Oulujärvenkään kalaa ei saa enää myytyä.

putkuputki

Nyt loppuu purkuputken myötä myös Oulujärven kalan myynti. (uutinen linkitetty)

Nuasjärven kuhaahan ei ole ostanut aikaisemminkaan kuin Hätälä Oy, joka markkinoi sen eteenpäin Oulujärven kuhana.Hätälä Oy:ssä harkitaan nyt ostetaanko enää kalaa ja kuinka kauan.

Ammattikalastajat saavat nyt lopettaa molemmilla järvillä kalastamisen. Talvivaara ja ympäristövirkamiehet ne tekee lisää työttömiä Kainuuseen roppakaupalla.



Uutiset
Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjala 24.4.2015 klo 15:16 | päivitetty 24.4.2015 klo 15:16
MTV3: Nurmeslainen firma lopettaa kalanostot Oulujärvellä Talvivaaran vuoksi
MTV3 uutisoi, että Pielisen Kalajaloste lopettaa kalanostot Oulujärvellä. Syyksi sanotaan, että Talvivaaran vaikutusalueen kalaa olisi mahdotonta myydä eteenpäin.

Talvivaaran jätevettä syöksyy putkesta.
Kuva: Heikki Rönty / Yle

Pielisen Kalajaloste lopettaa kalanoston Oulujärveltä, MTV3 uutisoi. Nurmeslaisen yrityksen toimitusjohtaja Markus Tolvanen kertoo, että Talvivaaran vaikutusalueen kalaa on mahdotonta saada myydyksi.

MTV3:n mukaan yritys lopettaa toiminta, koska Talvivaaran konkurssipesä sai luvan rakentaa purkuputken Oulujärven yläpuolella sijaitsevaan Nuasjärveen.

Markus Tolvanen sanoo MTV3:lle, että purkuputki tuo lisää huonoa imagoa alueen sisävesikalalle päästöjen suuren määrän vuoksi. Yhtiö on ostanut Oulujärveltä lähinnä ahventa ja särkeä.

Purkuputki on tarkoitus rakentaa Nuasjärveen, joka laskee Kajaaninjoen kautta Oulujärveen.

13

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nipponverkko

      Kyllä oulujärven kuha maalimalle osaa polskuttaa,olipa putkea tai ei.Ostajia kyllä löytyy niin kauan kunhan maku ja hajuhaittoja ei ole.Pelkkä putkesta messuaminen ei estä kaupantekoa.Kyllä "pelimiehet"sen tietää.Pitää kierrättää niin kauan että alkuperä katoaa,vähän niinkuin rahanpesussa tehdään.Ja eikun syömään.

    • kainuuainen

      onko se perkele totta että tämä pulju saa tehdä ihan mitä vaan?? ei mitään tolkkua enää ole. kauniita puheita kyllä riittää,ja sitten sotketaan loputkin. veronmaksajat näkyy hoitaa tämänkin farssin...!!

      • hullunhommaa

        Niinhän se nyt menee, että ympäristövirkamiehet tekee päätöksillään lisää työttömyyttä Kainuuseen ja me veronmaksajat maksetaan sekin, niinkuin niiden virkamiesten palkatkin. Ja nekin rahat ovat pois jostain esim. terveyden ja vanhustenhoidosta. Talvivaaran tukeminen ja vesistöjen pilaaminen on priorisoitu 1. hankkeeksi ja joku koulutus tai muu tiestön kunto tulee kaukana perässä jos yleensäkään niihin enää rahaa riittää.


    • pulssihakkaa

      konkurssikypsälle firmalle annettiin lupa purkuputkeen. nyt se tuhoaa muut ammatit kuten kalastuksen ja matkailun alueella. tonttien arvot on jo tuhottu ja koko kainuuta voi tituleerasta paskakyläksi. mitä järkeä tässä on? ei perkele yhtään mitään. on tämä maa sellainen hölmöläisten maa ettei tosikaan ole. verenpaine aivan tapissa kun mietin onko kettutyttlöjä ja vihreitä näkynyt töissä??? ei ole perkele ollut. mutta minkit ne vapauttaa luontoon. paskaa saa levittää eikä kukaan sano mitään.

      • lapsenlapsetkiittää

        Samoin kävi minulle. Oli pakko lopettaa kainarin tilaus kun verenpaine nousi niitä valheita lukiessa. Moni muukin taisi tehdä niin kun katsoo lehden nykytilannetta.


    • sontavaara

      Kunhan tässä asiat saa hoidettua mallileen, niin muutetaan perheen kanssa pois kainuusta. Suosittelen muillekin.

      • lähtöedessä

        Juuri samaa suunnittellaan täälläkin. Ei tämmösessä paskaläjässä kukaan pysty elämään. Puhtaampien vesien ääreen lähdettävä ja mitä pikimmin sen parempi.


      • halmevaarakai

        "asiat hoideltua" heh heh, ainu paska on housussas kjeh heh, sossun luukku on sama kaikkialla niin että tervemennoo muualle ruikuttammaan


    • suolakala

      MIKSI EI SAA MYYTYÄ? valmiiksi suolattua kalaa? helppo pyytää sen kun vain haavilla nostaa veneen täyteen kelluvia kaloja? ja KUHMONTORILLE myymään ? suolakala säilyy yllätävän pitkään....

    • loheton

      Ei voi ostaa enää lohta kaupasta kun ei tiedä mistä se on pyydetty. Ei riitä jos mainitaan että kainuulaista. Surkea tilanne kun normaalisti lohen ostanut joka viikko. Selvästi lohen alkuperää ei uskalleta kertoa.

    • rikastaja

      Osta Norjanlohta. Järvivesi on aina paskaista.

    • kainuuainen

      kalastajat voi lähtee myymään kalojen sijasta persettä rekkaparkkiin. Äy äy...

    • nyykleearri

      "Kyllä oulujärven kuha maalimalle osaa polskuttaa,olipa putkea tai ei.Ostajia kyllä löytyy niin kauan kunhan maku ja hajuhaittoja ei ole"
      lol ^^ .. en usko että sinne "maailmalle" menee suomesta yhtää minkäänlaista kalaa mutenku vahingossa ^^ eli se ei mikään bisnes oo.. juu ja en aio enää syyä oulujärven kalaa ku sain ny täältä tietää et sinne lasketaan jotaa nyclear waste mykkyjä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe