Kittilä Valtiovarainministeriön ohjaukseen!

pikkuhiljaasotkuselviää

16

880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lexkittilä

      SK jatkaa ja Viljanen kiteyttää hyvin:

      Pekka Viljanen toivoo, että Lex Kittilä olisi opiksi ja ojennukseksi kunnille.

      ”Kun Lex Kittilää kaiken todennäköisyyden mukaisesti sovelletaan ensi kerran Kittilään, muuallakin nähdään, että kunnallisella päätöksenteolla on joku raja. Virkavastuu koskee myös luottamushenkilöitä. Enemmistön päätös ei ole aina yhtä kuin lainmukainen päätös.”

    • Oikeusvaltion_puolesta
      • exkiitiläläinen

        Todella PAINAVAA luettavaa, suosittelen kaikille. Siinä ulkopuolisten lainoppineiden näkemykset tapahtumista. Erikoista on myös se, että nämä lainoppineet ovat joutuneet erillaisten V A K O I L U O H J E L M I E N hyökkästen kohteeksi. Tämän tarkoittaa sitä, että koko jutussa on TODELLA ISOT ASIAT KYSEESSÄ. Juttu on pitkä, mutta kannattaa lukea loppuun saakka. Suosittelen ! ! !


      • SuomenkuvalehdenJuttu

        Joo, olipas vakavaa tekstiä. Erittäin mielenkiintoiset ajat on tulossa, kun tämå suppu puretaan. Kunpa tuon jutun lukisivat myös soketuneet Shittiläläiset. Ja kun he vielä ymmärtäisivät lukemansa artikkelin. Eli sen, että missä tässä kokonaisuudessa oikein mennään. Vakavaa tekstiä, en voi muuta kuin toistaa....


      • Kuntalakialukien
        SuomenkuvalehdenJuttu kirjoitti:

        Joo, olipas vakavaa tekstiä. Erittäin mielenkiintoiset ajat on tulossa, kun tämå suppu puretaan. Kunpa tuon jutun lukisivat myös soketuneet Shittiläläiset. Ja kun he vielä ymmärtäisivät lukemansa artikkelin. Eli sen, että missä tässä kokonaisuudessa oikein mennään. Vakavaa tekstiä, en voi muuta kuin toistaa....

        Näin on. Jos joku taas vaahtoaa ajojahdista, niin tässäkään jutussa ei ollut ainuttakaan virhettä. Kittilässä toki voidaan vedota 'tulkintaan', niin kuin tapana on. Ihme juttu kyllä, että itsenäisen Suomen ensimmäinen ja ainoa krp-kunta ei hoksaa ottaa asioista vaarin. Mutta ehkä kunnassa onkin sitten edelläkävijöitä ja ainoassa oikeassa olevia. Harmi vain, ettei kukaan päässyt eduskuntaan muuttamaan lakeja.
        Ps. Kurulan Kuntalaki-poseeraus nousee arvoon arvaamattomaan. Mieshän on nyt päässyt omin tein muuttamaan lakia ja täydentämään kirjaa. Ehkä ne muovikääreetkin voi sitten poistaa kirjan päältä.


    • Ps-keskusta
    • cosanooostraaa

      Nyt on todella kovaa settiä. Rikosproffan koneelle yrittäminen ja vakoiluohjelmien lähettäminen kertovat järjestäytyneestä toiminnasta ja siitä, että kittilässä ei ole puhtaat jauhot pussissa, vaan takana ovat todella kovat väärinkäytökset. Kittilän mafia ei ole mikään vitsi vaan totisinta totta. Katselin palosaaren naamaa ylen talousilta ohjelmassa ja kyllä naamasta näkee, että tuo tyyppi on todella häikäilemätön. Siellä on oltu pelaavinaan kovillakin panoksilla, mutta lain kova koura on kovempi ja tulee kouraisemaan todella väkevästi niitä, jotka sen ansaitsevat.

    • oiuydgfhj

      Mielenkiintoinen oli kohta luottamusmiesten virkavastuusta ja virkavastuulain tulevaisuudesta...........ellei tule tuomioita ja tai korvausvastuuta.......laki poistetaan

    • Kaulustyöläinen

      Tuomioistuimen arvovaltaa ja yleistä lainkuuliaisuutta ei voida romahduttaa päästämällä tekijät em. törkeyksistä ilman sanktioita.
      Mutta...Mistä kunnan päättäjiin istutettiin se absurdi ajatus että he ovat koskemattomia luojan luomia omine kuntalain tulkintoineen? Päänsä kolauttanut kansalainen osaa varoa seuraavaa tälliä, kunnanhallitus taas takoi palokärjen tavoin pääparkojaan korpipetäjään. Miksi ihmeessä? Tuliko siitä heille vastineeksi jotain mitä emme tiedä. Vai oliko takana ajatus jonkin ikävän tapahtumisesta jos ei tehdä halutulla tavalla? Julkisuuden mukaan 23 virkarikosta syyteharkinnassa, se ei taida riittää. Tästä seuraa kunnan rikostuomioihin merkittävä nousu, ja juristit kiittävät.
      Oma lukunsa on Doppelmaier /Leitner kauppa ja "tarjouskilpailu", hallitusten vaihto sekä tutkinnan lopettaminen. Jokunen pää tipahtaa tuostakin, kaikki taitavat olla myös kunnan luottamusmies organisaatiossa.
      Aiemmin arvostetut kuntalaiset ovat saaneet stigman otsaansa, osin aiheellisesti. Työsyrjintä ja kiusaaminen on oma haaransa, oikeus istuu ja kauan.
      Tuomiossa ei tulla käyttämään skaalan alinta vaihtoehtoa, SK:n käyttämä asiantuntija ei heittäisi ko. lain poistamista jollei olisi varma syytteiden läpimenosta.
      Peruskysymys on. Miksi aiemmin järkevät, tavalliset kuntalaiset alkoivat valtuustossa ollessaan äänestää ja toimia valtakunnan lakeja vastaan?

      • valtajuovuttaa

        "kusi noussut päähän ja paska tekee siellä patoja.."
        Vakavasti ottaen, valta ja raha ovat sellaisia elementtejä, että niitä jotkut haluavat aina vain lisää,lisää,lisää.
        Useimmat rikoksista tuomitutkin jäävät lopulta sen takia kiinni, kun eivät voi lopettaa toimintaansa.
        Lopulta ihmismieleen tulee sellainen ajatus, että olen nero ja muut ovat tyhmiä.
        En ole psykiatri, mutta luulen, että sellaisesta mielen harhakuvasta on Kittilän päättäjien toiminnassa kyse.
        Myös Jouni Palosaari kuvitteli, (luullakseni) että omistaa Levi SkiRecord yhtiön ja toimi sen mukaan. Mitä olisikaan tapahtunut, jos silloinen kj. Anna Mäkelä ei olisi pysäyttänyt Palosaarten "mellastusta" Levillä?


    • OdotellaanKrptä

      KRP tutkinta kestää. Epäilen että suurempi paljastus on vielä tulossa.
      Voi olla Resort kirjanpito ja hankint ei kestä päivän valoa.
      Yhtiön hallituksessa olevilla on vastuu tämä voi tulla jollekin pienenä yllätyksenä.

    • syttyykynttilakittilaan

      Sk:n artikkelissa on erittäin mielenkiintoisia aiheita, joita kannattaa pohtia. Todella outo asia on esim. paikallisen lehdistön täydellinen vaikeneminen. OMERTA. Jokainen on varmaan lukenut kummisetä- kirjan tai nähnyt kyseiset elokuvat. Toimintamallit voi hakea sieltä. Suomi on sananvapauden kärkimaita, joten tätä vasten asia näyttää todella huolestuttavalta. Toimituksissa ollaan oltu kovan paineen alla. Kittilä on kuin Panama.

      Minusta tässä on päättäjien kohdalla kyse täydellisen tyhmyyden ja lammasmaisuuden lisäksi silkasta ja puhtaasta pelosta. Tyhmä pelkää, koska ei tiedä, miten kiusaaja saadaan vastuuseen. Kaikki jotka tähän ovat sotkeutuneet, ovat tavalla tai toisella klikissä, jonka jäsenet ovat täydellisen riippuvaisia toisistaan taloudellisista syistä. Klikkiä johtaa se, jolla on eniten valtaa ja rahaa ja käskyt tulevat sieltä. Tämä pelko on niin kauhunsekaista, että sitä ei kukaan uskalla vastustaa. Vastapuoli, Kuusisto ja Yritys, ovat vapaita ja riippumattomia ja voivat sen vuoksi toimia normaalisti.

      Tämä vyyhti on todella surullinen ja tekee syvät haavat koko Kittilään vuosikymmeniksi. Tämä on tavallaan änkyräsukupolven perintö jälkipolville. Lapissahan on tapana että kylien riidat siirtyvät sukupolvilta toisille.

      Kittilän mafia, kiitos tästä hienosta perinnöstä jonka jätitte.

    • PoliisiPolitikkona

      Erikoista, että valta on sokaissut niin monet ihmiset. Kummastuttaa myös se, että miten myös poliisina työskentelevä Kitiläläinen kunnan valtuutettu on myös lähtenyt tähän touhuun mukaan. Eikö poliisit yleensä noudata lakeja siviilissä, koska virassaan ovat lain valvojia. Mafialla on yllättäviä voimia !

      • Hei_me_äänestetään

        Valtion viroissa ei kannata päätyä tuomiolle, tarkemmin ei ainakaan niissä.
        Kelpoisuusehdot voivat aiheuttaa ongelmia viranhoidossa. Poliisin virka ei ole ainut. Puolueiden junttapäätökset ja seuraukset taisivat tulla "yllätyksenä". Poliittinen vastuu kun ei ole ollut konkretiaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4336
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2209
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1724
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1400
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1195
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe