Onpas levyn arvostelijat vähissä!

eikö_hetkauta

Uus levy ollu kuunneltavissa lähes koko päivän eikä vieläkään kunnon levyarvostelua täällä palstalla.

98

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sanonnyttästäjotakin

      Joopa joo... Vaatii parempaa paneutumista tämä tekele. Jaksoin olla sekaantumatta etukäteen ja levy kerran kuunneltuna vaikea sanoa tarkemmin. Tärkein tuli heti esille eli bändille tilaa. Kaikki peukut nousi Empulle. Peukut Tuomaksen vanhalle urkusoundille ja pianon nosto ylös. Troyn osuus yllätti, hyvinkin vähän esillä. Täytyypi instrumentaali nyt ensin käydä läpi. Totuus löytyypi sieltä :)
      Yksi juttu nyt hämmentää. Tämä eepos(The Greatest S...) jotenkin menee käsijarrut päällä. Tuntuu kesyltä toistaiseksi. Pitää keskittyä kunnolla. En ole pettynyt, kuin yhteen biisiin.
      Kyllä näitä nyt voisi arvostella kunnollakin, biisi kerrallaan jospa kerkeis.
      Ai niin, jos joku väittää levyn olevan vanhoja riffejä täynnä ym. toistoa, niin ei muuten mitenkään pidä paikkaansa. Osoittaa sitten tarkat kohdat, koska en löytänyt ainuttakaan.

      • Hopolais-dejavu

        Tällä uudella levyllä ON häiritsevän paljon aiemmilta levyiltä "kopioituja" juttuja:

        - Shudder Before The Beautiful:n intro/perus kitarariffi muistuttaa hyvin vahvasti Master Passion Greed:ia

        - Élan:n kertosäkeen sointukulku on tismalleen sama kuin Storytime:ssa ja Roope-levyn A Lifetime Of Adventure:ssa

        - Räikein ja itseäni häiritsevin yhtäläisyys löytyy Alpenglow:n introsta, joka on käytännössä yks yhteen Bye Bye Beautiful:n intron kanssa. Ainoa ero on se, että synasoundi on vaihtunut jousiin.

        - Yours Is An Empty Hope:ssa, alun orkesteripläjäyksen jälkeen kitara alkaa soittaa samantyylistä kuviota kuin Dark Chest Of Wonders:n alussa.

        Näitä dejavu-hetkiä saattoi olla enemmänkin levyn aikana, mutta nämä tulivat nyt ensimmäisinä mieleen. Hyvältähän tuo levy silti kuulostaa, siitä ei pääse mihinkään.


      • listentothemusic

        Muutamat tuttuudet ei häiritse minua ollenkaan, ne ovat vaan pieni osa uusia, paljon mielenkiintoisia elementtejä sisältävissä kappaleissa. Shudder Before The Beautifulin kitarariffi tuo minun mieleeni enemmänkin Storytimen tunnelman, sen hevimmän liven Wackenissa 2013. Ainoa selkeästi jo korvaan "särähtävän" tuttu on siellä Yours Is An Empty Hopessa oleva Dark Chest... -kuvio. Vaikka olen kuunnellut vanhat levyt ties kuinka moneen kertaan, myös Roope-levyn, niin eipä mitään sen vakavampia dejavu-tunteita tullut. Kuuntelenkin enempi kokonaisuutta.


    • pitääkuunnellauseammin

      Olen nyt kuunnellut useamman kerran ja täytyy sanoa, että Holopainen on itse aivan oikeassa: preludit, väliaika ja sitten itse kohokohta, joka on tietysti taideteos nimeltä Greatest Show on earth, joka tulee aikaa myöten takuuvarmasti vääntymään fanaatikkojen piireissä Greataest song on earthiksi...on jo kyllä aika sinfoninen teos lähestulkoon, tuskin aivan kaikki innostuvat - minulle se on parasta mitä NW on koskaan saanut aikaan. Vaikka edelleenkään en voi antaa anteeksi sitä että Ms Jansen saa käyttää upeaa oopperaääntään vain 2 minuuttia:(

      Loput biisit nyt ovat sitten aika perus-Nightwishia, joista moshaavat pikkupojatkin varmaan tykkäävät. Decades in the Sun on taas upea balladi, jossa Floor pääosassa- 10 points.

    • Vanhempi_Harrastaja

      Täytyy olla aika paljon nestettä päässä, jos oikeasti pitää tätä uutta levyä jotenkin vallankumouksellisena tai nerokkaana rock-musiikin kentässä.

      Käytännössä kaikki enemmän musiikkia kuunnelleet huomaavat, että levy on varsin lattea, jopa mitäänsanomaton. Esim. huippurumpali Hahdon panosta ei ole hyödynnetty ollenkaan ja kitaristi (varmasti sinänsä mukava mies) ei ole saanut aikaiseksi yhtään kiinnostavaa sointikulkua. Leadit laulavan vokalistin suoritus on hyvin tavanomainen, hänen tasoisiaan löytyy maailmalta valtavasti.

      Nightwish eroittui tunnetusti aikoinaan selvästi power-metallin kentässä, "nykyversio" on taas niin mitäänsanomaton, ettei käteen oikein jää mitään.

      Sinänsä on myös mielenkiintoista, miten tätä Holopaista pidetään jotenkin erittäin lahjakkaana säveltäjänä, mutta on vaikea nähdä tämän nykyisen albumin valossa minkäänlaista näyttöä tästä. Levyllä on esimerkiksi instrumentaalikappale, jossa kärkenä on säveltäjän oma instrumentti, siis piano / koskettimet. Kappaleesta ei jää käteen yhtään ja se muistuttaa lähinnä jonkin peruspätevän opiskelijan ns. "vasemmalla kädellä" tekemää harjoitusta.

      Tietyn munattomuuden voisi ehkä antaa anteeksi, jos materiaalista edes löytyisi tarttuvia pop-koukkuja, mutta kun niitäkään ei ole... Musiikki tulee ja menee, eikä siitä jää käteen oikeen mitään. Tietysti jos tämän Holopaisen tarkoituksena on ollut tehdä Hollywood-henkistä, sisällätöntä tunnelmamusiikkia, niin siinä hän on onnistunut kyllä.

      Mutta puheet merkittävästä musiikista tai jopa taiteesta voi kyllä unohtaa kokonaan.

      • varoetteinenäkasva

        HerraJumala tätä trollaamisen määrää, voiko todella jonkun toisen menestys ja lahjakkuus saada aikaiseksi näin paljon pahaa oloa. Sen lisäksi että Nightwish luo tätänykyä parasta ja mielenkiintoisinta musiikkia toimii se myös terapeuttisena kanavana negatiivisten tunteitten ulostamisessa. Vain maailman paras pystyy tähän, ähäkutti \m/


      • seonniin
        varoetteinenäkasva kirjoitti:

        HerraJumala tätä trollaamisen määrää, voiko todella jonkun toisen menestys ja lahjakkuus saada aikaiseksi näin paljon pahaa oloa. Sen lisäksi että Nightwish luo tätänykyä parasta ja mielenkiintoisinta musiikkia toimii se myös terapeuttisena kanavana negatiivisten tunteitten ulostamisessa. Vain maailman paras pystyy tähän, ähäkutti \m/

        Kateus on suomaalaisten perisynti-

        Mutta siitä vaan, ei se ainakaan hyvää tee...


      • SokeaFanitusOnSokeaa
        seonniin kirjoitti:

        Kateus on suomaalaisten perisynti-

        Mutta siitä vaan, ei se ainakaan hyvää tee...

        Mitä varten sitten löytyy iso joukko ulkomaalaisia yhtyeen musiikin kuuntelijoita joiden mielestä uusin levy on täysin mitäänsanomaton ?

        On myös aika erikoista, että jos asiallisesti kertoo miksei pidä Holopaisen musiikista, niin tämä on sitten trollaamista...


      • vielävanhempiharrastaja

        Tuollaiset asenteelliset ja rajoittuneet tarjaholikkien "levyarvostelut" ovat hanurista, samaa asiantuntematonta scheissea edelleenkin. Suomi, pienisieluisten kadehtijoitten maa.


      • nähtykuulut

        Trolli ei tarkoita kirjoittajaa, jonka mielipide eroaa valtavirrasta. Allekirjoitan Vanhemman Harrastajan kommentit. Levy on mieIikuvitukseton, mitäänsanomaton, itseääntoistava.


      • vähän_jalometallia

        Olen samaa mieltä kanssasi. Liian tavanomaista. Täytebiisejä ja jopa luokattoman huonolta kuulostavia biisejä levyllä. Weak Fantasy on ihan karmeeta kuultavaa, Eyes of Sharbat Gula on levyn turhin "biisi" Se ei edes ole Nightwishiä. Vika biisi on jotenkin sellainen, ettei sitä pari kertaa kuunneltuaan edes viitsi aloittaa enää kuuntelemaan. Tuomas on antanut Marcolle liikaa tuota biisintekovastuuta ja olenkin varma, että nää korvissani "paskalta" kuulostavat biisit ovat hänen tekeleitään suurelta osin.
        Mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Levyn parhaat biisit ovat ehdottomasti. Edema Ruh ja Endless Forms Most Beautiful.
        Sanompahan vain senkin, että Nightwish oli parhaimmillaan silloin kun Tuomasta vitutti ja aggressiot piti purkaa biiseihin. Nyt ei ole enää purnattavaa vaan vaimon hellä syli ja unelmien talo sekä tietysti muutama miljoona euroa tilillä.
        Tää levy on ittelle vähän sellainen pettymys kuin odotinkin. Olis ollu mahdollisuuksia revitellä rankemminkin, mutta mitäpä sitä maailman top5-rumpalin taitoja hyödyntämään. Emppu ei olis junttakomppeineen pysynyt enää kyydissä. Miksei Nightwishissä ole kahta kitaristia. Emppu on niin puhdas komppaaja kuin olla ja voi. Joku kunnon tiluttelija liidaamaan niin johan syntyisi eri jälkeä.

        Mutta ehkä seuraavalla levyllä.. siis kaksi kitaristia ja vittuuntunut Tuomas niin hyvä tulee.


      • 1996-2015

        Tää levy on tehty vain siksi, kun löytyi hyvä laulaja ja kaikki tykkää vielä soittaa. Tietynlaista laskelmointiakin on levynteossa ollut. Ei ole kovin rankkaa kamaa mukana, jotta se 10-vuotias ateistin alku Timokin voi levyä kuunnella traumatisoitumatta. Ja onhan siellä Timoa niin kovasti kiinnostavia Gorillan ääniä mukana. Alakupammaus ja kaikki. Timo ei onneksi vielä tiedä, että Nightwish teki juuri viimeisen albuminsa. Kun intohimo puuttuu jäljelle jää latteus. Silloin on parempi lopettaa heti!


      • Vanhempi_Harrastaja
        1996-2015 kirjoitti:

        Tää levy on tehty vain siksi, kun löytyi hyvä laulaja ja kaikki tykkää vielä soittaa. Tietynlaista laskelmointiakin on levynteossa ollut. Ei ole kovin rankkaa kamaa mukana, jotta se 10-vuotias ateistin alku Timokin voi levyä kuunnella traumatisoitumatta. Ja onhan siellä Timoa niin kovasti kiinnostavia Gorillan ääniä mukana. Alakupammaus ja kaikki. Timo ei onneksi vielä tiedä, että Nightwish teki juuri viimeisen albuminsa. Kun intohimo puuttuu jäljelle jää latteus. Silloin on parempi lopettaa heti!

        Osuva arvio.

        Muistan lukeneeni aikoina, olisiko Soundi-lehden haastattelussa, Tuomas Holopaisen sanoneen että kaikenlainen laskelmointi on musiikin syöpä... Jotenkin näin.

        Nyt kuitenkin tämä Nightwish / Holopainen ovat vähän kuin Nokia ja Jorma Ollila ennen tuhoutumistaan. Ei kyetä oikein uudistumaan ja pelataan varman päälle jotta bisnes pyörii. Nightwish on nykyisin varmasti Suomen suurimpia yksittäisiä bisneksiä bändin ympärillä ja tämä varmasti vaikuttaa siellä takaraivossa. Vaikka sitä ei koskaan ääneen myöntäisi.

        Sinänsä olisi mielenkiintoista tietää, eikö tämä Holopainen oikeasti kuule kuinka hän on tehnyt vanhoista kappaleistaan uusia versioita ? Ja tietysti se, että eikö kenelläkään lähipiirissä ollut rohkeutta sanoa tätä ääneen ? Luultavasti ei, varsinkin jos oma palkka on kiinni bändin toiminnassa.


      • HC6NO8P15

        Kommentit kuvastavat toosi musiikkifriikkien analyyseiltä, sellaisilta jotka kuuntelevat juuTuubiin varastetusta levystä 10 sekunnin alut.
        Toisaalta suurin innoitus lähtee pohjattomasta kateudesta herra Holopaista, hänen bändiään ja hengentuotteitaan kohtaan.


      • asiallinenharrastaja

        Mitäpä näistä nimimerkin takana piileskelevistä muutamasta tee-se-itse "kriitikosta". Hyttysen pieru Saharassa. Kyseessä ei todellakaan ole "varman päälle" levy, kun Floor ei laulakaan odotetulla tavalla eikä sitä hevijunttaustakaan löydy loppujen lopuksi niin paljon kuin luultiin.


      • todellakateellinen
        varoetteinenäkasva kirjoitti:

        HerraJumala tätä trollaamisen määrää, voiko todella jonkun toisen menestys ja lahjakkuus saada aikaiseksi näin paljon pahaa oloa. Sen lisäksi että Nightwish luo tätänykyä parasta ja mielenkiintoisinta musiikkia toimii se myös terapeuttisena kanavana negatiivisten tunteitten ulostamisessa. Vain maailman paras pystyy tähän, ähäkutti \m/

        Ihme juttu kun he, jotka eivät pidä jostain helvetin Nightwishista ja Holopaisesta, ovat trollaajia tai "kateellisia".

        Mun mielestä Nightwish on todella oksettavaa, etovaa ja imelää paskaa enkä pidä siitä pätkääkään. Tällainen eräänlainen "hevi"huoruuden ja -homouden imelin esitaistelija, joka on kokonaisuudessaan täysi paska, mutta erityisesti kosketinsoittaja imelyydessään ja ylimielisyydessään tekee siitä erityisen etovan.

        Ja mitä tähän "lahjakkuuteen" tulee niin tämä imelä nokka"mies" on aikoinaan keksinyt jonkun Tarja Turusen avulla halvan goottikaavan, jolla toistaa imeliä ocean-paskojansa vuodesta toiseen. Basistiksi on lisäksi otettu joulupukki, jonka parta on kuulemma pyhä.

        V. 2005 jälkeen (jolloin Holopaisella viimeistään nousi kusi lopullisesti päähän), bändin toiminta on ollut lähinnä naurettavaa teatteria. Keskiössä tämän imelän teatterin ylläpitoon on ollut kuka milloinkin on ollut laulajana ja kuka heistä on ollut paras. Ensin oli Tarja, sen jälkeen laulutaidoton Anette ja nykyään lähinnä hirveä muistuttava, järkyttävä lotko, joka laulutaidoiltaan asettuu kahden em. välimaastoon.

        Voitte nimitellä ihan miksi vain. Kateelliseksi, trolliksi tai miksi hyvänsä muuksi. Se ei mielipidettäni muuta.


      • winwin0944
        todellakateellinen kirjoitti:

        Ihme juttu kun he, jotka eivät pidä jostain helvetin Nightwishista ja Holopaisesta, ovat trollaajia tai "kateellisia".

        Mun mielestä Nightwish on todella oksettavaa, etovaa ja imelää paskaa enkä pidä siitä pätkääkään. Tällainen eräänlainen "hevi"huoruuden ja -homouden imelin esitaistelija, joka on kokonaisuudessaan täysi paska, mutta erityisesti kosketinsoittaja imelyydessään ja ylimielisyydessään tekee siitä erityisen etovan.

        Ja mitä tähän "lahjakkuuteen" tulee niin tämä imelä nokka"mies" on aikoinaan keksinyt jonkun Tarja Turusen avulla halvan goottikaavan, jolla toistaa imeliä ocean-paskojansa vuodesta toiseen. Basistiksi on lisäksi otettu joulupukki, jonka parta on kuulemma pyhä.

        V. 2005 jälkeen (jolloin Holopaisella viimeistään nousi kusi lopullisesti päähän), bändin toiminta on ollut lähinnä naurettavaa teatteria. Keskiössä tämän imelän teatterin ylläpitoon on ollut kuka milloinkin on ollut laulajana ja kuka heistä on ollut paras. Ensin oli Tarja, sen jälkeen laulutaidoton Anette ja nykyään lähinnä hirveä muistuttava, järkyttävä lotko, joka laulutaidoiltaan asettuu kahden em. välimaastoon.

        Voitte nimitellä ihan miksi vain. Kateelliseksi, trolliksi tai miksi hyvänsä muuksi. Se ei mielipidettäni muuta.

        Ootko kenties Kurkelan ex-mies? Sieltäkö vihasi kumpuaa? Holopainen vei vaimosi ja ihan tuolleen vaan :D Heh heh. Kyllä itteäkin vituttaisi.


    • muusamenijo

      Holopainen ei ole tehnyt uutta biisiä sitten vuoden 2005 jälkeen. Kaikki sen tietää mutta tyhmä fani ostaa tämän uusimmankin tilkkutäkkikopioinnin.

    • hienokiekko

      Uusin toimii tunteen tasolla tuoden mieleen Tarjan ajat. Lätty on kaikin puolin hyvin toteutettu, mutta päällimmäiseksi jäi mieleen elämä, mitä yllättävää kyllä löytyy kaiken tekniikan syövereistä. Suorastaan innostuin läpikuultavasta myönteisyydestä, vokalistien yhteistyöstä ja värikylläisyydestä. Paketti on nyt niin hyvin kasassa, että en näe yhtyeen ja levyn menestymiselle mitään esteitä. Ostan varmasti.

      • juukyllävaan

        Ja sitä myönteisyyttä tarvitsisi moni pieni vihreä mies, niin ei olisi niin vaikeata elämä.


    • kukamitä

      Once huono Holopainen ei vaan osaa.....

    • Nosanoinkumminkin

      Täällä kun peräänkuulutettiin arvosteluja, niin onko se nyt niin, ettei sitä rehellistä mielipidettään saa kertoa? Jos joku haluaa kuunnella samoja riffejä ja sävelkulkuja samalta artistilta vuosi toisensa jälkeen, niin sen kun vaan, joittenkin mielestä se on paikalleenjuuttumista. Se, että lyriikoiden aihepiiri vaihtuu ei minulle ainakaan riitä, koska ne ovat itselleni aina se levyn kiinnostamattomin puoli.
      Lisäksi Floor kuullostaa tylsältä, enkä vertaa häntä Tarjaan vaan Anetteen (Tarjakin kuullostaa usein aika tylsältä).

      • tulipatöräytettyäjoo

        Saahan sen kertoa, mutta jos se on outo, niin tietysti siitä tulee sanomista. ;)


      • todellakateellinen

        Ei saa kertoa.

        Holopaista pitää nuoleskella ja palvoa.
        Muuten olet trolli ja kateellinen.


    • pitkäodotus

      Ensimmäisen kerran täytyy sanoa että NW:n levy oli pettymys. En minä kaikista kappeleista aiemmillakaan levyillä ole pitänyt mutta kuitenkin olen ollut iloisesti yllättynyt. Ei se levy huono ole mutta kuten joku aiemmin täällä kirjoitti lattea. Floorin laulutaidot eivät oikein päässet täysiin oikeuksiinsa. Odotin kyllä enemmän.

      • ostappasitten

        Eipä sitten muuta kuin Kotiteollisuuden tai jonkun muun kolmen soinnun orkesterin (onko Kotiteollisuus edes kolmen?) levyä kuuntelemaan ja hyvää matkaa.


    • Great_Album

      Kylläpä jotakuta nyt harmittaa levyn kriitikoilta saamat hyvät arvostelut... No, hienoa jos täällä anonyymina höyryäminen helpottaa omaa oloa. Selkeää v*ttuilun tarvetta havaittavissa. Tartutaan joihinkin yksityiskohtiin eikä nähdä metsää puilta. Ei levystä tietenkään ole pakko pitää, mutta harvoin näkee asiallista kritiikkiä foorumeilla, täällä varsinkaan.

      • neonnäitä

        Propellipäitä, mutta nekin ovat oikeutettuja mielipiteeseen, sekin pitää muistaa...


      • Great_Abum

        Tietysti jokaisella on oikeus mielipiteeseen, mutta ei sitä tarvitsisi vessanpytystä onkia. Puolin ja toisin hieman harkintaa sanavalintoihin.


    • flooronparas

      Mikä eniten itseäni häiritsee niin alpenglowin ja bye bye beautifulin yhtäläisyys.. Mutta alpenglow silti hyvä. The greatest show on earth on taas sellainen taideteos jotai ei ennen ole kuultu! Tykkään. Ostan seuraavankin levy. Dpp silti paras.

    • JurrinYkä

      Endless Forms Most Beautiful sisältää upeita melodioita, kuten Tuomaksen sävellykset suurimmalta osalta. Jos joku kohta tai riffi muistuttaa jotain aikaisempaa, eipä tuo levyä huononna.
      Endless Forms Most Beautiful on niin hyvin paketissa että siitä puuttuu aikaisemmilta levyiltä tuttuja epäbalansseja. Solisti laulaa hyvin, mutta häntä ei ole laitettu ulvomaan Tarjan tapaan, ei ole mahdottomia korkealta ja kovaa reivyksiä - siksi se kai joidenkn mielestä on pliisu.
      Samoin Kaitsu, Emppu ja Troy pystyisi paljon enemmän sooloilemaan, muuta riveistä lipeäminen ei kuulu levyn luonteeseen.
      Endless Forms Most Beautiful on ehkä massiivisuudesta huolimatta valmiimpi kun yksikään aikaisempi pitkäsoitto. Eihän Nightwishissa ole nyt ainuttakaan huonoa lenkkiä, kuten vaikka DPP:n aikoihin. Silloin kaikki kuuntelivat varpaat kipparassa selviääkö Anette laulussaan levyn loppuun.
      Tosiaan levyn balanssi ihan näillä paskoilla PC:n äänikamoilla on paras mitä Nightwishilla on koskaan ollut. Alapää on tukeva, mutta ei mene yli, soittimet, kuorot ja isobändi erottuu, mutta ei liikaa.
      Kuten aina jo nyt YouTubessa covereita pukkaa, huonosta materiaalista ei covereita tehdä.

      • kaveritkertoo

        "Kuten aina jo nyt YouTubessa covereita pukkaa, huonosta materiaalista ei covereita tehdä", niin totta kuin olla saattaa, näin sosiaallisen median aikakautena hyvän musiikin kaava voitaisiin jo julkistaa. Mitä enemmän tulee covereita YouTubeen niin sitä paremmasta musiikista on kysymys. Nightwish pärjää aika hienosti näissä karkeloissa,


      • endlesserabeautifulocean

        "Endless forms most beautiful", hoh hoijakkaa.

        Kylläpä kiinnostaa jo pelkkänä nimenä. Saisko vielä sanat "era" ja "ocean" kaupan päälle? Entä homopaisen stetsoni?


    • aapro33

      Tämän pumpun ehdottomasti paras kokonaisuus, levyn viimeinen finaali on huikea.Hienoa että suomessa osataan!

    • fanifani

      Hyvän levyn ovat taas väsänneet ja suosio vaan lisääntyy ympäri palloa. Mutta jos yhtyeen pitäisi uudistua, niin ehkäpä toinen kitaristi empun kaveriksi olisi hyvä lisä. Semmoinen kitaristi, joka pystyy myös kunnon tilulilu revityksiin. Samalla sävellyshommaa voisi jakaa muillekin, niin hyvä kun tuomas siinä onkin. Hmm... A.kabanen olisi kai vapaalla. No, itsepähän tekevät niin kuin parhaaksi näkevät. Ai niin. Floor on paras näistä kolmesta nähdystä solistista, tovottavasti ei enää laulajavaihdoksia.

    • sanonnyttähänkinjotain

      Kyllä tämän levyn instrumentaali on käsittämättömän upea. Luulin Oncen instrumentaalin olevan ylitsepääsemätön, mutta nyt on todella hienoa musisointia. On oikeastaan huvittavaa, miten nämä kaksi eri tallennusmuotoa voi kumota ajatuksia niin totaalisesti. Instrulla esim. Our Decades... on mahtava bändi-versio ja taidokasta musisointia kun taasen varsinaisella cd:llä on melkeinpä kipattava Higher Than Hope ja A Lifetime of Adventure sekamelska. Vaikkakaan ei huono, mutta sopivasti ärsyttävä. My Walden on täytepiisi kummassakin versiossa samoin kun Edema Ruh. Ilman Empun kitarointia Edema on itselle taas sopivaa taustamusaa, johon ei juurikaan muuton kiinnitäisi huomiota. The Eyes of Sharbat Gula... rakastan suorastaan tätä, aivan upea omalla tavallaan. Todellakin tässä varmaan löytyy sitten 5-6 uutta biisiä lavoille. Levyn neljä ensimmäistä varmoja ja voin vain kuvitella miten tulevat jyräämään kaiken tieltään, paitsi nyt Elan tietysti pakostakin varmaan mukana.
      Levyllä on siis heviä, Shudder Before The Beautiful, Weak Fantasy, Endless forms Most Beautiful, Yours Is An Emty Hope. Näistä albumin paras genressä ehdottomasti Weak Fantasy. Marcon tekele siis, kuten on Romanticidekin. Ehdottomasti minun progehevi makuuni parasta Vissyä.
      On sitten taas erikseen irkkusessiot. Sopivasti kaunista ja toimivat Floorin kauniin äänenkäytön kanssa yhteen. Vaikea keksiä mitään negatiivista Floorin osuuksista yleensäkään. ehkä odotin kanssa enemmän revittelyä, mutta sovituksethan voi muuttua keikoille vähän rosoisemmiksi.
      Sitten tämä levyn kolmas maailma. The Greatest Show On Earth. Tähän on siis maailma jo itsessänsä. Kappaleella on sielu. Hukkasin sen välillä, mutta aina se loppua kohden taas löytyi. Hienoa ja kaunista. Tulee kestämään kuuntelua pitkään kuten Pink Floydinkin mestarilliset teokset. Tämä kappale on monella tapaa niin herkkä ja tasoja on monta ja kuitenkin kaikki päättyy. Päättyy mihin. voi jokainen kuvitella.
      Sitten taasen, vaikkakin olisin ymmärtävinäni Tuomaksen sielunmaailmaa, niin se ei tarkoita että ymmärtäisin hitokseen vaikeita lyriikoita. Tällöinhän pelkkä musiikin arvostaminen ei välttämättä riitä.

      • sanontämänkinvielä

        Niin, jäi sanomatta että Floorilla on erityisen toimiva ABBA-soundi biisissä Alpenglow. Tämänkin voisi kuulla myös livenä.
        Näkisin mielelläni keikkakalenterissa myös Kantolan Tapahtumapuiston. Tämä haasteena...


    • flooronparas

      Dpp ehkä erityisen hyvän teki se, että se oli valtavan mahtipontinen oncen jälkeen.. Kuin myös muitten edeltävien. Tämä Siis mielipiteeni. Mutta tämä efmb ei voi olla huono, sillä taitaas oll eka albuni minkä olen kuunnellut jo moneen monituiseen kertaan alusta loppuun saakka skippaamasta yhtäkään kappaletta. Jopa instrumentaali kipale toimii mielestäni. Hyvämmielen fiilistely biiisi. Ja ihana lapsikuoro lopussa on paras! Kouluarvosana 9. Koko albumille. Jos ei olisi nightwishin vanhaa tuotantoa kuullut ikinä, tuntuisi tämä varmasti paljon paremmalta vielä. Nyt kun niin paljon vertailee vanhaan.

    • riehakkuusuupuu

      Levystä jää tasapaksu olo. Kappaleissa on kaikki ainekset, mutta homma ei lähde missään vaiheessa kunnolla lentoon sovitusten ja tuotannon takia. Ei auta, jää jotenkin puuroinen jälkimaku.

      • JebaJep

        Ota vähän Imaginaerum-viiniä alle ja lue Darwinia tähtitaivaan alla. Kyllä se siitä lähtee aukeamaan.


      • riehakkuusuupuu

        Ei muuten lähde. Kuuntelin aika monta kertaa netistä kuulokkeilla, pari kertaa tuubista raskaan hifin läpi ja lopulta ceedeenä samalla raskaalla. Aina sama tasapaksu ja tunkkainen vaikutelma. Toimii livenä hieman paremmin, mitä Pohjois-Amerikan pätkiä olen kuunnellut.
        Lätty on liian sliipattu. Sovittaisin uudestaan ilmavammaksi ja kirkkaammaksi. Korostaisin laulua ja nostaisin rumpuja. Lyhentäisin myös soitannollisia ja puhuttuja luppohetkiä.
        Levy on muuten perusvolumeltaan aika hiljainen nykyajan julkaisujen joukossa. Muutama dB uupuu.


      • rautalankamiksaaja
        riehakkuusuupuu kirjoitti:

        Ei muuten lähde. Kuuntelin aika monta kertaa netistä kuulokkeilla, pari kertaa tuubista raskaan hifin läpi ja lopulta ceedeenä samalla raskaalla. Aina sama tasapaksu ja tunkkainen vaikutelma. Toimii livenä hieman paremmin, mitä Pohjois-Amerikan pätkiä olen kuunnellut.
        Lätty on liian sliipattu. Sovittaisin uudestaan ilmavammaksi ja kirkkaammaksi. Korostaisin laulua ja nostaisin rumpuja. Lyhentäisin myös soitannollisia ja puhuttuja luppohetkiä.
        Levy on muuten perusvolumeltaan aika hiljainen nykyajan julkaisujen joukossa. Muutama dB uupuu.

        Eli, ne ei osaa?


      • JebaJep
        riehakkuusuupuu kirjoitti:

        Ei muuten lähde. Kuuntelin aika monta kertaa netistä kuulokkeilla, pari kertaa tuubista raskaan hifin läpi ja lopulta ceedeenä samalla raskaalla. Aina sama tasapaksu ja tunkkainen vaikutelma. Toimii livenä hieman paremmin, mitä Pohjois-Amerikan pätkiä olen kuunnellut.
        Lätty on liian sliipattu. Sovittaisin uudestaan ilmavammaksi ja kirkkaammaksi. Korostaisin laulua ja nostaisin rumpuja. Lyhentäisin myös soitannollisia ja puhuttuja luppohetkiä.
        Levy on muuten perusvolumeltaan aika hiljainen nykyajan julkaisujen joukossa. Muutama dB uupuu.

        Sepä surullista. Jäätä paitsi todella paljosta. Jos ei ni ei ja jää odottamaan seuraavaa. Itse toivon, että seuraavalla levyllä mentäisiin vähän lähemmäs Oceanbornin ja Century Childin aikoja. Enemmän hevi/black metal säröä mukaan.


      • riehakkuusuupuu
        rautalankamiksaaja kirjoitti:

        Eli, ne ei osaa?

        Ne ei osaa miun maun mukaan. Mun ei tietenkään ole pakko kuunnella, jos en haluu, mutta kun vastentahtoisesti haluun.
        Äsken pyöräytin lätyn jälleen läpi ilman loppuhöpinöitä. Keventäisin torviosastoa, koska sitä on liikaa ja se tekee kokonaisuudesta turhan raskaan ja lievästi laahaavan. Yhtyehän rokkaa ja poppaa nyt, joten iso orkesteri on lähes turha muinaisjäänne. Sitä paitsi sinfoonikoille on paketissa oma lättynsä.


      • riehakkuusuupuu
        JebaJep kirjoitti:

        Sepä surullista. Jäätä paitsi todella paljosta. Jos ei ni ei ja jää odottamaan seuraavaa. Itse toivon, että seuraavalla levyllä mentäisiin vähän lähemmäs Oceanbornin ja Century Childin aikoja. Enemmän hevi/black metal säröä mukaan.

        Mutta nuo säröt on jo uurrettu jälkipolvien ihmeteltäviksi. Samoin Pip Williamsit. Minusta bändi toimii nyt katseltuna paremmin kuin pelkästään kuunneltuna.


      • riehakkuusuupuu
        JebaJep kirjoitti:

        Sepä surullista. Jäätä paitsi todella paljosta. Jos ei ni ei ja jää odottamaan seuraavaa. Itse toivon, että seuraavalla levyllä mentäisiin vähän lähemmäs Oceanbornin ja Century Childin aikoja. Enemmän hevi/black metal säröä mukaan.

        Nuo on jo tehty kuin myös Pip Williamsit. Musa toimii nyt paremmin katseltuna kuin pelkästään kuunneltuna. Floorin lavanäkemykseen on varmasti osuutensa hänen teatteriopinnoillaan. Hän osaa tulkita kappaleita elekielellä vähäeleisestikin.


      • riehakkuusuupuu

        Sorry, oli taas joku ihmehäikkä S24-pomppulinnassa.


      • JebaJep
        riehakkuusuupuu kirjoitti:

        Sorry, oli taas joku ihmehäikkä S24-pomppulinnassa.

        Perskeles, kun en osaa selittää mitä tarkoitan. Enemmän bändimäisyyttä. Samanlaista munaa, kuin esim kappaleissa Slaying the Dreamer ja Planet Hell, Dead to the World...


      • riehakkuusuupuu

    • hmmtoimii

      Ostin levyjn julkaisupäivänä ja tälläkin hetkellä tätä kirjoittaessani taustalta kuuluu "we were here" .. Eli the greatest show on earthin loppupäätä.. Albumin paras biisi. Minuun taas kaikki albumin biisit uppoaa. Mutta totta, että odotan lisää munaa seuraavalle albumille!

    • ollikainenn

      Minä en mitenkään suunnattomasti tykkää tästä levystä, ja syynä on Floorin ääni. Eikä biisitkään ole yhtä hyviä kuin kahdella edellisellä, mutta jos Anette laulaisi niin pitäisin enemmän. Floorin ääni on vaan jotenkin tylsä eikä ollenkaan kaunis, kirkas, tyttömäinen tai soulahtava niin kuin Anettella.
      Olin kyllä pettynyt kun kuulin Floorin versiot Poetista ja 7 Daysista. Varsinkin se "sparkle my scenery" kohta on kauhea hänen ohuella sopraanollaan. Anette lauloi sen livenä niin että oli sielua ja tunnetta.
      Mutta näillä mennään nyt, ei auta itku markkinoilla. Itsehän Anette pelasi itsensä ulos.

      • montaamieltä

        Minun kohdallani taas kun uutta albumia hakannut olen pitkään niin pistin end of an eran pyöriin ja en vain yksinkertasesti enää pidä tarjan äänestä.. Varsinkaan livenä. Phantom of the opera yms. Missä oopperaäänellä mennään niin toimii mutta vaikka slaying the dreamer oli korvaani aivan jotain kauheaa.. Marco kylläkin vetää mahtavasti.. Noh mutta olenkin uusfani. Nightwish fanitus alkoi katsoessani ajankuluksi sattumalta live wacken taltioinnin reipas vuosi sitten.. Sitten menikin kaikki albumit tilaukseen ja 3paitaakin omistan tällä hetkellä. Mutta tarja ja anette ei uponnut jostakin syystä. Ehkä floorin näyttävä live esiintyminen teki tehtävänsä. Mielipiteeni.


      • Bandwagon

        Veit jalat suustani!!!


      • vääntöälöytyy

        Nightwishin fanit jakautuu moneen osaan, jo pelkästään naislaulajien takia kolmeen. Sitten esim. Tarja-fanien joukossa on niitä jotka tykkää tietyn aikakauden Tarjasta. Toinen erottava tekijä on musiikkityyli, tästäkin löytyy ainakin leirinuotio-, powermetal-, sinfooninenmetal- ja elokuvallinen aikakausi. Tiukka vääntö siitä oikeasta Nightwishista tulee jatkumaan seuraavat 150 vuotta, ellei nyt ihan mitään maata järisyttävää tapahdu. Erikoinen bändi ja erikoiset fanit.


      • riehakkuusuupuu
        vääntöälöytyy kirjoitti:

        Nightwishin fanit jakautuu moneen osaan, jo pelkästään naislaulajien takia kolmeen. Sitten esim. Tarja-fanien joukossa on niitä jotka tykkää tietyn aikakauden Tarjasta. Toinen erottava tekijä on musiikkityyli, tästäkin löytyy ainakin leirinuotio-, powermetal-, sinfooninenmetal- ja elokuvallinen aikakausi. Tiukka vääntö siitä oikeasta Nightwishista tulee jatkumaan seuraavat 150 vuotta, ellei nyt ihan mitään maata järisyttävää tapahdu. Erikoinen bändi ja erikoiset fanit.

        Olen sitten tosi outo neljännen ulottuvuuden edustaja, koska pidän kaikista kolmesta Nightwishin keulakuvattaresta Nightwishin kanssa ja ilman. Bändin vahvuus on nimenomaan monipuolisuus. Olen kuunnellut aina kaikenlaista musiikkia muodista piittaamatta.


      • mikämuubändi
        riehakkuusuupuu kirjoitti:

        Olen sitten tosi outo neljännen ulottuvuuden edustaja, koska pidän kaikista kolmesta Nightwishin keulakuvattaresta Nightwishin kanssa ja ilman. Bändin vahvuus on nimenomaan monipuolisuus. Olen kuunnellut aina kaikenlaista musiikkia muodista piittaamatta.

        Jep, tämä nimenomaan tekee asiat monimutkaiseksi. Itse olen sinfoonisen ja elokuva-aikakauden fani. Vertailukohtia muista bändeistä on turha hakea, on tämä sen verran ainutlaatuista.


      • todellakateellinen
        vääntöälöytyy kirjoitti:

        Nightwishin fanit jakautuu moneen osaan, jo pelkästään naislaulajien takia kolmeen. Sitten esim. Tarja-fanien joukossa on niitä jotka tykkää tietyn aikakauden Tarjasta. Toinen erottava tekijä on musiikkityyli, tästäkin löytyy ainakin leirinuotio-, powermetal-, sinfooninenmetal- ja elokuvallinen aikakausi. Tiukka vääntö siitä oikeasta Nightwishista tulee jatkumaan seuraavat 150 vuotta, ellei nyt ihan mitään maata järisyttävää tapahdu. Erikoinen bändi ja erikoiset fanit.

        Niin tai sitten 2 vuoden päästä tai jo nyt ketään ei voisi enää vähempää kiinnostaa.


    • riehakkuusuupuu

      Minua ihmetyttää musiikin tumman yleissävyn lisäksi levykannen synkkyys. Kansi ei houkuttele ostamaan. The greatest show on earth -kappaleen tekstin oheen on onnistuttu valitsemaan maapallostakin synkähkö avaruuskuva. Nasalta olisi löytynyt varmasti aurinkoisempikin otos.
      Pahvikotelo on muuten varmin keino tuhota levy. Nykyään tehdään mitä kummallisimpia levyraspeja, mistä ei tahdo saada levyjä edes ulos.

      • riehakkuusuupuu

        Tuosta maapallosta ja sen sinisenä erottuvasta ilmakehästä tuli mieleen, että levyä estää pääsemästä täyteen lentoonsa ilmanvastus, mikä ei tunnu lainkaan vaivaavan yhtyettä lavalla.


    • Seppo_West

      Ihan vitun paska levyhän tuo on. En tiedä sitten mitä on tapahtunut, onko tuomas yrittänyt tehdä levyn plagioimatta tj. ? Joltain ville valon kaltaselta oikealta nerolta moisen paskan sävellys ei ei onnistuisi vaikka kuinka yrittäisi. veikö roope ankka levy kaikki ideat, se levy nimittäin oli helvetin hyvä.


      Ylivoimaisesti kaikkien aikojen paskin nightwish levy, ja mikä pahinta, livenä bändi näyttää väsyneeltä ja kuulostaa paskemmalta kuin vuosikymmeneen.

      Niinjoo, oli muute hyvä veto olla laittamatta spotifyyn levyy :D ehkä 1% ihmisistä kuuntelee nykyään muualta musaa ku sielt. tai sit ehkä ne tajus kuitenki sen verra et paska levy tulossa parempi olla laittamatta sinne, pilaa vaan maineen lol.

      • hohhoijja

        Oliko muuta?


      • JebaJep

        Näyttää olevan perus yö-rage. Toisesta korvasta sisään toisesta ulos, hyvää yötä.


      • hahahahohohohuii

        ''Ville Valo - oikea nero....khihihihihihihihihihihihihihihihihihiiihihihihihihihihihihihihih!

        Hohohohohohohohohohohooohohohohohohohohohohohohohohohohohohoh!

        Vanha juoppo perkele, brouhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!


      • erittäinkateellinen

        Mikä sen Ville Valon "oikea nerous" on?

        Homomainen keikistely tupakka suussa 60-luvun mikin kanssa naurettavalla ja tekomatalalla viinaäänellä?


    • eitunnista

      Ostin levyn, mutta tietsikka ei suostu tunnistamaan sitä. Onko joku muu joutunut naulaamaan levynsä seinälle muistoksi suomalaisesta maailmanvalloituksesta? En jaksa valittaa kauppaan, koska kansivihko on hieno.

      • voipirulainen

        Sama vika täällä, pöytäkoneeni (ASUS) ei tunnista cd:tä. Muilla soittimillani (dvd/blu-ray, kannettava- ja autosoitin) ei ole ongelmia. Joku tekniikkaa tunteva voisi valotta miksi tietokoneilla on vaikeuksia tunnistaa näitä yliahdettuja cd-levyjä (n. 80 min). Harmittaa miksi näin upea ja osaava bändi ympäröi itsensä amatööreillä, mieleen muistuu välittömästi se surullisen kuuluisa Showtime Storytime blu-ray sekoilu. Ei näin isolta bändiltä ja merkittävältä levy-yhtiöltä (Nuclear Blast) saa tulla tämän tason mokia. Eri asia on sitten se että jos tuo noin. 80 minuutin cd on standardien mukainen niin miksi tietokonevalmistajat eivät ota tätä huomioon. Edelleen kaipaan jonkun tekniikkaa tuntevan mielipidettä.
        ps. Tutkin ASUKSEN speksejä ja huomasin seuraavan asian, ASUS lupaa soittimen toimivan seuraavien formaattien kanssa: CD-R, CD-RW, CD-ROM, DVD-RAM, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD R, DVD RW, DVD-R DL, DVD R DL , eli tuostahan puuttuu se pelkkä CD-soitin, eli dvd/cd-asema toistaa normi cd-levyjä mutta ei kaikkia. OVELAA. Onko näin myös muiden tietokonevalmistajien kanssa, luultavasti.


      • kuluttajansuoja
        voipirulainen kirjoitti:

        Sama vika täällä, pöytäkoneeni (ASUS) ei tunnista cd:tä. Muilla soittimillani (dvd/blu-ray, kannettava- ja autosoitin) ei ole ongelmia. Joku tekniikkaa tunteva voisi valotta miksi tietokoneilla on vaikeuksia tunnistaa näitä yliahdettuja cd-levyjä (n. 80 min). Harmittaa miksi näin upea ja osaava bändi ympäröi itsensä amatööreillä, mieleen muistuu välittömästi se surullisen kuuluisa Showtime Storytime blu-ray sekoilu. Ei näin isolta bändiltä ja merkittävältä levy-yhtiöltä (Nuclear Blast) saa tulla tämän tason mokia. Eri asia on sitten se että jos tuo noin. 80 minuutin cd on standardien mukainen niin miksi tietokonevalmistajat eivät ota tätä huomioon. Edelleen kaipaan jonkun tekniikkaa tuntevan mielipidettä.
        ps. Tutkin ASUKSEN speksejä ja huomasin seuraavan asian, ASUS lupaa soittimen toimivan seuraavien formaattien kanssa: CD-R, CD-RW, CD-ROM, DVD-RAM, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD R, DVD RW, DVD-R DL, DVD R DL , eli tuostahan puuttuu se pelkkä CD-soitin, eli dvd/cd-asema toistaa normi cd-levyjä mutta ei kaikkia. OVELAA. Onko näin myös muiden tietokonevalmistajien kanssa, luultavasti.

        Eli levy-yhtiölle sapiskaa koska tuotteessa ei ole varoitusta - "Ei Toimi Tietokoneessa"


      • eitunnista
        voipirulainen kirjoitti:

        Sama vika täällä, pöytäkoneeni (ASUS) ei tunnista cd:tä. Muilla soittimillani (dvd/blu-ray, kannettava- ja autosoitin) ei ole ongelmia. Joku tekniikkaa tunteva voisi valotta miksi tietokoneilla on vaikeuksia tunnistaa näitä yliahdettuja cd-levyjä (n. 80 min). Harmittaa miksi näin upea ja osaava bändi ympäröi itsensä amatööreillä, mieleen muistuu välittömästi se surullisen kuuluisa Showtime Storytime blu-ray sekoilu. Ei näin isolta bändiltä ja merkittävältä levy-yhtiöltä (Nuclear Blast) saa tulla tämän tason mokia. Eri asia on sitten se että jos tuo noin. 80 minuutin cd on standardien mukainen niin miksi tietokonevalmistajat eivät ota tätä huomioon. Edelleen kaipaan jonkun tekniikkaa tuntevan mielipidettä.
        ps. Tutkin ASUKSEN speksejä ja huomasin seuraavan asian, ASUS lupaa soittimen toimivan seuraavien formaattien kanssa: CD-R, CD-RW, CD-ROM, DVD-RAM, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD R, DVD RW, DVD-R DL, DVD R DL , eli tuostahan puuttuu se pelkkä CD-soitin, eli dvd/cd-asema toistaa normi cd-levyjä mutta ei kaikkia. OVELAA. Onko näin myös muiden tietokonevalmistajien kanssa, luultavasti.

        Levyn pituus ei voi olla syynä, koska koneeni pyörittää ja tallentaa pitempiäkin CD-levyjä. Tässä levyssä on merkintä Compact Disk eli tämän pitäisi olla CD-standardin mukainen. Koneeni tunnistaa jopa levyjä, missä ei ole tätä merkintää. Koneeni on tunnistanut myös osittain viallisia (naarmuuntuneita) CD-levyjä.


      • eitunnista

        Yhden tuplalevyn muistan, mistä kone tunnisti vain toisen levyistä. Sekin oli sellainen, missä ei ollut virallista CD-merkintää. Saman kokoelmasarjan muiden artistien levyissä ei ole ollut ongelmia.
        Tästä NW:sta kone ei tunnista kumpaakaan. Mitään näkyviä vikoja levyissä ei ole. Yksi tuttu sanoi kirjaston levyn tehneen saman tempun, vaikka siinäkään ei ollut hirveitä naarmuja. Selvä keräilyharvinaisuus kasvaa korkoa seinällä.


      • guluttajancuoja
        eitunnista kirjoitti:

        Levyn pituus ei voi olla syynä, koska koneeni pyörittää ja tallentaa pitempiäkin CD-levyjä. Tässä levyssä on merkintä Compact Disk eli tämän pitäisi olla CD-standardin mukainen. Koneeni tunnistaa jopa levyjä, missä ei ole tätä merkintää. Koneeni on tunnistanut myös osittain viallisia (naarmuuntuneita) CD-levyjä.

        Letusta valitus kaupaan ... levyn tarkoitus on tuoda taiteilijoiden hengentuote kuultavaksi, jos se ei sitä tee tuote on viallinen.


    • harvinainenlevy

      Ei yhtään täytekappaletta tosipitkällä kiekolla.

    • sisälämpötilamittari

      Alle kympillä lähti alelaarista ja kyllä kannatti. Parhaat levyt ovat aina jääneet kauppaan, sanoi entinen levykauppias. Tää EFMB on paras kuulemani lätty millä mittarilla vain. Naarmujen pelossa en uskalla tunkea enää pahveihin, joten pyöriköön soittimen leviämiseen saakka, vaikka tyhjiä muovikoteloita on hyllyssä:)))

      • silmät_auki_ja_sillee

        34 viikkoa takana ja "lätty" on noussut takaisin listoille Saksassa ja Ranskassa. Kansa tietää!!!


      • sisälämpötilamittari
        silmät_auki_ja_sillee kirjoitti:

        34 viikkoa takana ja "lätty" on noussut takaisin listoille Saksassa ja Ranskassa. Kansa tietää!!!

        Tää myy varmalla vielä 34 vuodenkin päästä.:)


      • Onsekovavain

        Ja kultalevy juuri sveitsistä tuli. :)


      • niintulijoo

        Millos niitä platinoita jaetaan Suomesta...tupla ellei tripla on taas tulossa. Ja eiköhän kultalevy luulisi tulevan Tsekista ja Saksastakin...


      • OikeaJorky
        niintulijoo kirjoitti:

        Millos niitä platinoita jaetaan Suomesta...tupla ellei tripla on taas tulossa. Ja eiköhän kultalevy luulisi tulevan Tsekista ja Saksastakin...

        Platina tuli jo aikoja sitten Tsekistä.


    • kynsiäjahabaa

      Pyöräytän paraikaa uutta musavuotta käyntiin maailman viime vuoden parhaalla kokopitkällä, Nightwish - Endless forms most beautiful. Tästä eivät paikallisradioiden toimittajat tajua mitään, mutta minäkään en ymmärrä heidän musamakuaan. Tasoissa ollaan.
      Ihmettelen yhä satojen kuuntelujen jälkeen, miten kukaan voi tehdä lähes 80-minuuttisen levyn, millä ei ole heikkoa hetkeä. Our decades in the sun olisi loistava lisä kenen tahansa maailman viihdetähden ohjelmistoon, mutta Nightwish on vetänyt täysipainoisia konsertteja ilman sitä. The eyes of Sharbat Kula'n äänimaailma pysäyttää.

      • HyvääUuttaVuotta

        Ihan hyvä ettei Nightwish edelleenkään kuulu mainstreemiin vastakkaisista väitteistä huolimatta. Olisihan se huolestuttavaa jos kaikenmaailman junttitoimittajat soittelisivat Nightwishia. Nightwishilla menee hyvin ja fanimäärä nousuu maailmanlaajuisesti, soittakoot Suomen paikallisradiot niitä Cheekkejään ja Katri-Helenoitaan.


      • jkhkrjfjfjlrilr6lirlir6

      • kynsiäjahabaa

        Hyvää 2016-jatkoa kullekin. Huutolinkillä pääsin todistamaan muijalleni, että en ole ainoa pallon mitassa seonnut. Floorattu Yöwishy on niin huumaava yhdistelmä, että tämä pitäisi määrätä päivittäiseksi alakulorohdoksi, koska kieltäminen on jo auttamatta myöhäistä.
        Nightwish em Curitiba - Alpenglow
        https://www.youtube.com/watch?v=F52rH-wOQfk


      • nnuoihmisettuolla
        kynsiäjahabaa kirjoitti:

        Hyvää 2016-jatkoa kullekin. Huutolinkillä pääsin todistamaan muijalleni, että en ole ainoa pallon mitassa seonnut. Floorattu Yöwishy on niin huumaava yhdistelmä, että tämä pitäisi määrätä päivittäiseksi alakulorohdoksi, koska kieltäminen on jo auttamatta myöhäistä.
        Nightwish em Curitiba - Alpenglow
        https://www.youtube.com/watch?v=F52rH-wOQfk

        Kyllä nuo latinot ovat eläväistä porukkaa suomizombieihin nähden...


      • ilmeisestiseuraava

      • Ei.pahalla
        HyvääUuttaVuotta kirjoitti:

        Ihan hyvä ettei Nightwish edelleenkään kuulu mainstreemiin vastakkaisista väitteistä huolimatta. Olisihan se huolestuttavaa jos kaikenmaailman junttitoimittajat soittelisivat Nightwishia. Nightwishilla menee hyvin ja fanimäärä nousuu maailmanlaajuisesti, soittakoot Suomen paikallisradiot niitä Cheekkejään ja Katri-Helenoitaan.

        Onko totuus vain yksinkertaisesti se, että suomalaiset pitävät enemmän esim. Cheekin musiikista?


      • Jurrin_Ykä

        "Onko totuus vain yksinkertaisesti se, että suomalaiset pitävät enemmän esim. Cheekin musiikista?"
        Cheek = hypetys, jonka takana tuskin on KAIKKI suomalaiset. Nightwishin musiikki on monelle liian vaikeaa ja raskasta, tosin nyky Nightwish voi tehdä mitä musiikkia tahansa.


    • Quantlity-Music

      Toimiiko Nightwishin tai Cheekin levyt hyvin kudoksenkasvatusvirikkeinä myyntimäärien pohjalta?

      Yleensähän bändit paranevat taiteellisessa mielessä massiivisesti juuri siinä vaiheessa, kun levyt myyvät parhaiten ja kaikki hitaammat janaritkin alkaa ostaa niitä. Esim. Metallican musiikillisella kehityksellä ei näy mitään loppua.

    • sallinappanahka
    • sallinappanahka
      • jeaaah

        On se hienoa nähdä vuoden paras albumi taas listaykkösenä!


      • sallinappanahka
        jeaaah kirjoitti:

        On se hienoa nähdä vuoden paras albumi taas listaykkösenä!

        Äl' muuta virka! Toivottavasti kivi- ja metallisydämet pysyvät tahdissa.:)
        Nightwish Edema Ruh acoustic first time live
        https://www.youtube.com/watch?v=zXpP_nTyKQY


    • sallinappanahka
    • sallinappanahka

      Metalli on vahvasti edustettuna mid-price listalla 2/2017. Kärjen Teräsniskan takana vaanivat Floor ja Pojat EFMB:llä listaviikollaan 44.:)

    • sallinappanahka

      Loistava levy senkus paranee vanhetessaan. Levyn myyntiä saattaa rajoittaa Nightwishin luokittelu oopperajytäbändiksi, mutta se jääköön ennakkoluuloisten murheeksi.:)

    • sallinappanahka
      • muistakaa-marcoakin

        Kyllähän Marcollekin löytyisi monia eri lajeja Lapin luonnosta jotka voisi hyvin nimetä Marconki nimellä, sellaiset harvinaiset lajit kuten joulupukki tai joulutonttu.


    • sallinappanahka

      Hankkikaa kunnon stereot ja kuunnelkaa kuuntelu kuuntelulta loistavampaa Endless Forms Most Beautiful'ia ihka aitona CeeDeenä. :)

    • sallinappis
      • sallinappis

        Ai niin tyhmä tajusi melkein heti, että tämä on varmaan Decades-kokoelmalta.:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6579
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4243
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2647
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2040
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1111
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1066
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe