Pienet investoinnit ei kiinnosta

isännöitsijän_arkea

Moniko on työssään törmännyt siihen, että energiansäästöratkaisut eivät sittenkään kiinnosta taloyhtiöitä. Epäluulot ja skeptisyys ovat käsin kosketeltavaa.
"Vähennetäänkö kaukolämmön kultusta 10-15 %? Investoinnin takaisinmaksuaika on 1,5 vuotta." - Ei, vastaa hallitus kuorossa. Halutaan puhua jostain suuremmasta ja jännemmästä. Mitä nyt käyttämään paria tuhatta euroa siihen, että saadaan ison kerrostalon kaukolämmön kulutuksesta 10-15 % pois. Puhutaan ennemmin siitä, miten investoidaan 150 000 euroa poistoilman lämmön talteenottoon, takaisinmaksuajan ollessa 10-15 vuotta. Se tuntuu aidosti kiinnostavan!
Harvoin tuntuu siltä, että 150 000 euron tuote on helpommin myytävissä kuin 3000 euron tuote. Syy lienee siitä, että hallituksen jäsenet tajuavat 3000 euron olevan paljon rahaa! Se on eläkeläisen kahden-kolmen kuukauden bruttoeläke. Mutta rahana 150 000 euroa on niin iso summa, että se menee ja paukkuu yli ymmärryksen.

Hallitukselle 150 000 euron investointi 10 vuoden takaisinmaksuajalla on paljon kiinnostavampi kuin 3000 euron investointi 1,5 vuoden takaisinmaksuajalla.

Voi näitä eläkeläisiä. Aina ei tahdo ymmärtää.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työntekijä

      Olen kuullut että jonkun suomalaisen taloyhtiön hallituksessa on nähty sellainenkin jäsen joka ei ole eläkkeellä. Mahtaako olla perää??

      • tuu_kattoo

        Porissa kuulemma kahdesta taloyhtiön hallituksesta löytyy jäsen, joka ei ole vielä eläkkeellä. Nähtävyys sekin.


    • H-Jäsen

      Jos isännöitsijä esittää uusia investointeja samalla kun hänellä jää aikaisemmin sovitut isommat ja pienemmät hankkeet aloittamatta/hoitamatta/valmiiksi saattamatta, ei se silloin isommin innosta.

      Itse kun lähdin meidän taloyhtiön hallitukseen, tilanne oli lähes kaoottinen ja juurikin sellainen kuten edellä kuvasin. Sovittiin, että saatetaan yhtiön toiminta ensin ajantasalle ja vasta sitten suunnitellaan uusia hankkeita. Se sopi kaikille, mutta käytänössä homma meni niin, että minä ja hiukan myös muut hallituksen jäsenet jouduimme ottamaan isännöitsijän tehtäviä haltuumme.

      Aikaa vierähti noin kolme vuotta, mutta nyt asiat on saatettu ja päivitetty kaikin puolin ajan tasalle. Isännöitsijä ja huoltoyhtiö ovat vaihtuneet ja pelisäännöt on puolin ja toisin selvät.

      Nyt on niitä ensimmäisiä hetkiä kun voisi ajatella jonkin uuden remontin tai muun investoinnin suunnittelua.

    • Pilpiitti

      Investointilaskelmat ovat väärennöksiä, taloyhtiön hallitukselta isännöitsijä yhdessä myyjän kanssa pimittää laskelmat, mikäli ne ovat epämieluisia. Myyjä pesee kätensä sillä, että paperissa lukee, että nämä ovat vain arvioita, eikä niistä oteta vastuuta.

      Useiden helsinkiläisten ja espoolaisten taloyhtiöiden isännöitsijänä toiminut mies tuomittiin törkeistä kavalluksista.

      Allaolevasta voi päätellä, että hallituksen jäsenillä on kytkös myyjään, puhumattakaan nyt isännöitsijästä. Näissä pilpeissä takaisinmaksuajat ovat luokkaa 40-100 vuotta, koska ne maksavat lähes 200 te, eivätkä sovellu KL:n yhteyteen huipputehon tuntisen hinnoittelun takia.

      "Hallitukselle 150 000 euron investointi 10 vuoden takaisinmaksuajalla on paljon kiinnostavampi kuin 3000 euron investointi 1,5 vuoden takaisinmaksuajalla."

      • kyl_me_myydään

        Nyt kaupataan 3000 euron investointia, jonka myynnistä isännöitsijä ei saa euroakaan, mutta omaa työaikaa kuluu tuntikausia tarjousten esittelyyn hallitukselle ja hallituksen "lämmittelyyn".
        Ei näissä hommissa tuntipalkoille pääse, mutta kyllä me myydään vaikka väkisin, jos tuote oikeasti toimii. Tyhmä hallitus ei voi torpeedoida taloyhtiön etua, joka on kustannusten optimointi.


      • Salainennr0

        Soitteletko jostain veroparatiisista oikein.


      • Porin_call_center
        Salainennr0 kirjoitti:

        Soitteletko jostain veroparatiisista oikein.

        Jos Porin kunnallisveroprosenttia vertaa Ulvilaan, niin kyllä, soittelen veroparatiisista.


    • olemme-heidän-pomojaan

      kyllä on mennyt luotto koko ammattikuntaan. toinen toistaa tyhmempään tärmään työssäni viikottain. ettei tuokin "isännöitsijä" vain olisi yksi välistä vetäjä. "ostata turha härpäke saat ite 5000e" ja näillä rassukoilla ei ole kun jotain kaupallista koulutusta ei hajuakaan rakentamisesta tai korjauksesta. hallituksessa eläkeläisillä on paljon suurempi tieto taito.aivan turhia ja ennen aikaisia remontteja tyrkyttäävät kun konsulentti oli sanonut "että nyt halvalla" meilläkin 15,v vanhat ikkunat ja nyt pitäs taas vaihtaa. me laitetaan tuo tämppooni pankin ämmä vaihtoon on sillä niin älyttömiä ehdotuksia

      • PykMestarit

        Onhan siellä sitten nämä hallitusten puheenjohtajina nämä kunnalla oppinsa saaneet rakennusmestarit. 100 m aitaa maalattiin 10 te;lla.


      • just_ja_joo
        PykMestarit kirjoitti:

        Onhan siellä sitten nämä hallitusten puheenjohtajina nämä kunnalla oppinsa saaneet rakennusmestarit. 100 m aitaa maalattiin 10 te;lla.

        Eli eivät tiedä mistään mitään, noin vähän liioiteltuna.


    • Tervaajahöyheniä

      Jospa sä ootkin niitä villin lännen eliksiirikauppiaita, jotka myi taloyhtiöille ihmetippoja 3000 e pullo, mitkä säästää kattilassa 70 % ja puhdistaa patteriverkon 100 %.

    • yksinkertaista

      Kiinteistön ikkuna ja ovi tiivisteiden vaihdot aika ajoin on mitä edullisin energiansäästö ja asumismukavuuden parannustapa.
      Ilmanvaihdon ja sisälämpötilojen säädöt parantavat energiatehokkuutta, sisäilman laatua ja asumismukavuutta.
      Näillä toimilla saavutetaan edullisesti 10 - 15 % lämmitysenergiansäästöä ja kustannusten takaisinmaksu energiasäästönä on 1-2 lämmityskautta.
      Käyttämätön energia on halvinta energiaa.

      • Greenliisa

        Rupea kauppaamaan ovelta ovelle tai ala puhelinmyyjäksi ja nauhoita puhelut ja väärennä niihin vastaajan myönteisiä kommentteja, laskulla perään.


    • eivetoa

      Lämmitysenergian tehokas käyttö parantaa aina myös ilmastoinnin toimivuutta ja siten sisäilman laatua.

      • säästää_energiaaa

        Juuri tämä on meilläkin tavoitteena.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe