Yleinen siisteys Kemissä

bnbhbnmnkjiuuhggvbhnbh

Kemin keskustassa ei riitä, että meillä on ränsistyneitä rakennuksia joille ei niiden omistajat ei tee mitään. Miksi tähän ei kukaan puutu? Käsitykseni mukaan omistajalla on jonkinlainen velvollisuus pitää tyhjillään olevat rakennukset siistissä kunnossa? Tai sitten purkaa ne pois. Kaiken kruunaa kävelyteiden varsilla olevat roskat ja tupakantumpit, joita heitellään jopa talojen nurmialueelle. Lasiset kaljapullot rikotaan pitkin kävelyteitä, karamelli-jäätelöpaperit ja muut roskat heitetään maahan, vaikka vieressä olisi roska-astia. Miksi näin? Yleinen tapa näyttää olevan myös pissiminen keskellä katua, jotkut jopa kadun varsilla olevaan talojen seinään. Toivoisin ihmisten ajattelevan heitä, jotka kaiken tämän sotkun siivoavat päivästä toiseen. Sotkeminen yleisellä paikalla lisää huomattavasti kustannuksia, johon jokainen veronmaksaja osallistuu. Kemi on meidän täällä asuvien kotikaupunki, pidetään se siistinä ja viihtyisänä, meidän kaikkien iloksi.

20

359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paheneevaan

      Kun katsot Kemin sijoittumista valtakunnallisten tilastojen etenkin huonoimpin kuntien listaan,esim.työttömyys-ja maksuhäiriötilastoihin, niin ymmärrät heti miksi Kemin yleinen siisteystaso on se miltä näyttää.

      • Nznfkdkfk

        Työttömyys tai varattomuus ei ole hyväksyttäviä perusteita roskaamiselle tai nurkkiin kusemiselle.


      • Paheneevaan
        Nznfkdkfk kirjoitti:

        Työttömyys tai varattomuus ei ole hyväksyttäviä perusteita roskaamiselle tai nurkkiin kusemiselle.

        Ninnhän se on. Tuo yleinen piittaamattomuus on merkki sisäisen moraalin rappiosta.


      • vitunkoväliä
        Paheneevaan kirjoitti:

        Ninnhän se on. Tuo yleinen piittaamattomuus on merkki sisäisen moraalin rappiosta.

        Ja päättäjät näyttävät esimerkkejä "moraalista"


    • vbnbnhbnjnmnmkmnjhbnmjhg

      Jokainen voi pienellä vaivalla vaikuttaa kaupungin siisteyteen. Välinpitämättömyys ei auta ketään, luo vain lisää kustannuksia kaupungin jo ennestään kurjaan talous tilanteeseen.

    • bnbhbjuygbgvbhgvbmkj

      Kemi on pieni kaupunki, ja sen epäsiisteys korostuu sen takia. Kun kävelee kävelykatuja, on todella ikävä huomata mitä kaikkea tien kahta puolen heitetään. Roskien määrä on erittäin kirjavaa, vaatteista vaippoihin, jopa jotkut heittävät kotitalous jätteensä teiden varsille. Varsinkin muovipullot ja muovijätteet yleensä ovat ongelma jätettä, eivät maadu ikinä.

    • hootervaharju

      jos Kemi laajenisi tuntuvasti niin vaippoja ja kakkaa ei kukaan huomaisi

    • bnbhbvgbmnkjcxcfvcghnbb

      Kesä lähellä, ja olisi todella mukava kun ei heitettäisi niitä roskia pitkin katuja. Olisi mukava nauttia luonnon heräämisestä ilman roskia. Mitä isot edellä, sitä lapset perässä.

    • Kevät-toi-

      Myös Karihaara- Paattio suunnalla ympäristön siistimiseen aihetta.
      Keskeneräinen, vuosia sitten kesken jäänyt talo, auton romuja kasoittain ilmeisesti asumattoman taloröttelön pihalla ym.
      Eikö Kemissä ole ympäristön valvojaa, joka kiertää kaupunkia ja antaa siivousmääräyksen? Jos ei asianomainen toimi, siivoaa kaupunki ja laittaa laskun omistajalle.

    • nbhbgvfiubnhgfetukjhgt

      En tiedä mikä on tämä sotkemisen ja rikkomisen mania täällä Kemissä? Tyhjien rakennusten ikkunat rikotaan, esimerkiksi Pajarinnan koulu jossa ei ole muuta ehyttä kuin tiiliseinät. Saa nähdä milloin ikkunoiden paikalle kiinnitetyt levyt irrotetaan.

    • nhbhkloiiuyvvbnhggfrrry

      Myös joidenkin omakotitalojen pihat muistuttavat enemmän kaatopaikkaa kuin talon pihaa. Täynnä vanhojen autojen runkoja ja muuta kaatopaikka tavaraa. Miksi laittaa taloa, jos ei viitsi sen ympäristöä hoitaa?

    • Kemiläinen86

      Täytyys sanoa, että kun ihmiset on erilaisia. Jotkut satsaa tiettyyn asiaan ja joitakin ei kiinnosta sitten pätkääkään tietty asia joka toiselle on ns. tärkeää.

      • SaaraSe2

        Kävin pitkästä aikaa Kemissä - aivan asiasta tehden poikkesin moottoritieltä keskustaan. Hämmästys oli kyllä suuri - tyhjiä liikehuoneistoja ja ikkunoita keskusta pullollaan - tummaihoisia ihmisiä pääasiassa liikkeellä. Eikö siellä enää mikään kannata vai onko entinen väki muuttanut/kuollut pois ? Itse muistan Kemin keskustan 1980 -luvulta vilkkaana pikkukaupunkina.


      • vähänHarmaa
        SaaraSe2 kirjoitti:

        Kävin pitkästä aikaa Kemissä - aivan asiasta tehden poikkesin moottoritieltä keskustaan. Hämmästys oli kyllä suuri - tyhjiä liikehuoneistoja ja ikkunoita keskusta pullollaan - tummaihoisia ihmisiä pääasiassa liikkeellä. Eikö siellä enää mikään kannata vai onko entinen väki muuttanut/kuollut pois ? Itse muistan Kemin keskustan 1980 -luvulta vilkkaana pikkukaupunkina.

        Liioittelua! keskusta ei ole "pullollaan" tyhjiä ikkunoita.
        Joillakin on tapana tehdä valikoituja huomioita, esim. jos ei ole tottunut näkemään jotain kuten tummaihoisia ihmisiä niin huomioi vastaantulijoissa vain ne.
        Siihen tulee muutos pakostakin, vaaleaihoiset ovat maailmassa vähemmistö.
        Kiitos kaikille jotka pitävät täällä kauppoja ja kiitos niille, jotka ovat tulleet tänne pohjoiseen kolkkaan.


    • nmjhyttccsllögokjhfjkdlm

      Kemi ei ole enää entinen, täällä on kaikki muuttunut. Keskusta on kuin kuollut kylä. Yrityksiä on lopettanut moni yrittäjä, ja uusia ei ole isommin tullut. Maahanmuuttajia erottuu paljon katukuvassa, näin pienessä kaupungissa. Nuorilla ei ole töitä, heissä paljon työttömiä.

    • bvbghgvbhnhjuytffhjgfth

      "Joillakin on tapana tehdä valikoituja huomioita, esim. jos ei ole tottunut näkemään jotain kuten tummaihoisia ihmisiä niin huomioi vastaantulijoissa vain ne."

      Kyllä näitä etnisiä ryhmiä on nähty ulkomailla jo ajat sitten, ja nyt ovat tulleet sitten paremman elintason vuoksi rikastuttamaan pietä Kemiäkin.

    • OlivatJoskusasuttuja

      Kemissä on,etenkin vanhoilla omakotialueilla,runsaasti tontteja joiden rakennukset ja pihapiirit ovat ränsistyneet asukkaiden kuoltua tai muutettua esim.palvelutaloihin. Asunto on jäänyt heitteille kun lapset asuvat muualla tai riitainen perikunta ei pääse sopuun kiinteistön kohtalosta. Kiinteistöä on nykytilanteessa huono saada myydyksikään kun vanhojen rakennusten purku on kallista ja Kemin kaupungin omakotitonttitarjonta on hyvä. Niinpä etenkin yksityisten omistamat asumattomat pientalo kiinteistöt rapistuvat ja ränsistyvät keräten ympäröivien,asuttujen kiinteistöjen asukkaiden kärräämät haravointi-ja risukasat sekä polttopuupinot.

      • Ilmanlupiavaan

        Sekä pieniä varastoja ja leikkimökkejä.


    • bnjhnmnkloiiuytcvbhgftyu

      Kyllä Kemissä on ränsistyneitä taloja joissa asutaan edelleen. Monet pihat muistuttavat enemmän kaatopaikkaa kuin omakotitalon pihaa. Pihat täysin hoitamatta, ja talotkin kaipaisivat remonttia. Keskustassa sama ilmiö, ja omistajat eivät hoida edes katuosuuttaan joka kuuluu omistamansa talon kohdalla hoitaa, sekä kesällä sekä talvella.

      • ajattele-näin

        Ole vain tyytväinen, että joillakin on piha kuin kaatopaikka muutenhan oma pihasi ei erottuisi jos kaikilla olisi siisti laitettu piha.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe