Tuning-lehdessä taas aito Audipetteri

amispetskut

Ensimmäistä kertaa vuosiin selailin jotakin amisajoneuvokulttuurin tuning-lehteä. Joku 20v kundi lippispäinen kundi siinä esittelee "ultrakliiniä" Audi A4 2.0 TDI quattroa vuosimallia 2008.

On laitettu lisäledivaloja, Audi RS4 mallin maskia, sivulevikkeitä ja pullistuksia sekä Audi S4 mallin takadiffuusori ja putkenpäät. Tehopuolella uusi Garrett-ahdin, custom-softa ja räyheä putkisto. Tehoa vakiona 170hv ja nyt kaikkien näiden muutosten jälkeen upeat 230hv. Lisäksi tehoja on tarkoitus ilmeisesti käyttää, kun nopeimpia vaihteidenvaihtoja varten asennettu Short Shifter manuaalilaatikkoon.

Ihan rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että tuollainen amisviiksinen lippispää ei ymmärrä autoista mitään eikä ole juuri minkäänlaista ajokokemusta oikeasti sporttisista tai tehokkaista autoista. Siinä Jonne sitten kiihdyttelee hitaalla Audi RS4 look-a-like muunnetulla TDI mopolla ja saa kerta toisensa jälkeen huomata kuinka turpiin tulee liikennevalolähdössä. Sitä harmia ja mielipahaa paikataan sitten vetelemällä sikaillen liikenteen seassa pujotellen tuunatulla rinkelikeulalla.

Audin A4 2.0 TDI 170hv on vakiona ainakin melkoisen mopo malli.

Audi A4 2.0 TDI 170hv etuveto vm. 2008 mittaustulos:

0-50 km/h: 3,2s
0-100 km/h 9,3s

Kun taas esim. Merecdes C250 CDI 204 hv takaveto vm 2008:

0-50 km/h: 2,5s
0-100 km/h: 7,3s

Amispojun viritetty 2.0 TDI 230hv "RS4 look-a-like" menee ehkä juuri ja juuri vakion C250 CDI Mersun tahtiin kiihtyvyydessä, kun vakiona tuon suorituskyky on noin surkea. Siinä amispetteri polkee vittuuntuneena "kovaa kliiniä rallirassiaan" ja jää vakiolle perhedieselille. Ajettavuudeltaanhan Audi ei ole mikään erikoinen, sekä BMW että Mercedes pieksevät ne yleisestikin vertailuissa.

Mittaustulosten artikkeli ja linkki:

http://www.autobild.de/artikel/test-audi-a4_bmw-3er_mercedes-c-klasse-809679.html

24

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TuskimpaVaan

      Olihan Jonne muistanut muutoskatsastaa moottorin viritykset?

    • jokumuuuu

      Kannattaisikohan nyt kuitenkin keskittyä omaan harrastamiseen sen sijaan että etsii vikoja muiden tavoista harrastaa?

      Aina jostain löytyy nopeampi auto ja siksi hommaa kannattaakin rakentaa ihan muiden asioiden varaan kuin mitä joku lehti jossakin on mitannut. Pääasia että pojat viihtyy, ja tytöt.

      • rinkulamopo

        Vittu on vaan niin kiva kiusata vähän nota vanhoilla audiritsoilla ajavia 20v tuning lippis-jonneja


      • niinpää

        Kyllä autoiluun mahtuu kaikenlaista harrastusta ja ihan tarpeeksi tehoja tuossakin, suurimamlla osalla reilusti vähemmän. Mielipiteitä tietysti voi kertoa mistä itse tykkää, mutta jokainen tehdä juuri sellaisen minkä haluaa ja mihin mahdollisuus. Olisipa itselläkin tilat, samanlainen into kuin nuorena ja tietysti ylimääräsistä rahaa. Jotain voisi aina värtätä kun olisi edes ne tilat.

        Jännä miten tienpäällä voi harmittaa jos toinen kiihdyttää nopeammin, varsinkin jos auto sellainen mistä ei itse tykkää, ihminen siellä sisällä saattaa kuitenkin olla yllättävän samanlainen kuin itse. Itse kiihdyttelen lähinnä omaksi huvikseni, ei haittaa vaikka toinen voittaa, vaikka hiukan harmittaisikin. Jos toinen selvästi näyttää haluavan kilpailla, jätän yleensä väliin, eihän tuolla kovin nopeille pärjäisikään. Radalla olisi hauska kiihdytellä kunnon vehkeillä.


      • menisduuniin

        Aloittajalla ei ole varaa edes postimiehen vanhaa, postin poistokalustossa huutokaupassa myytävään jopoon, on ymmärrettävää että muiden autoharrastus vituttaa. Aloittajan kaltaisille kurahaaroille työnteko ja sitä kautta palkan saaminen ja oman elämän kohentaminen (myös harrastusten saralla) ei ole vaihtoehto, päivät kuluu vanhempien ja isovanhempien esimerkin mukaan erilaisia sosiaalietuushakemuksia täytellen, ja väliin kerkeää nettiin vuodattamaan katkeruutta niitä kohtaan, joilla asiat on hallinnassa.


    • merkkiylitsemuiden

      Mistä tuo kateus ja kauna amispojua kohtaan? On selvää kun opiskelevat jonkun vuoden autopuolella niin siellä auton salat ja ominaisuudet pintaa syvempää aukeavat.

      Ne jotka autoista oikeasti jotain ymmärtävät ja varsinkin iän ja kokemuksen myötä tietävät audin olevan ajo-ominaisuuksiltaan ja kestävyydeltään kärkipään tuote. Tuosta ei mene yli kuin muutamat erikoismerkit, joita ei juuri liikenteessä näe.

      Yliopetettu arvostaa kovin bmw ja mb merkkejä, mutta se johtuu vain ja yksinomaa markkinoinnin synnyttämästä mielikuvasta. Taksimiehet sen tietävät että mb puskee joka mutkassa ja on muutenkin aika venkula alla. 70 -luvulla olivat arvostettuja mutta nyt ajo-ominaisuudet ovat testeissäkin kaukana KIA:n jälkeen. Kestävyydestä en viitsi edes mainita, se sinulla varmasti on tiedossa jos yhtään autojen kanssa olet tekemisissä. Onneksi varaosat ovat vuosien saatossa hinnassa laskeneet ihan muiden kansanautojen tasolle.

      BMW on hirveän huonon auton maineessa. Oikeasti auto ei ole niin huono kuin yleensä puhutaan, toki vikoja tulee edelleen aika reippaasti mutta varaosat ovat norm. hintaisia.
      Joidenkin mielestä bmw on melkein yhtä hyvä ajettava kuin Audi. Tällainen luulo paljastaa ko. henkilön täydellisen tietämättömyyden autoista. Jos hän vähääkään lukisi alan artikkeleita, hän tietäisi että ajo-ominaisuuksissa näiden kahden merkin välillä on valovuosia. Koko alusta ja tekniikka on tehty ihan eri tavoitteita silmällä pitäen. On aivan turha kuvitella muuta. Eli ei ole lähelläkään "melkeinkään" yhtä hyvä ajettava.

      Ajelen työni puolesta paljon eri merkeillä. Jos rahkeet eivät riitä Audiin niin käykääpä kokeilemassa Citroën isoja malleja. Uusissa autoissa on todella yritystä. Ajo-ominaisuuksissa ja kestävyydessä menevät pitkälle bmw:n ja mb:n edelle, jotka nyt ovat enemmän ääripäiden merkkejä. Juuri kortin saanut ajaa bmw:llä ja kohta kortin menettävä 85 v. papparainen on saattoautoksi ostanut mb. Tämä vain sen takia että nuoruusvuosilta siitä on niin hyvä muisto.

      Toinen mikä kannattaa ihan itse koeajaa on KIA. Hieman edelleen ämpärimuovi kumisee, mutta tiellä menee yllättävän sulavasti.

      Bmw ja mb miehille suosittelisin kurkata Lada-auto.fi
      Täältä löytyy paljon yhtäläisyyksiä ja ihan samaa tekniikkaa. Hinta on kuitenkin hitusen edullisempi ja itsetunto pysyy ennallaan.

    • Sontiaismolottaja

      Noita rakennetaan rakentamisen ja harrastamisen takia, ei voittamaan pappamersuja liikennevaloissa

    • stadissakin

      kyl nykyään saa vaa yhä useemmin vaan nauraa näille Audi-pelleille!

    • Sontiaismolottaja

      Kaipa mut voidaan laskea myös tuningpelleksi, kun autoa tykkään muokata. Erona taitaa olla et keskityn muuhun kuin ulkonäköön. Näyttää tavalliselta A4 rinkulalta tehtaan urheilualustalla ja kunnon jarruilla. Muutokset löytyy sitten konehuoneesta ja ohjaamon elektroniikasta. Ja kun en leiki valoissa niin näistäkään piilevistä kyvyistä kukaan tiedä.

    • IhaniaHöpönassuja

      Koivuhaan Teboililla noi audijonnet kokoontuu melkein joka viikonloppu. Siellä ne ihastelevat toisiaan ja rinkulakotteroitaan. Kahvipöydän ääressä kikattelevat, kuin pikkulikat.

      Audin logossahan on neljä persreikää lomittain.

      • rinkulamossssseeeee

        Audia voi kutsua myös rinkulamosseksi tai Skodaksi. Noloja vehkeitä...
        Tietenkin amispellelle joka ei mistään mitään tiedä mentaliteetti "pakko saada rinkulamosse häkkipihasta" on ihan yleinen ilmiö


      • vastailetitsellesi

        Onko audipoika antanut pakit kun noin harmittaa, koeile ABC:llä, siellä käy kuulema teitä vanhempia papparaisia vessassa touhuilemassa.


      • Ruahahahahaaaaa
        vastailetitsellesi kirjoitti:

        Onko audipoika antanut pakit kun noin harmittaa, koeile ABC:llä, siellä käy kuulema teitä vanhempia papparaisia vessassa touhuilemassa.

        Ai että miten on pikkugay vetäny herneen nenään.


    • 20v-lippisjonnen-audi

      Miksi autoon asennettu "Short shifter" tehomuutoksien lisäksi nopeampia vaihdevaihtoja varten jos aikomus ei ole kisailla valoissa?

      Ei toi tosiaan edes ole silti mikään kulkeva peli

    • hejheehhahahh

      Mitäpä ootte rinkelipetterit touhunneet? Onko Audiklubin uusi rinkelilogoilla varustettu lippismallisto jo otettu haltuun?
      Onko jo tilailtu S3-tarrat, putkisto ja spoilerit siihen 1.6 Audi A3 mopoon?

      • Lippisjehu

        Nääh... Mä muotoilin sun muijas toosakarvoista rinkulalogon sun turhanpanttina olleella höylällä. Sanoi et ainoo missä sä olet nopeampi on tuleminen, en tiennytkään sen onnistuvan puolikovana.


      • hehehhahahahh

        Ai sä paket vain karvasia muijia. Alistaako muijas ajelemaan vielä sen alapääkarvatkin? Kyllä nii karvaset muijat on karmeita, nöyryytetty audipoju tietenkin yrittää itseään viihdyttää kun merkkikiimassa täytyy audilogoa muotoilla joka paikkaan.

        Seuraavaksi varmaan se rinkelilogo tatuointina sun otsaan? No eihän sitä muutenkaan näy kun audilippis painettu syvälle päähän.


      • rinkelmosse

        Muista vielä se S3 logo mopomoottorisen A3 takapaksiin!


      • Lippisjehu
        hehehhahahahh kirjoitti:

        Ai sä paket vain karvasia muijia. Alistaako muijas ajelemaan vielä sen alapääkarvatkin? Kyllä nii karvaset muijat on karmeita, nöyryytetty audipoju tietenkin yrittää itseään viihdyttää kun merkkikiimassa täytyy audilogoa muotoilla joka paikkaan.

        Seuraavaksi varmaan se rinkelilogo tatuointina sun otsaan? No eihän sitä muutenkaan näy kun audilippis painettu syvälle päähän.

        Jos sun äo olisi enemmän kuin 5, mikä sama kuin rintakarvojesi määrä, niin olisit osannut lukea kyseessä olleen SUN muijas. Mut hei, ei se mitään.


    • Lippisjehu

      Börje painaa mua karvattomasn anaaliin ja nautimme.

    • Henry69

      Poskionkeloitani polttelee kun olen tänään imenyt niin montaa eri kulllia Audini takapenkillä

    • oekenrn

      Asennettu "short shifter" kovaan ajoon.... hahahahahahahaah
      Kunnon Audipelle

      • sjörtsifta

        Amis mikä amis


    • 350

      Miesten autot ei tarvitse short shifteriä valolähtöihin, kun ykkönen riittää valo-ohjattujen teiden nopeuksiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe