kuka yli 35 v on päässyt haastatteluun ?

saankoroskannesir

Gallup suorittavan tason työnhakijoille, oletteko koskaan päässeet yli 35 vuotta täytettyänne työpaikkahaastatteluun ? miten meni, ja mitä kyselivät ?
itse pääsin hiljattain yhteen, mutta siihenkin oikeastaan ilmeisesti vain jotta työnhakija saisi naljailla työttömyysjaksoja 90 luvun pätkätöiiden välissä, ja kertoa kuinka itse rakensi upean uran juuri laman alettua 90 luvulla. En sitten päässyt tyhjentämään roskiksia tavarataloihin osa-aikasopimuksella...heh! ja työt ei muka kelpaa työttömille, kyllä se on niin että työntekijät ei kelpaa työnantajille jos jotenkin

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Työllistynyt

      Millainen koulutus sinulla on ja milloin olet sen suorittanut? Omien kokemusteni mukaan tuore koulutus auttaa ikärasismia vastaan.

      • saankoroskannesir

        palvelualan korkeakoulutukseni on tuore, ei mistään 90 luvulta. sillä ei ole ollut mitään arvoa. kaikenlaisia palvelualan kurssejakin on viime vuosina käyty mutta summa summarium, ei hyötyä. ei roskien tyhjäämisessä, ei asiakaspalvelussa, ja ei etenkään operatiivisen johdon työpaikoissa joihin kouutus valmensi.


    • ikäloppu

      Olen 54 vuotias pitkäaikaistyötön ja viime vuonna pääsin jopa kahteen haastatteluun, kun sitä ennen olin ollut haastattelussa toukokuussa 2008. Silloin olin 47 vuotias ja sain ko. työpaikan. Se oli näitä ns. EU-hankkeita, joten hankekauden päätteeksi jouduin takaisin työttömäksi. Työ sinänsä vastasi kyllä koulutustani eli olin rakennusmestarin nimikkeellä ja esimiestehtävissä eräässä valtakunnallisessa kolmivuotisessa tutkimushankkeessa. Internetistä löytyy edelleen se loppuraportti ja myös minunkin nimeni. Sen jälkeen en ole päässyt yhteenkään hakemaani työpaikkaan edes haastatteluun. Sitten viime vuonna tärppäsi kaksi kertaa. Työpaikat olivat ihan tavallisia työpaikkoja. Eivät mitään esimiespaikkoja. Toinen oli taloussihteerin paikka. Tiesin kyllä, että he todellisuudessa hakivat naista siihen, minä olin haastattelussa vain jonkinlaisena kiintiömiehenä, joten en siitä sen enempää stressannut itseäni. Toinen oli sitten varastonhoitajan paikka, jota hain ja pääsin haastatteluun. Työ olisi ollut tuttua teknisen puolen varastotyötä, jota olen nuorempana tehnyt. Työ ei ole niistä ajoista muuttunut. Jopa logistiikkaohjelmatkin olivat tuttuja. En tullut valituksi. Epävirallisesti eli tutulta insinööriltä sain kuulla, että minut ja pari muuta kaveria oli hylätty iän vuoksi. Me kaikki kolme olimme yli 50 vuotiaita. Jäin vakituisesta työstäni työttömäksi jo toukokuussa 1995, kun silloinen työpaikkani myytiin isommalle yhtiölle ja vain muutama hallintopuolen työntekijä sai jatkaa uuden omistajan palveluksessa. Työntekijöistä sentään suurin osa jatkoi uudella työnantajalla. Silloin en pitkään ollut työttömänä, kun sain varastonhoitajan paikan. Sitä työtä kesti vuoteen 2001, jolloin koko työpaikka lakkautettiin. Pääsin pian taas töihin teknikoksi tekemään mittaus- ja tutkimustyötä. Ko. tehtävät automatisoitiin eli manuaaliset mittaukset lopetettiin, mutta pääsin silloin haastattelun kautta alussa mainitsemaani rakennusmestarin määräaikaiseen virkaan tutkimushankkeeseen. Sitten olenkin ollut työttömänä vuodesta 2011. Vain kaksi kertaa päässyt haastatteluun.

      • Neeivätedesvastaaenää

        Hain muutama viikko sitten työhön, joka sopisi malliesimerkiksi työnsaannin vaikeudesta. Kesto yksi viikko, kokoaikatyö, tehtävä: roskien keruuta ulkoalueilta. En saanut edes kutsua haastatteluun!

        Toinen työnhakuun liittyvä kokemus oli, lähiaikoinen myös, kun olin epävarma olenko sopiva liiketilojen purkutehtävään, kesto 2 viikkoa. Lähetin kysymyksen, kannattaako minun hakea, haetteko rakennusalan koulutuksen omaavaa vai voinko hakea ? En saanut tähän kysymiseen mitään vastausta takaisin.

        Se näissä rekryfirmoissa on, ettei ne kerro juuri mitään tarkempaa tehtävästä, ja sitten eivät edes vastaa jos niiltä kysyy. Jätän jatkossa nämä väliin, kun näkyy olevan heille samantekevää


    • Pitkäaikaisvanki

      Minä olen viimeksi ollut työhaastattelussa v 2005 ja ikä oli 41v, sain työn, mutta en pystynyt sitä tekemään ja otin lopputilin viikossa, sen jälkeen olen ollut työttömänä toistaiseksi. Ennen tuota 2005 työhaastattelua olin ollut työttömänä n 10 vuotta. Olen periaatteessa ollut koko elämäni työttömänä.

      • ckgglgoflclrog

        Jouduin toissa syksynä työttömäksi 6 v vakkaripestin jlk ja pääsin haastatteluihin ihan ok mutta viime kädessä työllistyin välitysfirman kautta. Olin siellä n 4 kk ja hain koko ajan vakkariduunia ja taas pääsin haastatteluihin ja sitä kautta sain vak. työn..se voi olla että olisivat palkanneet myös siihen ekaan paikkaan....olen synt 1972 eli mun kohdalla ikä ei ole ollut ongelma mut emt vaikuttiko asiaan se et työkokemusta on yhtäjaksoisesti 15 vuotta..who knows...


    • asfdfs

      Täytän kesällä 36 ja olen ollut haastattelussa jo useamman kerran vuoden sisällä. Ihan ok meni ja ihan normikysymykset oli.

    • Toimistoalaaaa

      Kyllä haastatteluita riittää, yx kesäk ja kax syyskesällä, mutta nyt ei ole ollut ainuttakaan puoleen vuoteen. Jokohan ne loppu? Ikää 53v ja alani on taloushallinto. Pidätkö sitä suorittavan tason tehtävänä, en tiedä. Olin v. 2012 haastattelussa ja samoin läski, juoppo pomo katsoi, että olin 90-luvulla ollut työttömänä 1,5v. tuona aikana kylläkin suoritin ammattitutkinnon ja lapsetkin olivat pieniä. Sinänsä paikka ei ollut hyvän työpaikan maineessa, ettei paha sikäli, etten paikkaa saanut.
      Nyt en enää oikein ota tosissani mahdollisuutta, että löytäisin vakipaikkaa.

    • Jo_20V_hakenut

      Olen suomen ainoa astronautti ja haastatteluja ei ole tullut vielä yhtäkään vuosikymmeniä jatkuneen työttömyysurani aikana. Cape caranevalissa kuitenkin omalla rahalla käynyt kouluttautumassa astronautiksi ja olen myös viikon viettänyt sukkulalennolla koulutukseni aikana. Nykyään kuvittelen käyttäessäni pölynimuria olevani sukkulalennolla - koska myös sen on valmistanut Hoover. Joka viikko käyn katsomassa työvoimatoimiston sivuilta sanalla "astronautti", löytyisikö työtä. TE-virkailija ehdotti, että käyttäisi myös sanoja kosmonautti ja taikonautti, mutta valitettavasti pätevyyteni ei riitä - kirjoitetusta kielitaidosta uupuu yhä. Olen myös onnistunut pitämään itseni huippukunnossa pesukoneesta rakentamani sentrifugin avulla - tila on kortilla, mutta ei se mitään - näin on kuulema avaruusaluksessakin! Ja hakemisen iloa myöskin sinne! ;)

    • qoo8

      Olen yli 50v ja hakenut ja haen yhä melkein mitä työtä vain. vain vuokratyötä saa.

    • 136

      54-ikäisenä meni entinen duuni kun yrittäjä eläköityi, kk olin työttömänä ja sitten soitin saman alan ainoaan paikkaan eteläsuomen alueella. Seuraavana pnä käymään ja seuraavana töihin.Ei ollut missään julkisessa haussa, eikä edes olisi tarvinneet lisäväkeä periaatteessa sillä hetkellä, mutta niin vaan töihin...jostakin syystä.

    • Mistäsitäikinätietää

      Viime keväänä olin työttömänä ja sain kutsun kahteen haastatteluun kuukauden sisään. Näistä kumpikaan ei tärpännyt. Kuukausi myöhemmin kaverini firmassa avautui työ josta hän minulle vinkkasi ja kävin sitten paikan päällä esittäytymässä. Puoli tuntia myöhemmin olimme jo sopineet työn olennaisimmista asioista. Puoli vuotta meni ihan työppärin tuella osapäiväisenä. Ei päätä huumaavaa tuloa mutta positiivinen yllätys oli että firma halusi jatkaa työsuhdetta täysipäiväisenä. Tuntui lottovoitolta tässä työttömyyden valtaamassa maassa.
      Niin joo, ikää jo reilu 40 v

      • näin_menetellään

        Huono moraali sulla, kun menet viemään työpaikan pätevämmän nenän edestä! Minulla moraali ei salli puskaradion kautta tapahtuvia hakuja, vaan työnantaja tullaan lähinnä haastamaan oikeuteen, jos paikkaa ei ole julkisesti haettavana valtiollisessa työnvälityspalvelussa..


    • jepulis654

      No kyllä sinne haastatteluun pääsee aina välillä kun oikein ahkerasti lähettelee hakemuksia ainakin täällä PK-seudulla. Ongelma vaan on se, että haastatteluun saatetaan ottaa vaikka 20 ihmistä, joten todennäköisyys tulla valituksi on todella pieni.

      Itse muistan yhdenkin haastattelun, jossa tämä haastattelija käyttäytyi todella ylimielisesti ja välinpitämättömästi. Työ olisi ollut sellaista ettei se olisi edes vaatinut oikeastaan mitään osaamista mistään. Myöhemmin huomasin, että eivät ottaneet ketään haastateltavista töihin vaan pistivät uuden haun mol.fiin.

      Oikeastaan ainoa mahdollisuus päästä johonkin työhön jossa maksetaan edes jonkinlaista palkkaa on suhteet. Tämän nyt tietää varmaan moni.

      Kannattaa ehkä miettiä myös yrittäjyyttä, siinäkin voi pärjätä ihan hyvin jos vaan käyttää ihan maalaisjärkeä asioissa, eikä ala tekemään jotain älytöntä joka ei kiinnosta ketään.

      No joo, tämmönen juttu näköjään tuli tästä...

    • elättinä

      Olen 55v. nainen ja takana perusteeton irtisanominen, joka käytännössä tarkoitti AMK tutkintoni ja koko urani mitätöimistä, kun kyse on pienestä paikkakunnasta. Tästä on nyt 6vuotta ja elän täysin yhteiskunnan elättinä. Kepulaiset saivat elätin eläkeikään saakka, mutta toivottavasti nyt kepulaisilla töitä riittää että jaksavat elättää minua. Olen päässyt haastatteluihinkin saakka, mutta ei tämänikäistä enää noteerata mihinkään. Veroja en ole irtisanomisenjälkeen maksanut paria kolmea sataa enempää ja olen loppuelämäni katkera työnantajan törkeästä toiminnasta.

      • kylläonvaikeaa

        Olen 35v. ja takana kaksi perusteetonta koeaikapurkua ja yksi perusteeton, lennosta tekaistu, valheellinen suullinen varoitus sekä kahden työpaikan osalta syrjimistä niin, että perusteettomasti vähennettiin jo luvattu työtunteja niin, että työtunteja ei käytännössä ollut laisinkaan (ja tilalle palkattiin täysin uusi henkilö täysin pystymetsästä ilman mitään kokemusta tai koulutusta) sekä yksi erään työpaikan esimiehen osalta laiton kehoitus irtisanoutua itseni. Osaan hakemistani työpaikoista pääsen normaalisti haastatteluun, mutta vaikeudet alkavat sitten kun pitäisi soitella suosittelijoille. Sen jälkeen ihmiset käyttäytyvät hyvin vaivautuneesti ja keksitään jokin tekosyy, että miksi en tullut valituksi. Käytännössä käyn aivan turhaan haastatteluissa ja aikaa sekä rahaa menee aivan hukkaan. Eräältä taholta kuulin, että niin mahtava suosittelija onkin täys kieroutunut kuspää, joka käytännössä puhuu minusta niin, että en pääse hakemaani työpaikkaan. Sen jälkeen suosittelijat ovat vaihtuneet, mutta sama meno näköjään jatkuu. Eräisiin työpaikkoihin on myös tullut suoraan mustamaalausviestejä minusta tai kehoitettu minut irtisanomaan. Yhden mustamaalausviestin näin itse henkilökohtaisesti.

        Lisäksi kokemusta on hyvin asiattomista haastattelukysymyksistä sekä suoranaisesta valehtelusta päin naamaa haastattelutilanteessa (työsuhteesta ja sen kestosta valehdeltiin niin työpaikkailmoituksessa, haastattelutilanteessa ja vielä silloinkin kun ilmoitettiin, että tulin valituksi. Kun sain työsopimuksen allekirjoitettavaksi paljastuikin aivan toinen totuus.)

        Näistä johtuen on erittäin vaikeaa enää luottaa yhtään kehenkään.


    • rapistuvayhteiskunta

      Voisiko rekryfirmat osallistua tähän ja kertoa tilastojaan, paljonko on viimeisen esim. viiden vuoden aikana palkattu minkäkin ikäistä työvoimaa. Itse olen reilusti yli 50, mutta ajattelen samalla, että olisi vielä ainakin yli 10 työvuotta jäljellä ja kouluttautunut olen kaiken aikaa. Vertaillessani nuorempiin kollegihin, on työmoraalini hieman eri tasoa, samoin osaaminen. Kaiken ikäisiä olisi kiva olla työpaikalla kuitenkin. Olen ollut parissa haastattelussa, joissa olisi pitänyt puolittaa palkkapyyntö, öh, miten maksaa asuntolainaa ym. elättää työttömiä nuoriaan, jos ei saa kuin ruokarahaa...

    • Tsemppiiiii

      Olen 53 vuotias merkonomi, olen päässyt useisiin työhaastatteluihin, ja nyt pääsin töihinkin. Ensi viikolla menen vielä yhteen työpaikkahaastatteluun. Kiinnostavampi työ ja paremmat kulkuyhteydet houkuttaa. Koulutus vuodelta 2012, viime vuonna olin töissä 6viikkoa, mutta ehkä aikaisemmat kokemukset painavat niin, että pääsen edes joskus haastatteluihin. Työpaikat sijaitseva työssäkäyntialueeni ulkopuolella, pakko on vaan matkustaa työn perässä.

    • paikkahaussa

      Olen päässyt haastatteluihin ja ikää 40 .
      Sen olen huomannut, että mitä "parempaa" paikkaa olen hakenut, sen todennäköisemmin tulee kutsu haastatteluun.
      Taustalla korkeakoulutusta ja johtotehtäviä.

    • iätöntekijä

      Olen 43v ja päässyt useampaankin haastatteluun ja töihinkin. Vaikeaa se oli. Olin 39v ja yt:n jälkeen työtön. Työuraa takana 15v. Ihmettelin, ettei kutsuja tullut, kunnes hoksasin poistaa hakemuksesta ja CV:stä iän kokonaan. Lisäksi sen, että olen yksinhuoltaja. Päätin, ettei niillä ole merkitystä työn kannalta. Kysyvät sitten haastattelussa iän, jos haluavat. Meni viikko ja alkoi tulla haastattelukutsuja. 2kk ja olin vakituisessa ja hyväpalkkaisessa työssä. Samaa kikkaa kokeilin, kun tuosta firmasta myytiin puolet ja oma työpaikkakin lähti. Taas tärppäsi, kun en maininnut ikää missään vaiheessa.

    • Toivossa.eläen

      Olen päässyt haastatteluun useamman kerran ja saanut töitäkin jonkun kerran, mutta vain määräaikaisia. Ikää tällä hetkellä 54 v. Riippuu paljon, kuinka kemiat pelaa haastattelussa.

    • lämminlappari

      AMK ja ylempi yliopistotutkinto. Toistakymmentä vuotta työkokemusta. Viimeiset kolme vuotta pätkätöitä. Asiantuntija rooleja kaikki. Ikää 40.

      Yli sata hakemusta, 2 työhaastattelua. No luck. Seuraavaksi alan hakemaan hommia mihin vaatimuksena "Hyvä tyyppi", eikä teknisestä osaamisesta kysytä mitään.

    • TyötönMyyjä

      Nykyään haetaan vaan HUIPPUja. Pitää olla HUIPPUmyyjä, HUIPPUasiakaspalvelija, HUIPPUJEN HUIPPU JA LOISTOTYYPPI! Oikeasti, en hae yhteenkään työhön jossa on mainittu jokin noista lauseista. Eivät arvosta oikeita kykyjä vaan haluavat töihin sällejä jotka väkisin tyrkyttävät tuotteita asiakkaille. En suostu myymään mummolle 4K televisiota kaikin herkuin koska tiedän että mummo ei sitä tarvitse. Eri asia on jos sitten erikseen mummo sellaista 4K televisiota pyytää. Tyrkyttäminen ei ole myyntiä. Mutta valitettavasti erittäin suurella osalla suomalaisista yrityksistä on sellainen käsitys että tyrkyttäminen = myynti. Toki tuotteita pitää tarjota ja vaihtoehtoja, mutta ei väkisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe