säälittävä

säälittäväälässytystä

Olen jo lähes kolmekymppinen ja elämää joka kantilta nähnyt henkilö. Mulla on ollut masennusta ja ahdistuneisuutta jo vuosia, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Elämääni taaksepäin kelatessa mieleen ei kuitenkaan tule mitään positiivista. Kotona olot olivat ikävät, koulussa ei ollut kavereita vaan mut jätettiin kaikesta ulkopuolelle jne. Kaikki mennyt on muovannut musta sellaisen etten halua edes ympärilleni ihmisiä. En pysty luomaan uusia ystävyyssuhteita saatikka mitään muuta. Seurustelu on ihan pois suljettu jutt, en tiedä miten edes oilsin jos joku tulisi niin lähelle. Olen tosiaa yrittänyt mutta ei pysty niin ei pysty, ahdistaa niin saakelisti. Nyt kun katson muita ikäisiäni kun heillä on perheet ym näen itseni hyvin yksin. Näen tulevaisuutenikin siten että olen yksin. Yksin yksin yksin. Toisaaltaan haluan olla yksin sillä silloin voin olla kuten halua ilman että ahdistaa, mutta toisaalta olla vain yksin ilman ihmistä jolle olisi se tärkein tai jonka olemassa olo merkitisis jollekkin edes jotain.

Olen huomannut että työnnän jotenkin alitajuisesti ihmisiä syrjään. En sitten tiedä johtuuko se siitä että mut on niin usein jätetty rannalle. Enkö enää halua lähentyä kenenkään kanssa, eli saada edes enää ystävää ?? tajuan tämän aina jälkikäteen kun mahdolliset uudet ystäväni ovat jo kaikonneet, ovat ruvenneet kaveeraamaan muiden kanssa. Tämä on tullut esille niin työpaikallani kuin koulussa, opiskelen vielä työn ohessa.

Vaikka nyt on kevät ja ihan kohta kesä pitäisi alkaa piristymään, niin mua vain ahdistaa ja masentaa entisestään. Mietin hyvin usein omia hautajaisiani... en tiedä miksi mutta kuvia tulee vain mieleeni, jotenkin tuntuu että tämä asia on ainoa mitä enää näen tulevaisuudessani. Mikäli satun istumaan linja-autossa toivon hiljaa mielessäni että kunpa tämä auto ajaisi seuraavasta sillasta alas niin ei tarvitsisi enää miettiä mittään. En halua enkä aio tappaa itseäni sillä mulla on vanhemmat ja sisaruksia, en halua heille aiheuttaa mitään. Muutenkin perheessäni on kaikki kärsineet jo ihan tarpeeksi.

Olen myös lopettanut itsestäni välittämisen. Minulle määrättiin unilääkkeitä vuosi sitten. Sanottiin ettei näitä sais joka ilta syödä, olen vetänyt jo yli vuoden joka ilta. Luin jopa lääkeselosteen... käytetään mm skitsofrenian hoitoon. Näiden lisäksi menee rauhoittavia ja ssri lääkkeitä. Mua ei oikeestaan edes kiinnosta vaikka sekoittaisin loputkin aivotoiminnastani. Se on jo muutenki ollut sekaisin jo vuosia. Ei mulla ole mitään minkä takia edes yritän muuta kuin itseni ja sen itseni takia en edes jaksa. Olen aina pitänyt itseäni huonona ja pidän edelleen. Mun mielipiteisiin ei juurikaan ole vaikuttaneet psykiatrien ym psykoterapeuttien kommentit siitä että olen yhtä tärkeä kuin muut. Omasta mielestäni en ole enkä tule olemaan.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olettärkeä

      Kyllä se että haluat olla yksin on välttämistä uusilta hylkäämiskokemuksilta. Ja yleensä jos on kokenut vähän turvallisia ihmissuhteita ja joutunut jätetyksi, niin saattaa takertua liikaakin henkilöön johon ihastuu tai syntyy ystävyys. Se taas saa toisen ottamaan etäisyyttä ja tukahduttaa. Kyllähän elämässä ihmissuhteet "elävät": toisia tulee ja menee elämän tilanteidenkin myötä. Itse menetin bestikseni kun tämä alkoi seurustelemaan. Asuu jopa etäämpänä ja ei hänellä ole aikaa paljoa minulle. Toisen naisystävän kanssa olimme paljon yhdessä, reissasimme, puuhailimme yhdessä, mutta sitten vain jotenkin tuli henkinen etääntyminen ja emme enää olleet samalla henkisellä ulottuvuudella. Silti emme ole vihollisia ja voimme tarpeen tulle jelpata toisiamme ja jutella.

      Ihminen muuttuu ja elämäntilanteet. Pitäisi löytää se elämän juju ja tarkoitus ihan vain oman elämän kautta, jossa ne ihmissuhteet ovat osa sitä. Kun kasvat ihmisenä, minuutesi vahvistuu niin alat oivaltaa elämän yksilöllisyyttä. On myös niitä, jotka elävät onnellista elämää yksin ja itsenäisinä ja heille riittää vain työkaverit, rupattelu naapurin kanssa sivumennen, asiointi virastoissa ja tuttavat.
      Jospa saisit iloa lemmikeistä, mutta ne vaativat ja sitovat sinkkua. Voit hankkia ulkomailta kummilapsen tai kummikohteen ja varmasti olet jollekin ihan oikeasti tärkeä ja ratkaiseva ihminen maailmassa.

    • Hyvä-tapa-tuhota

      terveys on syödä uni- ssri-myrkkyjä...

      Siltä tieltä ei ole paluuta, ellei itse halua.

      Jos haluaa itsestään terveen, silloin kannattaa alkaa vierottautumaan noista myrkyistä, esim. Stefan Borg; Irti unilääkkeistä ja rauhoittavista aineista- kirjan avulla.
      Lääkäreistä ei ole tuossa tapauksessa avuksi, sensijaan monet sairaanhoitajat pystyvät avustamaan tuossa asiassa.

      Lisäksi noita em. myrkkyjä voi korvata turvallisilla luontaistuotteilla, joita ovat mm. melatoniini, l-teaniini, kauranversouute, l-tryptofaani, kamomilla etc...
      Noilla aineilla pystyy täysin korvaamaan em. tuohoavat myrkyt.

      Aiheeseen liittyvää nettitietoa on paljon, suomenkielellä mm. tri Tolosen nettisivut.

      • uniongelmainen

        Ei noilla luontaistuotteilla korvata lääkkeitä. Valitettavasti. Kaikkia mainitsemiasi aineita löytyy hyllystä mutta silti joudun turvautumaan mm. Tenoxiin ja opamoxiin. Syön silti luontaistuotteita mutta nukahtamislääkettä ne eivät millään korvaa jos/kun on kyseessä vähänkään hankalampi uniongelma tai psyykeen häiriö.


    • pakotaitsesiulos

      Ensimmäinen asia, mitä sinun tulee tehdä on lopettaa noiden lääkkeiden syönti ja aivan kokonaan. Ne tekee sinusta läskin, aivotoiminnaltaa sellaisen, ettei sinun kanssa voi keskustella. Sellasen "oudon" jonka kanssa ei kukaan edes halua seurustella. Heitä pillerit mäkee ja ala kävelemään. Kävele joka päivä 15-20 km ja älä anna periksi. Kävele itsesi kuntoon ja väsyneeksi. Ei haittaa vaikka pyörryt. Pysy liikkeessä koko ajan. Juo kahvia, vettä ja sauno. Sitten ala auttamaan ympärilläsi olevia ihmisiä. Siivoa, tee ruokaa, käy kaupassa, hoida paperiasioita. Laita asuinalueesi ilmoitustaululle lappu, että teet remonttihommia, kävelytät koiria tms. pienestä rahasta. Tunge itsesi elämään takaisin. Tee itsestäsi merkityksellinen monelle eri ihmiselle. Käy auttamassa vanhuksia, vammaisia tai siivoamassa löytöeläinten talossa. Pakota itsesi ulos lääkkeistä elämään tätä elämää.

    • Hyvinvoiva

      Syö parmpaa ruokaa!

    • anon111

      Itse olen 30v mies ja sama todellisuus meinaa iskeä nyt päin tähän ikään mennessä en ole onnistunut saamaan aikaan perhettä en työpaikkaa en tyttöystävää, tämä on sellainen asia että joskus tekisi mieli itkeä itsensä uneen kun edes tälläisiä perusasioita ja unelmia en ole onnistunut toteuttamaan elämässäni. On myös joskus pyörinyt itsetuhoisia ajatuksia mielessäni olen myös joskus hämärinä ja synkkinä hetkinä miettinyt miten sen teen jos tästä maailmasta oman käden kautta lähden. Masentaa kun asiat eivät ole hyvin ja tälläiset perusunelmat on ihmiseltä tuhottu täysin yhteiskunnan osalta.

      • tälläistä

        30 Kyllähän sinä vielä kerkeät hommata nuo asiat jos haluat.
        Itse olen 37v mies ja vakituinen työ on kylläkin, arvostan itse työtäni.
        Tyttöystävä on myöskin mutta tuntuu ettei paljoakaan kiinnosta koko seurustelu, lastenhankinta tai perheen perustaminen. Pitäisi toki kiinnostaa mutta kun ei juurikaan, ainakaan paljoa.Seksi ei kiinnosta...

        Uskon että itsellä on niin paljon tressiä, ahdistusta, ym pelkoja että ne täyttävät pään ja sitten kiinnostus muihin asioihin katoaa.


    • missmissyluu

      kirjoituksesi on jopa huvittavan tutun kuuloista. olen lähempänä 40 ja sairastan kroonista masennusta. kolmisen vuotta sitten koin jonkinlaisen pohjakosketuksen; olin valmis kuolemaan kunhan apatia ja surkeus vain loppuisi. toivoin laillasi jonkin ulkopuolisen hoitavan homman, auton ajavan päälle tai muuta vastaavaa. halua tai kykyä ei aktiiviseen itsemurhaan olisi ollut.

      minäkin olen yksin, ollut yli kymmenen vuotta. toisaalta viihdyn yksin, koska suhteen aloittaminen tuntuu pelottavalta. ja samaten, tuskin edes osaisin "olla" kenenkään kanssa. oma tila ja aika ovat liian tärkeitä menetettäväksi. enkä halua joutua kokemaan pettymyksiä, hylkäystä, arvostelua, itseni menettämistä, asioita jotka kokemuksissani liittyvät suhteisiin ja perhe-elämään.

      mutta mutta. jollakin tapaa olen raahautunut elämän, vaikka en ihan valoisalle puolelle, niin johonkin hämärän rajamaille. ja kyllä vain, ensimmäinen ja tärkein apu oli lääkitys, joka todellakin pelasti henkeni. toinen iso apu on ollut lemmikin hankinta. vaikka tuntuu, etten jaksaisi, välittäisi, haluaisi pitää huolta itsestäni, en kuitenkaan voi jättää huolehtimatta avuttomasta eläimestä. ja kun on tarpeellinen edes jollekin, se antaa syyn ja tarpeen lähteä liikkeelle, noudattaa jonkinlaista rutiinia, antaa hieman merkitystä päivään. ja vaikka ei kukaan muu maailmassa välittäisi sinusta, lemmikki välittää (tai riippuu varmaanki lemmikistä).

      masentuneelle on ihan turha sanoa, että vaan otat itseäsi niskasta kiinni ja lähdet lenkille. tai yhtä järkevää on ehdottaa lääkkeiden lopetusta, ja syöt vaan hyvin niin kyllä se siitä. harvemmin se siitä... tai että ajattele positiivisesti, sinä olet tärkeä ja hyvä ihminen. mutta kun tuntuu että on yhtä arvokas kuin kengän pohjaan tarttunut vanha purkka, niin positiiviset ajatukset ei paljoa auta.

      ed. asiat auttoivat minua ja sopivat minulle, mutta jokaisen täytyy etsiä oma tiensä ja omat keinonsa saada mielihyvää. koska se on tärkeää, tehdä asioita jotka tuovat mielihyvää. ja ole rehellinen itsellesi ja muille. jos on paha olo, sano se ääneen. jos tuntuu ettet enää jaksa, sano sekin ääneen. ei se oloa paranna, mutta ehkä se muuttaa jotain.

    • vanha-piika

      vaikka nyt ehkä siltä tuntuu, että elämä on jo ohi, mutta kun ikää on "lähes kolmekymmentä"... vielä ehdit, usko pois.

      • tälläistä

        Terve

        Minkäikäinen on vanha-piika?
        Miksi olet jäänyt yksin, onko omavalinta vai olosuhteiden pakosta?
        Mielenkiintoista olisi kuulla...


      • vanha-piika
        tälläistä kirjoitti:

        Terve

        Minkäikäinen on vanha-piika?
        Miksi olet jäänyt yksin, onko omavalinta vai olosuhteiden pakosta?
        Mielenkiintoista olisi kuulla...

        itseäni olen pitänyt vanhana-piikana jo useamman vuoden, ikää nyt 38. mutta ei kai vanha-piikuus iästä ole kiinni.

        syyt varmaankin ovat vähän molempia, ulkoisia ja sisäisiä. huonoja kokemuksia suhteissa, huonon isäsuhteen aiheuttama luottamuspula miehiä kohtaan, nirsous, onhan näitä syitä. tai mitä sitä kaunistelemaan, taidan olla vaan susiruma ja ällässäni on liika äksiä, ja siksi en kelpaa kellekään =D

        enimmäkseen olen aika tyytyväinen itsenäisyyteeni, enkä ehkä perinteistä suhdetta ole vaillakaan. ja kauan yksin olleena olen aika tarkka omasta tilastani ja elämästäni. tietenkin ihmisen ikävä iskee ajoittain, kun on vaikeuksia elämässä, haluais seuraa harrastuksiin, tai kun auton katsastusaika lähestyy =).


    • toinen_säälittävä

      Mitä lääkettä syöt? Syötkö ketipinoria? Vitut mistään pienestä annoksesta on haittaa... olen syönyt jo kymmenen vuotta lääkettä unettomuuteen, eikä minusta sitä päälle päin näe. Liikun paljon ja urheilen. Ilman lääkettä en nukkuisi paljoa, juuri siitä syystä että on stressiä ja huolia juuri mainitsemistasi asioista. Aika samassa tilanteessa ollaan. Lääke pitää juuri ja juuri työkykyisenä. Ilman työtä kun ei olisi paljon syitä poistua kotoa ja nähdä ihimisiä...

    • Lässytäjämyösminä

      Itse olen parin vuoden päästä 30v mies ja en ole ikinä seurustellut, suudellut tai pitänyt tyttöä edes kädestä. Itselläni on vain yksi kaveri, jonka kanssa en oikeastaan edes viihdy, kaksi hiljaista/ujoa ihmistä.. ei vain juttu luista. Ainoat läheiset ovat sisarukset ja vanhemmat joista 3 vuotta vanhempaa veljeä
      näen n. kerran kuukaudessa, hänellä on laaja kaveripiiri ja naisystävä, onneksi hänestä ei tullut kaltaistani vässykkää joka ei osaa tutustua keneenkään. 2 muuta sisarusta onkin vielä lapsia. Vapaa-ajalla en tee oikeestaan muuta, kun kävelen/pyöräilen luonnossa ja kalastelen, mutta aina yksin ja, kun vastaan tulee ihmisiä nousee pala kurkkuun kuinka onnellisilta he näyttävät. 10 vuotta sitten masennus nousi todella voimakkaasti ja olin jo varma, että tapan itseni lähiaikoina, hain kuitenkin apua ja sain itseni jotenkin jaloilleni, tätä lääkkeiden syöntiä ja terapiakäyntejä jatkui viime vuoteen saakka, kunnes psykiatri lopetti vastaanoton, tuntui, että ensimmäisen vuoden jälkeen parantuminen jämähti täysin, kallistahan se oli. Nyt tuntuu, että tämä on muuttunut krooniseksi masennukseksi, jatkuva alakulo on mutta toisaalta olo, että ihan vitun sama, onneksi tämä ei kestä loputtomiin ja kuolen joskus, toivon vaan, että se tapahtuisi mahdollisimman nopeasti, en kuitenkaan aio tehdä sitä oman käden kautta, syynä on lähinnä, etten halua tuottaa tuskaa vanhemmilleni ja sisaruksilleni. Olen käynyt ammattikoulun ja olen kohtuu hyväpalkkaisessa duunissa joka ei ole täysin surkea ja pystyn keskustelemaan ihmisten kanssa jotka ovat sosiaalisia, mutta oma-aloitteisesti en uskalla/osaa keskustella mistään kenenkään vieraan kanssa ja seurustelua en voi kuvitellakkaan, ahdistus nousee aivan järkyttäviin mittasuhteisiin jos joku yrittäisi jotain, tosin ei ole ikinä yrittänyt koska en käy missään jossa olisi tämmöiseen mahdollisuus, baarit/harrastukset tai muut tämän kaltaiset. Eväät olisivat ulkopuolelta katsottuna ihan hyvät, mutta omassa päässä vaan joku on todella pahasti vialla, ettei vaan pysty.

    • Hei!

      Kaikilla ihmisillä on vaikeuksia ja pahaa oloa. Ihminen itse voi olla liiankin vakavasti onneton. Masennus on sairautena hoidettava ja lääkekuuri siihen riittää nykyisin.
      Masennuslääkitys keksittiin vasta 1990 luvulla.
      Lääkärit antavat usein turhan isoja annoksia, itse pistän 20 mg tabletin veistellä pienemmäksi. Niillä on hoitovastetta pieninä annoksina ja lääkekuurina,, ei jatkuvassa käytössä. Alkuun väsyttävät usien, mutta väsymys helpottaa hetken kuluttua. Ole raitis, ihmisen tervehtyminen vaatii raittiutta ja masennus lääkitys alkoholi eivät sovi yhteen vähääkään koskaan. Etsi terveitä raittiita harrastuksia sitä mukaa kun jaksat, nyt voi liikkua ulkona lämpimässä. Pyöräily on hyvä laji.

      http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/16

      yst. terv. Jari Laurila
      keskustelija

    • Mielimaassa

      Aloittaja; Jos yhtään helpottaa, niin täällä on myös samanlaisia ajatuksia läpikäynyt henkilö. Olen kolmeakymmentä lähestyvä nainen. Nuoruuteni meni masennuksen kourissa, ja tietyllä tapaa voisi sanoa, että tuhlasin nuoruuttani, koska en osannut olla tunteideni kanssa, enkä hyväksyä itseäni ja minulla on aina ollut huono itsetunto. Monta vuotta meni syrjäytyneenäkin kun en löytänyt omaa paikkaani maailmassa, ja siitä ajasta lähtien olen aina kokenut olevani hiukan erilainen. Tämä erilaisuuden, huonommuuden tunne erkaannuttaa muista ja on äärimmäisen hankala olla sellainen kuin on, koska pelkään hylätyksi tulemista, yksinäisyyttä. Aika oli hyvin synkkää, ja olen edelleen jotenkin traumatisoitunut siitä kaikesta yksinäisyydestä ja rankasta ajasta. Olin siis tuolloin lähinnä vaan kotona. Olin myös äärimmäisen naiivi tuolloin ja jouduin miesten hyväksikäyttämäksi oman kiltteyteni ja naiiviuteni tähden. Lisäksi jos on joskus miettinyt itsemurhaa, ei siitä ihan heti yli pääse, tuo synkkä tunne elää mukana. Muistan haaveilleeni ystävistä, ja asioista koko tuon ajan, kuinka asiat olisivat paremmin... Silloin vielä ajattelin, että jos asiat natsaavat, minusta tulee onnellinen. Tämä illuusio on kokenut pientä säröä.

      Sain tietyllä tavalla palikat kasaan ja opiskelen ja käyn töissä nykyään. Pääsin alalle, mihin on hankala päästä opiskelemaan, mutta poden opiskeluissa jatkuvaa huonommuudentunnetta, tunnen itseni tyhmäksi ja keskittymiskykyni on nolla. Joudun kokoajan kamppailemaan alemmuudentunteen kanssa opiskeluissa. Minulla on jopa jonkinsorttisia kavereitakin, on ollut seurustelusuhteita, mutta... Olen nykyäänkin onneton ja minulla on krooninen tyhjä olo, kai tätä voisi joksikin masennukseksikin sanoa. Viikot menee yksin kotona kun vapaa-aikaa on, viikonloppuisin puhelin saattaa piipata, kun joku kaipaa kaveria viihteelle. Tätä onnettomuutta ei oikein auta mikään. Poden jonkinsorttista ikäkriisiä, sillä näen kokoajan, kun jotkut hankkivat lapsia, hankkivat puolisoita, menevät eteenpäin. Haluaisin lapsia ja seesteisen rauhallisen elämän kumppanin kanssa, mutta toisaalta en halua olla masentunut äiti - kukaan lapsi ei ansaitse sellaista. Itse tunnun junnaavan samassa elämäntilanteessa vuosia. Pahin on pelko. Mitä jos jään yksin? Olen tässäkin asiassa erilainen - en ikinä saa sitä mitä muut saavat, se on tullut vuosien aikana tutuksi se tunne. Olen ollut vain sivustaseuraaja. Ironisinta tässä on, että on miehiä, jotka haluaisivat olla minun kanssani, yrittävät viestitellä, pyytää ulos, mutta en vain tunne mitään. Olen saattanut jonkin aikaa tappaa yksinäisyyttä jonkun kanssa jonkin aikaa, mutta toisen kosketus on jotenkin ahdistanut ja on tunne että ei tämä ole minulle oikea henkilö(en enää usko tähän oikea henkilö-lässytykseen muutenkaan). Kamalinta on sanoa, että olen yksinäisyydenpeloissani joskus vaan ollut jonkun kanssa vaan siksi että on joku,mutta sillä tavalla tuhoaa itseään, kaikki alkaa vaikuttaa tosi yhdentekevältä. Niinä kertoina, kun olen oikeasti ollut ihastunut, miehen ihastus onkin kaikonnut ja olen tullut lempatuksi. Lisäksi olen tullut väärinymmärretyksi, ja niinkin on käynyt, että olen ilmeisesti ollut niin kylmä, että henkilö on luullut että minä en ole kiinnostunut. Tunne lempatuksi tulosta kun itse on tuntenut tunteita ja avannut itseään on niin kamala, että tuntuu etten pysty siihen enää ja tekee mieli padota sellainen suojakuori, ettei niin pääse enää käymään. Ehkä jos itsetuntoni olisi parempi, en ottaisi sitä niin itseeni ja alkaisi etsiä itsestä vikoja. Silloin tekee mieli olla yksin, eikä päästää ketään liian lähelle. Olen saattanut pitkän aikaa rypeä itsesäälissä tämän jälkeen. Pelkään sitä, että jään yksin ja katkeroidun, huomaan ajan ajaneen ohi tai pahimmassa tapauksessa alan jonkun kanssa olemaan vaan siksi, että on joku ja kärvistelen onnettomassa suhteessa. Toisaalta olen huomannut senkin, että vaikka olisi kaikkea, ei siitä osaa nauttia, jos oma mieli on niin synkkä.

      Pidän ihmisiä etäällä minusta. Tavallaan on kavereita, mutta en osaa tehdä heistä läheisiä. Jo se että sanoo, että nähdäänkö on vaikeaa. Ihmiset vaan tutustuvat ympärilläni ja minä jään yksinäiseksi sudeksi. En kai sitten ihan täysin osaakaan pitää ystävyyssuhteita, koska aikuisiällä olen ollut liian yksin. Tämä väärinymmärretyksi tulo on lisäksi kamalaa. Joskus jotkut ihmiset ovat arvostelleet käytöstäni, koska en osaa jotenkin ilmaista tunteitani. En osaa olla ihmisten kanssa.Mitä enemmän olen yksin, sitä vaikeampaa on olla muiden kanssa. Parisuhteen muodostaminenkin tuntuu kuin joltain urakalta-pitää antaa itsestään niin hieno vaikutelma. Jos kertoisin millainen oikeasti olen, hyväksyttäisiinkö minua..Joskus tuntuu, että kaipaisin vain kunnollisia ystäviä, mutta sensijaan saan niitä miehiä vaan, joilla on muut asiat mielessä.

    • 20014

      Ei suomesta vaan saa kunnon apua kun on heikko. Muka 100% omatoimisuutta vaaditaan jokaiselta elämän piekseneeltä ihmiseltä. Eipä ole maan hoitosysteemit parantaneet syrjäytyneiden tilaa. Pitäisi olla yksi iso yhteisö jossa kaikki auttavat toisiaan. Ketään ei myös saa ikinä pakottaa. Mutta näin ei asiat ole. Toiset kärsii turhaan kuolemaan saakka, eikä ne saa mitään korvausta siitä ikinä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      208
      1657
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1474
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      321
      1248
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1179
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      122
      1128
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      93
      1095
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      134
      1038
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      236
      999
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      62
      979
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      89
      960
    Aihe