Ei ehtoollista suviseuroissa

Tornioharhassa

Torniossa paria saarnaajaa kohtaan jatkunut ajojahti on kärjistynyt. SRK:n erehtymätön johtokunta on kärähtänyt siitä että ovat koko terrorissa pääarkkitehteina toisin kuin ovat antaneet ymmärtää. Tämä tarkoittaa sitä että Tornion kirkkoherra toteuttaa noottinsa ja sulkee kirkon ovet Tornion seudun rauhanyhdistykseltä.
Tämä tarkoittaa taas sitä että ry ei saa käyttöön seurakunnan tiloja eikä ry:n toiminnasta enää ilmoiteta seurakunnan toimintakalenterissa.
Myöskään ehtoollista ei tulla viettämään Tornion suviseuroissa koska kirkkoherra ei anna siihen lupaa.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HuuErtig

      Tuo kertoo sairaudesta. tornion pappi että se saarnaaja kaheli ovat traumatisoituneita. se on sairaus aivoissa. Tuskin paranette kumpikaan.
      Kaikkea se satuihin uskominen ja uskonto yleensäkin teettää, heh.

      Olette saaneet sinne tornioon toisenlaisia hihhuleita Irakista. Tuskin edes huomaatte, ettehän te näe nenäänne pidemmälle.

      • Todellisia-sairaita

        olette te lestat itse. Jos jokin asia ei mene tiedän mielestänne pirtaan, niin hyvin tyypillisesti leimaatte heti vastapuolen sairaaksi.

        Pahin ongelma omalla kohdallanne on se, että olette niin sairaita, että sairaudentunto puuttuu teiltä kokonaan. Kun vauvasta asti aivopesty, niin mitä muuta voi odottaakaan. Se on jo kroonista = parantumatonta.


    • ErkkiPiispa

      Erkki-Piispa (E. P.) on nyt hyvin vihainen!

      E. P.

    • Entinenlv

      Onko nämä lopunajan merkkejä, vai uuden alku, vai onko kenties eriseura ja hajaannus ovella !?

    • HapanRanda

      Jospa sopu löytyy. Ei taida olla Kristuksen anteeksiantamusta (eikä pyytämistä) ja rakkautta kummallakaan puolella.

    • toivossa_iloiset

      Mikäli vanhoilliset päätyvät irtautumaan omaksi kirkokseen, siitä voi tulla toiseksi suurin kirkko Suomessa ohittaen ortodoksikirkon. On myös mahdollista, että itsenäistyneenä vanhoillisten "kirkko" alkaakin kasvaa muiden kustannuksella. Kenties ev.-lut. kirkon osuus kutistuu samalla tavalla kuin katolinen kirkko Suomessa aikanaan. No, ei mennä asioiden edelle, kun muualla Suomessa ei ole ollut toistaiseksi ihan samanlaisia ongelmia. Onhan noita boikotointeja ym. vastaavaa sattunut monien suurten kansainvälisten tapahtumien yhteydessä ennenkin. Jännitteet saattavat vielä helpottaa, mikäli omille teilleen lähteneet löytävät lopulta oman paikkansa ja hieman rauhoittuvat.

    • Toiseksi suuriunko?

      35,000 jäsen määrällä olette jopa viidensiä, tai kuudensia.

      Ei sillä kovin rehvastella.

    • eilahkolaiseksi

      Kuka hullu kuvittelee, että uskovaiset eroavat kirkosta. Kirkko voi leimata SRK-laisuuden lahkoksi ja siirtää sen toiminnan kirkon ulkopuolelle, mutta kansa pysyy sitkeästi kirkon helmassa, he eivät halua lahkolaisen leimaa.

      • entä_leimaaja

        Evankelisessa liikkeessä on perustettu kaksi pientä kirkkoa jo 1920-luvulla. Kirkon piirissä ovat yhä kirkollisena herätysliikkeenä muutamat, jotka torjuvat naisten vihkimisen papiksi ja taitavatpa jopa vältellä yhteistyötä papiksi vihittyjen naisten kanssa. Osa evankelisesta liikkeestä on mukautunut maallistuneeseen kirkkoon. Lieneekö kommentoija kuullutkaan mm. noista kahdesta pienestä kirkosta? Ne saavat toimia kaikessa hiljaisuudessa. Sen sijaan nuo yhteistyöstä kieltäytyvät ovat joutuneet välillä esille julkisessa keskustelussa. Ev.-lut. kirkon leimoilla ei ole yhtään mitään merkitystä, kun uskovaisilla on oma itsenäinen kirkko, jossa on täydet oikeudet pastoreilla jakaa ehtoollista ja kastaa niitä jotka uskovat kuten lapsetkin. Näinhän uskovaiset jo toimivat esimerkiksi Yhdysvalloissa. Epäilen, ettei kommentoijalla "eilahkolaiseksi" ole oikein tietoa siitä, miten uskovaiset ovat toimintansa järjestäneet eri maissa. Suomi oli varsin köyhä maa 1900-luvun alussa. Varsinkin niissä olosuhteissa ev.-lut. kirkossa pysyminen ainakin potentiaalisesti tarjosi monia mahdollisuuksia uskovaisten evankeliumityölle eri puolilla maata. Vasta 1920-luvulla uskonnonvapauslakien tultua voimaan oli helpompi perustaa vaikkapa oma kirkko tai muu uskonnollinen yhdyskunta, jos olen oikein ymmärtänyt. Samalla tällaisten yhteisöjen jäsenien syrjintä mm. julkisten virkojen haussa helpottui, jos olen ymmärtänyt oikein.
        Nykyisin on aika vähän vastaavianlaisia perusteltavissa olevia syitä pysyä ev.-lut. kirkossa. Jotkut saattavat ajatella, että kansankirkko voi tarjota enemmän virkoja. Mielestäni nykyisin on paha mennä ennustamaan tarjolla olevien virkojen määrää ev.-lut. kirkossa niille uskovaisille teologeille, jotka tahtovat säilyttää uskon ja hyvän omantunnon. Kirkon tunnustus lienee vielä entisellään, mutta kirkon käytäntö on jo maallistunut aika tavalla. Sellaisesta kirkosta ilmaistua lahkoleimaa tuskin julkinen pakanakaan ottaa enää ihan vakavasti.


      • korjaus_edelliseen

        Tarkoitin, että tällaisten yhteisöjen jäsenten syrjintä julkisten virkojen haussa vaikeutui. Esimerkiksi joku ulkomaalainen toiselta uskonnolliselta taustalta saattoi saada yliopistotason opetusviran helpommin. Aiemmin eräs Heikel-niminen liikunta-alan tuntija joutui erikoisiin poikkeusjärjestelyihin saadakseen viran Suomesta.


    • ErkkiPiispa

      ErkkiPiispa (E. P.) on hyvin vihainen harhaisan kirkon harharuhtinaille. Jumalan valtakunnan kansanlaisia vainotaan! Esitän Paheksuntani (E. P.) ja syvän halveksuntani erityisesti Tornion harhaisalle ja totuudesta Etääntyneelle Papille (E. P.).

      E. P.

      • LankaPuhelinPIRISEE

        Oletko itse PIRISIJÄ vai hänen fanittajansa? Ja mikä on hiippakuntasi, arvoisa piispa?


    • Kristillisessä elämässä ehtoollisen jaolla ei ole muuta aukrtoriettia kun elävä usko Jeesukseen.

      Se ei tarvitse uusia lupia, sillä Jeesushan sanoi; Tehkää se aina minun muistokseni?

      Mitä piispoja se vaatiin.

      Ehtoollinen on aina vapaa kaikille Hänet Herraksi tunnustaville.

      Kes.

    • Kesitaspääpiruksi

      Ketä se helluntalainen Kesitas haukkuisi, jos vl eroaa kirkosta. Seuraisiko tuo piru mukana vl-kirkkoon, sieltä se voisi saada pääpirun vakanssin, ellei muita ehdokkaita löydy.

      • En ketään, mutta tarjoan Hänelle (Vl pakoliselle) seurakunnan, ilmaiseksi.

        Vakuutan, ettei se ole helluntailaisuus, vaikka hyvä vaihtoehto sekin.

        Kes.


      • JK. piti olla VL pakolainen.


    • Etsivä-xx

      Torniossa on aamumessu joka kirkossa, silloin suviseura-aikaankin. Siellä saa ehtoollisen. Saapi vain kirkkoherra tilata vähän enemmän viiniä sille pyhälle. En ole vielä kertaakaan kuullut, että Suomessa olisi messussa ehtoollisviini loppunut tai että sen jakaminen olisi keskeytetty. Kärsivällistyyttä, kyllä kirkkoherran yksi tai kaksi jakajaparia siitä selviävät päivän kuluessa.Vanhoillislestadiolaiset ovat ehtoollisella muutoinkin niin että kolmasosa kirkkokansasta tulee ehtoolliselle pihamaan kautta. Ja niin suviseurojen ehtoollismessussakin, että kaikki eivät ole messussa tai oikeastaan siellä messussa ei ole kukaan. Nimittäin väkisin ohjataan ensimmäiset kokonaan pois messuteltasta ehtoollisen nauttimisen jälkeen. Minusta se ei ole oikea messu ja siksi yksi kerta riitti minulle. Menen vain sellaiseen messuun missä messuun voi osallistua koko sen kaavan mukaan. Minusta ehtollinen ei ole erillinen osa jumalanpalveluksesta vaikka jostakin minulle käsittämättömästä syystä se on sitä vanhoillislestadiolaisissa isommissa seuratilaisuuksissa. Helsingin kesäseuratkin olen jo jättänyt väliin. On parempi hiljentyä ehtoollispöytään jossakin muualla, missä hyvin voi olla kuulemassa myös kiitosvirren ja Herran siunaksen ja toivotuksen menkää rauhassa.

    • vai__hä

      Mitenhän Torniossa on asioista sovittu? Kun on niin hiljaista, eikä esim mitään tv esiintymisiä ole ollut aikoihin...
      ..Sovittu asiat ja odotellaan suviseuroja???

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe