Olen huono arvioimaan ihmisten ikiä

expimot

Melko varma olin kuitenkin siitä, että tänään kassajonossa edelläni ollut prätkämimmi oli yli 60, mutta alle 70. Hänellä oli ikäisensä näköinen kroppa verhottuna mustiin housuihin ja kauhtuneeseen nahkatakkiin, jonka hihoissa ja selkämyksessä oli asiaan kuuluvia merkkejä, Harley Davidson jne.

Hänellä oli kaulaan tatuoituna hieman kämmentä pienempi tatuointi.
Mielestäni ennakkoluulottomana ihmisenä huomasin kuitenkin arvioivani leidiä jotenkin negatiivissävytteisesti. Ajattelin että tatska on mauton ja koko ulkonäkö hieman naurettava.

Kotona muistelin vielä tuota rouvaa ja kuvittelin hänelle ylleen "normaalit" ikäihmisen vaatteet ja mietin miksi hän muka olisi sillä tavalla vähemmän mauton. Tavallisella habituksellahan hän vasta hajuton ja mauton olisi ollutkin. En olisi häntä normivaatteisena muistanut enää autolle saavuttuani, toisin kuin nyt. Se erilaisuusko minua jollain tavalla ärsytti?

Päädyin pohdiskelussani siihen lopputulokseen, että olin hänelle jollain tasolla kateellinen. Olin kateellinen siitä, että hän uskaltaa muista välittämättä pukeutua ja elää niin kuin haluaa. Olin kateellinen siitä että hänellä on "munaa" ottaa kaulaan tatuointi. Nuorilla nuo ovat niin yleisiä että eivät tunnu yhtä munakkailta.

Näin jälkikäteen ajateltuna saattoi hän olla myös ajoviiman ahavoittama 50 .

64

582

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos se tatsak oli otettu parkymmentä vuotta sitten?
      Itse en olisi kateellinen vaan utelias. On habituksensa niin erilaimen kuin omani koskaan tulee olemaan.

    • Itsensä esiintuominen ulkoisten "juttujen" kautta vaikuttaa siltä kuin ihminen huutaisi: KATSOKAA MINUA, JA MUISTAKAA, MINÄ OLEN OLEMASSA JA MINÄ OLEN JOTAKIN!!!
      Taustalla on ehkä jonkinlainen epävarmuus Itsestä, kuka minä oikein olenkaan?

      • "..kuin ihminen huutaisi: KATSOKAA MINUA..."

        Voi olla. Ihmisethän ovat koristautuneet jollain tavoin niin kauan kuin historiaa tunnetaan. Itse en ole koristautuja, mutta en osaa pitää sitä automaattisesti negatiivisena ominaisuutena.

        Jonkinlainen epävarmuus saattaa myös ajaa ihmisen pukeutumaan beessiin koska se toinen vaate oli ihan liian räväkkä.

        Myöskään tästä baikkerinaisesta ei tule mieleeni epävarmuus, päinvastoin.


      • AnnetaanKukkienKukkia

        En ole koskaan tuntenut tarvetta tulla huomatuksi, mutta en oikeastaan voi olla tulematta, koska olen lähes 180 sentin pituinen, ja olen nuorempana ollut varsin kauniskin. En ole koskaan seurannut pintamuotia, vaan olen aina valinnut mieleiseni ajattomammat asut. Huivi päässä olen kulkenut hyvin harvoin. Hattuja olen käyttänyt aina, kun on ollut tarvetta.

        Pukeudun tilanteen ja tarpeen mukaan niin, että viihdyn itse ja voin hyväksyä peilikuvani. Minusta on yhdentekevää, mitä vieraat ihmiset ajattelevat. Miksi välittäisin täysin vieraitten ihmisten mielipiteistä? Luulen, ettei monikaan oikeasti kiinnitä vieraisiin ihmisiin huomiota, eikä ainakaan ohimennen havaittua enempää.

        Luulen, että vanhempien ihmisten pitäisi pukeutua todella erikoisesti, jos haluaisivat tulla laajemminkin huomatuksi. Tulee sellaisiakin aina välillä vastaan niin viehättäviä kuin vähemmän sellaisia


    • flegmaatti

      Pukeutuminen muista välittämättä! Tuo on niitä harvoja asioita joista vaimoni on minun suteeni epäluuloinen.
      Joskus, ollessamme lähdössä johonkin "tilaisuuteen" tapahtuu vaatetustarkastus.
      Täysin yleitä on se, että vaimoni kysyy mitä aion laittaa päälleni ja jos suunnitelmani ei miellytä häntä niin seuraa ohjeistusta.
      Parisuhteen auvoisen jatkumisen edestä olen valmis tekemään myönnytyksiä mukavuudestani.

      Tatuointia olen harkinnut vasempaan kainalooni. Henkilötietoni, veriryhmäni, yhteyshenkilöt ja jotain muuta pohdinnan mukaan.

      • lippone

        Oletko herkkä kutiamaan?


      • lippone kirjoitti:

        Oletko herkkä kutiamaan?

        Meinaatko että kainalotatuointi kutiaa? Ei varmana voi. Ei kai neula millään voi. Voiko.


      • Oletpa viisas mies, sinulla on onnellisen avioliiton avaimet taskussasi. :-)


    • Mä näin kerran kaupassa jotain vielä kauheampaa. Mies, jolla oli reisitaskuhousut, sellaiset polven alapuolelle just yltävät, vatsalauk-eiku vyölaukku, ja valkoiset tennissukat vedetty tiukasti pohkeiden yli. Teki niin mieli polvistua hänen eteensä ja vetää ne sukat alas. Ajattelin että "juntti".

      Tosin sen jälkeen olen nähnyt muutaman nuoren leijonan jolla on samaan tapaan tiukkaan vedetety urheilusukat jaloissa. Että ehkä se eka ukkeli vaan olikin muodin esikulkija.

      Mä en tiedä miten mä ikinä totun tuohon. Täytyy hankkia jotkut lasit jotka suodattaa vaatteet pois.

      Mutta oikeasti, olen samaa mieltä sun kanssa, on rohkeaa ja ihailtavaa kun ei välitä muiden katseista. Seuraa vaan mieltymyksensä.

      • Minä olen nähnyt harvala ulkomaanmatkalla soomipoja esittelevän tatuoitua vehjettään muille. Että olin ylpäe suomalaisuuestani tuolloin :D. Varmaan toteutti itseään :D


      • hurjaa.touhua

        Ai mitäh? Siis sitäkö vehjettä? Eikös sen tatuoiminen ole jo turkasen kivulloista hommaa.


      • hurjaa.touhua kirjoitti:

        Ai mitäh? Siis sitäkö vehjettä? Eikös sen tatuoiminen ole jo turkasen kivulloista hommaa.

        No sitä juu. Mut kyllä tää sälli oli sen näkönen naamastaki et varmaan ottanut edeltävästi aika tuhdisti kokovartalopuudutetta.


      • "valkoiset tennissukat vedetty tiukasti pohkeiden yli.."

        Hah, eilen lenkille lähtiessäni shortseilla ja t-paidalla, peiliin vilkaistuani päätin vielä kääntää urheilusukkieni varret kaksinkerroin etten näyttäisi niin juntilta.

        Sukat eivät olleet valkoiset, mutta sporttiraidat varsissa kuitenkin.


      • siilimuori4 kirjoitti:

        Minä olen nähnyt harvala ulkomaanmatkalla soomipoja esittelevän tatuoitua vehjettään muille. Että olin ylpäe suomalaisuuestani tuolloin :D. Varmaan toteutti itseään :D

        Voisin kuvitella että tuollaisessa tatuoinnissa on vähän omaa kestävyyttäkin haluttu testata. Ehkä vähän syytäkin olla ylpeä saavutuksesta :) Asennetta ainakin on jäbällä ollut.


      • kesi.vä
        siilimuori4 kirjoitti:

        Minä olen nähnyt harvala ulkomaanmatkalla soomipoja esittelevän tatuoitua vehjettään muille. Että olin ylpäe suomalaisuuestani tuolloin :D. Varmaan toteutti itseään :D

        Muistu mieleen yks vitsi: "Mies oli erään naisen kanssa ¨silleen¨ alkamassa ensimmäistä kertaa. Naista hymyilytti, kun hän näki miehen elimen johon oli tatuoitu ¨Adam¨, "voi miten söpöä". Hän tuli yllättymään tilanteen edettyä, tatuoinnissa lukikin ¨Amsterdam¨.

        Jotenkin tollee se meni, se vitsi.


      • Tunnottomaksiturtuneet

        Kertoisitko mullekin millaista "asennetta" ? En usko että penistä voi tatuoida ja jos joku on voinut, niin se kertoo aivokapasiteetin tyhjyydestä ja peniksen toimimattomuudesta.


      • Tunnottomaksiturtuneet kirjoitti:

        Kertoisitko mullekin millaista "asennetta" ? En usko että penistä voi tatuoida ja jos joku on voinut, niin se kertoo aivokapasiteetin tyhjyydestä ja peniksen toimimattomuudesta.

        Sellaista periksiantamatonta asennetta. "V**** tää sattui, mutta mä prkl tein sen!" Mulla ei itelläni ole tuollaista vehjettä, voit olla oikeassakin että pelkkää tyhmyyttä.


      • Idioottiaseon

        Mutku ma en ukso että sen pelin voi tatskata. Ainakaan ennen kuin näen omin silmin.


      • Idioottiaseon kirjoitti:

        Mutku ma en ukso että sen pelin voi tatskata. Ainakaan ennen kuin näen omin silmin.

        Oletko koettanut googlen kuvahakua? Mä en uskalla. Valinnut makkararuokaa tänään, nääs.


      • Luonnollisessatilassa

        Sorry etten ukso googleenkaan.


    • Ehkä mielessä kävisi samoja tuntemuksia kuin aloittajalla jos ikäiseni olisi prätkämimmi.
      Tarkemmin ajateltuna ei pitäisi ajatella paheksuen, Eihän näille asioille ole pantu yläikärajaa. Hänen elämäntyyliinsä tällainen on kuulunut varmaan kauan, joten miksi siitä luopumaan iän takia.
      Moottoripyörä olisi minulle liikaa, skooterin on suunnitellut hankkivani mökkiajoneuvoksi. Kesällä sillä olisi mukava ajella. On sähköavusteinen pyörä, silläkin pääsee ihan mukavasti. Joku oli tietävinään että sähköpyöriinkin tulisi jonkinlainen vero, kaikenlaisia maksuja on muutenkin tarpeeksi. Poikkesin taas asiasta.

    • ent.siivoojaparka

      Miltä se näyttäisi, jos se prätkämimmi ajelisi hame päällään "ikäiselleen sopivissa vaatteissa"?
      Vai olisiko hänen pitänyt kauppaan mennessä vaihtaa vaatteet siinä ulkona?
      Vai onko mahdoton ajatus, että hänen ikäisensä ajelisi motskarilla?

    • outo-juttu

      Millainen on ikäisensä näköinen kroppa?

      • lippis-lenkkarit-lewisit

        Niin. Minulla on ikäiseni näköinen kroppa koska en tiedä pitäisikö se olla laihempi hoikempi tanakampi lihavampi vai onko se just jetsulleen näin, ja pukeudun miten pukeudun, mutta en sillai "junttimaisesti" mitä se "juntti" sitten onkin mallia peräkamari vain yksi vaatekerta naulakossa.


      • Tiedot-taidot-taju

        "Ikäisensä näköinen kroppa" alkaa siitä hetkestä kun antaa periksi, kun ei enää välitä ulkomuodostaan, kun ei jaksa liikkua ja kiinnittää huomiota ravintoasioihin, kun ei kiinnosta 'turhuuden turut ja markkinat' ... Välinpitämättömyys veltostuttaa.

        Ja varsinkin kun ei tiedä että kaiken em. jaksaminen, tekeminen ja toimittaminen tarkoittaa myös terveenä ja toimintakykyisenä pysymistä vuosien kertymisestä huolimatta.


    • Njaa.
      Ei kait se ole niin vaarallista jos vähän erottuukin seinäpaperista tai metsäpolun värikirjosta. Se mikä lähinnä huvittaa on kuin joku alaikäinen muljauttelee silmiään ja on sitä mieltä että mitäs toi mummo oikein yrittää elvistellä. Melkein yhtä pateettista kuin viiskytrisat vamppi minihameessa ja buduaarikampauksessa joka yrittää kilpailla omien tyttäriensä kanssa nuorekkuudesta ja seksikkyydestä. Mutta meillä on jokaisella oma käsityksensä millainen pukeutuminen on sopivaa juuri meidän ikäisellemme; minä uskon että se on kiinni paljosta muusta kuin iästä tai kropan mallista.
      Tilanteen mukaan on aina hyvä, kropasta ja iästä riippumatta. Tääkin vanha sääntö on hämärtymässä ja mennään melkein minne tahansa pillifarkuissa (syyllistyyn moiseen etikettivirheeseen itsekin).

      • Nyt mun täytyy kiroilla. Prkl. Kaupassa odotin mun naapuria, ja kävin selailemassa ja vastailemassa palstalla aikani kuluksi. Kun kännykällä selailin, painoin vahingossa alapeukkua tähän kohtaan. Se ei ollut tarkoitus, eikä sitä hitto soikoon saa poiskaan :///

        Nuoriso on muuten julma tuon ulkonäön kanssa. Sain kerran sukujuhlan jälkeen siskoni kautta noottia siitä että nuorempi sukupolvi oli kommentoinut mun kulmakarvoja :)) Sen jälkeen ne on ollut kuosissa. Mutta selkeesti heillä ei ole mitään tajua siitä, mitä on tihrustella 5 x suurentavassa peilissä että missä on mikäkin karva.


      • hmp.f kirjoitti:

        Nyt mun täytyy kiroilla. Prkl. Kaupassa odotin mun naapuria, ja kävin selailemassa ja vastailemassa palstalla aikani kuluksi. Kun kännykällä selailin, painoin vahingossa alapeukkua tähän kohtaan. Se ei ollut tarkoitus, eikä sitä hitto soikoon saa poiskaan :///

        Nuoriso on muuten julma tuon ulkonäön kanssa. Sain kerran sukujuhlan jälkeen siskoni kautta noottia siitä että nuorempi sukupolvi oli kommentoinut mun kulmakarvoja :)) Sen jälkeen ne on ollut kuosissa. Mutta selkeesti heillä ei ole mitään tajua siitä, mitä on tihrustella 5 x suurentavassa peilissä että missä on mikäkin karva.

        Minä jätän kulmakarvani vakkari kosmetologin huoistaan. Vaaleita haaleita ei näe nyppiä ja muotokin vois itsenyppimisen jälkeen olla aika huvittava. Pänikin trimmautan kampaajalla, en itse :D.


      • siilimuori4 kirjoitti:

        Minä jätän kulmakarvani vakkari kosmetologin huoistaan. Vaaleita haaleita ei näe nyppiä ja muotokin vois itsenyppimisen jälkeen olla aika huvittava. Pänikin trimmautan kampaajalla, en itse :D.

        Mulla on tummat karvat, olen vain sisäisesti blondi :)) Ei ole aikaa eikä rahaa käydä kahden päivän välein kosmetologilla :/

        Voihan kulmakarvoista tehdä vaikka paperisen muotin. Tai viivoittimen avulla katsoa se muoto :) Täällä meilläpäin niillä on ainakin tänä vuonna ollut suuri asema meikkauksessa, nyt on Kulmakarvojen vuosi meneillä. Niiden, ja maskeerausmeikin. Luodaan varjoja naamaan.

        Mä vien pääni trimmattavaksi ehkä kaksi kertaa vuodessa. Ah pitkien hiusten helppous. En edes otsista pidä, etten vaan innostu leikkaamaan ite. Vinoon.


      • hmp.f kirjoitti:

        Mulla on tummat karvat, olen vain sisäisesti blondi :)) Ei ole aikaa eikä rahaa käydä kahden päivän välein kosmetologilla :/

        Voihan kulmakarvoista tehdä vaikka paperisen muotin. Tai viivoittimen avulla katsoa se muoto :) Täällä meilläpäin niillä on ainakin tänä vuonna ollut suuri asema meikkauksessa, nyt on Kulmakarvojen vuosi meneillä. Niiden, ja maskeerausmeikin. Luodaan varjoja naamaan.

        Mä vien pääni trimmattavaksi ehkä kaksi kertaa vuodessa. Ah pitkien hiusten helppous. En edes otsista pidä, etten vaan innostu leikkaamaan ite. Vinoon.

        No mun ihonvärisiä kulmakarvoja pitää värittääkki ja siihen en ite ala. Ja mun suomalinen vaalea pehmyt vauvatukka vaatii trimmausta noin neljän viikon välein.niin kauan kuin tukkaa vielä on.


      • ent.siivoojaparka
        siilimuori4 kirjoitti:

        No mun ihonvärisiä kulmakarvoja pitää värittääkki ja siihen en ite ala. Ja mun suomalinen vaalea pehmyt vauvatukka vaatii trimmausta noin neljän viikon välein.niin kauan kuin tukkaa vielä on.

        Miksi pitää? Kenen takia?
        Älä vaan vastaa, että itsesi takia, sillä minä en ainakaan näe omia kulmakarvojani ennenkuin alkavat roikkumaan silmillä ja häiritsemään näkemistäni.
        Peiliin sanon, että hyväksyn sinut ja rakastan sinua juuri tuon näköisenä kuin olet. Peili vastaa kanssani yhteen ääneen minulle ihan samat sanat.


      • ent.siivoojaparka kirjoitti:

        Miksi pitää? Kenen takia?
        Älä vaan vastaa, että itsesi takia, sillä minä en ainakaan näe omia kulmakarvojani ennenkuin alkavat roikkumaan silmillä ja häiritsemään näkemistäni.
        Peiliin sanon, että hyväksyn sinut ja rakastan sinua juuri tuon näköisenä kuin olet. Peili vastaa kanssani yhteen ääneen minulle ihan samat sanat.

        Siilimuorilta kysyit, mutta vastaan silti. Kyllä minusta on kivaa katsella peiliä ja olla tyytyväinen siihen mitä näkee. Tai että joku kääntyy katsomaan perään, tai lämmin katsekontakti, tai... vihelletty perään ei olla kyllä vuosikymmeniin.

        En mä nyt harmittele jos ei kukaan katsele mua. En kylläkään aina laittaudukaan. Mutta on ihan yhtä tärkeää laittautua itseni takia kuin muidenkin takia. Miksei? Laitan mä kotianikin, pihaa, pidän koiraa puhtaana ja söpön pörröisenä. Niistin lapset kun ne oli pieniä, ettei räkänokkaisina missään kuljettu.

        Itsensä rakastamisen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, sehän ei näy päältäpäin mitä sisällä on. Enkä mä muuten ihan kovin hirveästi itseäni edes rakasta. Toimeen tullaan keskenämme, minä ja minä.


      • ent.siivoojaparka kirjoitti:

        Miksi pitää? Kenen takia?
        Älä vaan vastaa, että itsesi takia, sillä minä en ainakaan näe omia kulmakarvojani ennenkuin alkavat roikkumaan silmillä ja häiritsemään näkemistäni.
        Peiliin sanon, että hyväksyn sinut ja rakastan sinua juuri tuon näköisenä kuin olet. Peili vastaa kanssani yhteen ääneen minulle ihan samat sanat.

        Siksi kun minä tykkään et peilistä katsoo sellaiset kasvojen kehykset, joihin olen tyytyväinen.


      • hmp.f kirjoitti:

        Siilimuorilta kysyit, mutta vastaan silti. Kyllä minusta on kivaa katsella peiliä ja olla tyytyväinen siihen mitä näkee. Tai että joku kääntyy katsomaan perään, tai lämmin katsekontakti, tai... vihelletty perään ei olla kyllä vuosikymmeniin.

        En mä nyt harmittele jos ei kukaan katsele mua. En kylläkään aina laittaudukaan. Mutta on ihan yhtä tärkeää laittautua itseni takia kuin muidenkin takia. Miksei? Laitan mä kotianikin, pihaa, pidän koiraa puhtaana ja söpön pörröisenä. Niistin lapset kun ne oli pieniä, ettei räkänokkaisina missään kuljettu.

        Itsensä rakastamisen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, sehän ei näy päältäpäin mitä sisällä on. Enkä mä muuten ihan kovin hirveästi itseäni edes rakasta. Toimeen tullaan keskenämme, minä ja minä.

        Itsensä rakastamisesta on kyse kun laittaa sellaiset kulmakarvat jotka tuovat itselle iloa ja tyytyväisyyttä. Hemmotelua sanoisinko.


      • siilimuori4 kirjoitti:

        Itsensä rakastamisesta on kyse kun laittaa sellaiset kulmakarvat jotka tuovat itselle iloa ja tyytyväisyyttä. Hemmotelua sanoisinko.

        Voi olla muutakin. Että katselee itseään toisten silmien kautta?


      • hmp.f kirjoitti:

        Voi olla muutakin. Että katselee itseään toisten silmien kautta?

        Minä en osaa ajatella tuolla tavoin Muutoinkaan en paljoa tälläile enkä maalaile naamaani. Mut kulmakarvat on se raami joiden pitää olla kunnossa jotta viihdyn itsessäni. Ja tämä piirre on tullut vatsa viidenkympin villityksen jälkeen :D.


      • siilimuori4 kirjoitti:

        Itsensä rakastamisesta on kyse kun laittaa sellaiset kulmakarvat jotka tuovat itselle iloa ja tyytyväisyyttä. Hemmotelua sanoisinko.

        Tilasin tatskatut kulmat ja silmien rajauksen, saapas näkee mimmoset tulee, - et jos hieman erottuisi tapetista, turhaahan se tietysti on mutku jne..


      • pirmia28 kirjoitti:

        Tilasin tatskatut kulmat ja silmien rajauksen, saapas näkee mimmoset tulee, - et jos hieman erottuisi tapetista, turhaahan se tietysti on mutku jne..

        Juu. Toivottavasti on taitava laittaja :). Mut kyllähän moni laitattaa.


    • "Itse en ole koristautuja, mutta..."

      Ääh, luulin kommenttia kirjoittaessani olevani tuollainen mutta eihän se tarkemmin ajateltuna pidä ollenkaan paikkaansa.

      Pidän karvoitukseni kurissa ja siistinä, en lähde missä tahansa vaatteissa ihmisten ilmoille, käytän hajusteita, omistan useamman erilaisen rannekellon, en harrasta liikuntaakaan pelkästään kolotuksia ehkäistäkseni jne. jne.

      Jos olisin ainoa ihminen planeetalla, tai edes paikkakunnalla, tuskin jaksaisin vaivautua.

      • Olen aika suurpiirteinen ulkonäön suhteen.
        En käytä ripsiväriä, enkä meikkaa kuin kosteusvoidetta ja huulipunaa.
        Hiuksia laitan jonkin verran ja käyn silloin tällöin parturissa. Hiusten väriä olen vaihtanut aika usein, en kuitenkaan platinablondista korpinmustaan.
        Asiallisesti pukeudun jos lähden ihmisten ilmoille.
        Nuorempana kuntoilin ulkonäön takia, nykyisin pysyäkseni terveempänä.
        Nyt olen tyytyväinen luonnollisen tuntuiseen hiusten väriini, se ei ole profiilikuvassa, otankin uuden nyt koneella.


      • Expimot ei maalaa kynsiä kuitenkaan? Ai niin, et sä voi, sä revit ne :))


      • hmp.f kirjoitti:

        Expimot ei maalaa kynsiä kuitenkaan? Ai niin, et sä voi, sä revit ne :))

        Maalaatko sinä kynsiäsi hmp.f?
        Minun kynteni ovat kuluneet lyhyeksi, tai liuskoittuvat , ei tarvitse kuin joskus leikata. Lakka pysyisi yön yli jos illalla laittaisi. Olen kova touhuamaan käsilläni, kesällä paljon ulkohommissa.
        Ihmettelen kuinka kauniit kynnet monella ikäiselläni on, minulle ei onnistu millään.
        Käytän käsin tiskatessa hanskoja, muuten kynnet olisivat kuin paperia.


      • hmp.f kirjoitti:

        Expimot ei maalaa kynsiä kuitenkaan? Ai niin, et sä voi, sä revit ne :))

        Uutta pukkaa, lähes kolmannes kynnestä kasvanut jo takaisin. : )


      • mielikki.mummo kirjoitti:

        Maalaatko sinä kynsiäsi hmp.f?
        Minun kynteni ovat kuluneet lyhyeksi, tai liuskoittuvat , ei tarvitse kuin joskus leikata. Lakka pysyisi yön yli jos illalla laittaisi. Olen kova touhuamaan käsilläni, kesällä paljon ulkohommissa.
        Ihmettelen kuinka kauniit kynnet monella ikäiselläni on, minulle ei onnistu millään.
        Käytän käsin tiskatessa hanskoja, muuten kynnet olisivat kuin paperia.

        Maalaan, se on sellainen helppo piristyskeino :) En tosin kesäisin minäkään, sen verran tulee tehtyä kaikenlaista ettei mikään mullakaan pysyisi. Ajattelinkin tänään kun lakkasin, että on vissiin syksy tulossa, kun rupee edes hetkeksi miettimään moista.

        Ei mullakaan pitkät kynnet ole, tai harvemmin ainakaan. Varsinkin peukalot on sellaiset, että tietyn pituuden jälkeen ne halkee reunoista. Kerronpa pienen tarinan miksi. Olin asentajana, ja piti hakata messinkilaakerit paikoilleen. Ne oli niin tiukkoja että piti pakastaa ne ensin, ja vasta sitten sellaisella sovittimella lyödä paikoilleen lekalla. Muistan sen elävästi kun mun "Mestarini" hymyili vieressä ja sanoi että älä sitten sormeen hakkaa. Ja minä vastasin että enhän mä niin tyhmä ole. Ja tumps. Samantien. Silmienpöyritystä tähän väliin, huhheijaa. Eli kummankin peukalon päistä on murtunut pieni pala, ja peukalot vähän vinot.

        Sen verran usein sitten ajan kuluksi hakkasin sormia, että opetin itteäni tekemään reiän kynteen että sai paineet pois mustan kynnen alta :) Ei tarvinnut aina juosta lääkärissä. On muuten yllättävän helppoa, eikä satu yhtään. Paperiklemmari vaan suoraksi & kuumaksi, sitten painaa kynttä vastaan. Kun sihisee, se on kynnen läpi. Veri tulee sieltä ennen kuin pääsee siihen arkaan osaan. Naisellista, eikö :))

        Ootko miettinyt onko sun kalkin saanti kohdallaan? Toisaalta sulla on niin vahvat hiukset kuvan mukaan ainakin, että ehkä se ei ole se ongelma.


      • EiPitkäkyntinen
        mielikki.mummo kirjoitti:

        Maalaatko sinä kynsiäsi hmp.f?
        Minun kynteni ovat kuluneet lyhyeksi, tai liuskoittuvat , ei tarvitse kuin joskus leikata. Lakka pysyisi yön yli jos illalla laittaisi. Olen kova touhuamaan käsilläni, kesällä paljon ulkohommissa.
        Ihmettelen kuinka kauniit kynnet monella ikäiselläni on, minulle ei onnistu millään.
        Käytän käsin tiskatessa hanskoja, muuten kynnet olisivat kuin paperia.

        Olen käyttänyt akryylipinnotetta kynsissäni jo muutaman vuosikymmenen. Ei tarvitse lakata päivittäin, eikä manata liuskoittumista. Siistit kynnet ovat minulle tärkeä asia.


      • EiPitkäkyntinen kirjoitti:

        Olen käyttänyt akryylipinnotetta kynsissäni jo muutaman vuosikymmenen. Ei tarvitse lakata päivittäin, eikä manata liuskoittumista. Siistit kynnet ovat minulle tärkeä asia.

        En ole kuullutkaan akryylipinnoitteesta. Manikyristikö sen laittaa? Voisin syksymmällä kokeilla.


      • hmp.f kirjoitti:

        Maalaan, se on sellainen helppo piristyskeino :) En tosin kesäisin minäkään, sen verran tulee tehtyä kaikenlaista ettei mikään mullakaan pysyisi. Ajattelinkin tänään kun lakkasin, että on vissiin syksy tulossa, kun rupee edes hetkeksi miettimään moista.

        Ei mullakaan pitkät kynnet ole, tai harvemmin ainakaan. Varsinkin peukalot on sellaiset, että tietyn pituuden jälkeen ne halkee reunoista. Kerronpa pienen tarinan miksi. Olin asentajana, ja piti hakata messinkilaakerit paikoilleen. Ne oli niin tiukkoja että piti pakastaa ne ensin, ja vasta sitten sellaisella sovittimella lyödä paikoilleen lekalla. Muistan sen elävästi kun mun "Mestarini" hymyili vieressä ja sanoi että älä sitten sormeen hakkaa. Ja minä vastasin että enhän mä niin tyhmä ole. Ja tumps. Samantien. Silmienpöyritystä tähän väliin, huhheijaa. Eli kummankin peukalon päistä on murtunut pieni pala, ja peukalot vähän vinot.

        Sen verran usein sitten ajan kuluksi hakkasin sormia, että opetin itteäni tekemään reiän kynteen että sai paineet pois mustan kynnen alta :) Ei tarvinnut aina juosta lääkärissä. On muuten yllättävän helppoa, eikä satu yhtään. Paperiklemmari vaan suoraksi & kuumaksi, sitten painaa kynttä vastaan. Kun sihisee, se on kynnen läpi. Veri tulee sieltä ennen kuin pääsee siihen arkaan osaan. Naisellista, eikö :))

        Ootko miettinyt onko sun kalkin saanti kohdallaan? Toisaalta sulla on niin vahvat hiukset kuvan mukaan ainakin, että ehkä se ei ole se ongelma.

        Kyllä pitäisi kalkinsaanti olla kohdallaan. Syön päivittäin pitkään kaksi Calcichew D3 tablettia. Maitotuotteitakin käytän kohtalaisen paljon.
        Myös Piimaata olen syönyt vuosia, ainakin kuvittelen sen vahvistavan hiuksia.
        Eräällä ystävättärelläni on rakennekynnet, Olen epäillyt kestäisitköhän minun käytössäni.


      • mielikki.mummo kirjoitti:

        Kyllä pitäisi kalkinsaanti olla kohdallaan. Syön päivittäin pitkään kaksi Calcichew D3 tablettia. Maitotuotteitakin käytän kohtalaisen paljon.
        Myös Piimaata olen syönyt vuosia, ainakin kuvittelen sen vahvistavan hiuksia.
        Eräällä ystävättärelläni on rakennekynnet, Olen epäillyt kestäisitköhän minun käytössäni.

        Katoppa, mä löysin tällaisen jutun sivusta http://www.tohtori.fi/?page=0179162&id=6549651

        "2. Pehmeät tai hauraat kynnet

        Pehmeiltä tuntuvat tai hauraat kynnet johtuvat usein keratiiniproteiinin puutteesta. Keratiinin puutos taas johtuu yleensä nopeasta laihduttamisesta tai jostakin muusta äkillisestä ruokavalion muutoksesta. Ongelman voi ratkaista syömällä runsaasti proteiinia sisältävää ruokaa, kuten myös ottamalla päivittäin biotiini-nimistä B-vitamiinia. Muita kynsien haurastumista aiheuttavia syitä ovat esimerkiksi mani- ja pedikyyriaineiden sisältämät kemikaalit, sekä sairaudet, kuten Chronin tauti ja anemia."

        Taisin olla väärässä että kalkki on peikkona.

        En minäkään ole rakennekynsiin hurahtanut. Kalliiksi tulee, ja kemikaalit ovat kovat. Ei lyhyet lakatut kynnet ole pahan näköisiä. Ihan pirteät minusta.


      • HyvinHoidetutOvat
        mielikki.mummo kirjoitti:

        En ole kuullutkaan akryylipinnoitteesta. Manikyristikö sen laittaa? Voisin syksymmällä kokeilla.

        Kauneus- ja kynsihoitoloissa laittavat ja hintahaitari on melko suuri. Geelipinnoite tai -lakkaus ovat uudempia vaihtoehtoja. Niistä minulla ei ole kokemusta.

        Käyn melko harvoin laitattamassa uudet pinnoitteet, kun pyydän alun perinkin laittamaan akryylia mahdollisimman ohuen kerroksen. Kynnet on viilattu melko lyhyiksi ja ne näkyvät vain todella vähän sormenpään yläpuolelle, kun katsoo kämmenpuolelta.

        Kun kynsi kasvaa, viilaan pinnoitteen alemman reunan näkymättömäksi hienolla kynsiviilalla. Korkeammalla viilalla lyhennän ja muotoilen kynnet. Lakan poistoon käytän ainetta, jossa ei ole asentonia, ja kynsinauhoja hoidan hyvin ja työntelen niitä poispäin kynnen päältä, välillä öljyn kanssa.

        Nykyisin akryylikynsiä laitetaan 35 eurolla alkaen Helsingissä. Kun laitatan ne kuntoon muutaman kuukauden välein, luulen, että säästän sen summan kynsilakan ja lakanpoistoaineen hinnoissa, kun ei tarvitse lakkailla kynsiä joka päivä.


    • Kiitos tiedoista :)

      • ent.siivoojaparka

        Minulla on vahvistunut kynnet huomattavasti, kun hieron niihin oikein kunnolla kynsiöljyä, mitä myydään samanlaisissa puteleissa kuin kynsilakkaa. Sitten hoitavaa aluslakkaa päälle ja tavallista kynsilakkaa.


    • Rajattomasti

      Iiihanaa. Tykkään hirrrveästi tyypeistä, jotka uskaltavat kulkea muita polkuja, eri teitä, omia latujaan ... Elää, pukeutua, olla ja ajatella toisella tavalla kuin tavan tallaajat joille erilaisuus on kauhistus, synti ja pahe ja oman karsinan ahtaus ainut hyve.

    • Heikunkeikku

      Olen "hevoinen". Semmonen hevoinen, jolla on molemmin puolin silmiä läpyskät suojana, ettei pahemmin sivuilleen näe. Porhallan kaupoissa omia asioita ja keskityn niihin satasella. Ihmisten pukeutumisia en katsele. MUTTA jos silmiini kuitenkin osuu joku rohkean epätavallisesti pukeutunut tyyppi, niin aijee kun se viehättää. Rohkeus pukeutua vaikkapa prätkämimmimäisesti on vallan ookooo. Minusta se kuuluu asiaa jos prätkällä on liikkeellä.
      Olen aika rohkea pukeutuja itsekin. En ajattele, mitä muut ajattelee. Että onko se melkein kuuskymppiselle sopivaa. Voivat ajatella, miten heitä huvittaa. Pukeudun kyllä tilanteen mukaan, että en väärään paikkaan mene ihan mimmosena tahansa.
      Tykkään pukeutua mieluummin vähän erikoisemmin, kuin tavallisesti.

    • Entisenä motoristina pidin mimmin asusteita sopimattomina ajamiseen, mutta erittäin sopivina osoittamaan mihin heimoon kuuluu. Ehkä hän ei edes ollut prätkällä liikkeellä.

      Hyvä ajoasu on sellainen että kuski on kuin napakasti pakattu kinkku. Ainakin polvet, kyynärpäät, jalkaterät ja selkä on suojattu kovilla suojilla. Kunnolliset hanskat ja hyvä kypärä ovat myös itsestäänselvyyksiä. Kunnollisilla varusteilla onnettomuuteen jouduttaessa on suurempi mahdollisuus että kuski pomppii maassa ilman suurempia vammoja.

      • Heikunkeikku

        "expiiimot"
        Minä en ymmärrä aikuisten ihmisten prätkäkuteista yhtään mitään. Kaikki menee läpi, jahka on vähänkin sen tyyppiset kuteet, että tulee avistus "mikä heimo" on kysees.
        Aivan nuorten kuteet on hanskas, kun keskimmäiselle pojalle (lapsenlapsi) hankittiin krossipyörä 5-vuotiaana. Nuorimmaiselle 6-vuotiaana. Pörisytteli krossiradalla menemään ku ampiainen. Ostin selkäsuojuksen, polvisuojukset ja kyynärpääsuojukset. Nyt keskimmäinen on jo 17v ja katukrossilla keulii. Ei, ei saisi, mutta minkäs teet. Onneksi oli kesätöissä, että sai maksettua 150 euron sakon, kun lähti vähän liian vauhdikkaasti kaupungilla liikkeelle ja poliisiauto oli näköetäisyydellä. Etupyörä pystys.


      • Heikunkeikku kirjoitti:

        "expiiimot"
        Minä en ymmärrä aikuisten ihmisten prätkäkuteista yhtään mitään. Kaikki menee läpi, jahka on vähänkin sen tyyppiset kuteet, että tulee avistus "mikä heimo" on kysees.
        Aivan nuorten kuteet on hanskas, kun keskimmäiselle pojalle (lapsenlapsi) hankittiin krossipyörä 5-vuotiaana. Nuorimmaiselle 6-vuotiaana. Pörisytteli krossiradalla menemään ku ampiainen. Ostin selkäsuojuksen, polvisuojukset ja kyynärpääsuojukset. Nyt keskimmäinen on jo 17v ja katukrossilla keulii. Ei, ei saisi, mutta minkäs teet. Onneksi oli kesätöissä, että sai maksettua 150 euron sakon, kun lähti vähän liian vauhdikkaasti kaupungilla liikkeelle ja poliisiauto oli näköetäisyydellä. Etupyörä pystys.

        Mä oon siinä uskossa että samat kohdat ne kaipaa suojaa sekä junioreilla että senioreilla. Erona lienee vain se että junnut pakotetaan suojautumaan kunnolla.

        Paljon näkee sitä että kauniina päivänä ajellaan, ihan varovasti vaan, hengailuvaatteilla. Se näyttää ja tuntuu hyvältä, paitsi jos kosahtaa. Oon joskus itsekin sortunut siihen, mutta mä kävinkin vaan kiskalla ja ajoin ihan hiljaa.


    • kesi.vä

      Mä olen varmaan nähnyt niin paljon ettei mikään oikein hätkäytä. Kaulatatuointejakin, mutta vain nuorilla. Ohut iho kaulalla ja jos tulee ikäpoimuja niin voi muuttua tatskan muoto.

      • Varmaan se kuva muuttuukin poimujen ja ryppyjen lisääntyessä.

        Usein näkee tatskavastaisten kauhistelevan miltä tatuoitu näyttää vanhana ja ryppyisenä, mutta minä en oikein nää sieluni silmin kuinka se kurttunahka muka olisi kauniimpi tai esteettisempi ilman kuvia. Kurttu mikä kurttu.


      • kesi.vä
        expimot kirjoitti:

        Varmaan se kuva muuttuukin poimujen ja ryppyjen lisääntyessä.

        Usein näkee tatskavastaisten kauhistelevan miltä tatuoitu näyttää vanhana ja ryppyisenä, mutta minä en oikein nää sieluni silmin kuinka se kurttunahka muka olisi kauniimpi tai esteettisempi ilman kuvia. Kurttu mikä kurttu.

        Oikein semmoinen ruttu ruttunen vanhus on kaunis. Toisilla taas tulee sellainen pelikaanipussi leuan alle, jossa hyvinkin tatska voisi näyttää hyvältä.


      • Heikunkeikku
        kesi.vä kirjoitti:

        Oikein semmoinen ruttu ruttunen vanhus on kaunis. Toisilla taas tulee sellainen pelikaanipussi leuan alle, jossa hyvinkin tatska voisi näyttää hyvältä.

        "pelikaanipussi" :)
        Hyvänen aika sentäs, heh he he hee. Mainiosti kirjoitat:)
        Kiitos iltanaurusta.


      • kesi.vä kirjoitti:

        Oikein semmoinen ruttu ruttunen vanhus on kaunis. Toisilla taas tulee sellainen pelikaanipussi leuan alle, jossa hyvinkin tatska voisi näyttää hyvältä.

        Varmaan näyttäiskin hyvältä, varsinkin ajaessa kun lepattaisi hienosti... flap flap flap


      • kesi.vä kirjoitti:

        Oikein semmoinen ruttu ruttunen vanhus on kaunis. Toisilla taas tulee sellainen pelikaanipussi leuan alle, jossa hyvinkin tatska voisi näyttää hyvältä.

        Monesti huvittaa kun tulee eräältä kosmetiikkafirmalta kirjeitä. Niissä on useimmiten voiteita "taistelussa ryppyjä vastaan" :) Varmaan tietävät ikäni ja haluavat auttaa sodassa.
        Oikeasti en ryppyjä pelkää, naama ja kroppa muuttuvat kun vuosia tulee, niin käy jokaiselle.


      • Voiteeteivätolepahasta

        Juuu-juuu, "jokaiselle". Mutta kaikille erilailla ja eri tavalla. Ja myöskin se vaikuttaa miten ihosi ja kehosi hoidat ja huollat. Sekä sisäisesti että ulkoisesti.


    • SiloPoskiSeksi

      Käytän ihan tavallista, ohutta ja tuoksutonta kosteusvoidetta käsien ja kasvojen voiteluun. Totesin jossain vaiheessa, että aina käsienpesun jälkeen käyttämäni pikkuripaus kosteusvoidetta on pitänyt käsien ihon sileänä ja kauniina.

      Harmittelin, että miksen ole voidellut kasvoja edes lähes yhtä usein. Tosin eivät kasvonikaan kovin ryppyiset ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe