Menetin isäni

enkestääenää

Olen nuori
En kestä tätä..

19

255

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä sä kestät, sä olet nuori. Suru väistyy

    • Hei, enkestääenää
      Otan osaa suureen suruusi. Isän menettäminen on raskas asia, josta toipuminen vie aikaa, mutta se on mahdollista. Älä jää surun kanssa yksin, hae apua, juttele asiasta. Toivottavasti sinulla on joku turvallinen aikuinen, äiti tai joku muu läheinen, joka tukee ja auttaa sinua. Ja puhu ystäviesi kanssa. Voit myös mennä koulun terveydenhoitajan luokse. Suru vie voimia ja kestää melko pitkään, mutta sen kanssa oppii elämään, kun pahin vaihe menee ohi. Toiset päivät on tosi raskaita, jotkut menevät helpommin, mieliala vaihtelee. Voi tulla fyysisiä oireita, väsyttää tosi paljon tai ei saa nukuttua, päänsärkyjä saattaa tulla... huolehdi itsestäsi.

      Lämpimin ajatuksin,
      Pirkko-pappi

      • Huolehdipappi_itsestäsi

        Koulun terveydenhoitajan luo... Suru medikalisoidaan, surua hoidetaan terveysalan ihmisten kanssa. Outoa, ettei pappi ohjaa nuorta seurakunnan nuorison työntekijöiden luokse tai peräti papin luokse. Heillä on kiire?


    • enkestääenää

      Miten voin jatkaa elämääni?

      Tällähetkellä en jaksa tehdä mitään.. On läheisiä ja puhun, vaikka aina ei jaksa.. Tämä on hirveeää

      • Hiljaisuus on surutyötä myös. Ole hiljaisuudessa kun haluat, hankkiudu seuraan kun sitä haluat. Vaali muistoa rauhassa, ja elä elämääsi tunti päivä kerrallaan. Huomenna on aina hiukan helpompaa, vaikkei se hirveys koskaan katoa. Hän on mennyt pois. Sinun pitää elää!


    • suruakinkokenut

      Niin se on alussa kaikilla, myös iäkkäämmillä. Elämä pysähtyy tai ja on vain kaaosta tai ei oikeastaan mitään. Samaa kokevat myös isällesi toiset läheiset. Yhdessä pääsette eteenpäin.

      Kuoliko isä nyt ihan lähipäivinä, onko jo ollut hautajaiset?

      • enkestääenää

        Siis en minä kestä että pitää elää surun kanssa, tai mikä kauheampaa en kuule enää isin ääntä... Miten maailma voi olla niin karu? Jos me kaikki kuollaan, miksi me vain murehdimme?

        On niin hirveä ikävä... Välillä makaan sängyssä ja välillä puuhastelen jotain... Tuntuu etten saisi jatkaa elämääni vaan tässä pitäisi märehtiä... Kaduttaa jotkin asiat mitä sanoin, vaikka kerroinkin useasti että välitän...


    • suruakinkokenut

      On järkevää puuhastella ja yrittää jatkaa normaalia elämää: käydä koulussa, harrastaa, nähdä kavereita, mutta surra saa myös ihan vain vaikka itkien ja märehtien sohvalla.
      Ja sinulla on aina tallella muistot isästä ja myös hänen äänensä. On varmaan myös kuvia ja ehkä videoita isästä. Onko sinulla mahdollisuus käydä isän haudalla. Mitä jos alkaisit kirjoitella vaikka päiväkirjaan juttuja isälle.
      Niin me kuollaan kaikki, mutta minä kyllä uskon, ettei elämä pääty kuolemaan vaan kuolema on vain portti uuteen elämään, jonka Taivaallinen Isä on meille suunnitellut.
      Ja vielä. Ei kannata kokea syyllisyyttä sanoista, joilla ehkä joskus mielestäsi pahoitit isin mielen. Isä iloitsee siitä, että uskalsitte elää ja sanoa asioita myös suoraan. Se on elämään kuuluvaan ja luottamuksellista, kun ei leikitä teatteria.

    • Surun voi kääntää kiitollisuudeksi ja iloksi. Iloita että on saanut tutustua pois menneeseen, muistella ihania hyviä hetkiä hänen kanssaan. Olla kiitollinen siitä, että on saanut elää Hänen kanssaan ne hetket, jotka teillä oli yhteisiä.

      Hän tuskin haluaisi, että sä pysähtyisit vain "märehtimään". Nouse elämääsi ja jatka toimiasi, kuten hänen eläessään. Kuolemalle ei voi sanoa, "mäen jaksa" Kuolema on hyväksyttävä välttämättömänä, syntymä ja kuolema, niihin meillä on pakko.

    • enkestääenää

      onpa kiva huomata että täällä on viestejä ja iloisia.. En osaa mitenkään olla positiivine, olen vain vihainen ja surullinen ja lamaannuttava kipu. Olen kyllä silti puuhastellut ja koittanut saada päähäni etten enää koskaan näe isiä.... Oon liian nuori tähän

      Mä en osaa uskoa taivaaseen en tiedä miksi.. mietin kaikkea mitä sanoin, mitä olisi pitänyt sanoa, mitä ei olisi pitänyt sanoa. kaduttaa, ja itkettää...

    • joiäkkäämpi

      Ei sitä voi olla iloinen kun yksi läheisin perheenjäsen on poissa ja sinun mielessäsi sitten ikuisesti. Minua lohdutti menettäessäni mummon ja isän nuorena, että tapaamme sitten Taivaan Isän kodissa, mutta on se silti pitkäaikainen hyvästien heitto ja on selvää ettei maan päällä tavata. Vaikka aikaa on kulunut vuosikymmeniä niin huikkaan Vapahtajalle Jeesukselle joskus toivomuksen, että vie terkkuja sinne saapuneille, mikäli se on mahdollista. Samoin on joskus tapahtunut kun joku on ollut kuolinvuoteella loppusuoralla.
      Kun suru ja kipu raastaa, niin tunteet ovat siinä. Usein juuri ilta oli pahin ja tietenkin aamut herätessä toteamukseen, että niin rakas, läheinen ei ole enää tavoitettavissa. Saa olla ihan vihainen ja osoittaa myös sen.
      Voimia jälleen eteenpäin.

      • Enkestääenää

        Nyt tuli ihan mieletön yksinäisyys. Vaikka on ihmisiä ympärillä. Yritän sisäistää että isä on kuollut ja tuntuu etten osaa edes itkeä enää

        Ihme että jaksan nousta sängystä mutta tänäänkin nousin. Uuvun tosi nopeasti

        En vaan isää näe enää koskaa:-(
        Olen niiin vihainen kaikille

        Niin vihainen


    • Enkestääenää

      En tiedä.. Pelottaa etten selviä hautajaisista
      Enkä varmaan kestäkkään
      Pitää kohdata kaikkki
      Ihan hirveää
      Ja sanoa isälle hyvästit
      En mä halua

      • Hei :) Mitä sinulle kuuluu?


      • Hei, mitä tänään kuuluu?


    • neilikat1

      Otan, osaa, suureen suruusi, itseänikin on kohdannut samanlainen kohtalo, menetin myös isäni, mutta siitä on jo kylläkin, vuosia

    • KohtaammeJälleen

      Omien vanhempien menettäminen on elämän raskaimpia ja surullisimpia asioita, joista ei ole helppo toipua. Menetystä on vaikea hyväksyä ja uskoa todeksi, elämä tuntuu epätodelliselta.
      Ainoa lohtu surun keskellä on jälleen näkemisen toivo, ero ei ole ikuinen, saamme kohdata vanhempamme kerran Taivaassa ja sen jälkeen saamme olla ikuisesti yhdessä rakkaittemme kanssa, eikä kuolemaa, sairautta, eikä tuskaa enää koskaan ole.

      • Surkeaa

        Minunkin isäni kuoli hetki sitten. Ja kyllä, ainoa lohtu tosiaankin on jälleen näkemisen toivo. Ikävintä tässä on se että mistään et voi tietää tapahtuuko niin todellisuudessa.


    • Kuolemaaeiole

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe