Seksi lapsen edun edelle?

ihme_touhua

Luitteko Hesarista sen kirjotuksen, jossa nainen sanoi lopettaneensa imettämisen, koska se vei seksihalut? Vaikkakin uskoi imetyksen olevan paras vaihtoehto lapsen kehitykselle ja terveydelle. Korvikemaitoon siirtymiseen vaikutti hänen halukkuutensa pitää mies tyytyväisenä. Miehen etu oli tässä asiassa tärkeämpi, koska lapsi kuitenkin lähtee pesästä 18 vuoden päästä, mutta mies tulee pysymään loppuun asti rinnalla.
Oma rehellinen mielipide on, että ko. henkilö vaikuttaa aika paskalta äidiltä. Kuka oikeasti laittaa oman, sekä kumppanin tyydytyksen lapsen edun edelle? Eihän lapsen muutenkaan pitäisi olla mikään 18 vuoden projekti, vaan maailman tärkein asia, jonka hyvinvoinnin eteen tehdään kaikki mahdollinen. Toivottavasti tämä äityli on joku trolli, tai vähintäänkin harvalukuinen poikkeus valtavirran asenteesta vanhemmuuteen.
Mahtaa olla kyllä kovan luokan himonussijapariskunta kyseessä. Ja ikävä kyllä potentiaalinen tulevaisuuden lastensuojeluperhe. Ainakin, jos samankaltainen väliinpitämättömyys lasta koskevissa asioissa jatkuu.

25

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sonja.-66

      Aika merkillinen kirjoitus sitten. Yleensä imetys kiihottaa seksihaluja, siitä voi saada orgasminkin.

    • tööttöötpiippiip

      Vikaavikaavikaavikaa päässä ku kelan johtajal. Ja jilla ja jilla.

    • näinajateltuna

      No, jos ajatellaan asiaa pitemmän päälle, niin nainen haluaa hoitaa suhdettaan lapsen isään ja välttyy todennäköisemmin riidoilta ja erolta lapsen isän kanssa ja täten perhe pysyy todennäköisemmin koossa, mikä on lapsen edun mukaista.

    • en_ymmärrä

      Tuohan oli täysin keskenkasvuisen teinin kirjoitus. Kyseessä on ihmiset jotka ovat tottuneet saamaan kaiken tässä ja nyt heti. Ei jakseta odottaa yhtään, mitään asiaa.
      Eikä osata etsiä tietoa vaikka on älykännykät ja kaiken maailman yhteydet. Kun ollaan tyhmiä niin ollaan tyhmiä.

      Ensinnäkin tuo, että limakalvot ovat kuivat, entäpä jos se alapää nyt oli siitä synnytyksestä vielä hellänä, eikä se hormoonitoiminta siitä sekunnissa muutu imettämisen lopettamisen jälkeenkään. Seksiä pystyy harrastamaan monella muullakin tapaa kuin vain naimalla ja yhtä lailla ne miehen kassit siinä tyhjentyy, joten ei se mies olisi kuollut siihen vaikkei olisi päässytkään ihan vielä pukille.

      Jokainen tekee omat valintansa, mutta 4-6 viikkoa on helvetin lyhyt aika olla ilman panemista!

    • uytu

      Hold your horses... Jätäpä äidin tuomitseminen paskaksi äidiksi yhden ainoa kirjotuksen perusteella. Äitejä on monenlaisia, samoin isiä. Joku syyhän tuohon on, miksi äiti haluaa jättää miehen vuoksi imetyksen. Ehkä mies on sanonut kammoksuvansa imetystoimenpidettä, vie potenssin... Tai/ja nainen pelkää, että mies lähtee vieraisiin, ellei saa heti justiinsa seksiä synnytyksen jälkeen. Hyvin usein lasten vanhemmilla ei ole asiat ja suhde täysin kohdallaan, tasapainossa. Tämä vain on ikävä fakta.

      "Miehen etu oli tässä asiassa tärkeämpi, koska lapsi kuitenkin lähtee pesästä 18 vuoden päästä, mutta mies tulee pysymään loppuun asti rinnalla."

      Tuossahan on ilmiselvä ajatteluvirhe. Oikeasti ja varmasti se on niin, että lapsi on aikuistuttuaankin äitinsä lapsi. Mies voi lähteä suhteesta vaikka heti. Mutta ei kannattaisi vertailla suhdetta puolisoon äiti-lapsi suhteeseen. Ne kun ovat ihan eri levelillä.

      • TotuusSattuu

        "Oikeasti ja varmasti se on niin, että lapsi on aikuistuttuaankin äitinsä lapsi. Mies voi lähteä suhteesta vaikka heti. Mutta ei kannattaisi vertailla suhdetta puolisoon äiti-lapsi suhteeseen. Ne kun ovat ihan eri levelillä."

        Raadollisesti ajatellen onkin siis niin että juuri siitä syystä se mies kannattaa ennemmin pitää tyytyväisenä kuin lapsi. Mies voi lähteä jos ei ole tyytyväinen mutta se lapsi pysyy kuitenkin lapsena vaikka vähän huonommin kohtelisi.


      • SiisÖööö

        onko tuo nainen tehnyt yksin tuon lapsen, koska isän ei tarvitse ottaa vastuuta ja ajatella lapsen etua, vaan oma etu menee lapsen edelle. Sellainen on narsistista käytöstä. Lapset ovat pieniä hyvin vähän aikaa ja imetys ei loputtomiin kestä. Tuntuu et ihmiset eivät osaa edes masturboida, vaan pitää saada masturboida toisella, koska ollaan niin uusavuttomia.


    • 9843788375

      Älkää uskoko Väestoliiton asiantuntijoita. Perhe on melkein aina mahdoton yhtälö. Joku jää aina ruikuttamaan rannalle: vaimo, mies tai lapset. Eri perheissä paitsioon jää eri osapuoli.

      Rakastava ja/tai velvollisuudentuntoinen valikoituu tässä uhriksi. Masentua voi myös koko perhe.

      • ttrrii

        "Rakastava ja/tai velvollisuudentuntoinen valikoituu tässä uhriksi"

        Pötypuhetta. Uhriutuminen on ihan oma valinta. Parisuhde on täysin vapaaehtoinen. Jos se menee liian vaikeaksi, niin ero on parempi kuin jatkuva hammasten kiristely.

        Luuletko ihan tosissaan, että rakastava jaksaa rakastaa saamatta yhtään vastarakkautta? Aika epäterve tuollainen suhde olisi. Ja liiallinen velvollisuudentunto kertoo vain kyvyttömyydestä asettaa omia rajoja. Yksipuolinen parisuhde ei ole parisuhde, vaan roikkumissuhde molemmin puolin.


      • 734784378

        Onko lasten hylkääminen parempi kuin jatkuva hammasten kiristely? Onko työelämästä jättäytyminen parempi kuin jatkuva hammasten kiristely? Onko verojen maksamatta jattäminen parempi kuin jatkuva hammasten kiristely?

        Elämästä ei yleensä selviä helpolla.


    • Miesss32vv

      Varmaan toimiva ratkaisu heille. Meillä vuosien pihtaus ajoi siihen että ulkoistin asiani.

    • Rauhoituhanhieman

      Minä olen imettänyt kaikkia lapsiani vajaan kuukauden ja sen jälkeen on siirrytty korvikkeeseen. Kaikki on mennyt erittäin hyvin ja lapsista kasvanut fiksuja aikuisia.

      Minusta tuo "ongelma" jonka ap tuo esille, ei tarkoita yhtikäs mitään kenellekään muulle kuin niille, joita se koskee ja joilla tuo systeemi toimii. Hienoa, että seksi toimii ja lapsi voi hyvin, muusta ei liene kysymys.

    • AsiatOvat

      ongelmia, jos niistä tekee sellaisia. Itse imetin lasta 2 vuotiaaksi ja lopulta itse vierottui rinnasta pois, kun oli henkisesti kypsä siihen. Se limakalvojen kuivuminen vaikuttaa ehkä alussa, kun toipuu muutenki synnytyksestä. Lisäksi apteekista saa kyllä mahdolliseen kuivuuteen apua. Meillä ainaki seksiä normisti ajan salliessa.

      Ainahan lasten syntymä vaikuttaa seksielämään jollain tapaa. Imetti, tai ei. Ei hommiin voi tuosta vaan ryhtyä koska haluaa ja itselle parhaiten sopii. Rinnat myös normalisoituvat, kun lapsi ei ole enää täysimetyksellä, vaan alkaa saamaan myös kiinteää ruokaa, niin maidontuotanto alkaa vähentymään. Lopulta 2 vuotta on todella nopeasti vierähtänyt aika.

    • NäinMeillä

      Itse en ole koskaan ymmärtänyyt tuota vastakkainasettalua lapsi-parisuhde ja sitä että jonpikumpi pitäisi jotenkin asettaa toisen edelle. Ainakin meillä asiat ovat kyllä loksahtaneet ihan itsestään omiin uomiinsa ja olen halunnut satsata niin parisuhteeseen kuin lapsen kanssa olemiseenkin enkä ole joutunut miettimään että onko jompi kumpi jotenkin toisen edellä.
      Voi tietysti olla että katsoisin asiaa eri tavalla jos jos seksi olisi minulle (tai puolisolle) jotenkin ihan valtavan tärkeää tai jos taas en sitä kaipaisi lainkaan. Mutta ei se vauva-arkikaan nyt niin hektistä ole ollut ettei sitä puolisoa olisi ehtinyt ihan kohtuullisen usein hellimään sen mitenkään häiritsemättä vauvan hoitoa.

    • truere

      Älähän nyt pillastu! Imetysjutut näköjään herättävät aina tunteita. Samoin seksi. Vielä enemmän, hui kauhistus, äidin seksielämä. Sitä monet eivät halua ajatella edes mahdolliseksi. Niin syntistä että.

      No mutta joka tapauksessa. Vauvalle parasta on aidosti itseensä tyytyväinen, voimaantunut äiti. Sellainen äiti levittää ympärilleen, eikä ainakaan vähiten vauvaansa, positiivista energiaa, harmoniaa. Samoin muuten tekee hyvä seksielämä. Vauvalle tärkeintä on hyvä tunne, äidin läheisyys, vaisto ja äidin kyky tulkita vauvan "signaaleja".

      Ja kansainvälisesti katsoen... imetystä ei juurikaan suosita, ja useissa maissa on käytännön pakko olla imettämättä, vaikka sitä haluaisikin. Ollaan mieluummin ylpeitä valinnan mahdollisuudesta, kuten siitäkin, että korvikkeet ovat Suomessa huippuluokkaa.

      • TotuusSattuu

        "No mutta joka tapauksessa. Vauvalle parasta on aidosti itseensä tyytyväinen, voimaantunut äiti. Sellainen äiti levittää ympärilleen, eikä ainakaan vähiten vauvaansa, positiivista energiaa, harmoniaa. "

        Puhumattakaan siitä että tyytyväisenä pidetty isäkin suhtautuu vanhemmuuteen positiivisemmin kuin isä jonka vaimo keskitty vain lapseen ja muuttuu puolisosta pelkäksi äidiksi.

        Meillä ainakin sitä vanhemmuutta tuki parhaiten se tunne että koimme molemmat, sekä isä ja äiti, olevamme vauvan hoidossa "samassa veneessä" eli me molemmat halusimme sekä hoitaa vauvaa mahdollisimman hyvin että olla edelleen myös pariskunta. Vaikka aina ei ollutkaan kovin paljon yhteistä aikaa, läheisyyttä tai seksiä, voimaa antoi se että se toinenkin sanoi kaipaavansa edelleen sitä eikä vain muuttunut kokpäiväiseksi äidiksi ja nyrpistellyt kaikelle muulle. Se antoi tunteen että tämä on vain väliaikaista ja heti kun helpottaa niin parisuhde palautuu taas paremmaksi. Ja niin se tosiaan aika nopeastikin teki.


    • Lastensyntyessä

      parisuhde ei palaa koskaan ennalleen(paitsi lasten ollessa aikuisia) ja tottakai molemmat vanhemmat pystyvät hoitamaan lasta omalla tavallaan, vaikka isä ei pystyisi imettämään, niin hän pystyy hoitamaan lasta muulla tavoin.

      Tuntuu, että pulloruokkijat kateudesta syyllistävät imettäjiä, koska heillä ei muka erity maitoa tarpeeksi, tai lasta ei voi jättää hoitoon, kun ei pääse rimpsalle/harrastuksiin heti lapsen pullahdettua maailmaan. Ei tavallaan pystytä edes vuotta uhrata elämästä pelkälle lapselle, vaan koitetaan pitää vanhoista kaavoista ja vapauksista kiinni.

      Joo, ja imetys on sitovaa ja työlästäkin, kun vertaa pulloruokkimiseen. Lapsia ei kannata tehdä, koska ne ovat ikuinen työmaa. Lapset eivät ole laiskojen ja mukavuuden haluisten juttu.

      • Ihanaäitijavaimo

        "Tuntuu, että pulloruokkijat kateudesta syyllistävät imettäjiä, koska heillä ei muka erity maitoa tarpeeksi, tai lasta ei voi jättää hoitoon, kun ei pääse rimpsalle/harrastuksiin heti lapsen pullahdettua maailmaan. Ei tavallaan pystytä edes vuotta uhrata elämästä pelkälle lapselle, vaan koitetaan pitää vanhoista kaavoista ja vapauksista kiinni."

        Ohhoh, eipä voi muuta todeta, kyllä se kateus oikein tirisee yllä olevista lauseista ja tyypilliseen tapaan se oma asenne projisoidaan toisiin. Kuka ihme puhuu vuoden uhrauksista elämästään tms. huhheijaa taitaa kirjoittajalla olla hieman veemäinen olo noin yleensäkin kun täytyy noin ilkeästi ja ylimielisesti täällä pullistella


      • Vuosi1984

        Ai tosiaan, unohdin ottaa seksiasiaan kantaa, voi hyvänen aika. Eli vanhempien pitää sekstailla aina kun siltä tuntuu, molemmista siis tietysti. Perheen tärkein suhde on vanhempien välinen suhde, ja mitenpä sitä parhaiten hoidettaisiin kuin sekstailemalla ja muullakin läheisyydellä, kosketuksella.

        Lapsen jälkeen parisuhde tosiaan koskaan palaa ennalleen. Mutta eipä parisuhde pysy ennallaan ilman lapsiakaan. Sillä muutos jos mikä on parisuhteen elinehto.

        Ja hekotihekoti tälle "pulloruokkijat kateudesta syyllistävät imettäjiä" Pulloruokkijat eivät IKINÄ missään päin maailmaa ole syyllistäneet imettäviä äitejä. Voi jestas sentään mitä skeidaa! Tämä yksinkertaisesti siitä syystä, ettei kukaan ihannoi pulloruokintaa. Ainoastaan imetystä ihannoidaan, ja se onkin saanut etenkin täällä kotoisessa Suomessamme valtaisan kirkkaan sädekehän päänsä päälle. Ei muissa maissa vaan. Luonnollisesti Ruotsissa tämäkin asia on täysin erilailla vaikkakin paljon paremmin hallussa ;). Vaikkakin mikäs siinä. Kaikki ovat vapaita ihannoimaan mitä tahansa. Imetys on hyvä homma. Kunhan ei sen varjolla solvaa niitä, jotka eivät imetä; mistä syystä tahansa.

        Itselläni on neljä lasta, kaikki jo aikuisia. Jokaista imetin, mutta annoin lisäksi korviketta; esikoiselle eniten, sillä hän oli varsinainen syöppö. Jo synnytyssairaalassa vauvalle määrättiin lisämaitoa. Oli syntyessään jo lähes 5 kiloinen. Itse olen pienikokoinen. Aloin myös antaa esikoiselle kiinteää ruokaa jo viisiviikkoisena, koska ei ole mitään mieltä syöttää vauvalle tunnin välein paria desiä korviketta. Siinä meni päivässä litra jos toinenkin.

        Itselläni ei TOSIAAN maitoa erittynyt tarpeeksi ja vain 3 kk. Samoin muuten äidilläni. Vaikka tiedän, että monet ovat myyneet rintamaitoaan, ja tienanneet hyvät rahat mökkiremonttiin tms. Good for them. Menemistähän ei rintaruokinta haittaa ollenkaan. Se on järjestelykysymys. Monet tuttavani ovat lypsäneet maitoa pakastimeen menojen varalle.


    • Ghjjhfdd

      Ärsyttävää kun lapset uhriuttasi kun ne hylätään sekstailujen takia moninaisia uusioperheissä. Inhottavia eoäkiitollisia kitisijöitä.

    • Vuosi1984

      Kirjoituksesi oli täysin typerää syyttelyä. Pääasia lapsen synnyttyä on, että vauva saa ravintoa; joko äidinmaitoa, korviketta, tai molempia. Ennen vanhaan, kun korvikkeita ei ollut eikä rintamaito riittänyt, vauvaa ruokittiin kauralimalla. Tämän lisäksi tärkeää on, kuten tuossa edelläkin mainittiin, vauvan henkinen ravinto ja pääoma.

    • 2plus5

      seksi ei oo tärkeetä

      • 6767

        Seksi on kyllä tärkeää, ellei jopa tärkeintä. Se on ainoa asia, joka erottaa parisuhteen muista ihmissuhteista.


    • kunhanarvelen

      Ei minulla ainakaan imettäminen vienyt haluja. Johtuisiko tuollainen toimintatapa heikosta itseluottamuksesta.

    • Mtti40

      Voihan se mies odotellessä imettää kylillä. imeväiset vie seksin ynnä seksihalut talosta. Toisaalta kyllähän jotkut miehet ilmeisesti pystyvät harrastamaan seksiäkin raskaana olevan naisen kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe