01.10.2015 Helb tiedotustilaisuus henkilökunnalle

HelbVaikeuksia

Mitä mahtaa olla vaikutus julkistettavalla uutisella firman tulevaisuutee? Eli huomenna kuulee uutisia ja kenties jotain suurempaa tiedotettavaa kun kokoonnutaan isommilla porukoilla yhteen eikä vain infotaululla kerrota? EU päätös, konkurssi, nimi ovessa vaihtuu (fuusio HKL kanssa?), palkkoja alennetaan että Helb selviää.... jotain muuta?

62

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivotaan

      Olisiko palkankorotus?

    • KÄÄKKIS

      Myynti Koiviston Auto konsernille.

    • bunniossi

      Onnibus ostaa Hepulin. Varausmaksu 1 eur on jo maksettu ja kaupanteko tilaisuudessa maksetaan loppukauppa hinta, joka on 1 eur.
      Kuskien työsuhteet eivät muutu, ainoastaan "H" lippikset vaihdetaan "O.B lippiksiin. Huomenna tarjotaan koko henkilökunnalle tiedotus tilaisuuden jälkeen ilmaiseksi mättöä ruokalassa.

    • KoivistonHebuli111
    • Diamondorossi

      Kaikkea ne silloin säästävyyssyistä kokeili . Kaikki aiemmin hyvin toimiva systeemi hävitettiin ja työvuoroja mulkattiin epäsopiviksi ja kaikki sekoitettiin kun viisauksissaan hakivat säästöjä. Ja...kuinkas kävi ???

      • UloTulos

        Hyvin on mennyt sen jälkeen.


    • HebulinKoivisto

      "Koiviston Auto –konserni on ostamassa Helsingin Bussiliikenne Oy:n koko linja-autoliikenteen.

      Ostaja on kauppakirjan allekirjoittanut. Myyjän osalta päätös kaupasta edellyttää Helsingin kaupunginvaltuuston ennakkosuostumusta.

      Ostettavan liiketoiminnan liikevaihto on 75 miljoonaa euroa. Henkilöstön lukumäärä on 918. Heistä linja-autonkuljettajia on 820.

      Henkilöstö siirtyy ostajalle vanhoina työntekijöinä.

      Linja-autoja kaupassa siirtyy 354 kappaletta.

      Liiketoiminta siirtyy ostajalle 31.12.2015.

      - Tämän kaupan myötä palaamme pääkaupunkiseudun linja-automarkkinoille. Se on ollut strategisena tavoitteenamme jo jonkin aikaa, toteaa konsernijohtaja Antti Norrlin."

      http://www.koivistonauto.fi/ajankohtaista/19112-helsingin-bussiliikenne-oyn-liiketoiminta

    • hebuli

      Mitähän Koivisto meinaa paskafirmalla tehdä? Souteria ei varmasti kiinnostanut ja taitaa seuraavaksi lähteä raiteille

    • Sisältöä

      Hyvästi Helsingin bussiliikenne. Tervetuloa Koiviston auto eli Viikin liikenne.
      Tässä sisältö matkustajan näkökulmasta.

    • MikäänEiOleJormaa

      Jos kauppa toteutuu vuoden vaihtuessa, niin keväällä 2016 tai viimeistään syksyllä kesälomien jälkeen on sitten yt juhlat? Vain joulukuun 8. voitokas kilpailukierroksen tulos voisi tuoda toivoa että yt juhlia ei tule?

      Jos Koivarin on todellakin pärjättävä omillaan eikä hki kaupungilta saa sitten mitään apuja esim. uusien autojen lainojen takauksia, niin aivan varmasti tehdään päätöksiä kovalla kädellä jotta saadaan kulut alas (Helb 2-5miljoonan vuosittaiset tappiot) ja tuottavuus ylös (pomoja potkitaan pois ja töitä lisää). Ei ole varmasti hyviä aikoja tiedossa, mutta toivoa on kuitenkin sitten itse firman selviytymistä nollatulosta tekevänä.

      Mut enemmän veikkaan että lopulta Koivari ostaakin vain palvelut/tilat ja kenties perustaa oman pienen tytäryhtiön ruskeasuolle. Esim. kaasuautojen korjaamo myydään korjaamoksi sekä muuta tilaa varastoksi sekä hallintoa varten. Hebulilla kun on aivan liikaa velkaa ennestään ja nollatulos liian kaukana kymmeniä vuosia, joten miksi joku sijoittaja vaivautuisi kun helpommallakin kenties voisi päästä?

      Sopimus on varmaa vasta sitten kun kaupunki antaa lopullisen suostumuksensa kauppaan eli siinä viimeisessäkin paperissa nimet alla. Niin kauan on vain optimaalista suunnittelua ja mikään ei ole varmaa hienoista puheista huolimatta. Kaikkein viimeisiä yksityiskohtia (tinkimisiä) ei välttämättä ole kulisseissa vielä sovittu.

    • Duuna

      Tässä hyvä esimerkki kuinka huonosti johdetulle yritykselle lopulta käy, toinen vaihtoehto olisi ollut konkurssi.
      Koiviston auto on siis ostamassa vain liiketoiminnan ja kaupungille jää jätti velat. Veronmaksaja jäivät taas maksumiehiksi.

      • MoreIsLessOr

        Entä ne 2-5 miltsin vuosittaiset tappiot? Kenen maksettavaksi sitten taas tulevat?


      • asukasvain

        Veronmaksajien. Helsingin kaupungin osingonjako omistajille. Velkavuori. Oi kiitos paljon asiansa osaaville ammattilaisille.


      • myyvätkö

        Taitaa työsuhdeasuntojen vuokriin tulla tarkistus.


    • Velkaaaaaaa

      Kaupungin tappio "vain" 15 miljoonaa? Onkohan tuo todella totta?

      Kyllä myynti vaikuttaa aika loppusuoralla olevan ja varmaan kaupungille myös helpotus myös poliittisista syistä päästä eroon verovaroja nielevästä firmasta.

      http://www.hs.fi/kaupunki/a1305989639964

    • Tilinpäätöksiä
    • Yhtymäkohta
    • parempinäinpäin

      Parempi kotimainen omistaja kuin näitä ulkomaisia connexeja stagecoacheja ja muita miljonäärien onnikkaharrastuksia ja pääomarahastojen firmoja, joissa ei edes sitouduta maahan.. Ja kotimaisia vaihtoehtoja ei montaa ole, joilla rahkeet riittävät tuohon.

    • Poliitikkojen_valehtelu

      Muutama vuosi sitten vakuuteltiin että Helbiä ei myydä. Luuliko joku tosiaan ettei valehdeltu sujuvasti.

      • Ei_valehdeltu

        Eihän sitä silloin myytykään. Nyt vasta.
        Vai sanoiko joku muka että ei ikinä myydä. Näissäkin kuvioissa muutama vuosi on jo ikuisuus ja asiat muuttuu.


      • HelbbikohtaKoivisto

        Turha luullakaan, että jatketaan samaan malliin. Nyt täytyy nopeasti alkaa muita firmoja katselemaan.


      • Lupaukset
        Ei_valehdeltu kirjoitti:

        Eihän sitä silloin myytykään. Nyt vasta.
        Vai sanoiko joku muka että ei ikinä myydä. Näissäkin kuvioissa muutama vuosi on jo ikuisuus ja asiat muuttuu.

        Silloin kun yhtiöitettiin niin rauhoiteltiin kuljettajia ettei Helbiä myydä. Normi toimintaa politiikassa että odotetaan vähän aikaa niin lupaukset voi unohtaa ja toimia alkuperäisen suunnitelman mukaan ja myydä Helb.


    • Kulkunenn

      Siis mitä häh? Kertokaas lisää tästä?

      • huihaihoi

        Katso kaupungin sivut nyt vaikka ensteks. Ei viitti alkaa copy pastaamaan.
        Uutiset on muualla kuin tällä palstalla


      • busdriver

        Kaikki kivet käännettiin, jotta kustannukset saataisiiin alas, hk eli henkilökunta kuljetukset lopetettiin, säästö n.1Me /vuosi, yt neuvotteluilla työhön kykenemättömät saatiin ulos, tilausajobussit myytiin, invataksit ajettiin alas /Helsingin palveluauto, koskelan varikko lopetettiin, varhan korjaamo lopetettin, akt sopimus otettiin käyttöön, kunnalliset pitkät lomat samalla päättyivät yli 15v palvelleita, 7 työnjohtajaa irtisanottiin 1 liikennepäällikkö, asentajia irtisanottiin, ......... mikään ei vaan riittänyt, aika loppui kesken, Helsingin kaupungin ymmärrys loppui.

        Helsingin Bussiliikenteellä tällä hetkellä hsl:n suurista bussifirmoista paras kalusto, tutkitusti, ajamattomia lähtöjä vähiten...

        Otetaan uusi alku ja katsotaan mihin se riittää, vanha nimi säilyy. Velat eivät sisälly kauppaan....


      • Juhokustip

        Kerro mulle, miten tuo henkilökuntakuljetus on noin kallista-en tiennytkään. Jos esim. 3 kuljettajaa aloittaa aamun aikaisemmin, ja ajaa linja-autolla joka päivä 30 km hakeakseen kuljettajat töihin., maksaako se miljoonan?


    • Duuna

      Uuteen alkuun tarvitaan myös uudet johtajat, nykyiset eivät ole saaneet kelkkaa kääntymään. Irtisanomisilla ei suoranaisia säästöjä ole saatu kun liikevaihto on pudonnut irtisanottujen palkkakustannuksia enemmän....

      • PåsPårtuu07

        Ja tulee putoamaan lisää vielä, ni kuin *yssän lentokoneet Turkin ilmatilassa. jos meno ei muutu tästä???


    • lipaisija

      Ylipomoja siellä hebulilla ollut aina sankka parvi, miten käy nyt syväsankin tai pilkkuvirhe-miljoonasepän, päälaki paistaa ja hikoaa, kahvihuoneessa tönivät toisiaan kun se ollut lähinnä duuninkuva. Onko Koivistolla varaa pitää suojatyöläisiä eli elintasojohtajia
      Saa nähdä rupeaako tuulemaan ja toisten tukka hulmuamaan, toisilla taas ei.
      Kärpäslätkälle olisi myös siellä tarvetta ja pitkällä varrella, yliylijohtaja onkin pitkään juoninut ja tyrinyt myös, akt:ta kuin käärmettä pyssyyn ja artsi toimi kuriirina, hau, hau.

    • helb_ukko

      miten mahtaa lusmuille käydä?

      • Talkoo-Taavetti

        Koivari saneeraa ja huolella. Siellä ei lusmut ja tehottomat pomot kauan pyöri.


    • HelpHelb

      Tulikohan kapuloita rattaisiin, kun kaupunginhallitus päätti jättää kokouksessaan asian pöydälle?

      • aikaavie

        Tai sitten vain puuttuu asiaankuuluvia lausuntoja eri tahoilta. Olisinkin ollut yllättynyt, jos näin nopeasti asia olisi ollut valmis päätettäväksi. Se olisi ollut outoa.


      • nytkähti

        Nyt meni eteenpäin kaupunginhallituksesta. Luultavasti ensiviikolla valtuustossa käsittelyssä.


    • pöllöuuno

      Saa nähä saako tää kolmen/neljän kopla jatkaa siellä hebulilla, pitkään ovat stadia kupanneetkin ja aiheuttaneet tappioita, voi syväreikääkin kuumoittaa ja kärppiä myös, epäilen, että pitääkö Koivari turhapuroja päälliköitä pitkään palveluksessa kun ovat varmaan sadan miljoonan tappiot tehneet hebulille jo ennestään ja ei noihin papereiden siirtelyyn ja wiinerikahvin juomisiin tarvitse 4-5 isopalkkaista johtajaa, että näkee nyt kun ensin stadi hyväksyy kaupat.

      • käytännössä

        Siirtoajan luovuttavat knowhow tietonsa. Jatkon päättää sitten isäntä itse ja sen mukaan eletään.


    • Iloajaakabussilla

      Nyt loppuu hepulilta kaikki edut mitä on vuosien mittaan tullut ja työaika tehdään minutilleen ja punaista villapaitaa ei sitten pidetä.

      • punasta

        Jos haluu välttämättä pitää punasta paitaa niin kannattaa mennä transudeville.


    • kovaonni

      No jos haluaa transuilla, niin kyllä pölhölä on se paikka jossa kuskeilla lilanpunaiset vaatteet ja näyttää olevan huulipunakin samaan sävyyn monella mieskuskillakin, mutta tämähän oli Helb ketju, joten samaa mieltä, että johtajia on Helbillä paljon, liian paljon ja tuskin Koivisto kaikkia variksenpelättimiä tarvitsee tontilleen aidanseipääksikään!

    • Koivistolaiset

      Kyllä tyyli ja kuri muuttuu helpillä jahka Martti esikuntineen tulee taloon. Voitte olla siitä varmoja. Turhat pomontekeleet lähtevät samalla ovenavauksella ulos kun Martin porukka tulee sisään.
      Itse ollut 2 yhtiössä jotka Metsäpietilä on ostanut ja tiedän miten tuuli käy johtoportaassa sen jälkeen.
      Meille normi duunareille ei juuri muutu kun vaatteiden kuosi ja solmion EHDOTON käyttöpakko. Lisäksi luultavasti radion kuuntelu autoissa loppuu, jos on radio niin voi kuunnella jos radio hajoaa niin uutta ei tule. Koivarilla ei musiikki soi edes kuskille. Syy yhtiö ei maksa teostomaksuja. Liksat tulee takuulla ajallaan ja takuulla oikein, aikataulut ja ajosarjat tehdään koko konserissa keskitetysti. Eli ei nyt paras talo mutta ei mikään huonokaan...

      • Perkeleenmyyjätsaatana

        Saatana minä en jää mihinkään hihhulivirmaan perkele. Saatana minä kuuntelen ratiota sillon ku mä haluan ja mitän perkelen solomiota en kylä laita perkele


      • HappoRadioRules

        >>>Saatana minä en jää mihinkään hihhulivirmaan perkele. Saatana minä kuuntelen ratiota sillon ku mä haluan ja mitän perkelen solomiota en kylä laita perkele

        Senkin HappoRadio! :D


    • Transdevileparempi

      Miten käy näille biljardikeppijalkaisille ja pallomahaisille kaljupäisille pomoille nyt Hebulilla, löytyykö tyhjää työtä uudelta omistajalta, tuplaw matilla on sentään hiuksia mutta ei järkeä, kovin pidetty on Ruhassa, kuskit jo keränneet lähtörahaa, että saisivat sen ulos, näin puheli Hebulin kuskien porukka RT:n taukotiloissa ja Syväjokea haukkuivat myös urakalla.
      Mikkihiirimikakaan ei talvella tarvitse lakkia, eläkeläisiä on kuulemma nyt kovasti pyrkinyt Hebulille, ehtisivät saada hyvät ajovuorot ennen omistajanvaihdosta, vanhaa kapiukkoa joukossa, päivän pituuksia ei lasketa kun eläke juoksee on hyvä ajaa lisähommana bussia, eikä tarvitse nussi..
      Naurattaa toi hölmöläisten pulju.

      • 61v

        "biljardikeppijalkaiset ja pallomahaiset kaljupäiset pomot", rankkaa heität, olet kai tietoinen että vastaat joka sanasta jonka tälle palstalle kirjoitat itse, lähentelee julkista herjausta. Helsingin Bussiliikenteen kuljettajia älä sotke näihin herjauksiin puhumalla jostain "lähtörahoista" tai RT:n taukotiloista, täyttä bullshittiä.......

        Perästä kuuluu sano torvensoittaja........


      • heikkoja

        Kirjoitus on lienee jonkun sellaisen joka ei osaa duuniaan tehdä. Paljastuu jo tuosta kun menee henkilökohtaisuuksiin. Kun ei osaa omia asioita selvittää niin puolustautuminen on tuollaista hiekkalaatikkotasoa.


    • Diegodelavega

      "lähentelee julkista herjausta" Eihän tuossa edes mainittu mitään oikeita kokonimiä ym, kuka noita tuntee, voihan asioissa olla perääkin, vaikea tuommoisten perusteella herjauksesta syyttää, suolipalsta on näitä häiriköitä pullollaan, pitää olla oikeita nimiä ja faktaa, muuten So Hapy, Helbin asiat olleet julkisuudessa ei siellä kaikki varmaan kunnossa ole

      • Korkokenkämika

        Paras talo ja parhaat pomot , mutta duunarit on paskoja kun söivät minutkin pomonpaikalta pois jo vuosia sitten. Naisiakin vihaan !!!


    • uutta_tietoa

      Kauppa taitaa toteutua 14.12.2015.

    • koikkkalaaaine

      sinä päivänä juhlitaan,helbosti päästiin helbistä eroon

      • Paksujori

        Lisäksi myös biljardikeppijalkaisista , pallomahaisista ja kaljupäisistä pomoista !


    • Partajugi

      Minä olen niin surkea tapaus että en päässyt Helbille töihin. Ottaisikohan ne minut kun KA-aikakausi alkaa?

      • Goldenshower

        Ei ne ota Kähäräkoiraa joka väärällä nimellä katkerana esiintyilee täällä.


      • Talkoo-Taavetti
        Goldenshower kirjoitti:

        Ei ne ota Kähäräkoiraa joka väärällä nimellä katkerana esiintyilee täällä.

        Kato parta-homo keksinyt uuden nimimerkin "kultasuihku"
        Ai kun on hieno ja omaperäinen.
        Kehitittekö yhdessä poikakaverisi kanssa vai onko sulla niin paljon henkistä kapasiteettia että olisit iha ite saanut aikaan näinkin mahtavan nimmarin?


      • Talkoo-Taavetti

        Tule sinä Karjalan Kägönen sinne Helmigrilliin vai pelkäätkö uutta ruiskutusta jonka kieltämättä ansaitsit kun jäi Espoossa takavuosina vähän toispuoleiseksi kun pötkit pakoon rapamahoinesi.
        Kähärägoira !!!


      • Karjalankäki

        Kyllä minä seuraavan kerran tulen ja voin tarjotakin kun olen niin monta oharia tehnyt ja teitä homoiksi haukkunut. Olin kieltämättä ansainnut sen Espoon kasteluni. Vasta miehistyttyäni ja lauhduttuani , oivalsin että rikkurointi ei kannata. Mutta antakaa anteeksi , sillä olin persuissa silloin josta potkittiin sieltäkin pois. En hyvällä muista Kelokallea


      • Helbkuskii

        Tuliko jo lähtö Syvämulkulle ja Mikkihiirelle ? Taitaa vintillä lotsat paukahdella ?


      • Kuljetusammattilainen

        Tuskin tulee lähtöä....


      • verojenmaksaja
        Kuljetusammattilainen kirjoitti:

        Tuskin tulee lähtöä....

        Ei tule lähtöä. Omistajan juilutus on hanskassa. Vasta kun rahoista on puolet hävinny voi tulla kuumat paikat.


      • Kummelundintaluttaja

        Lähtö tuli aikoinaan myös väljäv...u Himasellekin kun oli harhaanjohtaja. Joku testas ja vääljäksi totesi.


      • Talkoo-Taavetti

        Lätkä lyö...Lätkä lyö...
        Ihan kohta.


      • Kadekalamies

        Se löi jo ja kovaa !
        Sai lähteä oikea isomulkku täältä joka sekoitti koko pakan heti tullessaan ja muutamat hyväuskoiset , jopa ay-toiminnassa aktiivisesti mukana olevat jotkut heistä , keräsivät pullorahaa uudelle tulleelle saneeraajalle.
        Nähtäväksi jää juu , koska toi mikkihiiri ja hännystelijänsä Syvämulkku saavat lähtöpassit täältä !


    • Partajugi

      Ei liene kaukana se aika enää.
      Koivari ei kauaa katsele kun työväkeä kaltoin kohdellaan.
      Onhan se nähty miten kävi. Niin vakuuteltiin ei myydä yhtiötä, mutta tyhmiähän on helppo vetää nenästä.
      Minua se ei piinaa. Ainoastaan huoli siitä jos joskus Lonkan mukana joutuu takas kebulille.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe