Vinopistorasioiden suunta

kumminpa-päin

Onko jotain "standardia" (varsinainen SFS600 tuskin määrää), mutta vakiintunutta asennustapaa miten päin asennetaan Schneiderin "vinopistorasiat" http://www.taloon.com/kuvat/tk/schneider_e/P101040.jpg ? Eli "luoteesta kaakkoon" vai "koillisesta lounaaseen"?

5

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdf324

      siten että vierekkäin olevat pistorasiat on eri suuntiin ja jos kourussa paljon niin ripotellaan ne ihan sattuman kanssa. ei sillä ole käytön kannalta merkitystä sähkö tulee ihan samalla tavalla ja kukaan ei niitä katso. kannattaa käyttää luovuutta.

    • IhanSamaKuinPäin

      Makuasia, itse laitoin kuvan mukaisesti. Omaan silmään jotenkin mukavamman näköinen.

    • EiIhanSama

      Välillä kuulee puhuttavan sellaisestakin kuin "hyvä asennustapa", vaikkei standardi sellaista tunnekaan. Siihen kuuluu mm. "vaihe oikealle (tai alas), nolla vasemmalle (tai ylös)", vaikkei standardi määritä mitään tuollaisesta. Jopa ABB:n pistorasioissa ei ole edes merkitty vaiheen ja nollan puolta, muttei ABB:llä vinoja olekaan.

      Toiset vannoo "hyvän asennustavan" nimeen jopa merkintöjä uhmaten, eli vaihe oikealle ja nolla vasemmalle vaikka merkintöjen vastaisesti. Itse en koe merkintöjen uhmaamista millään tavalla hyvänä asennustapana, vaan ennemminkin erittäin huonona. Kyllä mielestäni hyvää asennustapaa edustaa ennemmin merkintöjen, kuin jonkun vakiintuneen asennon noudattaminen.

      Ja asiaan: mainitussa Schneiderin vinopistorasioiden tapauksessahan merkinnät menee niin, että ainoa oikea tapa asentaa se merkintöjen sekä hyvän asennustavan mukaisesti, on "koillisesta lounaaseen", jolloin vaihe on "kaakossa" eli oikealla alhaalla. "Hyvä asennustapahan" menee, että vaihe oikealla (pystyasennus) tai alhaaalla (vaaka-asennus), niin tällöin se tulee hyvän asennustavan mukaiseen kohtaan oikealle alas merkintöjenkin täsmätessä.

      Jos asennetaan "luoteesta kaakkoon", merkintöjä noudatten vaihe tulisi "oikein" alas mutta "väärin" vasemmmalle, tai merkintöjä uhmaten "oikein" oikealle mutta "väärin" ylös.

      • hölmönhommaa

        Niin ja sen töpselin voi laittaa siihen pistorasiaan edelleen ihan kummin päin tahansa joten mitään varsinaista hyötyä siitä ei ole kummin päin ne johdot on sinne kytketty.


      • EiIhanSama
        hölmönhommaa kirjoitti:

        Niin ja sen töpselin voi laittaa siihen pistorasiaan edelleen ihan kummin päin tahansa joten mitään varsinaista hyötyä siitä ei ole kummin päin ne johdot on sinne kytketty.

        Niin ja se "hyvä asennustapa" onkin nimensä mukaisesti hyvä _asennustapa_. Ei asennusvaiheessa oteta kantaa miten päin sinne jotain tungetaan käyttöönoton jälkeen. Ei sillä turvallisuuden tai liittettävien laitteiden toimivuuden kannalta olekaan mitään merkitystä, ei kai kukaan niin ole väittänytkään. Kyllä nuo vinot yleensä onkin asennettu "koillisesta lounaaseen" -suuntaan, jolloin toteutuu hyvä asennustapa sekä merkintöjen täsmäävyys.

        Siitä on hyötyä vain asennus- ja testausvaiheessa ja ehkä myöhemmin vianetsintävaiheessa, että vaihe ja nolla olisi aina samoin päin rasioissa. Jotkut tykkää asentaa hyvän asennustavan mukaisesti ja jossain työmailla sitä jopa vaaditaan.

        Kyllä se aina "särähtää silmään" jos vianhaku- testaus- tms. keikalla huomaa, että pistorasiassa on vaihe vasemmalla. Heti tulee mieleen, että kukakohan tämänkin on laittanut ja onkohan täällä mikään muukaan kunnossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe