Ihmiskunta muuttuu tyhmemmäksi - tutkimustuloksia

älykkyysosamäärä

Useat tutkimustulokset vahvistavat, että ihminen on vähitellen muuttumassa tyhmemmäksi. Aivomme pienenevät. Erityisesti havainto koskee älykkyysosamäärän keskimääräistä laskua ja huippuälykkäiden pienempää osuutta väestöstä.

Miten tämä on mahdollista? Tiede kehittyy ja ihminen keksii alati upeampia keksintöjä. Täytyy muistaa, että nykyihmisellä on valtavasti teknologiaa käytettävissään. Tieto on pääosin globaalia ja sen hankkiminen on helppoa ja nopeaa, joskin relevantin tiedon löytäminen voi olla haasteellista. Koulutus on erityisesti länsimaissa tehokasta ja ihmiskunnalla voi jo sanoa teknologian vuoksi olevan tietynlainen globaali muisti.

http://www.iltalehti.fi/terveys/2015092820431623_tr.shtml
http://thetruthwins.com/archives/scientists-discover-proof-that-humanity-is-getting-dumber-smaller-and-weaker
http://www.infowars.com/scientists-discover-proof-that-humanity-is-getting-dumber-smaller-and-weaker/

Merkittävin syy on varmaankin se, että ihmisen genomi rappeutuu, kuten tutkijatkin toteavat. Sopiiko ko. tutkimustulos evoluutioteoriaan? Jos ihmisen genomi on rappeutunut jo esim. 4000 vuotta, niin kuinka älykkäitä ihmiset olivatkaan mm. Egyptin pyramideja rakentaessaan? Tai Nooan arkkia?

69

516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muista_kriittisyys

      Miksi luoja loi ihmisistä tuollaisia?

      • Kriittisyyttä_löytyy

        Jumalan luoma maailma oli täydellinen. Syntiinlankeemus sai aikaan sen, että luomakunnan ylle tuli kirous, joka aiheuttaa mm. genomin rappeutumista. Perusasioita Raamatusta, joka tässäkin asiassa pitää paikkansa.


      • Varsinainen_todiste
        Kriittisyyttä_löytyy kirjoitti:

        Jumalan luoma maailma oli täydellinen. Syntiinlankeemus sai aikaan sen, että luomakunnan ylle tuli kirous, joka aiheuttaa mm. genomin rappeutumista. Perusasioita Raamatusta, joka tässäkin asiassa pitää paikkansa.

        Kalevalasta löytyy enemmän faktoja kuin Raamatusta.


      • joo-0
        Kriittisyyttä_löytyy kirjoitti:

        Jumalan luoma maailma oli täydellinen. Syntiinlankeemus sai aikaan sen, että luomakunnan ylle tuli kirous, joka aiheuttaa mm. genomin rappeutumista. Perusasioita Raamatusta, joka tässäkin asiassa pitää paikkansa.

        Tuolle rappeutumiselle ei löydy Raamatullista perustetta, tämä myönnettiin kun kysyin asiasta kreationismipalstalla.


      • Kriittisyyttä_löytyy kirjoitti:

        Jumalan luoma maailma oli täydellinen. Syntiinlankeemus sai aikaan sen, että luomakunnan ylle tuli kirous, joka aiheuttaa mm. genomin rappeutumista. Perusasioita Raamatusta, joka tässäkin asiassa pitää paikkansa.

        Eihän paradiisissa ihminen olisi tarvinnut älyä minkäänlaista. Sen kun olisi maata loikoillut ja popsinut suuhun tippuvia kypsiä hedelmiä.
        Vaikeuksista selviämiseenhän älyä tarvitaan.
        Eli, siis jos kreationismin mukaan ihminen oli aluksi superälykäs, olosuhteet paradiisissa olivatkin helvetilliset.


    • vajakit

      Näillä suvakeillahan se on rapautunut jo pahasti. Ei ymmärretä edes tosi asioita. Luullaan näitä valittajia todellisiksi avun tarvitsijoiksi jne.

      • humanisti-patriootti

        Voisit rasistipelle mennä muualle möykkäämään.


      • delta

        Päinvastoin, näillä tämä on kehittynyt jo niin pitkälle, että ymmärtävät häviävänsä joukkoon, muuten saattaisi jonain päivänä olla karu totuus edessä, joutuisi antamaan tähän kansantalouteen ihan oman panoksensa - muutoinkin kuin vaatimalla.

        Johan sen todistaa tuo rasisti-kortti - taas kerran, se on jäänyt joukko-opin varjoon eli kokonaan sisäistämättä.


      • Brunssi

        No onhan jo aikoihin eletty että ihminen on niin kehittynyt ettei itsekkään ymmärrä
        kuinka itsensä väärensi.
        Ihmisuhteet ovat jo niin teennäisiä ja monimutkaisia että jos aikoo todistaa puhuvansa
        totta on ensin tutkittava asia että voi sen todistaa.
        Onneksi meillä on asianajajat joiden tehtävänä on ajaa asiakkaan etua.


    • kuggjhgjh

      Älykkäät eivät hanki lapsia tai ostavat hyvissä ajoin muutaman metrin jotain.

    • Kolehmainen

      Itse olen rappion kanalla, mutten usko sitä geneettiseksi. Genomillakin on tosin nyt suurempia uhkia johtuen kultturievoluution luomista teollisista riskeistä, mm kemikaaleista ja synteettisitä materiaaleista ja radiokatiivisesta säteilystä.

      Veikkaan, että rappio tulee kultturievoluution kautta ja se on enemmän henkistä tasoa. Tietty kehitysaste johtaa älykkyyden taantumiseen, aivoja käytetään väärin, eletään epäterveellisesti, luotetaan liikaa pelastavaan tekniikkaan, joka ottaa kuitenkin liian suuren osan aivojen tehtävistä itselleen. Pätevyys katoaa ja tilalle tulee vain pienen osa-alueen nippelitieto, muisti ensin ylirasittuu ja lopulta surkastuu.

      Tämä kuitenkin liittyy kulttuurievoluutioon, joka ei biologisen evoluution tavalla löydä aina optimiratkaisua. Mutta kyse on tilapäisestä rappiosta, koska korkeakulttuirit elävät vain aikansa. Nämä ongelmat voivat korjaantua parissa sadassa vuodessa. Maailmassa tunnetaan lukuisia jo hävinneitä korkeakulttuureita, jotka katosivat yhäkkiä, ilman mitään näkyvää syytä. Aika yleisesti kulttuurien romahtamiseen näyttäisi liittyvän mm hedelmättömyys, joko syynä tai seurauksena.

    • tyhmemmät-lisääntyy

      Jos ja kun keskimääräinen älykkyyden aleneminen johtuu siitä, että älykkyys ei ole lisääntymisen kannalta erityinen kilpailuetu, vaan päin vastoin älykkäät koulutetut lisääntyvät vähemmin, niin on turha vetää johtopäätöksiä mistään rappeutumisesta. Keksimääräistä tyhmemmät ihmiset vaan lisääntyvät enemmän kuin älykkäät. Tämä trendi on tullut vasta koulutusyhteiskunnan mukana ja nyt se alkaa näkyä populaatiossa.
      Rappeutumisjutut ovat kreationistien huuhailua, samoin kuin Nooan arkki. Ihmisen älyllinen taso tuskin on muuttunut paljoakaan suuntaan tai toiseen esimerkiksi Platonin päivistä teollisen vallankumouksen alkuun.

      • tyhmätelättää

        Sossusta saa rahaa lisääntymiseen.


    • Kolehmainen

      "Keksimääräistä tyhmemmät ihmiset vaan lisääntyvät enemmän kuin älykkäät. Tämä trendi on tullut vasta koulutusyhteiskunnan mukana ja nyt se alkaa näkyä populaatiossa."

      Tuostakaan en olisi huolisani. Peritty älykkyys, jos sitä ylipäätänsä on, perustuu yleensä muuhun kuin genomiin. Älykkyys ei periydy millään todennäköisyydellä, vaan sattumanvaraisesti. Hyvin koulutettujen, varakkaiden vanhempien lapset kouluttautuvat yleensä myös hyvin, mutta se ei kerro mitään älykkyydestä.

      • periytyy

        Ei onnistu pertti kurikalta.


    • Älykkyys on eräs biologinen ominaisuus, joka periytyy geneettisesti niin kuin kaikki muutkin biologiset ominaisuudet, temperamentti, pituus, paino, ulkonäkö, muutamia mainitakseni.

      Ihminen on huomattavasti älykkäämpi kuin muut eläimet. Ihminen on sopeutunut ekolokeroon, jossa älykkyydestä on huomattavaa hyötyä. Siksi on valikoitunut aina korkeampaa älykkyyttä aiheuttavia geenialleeleja.

      Alleelit syntyvät satunnaisesti, joten haitallisten mutaatioiden määrä on paljon korkeampi kuin hyödyllisten. Evoluutio on edistänyt ominaisuuksia siten, että kuolleisuus ennen suvunjatkamista on ollut paljon suurempi kuin sukua jatkavien määrä. Näin oli ennen ihmisenkin laita. Kymmenlapsisesta perheestä jai vain pari sukua jatkamaan. Nämä olivat valioyksilöitä. Huonompigeeniset olivat alttiimpia kuolemaan.

      Nykyisenä aikana rokotukset ja lääkintätoimi ovat lähes hävittäneet lapsikuolleisuuden. Siten myös huonogeeniset lisääntyvät. Tämä merkitsee, että KAIKISSA biologisissa suhteissa seuraava sukupolvi on huonompi kuin edellinen. Muutos on tapahtunut alle sadassa vuodessa.

      Muutaman vuosikymmenen aikana on annettu hedelmällisyyshoitoja. Tämä on suonut niille pareille, jotka eivät ole voineet saada lasta, mahdollisuuden saada. Nyt jo on havaittu, että tarve hoitoihin on kaksinkertaistunut. On sekä entinen määrä hoidon tarvitsijoita että hoitoa saaneiden jälkeläisten geneettisesti peritty tarve. Tarve tulee lisääntymään sukupolvi sukupolvelta, kunnes saavutetaan aivan absurdi hoidon tarve.

      Näin käy myös älykkyyden kohdalla. Tilanne huononee jokaisessa sukupolvessa, sillä epedullisten alleelien karsintaa ei enää juuri ole kehittyneissä maissa.

      Samalla kun lääkintätaito on mahdollistanut yhä heikompien ihmisten lisääntymisen ja biologisten ominaisuuksien heikentymisen, olemme joutuneet yhä tiukemmin RIIPPUVIKSI rokotuksista, lääkinnästä ja kirurgiasta. Jokaisessa polvessa joudumme yhä riippuvammiksi.

      • debiililandia

        Suomen kilpailukyky on mennyt.


    • Aloittaja on oikeassa. Ihmiset ovat tulossa yhä tyhmemmiksi ja tyhmemmiksi. Erityisesti tämä on havaittavissa nykypäivän nuorisossa. Tuskin koskaan nuoriso on ollut niin tyhmää kuin nykyään. Tyhmyyden merkkejä on mm. usko evoluutioon. Useimmat eivät näytä osaavan tehdä yksinkertaisiakaan laskutoimituksia ilman taskulaskinta. Monet heistä ei tiedä edes mikä on avioliitto, eivätkä tiedä, mikä homoseksuaalisuudessa on pahaa. Lähes joka toinen näplää jatkuvasti älypuhelinta. Ilmeisesti äly puuttuu korvien välistä ja siksi pitää olla älypuhelin. Tyhmän nuoren tunnistaa jo siitäkin, että hän liikkuu kadulla kuulokkeet korvissa. Se viittaa mielenalueen ongelmiin. Tyhjää sisintä täytyy koko ajan ruokkia jollain typerällä musiikilla. Nuorison pukeutuminen on myös merkki tyhmyydestä. Monet pukeutuvat pilkullisiin housuihin kuin sirkusklovni tai johonkin velttoihin vellihousuihin. Typeryyden merkkejä edelleen ovat tatuoinnit, lävistykset kasvoissa ja miesten korvissa. Kielenkäyttö on alkeellista ja epäasiallista. Naisten räikeänväriset tukat kertovat tyhmyydestä ja mauttomuudesta. Samasta tyhmyydestä kertovat poninhännät miesten tukassa, pään ajelu kaljuksi tai ylipitkät hiukset.
      Tyhmyys näkyy myös käytöstavoissa. Sisällä ja ruokapöydässä istutaan lakki päässä ja talvipakkasella liikutaan ulkona puolestaan paljain päin.
      Kaikkein tyhmimmät ihmiset löytyvät suuremmista kaupungeista ja yliopistoista ja älykkäimmät maaseudulta.

      • Mark5:n kommentti on kaikkialta maailmasta tuttua jo vuosituhansia vanhaa kansanperinnettä, joka kertoo menneesta kulta-ajasta, paratiisista, ja nykyisestä rappeutumisesta ynnä nuorison kelvottomuudesta.

        Tästä ei nyt todellakaan ole kysymys. Jos kansanperinne pitäisi paikkansa, olisimme jo tuhansia vuosia sitten kuolleet sukupuuttoon. Aina viime aikoihin asti evoluutio on tuonut paremmin sopeutuvia ja älykkäämpiä ihmisiä kuin edellinen polvi, mutta lääketieteen tuoma PIENI SYNTYVYYS ja HEIKKOGEENISTEN LISÄÄNTYMINEN ovat VASTA NYT aiheuttamassa laskusuuntauksen hyvissä biologisissa ominaisuuksissa.

        Muutos ei ole myöskään niin nopea, että yhden sukupolven aikana vielä tapahtuu merkittäviä. Tarvitaan useita sukupolvia, ennen kuin ihmiset näkevät kehityskulun ja rupeavat huolestumaan.

        Viimeine lause kaupunkilaisten matalasta älykkyydestä ja maalaisten korkeasta on väärä. Todellisuudessa on toisinpäin. Maalaiset muutenkin keskimäärin useammin sairastuvat niin fyysisesti kuin mentaalisestikin. Tämä johtuu suuresta rakennemuutoksesta. Suurin osa pystyvistä maalaisista on muuttanut kaupunkeihin ja opintielle. Maalle ovat jääneet huonokuntoiset ja muuttamiseen kykenemättömät.


      • muutoksen-pelko

        Mark5:n kommentista paistaa uskovaisen ihmisen maailmankuvan ennakkoluuluoisuus ja patavanhoillisuus karuimmillaan. Pelko muutosta kohtaan on yksi selvästi tekstistä paistava asia ja uusien asioiden pelko on yksi niistä asioista, jotka korreloivat matalan älykkyyden kanssa. Kun ihminen määrittää tyhmyydeksi kaiken, joka on hänen vanhoillisen ajattelunsa vastaista, se kertoo vain kommentoijan omasta älykkyydestä tai paremminkin sen puutteesta.
        Yliopistoissa opiskelevat ja työskentelevät ihmiset ovat keksimäärin selvästi normaaliväestöä älykkämpiä. Uskonnollisissa lahkoissa taas jäsenten keskimääräinen älykkyys on Gaussin käyrän alapäässä, mistä Mark5 on hyvä esimerkki.
        "Muutoksen pelko on tyhmyyden alku"


      • he-heh

        Tämä vuodatus kertoo siitä, että Mark5 ei todellakaan ole se terävin kynä penaalissa. Paremminkin se kynä, josta on jäänyt jo valmistusvaiheessa lyijy kokonaan pois:D


      • krtyety

        ja mielestäsi nämä älykkäimmät varmaan seurakunnista..ho..hoijjaa..taas jälleen kerran uskonnon ylevyydet kukkii


    • hmhmhm

      Vähän on huonosti uskottavia lähteitä. :/

      iltalehti
      thetruthwins

      • hmhmhm

        Mielenkiintoisia linkkejä joka tapauksessa ....


    • Kolehmainen

      "Yliopistoissa opiskelevat ja työskentelevät ihmiset ovat keksimäärin selvästi normaaliväestöä älykkämpiä. "

      Joo, mutta onko kyse syystä vai seurauksesta? Älykkyytä kun mitataan mittareilla, joihin vaiktuttaa myös se historia, miten aivoja on käytetty, miten tietoa on opittu prosessoimaan ja miten sosiaalinen ympäristö on tarjonnut virikkeitä ja innostusta.

      Aivojen koko taas ei mitenkään korreloi älykkyyden kanssa. Jos ihmiskunnan aivot ovatkin pienentyneet, se voi kertoa siitä, että hermojärjestelmämme on tiivistynyt ja tullut tehokkaammaksi(Einsteinin aivot). Älykkkyystestien hitoriasta tiedetään,. että rimaa on jouduttu nostamaan aikakaudella, joilloin ihmisten ravintotilanne ja koulutusmahdollisuudet ovat parantuneet.

      • olet-oikeassa

        Kyllä se aivojen koko sentään jotain vaikuttaa, mutta et varmaan tarkoittanut lausetta kirjaimellisesti. Niissä vaihtelurajoissa, joita nykyihmisen aivokoolla on, ei koon vaikutusta juurikaan voi huomata.
        Asiantuntijat eivät suhtaudu älykkyystesteihin kovin vakavasti. Ne ovat kyllä päteviä suuntaa antavina mittareina, mutta vain siinä viitekehyksessä, johon ne on tarkoitettu. Nykyiset tietokoneaikana syntyneet lapset luultavasti käsittelevät informaatiota eri tavoin kuin vanhempi sukupolvi. Se ei voi olla vaikuttamatta aivojen ja ajattelun kehittymiseen. Mittaavatko vanhat testimme oikeita asioita?

        Kyllä silti voidaan sanoa, että yliopistomaailmassa on keskivertoporukkaa älykkäämpää ainesta.


    • Kolehmainen

      "Kyllä silti voidaan sanoa, että yliopistomaailmassa on keskivertoporukkaa älykkäämpää ainesta."

      No niinhän tuossa itsekkin totesin, mutta sillä ei ole välttämättä mitään tekemistä perinöllisyyden tai evoluution kanssa. Alimpien sosiaaliluokkien lapset menevät nykyään yliopistoon ihan yhtälailla, joten koko väittämä on mielestäni turhake.

      Miten tuota älykkyyttä sitten mittaisi? Siitähän saattaa puuttuu eloonjäämisen kannalta tärkeitä asioita: vihan hallinta, riskien hallinta, fyysiset kyvyt jatkaa sukua, fyysiset kyvyt itsensä ja perheensä puolustamiseen, kyky kohdata uhkia, kyky selviytyä rajusti muuttuvassa ympäristössä jne.

    • Jos ei ymmärrä periytyvyyttä, ei voi myöskään ymmärtää evoluutiota. Vaikka älykkyydestä olisi kuinka pieni osa tahansa geneettistä, se osa periytyy ja geenialleelien valikoitumisessa kasvaa KORKOA KOROLLE. Kulttuurin tuottama osa ei periydy. Jossakin vaiheessa saavutetaan siinä ekolokerossa kyllästymisaste, jonka ylittäminen jo olisi haitallista.

      Aivojen kehittyminen ei ole pelkästään kulttuurin tuote, vaan GENEETTINEN. Jo lähisukulaisillamme apinoilla on merkittävästi heikompi kyky omaksua kulttuurin saavutuksia, puhumattakaan kissoista, sammakoista ja kaloista. Myös ihmisten aivot ovat erikykyisiä kulttuurin omaksumiseen, koska ne ovat jo geneettisesti erilaiset.

      Kasvatusopissa ja psykologiassa on muotia selittää kaikki kulttuurin tuotteiksi, mutta silloin joudutaan kieltämään koko evoluutio. Ei ole perusteltavissa, että kaikki muut eläimet noudattaisivat periytyvyyttä, myös ihminen monilta osin, mutta älyn määrä ihmisellä ei noudattaisi.

    • Kolehmainen

      "Jos ei ymmärrä periytyvyyttä, ei voi myöskään ymmärtää evoluutiota."

      Saman voisi sanoa sinulle. Haluat sekoittaa yksilön perimän ja lajin kehityksen.
      Toki aivot ovat kollektiiviselle lajille evoluution tuotosta, mutta lajin sisällä ei ole geeniä, jolle voisi antaa nimeksi "älykkyys". On monia aineenvaihduntaan liittyviä geenejä, jotka edesauttavat aivojen toimintaa, mutta ei niistäkään ole yksilölle hyötyä, jos kavuympäristö on virikkeetön ja epäinnostva.

      Kaikki ei kuitenkaan johdu ympäristöstä. Satunnaisesti jotkut vain saavat paremmat eväät. Mutta yritäppä lähteä tekemään banaanikärpästestejä tuolle asialle.

    • Kolehmainen

      Okei, ehkä tajusinkin mitä tarkoitat, Al-Jabr. Minä puhun tässä tosiaankin vain älykkyydestä, joka suoraan korreloi eloonjäämisen ja lisääntyyyden kanssa, mutta korreloi kuitenkin välillisesti. Eli olet siinä oikeassa, että lajin sisällä valinta on suosinut myös älykkyyttä.

      • Ei millekään geenille pidä antaa mitään muuta kuin koodinimi, jolla se tunnistetaan ja jäljitetään. Oikeastaan ei ole edes kyse geenistä, vaan sen paikasta, jonka voivat täyttää geenin eri muodot, alleelit. Useimmat periytyvät ominaisuudet ovat monigeenisiä. Se tarkoittaa, että ominaisuuden voi saada eri geenialleelikombinaatioilla. Tällaisia monigeenisesti periytyviä ominaisuuksia ovat esimerkiksi pituuskasvu, alkoholismi ja älykkyys, mutta monet, monet muut.

        Suosittelen alan kirjallisuutta. Esimerkiksi Mayr, Evoluutio, on suomennettu ja erittäin asiantunteva. Muita biologian alan kirjoja, myös suomeksi, on pilvin pimein. Niistä myös selviää, miten yksilön saamien geenien kokonaisuus muodostaa lajin, eli yleensä populaation, geenien kokonaisuuden, miten heikko geenivirta ja lopulta lisääntymiseste jakaa populaation kahdeksi lajiksi, ja miten populaation alleelisto asettuu tasapainoon.

        Myös selviävät eri periytymistavat eri ominaisuuksille. Tutustuminen biologian teoriaan avaa uuden ja rikkaan maailman, joka vie mennessään paatuneenkin humanistin. Tutustu erityisesti populaatiogenetiikkaan. Se on suloista kuin matematiikka, kuin musiiki, mutta sen todellinen vaikutus on silmien avautuminen. :)


    • Kehityksen-toinen-aste

      Tieteellisen kehityksen tulosten valikoimaton hyödyntäminen mahdollistaa valitettavasti tietysti aina tyhmyyden ja rappeutumisen lisääntymisen populaatiossa. Uusien merkittävien tulosten tuottaminen edellyttää yleensä tieteellistä lähestymistapaa ja huomattavaa älykkyyttä, mutta tulosten käytännön tason hyödyntämistavasta päättävät enenevässä määrin lähinnä vain omaa taloudellista etuansa tavoittelevat suurpääomapiirit ja jossain määrin aivan liian vaatimattomalla älyllä varustetut ihmismassat, usein lajin yleiseksi haitaksi. Esimerkkeinä vaikkapa takertuminen korvaamattomia öljyvaroja jatkuvasti nielevään yksityisautoiluun tai kantasolututkimusten jarruttelu. Etenkin nykyään tarvittaisiin tieteellistä keskitettyä ohjausta, demokraattisen ja pääomaperusteisen ohjauksen sijasta. Esimerkiksi tiedettä voitaisiin käyttää suunnitelmalliseen lajinjalostukseen, sen sijaan, että sitä käytetään; sitä varsinaisesti tietysti edes tarkoittamatta ja ehkä edes huomaamatta, lajin rappeuttamiseen.

      Suurten älyrajoitteisten ihmismassojen ja manipuloinnilla elävien suurpääoma-, papisto-, poliitikko- ym. piirien elättämiseen tarvitaan vain riittävä määrä tuotteistettavissa olevia neronleimauksia. Tyhmien tyhmyydellä, ahneiden ahneudella ja valehtelijoiden valehtelulla on taipumus jatkua. Viime kädessä, noiden loisilmiöiden kehittymisen on mahdollistanut ihmisen ja muun luonnon välissä jo hyvin pitkään olleet, lajin älykkäimpien yksilöiden toiminnan kerryttämät tulokset ja tekniset innovaatiot.

      Uskonnot ja ideologiat eivät ns. tositilanteessa ja luonnon kanssa toimittaessa ole edes sen paperin arvoisia, joille ne on kirjoitettu. Myös kapitalismi on uskonto ja romahtaa siinä vaiheessa, kun uusia hyödynnettäviä luonnonvaroja ja älyllisiä resursseja sekä riittävän ostovoimaisia roskankuluttajia ei enää ole löydettävissä lisää. Markkinaromahdus etenee valonnopeudella tietokoneiden tehdessä automaattisesti osakkeiden myyntipäätöksiä. Kapitalismi päihitti kommunismin, mutta on karkea virhepäätelmä olettaa, että sekään olisi mikään optimi tai edes elinkelpoinen pitkällä tähtäyksellä.

      Markkinaliberalismi itsessään ei tuota lajin kannalta todellista lisäarvoa, vaan kyseessä on nimenomaan propagandakoneiston varsin onnistuneesti haltuunsaottama, lajin kokonaisedun kannalta haitallinen ohjelma. Talouskasvu on luotu keinotekoisesti, kasvattamalla jatkuvasti velkaa kaikilla tasoilla ja lisäämällä rahan tarjontaa. Silti reaalikasvu on hidastunut jo pitkään. Markkinaliberalismi on itseasiassa nykyajan todellinen valtauskonto. Siinä uskotaan, että markkinoiden näkymätön käsi ohjaa kehitystä hyvään lopputulokseen, vaikka todellisuudessa vapaat markkinat johtavat alaspäin menevään vuoristorataan, jos käyttöön ei oteta jatkuvasti uusia hyödynnettäviä resursseja esimerkiksi riistämällä kehitysmaita tai alentamalla työvoimakustannuksia.

      Tieteen kehityksen tulosten kertyessä ja etenkin kirjoitustaidon, kirjapainotaidon ja internetin kehittyessä älykkyyteen johtanut keskimääräinen valintapaine on paradoksaalisesti koko ajan vähentynyt, koska kokonaisvarallisuus on kasvanut huomattavasti etenkin kehittyneissä maissa. Lajin aivoihin on myös pesiytynyt vähitellen rappeutumisen ja manipuloinnin seurauksena aivan turhia ja kulttuurisesti periytyviä virheellisiä kytkentöjä. Miljoonat ihmiset esimerkiksi tuhlaavat edelleen aikaansa ja energiaansa älyttömien uskonnollisten kysymysten todellisuuspakoiseen vatvomiseen tai joko mammonan edessä pokkurointiin tai sen hamstraamiseen.

      Enemmistö kuvittelee, että pääoman vapaa keskittyminen takaa pysyvän talouskasvun ja työllisyyden parantumisen, samaanaikaan kun suurpääomapiirit naureskelevat kansan tyhmyydelle sisäpiirikokouksissaan ja valmistautuvat ulosmittaamaan hyödyn ennen seuraavaa talouskuplan puhkeamista. Toinen esimerkki tyhmyydestä on kulutusalttiuden ja herkkäuskoisten vaikutusvallan lisääntyminen. Luontainen immuniteetti mainontaa ja poliitikkojen mytomaanisia lupauksia kohtaan on heikolla tolalla valitettavasti tietysti etenkin tyhmimpien osalta.

      Seurauksena on tarpeettomia tuotteita, kestämätöntä kehitystä sekä valta-asemaan korotettuja kieroilevia poliitikkoja. Moderni globalisoitunut ja umpikiero maailma on kaikenkaikkiaan liian mutkikas paikka keskivertokansalaisen ymmärrettäväksi. Tässä tilanteessa tarvittaisiin hyvin koordinoitua, tieteellistä, sekä kansalaisten mieltymyksille, pääomapiirien intresseille, että pappien kuvitelmille haistattelevaa riippumatonta kansainvälistä ohjausta, johon kuuluisi myös mm. ns. lajin kehityksen toinen aste. Siihen kuuluisi itseohjattu evoluutio. Ensivaiheessa vähintään mm. suosimalla vain riittävän älykkäiden ja muutenkin terveiden lisääntymistä. On epäeettistä tuottaa lisää tyhmiä ja sairaita ihmisiä maailmaan. Nykyisenkaltainen demokraattinen järjestelmä, jossa idioottien ja nerojen äänet ovat samanarvoiset on suorastaan idioottimainen - idiocracy.

      • "Nykyisenkaltainen demokraattinen järjestelmä, jossa idioottien ja nerojen äänet ovat samanarvoiset on suorastaan idioottimainen - idiocracy."

        Demokraattinen systeemi on erittäin huono mietittäessä sitä, mitä pitäisi tehdä, mutta se varjelee parhaiten vallan väärinkäytöltä. Siperia on opettanut. Ennen aikaan kuninkaat valittiin käräjillä. Jos sama mies oli ollut jo niin kauan kuninkaana, että oli saanut jo tiukan otteen yhteisöstä, hänet valittiin uudelleen.

        Portti oli jo avattu vallan väärinkäytölle. Viimeinen silaus saatiin, kun vallasta kuningas teki perinnöllisen. Valta turmelee, ja ehdoton valta ehdottomasti. Vain demokraattinen systeemi pystyy jotenkuten varjelemaan joutumisesta despotismiin, mutta sekin vain huonosti.


    • Kolehmainen

      No jos tästä tulee rotuhygieenikkojen keskustelu, niin eiköhän tämän voisi siirtää kuk klux klaanien sivustolle.

    • gggjjgh

      "Kyllä silti voidaan sanoa, että yliopistomaailmassa on keskivertoporukkaa älykkäämpää ainesta." Miten tuota älykkyyttä sitten mittaisi?

      Kyvyllä pilata luonto ja hävittää muut lajit maapallolta. Esimerkiksi tiikeri on vaaraksi ihmiselle, joten niistä on hävitetty 99 %. Myös kyvyllä valehdella. Menestyvä juristi on taitava valehtelija. Ja Yleisradio julkaisee joka päivä "uutisia" jotka eivät pidä paikkaansa– johtaakseen kansaa harhaan. Tänään viimeksi: poliitikot lupailevat jarruttaa ilmaston lämpenemisen kahteen asteeseen, vaikka kaikki tiedemiehet tietävät että tuo 2 C lämpenemiseen johtava rajapyykki ohitettiin jo 1970-luvun alussa.

      • ei-älyä

        Onkohan vuodatuksellasi paljoakaan tekemistä älykkyyden kanssa? Kyllä älykäs ihminen voi olla ahne ja omaa etuaan ajava, mutta niin voi tyhmäkin.


    • skinnybob

      isommat aivot voittaa aina kirkon debiilin nussijat eivät vaikuta evoluutiossa kuin hetken

    • Totuudentorvettaja

      "Useat tutkimustulokset vahvistavat, että ihminen on vähitellen muuttumassa tyhmemmäksi."

      Keskimäärin, ei yksilötasolla.

      "Erityisesti havainto koskee älykkyysosamäärän keskimääräistä laskua ja huippuälykkäiden pienempää osuutta väestöstä. "

      Voisiko mitenkään johtua siitä, että eniten lisääntyvät ghetto-amerikkalaiset, muslimit, afrikkalaiset ja muut kehittymättömistä kulttuureista tulleet... Samaan aikaan älykkäät lisääntyvät pääasiassa toisten älykkäiden kanssa, mutta lasten määrä heillä on pienempi kun elämässä on muutakin kuin fatta ja lisääntyminen.

      • Älykkäiden ihmisten lasten vähyys ja karsinnan puute vähentää älykkyyttä, koska myös epäedullisia alleeleja saaneet lapset saavat lapsia. Tämä johtuu ihan evoluution ja todennäköisyyslaskennan teoriasta. Alueilla, joissa on suuri lapsikuolleisuus, ja siis karsinta, älykkyys voi vielä lisääntyä.

        Eli juuri päinvastoin kuin sanoit.


      • molempi-parempi
        al-jabr kirjoitti:

        Älykkäiden ihmisten lasten vähyys ja karsinnan puute vähentää älykkyyttä, koska myös epäedullisia alleeleja saaneet lapset saavat lapsia. Tämä johtuu ihan evoluution ja todennäköisyyslaskennan teoriasta. Alueilla, joissa on suuri lapsikuolleisuus, ja siis karsinta, älykkyys voi vielä lisääntyä.

        Eli juuri päinvastoin kuin sanoit.

        Edellinen kirjoitti keskimääräisestä älykkyydestä. Tsiasia on, että enemmän opiskelleet ovat keksimäärin älykkäämpiä ja he lisääntyvät vähemmän. Vaikka älykkäimpien lukumäärä pysyisi vakiona, alle satasen ÄO:n omaavien suurempi lisääntymisvauhti muuttaa keksiarvoa alemmas.


      • molempi-parempi kirjoitti:

        Edellinen kirjoitti keskimääräisestä älykkyydestä. Tsiasia on, että enemmän opiskelleet ovat keksimäärin älykkäämpiä ja he lisääntyvät vähemmän. Vaikka älykkäimpien lukumäärä pysyisi vakiona, alle satasen ÄO:n omaavien suurempi lisääntymisvauhti muuttaa keksiarvoa alemmas.

        Minä taas kerroin, miksi älykkäiden lukumäärä ei pysy vakiona. Alhaisen lisääntymisen ja puuttuvan karsinnan takia tilanne huononee huonontavien alleelien pysyessä populaatiossa.


      • Totuudentorvettaja

        "Minä taas kerroin, miksi älykkäiden lukumäärä ei pysy vakiona."'

        Älykkäiden lukumäärän pysyminen vakiona ei riipu suoraan siitä, kuinka suuri osa lapsista on älykkäitä tai tyhmiä, vaan siitä lisääntyvätkö älykkäät riittävästi, ettei heidän oma määränsä ei laske. Toki tähän vaikuttaa se, lisääntyvätkö älykkäät sitten yhä enemmän tyhmien kanssa ja siitä, kumpi ominaisuus periytyy suuremmalla todennäköisyydellä.

        Tästä päästäänkin toiseen aiheeseen. Suomessa hehkutetaan korkeita PISA-pisteitä ja koulumenestystä, mutta vertailu tehdään maihin, joissa keskimäärin on selvästi enemmän näistä kehittymättömistä maista tulleita maahanmuuttajia. Nyt kun Suomeen on tulossa 50000 pakolaista ja nämä alkavat lisääntyä, voi Suomi jonkinlaisella todennäköisyydellä heittää hyvästi PISA-pisteilleen.


      • Totuudentorvettaja kirjoitti:

        "Minä taas kerroin, miksi älykkäiden lukumäärä ei pysy vakiona."'

        Älykkäiden lukumäärän pysyminen vakiona ei riipu suoraan siitä, kuinka suuri osa lapsista on älykkäitä tai tyhmiä, vaan siitä lisääntyvätkö älykkäät riittävästi, ettei heidän oma määränsä ei laske. Toki tähän vaikuttaa se, lisääntyvätkö älykkäät sitten yhä enemmän tyhmien kanssa ja siitä, kumpi ominaisuus periytyy suuremmalla todennäköisyydellä.

        Tästä päästäänkin toiseen aiheeseen. Suomessa hehkutetaan korkeita PISA-pisteitä ja koulumenestystä, mutta vertailu tehdään maihin, joissa keskimäärin on selvästi enemmän näistä kehittymättömistä maista tulleita maahanmuuttajia. Nyt kun Suomeen on tulossa 50000 pakolaista ja nämä alkavat lisääntyä, voi Suomi jonkinlaisella todennäköisyydellä heittää hyvästi PISA-pisteilleen.

        1) Perusoletus, että vain älykkäät saavat lapsia älykkäiden kanssa on väärä. Länsimaissa eivät älykkäät lisäänny vain älykkäiden kanssa, ei synny pitkäaikaisia osapopulaatioita, vaan osapopulaatioiden välillä on huomattava geenivirta. Täten KOKO länsimaislähtöinen väestä pysyisi karsinnan vallitessa paikallaan ihan normaalin todennäköisyyslaskennan ja evoluutioteorian mukaisesti.

        2) Koska karsinta on lääketieteen ansiosta nykyisin vähempää kuin vaadittaisiin paikallaan pysymiseen, myös huonoalleeliset lisääntyvät, ja taso, myös älykkyystaso. alenee.

        3) Myös takapajuisten maitten edessä on pian sama, sillä länsimainen lääketiede on saanut imeväiskuolleisuuden siellä laskemaan radikaalisti. Pian sielläkin älykkyys alkaa laskea.

        Oletko tutustunut evoluutioon, alleeleiden satunnaiseen syntymiseen, huonontavien alleelien ylivoimaiseen runsauteen edullisiin verrattuna, luonnon kovaan karsintaan, jota nyt ei ihmisesen kohdalla enää ole riittävästi ja todennäköisyysmatematiikkaan? Niistähän se selviää.

        Muuttuneet olot siis aiheuttaa lääketiede.


    • Kolehmainen

      "Alueilla, joissa on suuri lapsikuolleisuus, ja siis karsinta, älykkyys voi vielä lisääntyä."

      Kyllä periaatteessa, mutta se edellyttäisi, että älykkyydellä on korrtelaatio lapsikuolleisuuden kanssa. Eli vain älykkäät vauvat selviytyisivät synnytyksestä ja elämän alkutaipaleesta.

      Ihmisen älykkyyden lisäsääntyminen selitetään yleisesti muulla, kuin luonnonvalinnalla. Yksi tärkeä tekijä on, se että nykyihminen oppi mm kypsentämään ravintonsa ja monipuolistamaan ravinnon sisältöä. Ravinnon hankkimiseen ei kulunut enää koko valveillaoloaikaa, kuten mm monilla muilla kädellisisllä kuluu.

    • tyhmemmäksimennää

      Varmasti on muuttumassa ja on jo osittain muuttunutkin, Nykyään ainakin tuntuu siltä että ihmisistä yritetään tarkoituksella tehdä tyhmenpiä. Kaiken maailman turhuudet on voimissaan, ihmisistä tulee päivä päivältä avuttomampia, vaikka väitetään että kaikki tämä turhuus helpottaa elämääsi, totuus on kuitenkin täysin päin vastainen. tv suoltaa päivästä toiseen sellasta paskaa että, voi vaan ihmetellä että miksi ja miten tämä on edes mahdollista. Onko se tyhmentyminen jotenkin nyt sitten ihme? Mietippä seuraavaa sukupolvea, joka syntyy tän kaiken turhuuden ja paskan keskelle. Pienestä pitäen ollaan naama kiinni tv:ssä, kopioidaan elämän mallia jostain turhaakin turhemmista paska sarjoista ja siinä samalla mussutetaan jotain tehotuotettua paska ruokaa, niin mikä ihme se on jos se kehitys menee alaspäin?

      • "Mietippä seuraavaa sukupolvea...Pienestä pitäen ollaan naama kiinni tv:ssä, kopioidaan elämän mallia jostain turhaakin turhemmista paska sarjoista ja siinä samalla mussutetaan jotain tehotuotettua paska ruokaa, niin mikä ihme se on jos se kehitys menee alaspäin?"

        Ei nuoriso enää TV:a katso. Se on keski-ikäisten ja vanhojen pierujen harrastus.
        Nuoriso surfaa netissä ja hakee tietoa sekunnissa enemmän kuin oma sukupolveni löysi kirjastoreisuullaan tunnissa. Uhkana on korkeintaa tiedon sirpaloituminen, jos ei hallitse kokonaisuuksia. Jos koulutus hoidetaan hyvin, sitäkään pelkoa ei ole.
        Seuraavalla sukupolvella on erinomaiset mahdollisuudet kehittää itseään. Lapsenlapseni ei ole tehnyt käpylehmiä, eikä osaa veistää pajupilliä. Minä en osannut tehdä tuohivirsuja, kuten isoisäni olisi varmaan vielä osannut. Lapsenlapseni (7v) osaa kyllä neuvoa pappaansa (entistää tietoliikenneammattilaista) älypuhelimen käytössä. Aina se käpylehmin teon voittaa.


    • oishuf

      Viehän se halut lisääntyä kun koko järjestelmä on läpimätä. Mutta kivointa on olla onnellinen... kukin tyylillään.

    • tyhmyyden_houkutus

      ""Alueilla, joissa on suuri lapsikuolleisuus, ja siis karsinta, älykkyys voi vielä lisääntyä."

      Kyllä periaatteessa, mutta se edellyttäisi, että älykkyydellä on korrtelaatio lapsikuolleisuuden kanssa. Eli vain älykkäät vauvat selviytyisivät synnytyksestä ja elämän alkutaipaleesta."

      Nyt tee-se-itse evokkibiologit ovat taas vauhdissa ymmärtämättä mitään ravinnon ja ympäristön vaikutuksesta ihmiseen.

      Aliravitsemus estää aivoja kehittymästä vaikka biologinen perimä olisi hyvää. Syntyminen johonkin huonoon ympäristöön (slummiin, ghettoon) ei anna oppimiselle paljoakaan mahdollisuuksia. Yhteiskunnan jyrkkä jako rikkaisiin ja köyhiin vaikuttaa myös siten, että kaikilla köyhillä lapsilla ei ole edes mahdollisuuksia opintoihin vaikka älykkyys riitäisi. Taloudellinen epävarmuuskin estää oppimista.

      Suuri lapsikuolleisuus riippuu paljolti aliravitsemuksesta ja ympäristön heikosta laadusta. Ja sitten tähän vaikuttaa myös ympäristön ja vanhempien kulttuuri, on varsin tavanomaista, että "ylemmissä" piireissä opiskelu katsotaan hyödylliseksi ja varsinkin slummeissa ja ghetoissa lasten koulutusta ei nähdä niin tärkeänä.
      Maailmassa on yhteiskuntia joissa tyttöjen koulutusta ei nähdä edes lainkaan tärkeänä.
      Ja "ylemmissä" piireissä arvostettu koulutus voidaan pilata omalla käyttäytymisellä opintojen aikana. Esim. huumaavien aineiden käytöllä voidaan pilata se mitä ollaan saatu hyvässä perimässä (älykkyys). Tiedän monia opintonsa keskeyttäviä joiden tie on noussut pystyyn (katkennut) huumaavien aineiden käytön vuoksi. Huumaavat aineet ja älykkyys eivät kuulu yhteen.
      Hyvä perimä siis voidaan myös pilata omilla valinnoilla. Tätä evokit eivät halua myöntää vaan uskovat pakkomielteisesti evoluution tuovan älykkyyttä lisää. Monet aiheuttavat oman "alamäkensä" ihan itse älykkyydestä riippumatta. Huumaavat aineet ovat yksi houkutus joka monia kiehtoo liiaksi.

    • Kolehmainen

      "Nyt kun Suomeen on tulossa 50000 pakolaista ja nämä alkavat lisääntyä, voi Suomi jonkinlaisella todennäköisyydellä heittää hyvästi PISA-pisteilleen."

      Näistä viesteistä voisi päätellä, että tyhmeneminen on kovassa vahdissa jo heti, kun pakolaiset ovat ovat tulleet maahan. Ehkä se alkoi jo etuajassa, ennenkuin yhtään pakolaista oli kerinnyt Suomeen.

      • Ei pitäisi sotkea ideologiaa tietoon.


      • al-jabr kirjoitti:

        Ei pitäisi sotkea ideologiaa tietoon.

        Esimerkiksi Syyriasta tulee tietääkseni paljonkin korkeasti koulutettua porukkaa. He ovat usein niitä, jotka ovat saaneet sen verran pesämunaa, että pääsevät lähtemään. Eniten apua tarvitsevat ovat pakolaisleireillä vailla muuta mahdollisuutta päästä pois kuin pakolaiskiintiöt.
        Kolehmaisen kommentin tulkitsin satiiriksi. Kun mainitaan sana pakolainen, alkaa tyhmyys tiivistyä.


      • agnoskepo kirjoitti:

        Esimerkiksi Syyriasta tulee tietääkseni paljonkin korkeasti koulutettua porukkaa. He ovat usein niitä, jotka ovat saaneet sen verran pesämunaa, että pääsevät lähtemään. Eniten apua tarvitsevat ovat pakolaisleireillä vailla muuta mahdollisuutta päästä pois kuin pakolaiskiintiöt.
        Kolehmaisen kommentin tulkitsin satiiriksi. Kun mainitaan sana pakolainen, alkaa tyhmyys tiivistyä.

        Kun ei ole tarvetta Suomessa korkeasti koulutetuillekaan, kun kaikkea ajetaan alas, ja 50 000 uuden elätettävän takia jouduttaisiin ajamaan alas entistä tiuhempaa tahtia.


      • agnoskepo kirjoitti:

        Esimerkiksi Syyriasta tulee tietääkseni paljonkin korkeasti koulutettua porukkaa. He ovat usein niitä, jotka ovat saaneet sen verran pesämunaa, että pääsevät lähtemään. Eniten apua tarvitsevat ovat pakolaisleireillä vailla muuta mahdollisuutta päästä pois kuin pakolaiskiintiöt.
        Kolehmaisen kommentin tulkitsin satiiriksi. Kun mainitaan sana pakolainen, alkaa tyhmyys tiivistyä.

        Sen yhden parin viikon vanhan tilaston muk. Suomeen Syyriasta tulleita oli n. 200-300, pari-kolme prosenttia kaikista siinä porukassa. Enemmistö oli somalia ja ties mitä.
        Mikä tiede Somaliassa on erityisen korkealla tasolla?


      • katso-naamoja
        kekek-kekek kirjoitti:

        Sen yhden parin viikon vanhan tilaston muk. Suomeen Syyriasta tulleita oli n. 200-300, pari-kolme prosenttia kaikista siinä porukassa. Enemmistö oli somalia ja ties mitä.
        Mikä tiede Somaliassa on erityisen korkealla tasolla?

        Enemmistö nyt tulevasta porukasta ei takuuvarmasti ole somaleja. Itse en ole nähnyt kuvissa ainuttakaan somalia.


    • Älykkyyden mittaamisessa itsessään on mätää.
      http://www.sciencedaily.com/releases/2012/12/121219133334.htm
      Ja jos ns. hyvinvointiyhteiskunta mahdollistaakin tyhmeliinien osuuden lisääntymisen ihmispopulaatioissa, niin kyllä sen tuleva luonnonvarojen loppuminen ja sen myötä yleinen infrastruktuurin romahdus aikanaan korjaa.

    • Kolehmainen

      Jos älykänykkä on noin 8-10 tuntia valveillaoloajasta kädessä, niin älykkyys ei lisäänny.
      Pitkällä juoksulla ihmisen älykkyys tulee todennäköisesti vain lisääntymään, mutta kultturievoluution luomat keksinnöt hidastavat sitä.

      Internet ja älykännykkä saattavat kuormittaa aivoja ja muistia siten, että harmaan arjen sietokyky, ajattelu ja itseensä vajoaminen vähenee, kyky kestää tapahtumattomuutta tai tylsää työtä katoaa. Tilalle tulee jatkuva ja monikanavainen pintaviihdevirtaus, jossa ei ole enää mitään analysoitavaa, eikä synteesiä tarvita.

      Aivot pystyvät ottamaan vastaan ja käsittelemään vain rajallisen määrän ärsykkeitä ja virikkeitä aikayksikköön nähden. Tilaa ja hiljaisuutta tarvitaan tiedon prosessointiin, yön yli nukkuminen uuden tiedon kanssa on fakta, tietoa sulatetaan joskus kauemmin kuin ruokaa.

      Vaikka kulttuurievoluution houkuttelvat kekinnöt voivatkin aiheuttaa häiriön kehityksessä, nii se ei lopullisesti vammauta ihmistä. Tilanne korjaantuu automaattisesti, kun ihminen viisastuu käytännön arjessa. Siihen voi mennä muutama sukupolvi.

    • sms_viestien_pituus

      Täyttä totta. Evoluutiouskovien onneksi evoluutio on kääntynyt taaksepäin kulkevaksi virraksi eli edessä on nopea paluu apinaihmisten eli esi-isiemme tasolle.

      Ihmiskunnan evoluutiossa huippu on jo ohitettu ja nyt virta vie älykkyyden katoamisen suuntaan. Tästä on jo hyvät näytöt saatu.

      Näillä palstoilla ei juuri edes näy evoluutiouksovia jotka ymmärtäsivöt lukemaansa tekstiä kunnolla. Eugeniikka eli ihmisrodun kehitys toimii takuu varmalla tavalla eli älykkyys vähenee vajakkimutaatioiden lisääntymisen myötä.

      • huvittavan-tökeröä

        "Näillä palstoilla ei juuri edes näy evoluutiouksovia jotka ymmärtäsivöt lukemaansa tekstiä kunnolla."
        evoluutiouksovia? ... ymmärtäsivöt?
        No eihän se ihme ole, kun vajakit eivät osaa kirjoittaa. Eikä sinunkaan jutuissasi mitään ymmärtämistä edes ole. Uskonnollisen sekopään houreita.


      • valinta_ei_ole_valintaa
        huvittavan-tökeröä kirjoitti:

        "Näillä palstoilla ei juuri edes näy evoluutiouksovia jotka ymmärtäsivöt lukemaansa tekstiä kunnolla."
        evoluutiouksovia? ... ymmärtäsivöt?
        No eihän se ihme ole, kun vajakit eivät osaa kirjoittaa. Eikä sinunkaan jutuissasi mitään ymmärtämistä edes ole. Uskonnollisen sekopään houreita.

        Sama se on mitä kirjoittaa, evoluutiouskovat eivät kumminkaan mitään lukemaansa ymmärrä. Tämä on jo todettu moneen kertaan.

        Evoluutiouskova ei edes tajua sitäkään, että joissakin tietokoneissa on aivan surkea näppäimistö. Tämä on yksi virheiden aiheuttaja. Ja toinen virheiden aiheuttaja on nopea kirjoittaminen kielellä joka ei ole henkilön äidinkieli.

        Minä ymmärrän kyllä kirjoitusvirheet, mutta se tärkeämpi asia eli luetun tekstin ymmärryskyvyn puute on jo aivan toista luokkaa,

        Kieliopillisesti oikein kirjoittaja voi olla varsin tyhmä ja ymmärtämätön. Tämäkin on todettu moneen kertaan. Esimerkkinä vaikka teorianne luonnonvalinnasta.

        Valinta edellyttää kykyä vertailla vaihtoehtoja. Te luulette luonnon olevan älykäs Gaia joka tekee ratkaisevia evolutiivisia päätöksiä vaihtoehtojen välillä.
        Silti te kiellätte kokonaan älykkään luovan suunnittelijan?

        Teidän ajattelussa ei ole mitään logiikkaa, luovaa älykästä suunnittelija ei ole, mutta luonto itse on älykäs tekemään evolutiivisia valintoja?
        Teidän terminologia on aivan sekavaa, vuoroin älykkyyttä ei ole missään ja vuoroin sitä taas löytyy luonnostaihan roppakaupalla ?

        Onko luonto jokin vaihtoehtojen älykäs valintakauppa?


      • Älä-Mölise-Mölliäinen
        valinta_ei_ole_valintaa kirjoitti:

        Sama se on mitä kirjoittaa, evoluutiouskovat eivät kumminkaan mitään lukemaansa ymmärrä. Tämä on jo todettu moneen kertaan.

        Evoluutiouskova ei edes tajua sitäkään, että joissakin tietokoneissa on aivan surkea näppäimistö. Tämä on yksi virheiden aiheuttaja. Ja toinen virheiden aiheuttaja on nopea kirjoittaminen kielellä joka ei ole henkilön äidinkieli.

        Minä ymmärrän kyllä kirjoitusvirheet, mutta se tärkeämpi asia eli luetun tekstin ymmärryskyvyn puute on jo aivan toista luokkaa,

        Kieliopillisesti oikein kirjoittaja voi olla varsin tyhmä ja ymmärtämätön. Tämäkin on todettu moneen kertaan. Esimerkkinä vaikka teorianne luonnonvalinnasta.

        Valinta edellyttää kykyä vertailla vaihtoehtoja. Te luulette luonnon olevan älykäs Gaia joka tekee ratkaisevia evolutiivisia päätöksiä vaihtoehtojen välillä.
        Silti te kiellätte kokonaan älykkään luovan suunnittelijan?

        Teidän ajattelussa ei ole mitään logiikkaa, luovaa älykästä suunnittelija ei ole, mutta luonto itse on älykäs tekemään evolutiivisia valintoja?
        Teidän terminologia on aivan sekavaa, vuoroin älykkyyttä ei ole missään ja vuoroin sitä taas löytyy luonnostaihan roppakaupalla ?

        Onko luonto jokin vaihtoehtojen älykäs valintakauppa?

        "Valinta edellyttää kykyä vertailla vaihtoehtoja. Te luulette luonnon olevan älykäs Gaia joka tekee ratkaisevia evolutiivisia päätöksiä vaihtoehtojen välillä."
        Onko soraseula älykäs kun se valikoi maa-aineksen sen karkeuden mukaan? Luoononvalinnalta vaaditaan aivan yhtä paljon älykkyyttä. Sanoisin, että jopa kreationisti on älykkäämpi kuin luonnonvalinta ja se on paljon sanottu.

        "Silti te kiellätte kokonaan älykkään luovan suunnittelijan? "
        Luonnonilmiöiden taustalla ei näy missään älykästä suunnittelijaa. Toki ihminen on älykäs suunnittelija, mutta kyse on aivan eri asiasta.

        Sekavuutta on lähinnä omassa nupissasi. Sen määrä vaihtelee sen mukaan, oletko muistanut ottaa lääkkeesi.


    • tiedepuhuu

      Suvakkihomojen parjaaman Prof. Tatu Vanhasen esittämät teoriat rotujen älykkyyseroista ovat totta. Ne perustuvat laajoihin verifioituihin tutkimuksiin. Niiden mukaan värillinen aines on tyhmää. Se näkyy kaikissa värillisen aineksen hallinnoimissa kulttuuriessa. Ne ovat aina ja ikuisesti kaoottisia. Valkoinen ja aasialainen väestö on älykästä, mustat, arabit ja intiaanit tyhmiä. Rotujen sekoittuminen on syy älykkyyden ja samalla rauhan tuhoon, syy liikakansoitukseen, typeriin uskontoihin(islam). Nykyinen maahanmuuton salliminen on pikatie koko Euroopan tuhoon ja tie veriseen väkivaltaan.

      • Älä-jaksa

        Rasisti tossa puhui.



      • heikkotasoinen-paperi

        Ne tutkimukset on todistettu kyseenalaisiksi usean tutkijan toimesta, kuten edellä on jo tuotu esiin. Liikaa arvailuja ja aivan liikaa kestämätöntä pohja-aineistoa. En väitä, etteikö eri etnisten ryhmien välillä voisi olla keksimääräisiä älyllisiä eroja, mutta tuo tutkimus ei ole laadultaan riittävä sen osoittamiseksi.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Vanhat papparaiset pitäisi tiputtaa pois valtion johdosta viimeistään siinä vaiheessa kun vanhuuden höperöys etenee niin pitkälle että alkavat tapattamaan ihmisiä erikoisoperaatioissaan.


    • Anonyymi

      Suomen urpot ja riikat ovat maan syöpä.

    • Anonyymi

      Britanniassa testitulokset heikkenivät vuosien 1980 ja 2008 välisenä aikana. Norjassa ja Tanskassa ää-tulosten pudotus on ollut 1-1,5 pistettä per vuosikymmen. Suomessa PISA-tulokset selvästi heikommat nyt kuin 1990-luvulla.

      • Anonyymi

        Pisa tulokset eivät kerro älykyydestä, vaan alkeisopetuksen tasosta. Kun älykännykät tulivat koululaisille ja niitä sai käyttää jopa tunneilla, niin pakostakin opetukseen keskittyminen laskee.
        Se ei tietenkään ole ainoa syy, mutta Pisa tuloksia ei suoraan voi verrata älykyysosamäärään. Vaihtuvia tekijöitä on aivan liikaa.

        ÄO:n putoaminen voi johtua myös siitä, ettei aivoja kuormiteta lapsena oikealla tavalla. Kun tietotekniikka korvaa oman ajattelun, looginen päättelykyky ei kehity.
        Älykkyydestä osa on varmasti geneettistä, mutta geenit määräävät rajat, joiden puitteissa älykyyteen voidaan kasvatuksella vaikuttaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe