USA:LLE TULOSSA SOSIALISTIPRESIDENTTI?

tuntemattomatsotilaat

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BSanders

      Venäjällä on jo nyt fasistihallinto ja USA:ssa toivottavasti seuraavaksi demokraattien vasemman laidan Sanders pressana. Pahoin vaan pelkään, Sanders on vielä amerikkalaisten mielestä liian radikaali.

      • Mitäpä tuohon oikeastaan lisäämään Venäjän nykytilanteen osalta. Mutta katsotaan pitääkö ennustus paikkansa.

        Demokraattiseksi sosialistiksi itseään kutsuvan Sandersin gallupit ennakoivat voittavan Demokraattien ensimmäisen esivaalin 9. helmikuuta ja toisessa esivaalissa Iowassa Sanders on lähes tasoissa Hillary Clintoni kanssa.

        Jos persufasisti Trump valittaisiin Republikaanien esivaalissa Republikaanien ehdokkaaksi, niin sosialisti Sandersia kannattaa gallupien mukaan melkoinen osa Republikaaneistakin ja hänen valintansa USA:n presidentiksi olisi lähes varma.


      • BSanders
        tuntemattomatsotilaat kirjoitti:

        Mitäpä tuohon oikeastaan lisäämään Venäjän nykytilanteen osalta. Mutta katsotaan pitääkö ennustus paikkansa.

        Demokraattiseksi sosialistiksi itseään kutsuvan Sandersin gallupit ennakoivat voittavan Demokraattien ensimmäisen esivaalin 9. helmikuuta ja toisessa esivaalissa Iowassa Sanders on lähes tasoissa Hillary Clintoni kanssa.

        Jos persufasisti Trump valittaisiin Republikaanien esivaalissa Republikaanien ehdokkaaksi, niin sosialisti Sandersia kannattaa gallupien mukaan melkoinen osa Republikaaneistakin ja hänen valintansa USA:n presidentiksi olisi lähes varma.

        Mielenkiintoista, miten vähällä huomiolla Sanders on päässyt Suomen mediassa ja somesssa. Natsit ja persut totta kai hehkuttavat Trumpia, maltillinen oikeisto ja osa vasemmistosta Hillarya. Sanders sen sijaan on noteerattu vasemmistoliiton keskuudessa.


      • amerikanunelmaaeioleenää

        Kyllä uusliberalismi alkaa syödä amerikkalaisten mielipiteitä. Siellä ei ole enää keskiluokkaa ollenkaan, vaan huippurikkaat ja sitten köyhät palkansaajat, työttömät ja rikolliset.
        Ehkä he huomaavat, että heitä on kusetettu viimeiset 30-40 vuotta. Myyty "amerikan unelmaa". Sitä unelmaa ei enää ole muuta kuin kokaaiinhuuruisissa päissä.


    • Deronda

      Maailma tosiaan muuttuu. Olen pitänyt jo Obamaakin vasemmistolaisempana kuin esim. Suomen demareita.

      Sanders voisi kuitenkin olla jo liikaa suurimmalle osalle amerikkalaisia. Yhdysvaltojen historiassa on häthätään siedetty yhtä katolista presidenttiä siihen asti kun hänet ammuttiin. Voin vaan kuvitella millaisen vastareaktion aiheuttaisi ei-kristitty presidentti Keskilännen punaniskojen keskuudessa.

    • Keskilännessä on paljon Sandersin äänestäjiä.

      Keskilännen Iowan osavaltiossa pidetään USA:n toinen esivaali. Iowan kuudesta viimeisimmästä kannatuskyselystä Sandersin ääniosuus demokraattien esivaalissa on kahdessa kyselyssä suurempi kuin Clintonilla.

      Trumpia vastaan Sanders on Iowassa aivan selvästi suositumpi.

      • Ensimmäinen esivaali on itärannikolla New Hampshiren osavaltiossa. Eilen julkistettiin uusimmat New Hampshiren kannatuskyselyt.

        Jos vastakkain olisivat Clinton ja Trump, niin Clinton voittaisi vain 9 % erolla. Mutta jos vastakkain olisivat Sanders ja Trump, niin sosialisti Sanders voittaisi 23 % erolla.


    • USA kääntymässä uuteen suuntaan. Sosialisti Bernie Sanders oli CNN:n edellisessä kannatuskyselyssä tappiolla Hillary Clintonia vastaan prosentein 36 - 54. Eilinen mittaus nosti Sandersin reiluun johtoon prosentein 51 -43.

      Sen. Bernie Sanders (I-VT) has opened a wide lead over former Secretary of State Hillary Clinton in the Democratic contest in Iowa, according to a CNN/ORC poll released Thursday.

      The poll showed support for Sanders at 51 percent, while Clinton claimed the support of 43 percent of respondents. This is a dramatic reversal of the result of the previous CNN/ORC poll conducted out in December, which showed Clinton beating Sanders 54 percent to 36 percent.

      http://talkingpointsmemo.com/polltracker/cnn-orc-dem-poll-sanders

    • Parta-Kalle

      Eihän Sanders mikään sosialisti oikeastaan ole eurooppalaisen mittapuun mukaan, vaikka itse onkin käyttänyt sitä sanaa. Suomen skaalassa sijoittuisi ehkä oikeistodemarien ja vähemmän änkyröiden kokoomuslaisten välimaastoon. Kannattaa pohjoismaistyyppistä hyvinvointivaltiota, joka monille jenkeille on samaa kuin kommunismi.
      Sandersin kotivaltio Vermont on muuten USA:n "pohjoismaisin" osavaltio, sekä ihmisten asenteiden että jopa luontonsa puolesta.

      Jos Sanders voittaa ensin Clintonin, niin toivotaan finaalissa on vastassa täyspässi Trump, kun ei melkoinen osa republikaaneistaan kai ihan täysuunoja ole. Mutta mistäpä sen tietää, onhan meilläkin Soini menestynyt ...

    • USA:n presidentinvaalien Demokraattisen puolueen esivaalit Utahin ja Idahon osavaltioissa aiheuttivat täydellisen käänteen tähänastisiin asetelmiin. Sosialisti Bernie Sandersin ääniosuus molemmissa osavaltioissa nousi lähes 80 %:iin!

      Lisäksi Bernie Sanders voitti ylivoimaisesti ulkomailla asuvien amerikkalaisten esivaalin. Tulos: Sanders 68,8 % – Clinton 30,9.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Democrats_Abroad_primary,_2016

      Idahossa kaikki äänet on jo laskettu. Tulos on: Sanders 78,0 % – Clinton 21,2 %.

      http://www.nytimes.com/elections/results/idaho

      Utahissa äänistä on laskettu kaksi kolmannesta. Tulos tässä vaiheessa: Sanders 79,1 % – Clinton 20,4 %.

      http://www.nytimes.com/elections/results/utah

      Clinton voitti tiistain kolmannen osavaltiovaalin eteläisessä Arizonassa. Kun 92 % äänistä on laskettu on tilanne seuraava: Clinton 58 % – Sanders 40 %.

      http://www.nytimes.com/elections/results/arizona

      Ulkomailla asuvien amerikkalaisten vaalit järjestettiin USA:n kansalaisten keskuudessa 55 maassa, joista Sanders voitti 52 maassa. Clintonia äänestettiin vain Dominikaanisessa tasavallassa, Nigeriassa ja Singaporessa.

      Clintonille suosiollinen Syvä Etelä on jo äänestänyt. Jäljellä on vielä 22 pääosin Idahon ja Utahin kaltaista Vapaan Pohjolan ja Villin Lännen osavaltiota, joista Sanders on vahvoilla kannatuskyselyiden ja väestöjakautuman perusteella noin 15:ssä.

      Lisäksi äänestävät vielä Hawaijin, Puerto Ricon ja Guamin itsehallintoalueet, joista Sanders on vahvoilla kahdessa suurimmassa.

      Avainasemassa ovat Sandersin synnyinosavaltio New York ja vapaamielisenä tunnettu California.

    • Demokraattisen puolueen tiistain esivaalit Arizonassa, Idahossa ja Utahissa sekä ulkomailla asuvien amerikkalaisten keskuudessa päättyivät sosialisti Bernie Sandersin murskavoittoon.

      Valitsijamiehet Sandersin eduksi yhteensä 84 – 58 (6 paikkaa vielä auki).

      Sandersin ääniosuus Idahossa ja Utahissa nousi lähes 80 %:iin. Lisäksi Sanders voitti ylivoimaisesti ulkomailla asuvien amerikkalaisten esivaalin. Tulos: Sanders 68,8 % – Clinton 30,9.

      Äänistä laskematta enää Utahissa 1 % ja Arizonassa 1 %. Idaho ja Amerikkalaiset ulkomailla laskettu.

      Tiistain paikkajako tässä vaiheessa ääntenlaskentaa:

      Arizona: Clinton 44 – Sanders 30 – Avoinna yhä 1.
      Idaho: Clinton 5 – Sanders 17 – Avoinna yhä 1.
      Utah: Clinton 5 – Sanders 24 – Avoinna yhä 4.
      Ulkomaalaiset: Clinton 4 – Sanders 13.

      Yhteensä: Clinton 58 – Sanders 84 – Avoinna yhä 6.

    • Tiistain neljässä vaalissa valitsijamiehet sosialisti Sandersin eduksi yhteensä 85 – 59. Elämme mielenkiintoista ja historiallista aikaa USA:n politiikassa.

      Sandersin ääniosuus oli Utahissa peräti 79,3 %, Idahossa lähes yhtä korkea 78,0 % ja ulkomailla asuvien amerikkalaisten keskuudessa 68,8 %. Clintonin ainoa voitto tuli eteläisestä Arizonasta kannatuksella 57,6 %.

      Tiistain 22.3. valitsijamiehet:
      Arizona: Clinton 44 – Sanders 31.
      Idaho: Clinton 5 – Sanders 18.
      Utah: Clinton 6 – Sanders 27.
      Ulkomaalaiset: Clinton 4 – Sanders 9.

      Yhteensä: Clinton 59 – Sanders 85.

      Lauantaina 26.3. kolme osavaltiota Alaska, Hawaiji ja Washington, joissa yhteensä 142 valitsijamiestä. Sanders on kaikissa kolmessa kannatuskyselyiden ylivoimainen suosikki. Jopa 70 % ääniosuus mahdollinen.

      • woewoe

        Huomannette, että puolueen ehdokasta ei USA:ssa valita vain osavaltioista saatujen delegaattien äänillä. Sillä niiden lisäksi esim. demokraateilla on vähän yli 700 sitoutumatonta ns. superdelegaattia. He antavat äänensä vasta puoluekokouksessa. Suurin osa superdelegaateista on puolueen johtohahmoja ja virkailijoita, jotka kannattavat mieluummin Clintonia kuin Sandersia.


    • Pääsiäislauantaista 26.3. voi olla kehkeytymässä USA:n poliittisen historian suurimpia kansannousuja.

      Sosialistiehdokas Bernie Sandersille ennustetaan täydellistä murskavoittoa Pääsiäisen kaikissa kolmessa esivaalissa USA:n presidenttiehdokkaaksi.

      Suorastaan villityksen nuorten keskuudessa Sanders on synnyttänyt Washingtonissa, joka on yksi USA:n suuria osavaltioita, mistä valitaan yli sata valitsijamiestä.

      Muutkin kannatuskyselyt Alaskasta Hawaijille ennakoivat Sandersille Pääsiäisenä totaalista jättivoittoa. Hillary Clinton saattaa jäädä jopa äänikynnyksen alapuolelle.

      Neljä päivää sitten tiistaina 22.3. Sanders voitti jo Utahin ja Idahon osavaltioiden esivaalit uskomattomalla lähes 80 % ääniosuudella ja ulkomailla asuvien amerikkalaisten ääniosuuden lähes 70 % ääniosuudella.

      Sandersin massiivinen vaalikokous Seattlessa on nyt kerännyt ennennäkemättömän yleisön. LIVE-kuvaa KeyArenalta:

      https://www.youtube.com/watch?v=tm-FTPcyGPw

    • Sosialisti Bernie Sanders on voittamassa kaikki Pääsiäislauantain kolme osavaalia murskaavasti. Hänen kannatuksensa lähentelee jopa 80 %.

      Washingtonissa, joka on yksi suurista yli 100 valitsijamiehen osavaltioista, Sanders johtaa Hillary Clintonia vastaan 73,2 % - 26,6 %, kun kaksi kolmannesta äänistä on laskettu.

      Alaskassa Sandersin voitto on vieläkin suurempi. Sanders johtaa 79,2 % - 20,8 %, kun kolme neljännestä äänistä on laskettu.

      Pääsiäislauantain kolmas esivaali jäjestetään Hawaijilla, missä Sandersnin tueksi on asettunut Hawaijilla kansallissankarin asemassa oleva Tulsi Gabbard.

      Pääsiäisviikolla on äänestetty kuudessa osavaltiossa. Tämänhetkisten tulosten valossa Sanders on voittamassa niistä viisi ja jokaisen massiivisella yli 70 % kannatuksella. Lisäksi Sanders voitti ulkomailla asuvien amerikkalaisten äänistä lähes 70 %.

      USA ei ole enää tämän Pääsiäisen jälkeen poliittisesti sama maa kuin aikaisemmin.

      http://www.theguardian.com/us-news/live/2016/mar/26/clinton-sanders-democratic-caucus-trump-cruz-washington-alaska-hawaii-election-2016

      • Sosialisti Sanders on voittanut Pääsiäisviikon 7 osavaalista 6 ja nämä kaikki murskaluvuin.

        Demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Sanders sai Pääsiäisviikon vaaleissa seuraavat kannatukset: Alaska 81,5 %, Utah 79,3 %, Idaho 78,0 %, Washington 72,7 %, Hawaiji 70,6 %, Amerikkalaiset ulkomailla 68,8 %. Clintonin ainoa voitto on eteläisestä Arizonasta tuloksella 57,6 %.

        Lisäksi viime tiistain Arizonan osavaltion tarkistuslaskennassa ja viime viikon Floridan osavaltion tarkistuslaskennassa Sanders onkin voittanut aiemmin ilmoitetusta yhden valitsijamiehen enemmän.

        Viimeisimmän osavaltion Hawaijin äänet on juuri saatu lasketuksi. Siellä Clinton sai vain 29,2 % äänistä: http://www.thegreenpapers.com/P16/HI-D

        Pääsiäisviikon seitsemän osavaalin yhteenlasketut valitsijamiehet ovat Sandersin eduksi ylivoimaisesti 190 – 96. Näihin jo lasketun Hawaijin osalta tulos mahdollisesti voi tarkistuslaskennassa hiukan muuttua.

        Tämän viikon valitsijamiehet:
        Ulkomailla: Clinton 4 – Sanders 9.
        Arizona: Clinton 44 – Sanders 31.
        Idaho: Clinton 5 – Sanders 18.
        Utah: Clinton 6 – Sanders 27.
        Alaska: Clinton 3 – Sanders 13.
        Hawaiji: Clinton 7 – Sanders 18 (alustava tilanne ääniosuuden suhteessa).
        Washington: Clinton 27 – Sanders 74.

        Tämä viikko yhteensä: Clinton 96 – Sanders 190.
        Kokonaistilanne: Clinton 1284 – Sanders 1041.

        Huhtikuun ensimmäisellä puoliskolla äänestävät vielä Wisconsin ja Wyoming. Molemmista ennakoidaan Sandersille jälleen voittoja.

        Clintonille suosiollinen Syvä Etelä on jo äänestänyt. Jäljellä on vielä 19 pääosin Vapaan Pohjolan ja Villin Lännen osavaltiota, joista Sanders on vahvoilla kannatuskyselyiden ja väestöjakautuman perusteella noin 15:ssä.

        Lisäksi äänestävät vielä Puerto Ricon, Neitsytsaarten ja Guamin itsehallintoalueet. Sanders on erittäin arvostettu velkakriisistä ja leikkauspolitiikasta kärsimään joutuneessa 60 valitsijamiehen Puerto Ricossa: https://berniesanders.com/issues/puerto-rico

        Avainasemassa lopputuloksen kannalta ovat Sandersin synnyinosavaltio New York 19. huhtikuuta ja vapaamielisenä tunnettu California 5. kesäkuuta. Nämä ovat kaksi suurinta osavaltiota.


    • Pieni lintu laskeutui taivaalta puhujanpönttöön:

      http://nypost.com/2016/03/25/bernie-sanders-perfect-response-when-a-bird-crashed-his-speech

    • Tarkistuslaskennassa ilmeni 18 paikan virhe Clintonin valitsijamiesten summassa. Oikea määrä ei ole 1284, vaan 18 paikkaa vähemmän 1266.

      Tämän viikon valitsijamiehet:

      Ulkomailla: Clinton 4 – Sanders 9.
      Arizona: Clinton 44 – Sanders 31.
      Idaho: Clinton 5 – Sanders 18.
      Utah: Clinton 6 – Sanders 27.
      Alaska: Clinton 3 – Sanders 13.
      Hawaiji: Clinton 7 – Sanders 18 (alustava tilanne ääniosuuden suhteessa).
      Washington: Clinton 27 – Sanders 74.

      Tämä viikko yhteensä: Clinton 96 – Sanders 190.
      Kokonaistilanne: Clinton 1266 – Sanders 1041.

    • Ensi viikon ainoa esivaali on lähes 100 valitsijamiehen Wisconsinissa. Sandersin vaalitilaisuus koonnut ennennäkemättömän yleisön. Baseballstadion täyttyi. Vedonlyöntifirmojen kertoimet kääntyneet. Suuret mediatalot eivät enää vaikene. NBC:n uutisankkurit hämmästelevät tilannetta. Katso video:

      https://www.youtube.com/watch?v=Vb_5-R_CXNQ

      Seitsemässä viime esivaalissa Sandersin keskimääräinen kannatus lähentelee 70 % ja Clintonin on puolet pienempi. Lähes jokainen jäljelläoleva osavaltio on Sandersin kannatusaluetta. Jäljelläolevissa osavaltioissa keskimäärin 58 % kannatuksella Sanders tavoittaa ja ohittaa Clintonin.

    • Fracking - Hydraulic Fracturing - Vesisärötys. Ahneudella on monta nimeä.

      Liuskeöljyn poraaminen aiheuttaa ison maanjäristysriskin.

      Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskus (USGS) on ensimmäistä kertaa ottanut ihmisen aiheuttamat maanjäristykset mukaan riskiarviointiinsa. Syynä on öljyn ja kaasun poraaminen vesisärötysmenetelmällä (fracking).

      Keskuksen maanantaina julkistaman arvion mukaan osassa Keskilänttä on nyt yhtä suuri tuhoisan maanjäristyksen riski kuin Kaliforniassa, jossa syyt ovat ”luonnolliset”.

      Suurin ihmisen aiheuttamien maanjäristysten riski on Oklahomassa. Lisäksi tämän riskin piiriin ovat tulleet Kansas, Texas, Colorado, New Mexico ja Arkansas.

      Kaikkiaan 7 miljoonaa aiemmin ”suojassa” ollutta ihmistä on joutunut maanjäristyksen uhkaamiksi.

      Oklahomassa oli viime vuonna lähes tuhat yli 3,0 asteen järistystä, kun niitä vuonna 2009 oli vain kaksi. Helmikuussa siellä koettiin 5,1 asteen järistys.

      Nyt pelätään, että monta pientä järistystä ennakoi yhtä todella suurta. USGS:n arvion mukaan Oklahomassa on 5–12 prosentin todennäköisyys vähintään 6,0 asteen järistykselle ensi vuonna, suunnilleen yhtä suuri kuin Kalifornian vaarallisimmissa osissa.

      Vesisärötyksessä pumpataan kovalla paineella veden ja hiekan sekoitusta syvälle maankuoreen murtamaan huokoisesta kivilajista koostuvaa kalliota ja nostamaan öljyä ja vettä pintaan. Siitä jää suuret määrät kemikaalipitoisia jätevesiä.

      Maanjäristysriskin uskotaan aiheutuvan jätevesien säilömiseen käytetyistä syvistä kaivoista.

      Maanjäristysriskin ja muiden ympäristöhaittojen vuoksi vesisärötys on toistaiseksi kielletty ainakin Hollannissa, Ranskassa, Tšekissä ja Bulgariassa. Useissa muissa Euroopan maissa sille on asetettu rajoituksia tai se on arvioitu taloudellisesti kannattamattomaksi.

      Vesisärötyksellä saatu liuskeöljy ja liuskekaasu kokivat Yhdysvalloissa buumin viime vuosien aikana ja herättivät toiveita maan energiaomavaraisuudesta. Nyt öljyn romahtanut maailmanmarkkinahinta on kuitenkin heikentänyt liuskeöljyn kannattavuutta.

      Erityisen kuuma keskustelunaihe fracking on Wyomingin ja New Yorkin osavaltioissa. New York on kieltänyt frackingin alueellaan.

      USA:n presidentinvaalien kolme seuraavaa osavaltiota ovat Wisconsin, Wyoming ja New York. Demokraattinen sosialisti Bernie Sanders vastustaa frackingia, mutta hänen vastehdokkansa Hillary Clinton rahoittajiensa vaatimuksesta tukee sitä.

      Lue lisää:

      http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3523909-liuskeoljyn-poraaminen-aiheuttaa-ison-maanjaristysriskin

      http://thinkprogress.org/climate/2016/03/06/3757137/sanders-hits-clinton-on-fracking

    • Ensi viikon ainoa esivaalit järjestävä osavaltio on Wisconsin, mistä valitaan 85 valitsijamiestä. Uusimman kannatuskyselyn mukaan myös Wisconsin on kääntynyt Sandersin tueksi. Tämän jälkeen Sanders olisi voittanut 8 viime esivaalista 7.

      Wisconsinin kaikki tähänastiset kannatuskyselyt aikajärjestyksessä uusin ylimpänä:

      Marquette 3/24 - 3/28 405 LV 6.3 45 49 Sanders 4

      Emerson 3/20 - 3/22 439 LV 4.6 50 44 Clinton 6

      Marquette 2/18 - 2/21 343 LV 6.9 43 44 Sanders 1

      Marquette 1/21 - 1/24 313 LV 6.5 45 43 Clinton 2

      Marquette 11/12 - 11/15 374 RV 6.1 50 41 Clinton 9

      WPR/St. Norbert 10/14 - 10/17 RV 6.0 47 42 Clinton 5

      Marquette 9/24 - 9/28 394 RV 5.9 42 30 Clinton 12

      Marquette 8/13 - 8/16 396 RV 6.1 44 32 Clinton 12

      Marquette 4/7 - 4/10 391 RV 5.1 58 -- Clinton 44

      PPP (D) 3/6 - 3/8 504 RV 4.4 60 5 Clinton 46

      PPP (D) 4/17 - 4/20 579 RV 4.1 57 -- Clinton 49

      Marquette 10/21 - 10/24 392 RV -- 64 -- Clinton 53

      PPP (D) 9/13 - 9/16 449 RV 4.6 50 -- Clinton 39

      Marquette 5/6 - 5/9 333 RV 5.5 62 -- Clinton 49

      PPP (D) 2/21 - 2/24 708 RV 3.8 50 -- Clinton 39

      http://www.realclearpolitics.com/epolls/2016/president/wi/wisconsin_democratic_presidential_primary-3764.html#polls

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      334
      3290
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      226
      2043
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1632
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1467
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1346
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      286
      1257
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1084
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1081
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      83
      1033
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      148
      902
    Aihe