MITKÄ AUTOT KESTÄVÄT

YLLÄTYSNIMI

A-Katsastus listasi Iltalehden pyynnöstä eniten ajetut, vuonna 2015 katsastetut autot. Yli 900 000 kilometrin sarjaan ylsi vain 56 Mercedes-merkkistä autoa.

Katsastetuista autoista valtaosalla eli 77 prosentilla oli ajettu yli 100 000 kilometriä. Yli 40 prosentilla katsastetuista autoista oli ajettu yli 200 000 kilometriä ja 13,5 prosentilla yli 300 000 kilometriä.

Yli 700 000 kilometriin yltäneistä merkeistä löytyivät Mercedeksen ja Volvon lisäksi Volkswagen, Audi, BMW, Toyota ja yllättäjä Peugeot. Kaikkiaan näitä autoja oli vain 0,1 prosenttia kaikista autoista eli noin 750 autoa.

Yli 800 000 kilometriin ylsivät enää Volvot ja Mercedekset ja yli 900 000 luokassa oli jäljellä pelkkiä Mersuja.

A-Katsastuksen listaukseen oli kelpuutettu automerkki vain silloin, kun sitä oli käynyt kymmenen tai enemmän katsastuksessa.

12

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KunhanUtelen

      Niin? Mitä sitten? Mikä on pointtisi? Itse vaihdan auton kolmen vuoden välein uuteen, enkä museoromuilla tyydy ajelemaan. Ne on rahattomia varten, joten......

    • dfasdffa

      Valitako siis vanha käytetty mersu isoilla kilometreillä vai uudehko vähillä kilometreillä varustettu ranskatar, italiaano, jenkki tai korealainen ?

      Hinta on sama. Itse olen päätynyt uudempaan ja vähemmillä kilometreillä. Ajossa tällä hetkellä Toyota Avensis ja Renault Megane.

      • ElämäOnValintoja

        Juuri näin. Ajaako vanhalla ruosteisella mersuilla jonka varustus ja turvallisuus on mennyttä vuosikymmentä, vai uudella halvemmalla, mukavmmalla, turvallisemmalla, varustellummalla?


      • E220_CDI

        Juuri näin. Itse kukin valitkoon mieleisensä. Omakin valintani on mielestäni mukava, tilava ja erittäin taloudellinen. En huolisi vaihdossa riesakseni mitään samanhintaista uutta.


    • TheKöle

      Iskällä on mersu.

    • 5r4r5

      Kestävä ei ole sama asia kuin paljon ajettu. Paljon ajettuun on voitu laittaa valtavasti rahaa korjauksiin joten suuri kilometrimäärä ei tee autosta kestävää.

      • opelius

        Tai jos sitä auto edes huoltaa, sillä ei ole autoa vielä keksitty jossa kuluvat osat eivät kulu, ainakaan siis käytössä. Ja sitä vähän ajettuakin pitää huoltaa eli?


    • AutoPelle

      Pitää muistaa että alunperin kolmanneksen Mersun hinnasta maksanutta autoa ei ehkä kannata ylläpitää järjettömän pitkään. Siinä vaan ei ole järkeä. Autojen varaosat on aika saman hintaisia ja kun ajan mittaan niitä kuiteenkin tarvitaan.

      Tässä yksi syy miksi isoja ja alun perin kalliita autoja on hyvin paljon ajettuina liikenteessä. Vai tarkoittiko aloittaja että sieltä löytyy yli 800tkm ajettuja A-luokan Mersuja kovinkin paljon? Jos löytyy niin nostan hattua Mersulle.

    • jokumuuuu

      Paljon ajettujen listoille päätyy autoja joita käytetään ainakin ensimmäiset vuodet työkaluina kuten taksina ja myyntitykkien menopeleinä. Vaikka joku Yaris pysyisi kasassa hyvinkin niin harva sellaista ostaa ajaakseen vaikkapa sata tuhatta vuodessa.

      Keskimääräisellä 18 tkm vuosisuoritteella miljoonan tahkoaminen kestäisi 55 vuotta joten siinäkään hommassa tuskin on järkeä. En minä ainakaan haluaisi ajaa päivittäisiä työmatkoja jollain 60-luvun alun Anglialla. Kauniiden kesäpäivien harrastepuuhastelu on sitten toinen juttu.

    • ToyotaAinakinLahoaa

      Tuollaisten vanhusten tilastointi ei kerro kutenkaan tämän hetkisestä laadusta tai mistään mitään.

    • vähän.ajetut.kestää

      Vähän ajetut säilyttää arvonsa parhaiten : vw-kupla vm.-74 , jolla on ajettu alle 90 km, on huutokaupattuna n. 40 000 € arvoinen.

    • JapskiKestääää

      Se, että juuri nakumersulla ajaa paljon ja pitkään on jäänne jostain 60-70-luvulta. Silloin se (ainakin pääosin) piti paikkansa ja taas toisaalta, silloin taksareilla ei juuri ollut vaihtoehtoja. Nykyisin jo bensakoneisilla pikkukinnereillä ajelee 400-500 tkm ilman isoja korjauksia, jos vaan huoltaa asiallisesti.

      Itse ostin 90-luvun alussa 5 v vanhan 350 tkm ajetun bensacorollan (tutulta myyntimieheltä) ja ajelin sillä muitta mutkitta vielä 150tkm, ties vaikka vieläkin olis liikenteessä.

      Tuo mersun "kestävyys" näkyy myös käytettyjen, paljon ajettujen hinnoissa. Volvo ja Audit ymv. taitaa tulla siinä aika liki perässä mutta esim. Modeota on aika paljon taksissa ja jobbareilla ja niitä myydään, tuoreita, paljon ajettuja poskettoman halvalla, puolet tai alle siitä mitä vastaavasta ja uutena melko saman maksaneista Mersusta pyydetään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe