Minkälaisella koulutuksella pääsee helluntaisrkn

uhtu

pastoriksi? Entä mitä tarvitaan, jos haluaa evankelistaksi tai julistajaksi? Tuntuu että melkein kuka vaan voi olla mitä vaan ja sitten uskotaan mihin vaan. Tuloksena kaaos.

35

301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • isoonkirjaanopis

      No onneksi nämä hommelit ei järjästy tunteella kuten kirjoitat että sinusta tuntuu. Tunteet tulee ja tunteet menee.
      Täältä selviää koulutus paikka, vaikka sinulle, jos Jumala on kutsunut sinut em. tehtäviin? isokirja.fi

    • Taivastukku

      Helluntaiseurakunnissa katsotaan "kutsumukseen" omaava henkilö sopivaksi. Voi olla minkä tahansa ammattialan koulun käynyt. Helluntaiseurakunnilla on omia raamattukursseja evankelistoille. Seurakunnan virkaan valitaan luottamusta nauttiva henkilö, joka on kaikin puolin nuhteeton ja osaava.

      Ef.4:11-16: ”Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi, tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen, kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen.

      Ongelmana usein on että vasta uskoon tullut menneisyydessä rikollista ja paheellista elämää viettänyt siirtyyn liian nopeassa tahdissa seurakunnan johtotehtäviin ja saattaa tällainen tuottaa monenlaista ongelmaa seurakuntiin, "omalaisen" opetuksen opin suhteen ( mustavalko/ ääri ajattelua).

    • uhtu

      Eli siis jos minä olisin vaikka nuhteettoman maineen omaava sähkömies, joka olisi lukenut hiukan Raamattua iltapuhteiksi, ja kokisin saaneeni kutsun Jumalalta, niin voisin hakea seurakunnan pastorin virkaan ja tulla jopa valituksi? Eikö tämä aiheuta ongelmia jos tietoni ja taitoni kristinuskon alueella olisivat kuitenkin todellisuudessa vähäiset?

      • Taivastukku

        Kuka tahansa ihminen, jolla paloa, näkyä ja hinkua hankkii automaattisesti asiaan liittyen riittävästi tietämystä . Itse oppimista. Täysin luontaista kasvua ja kehitystä "virkaan" asti. Tuskin kukaan lähtee vajaana ja epävarmana mitään yrittään.


    • Haapajärven.Mies.69

      Papiksi päässee mustalla persreijjällä. Noin ylleensä ja varsinnii ennenvanhaan.

      • j.t.p

        No, ehkäpä se on sinulta onnistunut tuollakin konstilla. Minäkin Haapajärveä jonkin verran tunnen, mutta ehkä edustamasi seurakunta (ja tapa, millä olet sen papiksi päässyt) on vielä sen verran pieni, etten muista moiseen törmänneeni. Onnea kuitenkin (hmm...) "valitsemallasi" tiellä.


    • Asiantunteva

      Helluntaiseurakunnilla ei ole yhteistä linjaa, kuinka kouluttautua seurakunnan pastoriksi. Osa pastoreista on opiskellut Isossa Kirjassa Keuruulla ja jokunen kotimaisissa yliopistoissa. Totuus kuitenkin lienee, että liikkeen keskellä valtaosa ei ole opiskellut systemaattisesti teologiaa. Hän on vain nauttinut vanhimmiston luottamusta ja on yleensä karismaattinen persoona. Mielestäni pastorin nimike pitäisi olla suojattu. Nyt sähkömieskin voi kutsua itseään pastoriksi, vaikka hänellä ei olisi koulutusta. Tämä on minusta suurta huijausta.

      • näinkin.se

        Tunteeko raamattu muuta pastorinimitystä, kuin sen,että jokainen Kristuksessa on pappi.
        Ylimmäinen pappi on Herra Jeesus itse.

        Hän, joka taas pyrkii kaitsijan tehtävään, olkoon jokaisen palvelija.

        Srk. vanhimmistolla on seurakunnan johtotehtävä Sanan kautta, ei omin selitysten kautta, joka kuitenkin on nykyään seurakunnan opetuksen perusta ja korvasyyhyvaade.

        On käytävä Isokirjahapatekoulu ja jos sattuu olemaan muun seurakunnan uskova, niin eipä ehkä Isoonkirjaan pääsekään.
        Ehkä siksi, että se hapatteen happamuus voi tullakin esiin, jos toinen tulija onkin Jumalan tahdontien kulkija ja Sanan sanoissa, sekä kirjoituksissa sisällä. Eli se on erittäin vaarallinen henkilö Isoonkirjaan "oppilaaksi" ja siksi karsitaan sisäänpääsijät.


      • everybodywantstorule

        Seurakuntien johtajia kutsuttiin hellareissa ennen paimeniksi. Mikä tietenkin on latinan pastori- sanan suomennos. Pastori- tai paimennimike perustunee siihen, että Jeesus sanoi olevansa Hyvä paimen.

        Nuori polvi alkaa olla hellareissakin teologeja. Mutta vanhalla polvella taustat ovat varsin erilaisia. Mikä se kutsumus on? Nykyään tuntuu, että vähän jokaisella on kutsumus johtajaksi. Ja jos paikkaa ei löydy omasta seurakunnasta, niin perustetaan oma porukka.


    • suhteellista

      Suhteilla ja rahalla,lapsi rakas,suhteilla surakunnat pyörii..Jos joku haluaa jaloon virkaan niin sitä ei kannata seurakunnasta helluntaista nykyään etsiä,valitan.

      • nenästävedettäville

        "On käytävä Isokirjahapatekoulu"

        Sitten pitää hankkia "oikeanlainen" Raamattu, sellainen referenssiraamattu ja mielellään se Scofieldin tekemä, jossa marginaalissa SELITETÄÄN, miten Raamattua pitää TULKITA. Siitä ne hommat sitten alkaa suttaantumaan, kun lueskelee niitä selityksiä ja kohta sitä sitten pääsee itsekin muille SELITTELEMÄÄN, millaisia selityksiä on tullut luettua.
        Scofieldin referenssiraamattu muuten on mitä suurinta humpuukia. Sen tuottamisen rahoitti aikanaan New Yorkin Klubin juutalaiset, jotka löysivät Scofieldissä erinomaisen hölmön, joka edistäisi heidän suuria suunnitelmiaan. Raamatun ensilehdelle sitten painettiinkin painavat sanat "Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat", kaikki tämä ennen, kuin mistään Israelin valtiosta oli tietoakaan.
        Niin paljon kuin Ilmestyskirjan viimeisiä virkkeitä lainataankin, sitä ajatusta, että sen käy köpelösti, joka tähän kirjaan jotain lisää, tai jättää pois, niin SUJUVASTI ON VOITU LISÄILLÄ YHTÄ SUN TOISTA marginaaliin, ilman että syntyisi pienintäkään polemiikkia. Siitä tietää, miten hyväuskoista ja pölvästiä tavallinen kuulijakunta on.

        Kysäisepä "pastoriltasi", millaista Raamattua hän käyttää?

        - "consistently the best selling edition of the Scofield Bible" in the United Kingdom and Ireland."

        https://en.wikipedia.org/wiki/Scofield_Reference_Bible


    • uhti

      Eli ymmärsinkö oikein, että ei siis pakko käydä kuitenkaan Isoa kirjaa? Onhan se tärkeää, että kutsumuskin löytyy, mutta jos ei ole mitään opillista koulutusta, niin minusta se on aika hurjaa. Ei ihme jos puhujiksi seurakuntaan sitten kutsutaan kaikkia menestykseen hurahtaneita, jos ei tiedetä, mikä se raamatullinen oppi on.

      • koulutusonhyvästä

        Nykyään on käytännössä on käytävä Iso Kirja tai sitten opiskeltava teologiaa yliopistossa. Tämä ei tietenkään koske vanhoja partoja, jotka ovat olleet vuosia paimenina. Mutta koulutus tulee lisääntymään, mikä on pelkästään hyvä juttu.

        Toki hellareissa on vieläkin kansaa, jonka mielestä koulutus on pahasta. Ja se perustuu siihen, että heillä itsellä ei ole mitään koulutusta. Monet vanhat parrat katsovat, että heitä syrjitään, kun tehtäviin valitaan koulutettua nuorta polvea.

        Minusta on käsittämätöntä, että joku väheksyy sitä, että seurakunnan pastori on tutkinut Raamattua kunnolla. Ja pystyy lukemaan sitä myös alkukielillä. Voihan se tietenkin haastaa, kun huomaa, että ihmisten tekemät käännökset eivät ole täydellisiä.


      • uskovavoimenstyäkin

        Raamattu puhuu myös menestyksestä. Eri asia on miten sana menestys tulkitaan. Mutta kyllä Jumala lupaa myös menestystä niille, jotka noudattavat Hänen käskyjään. Esimerkiksi: kunnioita isääsi ja äitiäsi, jotta menestyisit ja kauan eläisit maan päällä.


    • uhtu

      Eikö syvällinen raamatuntuntemus kuitenkin auta siihen, ettei oteta Raamatusta jotain yksittäisiä jakeita ja lähdetä painottamaan liikaa niiden merkitystä? Esimerkkinä nyt juuri tämä paljon puhuttu menestys. Kyllä Raamatussa puhutaan menestyksestä, mutta ei siinä merkityksessä kuin siitä tänä päivänä liian monesti saarnataan.

    • Teltantekijä_

      No meidän seurakunnassa pastorina on ollut joa 15 v putkimies. Osaa laulaa ja leipoa karjalanpiirakoita.

    • Setä.neuvoo

      Helluntailaisten lahkopäällikkö kutsui minut opettamaan, myös lapsia, niin ettei tiennyt minusta mitään muuta kuin ulkonäön. Ei mitään uskonnostani, ei mitään taustoistani. Olin täysin tuntematon ihminen hänelle.

      Siinä lahköpäällikkö teki elämänsä virheen. Minä olin nimittäin jo aiemmin ollut tekemisissä mm. vapaakirkkolaisten kanssa sen verran, että tiesin heidän tekopyhistä ratkaisukristillisyyden opeistaan ja pelagiolaisuudestaan. Samaa oppia oli helluntailaisilla.

      Miksikö nimitin kutsumista virheeksi? Koska jos minusta riippuu, niin tulen huolehtimaan, että helluntailaisilla ja muilla on tietoa siitä, että ratkaisukristillisyys on tekopyhä uskonto ja pelagiolaisuus harhaoppia. Että ratkaisukristillisyys ei ole kristinuskoa. Eli, jos minusta riippuu, tämä tekopyhä näytelmä loppuu. Tämä helluntailaisten ilveily Raamatulla ja kristinuskolla.

      • ihanvaantiedoksi

        Se kutsuja ei kyllä ole ollut Hengen johdatuksessa ( no näinkin voi joskus käydä ) jos sinut on kutsunut? Mutta Raamattu kyllä varottaa vihollisesta joka tulee ja heittää lustetta terveen viljan sekaan. Onneksi kuitenkin helluntaiseurakunnissa opetetaan ja varoitetaan tästä ja koska Jumalan lapsissa lupauksen mukaisesti asuu Pyhä Henki, he eivät ota vastaan väärää opetusta, Henki paljastaa vääryyden.

        Raamattu myös vakavasti varottaa: älköön monet teistä ruvetko opettajiksi sillä heillä on kovempi tuomio!


      • Setä.neuvoo
        ihanvaantiedoksi kirjoitti:

        Se kutsuja ei kyllä ole ollut Hengen johdatuksessa ( no näinkin voi joskus käydä ) jos sinut on kutsunut? Mutta Raamattu kyllä varottaa vihollisesta joka tulee ja heittää lustetta terveen viljan sekaan. Onneksi kuitenkin helluntaiseurakunnissa opetetaan ja varoitetaan tästä ja koska Jumalan lapsissa lupauksen mukaisesti asuu Pyhä Henki, he eivät ota vastaan väärää opetusta, Henki paljastaa vääryyden.

        Raamattu myös vakavasti varottaa: älköön monet teistä ruvetko opettajiksi sillä heillä on kovempi tuomio!

        Pelagiolaisuus ei ole kristinuskoa, vaan tekopyhä suoritususkonto.

        Kuvitellusta omilla ratkaisuilla uudestisyntymisestä. Uskovat ovat syntyneet uudesti ylhäältä, Jumalan sanasta. Mutta sanoisinko, että omilla ratkaisuilla on uudestisynnytty alhaalta? Että omilla ratkaisuilla ylös kerskutaan menevänsä, kuin Jes 14 -luvun Lucifer.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14353640/mita-tarkoittaa---

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14330623/millaista-onkun-henget-puhuvat

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14331785/kaantyminen


      • OmaRatkaisu

        Ei kukaan voi tehdä eikä tee eikä ole tehnyt omia ratkaisuja ilman Jumalan puhetta ja kutsua ja vetoa. Kun joku tekee ratkaisun Jeesuksen puoleen päättäen lähteä seuraamaan Herraa Jeesusta Kristusta uskossa Häneen, se on Jumalan vaikutusta hänessä. Siis, Jumala itse vaikuttaa sen että ihminen tulee Jeesuksen luokse. Sen tähden Jeesus ottaa vastaan jokaisen joka tulee Hänen luokseen (Joh 6:37).


      • Setä.neuvoo
        OmaRatkaisu kirjoitti:

        Ei kukaan voi tehdä eikä tee eikä ole tehnyt omia ratkaisuja ilman Jumalan puhetta ja kutsua ja vetoa. Kun joku tekee ratkaisun Jeesuksen puoleen päättäen lähteä seuraamaan Herraa Jeesusta Kristusta uskossa Häneen, se on Jumalan vaikutusta hänessä. Siis, Jumala itse vaikuttaa sen että ihminen tulee Jeesuksen luokse. Sen tähden Jeesus ottaa vastaan jokaisen joka tulee Hänen luokseen (Joh 6:37).

        Pelastusta ei saada teoilla, Ef 2.

        Pelastus ei ole oma ratkaisu.


      • vaari.neuvoo
        Setä.neuvoo kirjoitti:

        Pelastusta ei saada teoilla, Ef 2.

        Pelastus ei ole oma ratkaisu.

        Setä ei pysy kärryillä. Puhut kahdesta eri asiasta.


    • Apostolienteot

      Sinulle riittää vastaukseksi: Johanneksen evankeliumi 6 luku jae 44 Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä;

      • Setä.neuvoo

        Omiin ratkaisuihin uskominen ei ole kristinuskon pelastusoppia.


      • niinevainON

        Edelleen, kukaan ei voi tulla Jeesuksen luokse, ellei Jumala vedä! AAMEN !


      • Setä.neuvoo
        niinevainON kirjoitti:

        Edelleen, kukaan ei voi tulla Jeesuksen luokse, ellei Jumala vedä! AAMEN !

        Oikeat uskovat uskovat Jumalaan, mutta ratkaisukristilliset uskovat omiin ratkaisuihinsa. Kuulostaa leikkisältä saivartelulta jonkun mielestä ehkä, mutta oikeasti on kyse uskontojen erosta. Pelastusta kun ei saada teoilla, Ef 2.


    • TunneJumalaa

      Pastoriksi ja julistajaksi on yksi päävaatimus. Se on ennen kaikkea se että Jumala on henkilön kanssa näkyvästi ja tuntuvasti. Silloin kuulijat kokevat saavansa Jumalalta siunauksia ja hengellistä ruokaa henkilön kautta. Tätä taas edellyttää pastorin/julistajan uudestisyntyminen, henkikaste ja Raamatun tuntemusta.

      • T.Mosse

        " omilla ratkaisuilla ylös kerskutaan menevänsä, kuin Jes 14 -luvun Lucifer."

        Setä.neuvoo muistelee Baabelin kuningasta, jota juutalaiset pilkkasivat "aamutähden pojaksi" lusas ferri, tuttavallisesti lusifer. Baabelin kuninkaalla oli muitakin titteleitä. Hän oli samalla kertaa valtion päämies, että kultin pääpappi, "hyvä paimen" ja "jumalan poika".
        Baabelissa ei ollut yhtäkään ateistia. Jumalanpilkka oli kuolemalla rankaistava rikos. Pakko oli uskoa, mitä sanottiin ja millaisia temppuja kansalta sitten vaadittiinkaan. Kyseenalaistaa ei sopinut. Ei niin kovin kauan aikaa sitten Suomessakin sai sakkoa, jos laiminlöi kirkolliset toimitukset. Ei siinä paljoa kysytty henkilökohtaista vakaumusta, kuten ei nykyäänkään.


    • Setä.neuvoo

      Pelastusta ei saada teoilla, Ef 2.

      Eli ratkaisukristillisyys ratkaisuineen todistaa vain, ettei olla Ef 2 -luvun armon mukaisessa kristinuskossa.

      • vaari.neuvoo

        Efe 2:1 Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne,
        Efe 2:2 joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa,
        Efe 2:3 joiden joukossa mekin kaikki ennen vaelsimme lihamme himoissa, noudattaen lihan ja ajatusten mielitekoja, ja olimme luonnostamme vihan lapsia niinkuin muutkin;
        Efe 2:4 mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut,
        Efe 2:5 on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa - armosta te olette pelastetut -
        Efe 2:6 ja yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa,
        Efe 2:7 osoittaakseen tulevina maailmanaikoina armonsa ylenpalttista runsautta, hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa.
        Efe 2:8 Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja -
        Efe 2:9 ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.
        Efe 2:10 Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme.
        Efe 2:11 Muistakaa sentähden, että te ennen, te lihanne puolesta pakanat, jotka olette saaneet ympärileikkaamattomien nimen niiltä, joita, lihaan käsillä tehdyn ympärileikkauksen mukaisesti, sanotaan ympärileikatuiksi -
        Efe 2:12 että te siihen aikaan olitte ilman Kristusta, olitte vailla Israelin kansalaisoikeutta ja vieraat lupauksen liitoille, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa;
        Efe 2:13 mutta nyt, kun olette Kristuksessa Jeesuksessa, olette te, jotka ennen olitte kaukana, päässeet lähelle Kristuksen veressä.
        Efe 2:14 Sillä hän on meidän rauhamme, hän, joka teki molemmat yhdeksi ja purki erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden,
        Efe 2:15 kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä, luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan,
        Efe 2:16 ja yhdessä ruumiissa sovittaakseen molemmat Jumalan kanssa ristin kautta, kuolettaen itsensä kautta vihollisuuden.
        Efe 2:17 Ja hän tuli ja julisti rauhaa teille, jotka kaukana olitte, ja rauhaa niille, jotka lähellä olivat;
        Efe 2:18 sillä hänen kauttansa on meillä molemmilla pääsy yhdessä Hengessä Isän tykö.
        Efe 2:19 Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä,
        Efe 2:20 apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus,
        Efe 2:21 jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa;
        Efe 2:22 ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä.

        Ymmärtääkö setä, mitä tuossa lukee?

        Ensin. Jumalalla on aina ollut yksi kansa. Suunnitelman mukaan, ennen ihmisen luomista, päätetty pelastaa Kristuksessa.
        Jo Eedenissä tämä sijaisuhri- joka viittaus tuli esiin uhrikaritsassa, jonka Jumala uhrasi - alastoman Aadamin ja Evan - siis aseettomien, jotka eivät voineet taistella syntiä vastaan langenneena, Herra puki nahkapukuun.
        Aadam käsitti kuoleman - synninmerkityksen.
        Ilman sijaista ei ole elämää, iankaikkisen elämän armolahjaa.
        Siksi Adam karkotettiin Eedenistä ettei hän ottaisi Elämänpuusta söisi ja niin eläisi iankaikkisesti syntisenä.
        Siis ihmisellä ei ilman sijaista ei ole iankaikkisuutta olemassakaan.
        Jopa Eedenissä elämänpuun- syöminen hedelmistään vapaehtoinen.
        Siitä lähdetään liikkelle, setä hyvä, näin waari sinua valistaa.
        Tuo sijaisuhri- se viestitään aina vanhanliiton, -eli varjolainkansan elämässä, jossa eläinuhrit seremoniallisesti toivat pelastusta esiin - siihen asti, kunnes Jumalan täydellinen pelastussuunnitelma toteutetaan Kristusksessa. Siis se todellinen Valo astuu nähtäväksi aikaan, joka poistaa pimeyden ihmisiltä.
        Siis kuuntele waarin puhetta.
        Tämän seremonialain- varjolain aika on päättynyt.
        Ympärileikkaukset oli oma opetuksellinen sanoma tämän warjolain kansalle. kyse oli siemenestä, jonka käsite oli Jumalantahdon ilmaisussa, Siinailta, joka erotti tuon kansan pakanoista. Jumalan tahto ja laki on PYHÄ, vanhurskas ja hyvä.
        Se on iankaikkinen, ja sen päärmäärä on rakkaus.
        Mutta, synti - erottaa Pyhästä epäpyhän.
        Siihen tarvitaan uhri, että joku kuolemallaan tuo esiin sen syntimme kätten työn. Rakennamme ME- sen ristin puusta, pystypuu ja vaakapuu. Vaakapuun, jonka Herra kantoi paikalle, ruoskittuna, syljettynä, kansansa hylkäämänä, siis ainakin osan.
        He hylkäsivät Kuninkaansa. "Herra, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät. Niinpä niin.
        Meidän on nähtävä ne OMAT työt. on naulaa, rakkaudettomuutta, teemme ristiä, johon naulaamme rakkaudettomuudessamme lähimmäisen, ... sen mitä teette yhdelle minun lähimmistä,sen te teette minulle jne.
        Oppia on kirjoitukset. Waari nyt puhuu.
        On nähtävä omat työt. Siitä on tehtävä parannus, siis mielenmuutos. ja on -lähdettävä- seuraamaan


      • waarin.puhe
        vaari.neuvoo kirjoitti:

        Efe 2:1 Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne,
        Efe 2:2 joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa,
        Efe 2:3 joiden joukossa mekin kaikki ennen vaelsimme lihamme himoissa, noudattaen lihan ja ajatusten mielitekoja, ja olimme luonnostamme vihan lapsia niinkuin muutkin;
        Efe 2:4 mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut,
        Efe 2:5 on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa - armosta te olette pelastetut -
        Efe 2:6 ja yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa,
        Efe 2:7 osoittaakseen tulevina maailmanaikoina armonsa ylenpalttista runsautta, hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa.
        Efe 2:8 Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja -
        Efe 2:9 ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.
        Efe 2:10 Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme.
        Efe 2:11 Muistakaa sentähden, että te ennen, te lihanne puolesta pakanat, jotka olette saaneet ympärileikkaamattomien nimen niiltä, joita, lihaan käsillä tehdyn ympärileikkauksen mukaisesti, sanotaan ympärileikatuiksi -
        Efe 2:12 että te siihen aikaan olitte ilman Kristusta, olitte vailla Israelin kansalaisoikeutta ja vieraat lupauksen liitoille, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa;
        Efe 2:13 mutta nyt, kun olette Kristuksessa Jeesuksessa, olette te, jotka ennen olitte kaukana, päässeet lähelle Kristuksen veressä.
        Efe 2:14 Sillä hän on meidän rauhamme, hän, joka teki molemmat yhdeksi ja purki erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden,
        Efe 2:15 kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä, luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan,
        Efe 2:16 ja yhdessä ruumiissa sovittaakseen molemmat Jumalan kanssa ristin kautta, kuolettaen itsensä kautta vihollisuuden.
        Efe 2:17 Ja hän tuli ja julisti rauhaa teille, jotka kaukana olitte, ja rauhaa niille, jotka lähellä olivat;
        Efe 2:18 sillä hänen kauttansa on meillä molemmilla pääsy yhdessä Hengessä Isän tykö.
        Efe 2:19 Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä,
        Efe 2:20 apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus,
        Efe 2:21 jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa;
        Efe 2:22 ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä.

        Ymmärtääkö setä, mitä tuossa lukee?

        Ensin. Jumalalla on aina ollut yksi kansa. Suunnitelman mukaan, ennen ihmisen luomista, päätetty pelastaa Kristuksessa.
        Jo Eedenissä tämä sijaisuhri- joka viittaus tuli esiin uhrikaritsassa, jonka Jumala uhrasi - alastoman Aadamin ja Evan - siis aseettomien, jotka eivät voineet taistella syntiä vastaan langenneena, Herra puki nahkapukuun.
        Aadam käsitti kuoleman - synninmerkityksen.
        Ilman sijaista ei ole elämää, iankaikkisen elämän armolahjaa.
        Siksi Adam karkotettiin Eedenistä ettei hän ottaisi Elämänpuusta söisi ja niin eläisi iankaikkisesti syntisenä.
        Siis ihmisellä ei ilman sijaista ei ole iankaikkisuutta olemassakaan.
        Jopa Eedenissä elämänpuun- syöminen hedelmistään vapaehtoinen.
        Siitä lähdetään liikkelle, setä hyvä, näin waari sinua valistaa.
        Tuo sijaisuhri- se viestitään aina vanhanliiton, -eli varjolainkansan elämässä, jossa eläinuhrit seremoniallisesti toivat pelastusta esiin - siihen asti, kunnes Jumalan täydellinen pelastussuunnitelma toteutetaan Kristusksessa. Siis se todellinen Valo astuu nähtäväksi aikaan, joka poistaa pimeyden ihmisiltä.
        Siis kuuntele waarin puhetta.
        Tämän seremonialain- varjolain aika on päättynyt.
        Ympärileikkaukset oli oma opetuksellinen sanoma tämän warjolain kansalle. kyse oli siemenestä, jonka käsite oli Jumalantahdon ilmaisussa, Siinailta, joka erotti tuon kansan pakanoista. Jumalan tahto ja laki on PYHÄ, vanhurskas ja hyvä.
        Se on iankaikkinen, ja sen päärmäärä on rakkaus.
        Mutta, synti - erottaa Pyhästä epäpyhän.
        Siihen tarvitaan uhri, että joku kuolemallaan tuo esiin sen syntimme kätten työn. Rakennamme ME- sen ristin puusta, pystypuu ja vaakapuu. Vaakapuun, jonka Herra kantoi paikalle, ruoskittuna, syljettynä, kansansa hylkäämänä, siis ainakin osan.
        He hylkäsivät Kuninkaansa. "Herra, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät. Niinpä niin.
        Meidän on nähtävä ne OMAT työt. on naulaa, rakkaudettomuutta, teemme ristiä, johon naulaamme rakkaudettomuudessamme lähimmäisen, ... sen mitä teette yhdelle minun lähimmistä,sen te teette minulle jne.
        Oppia on kirjoitukset. Waari nyt puhuu.
        On nähtävä omat työt. Siitä on tehtävä parannus, siis mielenmuutos. ja on -lähdettävä- seuraamaan

        waari-jatkaa.
        on lähdettävä seuraamaan Jeesusta.
        Jätettävä ne naulat ja puuristi käsistään ja katsottava Kristukseen tähän sijaiseen, joka poistaa käärmeen myrkyn meistä, joka tappaa.
        Synnin palkka on kuolema. Siis laittomuduen hengen.
        waari- puhuu nyt sedälle.
        varjolainaika on ohi. On valkeuden aika, jossa todellinen uhri on edessämme pelastukseksemme ja meidän osa ON siinä, että todella teemme - tahdostamme sen, että lähdemme seuraamaan HÄNTÄ.

        On siinä sedälle miettimistä, että on tehtävä jotain.

        Rakkaudessa on kaksi osapuolta. Työ, siis pelastus on valmis. SE on Jumalan työ ja myös se, että Hän vie perille.
        Mutta, Hänellä on vain rakkaudenlapsia, jotka tahdostaan antavat Hänen pelastukselleen sijan, sijaisuhrille ja näin saavat luettavan vanhurskauden elämäänsä. Waari jatkaa.

        Lapsikaste ei pelasta, ei kirkkoihin kuuluminen, ei pappien jutustelu.
        Ei vapaittensuuntien jäsenkirjatkaan. Vaan elämänkirja Kristuksessa pelastaa, jossa sydäemen ympärileikkaus tapahtuu siinä, että näemme mikä on synti- Jumalan tahdon rikkominen, ja mikä pelastaa, siis hyväksyä Jumalan pelastussuunnitelma sydämeen ja sen kruununsa heittäminen Jumalan valtaistuimelle.

        Pelastus on kuitenkin -ratkaisua. - teenkö ja uskonko Herraani.
        Onko Hän kuninkaani ja Herrani. Waari jatkaa. se on ratkaisua se.

        Ei lilluminen siinä, että joku pappi tai kirkko tekee jotain puolestani perinnäisoppien mukaan.

        Muitsellaan muistiinmerkkittyä varjolainkansan, joka kunnioitti Jumalan tahtoa, sen seremoniallisen lain aikakautena.

        Myrkkykäärmeet pisti ja tappoivat erämaassa.
        Oli tehtävä vaskikäärme.
        Sekö oli pelastus?
        Eikös pitänyt katsoa tuohon kun uskon mukaan se pelasti, tämä vaskikäärme.
        Näin Jumalansana opettaa meille kuuliaisuuttakin pelastukseemme. waari näin sinulle haastaa.
        Sinunkin on uskottava Jumalan pelastukseen, mutta myös haluttava siihen siten, että Herralla on iankaikkisen elämän sanat.

        Siis on aina henkilökohtaisesti ratkaistava - haluanko minä - olla Mestarini jalkojen askeleitten seuraaja.

        Niinpä niin - waari sinulle haastaa ja paljoooooon olisi setälle haastettavaa. Sillä sydämen ymärileikkaus ajassamme on todellisen Kristuksen, sijaisemme kohdalla sitä, että todella seuraamme häntä. Risti on tekomme, mutta Karitsa on Jumalan sijaisuhri - elämäksemme, joka on iankaikkisen elämän armolahja - jotta voisimme pelastua.

        Osa loukkaantui opetuslapsista Herraan, Jeesuksen aikana ja läksivät kälppimään.
        Osa jäi ja se jääminenkin oli sitä, että Vapahataja kysyi - haluatteko tekin lähteä.

        Sinulla on iankaikkisen elämän sanat.

        Siinä se avain waarilta on. Meillä on Herran iankaikkisen elämän sanat, jossa tämä sijaisuhri on kuollut ja peittänyt meidän alastomuutemme, - aseettomuutemme syntiä vastaan.
        Meillä on aseet siihen syntiä vasaan Kristus, ja näin se on lupauksena iankaikkisen elämänpuun hedelmä tässä ja nyt -hetkessä.
        Lapsikaste ei pelasta, eikä aikuiskaste. Kristuspelastaa.

        Ja tässä uskossa he, jotka vertauskuvallisesti käyvät kasteen haudassakin - viestivät uskossaan sitä, että Herra herättää iankaikkiseen elämään, kun nyt kuullaan Hänen äänensä ja seurataan Häntä.

        Hän on yksin Ylimmäinen pappi ja välimies Jumalan ja ihmisen välissä, ja Jumalan valtakunnassa on yksin Jumalantahdon laki olemassa, jonka päämäärä on rakkaus. Ja tätä opettaen aikain loppuun asti, Pyhä Henki kirkastaa Kristusta jokaiselle, jotta he tässä sijaisen elämässä, seuraten häntä pelastuisivat.

        Muu- on sitä -omillatöilään- pelastusta. Olkoon se lapsikasteuskonnollisuutta, tai muotomenoista kristillisyyttä jonkun näköisen opetusten kautta.
        Jeesus yksin - jonka kuoleman muistojuhla julistaa - on ainut pelastusuhri - jonka jo ennen ihmisen luomista Herra päätti pelastussuunnitelmakseen tähän aikaan.


      • Setä.neuvoo
        waarin.puhe kirjoitti:

        waari-jatkaa.
        on lähdettävä seuraamaan Jeesusta.
        Jätettävä ne naulat ja puuristi käsistään ja katsottava Kristukseen tähän sijaiseen, joka poistaa käärmeen myrkyn meistä, joka tappaa.
        Synnin palkka on kuolema. Siis laittomuduen hengen.
        waari- puhuu nyt sedälle.
        varjolainaika on ohi. On valkeuden aika, jossa todellinen uhri on edessämme pelastukseksemme ja meidän osa ON siinä, että todella teemme - tahdostamme sen, että lähdemme seuraamaan HÄNTÄ.

        On siinä sedälle miettimistä, että on tehtävä jotain.

        Rakkaudessa on kaksi osapuolta. Työ, siis pelastus on valmis. SE on Jumalan työ ja myös se, että Hän vie perille.
        Mutta, Hänellä on vain rakkaudenlapsia, jotka tahdostaan antavat Hänen pelastukselleen sijan, sijaisuhrille ja näin saavat luettavan vanhurskauden elämäänsä. Waari jatkaa.

        Lapsikaste ei pelasta, ei kirkkoihin kuuluminen, ei pappien jutustelu.
        Ei vapaittensuuntien jäsenkirjatkaan. Vaan elämänkirja Kristuksessa pelastaa, jossa sydäemen ympärileikkaus tapahtuu siinä, että näemme mikä on synti- Jumalan tahdon rikkominen, ja mikä pelastaa, siis hyväksyä Jumalan pelastussuunnitelma sydämeen ja sen kruununsa heittäminen Jumalan valtaistuimelle.

        Pelastus on kuitenkin -ratkaisua. - teenkö ja uskonko Herraani.
        Onko Hän kuninkaani ja Herrani. Waari jatkaa. se on ratkaisua se.

        Ei lilluminen siinä, että joku pappi tai kirkko tekee jotain puolestani perinnäisoppien mukaan.

        Muitsellaan muistiinmerkkittyä varjolainkansan, joka kunnioitti Jumalan tahtoa, sen seremoniallisen lain aikakautena.

        Myrkkykäärmeet pisti ja tappoivat erämaassa.
        Oli tehtävä vaskikäärme.
        Sekö oli pelastus?
        Eikös pitänyt katsoa tuohon kun uskon mukaan se pelasti, tämä vaskikäärme.
        Näin Jumalansana opettaa meille kuuliaisuuttakin pelastukseemme. waari näin sinulle haastaa.
        Sinunkin on uskottava Jumalan pelastukseen, mutta myös haluttava siihen siten, että Herralla on iankaikkisen elämän sanat.

        Siis on aina henkilökohtaisesti ratkaistava - haluanko minä - olla Mestarini jalkojen askeleitten seuraaja.

        Niinpä niin - waari sinulle haastaa ja paljoooooon olisi setälle haastettavaa. Sillä sydämen ymärileikkaus ajassamme on todellisen Kristuksen, sijaisemme kohdalla sitä, että todella seuraamme häntä. Risti on tekomme, mutta Karitsa on Jumalan sijaisuhri - elämäksemme, joka on iankaikkisen elämän armolahja - jotta voisimme pelastua.

        Osa loukkaantui opetuslapsista Herraan, Jeesuksen aikana ja läksivät kälppimään.
        Osa jäi ja se jääminenkin oli sitä, että Vapahataja kysyi - haluatteko tekin lähteä.

        Sinulla on iankaikkisen elämän sanat.

        Siinä se avain waarilta on. Meillä on Herran iankaikkisen elämän sanat, jossa tämä sijaisuhri on kuollut ja peittänyt meidän alastomuutemme, - aseettomuutemme syntiä vastaan.
        Meillä on aseet siihen syntiä vasaan Kristus, ja näin se on lupauksena iankaikkisen elämänpuun hedelmä tässä ja nyt -hetkessä.
        Lapsikaste ei pelasta, eikä aikuiskaste. Kristuspelastaa.

        Ja tässä uskossa he, jotka vertauskuvallisesti käyvät kasteen haudassakin - viestivät uskossaan sitä, että Herra herättää iankaikkiseen elämään, kun nyt kuullaan Hänen äänensä ja seurataan Häntä.

        Hän on yksin Ylimmäinen pappi ja välimies Jumalan ja ihmisen välissä, ja Jumalan valtakunnassa on yksin Jumalantahdon laki olemassa, jonka päämäärä on rakkaus. Ja tätä opettaen aikain loppuun asti, Pyhä Henki kirkastaa Kristusta jokaiselle, jotta he tässä sijaisen elämässä, seuraten häntä pelastuisivat.

        Muu- on sitä -omillatöilään- pelastusta. Olkoon se lapsikasteuskonnollisuutta, tai muotomenoista kristillisyyttä jonkun näköisen opetusten kautta.
        Jeesus yksin - jonka kuoleman muistojuhla julistaa - on ainut pelastusuhri - jonka jo ennen ihmisen luomista Herra päätti pelastussuunnitelmakseen tähän aikaan.

        Kirottua lainalaisuutta Galatalaiskirjeen mukaan. Omista ratkaisuista ynnä muista tehty lakia pelastumisen yrittämiseksi sitä kautta. Teoilla.

        Ef 2 -luvun mukaan pelastusta ei saada teoilla. Jos muuta väität, et ole kristinuskossa.


    • taivaskoti

      Pitää olla Jumalan kutsu työhön, ei siihen noin vaan mennä. Jos Jumala haluu sut pastoriksi tai evankelistaksi Jumala myös kouluttaa sut tehtävään ja silleen tulee just sellanen ku Jumala haluu. Minkä Jumala avaa sitä ei voi kukaan sulkea ja minkä Jumala sulkee sitä ei voi kukaan avata.

      • työkenttänä

        Mutta, voi kuinka paljon tuossa karsinassa on omaehtoisia kirkkokunta- laitumia olemassa.


    • varmaantoTTa

      Tunnettu herätyssaarnaaja Frank Mangs on sanonut evankelistoista: " Evankelistan lahja ei ole ensikädessä Hengen armolahja vaan luonnonlahjakkuus jonka Jumala joskus saa ottaa käyttöönsä mutta jonka paholainen ja itsekkyys toisinaan ottavat käyttöönsä. Silloin lahja koituu suureksi kiroukseksi".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe