Jos ilmoittavat

roskiinÄ

että valintaprosessi jatkuu parin viikon päästä, ja itse hakuaika päättyi pari päivää sitten, eikö tämä ilmoitus tarkoita nyt sitä, että turha odotella hakemuksen perusteella muuta kuin seuraavaksi ilmoitusta: valinta ei kohdistunut sinuun.

Mitä järkeä ilmoittaa tuota prosessin etenemistä. Olisivat suoraan sanoneet, että kiitos ei. Tein nyt sitten niin, että sähköpostissa asetin lähettäjän osoitteen suoraan poistettaviin, halun nyt sitten jo tässä vaiheessa unohtaa koko paikan enkä ottaa vastaan mitään selkeää hylkäysilmoitusta.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reia

      Ei tuo välttämättä hylkäystä tarkoita. Tarkoittaa ehkä, että jatkavat prosessia parin viikon päästä ja valitsevat sitten haastateltavat. Ilmoittivat varmaan siksi, etteivät hakijat soittele ja kysele etenemisestä tai vaikka siksi, ettei hyvät hakijat ehdi menettää kiinnostustaan.

      • oikein_tulkittu

        Parin viikon katko prosessissa? Ei. Kyllä tuo tarkoittaa tuollaisenaan, että kiitos hakemuksesta, mutta ei kiitos. Varsinkin jos kyseessä on tilanne, jossa yritys käyttää työntekijän valinnassa apunaan konsulttifirmaa. Kyllä siinä on koko hakemusten lähettämisajan raakattu tulleista hakemuksista niitä hakemuksia, joitten lähettäjistä parhaat pyydetään haastatteluun. Näin se menee tehokkaassa prosessissa. Koko konsulttiaikahan on maksullista, miksi yritys maksaisi kahden viikon odotusajasta konsultille.

        Kyllä. Aloittaja on osannut lukea postiansa oikein. Tietysti aloittajahan voisi ottaa yhteyttä postin lähettäjään ja kysyä, missä vaiheessa se prosessi nyt on. Sillä eihän tuollainen ilmoitus, että prosessin etenemisestä tiedotetaan parin viikon päästä, kerro sitä, missä vaiheessa se prosessi nyt on!


    • tartuhommiin

      Se että on viimeinen hakupäivä mennyt umpeen ei tarkoita että valintaa ole tehty. Päinvastoin nyt vasta firma käsittelee hakemuksia ja tekee arviointeja. Mahdollisesti monen hengen ryhmässä jossain palaverissa tulevan viikon aikana. Kun sopiva määrä ehdokkaitta löytynyt hakemuksista niin ottavat kiinnostavimpiin yhteyttä haastatteluja varten. Sen jälkeen seulotaan muutama paras kandidaatti loppuhaastatteluja varten. Riippuen tehtävästä ehkä vielä testeihin. Varsinkin nyt sinun kannattaa olla itse aktiivinen ja soittaa sinne ja kyselemään hieman lisää ja osoittaa kiinnostusta työtehtävään. Kannattaa myös tutkia työpaikan toimialue, koko ja taloustiedot netistä. Herättää huomiota jos tiedä perusasiat yrityksestä. Saat lisäpisteitä loppuvalinnoille.

      • positiivisuus_plussaa

        Miksi soittaisin, kun itse asiassa vastasin hakemuskirjeessäni kaikki ilmoituksissa esitettyihin tehtävään liittyviin kohtiin. Olen mielestäni ymmärtänyt mistä toimialueessa on kyse, mitä tehtävään kuuluu, mitä erityistä tehtävässä on jne. Vastasin hakemuskirjeessä. Joten minulla ei ole tarvetta soitella. Ymmärsin myös saamani viestin, eikä ole tarvetta senkään pohjalta soitella. En oikein näe tässä mitään järkeä ruveta soittelemaan vain sen takia, että joku konsulttifirman edustaja vastailee minulle, hän ei todennäköisesti ymmärrä toimialueesta eikä tehtävästä mitään, miksi soittaisin. Hakuprosessi on niin kuin olen kuvitellut. Mitään kahden viikon odotusaikaa ei missään nimessä ole, vaan asiat ovat jo hakuajan puitteissa edenneet tehokkaalla tavalla, eli on jo valkattu sieltä sopivimpia ja parhaimpia ehdokkaita jatkoon. Olen aikaisemminkin saanut vastaavanlaisia viestejä, että nyt olemme siinä ja siinä vaiheessa, perästä kuuluu noin sen ja sen ajan kuluttua, ilmoitamme kaikille. Ja sitten se perästä kuuluu tulee, että sillain.

        Mutta hienoa kun olette noin positiivisia. Ilmankos tälläkin palstalla tulee niitä kirjotuksia, että mites on kun ei ole mitään kuulunut sen ja sen yhteydenoton jälkeen, tai miksi hakuilmoituksessa lukee näin ja mitä se tarkoittaa ja kannattaako tällaista ja tälläistä hakuilmoitusta edes huomioida.

        Olette varmaan yhtä positiivisia kuin ne tyypit, jotka hakevat todellakin aitoa kokemusta omaaviin tehtäviin sanotaan nyt vaikkapa peruskoulun päättötodistuksella ja työkokemusta omaamattomina. Mutta toisaalta nythän on niin, että työn voi opettaa kenelle tahansa, joten positiivisuus on tietysti plussaa.


      • reia

        Ei olis pitänyt edes vaivautua vastaamaan sulle...


      • olinpa_oikeassa

        Aloittaja oli oikeassa. Seuraava yhteydenotto noin parin viikon kuluttua oli juuri se, että kiitos ja tämä oli tässä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe