Turha hylkäys

voivoi

Kävipä tänään erikoinen episodi Tampereella Rantaperkiön katsastus konttorilla.
Ajoneuvona vm-91 Mercedes joka lähtökohtaisesti täysin ehjä plus lisähommana ilmoitusosan (2 osan) tulostus koska vanhaa ei löytynyt.

Inssi tutki auton ja hylkäsi sen koska autossa oli uudenkarhean näköiset jouset (madalletut). Pitää tehdä muutoskatsastus ja sitä varten tarvitaan jousien dokumentit. Muuta huomautettavaa autosta ei löytynyt, korjauspyyntönä toisen parkkipolttimon vaihto eteen.
Samoilla jousilla sama auto katsastettu samalla konttorilla 2-3 kertaa aiemmin, ilman että jousiin oli puututtu.

Jonkin verran otti aikaa että tarvittavat dokumentit jousista löytyi Suomalaiselta edustajalta. Edustaja kovasti ihmetteli miksi Inssi oli hylännyt autoni jousien takia. Jouset olivat TUV hyväksytyt noin -40mm vakioita matalammat. Edustajan mukaan vasta vuoden 1996 jälkeen rekisteröidyt autot pitää muutoskatsastaa jos autoa madalletaan. No, iltapäivällä uudelleen katsastamaan certifikaattien kanssa.

Tällä kertaa autoa ei tarvinnut enää syynätä, Inssi otti certifikaatit kainaloon ja lähti takahuoneeseen suorittamaan muutoskatsastusta. Sovittiin että sillä aikaa voin hoitaa itselleni uuden ilmoitusosan. Ilmoitus osan tulostus maksaa luonnollisti kuten muutoskatsastuksen tekeminenkin.

Minä sain konttoristilta uuden ilmoitusosan ja kohta perään Inssiltä uuden teknisen osan jossa muutoskatsastuksesta maininta noista jousista. Papereita tutkiessani huomasin että 1 ja 2 osa ei enää keskenään stemmaa, tätä Inssikin ihmetteli. Minulle siis on tulossa postissa uusi 2 osa koska auto muutoskastastettu. Katsastus konttori ei tietenkään voinut enää tehdä minulle hyvitystä turhaan maksetusta 2 osan tulostuksesta.

Tässä episodissa maksoin turhaan joko ilmoitusosan tulostuksen 10,50€ tai turhan muutoskatsastuksen 58€. Kuten jo aiemmin mainitsin, konttori ei pystynyt hyvitystä tekemään. Koska kuitenkin koin kohdanneeni kuluttajana vääryyttää, soitin Trafiin kysyäkseni miten asian kanssa voisi edetä.

Trafista sain selkeät ohjeet jotka ei tietenkään olleet mieluisat. Minulla oli mahdollisuus tehdä oikaisuvaatimus, joka kustantaisi minulle 50€. Toinen vaihtoehto olisi kirjoittaa vapaamuotoinen reklamaatio Trafille jonka he sitten kävisi Katsastuskonttorin kanssa läpi. Katsastuskonttori sitten käsittelisi asian oman laatujärjestelmän mukaisesti.

Eli ei maksa vaivaa.

Asia on minun osaltani käsitelty ja nuolen haavani. Kuluttaja äänestää jaloillaan ja onneksi tässä nurkissa on muitakin katsastus konttoreita. Olisi kyllä suotavaa jos tälläkin alalla toimisi ammattitaitoista porukkaa ja maksujärjestelmät sallisivat maksujen peruuttamisen/hyvityslaskun tekemisen kuten muuallakin.

5

229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valittaennäin

      Katsos se on näissä autokatsastus asioissa niin, että korkein on talipää inssi sitten tulee jumala jonka jälkeen ei pitkkään mitään ja sitten jossakin se kaikkien kusetettava auton omistaja.

    • tryhtyr

      Moni vika on sellainen että voi korjaantua tai tulla uusi vika jos vaihtaa asemaa... sinun tapauksessa kävi niiin

    • jäminki

      Muutoskatsastus tehtävä, jos auton jousitusta muutettu vuoden 1993 jälkeen. Koskee siis myös vanhoja autoja. Edustajan ilmoittama vuosi 1996 ei mikään rajapyykki. Kuitenkin, jos auto otettu käyttöön ennen vuotta 1998, ei dokumenttia jousista tarvita, ellei auto ole EU-tyyppihyväksytty. Vuoden 1991 mersu ei voi olla. Täten konttori vaati turhia. Tuonikäisessä riittää, että katsastaja arvioi jousien soveltuvan ko. autoon.

      Muutoskatsastuksesta lähtee kotiin tulemaan uusi ilmoitusosa, jos jokin siinä oleva tieto muuttuu. Tässä tapauksessa ei pitäisi muuttua. Ellei katsastaja ole mennyt söheltämään jotain tyyppihyväksyntä tai tyyppi -kenttiin. 2-osassahan ei paljon tietoa ole.

    • Hylkäys katsastuskonttorilla on aina turha. Asiasta on kiistattomat tutkimustulokset.

    • syynääjä

      Olis kannattanu hioa maali pois niistä jousista ennen asennusta niin ne olisi ruostunut katsastus kuntoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe