uusi keskustelu marxilaisuudesta

s.partacus

Lähipäivinä avautuu keskustelu marxilaisuuden olemuksesta ja siitä mitä se on antanut ihmiskunnalle ja tulee antamaan.
Marxilaisuudessa materian ja tajunnan suhde on asetettu raiteilleen. Ajatusmateriat ja teoriat ajattelusta ilman olemisen tuomia virikkeitä on lopullisesti kumottu. Teesi "ajattelu ajattelee" on järjetön ja vailla kosketuskohtaa todellisuuteen. Tajunta syntyy olemisesta. Olemisen ilmiöt heijastuvat aivoissa subjektiivisina kuvina ja palautuvat takaisin luonnon muokkaamiseen työtoiminnan avulla. Oleminen on ajattelun perusta. Oleminen ja tajunta ovat kiinteässä vuorovaikutuksessa toisiinsa ja vaikuttavat molempiin suuntiin.
Oletukset itsenäisistä ajatteluolioista ilman materiaalista kehikkoa ovatkin sitten mm. uskontojen luomia olioita. Ihmisten ylä- ja ulkopuolella olisi aineettomia henkiä mutta jotka aiheuttaisivat kaikki esiintyvät ilmiöt ja jopa kiittäisivät tai syyllistäisivät ihmisiä. Kaikki hyvyys ja pahuus olisi lähtöisin henkioliosta. Oppi on nurinpäin käännettyä materialismia. Oleminen synnyttää luonnossa ja ihmisen päässä kaikenlaista. Moraaliopin siirtäminen "taivaisiin" estää todellisuuden tutkimista.
Marxilaisuus on paljon muutakin kuin filosofiaa ja kansantaloustiedettä.

Ollaanpa kuulolla. Lähipäivinä alkaa todellisuuden tiettyjen näkökulmien esittely tiettyjen teesien avulla. Marx on toistaiseksi painottunut palstalla kansantaloustieteeseen joka sekin on erittäin tärkeä aihealue työväenluokalle.

81

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • led_valo

      Filosofiaa ei saisi hylätä. Ajattelun malli ja luonnossa vaikuttavat yleiset liikelait olisi hyvä tiedostaa. Nekin ihmiset toimivat olemisen ehdoilla vaikka kuvittelevat että heitä johdetaan tyhjyydestä.

      • TIETOKILTAMESTARIT

        Onkohan Arjalainen Herrakansa enää sellainen, joka voisi olla meille komuille ja sossuille hyvä naapuri? Olemmeko me Punikit Rasistien ja Fasistien sekä AKS ja IKL sekä Rajat Kiinni -yhteisön mielestä pelkästään vain torakoita, hylkiöitä ja loisijoita, vaikka meillä todellisuudessa on MENSA-KERHO rs:ään rehellisesti oikeuttava Älykkyysosamäärä ja vielä jopa MENSA-KERHO rs:n huippua siis todella huippua? Onkohan asiat ja asian haarat siten, että HUIPPUÄLYKÄS henkilö joko kaksi- tai nelijalkainen on aina ongelma Äärimmäinen Oikeisto rs:n Taistelujärjestöille? Me voimme kuitenkin todeta sen asian, että Rehellisesti Mensakerhotasoinen henkilö on todella pätevä Suunnittelija, Tutkija, Insinööri ja Filosofi siis sellainen, joiden Tiedehenkilötyö on aina yrityksessä kuin yrityksessä kaikenlaisen menestyksen ja kilpailukyvyn lähtökohta ja menestyksen airut. Nyt pitää kuitenkin muistaa se asia, että MENSA-KERHO on aina kaksijakoinen siis Rehellinen MENSA ja Epärehellinen eli MAKSALAATIKKOMENSA, joten se siitä asiasta ja asian haaroista. Näin lopuksi kysyn vielä sitä, että mihin ryhmittymään Älykkyyskuvion suhteen kuuluvat Arjalainen Herrakansayhteisön Työn ja Taistelun Sankarit. Mitä Te Toveri Raimo Rapo ehkä haluatte vastata oikeistoaatteen kantajana ja esikuvana meille kulkureille ja katunarreille?
        INRA MORA NATA KAPO PCIS


    • KIVITIETOMESTARIT

      HEI! Tiedättekö Te Toveri JL sen, että mitä koulumaailmassa tarkoittaa ns. Kansallinen Avartaminen tai Oikolaskenta? Nyt pitää huomata se kuvio, että Oikolaskenta ja Avartaminen ovat sellaisia asioita, joiden piiriin eivät pääse ainakaan MAMUT ja kaikkein vähiten Värilliset sekä sellaiset, jotka pitävät järkevänä ja hyvänä teoriana Marxilainen Revisionismi LD rs:n. Onkohan todella Kansallissosialismi siis Kansallinen Sosialismi ja Arjalainen Herrakansa ainoita, jotka voivat tällä hetkellä HYVÄ LÄNSI rs:n yhteisössä hyötyä todella paljon sellaisesta asiasta kuin AVARTAMINEN tai OIKOLASKENTA? Mitä kaikkea todella voisivat nyt tarkoittaa erilaiset Avartamisasiat Arjalainen Herrakansayhteisössä, niin MITÄ todella Arvoisat Toverit ja Iskurit sekä Porvarit?
      Tykkää · Vastaa · 5 min KAPO NATA PCIS ARA PS IMF HS

    • TIETOPALVELUMESTARIT0049

      VERKKOPALVELUMESTARIT049
      13.10.2016 15:32
      UUSI
      Nyt Extyökkäriä avustava talousteoreetikko selittämään ajatuksiaan ja erityisesti käyttämiensä sanojen merkityksiä. Kai nyt persu on sanojensa mittainen mies. Vai ovatko persut vain suunsoittajia ja myös samalla runoilevia Yrittäjä- ja Sijoittajaneroja?
      KAPO NATA PCIS
      LISÄÄ KOMMENTTI
      SISSIMESTARIT105
      4.9.2016 23:46
      Miksi Te Toveri S.partakus väitätte vain ja ainoastaan, joten TE siis etsitte vain vastauksia kysymyksiin Mitä ja Miten, joten nyt on pakko kysyä sitä, että mihin Te olette unohtaneet vastauksen etsimisen MIKSI-kysymykseen?

      Niin ja nyt kysyn vielä sitä asiaa, että miten ihmeessä Materialistinen Filosofia LD sopii yhteen MarxilaisLeniniläinen Yhteiskuntatiede ja Filosofia rs:n kanssa, koska Te Marxismi-Leninismi rs:n kannattajat tuette myös SUHTEELLISUUSTEORIA ja ALKUPAUKKUOPPI rs:ää ja samalla myös FE:n inhoamaa Professori Zöllnerin Neliulotteinen Geometria rs:ää.

      Te varmaankin olette selvillä ainakin FE:n kirjan LUONNON DIALEKTIIKKA rs:n pohjalta siitä asiasta, että Luonnon Dialektiikka eli LD:n lausepuun peruslause on muotoa A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Laatuavaruus, Euklidinen Geometria, Kolmiulotteinen Analyyttinen Taso- ja Avaruusgeometria sekä XYZ-avaruus siis VIIVA, PINTA-ALA ja TILAVUUS. Niin ja nyt AINE-MATERIA(MASSA) on vain ja ainoastaan Luonnontieteellinen suure, joten Talous- ja Yhteiskuntaelämän tarkastelu pohjautuu Materialistinen Historiakäsitys LD rs:ään.

      Nyt LD:n kategoriat eli laatumuuttujat ovat seuraavat: Yksityinen, Erikoinen ja Yleinen, Kausaliteetti, Stokastisuus- ja Kuvauspostulaatti.
      Niin ja nyt LD:n liikelaki on muotoa Määrälliset ja Laadulliset Muutokset, Vastakohtien Ykseyden ja Taistelun Laki eli KITKALAKI, Kieltämisen Kieltäminen eli SOPIMUSLAKI.

      Pääomakirjan Arvolakimalli ja Materialistinen Historiakäsitys LD Talouselämäkuvioissa on seuraavan kaltainen kehitelmä pähkinän kuoressa.
      Makroteoria: rahapääoma R-R, Tavarapääoma T-T, Pankkipääoma R-R-R', Kauppapääoma R-T-R' ja Tuotantopääoma R-T...P...T'-R'.

      Mikroteoria1: Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma sekä Lisäarvo. Pysyvä Pääoma on yhtä kuin Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Raaka- ja Apuaineet. Vaihteleva Pääoma on yhtä kuin Työvoimakustannukset. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma.

      Mikroteoria2: Kiinteä ja Liikkuva Pääoma sekä Lisäarvo, Kiinteä pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Liikkuva Pääoma on Työvoimakustannukset sekä Raaka- ja Apuaineet. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Kiinteä ja Liikkuva Pääoma.

      Kasaantuminen on Yrityskohtainen asia Elinkeinoelämän kuvioissa ja Keskittyminen on Yhteiskuntapohjainen asia siis tarkoittaa sitä, kun MAASEUTU tyhjenee ja kaupungit kasvavat, joten kehittyy suurkaupunkeja.

      KÄYTTÖARVO on se HYÖTY, jonka kuluttaja uskoo saavansa ostamastaan Tavarasta tai Palvelusta ja että VAIHTOARVO on sekä Rahayksikkö- että Työtuntimääräinen. Niin ja nyt rahasta käytetään myös nimeä YLEINEN TAVARA, joten perinteellisten rahayksikköjen tilalla voi vaihdon väline ja Arvon mitta rs:nä olla myös erilaiset tavarat, malmiot ja vastaavat.
      PCIS NATA KAPO PCIS PS IMF HS ARA
      IlmiannaJaa
      LISÄÄ KOMMENTTI
      Vastaa alkuperäiseen viestiin

      Mistä ryhtiä talouteen? Komuilta tuskin löytyy!
      Kun nyt taas kävi niin hienosti, että suomalainen sai talouden Nobelin niin kirjoitin sitä koskevan aloituksen. Ei näköjään sopinut komuoisten pintaan koska vastaukset eivät lainkaan koskeneet asiaa vaan pyrkivät ainoastaan solvaamaan aloittajan persoonaa. Mikä mahtaa tehdä minusta niin suuren valtaherran jotta he kuvittelevat minulla olevan valtaa vaikuttaa noihin asioihin? Tietysti luottamus herättää positiivisia tunteita! Olen vähän ylpeä saavutuksestani!

      Seuraavassa otteita noista komuloisnäkemyksistä Nobel palkitusta ja hänen ajatuksistaan:

      ”Extyöloisen narsismi on taas tehnyt hänelle tepposet.
      Tuskinpa Holmström sai Nobeliaan luokittelemalla työläisiä loisiksi, tolloiksi, paskasakiksi ja ihmiskuonaksi. Kuten extyöloinen tekee.

      Taitaa olla extyöloisen sivupersoona taas asialla ... no sairautensa kullakin ... hehe

      Jos duunareiden haukkumisesta ja syyllistämisestä saisi Nobelin, niin silloin extyöloinen olisi varmasti varteenotettava ehdokas.

      Extyöloinen taitaa olla myös patologinen valehtelija.
      Lois, paskasakki ja tollo määritelmiä työntekijöistä ja työttömistä on joka kirjoituksessasi.

      Patologisen valehtelijan ja narsistisen porvariloisen ei kannattaisi ainakaan julkisesti kehuskella itseään Nobelin tasoiseksi tietäjäksi. Varsinkin kun se osaaminen näkyy vain muiden halveksunnan osa-alueella.

      Kuten taas havaitaan, patologisen valehtelijan ja narsistisen pellen kanssa on aivan turhaa edes yrittää keskustella.

      Narsistinen pääsi on vaan niin täynnä omakehua, ja väittäisin jopa että kusta, ettet pysty niitä edes itse enää erottamaan. Valitettavasti. Kusipäisyyden Nobel.

      NATA KAPO PCIS ARA

    • ali_paine

      Extyöläinen kannattaa unohtaa. Hän vannoutunut työväenliikkeen vihollinen. Hän on ottanut elämäntehtäväkseen marxilaisuuden tuhoamisen. Timo Soini asetti kysymyksen samoin itselleen vuosikymmen sitten. EX kehuu, ettei ole edes koskettanut marxilaista kirjallisuutta mutta on tietävinään siitä kaiken. Hän kertoo tietoisesti satuja marxilaisuudesta.

      Rikkaiden ja pääomien omistajien veronkierron estämisessä tapahtuu jotain vaikka herrojen kiireet ovat hitaita. On pakko, koska muuten puheet laillisuudesta ja oikeudenumnakaisuudesta jäävät ontoiksi ja kansa huomaisi sen ennen pitkää.

      Syyskuussa KEPAN seminaarissa OECD:n apulaispääsihteeri Mari Kiviniemi (kesk) ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok) esittelivät toimenpiteitä. OECD:ssa on vireillä 2 hanketta, BEBS ja AEOI. BEBS koskettaa monikansallisia yrityksiä ja niiden veronkierron estämistä. AEOI on kansainvälisen avoimen verotietojen edistämisen projekti. Kansalliset verohallinnot tekisivät yhteistyötä. SOS hallitus toimii valitettavavsti toisin. Se supistaa veronkierron estämisen resursseja.
      BEBS yhteistyössä on 120 valtiota AEOI:ssa 135. Veronkierto on maailmanlaajuista. Se on valtioiden talouden rapauttamista. Monikansalliset yritykset voivat halutessaan saada nollaverotuksen osittamalla tilinpäätöksen tietyllä nykyisin laillisella tavalla. Kiviniemi toteaa, että ongelmna on suuri ja se tulee poistaa. Kiviniemi esittää, että voittojen siirtely ja veropohjan vuotaminen vääristävät myös kilpailua. Suuryritykset hankkivat siten "rikollisella" tavalla kilpailuetua. Veronkierto vaikuttaa vaikuttaa heikentävästi myös investointeihin - pitäähän tulot salata!
      BEBS ja AEOI järjestelmä alkaa toimia 2017 101 valtion toimesta ja seuraavana vuonna mukaan tulee uusia maita.

      Sirpa Pietikäinen arvostelee jyrkin sanoin agressiivista verosuunnittelua mm sellaista, joissa perustetaan paperiyhtiöitä jas varoja kierrätetään niissä ja lopulta ehkä senttiäkään veroja ei makseta. EU:ssa on vaikea saada yksimielisyyttä uusiin lakeihin (edistykselliset!) mutta Pietikäinen näkee tilinpäätös ja tarkastusdirektiivin keinona tarkastaa verojalanjälki. Tietokonejärjestelmä yksinkertaistaa kontrollia.
      Pietikäinen toivoo, että rahanpesudirektiivissä veronkierrosta ja -välttelystä tulisi rikos. Hän vaatii pankeille tiedottamisvelvollisuutta. Sellaiset pankit, jotka toimisivat yhteydessä verokeitaisiin, menettäisivät toimilupansa.

      Kolmas puhuja, KEPAN Lydia Kilpi osoitti, että yritysten veronkierron haittavaikutukset ulottuvat myös kehitysmaihin. Kilpi näkee, että polku on vaikea mutta toimia täytyy.

      Kommunistien näkemykset veropolitiikasta tältä osin ovat oikeita. Otin tämän siksi, että extyökkärit hengenheimolaisineen tappelevat kaikin voimin veronkierron puolesta ja pitävät laillisuutta kommunistisena houreena.
      Ainakin nämä arvoisat poliitikot, joista toinen on nyt virkailija, näkevät laillisuuden palauttamisen tärkeäksi teemaksi.
      Suomen kohdalla valtion kassaan kilahtaisi 4 -7 mrd euroa joka vuosi mikäli rikkaat noudattaisivat lakia ja hyviä tapoja. Psaljon on jo menetetty ja se näkyy valtionvelkana.

      • Olet väärässä, minä en ole työväen vihollinen vaan itse osa sitä, joskin nyt eläkkeellä.

        Olen nykyisen ay liikkeen uudistamisen kannalla, sen pitää sopia tähän päivään eikä olla enää -50 luvun kommunistimallin mukainen.


      • TimoEspoosta
        Extyökkäri kirjoitti:

        Olet väärässä, minä en ole työväen vihollinen vaan itse osa sitä, joskin nyt eläkkeellä.

        Olen nykyisen ay liikkeen uudistamisen kannalla, sen pitää sopia tähän päivään eikä olla enää -50 luvun kommunistimallin mukainen.

        Olet varmaan jo huomannut, että komuliparat eivät pysty esittämään mitään järkevää ja oikeaa vastausta tai argumenttia. He nillittävät kaikille eri mieltä oleville samaa mussutusta faisisteista, natseista, työläisten vihollisista ja muiden halusta tuhota ja tappaa työväki.
        Erimieltä olevia on koko väestöstä ~5,5 miljoonaa ja heidän mielestä tapettaviakin on muutama miljoona, eli kaikki palkansaajat.

        No edelleenkään asialla ei ole väliä, sillä noista 5,5 miljoonasta on komuleita alle enää alle promillen verran. Eikä silläkään vähällä ole mitään merkitystä kenellekään. Mutta mukavaahan on lueskella heidän möläytyksiään, voittaa jopa Fingerporinkin toisinaan.

        Oletkos mistään lukenu joko ne törkeisiin talousrikoksiin syyllistyneet on erotettu SKP:stä? Ja jos on, niin jäikö sinne enää yhtään jäsentä?


      • TimoEspoosta kirjoitti:

        Olet varmaan jo huomannut, että komuliparat eivät pysty esittämään mitään järkevää ja oikeaa vastausta tai argumenttia. He nillittävät kaikille eri mieltä oleville samaa mussutusta faisisteista, natseista, työläisten vihollisista ja muiden halusta tuhota ja tappaa työväki.
        Erimieltä olevia on koko väestöstä ~5,5 miljoonaa ja heidän mielestä tapettaviakin on muutama miljoona, eli kaikki palkansaajat.

        No edelleenkään asialla ei ole väliä, sillä noista 5,5 miljoonasta on komuleita alle enää alle promillen verran. Eikä silläkään vähällä ole mitään merkitystä kenellekään. Mutta mukavaahan on lueskella heidän möläytyksiään, voittaa jopa Fingerporinkin toisinaan.

        Oletkos mistään lukenu joko ne törkeisiin talousrikoksiin syyllistyneet on erotettu SKP:stä? Ja jos on, niin jäikö sinne enää yhtään jäsentä?

        Valitettavasti täältä ovat, ehkä jo autuaammille metsästysmaille, häipyneet kaikki ne joiden kanssa oikeasti joskus keskusteluakin saatiin aikaan. Nykyiset kirjoittajat eivät osallistu keskusteluun, he vain pyrkivät parantamaan omaa itsetuntoaan syyttämällä tosiaan tänne kirjoittavia ei niin kommunistisia ajattelijoita vaikka eihän keskustelua edes synny jos ei olla eri mieltä.

        Toisaalta täällä on pari kummajaista jotka saarnaavat omaa sanomaansa mutta eivät pysty siitä keskustelemaan vaan väistelevät heidän oman sanomansa pohjalta aloitettua keskusteluhaastetta. Se on mielestäni kuten nuo aiemmatkin tapaukset selvä osoitus kommunismin ja sen kannattajien alennustilasta. He itsekään eivät pysty enää sanomaan asiasta mitään puolusteltavaa positiivista.

        Vaikka olen tässä jo ehkä vuosia odotellut jonkun komun alkavan ajattelemaan miten hän hiipuvan uskontonsa kannatusta voisi parantaa niin yhtään yritystä ei ole näkynyt uskonpuhdistuksen suuntaan. Lienee niin, ettei se ole olennaista tuo ajattelu kun alkaa kommunistiksi vaan odotetaan ylhäältä (ei taivaasta vaan puoluejohdolta) uusia ajatuksia ja jos niitä ei tule niin nuudutaan vanhojen parissa ihmetellen mihin se hävisi.

        SKP.ssakin JP Väisänen, käsitetaiteilija puheenjohtajana ei ole kiinnostunut juurikaan Suomesta, jossa hänellä ei näillä näkymin olekaan mitään sanomista SKP:n kannatuksen määrästä johtuen, vaan huseeraa ulkomaisten projektiensa parissa. Erilaiset rauhan aatteethan ovat tulleet nyt komuille etulinjaan kun se vallankumouksen alkaminen aina vain loittonee.

        Kommunismin ollessa voimissaan kuten Moskovassa aikoinaan piti suuret johtajat pönkätä mausoleumin katolle katsomaan tuntien sotilasparaateja kommunismin "rauhanaseiden" ohimarssia katsomaan. Johtajathan olivat niin kampuroita jotteivät kyenneet muutoin seisomaan koko aikaa. Kommunismi on rauhan asialla vain silloin kun se on alakynnessä ja haluaa pettää kansaa valheellisilla puheillaan.

        Puheenjohtajana JP Väisänen on valinnut hiipumisen sillä näillä nuoteilla toimittaessahan kansa on häipynyt noiden punalippujen alta. Luulisi asian uskonpuhdistuksen puitteissa kiinnostavan jotta olisi vielä sihteerikin jäljellä kun pj kausi päättyy.


      • TIVOLIMESTARIT0049
        Extyökkäri kirjoitti:

        Valitettavasti täältä ovat, ehkä jo autuaammille metsästysmaille, häipyneet kaikki ne joiden kanssa oikeasti joskus keskusteluakin saatiin aikaan. Nykyiset kirjoittajat eivät osallistu keskusteluun, he vain pyrkivät parantamaan omaa itsetuntoaan syyttämällä tosiaan tänne kirjoittavia ei niin kommunistisia ajattelijoita vaikka eihän keskustelua edes synny jos ei olla eri mieltä.

        Toisaalta täällä on pari kummajaista jotka saarnaavat omaa sanomaansa mutta eivät pysty siitä keskustelemaan vaan väistelevät heidän oman sanomansa pohjalta aloitettua keskusteluhaastetta. Se on mielestäni kuten nuo aiemmatkin tapaukset selvä osoitus kommunismin ja sen kannattajien alennustilasta. He itsekään eivät pysty enää sanomaan asiasta mitään puolusteltavaa positiivista.

        Vaikka olen tässä jo ehkä vuosia odotellut jonkun komun alkavan ajattelemaan miten hän hiipuvan uskontonsa kannatusta voisi parantaa niin yhtään yritystä ei ole näkynyt uskonpuhdistuksen suuntaan. Lienee niin, ettei se ole olennaista tuo ajattelu kun alkaa kommunistiksi vaan odotetaan ylhäältä (ei taivaasta vaan puoluejohdolta) uusia ajatuksia ja jos niitä ei tule niin nuudutaan vanhojen parissa ihmetellen mihin se hävisi.

        SKP.ssakin JP Väisänen, käsitetaiteilija puheenjohtajana ei ole kiinnostunut juurikaan Suomesta, jossa hänellä ei näillä näkymin olekaan mitään sanomista SKP:n kannatuksen määrästä johtuen, vaan huseeraa ulkomaisten projektiensa parissa. Erilaiset rauhan aatteethan ovat tulleet nyt komuille etulinjaan kun se vallankumouksen alkaminen aina vain loittonee.

        Kommunismin ollessa voimissaan kuten Moskovassa aikoinaan piti suuret johtajat pönkätä mausoleumin katolle katsomaan tuntien sotilasparaateja kommunismin "rauhanaseiden" ohimarssia katsomaan. Johtajathan olivat niin kampuroita jotteivät kyenneet muutoin seisomaan koko aikaa. Kommunismi on rauhan asialla vain silloin kun se on alakynnessä ja haluaa pettää kansaa valheellisilla puheillaan.

        Puheenjohtajana JP Väisänen on valinnut hiipumisen sillä näillä nuoteilla toimittaessahan kansa on häipynyt noiden punalippujen alta. Luulisi asian uskonpuhdistuksen puitteissa kiinnostavan jotta olisi vielä sihteerikin jäljellä kun pj kausi päättyy.

        HEI! Minkälainen oli HÄN Teidän kuuluisa Johtajanne V.Kosola ja IKL AKS rs? Mitä me voimme sanoa Johtaja Kustaavo rs:stä Arvoisa Porvarinero Extyökkärimanaaja, niin mitä todella? Niin ja Mitä mieltä tai mielipuolikasta me voisimme olla sellaisesta Henkilöstä ja puoluenerosta kuin Espoon TIMPPA, niin mitä toispuoltjokke Arvoisat Paturiloiset? Onko todella olemassa sellainen henkilö kuin Punikkiloinen tai Työkkäriloinen?


      • TIVOLIMESTARIT0049 kirjoitti:

        HEI! Minkälainen oli HÄN Teidän kuuluisa Johtajanne V.Kosola ja IKL AKS rs? Mitä me voimme sanoa Johtaja Kustaavo rs:stä Arvoisa Porvarinero Extyökkärimanaaja, niin mitä todella? Niin ja Mitä mieltä tai mielipuolikasta me voisimme olla sellaisesta Henkilöstä ja puoluenerosta kuin Espoon TIMPPA, niin mitä toispuoltjokke Arvoisat Paturiloiset? Onko todella olemassa sellainen henkilö kuin Punikkiloinen tai Työkkäriloinen?

        Ei aavistustakaan, minä elän jopa 2000 luvulla, tule sinäkin tänne ja jätä nuo viime vuosisadan unet jälkeesi. Punikit voivat hyvinkin olla loisia mutta loinen ei koskaan pääse työeläkkeelle vaan joutuu tyytymään kansaneläkkeen perusosaan, Työkkäri ei siten voi olla loinen.


    • KIVITIETOMESTARIT

      KILTAPALVELUMESTARIT
      15.10.2016 0:28
      Extyökkäri kirjoitti:
      Tuotahan jotkut saamattomat väittävät vaan ei kukaan ole sitä pystynyt todistamaan.

      Minä pystyn, tosin epäsuorasti, todistamaan sinun olevan väärässä.

      Koska palkkoja on maksettu enemmän kuin työntekijä olisi ansainnut niin on satojatuhansia työttömiä ja tuhansia jos ei kymmeniä tuhansia yrityksiä konkurssissa. Tuo on selvä todiste liiallisesta palkkojen maksamisesta ja työnantajien riistämisestä.
      Näytä lisää
      HEI! Oletteko Te Vasurinerot unohtaneet sen asian, että KYLLÄ yrittäjät ja omistajat ovat sellaisia, että KYLLÄ Heidän eli Sijoittajienkin pitää saada edes jonkinlainen korvaus sijoittamastaan rahapääomasta?

      Oletteko Te Punikkinerot sitä mieltä, että KAAVA Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma sekä Lisäarvo on jotenkin aatemielessä väärin ja suorastaan jotain henkilöryhmää sortavaa, niin OLETTEKO todella? Miten Te Punanutut toimisitte, jos Teille Teidän Sijoitustoiminnastanne ei tulisi Teille yhtään mitään, ei edes Rypistyneitä Kymppejä ja Kiliseviä Kolikoita?

      Nyt kaikkenlaiseen yrittäjyyteen kuuluu se Ympäristö, että viivan alle pitää todellakin jäädä myös jotain muuta kuin vain pelkkää mielikuvitusta ja Uskomusasiaa.

      Minusta pitää myös muistaa se asia, että on olemassa Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma sekä Lisäarvo rs:n lisäksi myös kaava Kiinteä ja Liikkuva Pääoma sekä Lisäarvo, joten Yritysmaailma tutkii tuottokuviota kahden erilaisen Mikroteorian avulla.

      On HYVÄ tuoda kehiin myös Makroteoria siis Rahapääoma R-R, Tavarapääoma T-T, Pankkipääoma R-R-R', Kauppa- eli Havittelupääoma R-T-R' ja vielä Tuotantopääoma R-T...P...T'-R'.

      Niin ja onhan nyt olemassa vielä KÄYTTÖARVO siis se HYÖTY, jonka kuluttaja uskoo saavansa ostamastaan Tavarasta ja Palveluista, ja vielä on myös VAIHTOARVO Rahayksikkö- ja Työtuntimääräisenä.

      Me voimme myös todellakin tutkia sitä, että mitä kaikkea tarkoittaa KESKITTYMINEN yhteiskuntaympäristössä ja KASAANTUMINEN yritysmaailmakuvioissa. Nyt Kasaantuminen tarkoittaa ainakin sitä, että eri yritysten koko Elinkeinoelämässä kasvaa sekä samalla niiden lukumäärä pienenee sekä yritysryppäät ovat erikokoisia siis on PK-yrityksiä, Suuria yrityksiä sekä vielä Monikansallisia Jättisuuria Yritysryppäitä.

      Kun nyt Elinkeinoelämän yritykset ovat eri suuria ja kun todellakin Klassikkomalli vaatii sitä, että IDENTTISYYSOLETUS C ja Q rs:n suhteen on Yritysmaailmassa arkipäivää ja vallitseva käytäntö, niin MEIDÄN on nyt kuitenkin pakko todeta sen asian olevan totta, että yritykset ovat epäidenttisiä, joten Klassikkomalli ja samalla Rationaalisten Odotusten Koulukunta rs:t romahtavat jo heti kättelyssä, joten todellakin jäljelle jää talous- ja yhteiskuntaoppina vain ja ainostaan Materialistinen Historiakäsitys LD ja Pääomakirjan Arvolakimalli LD sekä Luonnon Dialektiikka LD.

      Niin ja nyt todella LUONNON DIALEKTIIKKA eli LD on pähkinän kuoressa seuraavan kaltainen Kehitelmä: A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus. LD:n kategoriat eli Laatumuuttujat ovat Yksityinen, Erikoinen ja Yleinen, Kausaliteetti, Stokastisuus- ja Kuvauspostulaatti. LD:n liikelaki on yhtä kuin Määrälliset ja Laadulliset Muutokset, Vastakohtien Ykseyden ja Taistelun Laki, Kieltämisen Kieltäminen eli SOPIMUSLAKI. (Euklidinen Geometria, Kolmiulotteinen Analyyttinen Taso- ja Avaruusgeometria, XYZ-avaruus eli VIIVA, PINTA-ALA ja TILAVUUS)
      KommentoiIlmiannaJaa
      LISÄÄ KOMMENTTI

      KAPO MORA NATA INRA PCIS HS PS

    • KILTAKOULUMESTARIT

      TELAKKAMESTARIT00749
      15.10.2016 8:05
      Extyökkäri kirjoitti:
      Venäjä pommittaa Syyriaa länsimaista välittämättä. Se olisiko asiat paremmin noissa Irakissa, Afganistanissa jne. jos niihin ei olisi puututtu on arvoitus mutta tietysti varmaa saattaisi olla jotta emme tietäisi niiden olosuhteista yhtä paljoa.

      En muistaakseni kirjoittanut länsimaiden liittoutumisista vaan suhteiden hoidosta. Ne eivät ole sama asia, liittoutuminenkaan ei kaikissa suhteissa olisi huono asia vaikkapa NATO:n suhteen. Se lisäisi kynnystä alkaa pomottamaan meitä idän suunnasta ja lännen suuntaan elämämme on jo niin samanlainen jottei suuriakaan muutoksia olisi ajateltavissa.

      Olen kierrellyt paljonkin Euroopan maissa jopa joissain entisen Varsovan-liiton maissa sekä kerran USA:ssa ja elämän tyyli on perin suomalainen jos ei katsele katukylttejä ja mainoksia joiden kieli ajoittain on kovin epäsavolaista.

      Ay liikkeen vaatimukset ovat nyt viimeistään jokaiselle osoittaneet jotteivät ne ole tästä maailmasta, maailma kun muuttuu mutta ay liike ei halua muuttua sen mukana joka on johtamassa meitä pulaan (pienellä peellä).

      Ei voi verrata tapahtumia Neuvostoliiton aikana koska ne eivät olleet markkinaehtoisia ja kukaan ei tänään enää tee vastaavilla ehdoilla. Nekin ehdot eivät olleet tästä maailmasta koska missä se toinen osapuoli Neuvostoliitto mahtaa tänään piillä?

      Jotta Venäjä olisi hyvä ja varteenotettava kumppani sen olisi lopetettava voimapolitiikkansa naapureitaan kohtaa, annettava niiden vapaasti valita hyväksi katsomansa tie ja keskittyä enemmänkin oman hyvinvointinsa kohottamiseen. Se ei saisi uhota ja hankkia ulkoisia vihollisia noin propagandamielessä jotta kansa pelkäisi ja kunnioittaisi tilanteen kätilöä Putleria vaan sinne olisi saatava todellinen vapaa demokratia jota siellä ei tosin ole ollut koskaan.

      On syytä meillä muuttaa toimia siten, että tuotteet kelpaavat länteen ja unohtaa itä kunnes se korjaa tapansa, luopuu Georgian kiusaamisesta, luopuu Ukrainan kurittamisesta ja palauttaa Krimin Ukrainalle maksaen korvaukset toimistaan.

      Venäjä on ihan hyvä mutta ei nykyinen Venäjä Putlereineen KGB:n hallintometodein.
      Näytä lisää: NATA KAPO MORA INRA PCIS

      HEI! Pitäisikö VENÄJÄ-valtion alistua kaikkeen siihen, mitä HYVÄ LÄNSI pitää oikeana ja hyvänä VENÄJÄ-yhteisön omista eduista välittämättä Arvoisat SINIMUSTA? Onkohan nyt SINIMUSTAT rs:n linja SUOMI-valtion kohdalla edes likimainkaan Hyvä ja Kaunis Ajatuksen Juksutus? Onkohan tilanne se asia, että Teidän Extyökkäriloiset mielestänne kaikki se, että mitä todella Amerikkavaltion TEEKUTSULIIKE pitää Hyvänä ja Hienona, on myös Teidän SINIMUSTAT-yhteisön ajatusrakenteen perusteella arvioiden todella edistyksellinen ja kaikenlaista yhteiskunta- ja valtiohyvinvointia eteenpäin vielä Kulttuuripaturiasia?

    • asher

      Marx on rautaa. Missä avaus viipyy?

    • repe_sotka

      Marxin elinaikana ryhdyttiin puhumaan marxilaisuudesta. Koskaan aikaisemmin yhteiskuntakehityksestä ei kirjoitettu yhteydessä työväenluokan rooliin. Marx yhdisti taloustutkimukset ja filosofian porvareista poiketen työväen asemaan tuotannossa ja heidän elinehtojensa sekä oikeuksien suhteen.
      Marx tutkijana itse kiisti marxilaisuuden. Hän tutki reaalielämän ilmiöitä eikä halunnut nimestään fetissiä. Marx ymmärsi että hän vasta avaa polkua ja muut tulevat raivaamaan sitä häntä enemmän. Näin on käynyt.
      Marxilaisuutta käytetään sanana ja sillä tarkoitetaan työväenluokan maailmankatsomusta. Reaalielämässä ei ole ollut nähtävissä Marxin henkilöpalvontaa. Filosofiaa ja kansantaloustiedettä on kehitetty ja sovellettu reippaasti eteenpäin. Siinä mielessä sana "marxilaisuus" on oikeutettu.

      Läntinen sosialidemokratia on pääosin hylännyt Marxin. Useimmat demaripuolueet ovat natopuolueita ja kiihkeän antikommunistisia. Pohjoismaiset demarit ovat omaksuneet yhden myönteisen seikan. Ne tukevat ammatillista järjestäytymistä ja puolustavat siten kapitalismin puitteissa työntekijöiden oikeuksia. Kikysopimus tosin oli todellinen mahalasku ja antautumista pääoman edessä. Korkea työttömyys ja velkaantuminen saa jatkua. Valitettavasti.

      • Tuon sinun kirjoitelmasi perusteella Marx oli ainakin osin väärässä. Se osa työväkeä jota teikäläiset yleensä ymmärtääkseni työväenluokaksi kutsuvat ei oikeasti osallistu itsenäisesti tuotantoon vaan ainoastaan kun joku muu on ideoinut, suunnitellut sekä valmistellut tuotanto-olosuhteet kohdalleen, ja sitten työväenluokan edustajan voi kutsua vierailemaan työn merkeissä.

        Sinun työväenluokkasi ei saa mitään aikaan ilman niitä joita te nimitätte riistäjiksi vaikka he juuri ovat syynä siihen, että te yleensä pysytte hengissä ja saatte täällä Suomessamme elää pääosin varsin mukavaa elämää kun vertaa maailmaan keskimäärin.

        Tuo tosin, tuo marxilainen ajattelu on vääristänyt maailmaa, teidän profeettanne Marxin jälkeenkin kun ovat toitottaneet vain teidän aikaansaannostenne saaneen aikaan hyvinvoinnin, vaikka te ette olisi ilman sijoittajia ja yrittäjiä yhtään mitään muuta kuin käpyjenkerääjiä.

        Mitä sinä tekisit elannoksesi jos sinua ei olisi joku fiksumpi palkannut työhön tai jos sossun täti ei antaisi sitä elatusrahaa joka on muiden tienesteistä riistetty?


      • PUUTARHAMESTARIT49
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tuon sinun kirjoitelmasi perusteella Marx oli ainakin osin väärässä. Se osa työväkeä jota teikäläiset yleensä ymmärtääkseni työväenluokaksi kutsuvat ei oikeasti osallistu itsenäisesti tuotantoon vaan ainoastaan kun joku muu on ideoinut, suunnitellut sekä valmistellut tuotanto-olosuhteet kohdalleen, ja sitten työväenluokan edustajan voi kutsua vierailemaan työn merkeissä.

        Sinun työväenluokkasi ei saa mitään aikaan ilman niitä joita te nimitätte riistäjiksi vaikka he juuri ovat syynä siihen, että te yleensä pysytte hengissä ja saatte täällä Suomessamme elää pääosin varsin mukavaa elämää kun vertaa maailmaan keskimäärin.

        Tuo tosin, tuo marxilainen ajattelu on vääristänyt maailmaa, teidän profeettanne Marxin jälkeenkin kun ovat toitottaneet vain teidän aikaansaannostenne saaneen aikaan hyvinvoinnin, vaikka te ette olisi ilman sijoittajia ja yrittäjiä yhtään mitään muuta kuin käpyjenkerääjiä.

        Mitä sinä tekisit elannoksesi jos sinua ei olisi joku fiksumpi palkannut työhön tai jos sossun täti ei antaisi sitä elatusrahaa joka on muiden tienesteistä riistetty?

        KASVITARHAMESTARIT

        Minkälainen oli HÄN siis Teidän kuuluisa Johtajanne Vihtori Kosola ja IKL AKS rs? Mitä me voimme sanoa myös Johtaja Kustaavo rs:stä siis Extyökkäriloisijan Arvoisasta Porvarinero Ostarimiesmanaaja rs:stä, niin mitä todella? Niin ja Mitä mieltä tai mielipökälettä me voisimme olla sellaisesta Henkilöstä ja Puoluenerosta kuin Espoon TIMPPA, niin mitä todella Arvoisat Toispuoltjokke Paturiloiset? Onko todella olemassa sellaiset henkilöt kuin Punikkiloiset, Työkkäriloiset tai Puoluenerot niin ja vielä sellaiset kaikkien erikoisalojen työnsankaritaistelijat kuten Extyökkäri ja Hänen Kaverinsa?
        NATA KAPO MORA INRA PCIS


      • PUUTARHAMESTARIT49 kirjoitti:

        KASVITARHAMESTARIT

        Minkälainen oli HÄN siis Teidän kuuluisa Johtajanne Vihtori Kosola ja IKL AKS rs? Mitä me voimme sanoa myös Johtaja Kustaavo rs:stä siis Extyökkäriloisijan Arvoisasta Porvarinero Ostarimiesmanaaja rs:stä, niin mitä todella? Niin ja Mitä mieltä tai mielipökälettä me voisimme olla sellaisesta Henkilöstä ja Puoluenerosta kuin Espoon TIMPPA, niin mitä todella Arvoisat Toispuoltjokke Paturiloiset? Onko todella olemassa sellaiset henkilöt kuin Punikkiloiset, Työkkäriloiset tai Puoluenerot niin ja vielä sellaiset kaikkien erikoisalojen työnsankaritaistelijat kuten Extyökkäri ja Hänen Kaverinsa?
        NATA KAPO MORA INRA PCIS

        Siirry nykyaikaan, täällä kirjoitetaan tänään 2016 vuosiluku. Me emme enää käytä 1930 lukua vaan se on täällä jo historiaa eikä siihen paljoa kiinnitetä huomiota. Huominen kun on eilistä tärkeämpää, eilinen on mitä on mutta huomisen voi muuttaa!

        Et sitten kyennyt ottamaan kantaa kirjoittamaani vaan piti lähteä käpälämäkeen!


    • KIVIKERHOMESTARIT000

      TIETOPALVELUMESTARIT0049
      13.10.2016 22:35
      VERKKOPALVELUMESTARIT049
      13.10.2016 15:32
      UUSI
      Nyt Extyökkäriä avustava talousteoreetikko selittämään ajatuksiaan ja erityisesti käyttämiensä sanojen merkityksiä. Kai nyt persu on sanojensa mittainen mies. Vai ovatko persut vain suunsoittajia ja myös samalla runoilevia Yrittäjä- ja Sijoittajaneroja?
      KAPO NATA PCIS
      LISÄÄ KOMMENTTI
      SISSIMESTARIT105
      4.9.2016 23:46
      Miksi Te Toveri S.partakus väitätte vain ja ainoastaan, joten TE siis etsitte vain vastauksia kysymyksiin Mitä ja Miten, joten nyt on pakko kysyä sitä, että mihin Te olette unohtaneet vastauksen etsimisen MIKSI-kysymykseen?

      Niin ja nyt kysyn vielä sitä asiaa, että miten ihmeessä Materialistinen Filosofia LD sopii yhteen MarxilaisLeniniläinen Yhteiskuntatiede ja Filosofia rs:n kanssa, koska Te Marxismi-Leninismi rs:n kannattajat tuette myös SUHTEELLISUUSTEORIA ja ALKUPAUKKUOPPI rs:ää ja samalla myös FE:n inhoamaa Professori Zöllnerin Neliulotteinen Geometria rs:ää.

      Te varmaankin olette selvillä ainakin FE:n kirjan LUONNON DIALEKTIIKKA rs:n pohjalta siitä asiasta, että Luonnon Dialektiikka eli LD:n lausepuun peruslause on muotoa A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Laatuavaruus, Euklidinen Geometria, Kolmiulotteinen Analyyttinen Taso- ja Avaruusgeometria sekä XYZ-avaruus siis VIIVA, PINTA-ALA ja TILAVUUS. Niin ja nyt AINE-MATERIA(MASSA) on vain ja ainoastaan Luonnontieteellinen suure, joten Talous- ja Yhteiskuntaelämän tarkastelu pohjautuu Materialistinen Historiakäsitys LD rs:ään.

      Nyt LD:n kategoriat eli laatumuuttujat ovat seuraavat: Yksityinen, Erikoinen ja Yleinen, Kausaliteetti, Stokastisuus- ja Kuvauspostulaatti.
      Niin ja nyt LD:n liikelaki on muotoa Määrälliset ja Laadulliset Muutokset, Vastakohtien Ykseyden ja Taistelun Laki eli KITKALAKI, Kieltämisen Kieltäminen eli SOPIMUSLAKI.

      Pääomakirjan Arvolakimalli ja Materialistinen Historiakäsitys LD Talouselämäkuvioissa on seuraavan kaltainen kehitelmä pähkinän kuoressa.
      Makroteoria: rahapääoma R-R, Tavarapääoma T-T, Pankkipääoma R-R-R', Kauppapääoma R-T-R' ja Tuotantopääoma R-T...P...T'-R'.

      Mikroteoria1: Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma sekä Lisäarvo. Pysyvä Pääoma on yhtä kuin Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Raaka- ja Apuaineet. Vaihteleva Pääoma on yhtä kuin Työvoimakustannukset. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma.

      Mikroteoria2: Kiinteä ja Liikkuva Pääoma sekä Lisäarvo, Kiinteä pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Liikkuva Pääoma on Työvoimakustannukset sekä Raaka- ja Apuaineet. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Kiinteä ja Liikkuva Pääoma.

      Kasaantuminen on Yrityskohtainen asia Elinkeinoelämän kuvioissa ja Keskittyminen on Yhteiskuntapohjainen asia siis tarkoittaa sitä, kun MAASEUTU tyhjenee ja kaupungit kasvavat, joten kehittyy suurkaupunkeja.

      KÄYTTÖARVO on se HYÖTY, jonka kuluttaja uskoo saavansa ostamastaan Tavarasta tai Palvelusta ja että VAIHTOARVO on sekä Rahayksikkö- että Työtuntimääräinen. Niin ja nyt rahasta käytetään myös nimeä YLEINEN TAVARA, joten perinteellisten rahayksikköjen tilalla voi vaihdon väline ja Arvon mitta rs:nä olla myös erilaiset tavarat, malmiot ja vastaavat.
      PCIS NATA KAPO PCIS PS IMF HS ARA
      IlmiannaJaa
      LISÄÄ KOMMENTTI
      Vastaa alkuperäiseen viestiin

      Mistä ryhtiä talouteen? Komuilta tuskin löytyy!
      Kun nyt taas kävi niin hienosti, että suomalainen sai talouden Nobelin niin kirjoitin sitä koskevan aloituksen. Ei näköjään sopinut komuoisten pintaan koska vastaukset eivät lainkaan koskeneet asiaa vaan pyrkivät ainoastaan solvaamaan aloittajan persoonaa. Mikä mahtaa tehdä minusta niin suuren valtaherran jotta he kuvittelevat minulla olevan valtaa vaikuttaa noihin asioihin? Tietysti luottamus herättää positiivisia tunteita! Olen vähän ylpeä saavutuksestani!

      Seuraavassa otteita noista komuloisnäkemyksistä Nobel palkitusta ja hänen ajatuksistaan:

      ”Extyöloisen narsismi on taas tehnyt hänelle tepposet.
      Tuskinpa Holmström sai Nobeliaan luokittelemalla työläisiä loisiksi, tolloiksi, paskasakiksi ja ihmiskuonaksi. Kuten extyöloinen tekee.

      Taitaa olla extyöloisen sivupersoona taas asialla ... no sairautensa kullakin ... hehe

      Jos duunareiden haukkumisesta ja syyllistämisestä saisi Nobelin, niin silloin extyöloinen olisi varmasti varteenotettava ehdokas.

      Extyöloinen taitaa olla myös patologinen valehtelija.
      Lois, paskasakki ja tollo määritelmiä työntekijöistä ja työttömistä on joka kirjoituksessasi.

      Patologisen valehtelijan ja narsistisen porvariloisen ei kannattaisi ainakaan julkisesti kehuskella itseään Nobelin tasoiseksi tietäjäksi. Varsinkin kun se osaaminen näkyy vain muiden halveksunnan osa-alueella.

      Kuten taas havaitaan, patologisen valehtelijan ja narsistisen pellen kanssa on aivan turhaa edes yrittää keskustella.

      Narsistinen pääsi on vaan niin täynnä omakehua, ja väittäisin jopa että kusta, ettet pysty niitä edes itse enää erottamaan. Valitettavasti.

    • repe_sotka

      "Sinun työväenluokkasi ei saa mitään aikaan ilman niitä joita te nimitätte riistäjiksi ..."

      Tässäpä Marxin aatteiden voima piilee. Asia on nimittäin niin että kapitalisteja ei voi olla olemassakaan ilman työläisväestöä ja vieläkin enemmän. Työväenluokan jäsenet kehittävät tutkimusta, rakentavat tuotantolaitokset, tuottavat tuotteet ja jakavat ne väestölle ja rahoiittavat koko projektin. Kapitalistit, mikäli jotain tekevät, heiluttelevat pörssissä keinottelunappia ja hakevat valtiolta tappiot. Pienyrittäjät räpiköivät työläisen ja kapitalistin välissä olleen enemmän työväenluokan jäseniä kuin omistavaa luokkaa.

      Maailmassa ei tuoteta mitään ilman työväenluokkaa. Koulutus, tutkimus, sosiaalinen sektori olisi kuollut lehti mikäli siellä hääräisi vain muutama kapitalisti. Työväenluokan jäsenet vastaavat pääosin kulttuuriannista.
      Työväenluokka vastaa täydellisesti nykyaikaisesta tuotannosta kuten Marx ennustikin. Kunnan ja valtion toiminnot tuotetaan palkkatyöläisten voimin. Mikäli siellä toimii jokunen kapitalisti, niiltä vaaditaan työn ammattitaitoa. Omistuksella yhteiskunnallista sektoria ei pyöritetä.
      Työväenluokka vastaa niin hyvästä kuin pahastakin. Toisin sanoen sallii kapitalistien pahanteot mm sodat kunnes laitttaa sillekin stopin.

      • Kun nyt nähtävästi vastaat kommenttiini niin minä en tuonut keskusteluun kapitalisteja, keitä he ovat ja missä mielessä ne sinulla esiin tunkevat?

        Yrittäjä tai sijoittaja ei ole kapitalisti kuin varsin harvoin vaan työläinen jolla on kertynyt varallisuutta tai ideoita. Yrityksen perustaminen ei välttämättä vaadi valtavia pääomia, olen ollut mukana yrityksessä johon -70 luvulla sijoitettiin 3000 mk ja se yritys toimii edelleen joskin itse olen myynyt osuuteni kun jäin eläkkeelle ja paljon suuremmalla summalla mitä siihen rahaa sijoitin.

        On hyvä, että joku on kiinnostunut pörssissä kaupan käynnistä sillä se saa yrityksiin sijoittamisen houkuttelevammaksi kuin mitä se ilman olisi. Ei voi olla vaatimuksena jotta aina pitää olla työssä yhtiössä johon sijoittaa. Itse en ole tuohon pörssiin ole lähtenyt sekaantumaan koska se vaatii liikaa vaivaa jos aikoo saada tulosta aikaan.

        Jos sinun pienyrittäjäsi on nk. mikroyrittäjä 1 – 10 työntekijällä niin homma on ihan hyvä perusta yritykselle. Omassani on pääosan aikaa ollut 10 - 1 tai 2 työntekijää ja alihankkijoilla lisää. Homma toimi eikä siinä missään välissä oltu vaan toimittiin aivan normaalisti, samoin kuin mikä tahansa yritys iso tai pieni. Älä anna repe_sorsa mielikuvituksen pettää sinua.

        Ilman yrityksiä ja niiden rahoitusta meillä ei olisi oikeastaan mitään, ne rahoittavat työvoiman toiminnan, ne rahoittavat ideat tuotteista ja palveluista joita työvoima suorittaa. Myös koulutus, tutkimus ja sosiaalisektori on yritysten toiminnan rahoittamaa, osin tosin siinä on työntekijäkin välikätenä mutta ilman työnantajaansa hän ei siihen pystyisi.

        Kunnat ja valtiokin pyörivät yritysten aikaansaaman rahavirran voimin sinne uppoaa niin yritysten omat verot, alvit ja työntekijöille maksettujen palkkojen verot ynnä erilaisia tuotteiden kauppaan liittyviä veroja kuten esim. autovero ja alkoholivero.

        Sinun työväenluokkasi ja palkkatyöläisesi ei ilman yrityksiä ja yrittäjiä saisi aikaan mitään isompaa, se vaatii aina suurempaa kuvaa tuotantotoiminnasta ja sitä ei tunnu olevan siellä vasemmalla paljoakaan.


      • vaktaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kun nyt nähtävästi vastaat kommenttiini niin minä en tuonut keskusteluun kapitalisteja, keitä he ovat ja missä mielessä ne sinulla esiin tunkevat?

        Yrittäjä tai sijoittaja ei ole kapitalisti kuin varsin harvoin vaan työläinen jolla on kertynyt varallisuutta tai ideoita. Yrityksen perustaminen ei välttämättä vaadi valtavia pääomia, olen ollut mukana yrityksessä johon -70 luvulla sijoitettiin 3000 mk ja se yritys toimii edelleen joskin itse olen myynyt osuuteni kun jäin eläkkeelle ja paljon suuremmalla summalla mitä siihen rahaa sijoitin.

        On hyvä, että joku on kiinnostunut pörssissä kaupan käynnistä sillä se saa yrityksiin sijoittamisen houkuttelevammaksi kuin mitä se ilman olisi. Ei voi olla vaatimuksena jotta aina pitää olla työssä yhtiössä johon sijoittaa. Itse en ole tuohon pörssiin ole lähtenyt sekaantumaan koska se vaatii liikaa vaivaa jos aikoo saada tulosta aikaan.

        Jos sinun pienyrittäjäsi on nk. mikroyrittäjä 1 – 10 työntekijällä niin homma on ihan hyvä perusta yritykselle. Omassani on pääosan aikaa ollut 10 - 1 tai 2 työntekijää ja alihankkijoilla lisää. Homma toimi eikä siinä missään välissä oltu vaan toimittiin aivan normaalisti, samoin kuin mikä tahansa yritys iso tai pieni. Älä anna repe_sorsa mielikuvituksen pettää sinua.

        Ilman yrityksiä ja niiden rahoitusta meillä ei olisi oikeastaan mitään, ne rahoittavat työvoiman toiminnan, ne rahoittavat ideat tuotteista ja palveluista joita työvoima suorittaa. Myös koulutus, tutkimus ja sosiaalisektori on yritysten toiminnan rahoittamaa, osin tosin siinä on työntekijäkin välikätenä mutta ilman työnantajaansa hän ei siihen pystyisi.

        Kunnat ja valtiokin pyörivät yritysten aikaansaaman rahavirran voimin sinne uppoaa niin yritysten omat verot, alvit ja työntekijöille maksettujen palkkojen verot ynnä erilaisia tuotteiden kauppaan liittyviä veroja kuten esim. autovero ja alkoholivero.

        Sinun työväenluokkasi ja palkkatyöläisesi ei ilman yrityksiä ja yrittäjiä saisi aikaan mitään isompaa, se vaatii aina suurempaa kuvaa tuotantotoiminnasta ja sitä ei tunnu olevan siellä vasemmalla paljoakaan.

        Kapitalismi on nyt vain tullut tiensä päähän.

        Jos tappiot sosialisoidaan ja voitot pysyvät yksityisinä, on systeemissä silloin pahasti vikaa. Senhän sanoo jo pelkkä talonpoikaisjärkikin.

        Tällainen nykyinen kapitalismi, josta saamme nyt ihan päivittäin eri medioista lukea, ei todellakaan ole mikään hyvä systeemi yhteiskunnan talouden turvaamiseksi. Uskon, että se onkin täysin jo tiensä päässä.

        Mitä sitten seuraavaksi? Sen aika näyttää. Totuus kumminkin nyt on, että ahneuden on annettu nyt vain toimia ilman minkäänlaisia rajoja. Ahneushan on kuin pieni lapsi, jolle on aina asetettava jonkinlaiset rajat. Alkoiko tämä kaikki muuten aikoinaan Ronald Reaganista?


      • vaktaa kirjoitti:

        Kapitalismi on nyt vain tullut tiensä päähän.

        Jos tappiot sosialisoidaan ja voitot pysyvät yksityisinä, on systeemissä silloin pahasti vikaa. Senhän sanoo jo pelkkä talonpoikaisjärkikin.

        Tällainen nykyinen kapitalismi, josta saamme nyt ihan päivittäin eri medioista lukea, ei todellakaan ole mikään hyvä systeemi yhteiskunnan talouden turvaamiseksi. Uskon, että se onkin täysin jo tiensä päässä.

        Mitä sitten seuraavaksi? Sen aika näyttää. Totuus kumminkin nyt on, että ahneuden on annettu nyt vain toimia ilman minkäänlaisia rajoja. Ahneushan on kuin pieni lapsi, jolle on aina asetettava jonkinlaiset rajat. Alkoiko tämä kaikki muuten aikoinaan Ronald Reaganista?

        Voisitko esittää jotain konkreettista noista tappioiden sosialisoinneista. Älä siihen sitten lisää tilanteita joissa on tukea annettu pääomana jolloin siitä on asian korjaannuttua mahdollisuus päästä eroon myymällä osuus markkinoilla.

        Paremminhan kapitalismi on pärjännyt kuin kommunismi tai sosialismi yleensä. Kapitalismihan on joustava ja muuttuva tapa hoitaa taloutta ja se on tänään ainoa jolla on mahdollisuuksia.

        Yhteiskunta taas on meidän rahoitettava jotta se kykenee hoitamaan ne asiat jotka me sille olemme päättäneet antaa. Talouselämä on se instanssi joka rahoittaa yhteiskunnan toiminnan.

        Seuraavaksi on toistaiseksi kapitalismia joskin se aina muuntuu moneen suuntaan pystyäkseen toimimaan kulloisessakin tilanteessa. Tämä taisi alkaa Aabrahamista vai oliko Aatamista?


      • KIVITARHAMESTARIT0049
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kun nyt nähtävästi vastaat kommenttiini niin minä en tuonut keskusteluun kapitalisteja, keitä he ovat ja missä mielessä ne sinulla esiin tunkevat?

        Yrittäjä tai sijoittaja ei ole kapitalisti kuin varsin harvoin vaan työläinen jolla on kertynyt varallisuutta tai ideoita. Yrityksen perustaminen ei välttämättä vaadi valtavia pääomia, olen ollut mukana yrityksessä johon -70 luvulla sijoitettiin 3000 mk ja se yritys toimii edelleen joskin itse olen myynyt osuuteni kun jäin eläkkeelle ja paljon suuremmalla summalla mitä siihen rahaa sijoitin.

        On hyvä, että joku on kiinnostunut pörssissä kaupan käynnistä sillä se saa yrityksiin sijoittamisen houkuttelevammaksi kuin mitä se ilman olisi. Ei voi olla vaatimuksena jotta aina pitää olla työssä yhtiössä johon sijoittaa. Itse en ole tuohon pörssiin ole lähtenyt sekaantumaan koska se vaatii liikaa vaivaa jos aikoo saada tulosta aikaan.

        Jos sinun pienyrittäjäsi on nk. mikroyrittäjä 1 – 10 työntekijällä niin homma on ihan hyvä perusta yritykselle. Omassani on pääosan aikaa ollut 10 - 1 tai 2 työntekijää ja alihankkijoilla lisää. Homma toimi eikä siinä missään välissä oltu vaan toimittiin aivan normaalisti, samoin kuin mikä tahansa yritys iso tai pieni. Älä anna repe_sorsa mielikuvituksen pettää sinua.

        Ilman yrityksiä ja niiden rahoitusta meillä ei olisi oikeastaan mitään, ne rahoittavat työvoiman toiminnan, ne rahoittavat ideat tuotteista ja palveluista joita työvoima suorittaa. Myös koulutus, tutkimus ja sosiaalisektori on yritysten toiminnan rahoittamaa, osin tosin siinä on työntekijäkin välikätenä mutta ilman työnantajaansa hän ei siihen pystyisi.

        Kunnat ja valtiokin pyörivät yritysten aikaansaaman rahavirran voimin sinne uppoaa niin yritysten omat verot, alvit ja työntekijöille maksettujen palkkojen verot ynnä erilaisia tuotteiden kauppaan liittyviä veroja kuten esim. autovero ja alkoholivero.

        Sinun työväenluokkasi ja palkkatyöläisesi ei ilman yrityksiä ja yrittäjiä saisi aikaan mitään isompaa, se vaatii aina suurempaa kuvaa tuotantotoiminnasta ja sitä ei tunnu olevan siellä vasemmalla paljoakaan.

        TIETOVERKKOMESTARIT

        Minkälainen oli HÄN siis Teidän kuuluisa Johtajanne Vihtori Kosola ja IKL AKS rs? Mitä me voimme sanoa myös Johtaja Kustaavo rs:stä siis Extyökkäriloisijan Arvoisasta Porvarinero Ostarimiesmanaaja rs:stä, niin mitä todella? Niin ja Mitä mieltä tai mielipökälettä me voisimme olla sellaisesta Henkilöstä ja Puoluenerosta kuin Espoon TIMPPA, niin mitä todella Arvoisat Toispuoltjokke Paturiloiset? Onko todella olemassa sellaiset henkilöt kuin Punikkiloiset, Työkkäriloiset tai Puoluenerot niin ja vielä sellaiset kaikkien erikoisalojen työnsankaritaistelijat kuten Extyökkäri ja Hänen Kaverinsa?
        NATA KAPO MORA INRA PCIS


      • KIVITARHAMESTARIT0049 kirjoitti:

        TIETOVERKKOMESTARIT

        Minkälainen oli HÄN siis Teidän kuuluisa Johtajanne Vihtori Kosola ja IKL AKS rs? Mitä me voimme sanoa myös Johtaja Kustaavo rs:stä siis Extyökkäriloisijan Arvoisasta Porvarinero Ostarimiesmanaaja rs:stä, niin mitä todella? Niin ja Mitä mieltä tai mielipökälettä me voisimme olla sellaisesta Henkilöstä ja Puoluenerosta kuin Espoon TIMPPA, niin mitä todella Arvoisat Toispuoltjokke Paturiloiset? Onko todella olemassa sellaiset henkilöt kuin Punikkiloiset, Työkkäriloiset tai Puoluenerot niin ja vielä sellaiset kaikkien erikoisalojen työnsankaritaistelijat kuten Extyökkäri ja Hänen Kaverinsa?
        NATA KAPO MORA INRA PCIS

        Näitä juttujasi katsoessa koin taas de javue ilmiön, mahdatko toistaa itseäsi?


      • vaktaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Voisitko esittää jotain konkreettista noista tappioiden sosialisoinneista. Älä siihen sitten lisää tilanteita joissa on tukea annettu pääomana jolloin siitä on asian korjaannuttua mahdollisuus päästä eroon myymällä osuus markkinoilla.

        Paremminhan kapitalismi on pärjännyt kuin kommunismi tai sosialismi yleensä. Kapitalismihan on joustava ja muuttuva tapa hoitaa taloutta ja se on tänään ainoa jolla on mahdollisuuksia.

        Yhteiskunta taas on meidän rahoitettava jotta se kykenee hoitamaan ne asiat jotka me sille olemme päättäneet antaa. Talouselämä on se instanssi joka rahoittaa yhteiskunnan toiminnan.

        Seuraavaksi on toistaiseksi kapitalismia joskin se aina muuntuu moneen suuntaan pystyäkseen toimimaan kulloisessakin tilanteessa. Tämä taisi alkaa Aabrahamista vai oliko Aatamista?

        Länsimainen kapitalismi on nyt todellakin pahassa kriisissä. Se romahtaisi, ellei sitä aina pelastettaisi veronmaksajien rahoitukseen perustuvalla sosialismilla. Suomessahan aikoinaan nostettiin kuiville yksityisomistuksessa olevia pankkeja noin 20 vuotta sitten. Veronmaksajien rahoja siinä meni useita miljardeja. Kriisin hinta oli kaikkiaan 11 % Suomen kansantuotteesta. Amerikkalaisten talouskriisissä meneteltiin täysin samalla tavalla, kapitalismin emämaassa veronmaksajat huudettiin apuun maksamaan tappiot. Nyt sosialismia tarvitaan myös Euroopassa.

        Aina hädän tullen, kun markkinatalous joutuu pulaan, apuun tarvitaan valtioita ja yhteiskuntaa, jotka kapitalistimaissakin edustavat aina sitä sosialistista järjestelmää. Ilman kansalaisilta kerättyjä verovaroja olisivat tällä hetkellä kusessa sekä isot pankit että muutkin markkinatalouden horjuvat tukipylväät.

        Kun Euroopan maat, Suomi niiden mukana, tukevat nyt muita maita, tarkoittaa tämä käytännössä sitä, että kriisivaltiot pääsevät maksamaan sijoittajille takaisin huippukorkoisia lainojaan. Sijoittajat tekevät näin merkittäviä voittoja suomalaistenkin veronmaksajien rahoilla. Tämäkö se on sitä rehellistä ja vastuullista markkinataloutta?

        Kaiken järjen mukaanhan sijoittajillakin pitäisi olla aina se oma vastuunsa tekemisistään. Mutta kun ei ole. Markkinataloudessa pankit, vakuutuslaitokset ja muut sijoittajat käärivät aina vain ne tuotot ja voitot, ja eri maiden veronmaksajat huolehtivat sitten vain niistä tappioista ja muista ilkeistä roskista.


      • vaktaa kirjoitti:

        Länsimainen kapitalismi on nyt todellakin pahassa kriisissä. Se romahtaisi, ellei sitä aina pelastettaisi veronmaksajien rahoitukseen perustuvalla sosialismilla. Suomessahan aikoinaan nostettiin kuiville yksityisomistuksessa olevia pankkeja noin 20 vuotta sitten. Veronmaksajien rahoja siinä meni useita miljardeja. Kriisin hinta oli kaikkiaan 11 % Suomen kansantuotteesta. Amerikkalaisten talouskriisissä meneteltiin täysin samalla tavalla, kapitalismin emämaassa veronmaksajat huudettiin apuun maksamaan tappiot. Nyt sosialismia tarvitaan myös Euroopassa.

        Aina hädän tullen, kun markkinatalous joutuu pulaan, apuun tarvitaan valtioita ja yhteiskuntaa, jotka kapitalistimaissakin edustavat aina sitä sosialistista järjestelmää. Ilman kansalaisilta kerättyjä verovaroja olisivat tällä hetkellä kusessa sekä isot pankit että muutkin markkinatalouden horjuvat tukipylväät.

        Kun Euroopan maat, Suomi niiden mukana, tukevat nyt muita maita, tarkoittaa tämä käytännössä sitä, että kriisivaltiot pääsevät maksamaan sijoittajille takaisin huippukorkoisia lainojaan. Sijoittajat tekevät näin merkittäviä voittoja suomalaistenkin veronmaksajien rahoilla. Tämäkö se on sitä rehellistä ja vastuullista markkinataloutta?

        Kaiken järjen mukaanhan sijoittajillakin pitäisi olla aina se oma vastuunsa tekemisistään. Mutta kun ei ole. Markkinataloudessa pankit, vakuutuslaitokset ja muut sijoittajat käärivät aina vain ne tuotot ja voitot, ja eri maiden veronmaksajat huolehtivat sitten vain niistä tappioista ja muista ilkeistä roskista.

        Et siis yhtäkään yritystä pystynyt esittämään, pankit ovat varsin eri asia kuin yritykset.

        Pankit taas vain antaessaan ylisuurilla riskeillä aikoinaan luottoja eivät nähneet kommunismin ja sen myötä Neuvostoliiton ongelmatilannetta ja ratkesivat liian avokätisiksi sillä jokainen meistä, sinäkin tai esi-isäsi joka silloin oli remmissä, halusi elintasoaan hilattavan korkeuksiin. Se sai pankit luopumaan varovaisuudesta ja siinä sitten oltiin.

        Silloin oltiin todella pulassa sillä pankkien totaali kaatuminen olisi vaurioittanut elämäämme todella rajusti joten oltiin viisaampia kuin mihin Moskovan jullit pystyivät -91 kun päästivät koko suuren ja mahtavan rahoitusvaikeuksien vuoksi kaatumaan.

        Lyhyellä katsauksella katsoin jotta pankkeja pääomitettiin valtion rahalla noin 10 miljardin edestä ja muut kuin SKOP ja säästöpankit yleensä maksoivat tuon pääomituksen takaisin korkoineen 10 vuoden sisällä. SKOP roippeineen taas pantiin Arsenaaliin joka sitten pyrki niistä ikävyyksistä saamaan parhaan mahdollisen hinnan. Miten onnistuttiin on minulle arvoitus koska silloin oli muutakin miettimistä.

        Nuo pankit kuitenkin vain lankesivat houkutukseen tyydyttää meidän toiveitamme opintojen, asuntolainojen sekä yritysten joissa työskentelimme suhteen. Kukaanhan meistä ei valittanut mahdollisista ansiottomista palkankorotuksistakaan jotka olivat seurausta yli löysästä rahapolitiikasta.

        Kun ongelmia syntyy niin aina on paras tapa hoitaa asia siten, että vahinko joka yhteiskunnalle syntyy on minimissään. Porvarillinen Suomi on selvinnyt varsin hyvin joskin taas ajautunut osin samoista syistä ongelmiin. Olemme liikaa antaneet valtaa vanhoille kommunistisille ideoille AY liikkeen parissa ja nyt pitää oppia välttelemään niitä sekä uudistamaan nuo liikkeet tähän päivään sekä poistamaan niistä vanhat kommunistiset toimintatavat jotka eivät sovi tähän päivään globaalissa maailmassa.

        Tuo teidän syyttelynne kapitalismin ongelmista on puppua, samoja rakenteita oli neuvostososialismissa, oli pankkeja ja oli vakuutuslaitoksia mutta silti kaikki meni päin sitä minne päivä ei paista. Kyse on siitä, että porvarillinen kapitalismi pystyy korjaamaan omia virheitään koska ei ole mitään uskonkappaleita joita pitää noudattaa, kommunismissa ja sosialismissahan niitä yleisesti ottaen on.

        Totta kai sijoituksista on tultava tuloksia joita joku virheellisesti voitoksi kutsuvat, voittoja oikeasti on urheilussa mutta taloudessa on vain tuloksia joko positiivisia tai negatiivisia. Kun positiivisia on enemmän se auttaa eteenpäin. Ilman talouden positiivisia tuloksia olomme menisi alaspäin kuten sosialistisissa yhteiskunnissa on käynyt koska ei ole huolehdittu pääomien riittävyydestä, niin kävi suuren ja mahtavan, niin kävi Kiinan kunnes se pyysi suurpääoman apuun luvaten rajattomasti orjatyövoimaa, niin on käynyt Kuuban ja Pohjois-Korean ja kaikkien muidenkin.

        Sosialismista vapautuneet maat kun suuri ja mahtava sortui olivat totaalisessa pääomien pulassa koska Moskova oli kaikki vienyt ja nyt piti alkaa tyhjästä. Lainaamalla saatiin ja ainakin Viro alkoi pärjäämään paremmin kuin entinen komentajansa. Muut baltit seuraavat perässä mutta niillä kaikilla on vaivanaan suuri venäläinen vähemmistö josta pitäisi päästä eroon joko niin jotta lähtevät muualle tai alkavat sen maan asukkaiksi jossa ovat, suosittelen jälkimmäistä sillä ei ole mikään kunnia olla moisen riistäjä Venäjän kanssa mitään sukua.

        Yleensä kriisivaltiot ovat sitä omasta syystään, on kuviteltu lainalla nostetun elintason olevan ansaittua mutta se on suuri erehdys. Vain itse ansaittu on reaalista! Korko joka niiden lainoista peritään on suhteessa siihen riskiin joka lainan antajalla on heidän suhteensa. Maailman sosiaalitoimistoa kun ei taida olla samanlaisena josta sinä käyt elantosi nostamassa ilman vastinetta.

        Kerro nyt vielä niitä yrityksiä, jotta ymmärrän sinun oikeasti ymmärtäneen mitä haluat sanoa!


      • sulle_nauretaan
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et siis yhtäkään yritystä pystynyt esittämään, pankit ovat varsin eri asia kuin yritykset.

        Pankit taas vain antaessaan ylisuurilla riskeillä aikoinaan luottoja eivät nähneet kommunismin ja sen myötä Neuvostoliiton ongelmatilannetta ja ratkesivat liian avokätisiksi sillä jokainen meistä, sinäkin tai esi-isäsi joka silloin oli remmissä, halusi elintasoaan hilattavan korkeuksiin. Se sai pankit luopumaan varovaisuudesta ja siinä sitten oltiin.

        Silloin oltiin todella pulassa sillä pankkien totaali kaatuminen olisi vaurioittanut elämäämme todella rajusti joten oltiin viisaampia kuin mihin Moskovan jullit pystyivät -91 kun päästivät koko suuren ja mahtavan rahoitusvaikeuksien vuoksi kaatumaan.

        Lyhyellä katsauksella katsoin jotta pankkeja pääomitettiin valtion rahalla noin 10 miljardin edestä ja muut kuin SKOP ja säästöpankit yleensä maksoivat tuon pääomituksen takaisin korkoineen 10 vuoden sisällä. SKOP roippeineen taas pantiin Arsenaaliin joka sitten pyrki niistä ikävyyksistä saamaan parhaan mahdollisen hinnan. Miten onnistuttiin on minulle arvoitus koska silloin oli muutakin miettimistä.

        Nuo pankit kuitenkin vain lankesivat houkutukseen tyydyttää meidän toiveitamme opintojen, asuntolainojen sekä yritysten joissa työskentelimme suhteen. Kukaanhan meistä ei valittanut mahdollisista ansiottomista palkankorotuksistakaan jotka olivat seurausta yli löysästä rahapolitiikasta.

        Kun ongelmia syntyy niin aina on paras tapa hoitaa asia siten, että vahinko joka yhteiskunnalle syntyy on minimissään. Porvarillinen Suomi on selvinnyt varsin hyvin joskin taas ajautunut osin samoista syistä ongelmiin. Olemme liikaa antaneet valtaa vanhoille kommunistisille ideoille AY liikkeen parissa ja nyt pitää oppia välttelemään niitä sekä uudistamaan nuo liikkeet tähän päivään sekä poistamaan niistä vanhat kommunistiset toimintatavat jotka eivät sovi tähän päivään globaalissa maailmassa.

        Tuo teidän syyttelynne kapitalismin ongelmista on puppua, samoja rakenteita oli neuvostososialismissa, oli pankkeja ja oli vakuutuslaitoksia mutta silti kaikki meni päin sitä minne päivä ei paista. Kyse on siitä, että porvarillinen kapitalismi pystyy korjaamaan omia virheitään koska ei ole mitään uskonkappaleita joita pitää noudattaa, kommunismissa ja sosialismissahan niitä yleisesti ottaen on.

        Totta kai sijoituksista on tultava tuloksia joita joku virheellisesti voitoksi kutsuvat, voittoja oikeasti on urheilussa mutta taloudessa on vain tuloksia joko positiivisia tai negatiivisia. Kun positiivisia on enemmän se auttaa eteenpäin. Ilman talouden positiivisia tuloksia olomme menisi alaspäin kuten sosialistisissa yhteiskunnissa on käynyt koska ei ole huolehdittu pääomien riittävyydestä, niin kävi suuren ja mahtavan, niin kävi Kiinan kunnes se pyysi suurpääoman apuun luvaten rajattomasti orjatyövoimaa, niin on käynyt Kuuban ja Pohjois-Korean ja kaikkien muidenkin.

        Sosialismista vapautuneet maat kun suuri ja mahtava sortui olivat totaalisessa pääomien pulassa koska Moskova oli kaikki vienyt ja nyt piti alkaa tyhjästä. Lainaamalla saatiin ja ainakin Viro alkoi pärjäämään paremmin kuin entinen komentajansa. Muut baltit seuraavat perässä mutta niillä kaikilla on vaivanaan suuri venäläinen vähemmistö josta pitäisi päästä eroon joko niin jotta lähtevät muualle tai alkavat sen maan asukkaiksi jossa ovat, suosittelen jälkimmäistä sillä ei ole mikään kunnia olla moisen riistäjä Venäjän kanssa mitään sukua.

        Yleensä kriisivaltiot ovat sitä omasta syystään, on kuviteltu lainalla nostetun elintason olevan ansaittua mutta se on suuri erehdys. Vain itse ansaittu on reaalista! Korko joka niiden lainoista peritään on suhteessa siihen riskiin joka lainan antajalla on heidän suhteensa. Maailman sosiaalitoimistoa kun ei taida olla samanlaisena josta sinä käyt elantosi nostamassa ilman vastinetta.

        Kerro nyt vielä niitä yrityksiä, jotta ymmärrän sinun oikeasti ymmärtäneen mitä haluat sanoa!

        "pankit ovat varsin eri asia kuin yritykset."

        Vai ei pankit ole sinun mielestäsi nyt minkäänlaisia yrityksiä. Nythän sinulle nauraa taas ihan kaikki.:-))

        "Kun ongelmia syntyy niin aina on paras tapa hoitaa asia siten, että vahinko joka yhteiskunnalle syntyy on minimissään."

        Mutta todella mukavaa nyt se tosiasia, että sinäkin nyt myönnät ihan täysin tuon kertomani faktan että yritysten voitot pysyy aina vain yksityisinä ja yritysten tappiot aina vain sosialisoidaan veronmaksajien kustannettaviksi.


      • sulle_nauretaan kirjoitti:

        "pankit ovat varsin eri asia kuin yritykset."

        Vai ei pankit ole sinun mielestäsi nyt minkäänlaisia yrityksiä. Nythän sinulle nauraa taas ihan kaikki.:-))

        "Kun ongelmia syntyy niin aina on paras tapa hoitaa asia siten, että vahinko joka yhteiskunnalle syntyy on minimissään."

        Mutta todella mukavaa nyt se tosiasia, että sinäkin nyt myönnät ihan täysin tuon kertomani faktan että yritysten voitot pysyy aina vain yksityisinä ja yritysten tappiot aina vain sosialisoidaan veronmaksajien kustannettaviksi.

        Pankit ovat pankkeja, ne eivät tee sen enempää hetekoita kuin polkupyöriäkään vaikka ehkä lainaavat rahaa niiden tekemiseen.

        Pankkien toimintaa ei suoraan voi verrata todelliseen tuotantotoimintaan vaan ne ovat ihan omaa luokkaansa yrityksinäkin.

        Tuossakin tapauksessa olisi sinunkin syytä miettiä kumpi tuli veronmaksajille edullisemmaksi pitää osa pankeista pystyssä ja hieman yhdistellä niitä vai antaa kaatua ja miljoonan suomalaisen asuntolainat olisivat menneet ulosottoon ja asunnot myyntiin alihintaan, saman verran olisi tullut työttömiä kun yritykset olisivat kaatuneet lainojen langetessa heti maksuun jne.

        Kun kerran pankkien annettiin vapaasti huseerata tai melko vapaasti ainakin niin nyt tehty ratkaisu oli ehdottomasti viisaampi kuin toinen mahdollisuus mikä oli olemassa, antaa mennä selvitystilaan.

        Sinulla ja mietteilläsi ei ole oikeaa reaalista pohjaa vaan pyrit esittämään vanhaa komupravdaa asiasta. Voisit hieman laskea paljonko nuo pankit ovat jälkeenpäin maksaneet veroja tuloksestaan ja missä oltaisiin jos ne olisi laskettu selvitystilaan? Turhaa on edes yrittää väittää jotta siinä tehtiin väärä ratkaisu koska se tehtiin jo paljon aiemmin eikä sinun työväkesi ole siihen lainkaan syytön koska se vaatii jatkuvasti lisää.


      • sulle_nauretaan
        Extyökkäri kirjoitti:

        Pankit ovat pankkeja, ne eivät tee sen enempää hetekoita kuin polkupyöriäkään vaikka ehkä lainaavat rahaa niiden tekemiseen.

        Pankkien toimintaa ei suoraan voi verrata todelliseen tuotantotoimintaan vaan ne ovat ihan omaa luokkaansa yrityksinäkin.

        Tuossakin tapauksessa olisi sinunkin syytä miettiä kumpi tuli veronmaksajille edullisemmaksi pitää osa pankeista pystyssä ja hieman yhdistellä niitä vai antaa kaatua ja miljoonan suomalaisen asuntolainat olisivat menneet ulosottoon ja asunnot myyntiin alihintaan, saman verran olisi tullut työttömiä kun yritykset olisivat kaatuneet lainojen langetessa heti maksuun jne.

        Kun kerran pankkien annettiin vapaasti huseerata tai melko vapaasti ainakin niin nyt tehty ratkaisu oli ehdottomasti viisaampi kuin toinen mahdollisuus mikä oli olemassa, antaa mennä selvitystilaan.

        Sinulla ja mietteilläsi ei ole oikeaa reaalista pohjaa vaan pyrit esittämään vanhaa komupravdaa asiasta. Voisit hieman laskea paljonko nuo pankit ovat jälkeenpäin maksaneet veroja tuloksestaan ja missä oltaisiin jos ne olisi laskettu selvitystilaan? Turhaa on edes yrittää väittää jotta siinä tehtiin väärä ratkaisu koska se tehtiin jo paljon aiemmin eikä sinun työväkesi ole siihen lainkaan syytön koska se vaatii jatkuvasti lisää.

        "Pankit ovat pankkeja, ne eivät tee sen enempää hetekoita kuin polkupyöriäkään vaikka ehkä lainaavat rahaa niiden tekemiseen."

        Olet oikeassa.Pankit eivät todellakaan tee mitään hetekoita tai polkupyriä. Pankit tekevät rahaa itselleen pankkitoiminnalla.

        Ja kyllä suurin osa pankeista on ihan selkeitä osakeyhtiömuotoisia yrityksiä.

        Esimerkkeinä nyt vaikkapa Nordea tao Danske Bank.


      • sulle_nauretaan kirjoitti:

        "Pankit ovat pankkeja, ne eivät tee sen enempää hetekoita kuin polkupyöriäkään vaikka ehkä lainaavat rahaa niiden tekemiseen."

        Olet oikeassa.Pankit eivät todellakaan tee mitään hetekoita tai polkupyriä. Pankit tekevät rahaa itselleen pankkitoiminnalla.

        Ja kyllä suurin osa pankeista on ihan selkeitä osakeyhtiömuotoisia yrityksiä.

        Esimerkkeinä nyt vaikkapa Nordea tao Danske Bank.

        Eivätköhän ne ansaitse sitä rahaa tekemisen sijaan? Rahapaja tekee rahaa ainoana Suomessa.

        Osakeyhtiöhän on ehkä suotavin yhtiömuoto koska siinä voi olla moniakin osakkaita ja se antaa silloin mahdollisuuden vaurastumiseen jos sitä vain haluaa käyttää.

        Pankit ovat silti vain pankkeja eivät tuotannollisia yrityksiä ja niiden funktio on aivan erilainen kuin vaikkapa juuri hetekkatehtaan tai polkupyörävalmistamon.

        Pankkitoiminnan vaikutus ulottuu läpi yhteiskunnan kun taas noiden valmistavien yritysten vain hyvin rajattuun osaan yhteiskuntaa.

        Jos pankin keikahtavat niin suuri joukko sekä yrityksiä että yksityisiä on todella suurissa vaikeuksissa varsinkin tänään kun kansalaiset elävät tulonsa kuukausia jos eivät vuosia tai vuosikymmeniä etukäteen.


      • VERKKOKOULUMESTARIT
        Extyökkäri kirjoitti:

        Näitä juttujasi katsoessa koin taas de javue ilmiön, mahdatko toistaa itseäsi?

        KASVIKOULUMESTARIT
        21.10.2016 18:09
        Extyökkäri kirjoitti:
        Mikä tauti mestariin on iskenyt kun muistelen tuon saman nähneeni jo useammassa paikassa?

        TIETOPALVELUMESTARIT

        Näkevätkö nyt Puolueneron silmät jotain sellaista kuin TOISPUOLJOKKE siis Satavan Kansallisseura ja Kokkarekapojen TOIVO- ja KORVA-remmin rs:n Erikoisen? Miten ovat asiat ja asian haarakuviot Arvoisa Toveri Työeläkeläinen ei siis Extyökkäriloinen? Voihan nyt tarinasiirron joku tai jokin tehdä siten, että TARINA ensin 'maalataan' ja sitten painetaan hiiren oikeaa puolta ja kun tulee kuvioihin sellainen ilmoitus, jossa on monta vaihtoehtoa, niin painetaan hiiren oikean puolen avulla ilmoituksen kohtaa 'kopioida' ja sitten pitää mennä vielä siihen kohtaan, johon haluaa tarinansa siirtää ja siinä kohdassa, johon Työn Sankari haluaa Tarinansa siirtää, painaa kohtaa 'siirrä'. Mitä Te Arvoisat SINIMUSTAT-yhteisön Aseen ja Aisan Kannattajat ehkä haluatte sanoa nyt tästä Eräs Kulkuri ja Katunarri RS:n tarinasta, niin MITÄ todella? Onko todella Punikkiloisen vai todella Porvariloisen ERIKOISTARINA? Miten ovat nyt Näreet ja Katuojan Pökälepatun TOIVO- ja KORVA-remmi rs:n Ihantolapäreet Hyvä Toveri Työn Sankari sekä Extyökkäri- ja Yrittäjänero?


      • sulle_nauretaan
        Extyökkäri kirjoitti:

        Eivätköhän ne ansaitse sitä rahaa tekemisen sijaan? Rahapaja tekee rahaa ainoana Suomessa.

        Osakeyhtiöhän on ehkä suotavin yhtiömuoto koska siinä voi olla moniakin osakkaita ja se antaa silloin mahdollisuuden vaurastumiseen jos sitä vain haluaa käyttää.

        Pankit ovat silti vain pankkeja eivät tuotannollisia yrityksiä ja niiden funktio on aivan erilainen kuin vaikkapa juuri hetekkatehtaan tai polkupyörävalmistamon.

        Pankkitoiminnan vaikutus ulottuu läpi yhteiskunnan kun taas noiden valmistavien yritysten vain hyvin rajattuun osaan yhteiskuntaa.

        Jos pankin keikahtavat niin suuri joukko sekä yrityksiä että yksityisiä on todella suurissa vaikeuksissa varsinkin tänään kun kansalaiset elävät tulonsa kuukausia jos eivät vuosia tai vuosikymmeniä etukäteen.

        "Pankit ovat silti vain pankkeja eivät tuotannollisia yrityksiä"

        Eihän nyt yritysten koskaan tarvitse olla mitään tuotanollisia yhtiöitä.

        Esimerkiksi juuri tuo pankkitoiminta on nyt kyllä paljon kannattavampaa toimintaa omistajilleen kuin jonkun tuotannollisen yhtiön toiminta.

        Mutta todella hyvä asia, että sinä nyt taas kerran myönnät sen kertomani faktan että ne yritysten tappiot sosialisoidaan yhteiskunnan maksettaviksi ja voitot kumminkin pysyvät aina yksityisinä.


      • sulle_nauretaan kirjoitti:

        "Pankit ovat silti vain pankkeja eivät tuotannollisia yrityksiä"

        Eihän nyt yritysten koskaan tarvitse olla mitään tuotanollisia yhtiöitä.

        Esimerkiksi juuri tuo pankkitoiminta on nyt kyllä paljon kannattavampaa toimintaa omistajilleen kuin jonkun tuotannollisen yhtiön toiminta.

        Mutta todella hyvä asia, että sinä nyt taas kerran myönnät sen kertomani faktan että ne yritysten tappiot sosialisoidaan yhteiskunnan maksettaviksi ja voitot kumminkin pysyvät aina yksityisinä.

        Ei näköjään mene perille, mikä sinulla panttaa? Onko kravatti liian piukalla?

        Pankkien kohtalo vaikuttaa varsin suureen määrään kansalaisia ja yrityksiä joten niiden tukeminen voi tilanteesta riippuen olla jopa edullisempaa kuin tukematta jättäminen.

        -90 luvun pankkikriisissäkin ne pankit jotka jäivät pystyyn maksoivat 10 vuoden kuluessa saamansa pääomatuen takaisin. Konkurssiin mennyt Arsenaaliin siirretty säästöpankkirypäs sen sijaan aiheutti meille tappioita. Ei siinä kuitenkaan mitään sosialisoimista tapahtunut.

        Arsenaalin/säästöpankkien tapauksessa tuskin kukaan sai voittoja. Tuo sinut esityksesi on tyypillistä pravdaa jossa on vain komuloisten tyhjää höpinää.


      • sulle_nauretaan
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei näköjään mene perille, mikä sinulla panttaa? Onko kravatti liian piukalla?

        Pankkien kohtalo vaikuttaa varsin suureen määrään kansalaisia ja yrityksiä joten niiden tukeminen voi tilanteesta riippuen olla jopa edullisempaa kuin tukematta jättäminen.

        -90 luvun pankkikriisissäkin ne pankit jotka jäivät pystyyn maksoivat 10 vuoden kuluessa saamansa pääomatuen takaisin. Konkurssiin mennyt Arsenaaliin siirretty säästöpankkirypäs sen sijaan aiheutti meille tappioita. Ei siinä kuitenkaan mitään sosialisoimista tapahtunut.

        Arsenaalin/säästöpankkien tapauksessa tuskin kukaan sai voittoja. Tuo sinut esityksesi on tyypillistä pravdaa jossa on vain komuloisten tyhjää höpinää.

        Pankithan nyt vain siirtävät tappionsa aina yhteiskunnan maksettavaksi valtiovallan päätöksellä. Valtiovalta sitten vain ottaa ne kyseiset varat palkkatyöläisten palkkoja ja sosiaaliturvaa leikkaamaalla. Prosessi toki toimii hetken aikaa kunnes pää tulee vetävän käteen. Kuten nyt on Suomessa käynyt.


      • sulle_nauretaan kirjoitti:

        Pankithan nyt vain siirtävät tappionsa aina yhteiskunnan maksettavaksi valtiovallan päätöksellä. Valtiovalta sitten vain ottaa ne kyseiset varat palkkatyöläisten palkkoja ja sosiaaliturvaa leikkaamaalla. Prosessi toki toimii hetken aikaa kunnes pää tulee vetävän käteen. Kuten nyt on Suomessa käynyt.

        Ei se nyt ihan noin käy muualla kuin umpiluukallossasi.

        Pankit ensinnäkin ovat rahoittamassa mahdollista työpaikkaasi monella tavalla. Ilman niitä olisit lapioinesi ojankaivaja tai tikkainesi kävynkerääjä. Tuskin sinulla omin voimin muuhun olisi mahdollisuuksia.

        Pankkien tappiot normaalitilassa ovat olemattomia jos niitä on lainkaan, ne keskittyvät tilanteisiin jossa on tapahtunut ylikuumenemista ja jossa pankit ovat hieman optimistisesti lainoittaneet meitä ja meidän toilauksiamme sekä niitä työnantajiamme joilla unelmat eivät ole toteutuneet.

        Palkka ei ole mikään itsestään selvä rahoitusominaisuus ja sosiaaliturva vielä vähemmän. Sosiaaliturvaa pitää aina riittää sairaille ja kyvyttömille. Työkykyisen on vain rohkaistuttava ja mentävä töihin, ei kannata sanoa jottei työtä ole koska sitä löytyy kun sen työnsä myy kilpailukykyiseen hintaan.

        Kun maailma globalisoituu niin meidän yli 40'000 USD:n henkilökohtainen BKT:mme tulee sopeutumaan muiden kansojen kuten Venäjän noin 17'000 USD:n ja Gambian 2000 USD:n kanssa. Se on maailman kohtalo, me emme ole sen kummempia kuin muutkaan ja maapallo on perin rajallinen paikka.

        Sinäkin voit ansaita rajattomasti kunhan vain olet valmis työskentelemään 24/7 ja järkesi riittää muuhunkin kuin työehtosopimusten tavaamiseen.


      • sulle_nauretaan
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei se nyt ihan noin käy muualla kuin umpiluukallossasi.

        Pankit ensinnäkin ovat rahoittamassa mahdollista työpaikkaasi monella tavalla. Ilman niitä olisit lapioinesi ojankaivaja tai tikkainesi kävynkerääjä. Tuskin sinulla omin voimin muuhun olisi mahdollisuuksia.

        Pankkien tappiot normaalitilassa ovat olemattomia jos niitä on lainkaan, ne keskittyvät tilanteisiin jossa on tapahtunut ylikuumenemista ja jossa pankit ovat hieman optimistisesti lainoittaneet meitä ja meidän toilauksiamme sekä niitä työnantajiamme joilla unelmat eivät ole toteutuneet.

        Palkka ei ole mikään itsestään selvä rahoitusominaisuus ja sosiaaliturva vielä vähemmän. Sosiaaliturvaa pitää aina riittää sairaille ja kyvyttömille. Työkykyisen on vain rohkaistuttava ja mentävä töihin, ei kannata sanoa jottei työtä ole koska sitä löytyy kun sen työnsä myy kilpailukykyiseen hintaan.

        Kun maailma globalisoituu niin meidän yli 40'000 USD:n henkilökohtainen BKT:mme tulee sopeutumaan muiden kansojen kuten Venäjän noin 17'000 USD:n ja Gambian 2000 USD:n kanssa. Se on maailman kohtalo, me emme ole sen kummempia kuin muutkaan ja maapallo on perin rajallinen paikka.

        Sinäkin voit ansaita rajattomasti kunhan vain olet valmis työskentelemään 24/7 ja järkesi riittää muuhunkin kuin työehtosopimusten tavaamiseen.

        Todella sairasta nyt sinulta, että sinä näytät nyt halveksivan ja aliarvioivan ojankaivajan tai käpyjen keräilijän työtä noin todella suuresti ja paljon.

        Mutta minä ymmärrän kyllä sinua nyt todella hyvin, koska sinä itsehän et nyt ole koskaan tehnyt minkäänlaita reheillistä työtä elätääksesi itsesi. Vaan me muut rehelliset duunarit olemme nyt elättäneet sinut kun maksamme tuloistamme verot Suomeen.

        Mutta asiaan.

        Kapitalismihan on jo ihan perusaatteeltaan täysin laho järjestelmä, ja sen tietävät myös kapitalistit itsekin,
        Kuten paraikaa meneillään olevat jatkuvilla kierroksilla pyörivät pankkitukikerjuut hyvin näyttävät, eikä sen talousjärjestelmän piirissä kyetä vastaamaan tulevaisuuden pikaisia ratkaisuja esimerkiksi vaativiin ympäristö- ja muihin ongelmiin, puhumattakaan toinen toisiaan seuraavista kriiseistä, jotka kuuluvat nyt vain aina kapitalismiin sen kasautumis- ja uudelleenkasautumisvaiheiden aikana.
        Edessä on valtava urakka, jonka tekemiseen tarvitaan koko maailma.
        Tällaista meneillään olevaa taloutta eivät tavallisten työtä tekevien ihmisten elämät kestä. Se on vissin varma asia.


      • sulle_nauretaan kirjoitti:

        Todella sairasta nyt sinulta, että sinä näytät nyt halveksivan ja aliarvioivan ojankaivajan tai käpyjen keräilijän työtä noin todella suuresti ja paljon.

        Mutta minä ymmärrän kyllä sinua nyt todella hyvin, koska sinä itsehän et nyt ole koskaan tehnyt minkäänlaita reheillistä työtä elätääksesi itsesi. Vaan me muut rehelliset duunarit olemme nyt elättäneet sinut kun maksamme tuloistamme verot Suomeen.

        Mutta asiaan.

        Kapitalismihan on jo ihan perusaatteeltaan täysin laho järjestelmä, ja sen tietävät myös kapitalistit itsekin,
        Kuten paraikaa meneillään olevat jatkuvilla kierroksilla pyörivät pankkitukikerjuut hyvin näyttävät, eikä sen talousjärjestelmän piirissä kyetä vastaamaan tulevaisuuden pikaisia ratkaisuja esimerkiksi vaativiin ympäristö- ja muihin ongelmiin, puhumattakaan toinen toisiaan seuraavista kriiseistä, jotka kuuluvat nyt vain aina kapitalismiin sen kasautumis- ja uudelleenkasautumisvaiheiden aikana.
        Edessä on valtava urakka, jonka tekemiseen tarvitaan koko maailma.
        Tällaista meneillään olevaa taloutta eivät tavallisten työtä tekevien ihmisten elämät kestä. Se on vissin varma asia.

        En minä halveksinut noita töitä vaan en osaa kuvitelle sinun pystyvän muuhun jos joku sinua fiksumpi ei järjestä työtä ja työpaikkaa sinulle valmiiksi. Vai onko sinulla oma yritys joka elättää sinut ja perheesi? Jos on niin arvioni oli väärä!

        Mistä sinä minun rehelliset työni voit päätellä, et kykene siihen millään muotoa. Viranomaiset eivät ole puuttuneet työhöni mutta olen niille toimittanut apua. Sinä duunarina et kykene mihinkään jos joku ei sinulle valmiiksi luo työpaikkaa josta näköjään saat enemmän palkkaa kuin ansaitset.

        Voi olla, että kapitalismi on laho mutta ainakaan se ei niin laho ole kuin sosialismi. Missä olet nähnyt sosialismin tuottavan edes köyhän Suomen vertaista hyvinvointia? Tuon vastauksen olet velkaa meille kaikille koska tänään se olisi ainoa vaihtoehto kapitalismille.

        Ei ole järjestelmän vika jos jotkut sen käyttäjät käyttävät sitä väärin kuten nyt noissa joissain pankkitapauksissa. Virheet ovat inhimillisiä ja niitä tehdään joka järjestelmässä, yrityksissä ja meidän jokaisen elämässämmekin niitä on.

        Kapitalismissa jossa on varsin laaja-alaista valvontaa ja yhteistyötä virheet ovat helpommin korjattavissa kuin olleissa sosialismeissa joissa usko ohitti järjen.

        Sosialismien ympäristöhaittoja korjataan vieläkin, siitä kärsivät edelleen baltit ja muut entisen sosialistisen NL:n itsenäistyneet jäsenet. Tuohon joukkoon kuuluu jämäkommunistinen Venäjäkin jonka suurkaupungit kuten Pietari lykkää/lykkäsi jätevetensä suoraan Suomenlahteen. Nythän suomalaiset ovat saaneet osan siitä jaskavirrasta kuriin mutta osa on vieläkin virtaamassa vesiin sellaisenaan. Kommunismi ja sosialismi eivät ole ratkaisu ympäristöongelmiin käytännön tasolla.

        Sosialismin ja kommunismin pakeilla ei voida tehdä suuria ratkaisuja asioissa kuten ympäristö, nuo aatteet kun eivät kasaa pääomia joita noihin projekteihin tarvitaan, hyvänä esimerkkinä on entinen NL joka kuoli rahan eli pääomien puutteeseen.

        Rahanomistajia taas on monenlaisia vapaassa maailmassa ja vaikka osa mieluummin rahoittaa tykkien valmistusta johon sosialistienkin rahat hupenivat aikoinaan, niin osa satsaa järkevämpiin asioihin kuten ympäristön suojeluun ja uusiin energiamuotoihin, jotka nekin osaltaan suojelevat oikein käytettynä ympäristöä.

        Kun meillä on niin kovasti eri lailla pärjääviä maita samalla pallolla niin nyt kun rajoja on kaadeltu runsaasti niin ennen muita isompia asioita on elintasoja tasattava ja se on jo menossa sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa joista työtä siirtyy kehitysmaihin siltä osin kuin se on mahdollista eikä ole syytä jarruttaa tuota kehitystä sillä kaikille on annettava mahdollisuus. Ei se niissä maissakaan hetkessä mitään muuta mutta kestihän se meilläkin yli 100 vuotta eli 3 – 4 sukupolven ajan ainakin. Samaa on odotettavissa noissa kehitysmaissa.

        Meidän on alettava sopeutumaan jotta emme ole hetken päästä todella pulassa, mitä aiemmin alamme tuon sopeutuksen sen vähemmällä pääsemme. Vanhan suojatun talouden aika tulleineen ja devalvaatioineen on ohi eikä tule takaisin.


      • sulle_nauretaan
        Extyökkäri kirjoitti:

        En minä halveksinut noita töitä vaan en osaa kuvitelle sinun pystyvän muuhun jos joku sinua fiksumpi ei järjestä työtä ja työpaikkaa sinulle valmiiksi. Vai onko sinulla oma yritys joka elättää sinut ja perheesi? Jos on niin arvioni oli väärä!

        Mistä sinä minun rehelliset työni voit päätellä, et kykene siihen millään muotoa. Viranomaiset eivät ole puuttuneet työhöni mutta olen niille toimittanut apua. Sinä duunarina et kykene mihinkään jos joku ei sinulle valmiiksi luo työpaikkaa josta näköjään saat enemmän palkkaa kuin ansaitset.

        Voi olla, että kapitalismi on laho mutta ainakaan se ei niin laho ole kuin sosialismi. Missä olet nähnyt sosialismin tuottavan edes köyhän Suomen vertaista hyvinvointia? Tuon vastauksen olet velkaa meille kaikille koska tänään se olisi ainoa vaihtoehto kapitalismille.

        Ei ole järjestelmän vika jos jotkut sen käyttäjät käyttävät sitä väärin kuten nyt noissa joissain pankkitapauksissa. Virheet ovat inhimillisiä ja niitä tehdään joka järjestelmässä, yrityksissä ja meidän jokaisen elämässämmekin niitä on.

        Kapitalismissa jossa on varsin laaja-alaista valvontaa ja yhteistyötä virheet ovat helpommin korjattavissa kuin olleissa sosialismeissa joissa usko ohitti järjen.

        Sosialismien ympäristöhaittoja korjataan vieläkin, siitä kärsivät edelleen baltit ja muut entisen sosialistisen NL:n itsenäistyneet jäsenet. Tuohon joukkoon kuuluu jämäkommunistinen Venäjäkin jonka suurkaupungit kuten Pietari lykkää/lykkäsi jätevetensä suoraan Suomenlahteen. Nythän suomalaiset ovat saaneet osan siitä jaskavirrasta kuriin mutta osa on vieläkin virtaamassa vesiin sellaisenaan. Kommunismi ja sosialismi eivät ole ratkaisu ympäristöongelmiin käytännön tasolla.

        Sosialismin ja kommunismin pakeilla ei voida tehdä suuria ratkaisuja asioissa kuten ympäristö, nuo aatteet kun eivät kasaa pääomia joita noihin projekteihin tarvitaan, hyvänä esimerkkinä on entinen NL joka kuoli rahan eli pääomien puutteeseen.

        Rahanomistajia taas on monenlaisia vapaassa maailmassa ja vaikka osa mieluummin rahoittaa tykkien valmistusta johon sosialistienkin rahat hupenivat aikoinaan, niin osa satsaa järkevämpiin asioihin kuten ympäristön suojeluun ja uusiin energiamuotoihin, jotka nekin osaltaan suojelevat oikein käytettynä ympäristöä.

        Kun meillä on niin kovasti eri lailla pärjääviä maita samalla pallolla niin nyt kun rajoja on kaadeltu runsaasti niin ennen muita isompia asioita on elintasoja tasattava ja se on jo menossa sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa joista työtä siirtyy kehitysmaihin siltä osin kuin se on mahdollista eikä ole syytä jarruttaa tuota kehitystä sillä kaikille on annettava mahdollisuus. Ei se niissä maissakaan hetkessä mitään muuta mutta kestihän se meilläkin yli 100 vuotta eli 3 – 4 sukupolven ajan ainakin. Samaa on odotettavissa noissa kehitysmaissa.

        Meidän on alettava sopeutumaan jotta emme ole hetken päästä todella pulassa, mitä aiemmin alamme tuon sopeutuksen sen vähemmällä pääsemme. Vanhan suojatun talouden aika tulleineen ja devalvaatioineen on ohi eikä tule takaisin.

        Minä olen todellakin nyt yrittäjä, ja jo kolmannessa sukupolvessa minä jatkan isäni ja isoisäni jalanjäljillä yritttäjänä.

        Ja siitä kertomastasi asiastä olen nyt kanssasi täysin samaa mieltä siitä että sinun arviosi ovat aina ihan täysin vääriä. Oli arviosi sitten ihan mikä tahansa.

        On se nyt todella erikoista että kapitalismissa käytetään täysin sosialistisia talousratkaisuja jonkin yhtiön tai yrityksen pelastamiseen kun tämä on tehnyt liian kovat tappiot liian pitkään.

        Eikö nyt itse kapitalismissa ole minkäänlaisia pelastuskeijoja edes olemassa näiden tappiollisten yritysten pelastamiseksi?
        Vaan miksi ne yritysten tekemät tappiot kaadetaan kapitalismissa aina loppujen lopuksi meidän veronmaksajien maksettaviksi?


      • sulle_nauretaan kirjoitti:

        Minä olen todellakin nyt yrittäjä, ja jo kolmannessa sukupolvessa minä jatkan isäni ja isoisäni jalanjäljillä yritttäjänä.

        Ja siitä kertomastasi asiastä olen nyt kanssasi täysin samaa mieltä siitä että sinun arviosi ovat aina ihan täysin vääriä. Oli arviosi sitten ihan mikä tahansa.

        On se nyt todella erikoista että kapitalismissa käytetään täysin sosialistisia talousratkaisuja jonkin yhtiön tai yrityksen pelastamiseen kun tämä on tehnyt liian kovat tappiot liian pitkään.

        Eikö nyt itse kapitalismissa ole minkäänlaisia pelastuskeijoja edes olemassa näiden tappiollisten yritysten pelastamiseksi?
        Vaan miksi ne yritysten tekemät tappiot kaadetaan kapitalismissa aina loppujen lopuksi meidän veronmaksajien maksettaviksi?

        En usko noihin sinun sosialistisiin keinoihisi, kapitalismi tosin ei sisällä saman kaltaista uskon vaatimusta kuin sosialismi kommunismeineen joten sen parissa voidaan vapaasti kokeille eri menetelmiä tilanteiden mukaan.

        Jos yritys on tehnyt paljon tappioita ja on kriisissä niin paras keino on kokeilla osakeantia jos pystyy luomaan uskoa tulevaisuuteen sillä onhan tuo pula voinut iskeä ihan itsestä riippumattomista syistä.

        Muutoin tappiolla toimivaa tuskin kannattaa pelastaa ja olisi hyvä tehdä nuo havainnot ajoissa jolloin ulkopuoliset joutuisivat kärsimään mahdollisimman vähän.

        Tappiot menevät osakkeenomistajien ja osin velkojien piikkiin mutta ovathan hekin veronmaksajia, yleensä ainakin.


      • sulle_nauretaan
        Extyökkäri kirjoitti:

        En usko noihin sinun sosialistisiin keinoihisi, kapitalismi tosin ei sisällä saman kaltaista uskon vaatimusta kuin sosialismi kommunismeineen joten sen parissa voidaan vapaasti kokeille eri menetelmiä tilanteiden mukaan.

        Jos yritys on tehnyt paljon tappioita ja on kriisissä niin paras keino on kokeilla osakeantia jos pystyy luomaan uskoa tulevaisuuteen sillä onhan tuo pula voinut iskeä ihan itsestä riippumattomista syistä.

        Muutoin tappiolla toimivaa tuskin kannattaa pelastaa ja olisi hyvä tehdä nuo havainnot ajoissa jolloin ulkopuoliset joutuisivat kärsimään mahdollisimman vähän.

        Tappiot menevät osakkeenomistajien ja osin velkojien piikkiin mutta ovathan hekin veronmaksajia, yleensä ainakin.

        Yritysten voitot todellakin yksityistetään ja tappiot sosialisoidaan.

        Tuohan on lähestulkoon arkea. Samaa toimintamalliahan aikoinaan käytettiin pitkälti tässä meidän kotimaisessa pankkikriisissä ja nykyään sitä noudatetaan myös Yhdysvalloissa.
        Olisiko esimerkiksi Lehman Brothersin velkojen ja varojen välinen erotus muistaakseni ollut jo noin 130 miljardia dollaria, jos jo Bear Stearns olisi päästetty kiltisti konkurssiin, eikä naitettu 30 miljardin dollarin valtiollisten myötäjäisten kanssa JP Morganille?

        Joka tapauksessa se kumminkin nyt on askel oikeaan suuntaan, että yltiöpäisellä riskinotolla tuotetut tappiot myös realisoituvat. Tästä näkökulmasta onkin aivan päätöntä, että Suomen nykyinen istuva hallitus ei näe mitään ongelmaa siinä, että pankit hinkuvat itselleen oikeutta roplata sopimusehtoja mieleisekseen jos pankin vakavaraisuus sitä muka edellyttää. Se on pankeilta nyt täysin väärä ajattelumalli, että oma vastuuton toiminta voidaan aina maksattaa luottoasiakkailla ja yhteiskunnan verorahoilla.

        Jos esim. pankki luotottaa asiakkaitaan ilmaiseksi, se on aina vain pankin ongelma. Jos asiakkaalle annetaan luottoa ilman riittävää vakuutta yli tämän maksukyvyn ,se on aina vain pankin ongelma. Tai ainakin näin sen pitäisi olla. Jos pankeille annetaan nyt se työväline, jolla taloudellista tilannetta voi aina tarpeen tullen kohentaa, löystyy luotonanto pankeilla vain entisestään.

        Kylmä fakta on, että riskeistä piittaamattoman liiketoiminnan tappiot pitää vain kestää, ei etsiä maksumiehiä muualta. Kyse on kuitenkin perustavanlaatuisista kylmistä taloudellisista faktoista, joiden nojalla arvio riskeistä ja mahdollisista tuotoista pitäisi tehdä. Herääkin kysymys, minkä tasoista koulutusta nykypäivän kauppatieteilijöille oikein tarjotaan. Ainakin omien opiskelujeni aikaan (sivuaineeni oli tuotantotalous) näitä asioita kyllä käytiin läpi todella tarkasti.

        Nykyistä vapaata markkinataloutta pitäisi nyt jossakin määrin ohjata siihen suuntaan, että pitkän aikavälin maltillinen sijoitustoiminta olisi aina parempi vaihtoehto kuin yltiöpäinen riskinotto suurten pikavoittojen toivossa. Itse en näe juuri mitään tarvetta niin kutsutuille johdannaisille, vielä vähemmän lyhyeksi myymiselle. Pörssin on tarkoitus kerätä pääomia yritysten käyttöön; ei toimia nykypäivän 'laukkaratana.'

        Eräs osuva vertaus pörssille onkin vanha kunnon musta pekka -peli. Sillä erotuksella, että pörssissä musta pekka -kortteja on paljon enemmän ja niillä on taipumus jäädä viimeiseksi piensijoittajien käsiin.


      • sulle_nauretaan kirjoitti:

        Yritysten voitot todellakin yksityistetään ja tappiot sosialisoidaan.

        Tuohan on lähestulkoon arkea. Samaa toimintamalliahan aikoinaan käytettiin pitkälti tässä meidän kotimaisessa pankkikriisissä ja nykyään sitä noudatetaan myös Yhdysvalloissa.
        Olisiko esimerkiksi Lehman Brothersin velkojen ja varojen välinen erotus muistaakseni ollut jo noin 130 miljardia dollaria, jos jo Bear Stearns olisi päästetty kiltisti konkurssiin, eikä naitettu 30 miljardin dollarin valtiollisten myötäjäisten kanssa JP Morganille?

        Joka tapauksessa se kumminkin nyt on askel oikeaan suuntaan, että yltiöpäisellä riskinotolla tuotetut tappiot myös realisoituvat. Tästä näkökulmasta onkin aivan päätöntä, että Suomen nykyinen istuva hallitus ei näe mitään ongelmaa siinä, että pankit hinkuvat itselleen oikeutta roplata sopimusehtoja mieleisekseen jos pankin vakavaraisuus sitä muka edellyttää. Se on pankeilta nyt täysin väärä ajattelumalli, että oma vastuuton toiminta voidaan aina maksattaa luottoasiakkailla ja yhteiskunnan verorahoilla.

        Jos esim. pankki luotottaa asiakkaitaan ilmaiseksi, se on aina vain pankin ongelma. Jos asiakkaalle annetaan luottoa ilman riittävää vakuutta yli tämän maksukyvyn ,se on aina vain pankin ongelma. Tai ainakin näin sen pitäisi olla. Jos pankeille annetaan nyt se työväline, jolla taloudellista tilannetta voi aina tarpeen tullen kohentaa, löystyy luotonanto pankeilla vain entisestään.

        Kylmä fakta on, että riskeistä piittaamattoman liiketoiminnan tappiot pitää vain kestää, ei etsiä maksumiehiä muualta. Kyse on kuitenkin perustavanlaatuisista kylmistä taloudellisista faktoista, joiden nojalla arvio riskeistä ja mahdollisista tuotoista pitäisi tehdä. Herääkin kysymys, minkä tasoista koulutusta nykypäivän kauppatieteilijöille oikein tarjotaan. Ainakin omien opiskelujeni aikaan (sivuaineeni oli tuotantotalous) näitä asioita kyllä käytiin läpi todella tarkasti.

        Nykyistä vapaata markkinataloutta pitäisi nyt jossakin määrin ohjata siihen suuntaan, että pitkän aikavälin maltillinen sijoitustoiminta olisi aina parempi vaihtoehto kuin yltiöpäinen riskinotto suurten pikavoittojen toivossa. Itse en näe juuri mitään tarvetta niin kutsutuille johdannaisille, vielä vähemmän lyhyeksi myymiselle. Pörssin on tarkoitus kerätä pääomia yritysten käyttöön; ei toimia nykypäivän 'laukkaratana.'

        Eräs osuva vertaus pörssille onkin vanha kunnon musta pekka -peli. Sillä erotuksella, että pörssissä musta pekka -kortteja on paljon enemmän ja niillä on taipumus jäädä viimeiseksi piensijoittajien käsiin.

        Otetaan oikeita yrityksiä kuten Rautaruukki ja vaikka Kesko ja SOK, kun noita ja niiden kaltaisia vertailet niin silloin nähdään miten yritysten tappiot sosialisoidaan. Voin kuitenkin kertoa jottei edes OTK:n tappiota sosialisoitu vaikka siinä taisi olla SKP:lläkin sormensa pelissä.

        Kuten jo aiemmin kirjoitin niin suuret pankit ovat vähän eri asia koska niiden konkurssi saattaa heiluttaa liian suuria asioita. Niissäkin apu yleensä annetaan pääomasijoituksina jotka asian kuntoon tultua myydään pois jopa voitolla.


      • ihanko_tosi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Otetaan oikeita yrityksiä kuten Rautaruukki ja vaikka Kesko ja SOK, kun noita ja niiden kaltaisia vertailet niin silloin nähdään miten yritysten tappiot sosialisoidaan. Voin kuitenkin kertoa jottei edes OTK:n tappiota sosialisoitu vaikka siinä taisi olla SKP:lläkin sormensa pelissä.

        Kuten jo aiemmin kirjoitin niin suuret pankit ovat vähän eri asia koska niiden konkurssi saattaa heiluttaa liian suuria asioita. Niissäkin apu yleensä annetaan pääomasijoituksina jotka asian kuntoon tultua myydään pois jopa voitolla.

        Eikö esimerkiksi Talvivaara tai vaikkapa Sonera ole nyt sitten sinun mielestäsi minkäänlaisia oikeita yrityksiä?


      • ihanko_tosi kirjoitti:

        Eikö esimerkiksi Talvivaara tai vaikkapa Sonera ole nyt sitten sinun mielestäsi minkäänlaisia oikeita yrityksiä?

        Jos Talvivaarassa ei olisi saasteongelmaa niin se olisi jo nurin ja paikkaa kaunisteltaisiin. Siinäkin mennään pienimmän vahingon tietä. Virhehän oli uskoa aikoinaan niitä jotka sitä alkuun ajoivat toimintaan uusin ideoin.

        Sonera osti Euroopan ilmaa isolla rahalla mutta mikä siinä sosialisoitiin?

        Yleensä hoidan omia asioitani ja vähemmän olen kiinnostunut muiden asioista.


      • kas_vain
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos Talvivaarassa ei olisi saasteongelmaa niin se olisi jo nurin ja paikkaa kaunisteltaisiin. Siinäkin mennään pienimmän vahingon tietä. Virhehän oli uskoa aikoinaan niitä jotka sitä alkuun ajoivat toimintaan uusin ideoin.

        Sonera osti Euroopan ilmaa isolla rahalla mutta mikä siinä sosialisoitiin?

        Yleensä hoidan omia asioitani ja vähemmän olen kiinnostunut muiden asioista.

        Ei nyt Talvivaara ja Sonera nyt ollutkaan sinulle tuntemattomia yrityksiä?

        Hoidahan sinä nyt sitten vain pelkästään ne omat asiasi, äläkä sekaannu sitten enää esim ay-liikkettä koskeviin keskusteluihin. Sillä sinähän olet nyt täysin ulkopuolinen henkilö ay-liikettä koskevissa asioissa kun et ole minkään ay-liikkeen jäsen..


      • kas_vain kirjoitti:

        Ei nyt Talvivaara ja Sonera nyt ollutkaan sinulle tuntemattomia yrityksiä?

        Hoidahan sinä nyt sitten vain pelkästään ne omat asiasi, äläkä sekaannu sitten enää esim ay-liikkettä koskeviin keskusteluihin. Sillä sinähän olet nyt täysin ulkopuolinen henkilö ay-liikettä koskevissa asioissa kun et ole minkään ay-liikkeen jäsen..

        Tuntemattomia? Suhteellinen käsite. Tuntemista on monen tasoista ja veikkaan jottet sinäkään niitä oikeasti tunne vaan olet lukenut jonkun asenteellisen artikkelin ja kuvitellut tietäväsi kaiken. Minä pyrin väistelemään tuota virhettä.

        Noilla on ollut ongelmia ja niitä on selvitelty ja yritetty selvitellä. Siellä on tehty virheitä mutta se on ihmisille olennaista eikä kommunisti ainakaan pysty asiassa ketään moittimaan, te näin kansallisesti olette alkaneet kapinan ja saaneet turpiinne, te olette perustaneet osuustoiminnallisen liikkeen joka meni konkkaan vaikka toinen vastaava on tänäänkin vielä alallaan huippuja, te saitte koko yhden suuren ja mahtavan valtion kaadettua typerillä ideoillanne jne. Miksi et noihin puutu? Ne ovat ainakin kommunismin ja teidän syrjänne varsinkin masinoimia todellisia ongelmia joista 100 vuottakaan ei ole riittänyt asian ymmärtämiseen.


      • mukavaa_luettavaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tuntemattomia? Suhteellinen käsite. Tuntemista on monen tasoista ja veikkaan jottet sinäkään niitä oikeasti tunne vaan olet lukenut jonkun asenteellisen artikkelin ja kuvitellut tietäväsi kaiken. Minä pyrin väistelemään tuota virhettä.

        Noilla on ollut ongelmia ja niitä on selvitelty ja yritetty selvitellä. Siellä on tehty virheitä mutta se on ihmisille olennaista eikä kommunisti ainakaan pysty asiassa ketään moittimaan, te näin kansallisesti olette alkaneet kapinan ja saaneet turpiinne, te olette perustaneet osuustoiminnallisen liikkeen joka meni konkkaan vaikka toinen vastaava on tänäänkin vielä alallaan huippuja, te saitte koko yhden suuren ja mahtavan valtion kaadettua typerillä ideoillanne jne. Miksi et noihin puutu? Ne ovat ainakin kommunismin ja teidän syrjänne varsinkin masinoimia todellisia ongelmia joista 100 vuottakaan ei ole riittänyt asian ymmärtämiseen.

        Vai on nyt tuo Talvivaaran komurointi sinulle nyt noin vaikea ja ilkeä asia että yrität kääntäöä heti keskustelun siitä johonkin muualle.

        Ettet sinä nyt vain itse ottanut taloudellisesti takkiisi tuossa surkuhupaisassa Talvivaara episodissa.


      • mukavaa_luettavaa kirjoitti:

        Vai on nyt tuo Talvivaaran komurointi sinulle nyt noin vaikea ja ilkeä asia että yrität kääntäöä heti keskustelun siitä johonkin muualle.

        Ettet sinä nyt vain itse ottanut taloudellisesti takkiisi tuossa surkuhupaisassa Talvivaara episodissa.

        Talvivaara on toistaiseksi surullinen kokeilu, minä osallistun siihen ainoastaan jos siihen uhrataan verorahoja.

        Talvivaara loppuu osaltani tähän jos ei todella uutta ole näkyvissä!

        Sen sijaan kommunismin "Talvivaaroista" voidaan jatkaa keskustelua! Niillä on maailmassa ollut paljon suurempi merkitys.


      • mukavaa_luettavaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Talvivaara on toistaiseksi surullinen kokeilu, minä osallistun siihen ainoastaan jos siihen uhrataan verorahoja.

        Talvivaara loppuu osaltani tähän jos ei todella uutta ole näkyvissä!

        Sen sijaan kommunismin "Talvivaaroista" voidaan jatkaa keskustelua! Niillä on maailmassa ollut paljon suurempi merkitys.

        Vai on jo pörssiyhtiötkin sinun mielestäsi vain pelkkiä surullisia kokeiluja.

        Kyllä pörssiyhtiöiden tärkein ja ainoa tehtävä on tuottaa omistajilleen mahdollisimman suuret tuotot ja voitot mitään keinoja kaihtamatta.

        Tästä kertomastani faktasta nyt tämä Talvivaara on erittäin loistava säälittävä esimerkki elävästä elämästä.


      • mukavaa_luettavaa kirjoitti:

        Vai on jo pörssiyhtiötkin sinun mielestäsi vain pelkkiä surullisia kokeiluja.

        Kyllä pörssiyhtiöiden tärkein ja ainoa tehtävä on tuottaa omistajilleen mahdollisimman suuret tuotot ja voitot mitään keinoja kaihtamatta.

        Tästä kertomastani faktasta nyt tämä Talvivaara on erittäin loistava säälittävä esimerkki elävästä elämästä.

        Osa on osa ei, jos homma toimii niin hyvä on jos taas ei niin saa siipeensä kuten monesti olemme nähneet.

        Totta kai pyritään saamaan tuottoja sijoittajille sillä ei kukaan ilman tuoton mahdollisuutta sijoita. Niin paitsi lotto ja veikkauskuponkeihin jotka ovat kuin Talvivaaran osakkeita eli luokkaa "Toivossa on hyvä elää" sanoi lapamato!


      • morjens_lapamato
        Extyökkäri kirjoitti:

        Osa on osa ei, jos homma toimii niin hyvä on jos taas ei niin saa siipeensä kuten monesti olemme nähneet.

        Totta kai pyritään saamaan tuottoja sijoittajille sillä ei kukaan ilman tuoton mahdollisuutta sijoita. Niin paitsi lotto ja veikkauskuponkeihin jotka ovat kuin Talvivaaran osakkeita eli luokkaa "Toivossa on hyvä elää" sanoi lapamato!

        Esimerkiksi viime vuonna suomalaiset pörssiyhtiöt paransivat tuloksiaan keskimäärin kahdeksan prosenttia. Syynä tähän oli se yritysten yhteisöveron laskeminen valtiovallan toimesta. Vielä enemmän sitten nousee jaettavien osinkojen määrä. Se kohoaa noin 80 prosenttiin nettotuloksesta. Investointeihin ja työllisyyteen ei sitten rahaa yrityksillä enää riitäkään. Päinvastoin, suuryhtiöiden huipputulokset on saatu aikaan nyt vain työväkeä vähentämällä.


      • morjens_lapamato kirjoitti:

        Esimerkiksi viime vuonna suomalaiset pörssiyhtiöt paransivat tuloksiaan keskimäärin kahdeksan prosenttia. Syynä tähän oli se yritysten yhteisöveron laskeminen valtiovallan toimesta. Vielä enemmän sitten nousee jaettavien osinkojen määrä. Se kohoaa noin 80 prosenttiin nettotuloksesta. Investointeihin ja työllisyyteen ei sitten rahaa yrityksillä enää riitäkään. Päinvastoin, suuryhtiöiden huipputulokset on saatu aikaan nyt vain työväkeä vähentämällä.

        Jos todella jaetaan nettotuloksesta 80% osinkoina niin se tarkoittaa hyvää veropottia yhteiskunnalle. Minä tosin en monenkaan yrityksen usko moista tekevän.

        Miten ja mistä ja monenko yrityksen tilinpäätökset olet tutkinut?

        Ennen kuin investoidaan niin pitää olla mahdollisuus saada tuottoa siihen ja kun kauppa ei käy vanhoilla niin vaaditaan uusia ideoita joten anna sinä niitä! Mitä siis kannattaisi alkaa valmistamaan, jotain mitä ihminen haluaa mutta kukaan ei vielä ole tajunnut alkaa valmistamaan?

        Nyt ideoita esiin!


      • morjens_lapamato
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos todella jaetaan nettotuloksesta 80% osinkoina niin se tarkoittaa hyvää veropottia yhteiskunnalle. Minä tosin en monenkaan yrityksen usko moista tekevän.

        Miten ja mistä ja monenko yrityksen tilinpäätökset olet tutkinut?

        Ennen kuin investoidaan niin pitää olla mahdollisuus saada tuottoa siihen ja kun kauppa ei käy vanhoilla niin vaaditaan uusia ideoita joten anna sinä niitä! Mitä siis kannattaisi alkaa valmistamaan, jotain mitä ihminen haluaa mutta kukaan ei vielä ole tajunnut alkaa valmistamaan?

        Nyt ideoita esiin!

        Nuo kyseiset osingothan menee nyt aina suoraan niihin veroparatiiseihin.

        Ei siitä suomalainen yhteiskunta hyödy yhtään mitään.


      • morjens_lapamato kirjoitti:

        Nuo kyseiset osingothan menee nyt aina suoraan niihin veroparatiiseihin.

        Ei siitä suomalainen yhteiskunta hyödy yhtään mitään.

        Osingot maksetaan osakkeenomistajan tilille, jos hän on veroparatiisikansalainen niin sinne sitten.

        Sinuna hieman selventäisin osinko verotusta koska siinä näyttää sinulla olevan aukko. Tuo veroparatiisi homma tuskin koskee valtaosaa suomalaisista osakkeenomistajista.

        Et kuitenkaan pystynyt kertomaan mistä yrityksistä on kyse ja montaako yrotystä tuo sinun haavekuvasi koskee. Ota nyt selvää jotta minäkin saan selville kenen osakkeita kannattaa ostaa.


      • morjens_lapamato
        Extyökkäri kirjoitti:

        Osingot maksetaan osakkeenomistajan tilille, jos hän on veroparatiisikansalainen niin sinne sitten.

        Sinuna hieman selventäisin osinko verotusta koska siinä näyttää sinulla olevan aukko. Tuo veroparatiisi homma tuskin koskee valtaosaa suomalaisista osakkeenomistajista.

        Et kuitenkaan pystynyt kertomaan mistä yrityksistä on kyse ja montaako yrotystä tuo sinun haavekuvasi koskee. Ota nyt selvää jotta minäkin saan selville kenen osakkeita kannattaa ostaa.

        Suomen valtiolta jää miljardeja euroja saamatta verotuloja noiden veroparatiisien vuoksi.

        Siihen asiaan täytyy heti saada muutos. Niin saadaan Suomen talous jälleen sitten nousuun.


      • morjens_lapamato kirjoitti:

        Suomen valtiolta jää miljardeja euroja saamatta verotuloja noiden veroparatiisien vuoksi.

        Siihen asiaan täytyy heti saada muutos. Niin saadaan Suomen talous jälleen sitten nousuun.

        Jos kerran olet asiasta noin selvillä niin miksi et ilmoita tietojasi noista rahan piilottajista ja summista verottajalle niin perintä lähtee käyntiin?

        Kuitenkin taitaa olla niin, ettet tiedä mutta tuntuu siltä, eikö vaan olekin näin?

        Suomen talous nousee sillä, että sinäkin menet työhön sillä hinnalla jolla valmistetut tuotteet tai palvelut ovat vientikelpoisia markkinahintaan. Sillä se lähtee ja vanhan komuay:n saa unohtaa sillä se vain jarruttaa meidän selviämistämme koska sen johtajat ovat huolissaan suurista tuloistaan.


      • morjens_lapamato
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos kerran olet asiasta noin selvillä niin miksi et ilmoita tietojasi noista rahan piilottajista ja summista verottajalle niin perintä lähtee käyntiin?

        Kuitenkin taitaa olla niin, ettet tiedä mutta tuntuu siltä, eikö vaan olekin näin?

        Suomen talous nousee sillä, että sinäkin menet työhön sillä hinnalla jolla valmistetut tuotteet tai palvelut ovat vientikelpoisia markkinahintaan. Sillä se lähtee ja vanhan komuay:n saa unohtaa sillä se vain jarruttaa meidän selviämistämme koska sen johtajat ovat huolissaan suurista tuloistaan.

        Ei Suomen verottaja nyt pääse mitenkään laillisesti kiinni noihin veroparatiiseihin piilotettuihin varoihin. Juuri sen takiahan jotkut vastuuttomat ihmiset siirtävät noita varojaan juuri noihin veroparatiiseihin kun eivät halua maksaa niistä veroja Suomeen.


      • morjens_lapamato kirjoitti:

        Ei Suomen verottaja nyt pääse mitenkään laillisesti kiinni noihin veroparatiiseihin piilotettuihin varoihin. Juuri sen takiahan jotkut vastuuttomat ihmiset siirtävät noita varojaan juuri noihin veroparatiiseihin kun eivät halua maksaa niistä veroja Suomeen.

        Omapa on mokanne kun olette luoneet järjestelmän joka ruokkii laiskureita johon verot sitten uppoavat. Ei sen ruokkimisessa ole kovinkaan suurta intoa näkyvissä. Olisi siis tehtävä Suomi työystävälliseksi jossa porukan työintoa saataisiin lisättyä.


      • morjens_lapamato
        Extyökkäri kirjoitti:

        Omapa on mokanne kun olette luoneet järjestelmän joka ruokkii laiskureita johon verot sitten uppoavat. Ei sen ruokkimisessa ole kovinkaan suurta intoa näkyvissä. Olisi siis tehtävä Suomi työystävälliseksi jossa porukan työintoa saataisiin lisättyä.

        Kerrohan nyt ihan 'aikuisten oikeasti' kuka se nyt onkaan luonut tämän nykyisen Suomen yhteiskuntajärjestelmän joka nyt vain suosii pelkkiä hyvätuloisia rikkaita? työläisetkö sen on nyt muka luonut?


      • morjens_lapamato kirjoitti:

        Kerrohan nyt ihan 'aikuisten oikeasti' kuka se nyt onkaan luonut tämän nykyisen Suomen yhteiskuntajärjestelmän joka nyt vain suosii pelkkiä hyvätuloisia rikkaita? työläisetkö sen on nyt muka luonut?

        Nykyinen yhteiskuntamme suosii jokaista joka on kiinnostunut tekemään työtä. Se ei saisi muita edes suosia mutta on luotu järjestelmä jossa makoilu on mahdollistettu ja siitä pitää päästä eroon.


      • morjens_lapamato
        Extyökkäri kirjoitti:

        Nykyinen yhteiskuntamme suosii jokaista joka on kiinnostunut tekemään työtä. Se ei saisi muita edes suosia mutta on luotu järjestelmä jossa makoilu on mahdollistettu ja siitä pitää päästä eroon.

        Makoilehan sinä nyt vaan siellä läävässäsi.

        Kyllä sitten me tuloistamme verot Suomeen maksavat duunarit elätämme siinä sivussa myös sinutkin onnettoman lusmuilijan.


      • morjens_lapamato kirjoitti:

        Makoilehan sinä nyt vaan siellä läävässäsi.

        Kyllä sitten me tuloistamme verot Suomeen maksavat duunarit elätämme siinä sivussa myös sinutkin onnettoman lusmuilijan.

        Minä nautin viivästettyä palkkaa joka on osatyösuhteideni maksamasta palkasta. Laske mieluumminkin seuraava laskutoimitus, paljonko jouduin maksamaan sinun tarhastasi ja koulutuksestasi ja miksi se meni kaikki hukkaan kun et tuon sivistyneemmäksi kehittynyt?

        Ei se sinun koulusi ja lastentarhasikaan mitään ilmaista minulle ollut.


      • morjens_lapamato
        Extyökkäri kirjoitti:

        Minä nautin viivästettyä palkkaa joka on osatyösuhteideni maksamasta palkasta. Laske mieluumminkin seuraava laskutoimitus, paljonko jouduin maksamaan sinun tarhastasi ja koulutuksestasi ja miksi se meni kaikki hukkaan kun et tuon sivistyneemmäksi kehittynyt?

        Ei se sinun koulusi ja lastentarhasikaan mitään ilmaista minulle ollut.

        "paljonko jouduin maksamaan sinun tarhastasi ja koulutuksestasi"

        Et yhtään mitään.

        Sillä ethän sinä nyt ole tehnyt päivääkään minkäänlaista rehellistä työtä.

        Sinä olet nyt vain se aivan turha kuluerä ja yhteisjunnan elätti jonka me työtä tekevät nyt vain elätämme.


      • morjens_lapamato kirjoitti:

        "paljonko jouduin maksamaan sinun tarhastasi ja koulutuksestasi"

        Et yhtään mitään.

        Sillä ethän sinä nyt ole tehnyt päivääkään minkäänlaista rehellistä työtä.

        Sinä olet nyt vain se aivan turha kuluerä ja yhteisjunnan elätti jonka me työtä tekevät nyt vain elätämme.

        Todista!

        Lopeta tuo pravdan mussutus!


      • morjens_lapamato
        Extyökkäri kirjoitti:

        Todista!

        Lopeta tuo pravdan mussutus!

        Katohan sinä nyt vain heti peiliin.Siinä sitten sinulle ihan tarpeeksi todistetta.

        Vai uskotko sinä nyt edes itse sitä? Että jokin olisi edes joskus palkannut sinua minkäänlaisiin hommiin?

        Sitä saat mitä tilaat.


      • morjens_lapamato kirjoitti:

        Katohan sinä nyt vain heti peiliin.Siinä sitten sinulle ihan tarpeeksi todistetta.

        Vai uskotko sinä nyt edes itse sitä? Että jokin olisi edes joskus palkannut sinua minkäänlaisiin hommiin?

        Sitä saat mitä tilaat.

        Et tunne minua ensinkään!

        Olin valmistuttuani ensin erityisalan taitaja Suomessa joka oli todella kaivattu niissä hommissa.

        Tuota kesti kymmenisen vuotta kunnes huomasin työkaverini kanssa erään aukon maailmassa ja aloimme täyttämään sitä. Tuota aukkoa paikkasimme noin 40 vuotta oman itse perustetun yrityksen voimin ja nyt siihen on saatu uudet voimat entisten tultua eläkeikään.

        Siis viimeisen 40 vuoden kohdalla olit oikeassa, silloin minä palkkasin porukkaa toteuttamaan suunnittelemiani laitteistoja enkä kysellyt ketään palkkaamaan itseäni.


      • morjens_lapamato
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et tunne minua ensinkään!

        Olin valmistuttuani ensin erityisalan taitaja Suomessa joka oli todella kaivattu niissä hommissa.

        Tuota kesti kymmenisen vuotta kunnes huomasin työkaverini kanssa erään aukon maailmassa ja aloimme täyttämään sitä. Tuota aukkoa paikkasimme noin 40 vuotta oman itse perustetun yrityksen voimin ja nyt siihen on saatu uudet voimat entisten tultua eläkeikään.

        Siis viimeisen 40 vuoden kohdalla olit oikeassa, silloin minä palkkasin porukkaa toteuttamaan suunnittelemiani laitteistoja enkä kysellyt ketään palkkaamaan itseäni.

        Työvoimatoimistossa on nyt työttömänä noita kaltaisiasi erityisalan taitajia satoja tuhansia henkilöitä.

        Ja eihän nyt todellakaan ole nyt yhtään missään edes olemassa mitään minkäänlaista aukon paikkaajan ammattiryhmää.

        Miksi ihmeessä sinä nyt taas kerran aloit valehtelemaan?


      • morjens_lapamato kirjoitti:

        Työvoimatoimistossa on nyt työttömänä noita kaltaisiasi erityisalan taitajia satoja tuhansia henkilöitä.

        Ja eihän nyt todellakaan ole nyt yhtään missään edes olemassa mitään minkäänlaista aukon paikkaajan ammattiryhmää.

        Miksi ihmeessä sinä nyt taas kerran aloit valehtelemaan?

        Kumma juttu kun et suomenkieltä ymmärrä, aukkohan on sama kuin puute tuossa tapauksessa ja puutteen näkeminen ja sen täyttäminen tuotteella jota ei aiemmin ole hoksattu kehittää on yksi niitä parhaita aiheita lähteä yritystä kehittämään. Me teimme sen ja pärjäsimme yli nelisen vuosikymmentä.

        On niitä oikeita aukonkin paikkaajia, kumisaappaan aukon, auton renkaan aukon, polkupyörän renkaan aukon ja minkä tahansa aukon vaikka veneen pohjassa.


    • kartanooll

      Karl-juutalainen pani sisäkön tiineeksi ja tarjosi monoa perään. Kunnon kartanon herrameininkiä .

    • Kapitalismin ongelmallisuus näkyy juuri siinä, että että pankkien ja pörssien avulla kapitalistit pyrkivät tekemään rahalla rahaa ja seurauksena on rahvaan elinetujen leikkaukset. Rahapaja ei synnytä uutta arvoa sen enempää kuin pankitkaan tai pörssi. Rikkaat rikastuvat pääosin palkkatyön kustannuksella kuin että saisivat lisäarvoa tuotannosta. Kapitalismi on siirtymässä loismaisuuden muotoon. Yksi seuraus siitä on sotien tai sodalla uhkaamisen lisääntyminen.
      Käytäntö osoittaa että rikkaat rikastuvat mutta suurten joukkojen elinehdot pysyvät ennallaan tai laskevat kuten USA:ssa. Samalla kehittyy ideologia palkkatyöläisten leimaamisesta loiseläjiksi ja jolla perustellaan sotun leikkauksia pörssitappioiden korvaamiseksi. Porvarillinen moraali saa yhä rujompia muotoja.

    • TIETOKERHOMESTARIT000

      VERKKOPALVELUMESTARIT

      Miten Arvoisat Toverit ja Porvarit nyt kapitalistit voivat pankkien ja pörssien avulla tehdä rahalla rahaa? Niin ja miten ihmeessä esimerkiksi sellainen pankki kuin NORDEA tai DEUTSCHE BANK tai DANSKE BANK voi todella tehdä rahaa yksinään Arvoisat Puoluenerot? Minusta ei yksittäinen liikepankki voi todellakaan tehdä rahalla rahaa muuta kuin siten, että se luotottaa asiakkaitaan korollisesti ja että pankin saama korkotuotto on sitten sitä ns. pankin saamaa tulokertymää, mutta tämä ei ole kuitenkaan sellaista kuin pelkästään rahalla saatua rahaa vaan luototusta. Onhan kuitenkin Pankkisektorin mahdollista saada rahalla rahaa, mutta tähän rahalla rahaa -kuvioon tarvitaan mukaan koko pankkisektori ei siis pelkästään yksittäinen LIIKEPANKKI. Kun nyt Rahalla Rahaa -kuvioissa on mukana koko pankkisektori, niin tällöin puhutaan sellaisesta asiasta kuin PANKKIRAHA, ja että tämä on eri asia kuin PANKKIPÄÄOMA. Nyt kysyisin Porvari- ja Punikkineroilta sitä asiaa, että mitä kaikkea voisi tarkoittaa PANKKIRAHA ja että mitä kaikkea taas tarkoittaa SETELIRAHOITUS.

      • Hallaahon.äänestäjä7

        hyvä tietokerhotmestarit

        vai korko. Oletko ajatellut mennä asumaan islamiin, siellä koron ottaminen on kielletty mutta ei hengen jos on vääräuskoinen tai muteen eri mieltä jostain, ihan mistä tahansa

        kommunistisethan ovat islamin suuria ystäviä

        julkiset teloitukset perjantaisin saudeissa, jos on siellä töissä pääsee katsomaan mutta on varottava ettei pääse päästään, uskonnollinen poliisi

        kuva ei heikkohermoisille
        http://www.dailymail.co.uk/news/article-3261575/Saudi-Arabia-warns-Twitter-Facebook-rumour-mongers-risk-DEATH-PENALTY-ruling-kind.html


    • "Miten Arvoisat Toverit ja Porvarit nyt kapitalistit voivat pankkien ja pörssien avulla tehdä rahalla rahaa? "

      Ne siirtävät tappiot valtion maksettavaksi. Valtio ottaa varat palkkatyöläisten palkkoja ja sosiaaliturvaa leikkaamaalla. Prosessi toimii hetken aikaa kunnes pää tulee vetävän käteen.

      • Taas s.p kirjoittaa pravdaa. Tuo sinun kuvitelmasi s.p on tietysti kommunistin toiveuni, niissä piireissä kun ei edes pankeilla ole rahaa eikä keinoja sen tekemiseen. Kommunismin pääomaviha on vienyt koko aatteen roskiin sillä ilman pääomaa ja siitä huolehtimista yhteiskunta ei oikein voi toimia nykyisellään vaan ollaan vanhassa maatalousyhteiskunnassa kolhoosin siivoojana tai kyntäjänä eikä siinä juurikaan kokeiluissakaan päästy hyvinvointiin.

        Valtion todella pitäisikin toimia olevien varojen puitteissa eikä elää kuten nyt on tehty velaksi. Varsinkin juuri yhteiskunnan palkkalistoilla olevia ja sieltä korvausten saajia pitäisi saada vähennettyä sillä työ on ainoa sosiaalinen tapa hoitaa kansalaisten omaa taloutta. Työtäkin riittää kunhan se hinnoitellaan oikein ja nykytaloudessa valitettavasti kilpailevat maat ovat saaneet aikaan matalapalkka työt ja ne on vain hyväksyttävä.

        Tuon silloin kun haluaa palkkatyötä, jos älliä riittää niin voi alkaa oman bisneksen josta voi laskuttaa kuinka paljon hyvänsä vain onnistuu asiakkailta rahastamaan. Se vaatii taitoa ja kykyä luoda jotain mistä kansa on valmista maksamaan.


      • VERKKOPALVELUMESTARIT007
        Extyökkäri kirjoitti:

        Taas s.p kirjoittaa pravdaa. Tuo sinun kuvitelmasi s.p on tietysti kommunistin toiveuni, niissä piireissä kun ei edes pankeilla ole rahaa eikä keinoja sen tekemiseen. Kommunismin pääomaviha on vienyt koko aatteen roskiin sillä ilman pääomaa ja siitä huolehtimista yhteiskunta ei oikein voi toimia nykyisellään vaan ollaan vanhassa maatalousyhteiskunnassa kolhoosin siivoojana tai kyntäjänä eikä siinä juurikaan kokeiluissakaan päästy hyvinvointiin.

        Valtion todella pitäisikin toimia olevien varojen puitteissa eikä elää kuten nyt on tehty velaksi. Varsinkin juuri yhteiskunnan palkkalistoilla olevia ja sieltä korvausten saajia pitäisi saada vähennettyä sillä työ on ainoa sosiaalinen tapa hoitaa kansalaisten omaa taloutta. Työtäkin riittää kunhan se hinnoitellaan oikein ja nykytaloudessa valitettavasti kilpailevat maat ovat saaneet aikaan matalapalkka työt ja ne on vain hyväksyttävä.

        Tuon silloin kun haluaa palkkatyötä, jos älliä riittää niin voi alkaa oman bisneksen josta voi laskuttaa kuinka paljon hyvänsä vain onnistuu asiakkailta rahastamaan. Se vaatii taitoa ja kykyä luoda jotain mistä kansa on valmista maksamaan.

        HEI! Kerropa nyt Arvoisa Porvarinero meille kulkureille ja katunarreille (STREET FOOLS) se asia, että mitä kaikkea tarkoittavat sellaiset käsitteet kuin PANKKIRAHA ja SETELIRAKOITUS. Niin ja mitä kaikkea voisi nyt pitää sisällään KYSYNNÄN JA TARJONNAN LAKI? Onko nyt todella paikkansa pitävä se asia, että TARJONTA luo aina oman kysyntänsä, joten talous- ja yhteiskuntapolitiikka voi olla sellaista, että KYSYNTÄ rs:n kuvioista ei tarvitse OMISTAJAKAARTI rs:n välittää hölkäsen pöläystä? Mitä mieltä asiastamme ovat SINIMUSTAT-yhteisön Sijoittajat ja Omistajat Arvoisat Toverit ja Porvarit? Mitä kysymyksiini ehkä haluavat vastata Punanutut ja Sijoittajanerot, niin MITÄ todella?


      • VERKKOPALVELUMESTARIT007 kirjoitti:

        HEI! Kerropa nyt Arvoisa Porvarinero meille kulkureille ja katunarreille (STREET FOOLS) se asia, että mitä kaikkea tarkoittavat sellaiset käsitteet kuin PANKKIRAHA ja SETELIRAKOITUS. Niin ja mitä kaikkea voisi nyt pitää sisällään KYSYNNÄN JA TARJONNAN LAKI? Onko nyt todella paikkansa pitävä se asia, että TARJONTA luo aina oman kysyntänsä, joten talous- ja yhteiskuntapolitiikka voi olla sellaista, että KYSYNTÄ rs:n kuvioista ei tarvitse OMISTAJAKAARTI rs:n välittää hölkäsen pöläystä? Mitä mieltä asiastamme ovat SINIMUSTAT-yhteisön Sijoittajat ja Omistajat Arvoisat Toverit ja Porvarit? Mitä kysymyksiini ehkä haluavat vastata Punanutut ja Sijoittajanerot, niin MITÄ todella?

        Käytät vääriä määreitä, minä ainakin olen porvarillisesti ajatteleva työläinen, he pärjäävät paremmin joten suosittelen sinullekin.

        Muutoin tuo näytti sekasotkulta mutta SETELIRAKOTUS sai minut ajattelemaan. Se leinee Roope Ankan ongelma kun iltaisin seteleitä laskiessaan hänen sormiinsa ilmestyy rakkoja. Se voisi olla setelirakotusta?

        Jos totta puhutaan niin sopiva tarjonta luo kysyntää mutta mistä joku tietäisi kysyä jotain mitä ei ole joten kysyntä ei ehkä olekaan niin hyvä tarjonnan synty syy.


      • TELAKKAPALVELUMESTARIT
        Extyökkäri kirjoitti:

        Käytät vääriä määreitä, minä ainakin olen porvarillisesti ajatteleva työläinen, he pärjäävät paremmin joten suosittelen sinullekin.

        Muutoin tuo näytti sekasotkulta mutta SETELIRAKOTUS sai minut ajattelemaan. Se leinee Roope Ankan ongelma kun iltaisin seteleitä laskiessaan hänen sormiinsa ilmestyy rakkoja. Se voisi olla setelirakotusta?

        Jos totta puhutaan niin sopiva tarjonta luo kysyntää mutta mistä joku tietäisi kysyä jotain mitä ei ole joten kysyntä ei ehkä olekaan niin hyvä tarjonnan synty syy.

        HEI! Nyt kysyn sitä asiaa, että kuinka moni Omistaja- ja Sijoittajayhteisön jäsen pystyy todella tekemään tarvittavat Tekniikka-, Politikka- ja Taloussuunnittelutyöt. Jos vastaan siten, että ei yksikään, niin olenko oikeassa vai olenko väärässä?


        Onhan olemassa myös sellaisia Omistaja- ja Sijoittajahenkilöitä, joista Yritysmaailma käyttää yleensä nimeä Lottovoittoyrittäjät. Voimme vielä todeta, että nämä Lottovoittoyrittäjät voivat olla todella erittäin suurten omisuus- ja rahamassojen haltijoita ja yksityisomistajia.


        On myös hyvä sanoa, että KYLLÄ näillä Lottovoittoyrittäjillä on ollut, on ja ilmeisesti tulee olemaan käytössään erittäin kovan tason Insinööri-, Ekonomisti- ja Filosofi- sekä Tutkijakunta. Nyt on HYVÄ KYSYMYS se, että MIKSI esimerkiksi todella erittäin kovan tason Insinöörikunta joutuu ahertamaan 'Lottovoittajien' omistamissa yrityksissä pelkässä palkkatyösuhteessa eivät siis edes obtiosuhteessa kuten Arjalainen Herrakansa.


        Me voimme vielä todeta sen, että Arjalainen Herrakansa saa todella helpolla esimerkiksi Teknisissä tai Taloustieteellisissä Yliopistoissa Loistoarvosanat, kun taas Rehellinen MENSA joutuu tyytymään esimerkiksi kovatasoinen Tenttisuoritys rs:n kohdalla paljon alempaan arvosanaan kuin vastaavasti Arjalainen Herrakansa. Miksi opintosuoritukset pitää arvostella pärstäkerroinkohtaisesti eikä siis Rehellisesti, niin MIKSI todella? Mitä nyt Toverit ja Porvarit ehkä haluavat vastata erään Katunarrin ja Kulkurin uteluihin jollakin muulla tavalla kuin vain korostamalla sitä, että nyt elämämme 2000-lukua, joten demokratia ja oikeusvaltio on kunniassa, ja joten sellaisia kuin Arjalainen Herrakansa rs:ää ja Vastaavia ei ole olemassa.


    • Hallaahon.äänestäjä7

      spartacus: Marxilaisuus on paljon muutakin kuin filosofiaa ja kansantaloustiedettä.


      vastaus: niin on, vanhan ajan humpuukia, jossa Marx oletti, että kapitalistin rikastuminen perustuu työläisen riistoon vaikka se perustuu työnjakoon ja tuotekehittelyyn

      Marx luuli että kun höyryveturi on keksitty ja sitä valmistetaan yllin kyllin höyryveturin hinnat romahtavat ja jotta kapitalisti saisi rahaa hänen on laskettava palkkoja jotta saisi riistettyä työlälistä olan takaa

      Todellisuudessa kapitalisti keksi dieselveturin ja sähköveturin ja myi yllin kyllin ja NOSTI työläisen palkkoja eikä laskenut

      Nokialla siis kaupungissa OLI KATU jossa Nokian työläiset olivat ostaneet Nokian osakkeita ja olivat miljonäärejä kun ne olivat parhaimmillaan 60 euroa ja yli eikä kukaan miettinyt leninistisiä oppeja vallankumouksesta

      Leninistien oppien varjostamassa Karjalassa
      PANIIKKIA PUKKAA yksi euro on jotain 50 - 100 ruplaa ajankohdasta riippuen esim. 70

      - on ostosalennuskortit altailaiselle tattarille siis puurolle VIELÄKIN ja ihmiset katsovat kauhulla miten tattarin hinta nousee VIELÄKIN

      Borodinski -kaupoissa huippulaatuisen tattarin hinta on 119, 80 ruplaa, ja alennuskortilla 113,81 ruplaa

    • TOIMINTAPALVELUMESTARIT

      TIETOPALVELUMESTARIT


      Mitä mieltä Te J Halla-ahoseura rs olette siitä asiasta, että ELINKEINOELÄMÄ käyttää Taloustutkimus- ja Taloussuunnittelukuvioissa sellaista teoriakehitelmää kuin Uusklassinen Talousoppi eli Rationaalisten Odotusten Koulukunta eli Monetarismi siis VALTAVIRTA rs:ää?


      Tiedättekö Te J Halla-ahoseura rs todella sen asian, että mitä kaikkea Monetarismi voi tarkoittaa? Jos nyt voisimme olla sitä mieltä, että Uusklassinen Talousoppi eli Monetarismi voisi olla Looginen ja Reaalinen, niin Elinkeinoelämäympäristössä pitäisi vallita Klassikkomalli rs:n oletusten määrämä tilanne. Niin ja nyt Klassikkomallin oletuskehikko on seuraava: Identtisyysoletus C:n ja Q:n suhteen, Vallitsee täydellinen siis Täydellinen Informaatio, Alalle ja sieltä pois pääsee täysin kitkatta, Yritykset ovat pieniä kuin pisara meressä, joten ne ottavat markkinahinnat annettuina, Kunkin alan yritysten valmistamat tuotteet ovat homogeenisia eli yhteneväisiä, Vallitsee täystyöllisyystaspaino, joten kaikki, jotka haluavat tehdä työtä, niin saavat sitä. Mitähän nyt yllä tarinoidusta sanovat Porvari- ja Punikkinerot sekä vielä Omistaja- ja Yrittäjäsankarit?


      Mitä Te Porvarinerot haluatte sanoa vielä sellaisesta väitteestä, joka kertoo jotain sellaista, että ei torikauppiaidenkaan keskuudesta ole mahdollista löytää edes kahta sellaista yritystä, joissa C ja Q olisivat suurin piirteinkään yhtä suuria(C tarkoittaa kustannuksia jotain aikayksiöä tai vastaavaa kohden ja Q tarkoittaa valmistusmäärää jotain aikayksikköä tai vastaavaa kohden)?


      Mitä mieltä Te Porvari- ja Punikkinerot olette siitä asiasta, että pitääkö se kuvio paikkansa, että Elinkeinoelämässä vallitsee TÄYSTYÖLLISYYSTASAPAINO, joten kaikki, jotka haluavat tehdä työtä, niin saavat sitä, joten TYÖTTÖMYYS on vain ja ainoastaan Työttömien oma vika, joten HE Työttömät ovat saamattomia nahjuksia? Jos nyt Työttömien kohdalla NAHJUSTEORIA pitää paikkansa, niin Teidän Omistaja- ja Sijoittajayhteisö rs:n jäsenten pitää pystyä osoittamaan todeksi ainakin sen, että Elinkeinoelämässä vallitsee Täydellinen Informaatio ja myös Täydellinen Identtisyys C:n ja Q:n suhteen. Voimme kai todeta sen asian, että Informaatio- ja Identtisyysoletus särkyy jo heti kättelyssä sillä, kun me tutkimme Elinkeinoelämän yritystilannetta, niin voimme todeta ainakin sen, että on olemassa PK-yrityksiä sekä Suuria ja Jättisuuria Yrityksiä.


      Kun nyt me voimme todeta sen asian olevan totta, että Klassikkomalli rs:n kaikki oletukset särkyvät Realismitestissä, niin jäljelle jää vain Materialistinen Historiakäsitys LD ja Pääomakirjan Arvolakimalli LD sekä Luonnon Dialektiikka LD. Niin ja nyt Luonnon Dialektiikka eli LD on pähkinän kuoressa seuraavan kaltainen kehitelmä. A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus.

      LD:n kategoriat ovat Yksityinen, Erikoinen ja Yleinen, Kausaliteetti, Stokastisuus- ja Kuvauspostulaatti.

      LD:n liikelaki on seuraava siis Määrälliset ja Laadulliset Muutokset, Vastakohtien Ykseyden ja Taistelun laki, Kieltämisen Kieltäminen eli SOPIMUSLAKI.

      (Euklidinen Geometria, Kolmiulotteinen Analyyttinen Taso- ja Avaruusgeometria, XYZ-avaruus siis VIIVA, PINTA-ALA ja TILAVUUS)

      Pääomakirjan Arvolakimalli LD on seuraavan kaltainen kuvio.

      MAKROTEORIA: Rahapääoma R-R, Tavarapääoma T-T, Pankkipääoma R-R-R', Kauppa- eli Havittelupääoma R-T-R' ja Tuotantopääoma R-T...P...T'-R'.

      MIKROTEORIA1: Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma sekä Lisäarvo. Pysyvä Pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet sekä Raaka- ja Apuaineet. Niin ja nyt Vaihteleva Pääoma on Työvoimakustannukset. Nyt Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma.

      MIKROTEORIA2: Kiinteä ja Liikkuva Pääoma sekä Lisäarvo. Kiinteä Pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Liikkuva Päoma on Raaka- ja Apuaineet sekä Työvoimakustannukset. Nyt Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Kiinteä ja Liikkuva Pääoma.

      KASAANTUMINEN on Yrityskohtainen asia, kun KESKITTYMINEN on taas Yhteiskuntaympäristöön liittyvä ilmiö.

      KÄYTTÖARVO on se HYÖTY, jonka kuluttaja uskoo saavansa ostamastaan Tavarasta tai palveluksista. VAIHTOARVO on taas Kaksijakoinen siis Työtunti- ja Rahayksikkökohtainen asia.
      INRA KAPO MORA NATA PCIS

    • Hullunkurisia väitteitä.

      Rahaa ei luotaisi finanssikeinottelun avulla. Kuitenkin lännessä yleinen trendi on kaivaa tappiot pörssikeinottelussa valtion kassasta. Voitoista yhä enenevä osa siirtyy veronkiertokeitaisiin. Kuka maksaa tappiot! Palkkojen ja sosiaaliturvan leikkaukset ovat ainoa keino pelastaa köyhät miljardöörit. Rahan arvo ei tietenkään synny setelipainoissa eikä pankeissa. Rahan arvo on tuotettujen tavaroiden arvo.
      http://talousdemokratia.fi/
      Björn Wahlroos suvaitsi lausua oikein, että työn tuottavuus kohoaa huimasti tietotekniikan avulla ja sen seurauksena kapitalismi on pakotettu synnyttämään suurtyöttömyyden ja halpatyöläisluokan. Siis edistys tuotannossa muuttuu palkkatyöläisille kiroukseksi. Tällaista Wahlroos jutteli viikolla. Näilläkö eväillä tulisi jatkaa ikuisesti!

      Kapitalistin voitto perustuisi tuotekehittelyyn ja työnjakoon. Koko tuotanto suunnittelusta kaupan tiskille on palkkatyöläisten hommia. Palkkatyöläiset rakentavat tuotantolaitoksetkin. Työnjaossa työläinen tekee työt ja kapitalisti sijoittaa työn tuloksista saaduilla voitoilla pääomaa uuteen tuotantoon. Perussuomalainen antipunikki sentään pyörittäisi setelipainokoneita entistä vinhemmin ja jakaisi kapitalisteille voitot sieltä!!!!!!!!
      Kuinka moni kapitalisti osaa suunnitella robotin, auton, muurata, sorvata, siivota tehdashallia, ajaa kuorma-autoa tms.. Ei monikaan. Kirkkoslaavin avulla ei pitkälle potkita talousasioissa.

      Vihataan kapitalisteja?
      Kuka ja missä. Kun puhutaan voiton lähteestä, pääoman ja palkkatyön suhteesta, pääomien kasautumistendenssistä niin missä siinä on viha. Tosiasiat ovat tosiasioita eikä niille mitään voi. Palstalla on useita palkkkatyöläisen työn halventajia, luultavasti persupuolueesta tai kokoomuksesta tai niiden oikeasta laidasta ja jotka sylkevät palkkatyöläisen silmille.
      Kansantalouden yleisten lakien selvittäminen on tutkimusta eikä suinkaan vihaa.

    • orwellin.kaima

      Eräs itseään erityisalan asiantuntijaksi väittävä näyttäytyy palstalla säälittävänä moukkana. Tauti on paha.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      335
      2921
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2204
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1640
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1164
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1047
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      960
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      944
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      852
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      41
      763
    Aihe