder eli hamstraaja. Se kertoo psyykkisistä ongelmista, on tullut hylätyksi lapsena ja hakee turvallisuuden tunnetta hamstraamalla tavaraa tms. Näistä on ollut vaikka kuinka paljon "laadukkaita" tosi-tv ohjelmia. Ongelma ei katoa itsestään vaan pahenee ja pahenee kunnes B on täyttänyt jokaisen paikan tavaralla. Tilanne on jo nyt aika paha jos hän on oman autonsa ja asuntonsa lisäksi alkanut tunkea tavaraa A:n kotiin. A:n kannattaa nyt ilmoittaa B:lle takaraja: kaksi viikkoa aikaa viedä tavarat pois A:n kodista, sen jälkeen A voi tilata jätelavan ja heittää tavarat menemään. Huom. jos B on täysin kykenemätön toimimaan asiassa tulee jätteiden poistokulut todennäköisesti A:n maksettavaksi. Mutta kun terapiassa on käyty ja B parantunut psyykkisistä ongelmistaan hän todennäköisesti haluaa maksaa takaisin. Ja toisaalta ehkä joku muutama satanen on pieni hinta siitä, että saa kotinsa takaisin itselleen ja tavarat veke käytäviltä.

    • Roskiinvaan

      Onpas ap:llä pitkä vieteri. Jolle tuo B ole missään vaiheessa asunut A:n luona, ei nuo vuokralaisen tavaran hävittämistä koskevat lait mitenkään koske tätä tilannetta. Roskiin vaan, sanon minä. Ei tuo tauti parane, lähde vaan uusille markkinoille. Ei tuollaisen kumppanin kanssa voi perhettä perustaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe