LIIKENNESAKOT TUPLAANTUVAT

SOINISOSIALISMIA

Voikkaan työväenmies ja tulossa oleva kommunistinen sakotusjärjestelmä

Köyhät kyykkyyn hurjien liikennesakkojen avulla..Tätäkö on persupolitiikka ?????

HS:N mukaan Suomen hallitus haluaa autoveron kevennyksellä (JA KÄYTTÖMAKSUN NOSTOLLA) helpottaa uusien autojen ostoa, mutta ylinopeutta uusilla autoilla ei parane ajella. Hallitus haluaa nimittäin kaksinkertaistaa päivä- ja rikesakot.

Hallitusohjelman mukaan alimman päiväsakon summa nousisi 6 eurosta 12 euroon. Lisäksi hallitus haluaa nostaa rikesakon ylärajan 115 eurosta 230 euroon.

Pian nimitettävä työ- ja oikeusministeri, perussuomalaisten Jari Lindström kommentoi sakkoasiaa torstaiaamuna MTV:n Huomenta Suomessa.

"Tämähän on sellainen vapaavalintainen juttu. Jos ihmiset haluavat tukea valtiota, niin ei muuta kuin ylinopeutta ajamaan. Jos ei halua, niin ajaa normaalisti, eikä tule mitään ongelmia", vitsaili Lindström MTV:n mukaan.

Hallitusohjelman liitteessä kuitenkin kirjoitetaan, että kaksinkertaistamisvaatimusta voidaan lieventää, jos sakoista saatava rahamäärä saadaan kameravalvontaa lisäämällä.

Rikesakkojen euromäärät on viimeksi tarkistettu yli 15 vuotta sitten. Hallituksen mukaan rikesakkojen kaksinkertaistaminen jättäisi rikesakot kuitenkin yleiseurooppalaisesti alhaiselle tasolle. (3000 € SAKKO ALHAINEN ?)

Rikesakkoja annetaan vuosittain noin 300 000 kappaletta, lähinnä liikennerikkomuksista.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meitäViedäänKuinPässiä

      Aivan, Persut hallituksessa. Varsinainen "kipeä" puolue joka söi sanansa ääntä nopeammin. No pääseepä Soini reissaamaan hyvillä päivärahoilla ja sehän riittää jos diabetes antaa myöden.

    • Sakkopoliisi

      3000€:n sakko ei ole rikesakko.

    • sfjskdljfksljg

      Harmi että valtiota ei voi tukea kovin montaa kertaa kun kortti otetaan pois kolmannesta kerrasta vuoden aikana. Voisikohan varakkaille tulla vaikka sellaisia nopeuspaketteja myyntiin että kymppitonni per kk saisi ajaa vaikka kerran kuussa niin lujaa kuin auto kulkee ja kaupan päälle lisäpalveluna vilkkua ei tarvitse käyttää...
      *sarkasmi loppuu tähän*

    • nysväri

      ei paljoo haittaa vaikka kymmenkertaistuis

    • yrmyy

      Miten niin "köyhät kyykkyyn". Punasia päin ajamisesta seurannut tonnin sakot. Nyt kaksi tonnia! samasta rikkeestä. Tarkkana saa olla.

    • Tuomioistuimen määräämät sakot ovat jo muutenkin olleet käytännössä kovempi rangaistus kuin ehdollinen vankeus, vaikka sakkoja annetaan pienemmistä asioista kuin ehdollista.
      Sakoistahan joutuu vailla tuloja oleva heti vankilaan jos niitä ei maksa, kun taas ehdollinen vankeus ei muutu ehdottomaksi ellei syyllisty toistuvasti uudelleen samaan asiaan.

      Aikovatko rakentaa sitten samalla uusia vankiloitakin kun päiväsakkoja nostetaan? Sakkovangit eivät pian mahdu minnekään.

    • 32132

      Ison veden takana invapaikalle pysäköinti maksaa 6000 taalaan ilman invalappua.
      Se on kunnon rikesakko ja tuntuu jokaisen kukkarossa.

      Miksi pitää rikkoa lakia ?

    • HiukanTasapuolisuutta

      Vapaavalintaistako? Varmaan osa tieten tahtoen rikkoo liikennesääntöjä mutta yhtä iso osa virheistä syntyy vahingossa ja epähuomioissa, ettei se sillain ole ihan omavalintaista.

      Toinen sakko jota korotetaan aika reippaasti on myös tavallaan vapaavalintainen nimittäin tupakan veron reilu korotus. Itse en pääse tupakasta eroon ja myös veronkorotuksia sorvannut työryhmä on ainakin budjettilukujen perusteella päätynyt samaan johtopäätökseen: monikaan ei lopeta vaikka leipä loppuis pöydästä. Nyt savukeaskissa veron osuus on noin 80%, joka tarkoittaa noin 4,5 euroa. Siihen oollaan lisäämässä vielä 2 euroa joten se on yhteensä 6,5 euroa. Keskimäärin tupakoitsija polttelee askin päivässä (jotkut tietty vähemmän mutta jotkut polttelee reilu 2 askia). Siitä, että polttaa 1 askin päivässä, rangaistaan kuin kysymyksessä olisi isompikin rikollinen: 6,5e x 365pv = 2372e/v. Tupakoitsijoiden suhteellinen osuus kasvaa tulojen pienentyessä ts. mitä köyhempi, sitä useampi tupakoi. Esim. työttömän joka nostaa asinoastaan työttömyyskorvausta jossa on kiinteä vero 20%, veroprosentti kasvaa pelkän tupakan verojen vaikutuksesta päälle 50%:n. Aika kova rangaistus kun kyseessä sentään on täysin laillinen toiminta, josta kovin harva pääsee eroon.

      • skfljsdklgjsdl

        Kannattaisi tupakoitsijoiden keksiä jotain muuta tekemistä kuin sitä täysin turhaa ja tyhjänpäiväistä tupakointia.
        Itse olen pienituloinen duunari mutta en ole koskaan tupakoinut, en pysty käsittämään miksi kenenkään pitäisi vetää jotain myrkyllisiä savuja keuhkoihinsa.
        Työpaikallakin työkaverit valittaa pientä palkkaa mutta näkyy rahaa kuitenkin riittävän poltettavaksi savuna ilmaan! Ei mulla ole sellaiseen varaa.


      • eiolepakkopolttaa

        Köyhät on tyhmiä, usein myös heikkoluontoisia, vuodessa menee 2 kk, tai useamman tulot savun vetämiseen keuhkoihin ja sen ulospuhaltamiseen, haistaan kaatopaikalle, terveyskin menee. Täysin käsittämätöntä porukkaa. Ei köyhää voi ymmärtää mitenkään, loppurahat menee kaljaan ja sipseihin, ym muuhun kalliiseen, mutta epäterveelliseen paskaruokaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe