Oikeustiede ulkomailla tai avoimessa yliopistossa?

oikismuija

Hei, onkohan jollain tietoa oikeustieteen opiskelemisesta ulkomailla? Parhaillani googlailen tietoa aiheesta mutta haluaisin selvennystä muutamiin kysymyksiin. Esim. Tallinnan oikikseen näyttäisi haku olevan käynnissä vielä elokuuhun saakka, mutta onko noi Tallinnan koulut ja tutkinnot ihan yhtä tyhjän kanssa? Tutkintohan ei mitenkään voi olla suoraan pätevä Suomessa? Opintotukea opintoihin näköjään saa, mutta pystyykö sillä kattamaan lukukausimaksut yms? Entä laskentaanko ensi vuonna ensikertalaiskiintiöön (vai mikä se nyt olikaan) Suomen oikikseen hakiessa jos on kirjoilla esim. juuri jossain Tallinnan koulussa? Hain siis nyt ensimmäistä kertaa oikikseen Suomeen mutta olen melko varma, että sisälle en tällä kertaa pääse. Nyt mietin vaihtoehtoja ensi vuodelle/vuosille mikäli paikka ei oikiksesta aukea. Missä muualla kuin Tallinnassa voi opiskella oikeustiedettä ja millaisia kokemuksia porukalla on ulkomailla opiskelusta ylipäätään? Toisaalta olen miettinyt myös avoimessa kurssien suorittamista, ja silloinhan voisi 60 opintopisteen jälkeen tarpeeksi hyvillä arvosanoilla hakea myös väylän kautta, mikäli olen oikein ymmärtänyt. Onko mahdollista haalia vuoden aikana noin paljon pisteitä kasaan, että voisi jo ensi keväänä hakea väylän kautta oikikseen mutta aloittaa myös varalta lukemaan pääsykoekirjoja? Tosin tämäkään lysti ei mitään ihan ilmaista ole..
En haluaisi vain vuotta odotella että saa taas uuden mahdollisuuden lukea pääsykokeisiin ja ehkä päästä sisälle, vaan lähteä kohti unelma-alaani heti.

5

1857

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lraaaa

      Samoja juttuja mietin. Tallinna tosin ei ole minulle vaihtoehto, sillä opiskelu poikkeaa kuitenkin sen verran Suomen oikiksesta että en näkisi vuoden pyrähdyksestä siellä mitään hyötyä. Tallinnan oikiksessa on paljon suomalaisia, mutta vaikea uskoa että heillä on kovin paljoa jakoja Suomen työmarkkinoilla. Mielestäni sinne kannattaa suunnata vain jos näet kiinnostavana vaihtoehtona myös työskennellä nimenomaan ulkomailla kv -oikeuden parissa.
      Avoin väylä (eli suora pääsy tiedekuntaan) vaatii 60op keskiarvolla 3,75, mikä on suuri urakka yhdelle vuodelle. Suurin osa käyttää tuon suorittamiseen kaksi vuotta, koska monen on pakko työskennellä samanaikaisesti kun avoimeenhan ei opintotukia myönnetä. Itse olen miettinyt että lukisin vain joitakin avoimen kursseja joita voisin saada myöhemmin sitten hyväksiluettua ja saadakseni parempaa pohjaa pääsykoelukuun ja menisin keväällä valmennuskurssille. Toinen vaihtoehto on kansanopisto joka järjestää sekä avoimen kursseja että pääsykoevalmennusta keväällä. Näitä on esimerkiksi Heo Helsingissä ja Työväen Akatemia Kauniaisissa, mutta näiden paikkojen tasosta en osaa sanoa mitään, mikä asiassa mietityttääkin

    • Tallinnaan2015

      Helpoin ja nopein reitti on tässä tapauksessa 3 vuotta Tallinnassa ja siitä sitten suorittamaan maisteria suoraan Ruotsiin fiinimpään yliopistoon. Sillä tavoin saat piilotettua Tallinnan stigman jos se häiritsee. Tietysti jos haluat tulla Suomeen töihin niin kelpoisuuskokeet/lisäopinnot ovat edessä.
      Tässä tapauksessa "välivuosi" tulisi kelpoisuuskokeiden vuoksi vasta opintojen jälkeen. Opinnot ehtisit aloittaa vielä tänä syksynä.

      Avoinkaan ei ole huono juttu jos malttaa edetä hitaampaa tahtia.

      Kannattaa myös pohtia haluatko kenties jäädä ulkomaille töihin vai ehdottomasti palata takaisin Suomeen.

    • tallinnastahelsinkiin

      Hei,

      Voin suositella oikeustieteen opintoja Tallinnassa, mutta ainoastaan siinä tapauksessa, että sinulla on riittävästi motivaatiota ylimääräisten opintojen suorittamiseen ja ainakin yhteen "lisävuoteen" opinnoissasi.

      Tallinnasta valmistuneilla on ihan realistiset mahdollisuudet päästä Suomeen mielekkääseen työpaikkaan, voin kertoa tämän ihan omakohtaisesta kokemuksesta. Itse olen opiskellut Tallinnassa ja sen jälkeen suorittanut LL.M- tutkinnon muualla Euroopassa. Olen tämän jälkeen tehnyt ETA-kelpoisuuskokeet ja lisäksi suorittanut myöhemmin ihan OTM- tutkinnon Suomessa (väylän kautta). Työkokemusta löytyy melkoisen kovista toimistoista Helsingistä.

      Tämän jälkeen on pakko todeta, että kulkemani polku ei todellakaan sovellu kaikille. Suurimmalla osalla Tallinnan tallaajista on melko harhaiset käsitykset oikeustieteen opiskelusta ja ainakin omalta vuosikurssiltani yllättävän harva sai tuon kolmivuotisen tutkinnon ylipäätään suoritettua. Mitä tulee työnhakuun, on totta, että suoraan tuolla Tallinnan bachelor- tutkinnolla on hyvin hyvin vaikeaa saada alan töitä ainakin Helsingistä. Suosittelisin siis ETA OTM komboa tai vähintäänkin ETA- kokeiden suorittamista. Lisäksi täytyy muistuttaa, että Tallinnasta valmistuneella on hyvä olla erinomainen kyky verkostoitua Suomessa ja sitä kautta näyttää oman draivinsa ja kelpoisuutensa.

      Tallinnalla on kyllä aika ikävä stigma, mutta jos tuon ulkomailla suoritetun tutkinnon kykenee osoittamaan omaksi vahvuudekseen, on se jopa hyvä keino erottua massasta. OTM- tutkinnon suoritettuani kukaan ei tiedä taustoistani, ellen niitä sitten sen erityisemmin päätä tuoda esiin.

    • kikkkkkaaaaaa

      Minkä verran Tallinnassa on oltava luennoilla paikalla? Pystyykö tehdä töiden ohessa?

    • OpiskelijaEST

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe