Mercedes-Benzin takaveto on yliveto

mersumies_100

Jos olette niin onnettomassa tilanteessa provoilijat, että ette ole ikinä päässeet ajamaan (tai ei päästetty) niin turha aukoa sitä leipäluukkua täällä kuin hurjistunut kärpänen.

Olen ajanut useilla erilaisilla Mersuilla (vanhemmilla ja uudemmilla) sekä usean eri kokoluokan Mersuilla.

Mersun kääntöympyrä on todella pieni verrattuna etuvetoiseen autoon, ajettavuus on hyvä ja mukavuus ensiluokkainen, koska voimansiirto toteutettu perinteisellä tavalla takavedolla. Ei ole häiritsevää vetelyä eikä sivistymätöntä etupyörien poukkoilua. Voitte tarkistaa tämän kääntöympyräasiankin autolehdistä, koska ette ole itse päässeet Mersuilla ajamaan. Isompien Mersujen ketteryys ja ajettavuus ihastuttaa, näitä tekijöitä arvostaa kun kilometrejä tulee eri tilanteissa.

Monet sanovat, että ota Bemari Mersun sijasta. Bemari onkin vakuuttava auto ajettavuudeltaan, kun pääsee muutaman tunnin koeajolle. Mersu paranee ajokilometrien lisääntyessä. Mersussa kestää pieni aikansa ennenkuin pääsee auton erinomaisen luonteen tuntemaan. Ajan saatossa vanhempikin Mersu jaksaa ilahduttaa ominaisuuksillaan ja ajettavuudellaan. Hätäisessä nyky-yhteiskunnassa sitä ei tietenkään mitkään riisikipoillakaan raapivat voi ymmärtää. Kun olet päässyt Mersun luonteen ymmärtämään, niin ei käy enää Bemarit mielessäkään. Eikä varsinkaan riisikipot tai Vagin tuotteet, korvike Volkkareista puhumattakaan (Skoda, Seat)

33

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiaöinjalla
    • kuinka-

      Miksi Mersukin sitten on siirtymässä etuvetoon?

      • knnkn

        väärin, eihän Jenkeissä edes myydä etuvetomallisia Mersuja. Se on vaan markkinoiden laajennus kikka. Yhtäkään mallia joka on ollut perinteisesti takavetoinen ei ole muutettu etuvedoksi, vaan mallivalikoimaa on vaan kasvatettu, että autoista tietämätön pelle voi ostaa pienimmän A-sarjan "Mersun". C-sarja edelleen takaveto kuten edeltäjä 190E ja siitä ylöspäin olevat mallit myös takavetoja


      • E220_CDI

        Koska maailma on täynnä Sulo Vileneitä, jotka ostavat mitä tahansa, kun halvalla saa. Ja etuveto on halpa.


      • C220cdi
        knnkn kirjoitti:

        väärin, eihän Jenkeissä edes myydä etuvetomallisia Mersuja. Se on vaan markkinoiden laajennus kikka. Yhtäkään mallia joka on ollut perinteisesti takavetoinen ei ole muutettu etuvedoksi, vaan mallivalikoimaa on vaan kasvatettu, että autoista tietämätön pelle voi ostaa pienimmän A-sarjan "Mersun". C-sarja edelleen takaveto kuten edeltäjä 190E ja siitä ylöspäin olevat mallit myös takavetoja

        Jenkeissä myydään CLA:ta, joka vetää väärästä päästä.


    • surkeeta

      Ja varmaan parhaita mersuja nää rellunkoneiset ritsat
      Surkee kapistus kaikenkaikkiaan

    • nelikko

      Pompottava taka-akselitko siitä ylivertaisen tekee, ja etupyörin kääntymistä vei verrtata zetoriin vai liekkö sama ohjaus kummassakin

      • tapelkaa_saatte_sätkiä

        Nypyttävä "Pirkka Audi" nyppii ja pomppii kääntösäde kuin vanhassa Zilissä ainakin mitä katsoo kansanauton omistajien ajolinjoja liikenteessä tarvitsee monta kaistaa taittuessaan parkkiruutuun C Tai E-Class on jo parkissa kun nämä arjensankarit vielä siirtelevät autojaan marketin P-talossa.


    • 600fiat

      Onkose tuo mersu niin paska että sen huonoihin ominaisuuksiin pitää oikein totutella

      • otaApinaPullaaa

        köyhälle provopetterille pullaa


    • 1mersu1
    • autoteknikko

      Valitettavasti Mersu rupeaa olemaan jälkeenjäänyt.....

    • renaultamgF1

      pompottava taka-akseliko siitä ylivertaisen tekee ja rellun kone?

      • E350CDI

        Keksittyjä juttuja nämä sun taka-akseli vinkumiset. Huomaa ettei elukkaa ole ikinä päästetty Mersun rattiin. Ihan hyvä vaan, pilaisit vain laatuauton.


    • savuaputkesta

      kehukaas mersumiehet vähän rellun moorroria

      • E220_CDI

        Miksi?

        Ei mulla ainakaan ole koko keksinnöstä mitään kokemusta, enkä ymmärrä miksi sitä pitäisi kehua?


    • kakkaa
    • nääkönehyviä
    • TheStig

      Eikös mersu ole vähän tylsä? Jotenkin sellainen kepulainen. Mieluummin hankkisin jonkun vanhan jenkkimuskelin jossa on sentään fiilistä mukana.

      • E220_CDI

        Mersun puoluekantaa en tiedä, mutta tylsäksi ja vanhanaikaiseksi sitä kuulee moitittavan.

        Jos sinulle sopii muskeliauto paremmin, eikö sellainen kannata ostaa ja lakata haaveilemasta? Ei ole kiva elää koko ikäänsä konditionaalissa.


      • TheStig
        E220_CDI kirjoitti:

        Mersun puoluekantaa en tiedä, mutta tylsäksi ja vanhanaikaiseksi sitä kuulee moitittavan.

        Jos sinulle sopii muskeliauto paremmin, eikö sellainen kannata ostaa ja lakata haaveilemasta? Ei ole kiva elää koko ikäänsä konditionaalissa.

        Kassellaan. On koko ajan haku päällä, mutta sopivia ei kasva ihan joka oksalla. Pitänee kääntää katseet ameriikan ihmemaahan jos sieltä jotain kivaa vaikka löytyisi. Suomalaiset kun tuppaavat olemaan joko lahoja tai valmiiksi niin pitkälle rakennettuja ettei omia ideoita oikein enää pääse toteuttamaan.


      • E220_CDI

        Mitä tarkemmin tietää mitä on hakemassa, sitä varmemmin sitä ei Nettiautosta löydy. Samasta syystä ovat viimeisimmät omatkin käyttöautot tulleet yksityistuontina, että saa mieleisensä.

        US tuonti on työläämpi ja kalliimpi kuin Saksa tai Ruotsi, mutta olet hakemassa sen verran harvinaisempaa kampetta, että hyvä valikoima lähtömaassa voi hyvinkin korvata sen. Voihan sen rahdin ajatella helppona remonttinakin: kuukausi lisää omaa duunia maksaa kontin Suomeen. Aidon Suomi Auton hitsaamiseen kuluu helposti sama aika eikä lopputulos ole yhtä hyvä kuin paikkailematon.

        Mutta tämän voi ajatella monella tavalla. Jos sen joka tapauksessa rakentaa uusiksi, on vähän tuhlausta ostaa lähtökohdaksi museokuntoista.

        Toivottavasti löytyy mieleinen!


    • urpourputtaja

      Kyllä totta tuo on! Toki Mersuissakin on laadun alenema johtuen tuosta elektroniikan lisääntymisestä.
      Mutta kun muistelee vanhaa 124 koppaista niin sen tuotanto pitäs käynnistää uudelleen, ovat niin lujia ja oikuttomia autoja.

      • E220_CDI

        Olivat omana aikanaan, mutta siitä ajasta on kauan.

        Teollinen valmistus toistakymmentä pyroteknistä turvalaitetta ja hiukkassuodatin lisättynä ei onnistu, koska suorituskyky ei olisi nykyään enää hyväksyttävä, eikä muuten automaatin kulutuskaan. Ja sitten puuttuu vielä elektroninen ajonhallinta ja muutama muu nykyajan kotkotus.

        Mutta jos tuollaisen itselleen haluaa, ei mikään estä oikeasti hyvän hankkimista, kun parhaatkin ovat halpoja. W124 arvostuksesta voi puhua paljon, mutta kun sellaisesta maksaa omaa rahaa vaikka jotain 6 tonnia, ei omaa arvistustaan tarvi enempää selitellä.


    • MB_tarktor

      Traktorit oli takavetoisia ennen nelivedon keksimistä. Nyt AUTOT on jo nelivetoisia ja vanhat traktrorit edelleen takavetoisia.

      • E220_CDI

        Omaanikin olisi neliveto ollut saatavana eikä edes kovin kallis, mutta en keksinyt mihin sitä olisin tarvinnut? Liikun paljon runsaslumisella alueella, mutta ajan tietä pitkin, joten vajaavetoinenkin tuntuu riittävän.

        Jos joskus nelivetoa tarvin kadulle, niin vaihdan sitten 4Maticin. quattro voisi myös tulla kyseeseen, onhan sekin oikea neliveto. Subarussakin manuaalivaihteisen neliveto on aivan OK, mutta se on kiinni vähän traktorimaisessa korissa.


    • rahatloppupienipiha

      Ei ole mersumies päässyt ajamaan nykyaikaista autoa lainkaan sillä ne eivät vetele. Tutustu aktiiviseen ajonhallintaan ja lukkoihin, niitä löytyy jo ihan tavallisista kinnereistä. Tosin 250 takavedon c mersun koeajossa valiteltiin heikkoa pitoa.

      Ensimmäinen ajoltaan kelvollinen mersu tuli 2007 mutta siinä laahaa pers maata. Jos ostat korkeamman mallin niin jopa huojuu. Ainoa toimiva on 2011 B malli ja sekin etuvetoinen. Aiemmassa mersussa piti roikkua ratissa kiinni tai muutoin auto karkasi metsään, aika rasittava pitkällä matkalla ja pitoa ei ollut kun takapää raapi. Myös nykyinen takaveto bmw vetelee urissa etupään osalta vaikka siinäkin on ajonhallinta, liekö ylileveät renkaat.

      Pidän etuvetoista selvästi parempana vaihtoehtona kuin takavetoista suomen vaativissa olosuhteissa. Kuivalla asfaltilla takavetoisuudesta saattaa olla hyötyä mutta ei muualla. Nelivetoiset autot ovat nopeampia kun niitä ajetaan keula edellä, samoin formuloissa vrt alonso schumi, eli kuten etuvetoista.

      Jos jonkun muun merkkisen auton kääntöympyrä on jopa metrin suurempi ja se tuottaa sinulle ongelmia niin osta pikkasen isompi tontti ettei tarvitse näpertää ja tuhrata.

      • E220_CDI

        Mersu- tai Bemarikuski on saattanut koeajaa hyvinkin vakaasti kulkevia autoja valintaansa tehdessään, mutta kenties hänen vaatimuksiinsa kuuluu jotain muitakin ominaisuuksia kuin jokaisessa mutkassa kääntymistä vastaan tappeleva ohjaus ja väärin suunniteltu kaarretasapaino?


    • hahahahaaa

      Messut on homoille tehty.paras mersukuskin veto on suoraan kun toinen mersu homo vetää revaan .

    • ettäsilleeen

      Naapurissa uudehko mersu ja 5-sarjan bmw. Kysyin, että kumpi mukavempi ajettava, niin kaveri (nuori) sanoi, että mersu. (No se mersu on oikea mersu).
      Itse olen ajanut aikoinani vanhoilla mersuilla. Kyllä ne teknisesti kestäviä yleensä olivat, mutta viimeinen malli 124, -95, oli jo ajat sitten yllättävän ruostunut. Koska ajan noin 10-vuotta vanhoilla autoilla, niin en voi enään ostaa mersua. Siirryin volvon s80 malliin vain koska se on hyväpeltinen. Ehkä mersukin kestäisi, jos siihen tehtäisiin uutena kunnon ruostesuojaus.

      • mitenon

        Pitääkö alumiiniä ruostesuojata?


      • OnpaHyvinkin

      • E220_CDI

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe