Eikö voitais jo unohtaa 70-luvun hoitokokoukset?

Joulustant

Niistä on itketty täällä loputtomiin. Vaikka ne on jo monta kertaa loppuun käsiteltyjä, aina joku säälittävä ihmisriepu tuo ne takaisin keskustelupöydälle. Miten loppuun kaluttua aihetta voi loputtomiin vatvoa?
Mennään eteenpäin ja unohdetaan menneet!
Virheistä on opittu ja ne on moneen kertaan korjattu.
Hoitokokoukset oikein hoidettuina ovat siunauksellisia, mutta kuten monta kertaa olemme sen itsekin todenneet, 70-luvulla tehtiin paljon myös ylilyöntejä. Ja mikä tulee nykyisiin talosteluihin... Me ihmiset emme valitettavasti ole täydellisiä. Ei kukaan. Ei uskovainenkaan. Aina voi tulla riitoja, mutta ne voi sopia. Uskovainen haluaa sopia ne myös evankeliumilla. Jos riitaan sisältyy rikoksia, niin totta kai nekin sovitetaan silloin vallitsevien lakien mukaisesti.
Hoitokokous terminä on saanut liian huonon kaiun. Oikeasti se on sielunhoidollinen tapahtuma, jossa vapaaehtoisesti sitä haluava pääsee hoidettavaksi. Ne eivät ole pakollisia, eikä niitä koskaan saa järjestetää painostaen toista niihin. 70-luvulla tätä virhettä tehtiin, mutta tänäpänä ei. Sen sijaan, jos seurakunnassa todetaan, ettei joku ole uskovainen, se ei ole hoitokokous, vaan seurakunnan todistus. Tämä epäuskoinen voi sitten itse tulla hoidettavaksi. Jos hän ei halua tulla hoidettavaksi, mikään ei estä häntä toimimasta Jumalan valtakunnan ulkopuolella vaikkapa jossain toisessa hengellisyydessä.

73

732

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksi kyseiset törkeät ihmisoikeusloukkaukset pitäisi unohtaa.

      Me emme voi elää tätä päivää unohtaen tyystin menneisyyden.

      Terv.
      säälittävä ihmisriepu

      • ihmisraapu

        Miten nämä hoitokokoukset liittyvät sinun elämääsi?


      • Vain_MeVl
        ihmisraapu kirjoitti:

        Miten nämä hoitokokoukset liittyvät sinun elämääsi?

        Miks minun pitäisi puhua helluntailaisten hoitokokouksista, kun niitä ei ole koskaan ollutkaan. Meillä uskovat Herrassa ovat kunnallisia uskovia Jeesukseen. Kansanedustaja Hirvisaari kuvaa helluntailaisuuden pedofilista ilmapiiriä seuraavasti: "Valitettavasti myös pedofiilit hakeutuvat seurakunnissa mielellään luottamustehtäviin, kuten esimerkiksi Tikkurilassa on taannoin tapahtunut. Ihmiset ovat hämmästyttävän sokeita "lapsia rakastaville" limaisille sedille, jotka pitävät muiden seurakuntalaisten lapsista niin paljon, että jopa suutelevat heitä suulle kaiken kansan keskellä"


        VainMe


      • ihmisraapu

        Kiinnostaisi tietää miksi käytät niin paljon elämästäsi lestadiolaisuutta kohtaan kun et sitä itse ole ja et hyväksy näiden oppeja? Eikö elämä olisi mukavempaa kun keskittyisi asioihin jotka tuovat itselle iloa joka päivä?


      • hallelujaaaaaaa

        Eihän sinun olisi tarttenut kertoa, että olet säälittävä ihmisriepu. Sehän on kaikkien tiedossa.
        Suin Kes.


      • Joulustant

        Kuuleppa, ku se ei ny Melperi auta sitten yhtään, että samoja asioita vatvotaan vuodesta toiseen. Virheistä on opittu ja joka ikinen uskovainen tahtoo, ettei samat virheet toistuisi. Voimme toki joutua toisenlaisiin virheisiin, mutta onneksi virheet voi aina sopia... Ei se kato Melperi mene niin, että kun kerran olet tehnyt virheitä, et voi niitä ikipänä korjata. Kyllä voi ja aina voi aloittaa puhtaalta pöydältä. Tosin menneet jättää toki jälkensä. Siks meidän kannattaa pyrkiä vastuulliseen toimintaan eikä tahallaan tehdä virheitä.


    • Voitko_täsmentää

      """Virheistä on opittu ja ne on moneen kertaan korjattu."""

      ???

      • Rivilesta

        SRK:n harhaan menoa ei ole vieläkään myönnetty. SRK:n johtokunnan kannanilmaisussa puhutaan vain yksittäisten kristittyjen erehtymisestä, vaikka koko johtokunta ja työvaliokunta menivät harhaan.


      • Rivilesta kirjoitti:

        SRK:n harhaan menoa ei ole vieläkään myönnetty. SRK:n johtokunnan kannanilmaisussa puhutaan vain yksittäisten kristittyjen erehtymisestä, vaikka koko johtokunta ja työvaliokunta menivät harhaan.

        ##SRK:n harhaan menoa ei ole vieläkään myönnetty.##

        Erehtymättömät eivät voi erehtyä.

        SRK opettaa, että sen edustajat ovat erehtymättömiä = yhtä MIELISAIRAIRASTA opetusta kuin VAIN ME ym. vl-opit.


      • makeyourselfbullshit
        melperi kirjoitti:

        ##SRK:n harhaan menoa ei ole vieläkään myönnetty.##

        Erehtymättömät eivät voi erehtyä.

        SRK opettaa, että sen edustajat ovat erehtymättömiä = yhtä MIELISAIRAIRASTA opetusta kuin VAIN ME ym. vl-opit.

        Sinäkin olet mielisairauksien patoutuma, saatat poksahtaa.


    • Ei_niitä_pas-

      saa unohtaa. Niiden suuri siunaus on siinä, että niillä leivotaan seuraavien vuosikymmenten aikana kymmenittäin aistereita ja tohtoreita. Mitä kauemmaksi hisorian hämärään nuo ajat jäävät, sitä lennokkaampia kirjoja niistä kirjoitetaan ja oivaltavampia tutkimuksia tehdään. Eikä tuossa suinkaan kaikki. Valton korkeimmaksi kunniamerkiksi lopulta hyväksytään hoitokokousristi tammenlehvin. Kallein arvonimi on hoitokokousneuvos. Sukukunnat kilpailevat siitä, että kuulumme ansioituneeseen hoitokokoussukuun ja että meidän suvussamme on tavattu hoitomiehiä jo ainakin viidessä polvessa. Presidentksikään ei voi päästä, ellei ole paitsi syntyperäinen suomen kansalainen, myös täytyy olla todistettava hoitokokoustausta. Aatelsarvot Suomessa on lakkautettu jo taannoin. Nyt ne palaavat. Hoitokokoustaustaisille myönnetään hoitokokousaläke valtion varoista ja lisäeläke SOTE-piireiltä ja asumisoikeus kunnilta. Maaorjuuskin on lakkautettu. Sekin on palaamassa, Ne, keillä ei ole minkäänlaista todistettavaa hoitokokousstatusta, hoidaan alistaa hoitokokousaatelisten orjiksi. Orjilla ei ole muita oikeuksia kuin että hoitomies ei saa häntä tappaa.

    • vanhoja.muistelee

      Pahalla on seurauksensa. Aiheutettu vahinko kostautuu.

    • Uskon_sotilaat

      Meillä on jatkuva taistelu Paholaista, pimeyden henkivaltoja vastaan. Siinä taistelussa meillä on Hengen miekka eli Jumalan sana edessämme olevaa Jumalan vastustajaa vastaan. Me emme sodi taaksepäin.

      Luuk. 9:62 Hänelle Jeesus vastasi: "Joka tarttuu auraan ja katsoo taakseen, ei ole sopiva Jumalan valtakuntaan." [1. Kun. 19:19-21 | Luuk. 17:32]

      Se taistelu on jatkuvaa täällä ajassa.

      Matt. 4:7 Jeesus vastasi hänelle: "On myös kirjoitettu: 'Älä kiusaa Herraa, Jumalaasi.'" [5. Moos. 6:16 ]
      11 Silloin Paholainen jätti Jeesuksen rauhaan, ja hänen luokseen tuli enkeleitä, jotka palvelivat häntä. [Matt. 26:53; Luuk. 22:43; Hepr. 1:14]

      • näinkö.tarkoitit

        "Unohdamme tekemämme vääryydet ja uhriemme pitää ne myös unohtaa."


      • omavanhurskaalle
        näinkö.tarkoitit kirjoitti:

        "Unohdamme tekemämme vääryydet ja uhriemme pitää ne myös unohtaa."

        1. Piet. 5:8 Olkaat raittiit, valvokaat; sillä teidän vihollisenne perkele käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, ja etsii, kenen hän nielis.


    • näppäimstöeitoimi

      Karmanlakiko kyseessä...

    • pakkohoitoa_yöllä

      Ei niitä voi unohtaa jos on itse nähnyt. Iän myötä ymmärtää entistä vähemmän tuommosia yökausien julkisia ripitystilaisuuksia. En edes vieläkään tiedä mitä niillä touhuilla oikeasti haettiin.

      • Anonyymi

        No silloin 1970-luvulla vl-liikkeessä yleisesti uskottiin, että sielun vihollinen on uskovaisten (siis vl-uskovaisten) keskuuteen syöttänyt väärän hengen tarkoituksenaan eksyttää koko Jumalan valtakunta (siis vl-liike aina Arerikkaa myöten) pois oikeasta hengestä ja näin sammuttaa maan päältä elävän Jumalan elävä valtakunta.

        Silloin 1970-luvulla yleisesti oli myös vallalla käsitys, että kaikkivaltias Jumala on antanut muutamien uskovaisten (siis vl-liikkeen jäsenen) ymmärtää sielujen vihollisen katala juoni, yritys syöttää väärä henki jokaiseen uskovaiseen, ja ryhtyä oikessa hengessä tarvittaviin toimenpiteisiin sielunvihollisen katalan juonen tyhjäksi tekemiseksi. Piti siis järjestää jokaisessa paikallisyhdistyksessä hoitokokous, jossa väärä henki seurakunnasta puhdistettaisiin. Näin hoitokokoukset levisivät ympäri vl-liikkeen.

        Näitä joille Jumala oli antanyt ymmärryksen nähdä sielunvihollisen katala juoni, uskottiin olevan esimerkiksi maallikkopuhuja Heikki Saari ja muutama muu "valittu".

        Heiki Saaresta en nyt tähän rupea enempää kirjoittamaan. Tuollainen edellä kuvatu oli se tapahtumien kehitys, joka hoitokokousten laajuuden syyn selittää.

        Mutta kuten edellä sanottu, tässä olen kertonut sen, miksi hoitokokoukset levisivät niin laajalle kuin levisivät.


    • Pidetäänylläkeskustelua

      "Mennään eteenpäin ja unohdetaan menneet!
      Virheistä on opittu ja ne on moneen kertaan korjattu."

      Väkivaltaisia hoitamisia ei missään tapauksessa saa unohtaa! Väärintekijöiden aihauttama pahennus saa ihmiset jättämään yhteisön. Hoitajathan toivat yhetisöön opin, jonka mukaan mitä tahansa voi tehdä, mutta mitään ei tarvitse korjata. Ennen saarnattiin, että Pyhä Henki antaa voimia väärintekijälle, kun hän tekee parannuksen ehkä jollekin kolmannelle osapuolelle niin että hän lähtee korjaamaan tekojaan niin laajasti kuin on teoillaan aiheuttanut pahennusta. Enää harvemmin kuulee tuota saarnaa ja yhteisössä velloo mitä ihmeellisempiä perättömiä juoruja puhueltavista. Hoitajien velvollisuus on korjata asiansa jos tarpeellista myös julkisesti.

    • merkkiotsassa

      NIITÄ EI UNOHDETA IKINÄ.
      -
      Saatanan tumpelo.................

    • Varmasti lestadiolaisten mielestä voisi, UNOHTUISI NE KYMMENET ITSEMURHAT, SEKÄ sadat elämän menettämiset.

      Murhaajat on aina murhaajia ja saatanan yhteistyökumppanit aina saatanan kumppaneita.

      • ssddsfewr

        Eikös Jeesus anna synnit anteeksi?


      • Kesitas
        ssddsfewr kirjoitti:

        Eikös Jeesus anna synnit anteeksi?

        Kyllä antaa, tunnustetut synnit, mutta ei valehtelua eikä salailua.

        Se vaatii myös uskoa Häneen, ei lahkohin.


      • hybgvcd
        Kesitas kirjoitti:

        Kyllä antaa, tunnustetut synnit, mutta ei valehtelua eikä salailua.

        Se vaatii myös uskoa Häneen, ei lahkohin.

        ehkä nuo ihmiset ovat saaneet ne jo jeesukselta anteeksi..


      • hybgvcd kirjoitti:

        ehkä nuo ihmiset ovat saaneet ne jo jeesukselta anteeksi..

        Ensinnäkin Jeesuksen tuntemuksestasi, Hän on persoona ja kirjoitetaan isolla etukirjaimella, kuten näin; Jeesus.

        Ei ole anatunut sovitustaan, koska siinä on rikoksen ja murhienkin salaamista;
        Sananl. 28:13
        Joka rikkomuksensa salaa, ei menesty, joka ne tunnustaa ja hylkää, saa armon

        Heidän tulee myös tunnustaa syntinsä;

        3. Moos. 5:5
        "Kun joku on joutunut syynalaiseksi jonkin tällaisen teon vuoksi, hänen tulee tunnustaa rikkomuksensa.

        Synti ei sovitu jos sitä piilottelee, eikä tee parannusta ihmisten edessä, kuten he toimivat aikoinaan Kolmiyhteistä Jumalaa vastaan, ihmisten edessä.

        Se vaatii nöyryyttä, mutta eihän VL pampuilla sitä ole.


    • Jumalavoiauttaa

      "Vaikka ne on jo monta kertaa loppuun käsiteltyjä, aina joku säälittävä ihmisriepu tuo ne takaisin keskustelupöydälle."

      Hoitokokouksia ei ole missään vaiheessa loppuun käsitelty! Käytit sanaa "ihmisriepu", mikä saa minut säälimään sinua. Valitettavasti en näe kirjoituksessasi mitään uskovaista. Se, että sydämestään uskovaisia ihmisiä ja heidän uskoaan pilkattiin ja heille naurettiin ja Kristuksen kirkkolakia käytettiin väkivallan apuvälineenä. Pilkkaajat nousivat yhteisön sisältä. Suurin syy oikeasti siihen, että ihmiset lähtevät yhteisöstä, on se, että luottamus yhteisöön on mennyt. Jopa puhujaksi hyväksytään väärähenkinen hoitaja. Hoitaja, joka ei pysty korjaamaan tekojaan, kun kuvittelee, että hänet on Jumala tähän paikalle asettanut eikä hän tee virheitä. Uskovaiset haluavat että oppi saatetaan hoitokokouksia aikaisemman kaltaiseksi. Hoitokokouslaiset yrittävät muuttaa oppia itselleen myönteiseksi. Täytyy sanoa että kun tunnen kaksi "hoitsua" niin hävettää ja säälittää yhtä aikaa. Muista puhutaan selantakana suupielet vaahdoten täyttä soopaa oman edun tavoittelussa ja kun pitäisi vastata puheistaan niin ollaan mykkiä ja haudotaan kuin "jäärä muniaan" sanoisi varmaan erän ystäväni.

      Jumala vain voi auttaa.

      • Sen voi kyllä lopettaa ja se tapahtuu niiden toimesta, jotka näin tekivät.

        Mutta he ovat kovia ja kuivia, eivät halua iankaikkista häpeää, joka jo on päällä Taivaassa.

        Vain he voivat lopettaa tekemällä selkeän parannuksen.


      • Korjausliike

        Kesitas on täsmälleen oikeassa.


    • dddefgh

      Eikö Jumalan Sana sano, että pitää tehdä täyttä tiliä Jumalan kanssa eli puhdistaa koko pöytä. Ei osittain, vaan koko pöytä!!"!!!

      • Sanooko?

        Missä?


    • etsilleenl

      Ottaako päästä, kun vl-sinustakin on leima otsassa.
      -
      Hoitokokouksissa.
      -
      Salaamiskulttuuri.
      -
      Kehtaatko käydä kaupassa.
      -
      ikinä HOITOKOKOUKSIA EI SAA UNOHTAA. Niitä pitää netissä aina muistaa.

    • siksäkkiin

      Sika hoitomiesten tapaan Sikalassa vl. .................paneskeli, oletko????????????
      -
      Meinaatko siis, että hoitokokouksista puhuminen vaikenee.
      -
      Mene "ÄITIINSÄ"

    • pitäisiselvittää

      Tuntuu oudolta, ettei Viljo Juntunen vaadi hoitokokousten selvittämistä.

      • Oretna1

        Kesällä 2014 SRK:n puheenjohtajaksi valittu Viljo Juntunen pyysi nöyrimmästi anteeksi sitä, ettei hänellä ollut riittävästi rohkeutta puuttua hoitokokousvääryyksiin toimiessaan Ranuan kirkkoherrana hoitokokousten aikana. Anteeksi pyyntö tapahtui Ranualla ilmestyvän Kuriiri-lehden mielipideosaston kirjoituksen vaikutuksesta.
        Juntusella ei näytä olevan edelläänkään rohkeutta pistää itseään likoon, jotta hoitokokousvääryydet korjattaisiin siinä laajuudessa kuin ne ovat tapahtuneet. Juntunen tukee sitä SRK:n johtokunnan kannanilmaisua (Päivämies Nro 41 12.10.2011 ja uudestaan Nro 21 23.5.2012), jossa pahoitellaan harhaanjohtavasti yksittäisten kristittyjen erehtymistä, vaikka kyseessä oli koko SRK:n johtokunnan ja työvaliokunnan harhaan meno. Pahoittelu ei korvaa anteeksipyyntöä. Juntunen toivoi, että voitaisiin aloittaa puhtaalta pöydältä. Pelkkä hurskas toivomus ei kuitenkaan puhdista pöytää. Jotain tarvitsee myös tehdä.


      • tepu73

        Oretna1 olet aivan oikeassa!


    • tunnekehoa

      vl-liikkeen dynamiikka perustuu ns. astraalikehoon, mikä on kaikkien mielenliikutusten ja himojen keho.

    • Ihminenonpeto

      "Hoitokokous terminä on saanut liian huonon kaiun. Oikeasti se on sielunhoidollinen tapahtuma, jossa vapaaehtoisesti sitä haluava pääsee hoidettavaksi."

      Tekisi mieli kirjoittaa tähän esimerkki ihan elävästä elämästä, mutta ilta on jo pitkälle ehtinyt ja uni painaa. On ihan omasta kokemuksesta kysymys niin että täsmätietoa on eikä tarua. Voisin lähettää kertomuksen myös srk:lle, jos löytyy puolueeton taho ottamaan kantaa opin/menettelyn oikeellisuuteen. Sen aika tulee vielä.

      • Vaikuttaa, ettet ollut koskaan läsnä?


    • kovakorvaisia

      SRK:n johtajat ovat kovakorvaisia, eivät halua ottaa vastaan neuvoja, vaikka heitä on neuvottu jo yli kymmenen vuotta selvittämään hoitokokoukset.

      • Huonojaesimerkkejä

        Tähän käytökseen ovat varmasti syyt syvällä. Puhujienkokouksiin, joissa käsitellään hoitokokousasiaa tulisi osallistua vanhempia naisia ja niistä tulisi poistaa jokaikinen puhuja joka on joko osallistunut tai ollut myötävaikuttamassa kokouksissa. Nämä puhujat ovat jäävejä käsittelemään itseään koskevaa asiaa. Kun nyt hoitokokousasia on ollut esillä viimeiset kymmenen vuotta eikä puhuja/puhujat ole ymmärtänyt tilaansa hänet tulisi asettaa rivimieheksi, jolloin heidän olisi helpompi olla "erehtyväinen".


      • Puhdistuskokous

        "Puhujienkokouksiin, joissa käsitellään hoitokokousasiaa tulisi osallistua vanhempia naisia ja niistä tulisi poistaa jokaikinen puhuja joka on joko osallistunut tai ollut myötävaikuttamassa kokouksissa."

        Ei saa unohtaa, että hoitajina oli myös pahansuopia ja kateellisia naisia, joten kaikki vanhemmat naisetkaan eivät ole sopivia osallistumaan tuohon "puhdistuskokoukseen".


    • puutarhuri__

      Puut tunnetaan hedelmistään

    • Otahuomioon

      "Mennään eteenpäin ja unohdetaan menneet!"

      Jumala on asiasta toista mieltä.

    • neopirtilllle

      "Elä luule luita lihaksi, lampaanpäätä makkaraksi"
      -
      Hoitokokoussviitti suurenee:
      -
      Kunnat saavat vl päättäjille "taivaanportin leiman otsaansa" olevan vanhusten
      saatanalleheittäjiä.

    • Vanhukset_kohteina

      Mummot ja papat olivat helpoin kohde SRK:n hoitomiehille osoittaa julmuutensa ja pirullisuutensa.

      Kultaisina hoitokokousaikoina vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä erityisesti puolustuskyvyttömät vanhukset olivat hoitokokouksissa SRK:n ympäri Suomea lähettämien psykopaatti-hoitomiesten uhreina.

      Näitä vanhuksia heitettiin saatanan haltuun monesti pitkälle yöhön jatkuneissa hoitokokouksissa vl-rauhanyhdistyksellä.
      Saatanalle nakkaamisen syynä olivat sellaiset "kuolemansynnit" kuin TV:n omistaminen, kirkkokuorossa laulaminen, väärän ihmisen tervehtiminen jne.

      Tämän vl-herätysliikkeestä erottamisen ja saatanalle heittämisen jälkeen muiden vanhoillislestadiolaisten käskettiin katkaista kaikki yhteydenpito kyseisiin henkilöihin.
      Heitä piti kohdella kuin spitaalista.

      Menettelyt johtivat eri puolilla Suomea itsemurhiin, mielenterveyden menetyksiin yms. Koska vanhoillislestadiolainen herätysliike ei ole ensisijaisesti mikään herätysliike. Se on sosiaalisten siteiden vahvasti yhdistämä perheiden, sukulaisten ja ystävien muodostama kokonaisuus.

      Tämä kaikki riistettiin tietoisesti erotetuilta ja saatanalle heitetyiltä. Kyseessä oli vahva henkinen kidutus, jonka organisoi Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys (SRK) omien kiertävien hoitomiestensä kautta.

      Vanhoillislestadiolaiset opettavat olevansa ainoita oikeita ja Jumalalle kelpaavia uskovaisia koko maailmassa.

      http://rauhanyhdistys.fi/

      • piece.of.cake

        Vanhukset olivat helppo nakki SRK:n edustajille eli psykopaatti-hoitomiehille.


    • Vanha_puhujamies

      "Huonojaesimerkkejä

      22.1.2017 19:53
      Tähän käytökseen ovat varmasti syyt syvällä. Puhujienkokouksiin, joissa käsitellään hoitokokousasiaa tulisi osallistua vanhempia naisia ja niistä tulisi poistaa jokaikinen puhuja joka on joko osallistunut tai ollut myötävaikuttamassa kokouksissa."

      Olen vähän eri meltä. Miksi ihmeessä sinne kokouksiin raahattaisiin vanhoja akkoja? Eikö olisi mukavampaa, kun sinne kerättäisiin nuoria naisia? Vaikka niitä neitseitä tyhmimmästä päästä? Silloin unohtuisivat kaikki abstraktiset opilliset harhat.

    • jhnygytft

      Ne, raiskatut lapset elää joten ne hoidot eivät olleet tehokkaita!

    • Sananlaskuissa sanotaan: Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty; mutta joka ne tunnustavat ja hylkää, se saa armon (Sananl.28:13).

      Sanonta ei menesty tässä kohtaa ei viittaa aineelliseen menestykseen; pikemminkin se puhuu ruumiillisesta terveydestä, mielentilasta ja hengellisestä hyvinvoinnista. Jumalan sana sanoo, että jokainen, joka peittelee syntejään, jää paitsi hengellistä hyvinvointia. Ja Daavidin elämä todistaa sen!

      Juuri tästä syystä lestadiolaisuudessa on henkisesti vaikea löytää tasapainoa, elää salatun synnin alla, tietäen sen suhteen Jumalaan, Hän ei siunaa tahallista synnintekijää, vielä kun sen kohde on lähimmäinen.

      Hän tietää asian eikä hyväksy tekoa, vaan odottaa parannusta.

      He luulevat, että valehtelu, ja asian hautaaminen hoitaa asiat kuntoon, mutta jokainen päivä tuo päälle tulisia hiiliä lisää, ennen parannusta, sekä anteeksipyyntöä, jonka jokainen tulee tietämään, oli VL tai ei.

    • kuolemalähelläääää

      Hoitokokous on Suomen suurin uskonnollinen häpeä. Iän kaikkinaan
      -
      Hoitomiehet elävät helvetissä.....................
      -
      IKINÄ EI HOITOKOKOUKSIA SAA UNOHTAA. vanhusten
      -
      "saatanalleheittämistalkoissa."'''''''''

      • samasirkka

        Vanhusten julman kohtelun lisäksi meistä monet olimme pahimpien hoitokokousten riehuessa keski-ikäisiä ja perheessä oli nuoria sekä pienempiä lapsia.
        Kanssakäyminen entisten ystävien kanssa päättyi. Sitä ennen monet silloiset ystävämme kyllä puhuttelivat meitä. Olen niistä kirjoitellutkin vuosien varrella. Haluan kuitenkin toistaa näitä kamalia asioita myös uusia lukijoita ajatellen:
        Erään silloisen perheystävämme tuomio minulle:
        "Sinusta ihan paistaa ja loistaa tuo omavanhurskaus ja väärä henki"

        Muuan vielä nykyinenkin saarnamies sanoi puhelimitse puolisolleni:
        "Voi mikä saasta, voi tuota pimeyttä, olet Raamatulla sekoittanut itsesi" vastauksena sille kun puolisoni kysyi Raamatun perustusta "henkiopille", siis vääristä hengistä parannuksenteolle.

        On lohdullista tietää, että Jumala on ylin tuomarimme ja raamatunmukaisella uskolla pääsemme kerran taivaan kotiin.

        Siioninlaulusta:
        "Oi ystäväni rakkaat ain vaeltakaa niin, ett päätyttyä matkan taivaaseen tultaisiin"


      • hyvääystäväääää
        samasirkka kirjoitti:

        Vanhusten julman kohtelun lisäksi meistä monet olimme pahimpien hoitokokousten riehuessa keski-ikäisiä ja perheessä oli nuoria sekä pienempiä lapsia.
        Kanssakäyminen entisten ystävien kanssa päättyi. Sitä ennen monet silloiset ystävämme kyllä puhuttelivat meitä. Olen niistä kirjoitellutkin vuosien varrella. Haluan kuitenkin toistaa näitä kamalia asioita myös uusia lukijoita ajatellen:
        Erään silloisen perheystävämme tuomio minulle:
        "Sinusta ihan paistaa ja loistaa tuo omavanhurskaus ja väärä henki"

        Muuan vielä nykyinenkin saarnamies sanoi puhelimitse puolisolleni:
        "Voi mikä saasta, voi tuota pimeyttä, olet Raamatulla sekoittanut itsesi" vastauksena sille kun puolisoni kysyi Raamatun perustusta "henkiopille", siis vääristä hengistä parannuksenteolle.

        On lohdullista tietää, että Jumala on ylin tuomarimme ja raamatunmukaisella uskolla pääsemme kerran taivaan kotiin.

        Siioninlaulusta:
        "Oi ystäväni rakkaat ain vaeltakaa niin, ett päätyttyä matkan taivaaseen tultaisiin"

        Kauniita ja oikeaa sanomista sinulle Sirkka.
        Hyvää keväänodotusta.


      • samasirkka
        hyvääystäväääää kirjoitti:

        Kauniita ja oikeaa sanomista sinulle Sirkka.
        Hyvää keväänodotusta.

        Kiitos! Hyvää kevään odotusta myös Sinulle sekä kaikille lukijoille!


    • ikuinenkalmapainopäällä

      Jos sinä väität, että "Jo voisi unohtaa 70- luvun hoitokokoukset" olet turmioon
      tuomittu, mummujen kalmankaasujen ja rasvojen alla iäksi saastunut hirviö,
      saatanan poika.
      -
      Ikinä ei hoitokokouksia saa unohtaa.
      -
      Päinvastoin, kirjoja kirjoitellaan, nimelläkin, sukuhäpeä, pedofiilisuus, salaamiskulttuuri.......

    • ccdefghj

      ""Ikinä ei hoitokokouksia saa unohtaa.""

      Näin on! Vasta tunnustetut synnit saa unohtaa. Sitten kun SRK on tunnustanut, nöyrtynyt ja pyytänyt anteeksi syntinsä, niin sen jälkeen me seuraväki saamme unohtaa hoitokokoukset.

    • paskaäijä

      "Virheistä on opittu ja ne on moneen kertaan korjattu"""""""""""""
      -
      Miksi sitten niitä ei edes ole pyydetty anteeksi saatanan runkkari.
      -
      Lievästi pahoiteltu, ja että "saattaahan ylilyöntejäkin ehkä olla, voi vittu.
      -
      Eikö joidenkin laskelmien hoitokokouksia ole pidetty 5000 kertaa ainakin. Ja vieläkin pidetään, punamulkku.

    • leikkityttön

      Onko hoitomiehet ihmisiä.
      Tyttö pieni kysyy.

    • Anonyymi

      Taitaa vielä hoitokokouksia olla, koska omituista toimintaa asuinympäristössä. Liekö hoitokokouksia vai muuta häriötoimintaa. Alue on ihan lestadiolaisaluetta.
      Sillä tuumaan, liekko kokkouksia meneillään.

      Miten sen saa selville, onko?
      Ja millaisia nämä yölliset kokoukset olivat?

      • Anonyymi

        Niitä on vieläkin. Niin kauan kuin jollakin "seurakunnalla" on yksinoikeus ratkaistase, ketkä pääsevät taivaaseen. Ymmärsitkö? Monopoli. '

        Niin kauan, eli nyt ainakin vielä, sakä esikoislestadiolaiset ja rauhanyhdistysläiset eli vanhoolliset, oikeasta uskosta 1900 vaihteessa eronnut eriseura, on oleamassa eräänlaisia hoitokokouksia, kun yritetää Kristukseen uskovat (ja muutkin) uskomaan näitä lahkoja, niiden johtohahmoja. Pahimpia keitureita mitä maa päällään kantaa.


    • Sivistysvaltiossa kiellettäisiin Srkvlkultti rikollisena järjestönä.

    • Anonyymi

      Luulenpa vaan, että niitä pohditaan ikuisesti.

      • Anonyymi

        Eihän hoitokokousasioita ole vielä selvitetty, vaikka vääryyksiin syyllistyneet niin väittäisivätkin - ymmärrettävästi. Asioiden selvittäminen on nyt hyvässä käynnissä - kiitos somen, mutta todella hidasta, koska hoitajat ovat heittäytyneet puhumattomiksi. Aika outoa tuo puhumattomuus, koska kotipaikkakuntani hoitotapahtumien perusteella voin kertoa, että hoitajiksi ryhtyivät juurikin pitäjän suulaimmat kateellisimmat juoruakat ja -äijät. Nyt on vihdoinkin aika auttaa heitä heidän ongelmissaan, koska silloin sitä ei ymmärretty tehdä. Olihan se aikaa! Vieras "äijä" saattoi ilmestyä milloin kenenkin kotisohvalle pyytämättä ja kutsumatta "puhuttelemaan" jota kuta. Oli myös naishoitajia. Kyllä hävettää hoitajien puolesta! Näitä asioita eikä henkilöitä ei voi kukaan unohtaa - tapauksia riittää vaikka kirjaksi asti. Vielä ei ole julkaistu kirjaa, jota lukiessa saisi tuntea hoitokoukousten todellisen tunnelman ja pelon.


    • Anonyymi

      Unohtakaa ensin ne liki 2000v vanhat sadut jota raamatunsi kutsutaan.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Palola tuossa puheessaan kohdasta 30 minuuttia eteenpäin vähän vain pintaa kevyesti raapaisemalla ikään kuin ohimennen puhuu 1970-luvunkin hoitokokouksista. Palolahan puheessaan puhuu kohdasta 30 minuuttia eteenpäin armosta ja totuudesta, niitten järjestyksestä ja siitä mitä tapahtuu jos niitten järjestystä vaihdetaan taikka ruvetaan ihmisymmärryksen mukaan painottamaan jompaa kumpaa, joko armoa enemmän totuuden kustannuksella taikka päinvastoin.

        Palola ei kuitenkaan puhu siitä, mikä oli se 1970-luvun hoitokokousten varsinainen alkuunpanija, syy, miksi niitä ruvettiin pitämään ja miksi ne hoitokokoukset levisivät läpi koko vl-liikkeen.

        Hoitokokousten järjestämisen alkuperäisenä tarkoituksena oli se, että 1970-luvulla vl-liikkeessä (ainakin SRK:n sisäpiirissä) uskottiin, että sielunvihollinen on vl-uskovaisten keskuuteen syöttänyt väärän hengen tarkoituksenaan eksyttää kaikki vl-uskoiset pois oikeasta hengestä ja näin sammuttaa maan päältä Jumalan valtakunta. Samalla oli vallalla sellainen käsitys, että kaikki uskovaiset eivät ole vielä siihen väärään henkeen joutuneet, vaan vain osa ja jotta nuo väärään henkeen ajautuneet eivät muitakin siihen henkeen saastuttaisi, piti seurakunnat puhdistaa väärään henkeen joutuneista teettämällä näillä oikeanlainen parannus erikseen järjestettävissä hoitokokouksissa.
        Jos väärähenki-syytösten kohteeksi joutuneet eivät hoitokokouksissa oikealla tavalla osanneet parannusta tehdä (lue eivät osanneet oikealla tavalla näytellä katuvaa), heidät sidottiin synteihinsä siihen saakka kunnes saivat hoitomiehet vakuuttumaan katumuksensa aitoudesta.

        Ymmärsin tuosta Ari-Pekka Palolan puheesta (siitä kohdasta 30 minuuttia eteenpäin), että Palola tarkoitti juuri näitä 1970-luvun hoitokokousten tapahtumia, kun hoitomiehet arvioivat onko jonkin "hoidettavan" kohdalla totuus tapahtunut niin että tälle voidaan armoa julistaa vai onko hänet sidottava synteihinsä. Hoitokokousten nokkamiehet siis määrittelivät totuuden ja asettivat sen armon edelle. Palola antaa ymmärtää puheessaan, että tällainen toiminta ei ollut Jumalan sanan mukaista menettelyä.

        Tuo 1970-luvun hoitokokouksissa tapahtunut synteihin sitominen saattoi kestää esimerkiksi seuraavaan hoitokokoukseen saakka. Jokainen voi vain kuvitella miltä monesta vuosikymmeniä hartaasti ja tosissaan uskovaisena elämäänsä eläneestä vanhuksesta tuntui, kun heidät sidottiin synteihinsä, kun eivät tienneet näistä väärähenki-syytösten perusteista (siis juoruakkojen/ukkojen alullepanemista syytöksistä) mitään. Tuon väärähenki-syytös usein lähti liikkeelle paikalliseten rauhanyhdistusten suulaimpien juoruakkojen/ukkojen liikkeelle panemien kulkupuheitten perusteella.

        Nämä hoitokokoukset lähti liikkeelle SRK:n sisäpiirin kehotuksesta. Muistan miten 1970-luvun alkupuolella Eino Kimpimäki (yksi silloisista SRK:n sisäpiiriläisistä) soitti isälleni, joka oli oman paikkakuntani ry:n johtokunnan puheenjohtaja, kysyen mikä on paikakunnallani tilanne vl-uskovasiten keskuudessa. Kimpimäki kertoi väärästä hengestä ja kehotti isääni järjestämään ry:llä hoitokokousken, jotta väärä henki saataisiin kitkettyä pois. Ja niinpä sitten hoitokokouksi alettiin järjestämään, en määrää enää muista mutta enempi niitä oli kuin yksi.

        Tätä tosiasiaa, että hoitokokoukset alun alkaen käynnisti SRK, ei näytetä vieläkään oikein SRK:n taholta myönnettävän, eikä sitäkään tosiasiaa oikein myönnetä, että niissä oli alunperin syynä se, kuten edellä kerroin,1970-luvulla vl-liikkeen sisäpiirissä (ainakin työvaliokunnassa) uskottiin sielunvihollisen syöttäneen vl-uskovaisten keskuuteen väärän hengen tarkoituksenaan eksyttää kaikki vl-uskoiset pois oikeasta hengestä ja näin sammuttaa maan päältä Jumalan valtakunta.

        Koska tulis joku sellainen vl-puhuja, joka uskaltaisi seurapuheessaan sanoa edellä kertomani asiat ääneeen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palola tuossa puheessaan kohdasta 30 minuuttia eteenpäin vähän vain pintaa kevyesti raapaisemalla ikään kuin ohimennen puhuu 1970-luvunkin hoitokokouksista. Palolahan puheessaan puhuu kohdasta 30 minuuttia eteenpäin armosta ja totuudesta, niitten järjestyksestä ja siitä mitä tapahtuu jos niitten järjestystä vaihdetaan taikka ruvetaan ihmisymmärryksen mukaan painottamaan jompaa kumpaa, joko armoa enemmän totuuden kustannuksella taikka päinvastoin.

        Palola ei kuitenkaan puhu siitä, mikä oli se 1970-luvun hoitokokousten varsinainen alkuunpanija, syy, miksi niitä ruvettiin pitämään ja miksi ne hoitokokoukset levisivät läpi koko vl-liikkeen.

        Hoitokokousten järjestämisen alkuperäisenä tarkoituksena oli se, että 1970-luvulla vl-liikkeessä (ainakin SRK:n sisäpiirissä) uskottiin, että sielunvihollinen on vl-uskovaisten keskuuteen syöttänyt väärän hengen tarkoituksenaan eksyttää kaikki vl-uskoiset pois oikeasta hengestä ja näin sammuttaa maan päältä Jumalan valtakunta. Samalla oli vallalla sellainen käsitys, että kaikki uskovaiset eivät ole vielä siihen väärään henkeen joutuneet, vaan vain osa ja jotta nuo väärään henkeen ajautuneet eivät muitakin siihen henkeen saastuttaisi, piti seurakunnat puhdistaa väärään henkeen joutuneista teettämällä näillä oikeanlainen parannus erikseen järjestettävissä hoitokokouksissa.
        Jos väärähenki-syytösten kohteeksi joutuneet eivät hoitokokouksissa oikealla tavalla osanneet parannusta tehdä (lue eivät osanneet oikealla tavalla näytellä katuvaa), heidät sidottiin synteihinsä siihen saakka kunnes saivat hoitomiehet vakuuttumaan katumuksensa aitoudesta.

        Ymmärsin tuosta Ari-Pekka Palolan puheesta (siitä kohdasta 30 minuuttia eteenpäin), että Palola tarkoitti juuri näitä 1970-luvun hoitokokousten tapahtumia, kun hoitomiehet arvioivat onko jonkin "hoidettavan" kohdalla totuus tapahtunut niin että tälle voidaan armoa julistaa vai onko hänet sidottava synteihinsä. Hoitokokousten nokkamiehet siis määrittelivät totuuden ja asettivat sen armon edelle. Palola antaa ymmärtää puheessaan, että tällainen toiminta ei ollut Jumalan sanan mukaista menettelyä.

        Tuo 1970-luvun hoitokokouksissa tapahtunut synteihin sitominen saattoi kestää esimerkiksi seuraavaan hoitokokoukseen saakka. Jokainen voi vain kuvitella miltä monesta vuosikymmeniä hartaasti ja tosissaan uskovaisena elämäänsä eläneestä vanhuksesta tuntui, kun heidät sidottiin synteihinsä, kun eivät tienneet näistä väärähenki-syytösten perusteista (siis juoruakkojen/ukkojen alullepanemista syytöksistä) mitään. Tuon väärähenki-syytös usein lähti liikkeelle paikalliseten rauhanyhdistusten suulaimpien juoruakkojen/ukkojen liikkeelle panemien kulkupuheitten perusteella.

        Nämä hoitokokoukset lähti liikkeelle SRK:n sisäpiirin kehotuksesta. Muistan miten 1970-luvun alkupuolella Eino Kimpimäki (yksi silloisista SRK:n sisäpiiriläisistä) soitti isälleni, joka oli oman paikkakuntani ry:n johtokunnan puheenjohtaja, kysyen mikä on paikakunnallani tilanne vl-uskovasiten keskuudessa. Kimpimäki kertoi väärästä hengestä ja kehotti isääni järjestämään ry:llä hoitokokousken, jotta väärä henki saataisiin kitkettyä pois. Ja niinpä sitten hoitokokouksi alettiin järjestämään, en määrää enää muista mutta enempi niitä oli kuin yksi.

        Tätä tosiasiaa, että hoitokokoukset alun alkaen käynnisti SRK, ei näytetä vieläkään oikein SRK:n taholta myönnettävän, eikä sitäkään tosiasiaa oikein myönnetä, että niissä oli alunperin syynä se, kuten edellä kerroin,1970-luvulla vl-liikkeen sisäpiirissä (ainakin työvaliokunnassa) uskottiin sielunvihollisen syöttäneen vl-uskovaisten keskuuteen väärän hengen tarkoituksenaan eksyttää kaikki vl-uskoiset pois oikeasta hengestä ja näin sammuttaa maan päältä Jumalan valtakunta.

        Koska tulis joku sellainen vl-puhuja, joka uskaltaisi seurapuheessaan sanoa edellä kertomani asiat ääneeen?

        Jatkan vielä, että SRK:n johtokunnan pitäs sanoa ääneen kaksi asiaa hoitokokouksista: se, että 1970-luvun hoitokokoukset lähti liikkeelle nimenomaan SRK:n kehotuksesta (lue määräyksestä) ja että niitten hoitokokousten alkuperäisenä syynä, tarkoituksena oli se että uskottiin sielunvihollisen syöttäneen väärän hengen vl-uskovaisten keskuuteen, josta seurakunnat (siis paikaliset ry:t)tuli puhdistaa järjestämällä yleiset hoitokokoukset, joihin kaikkien ry:n jäsenten oli osallistuttava.

        Tässä linkki Ari-Pekka Palolan suviseurapuheeseen, jota en edelliseen kirjoitukseni laittanut, kun se sitä edeltäneessä jo oli. Tuossa kohdasta 30 minuuttia eteenpäin Palola viittaa 1970-luvun hoitokokouksiiin.
        https://srk-radio.s3.amazonaws.com/Suviseurasaarnat_2019/Ari-Pekka_Palola_suomi_29_06_2019.mp3


      • Anonyymi

        "1970-luvulla vl-liikkeen sisäpiirissä (ainakin työvaliokunnassa) uskottiin sielunvihollisen syöttäneen vl-uskovaisten keskuuteen väärän hengen tarkoituksenaan eksyttää kaikki vl-uskoiset pois oikeasta hengestä ja näin sammuttaa maan päältä Jumalan valtakunta. "

        Kiitos kun kerroit syyn hoitokokouksille, se on ollut minulle epäselvää, miksi niitä alettiin pitämään.


      • Anonyymi

        ja että ne oli SRK:sta johdettuja. Kaikkien piti tehdä parannus kososlaisesta hengestä.

        Nyt vasta tämäkin selvisi.

        Kyllä näistä kannattaa kirjoittaa, aina tulee uutta asiaa ilmi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja että ne oli SRK:sta johdettuja. Kaikkien piti tehdä parannus kososlaisesta hengestä.

        Nyt vasta tämäkin selvisi.

        Kyllä näistä kannattaa kirjoittaa, aina tulee uutta asiaa ilmi.

        Kaikkien ei välttämättä tarvinnut tehdä parannusta kososlaisesta hengestä, vaan useimmat tekivät parannusta jostakin väärästä hengestä.

        Silloin 1970-luvulla oli käsitys, että sielun vihollisen vl-uskovaisten keskuuteen syöttämällä väärällä hengelllä oli erilaisia ilmenemismuotoja, oli esimerkiksi kososlainen henki, jonka "hedelminä" nähtiin rauhanyhdistysten puhujien ja erityisesti SRK:n vastuuhenkilöitten kuten johtokunnan ja työvaliokunnan jäsenten arvosteleminen. Toinen väärän hengen nimi oli maailmanhenkisyys, kolmas ekumenian henki jne. Vääriä henkiä oli nimeltään useita. Siis kokoslainen henki ymmärrettiin olevan vain yksi siitä lukuisasta väärän hengen kategoriasta, joita sielunvihollisen ymmärrettiin katalassa juonessaan uskovaisten keskuuteen ujuttaneen.
        Joillain paikkakunnilla riitti, että teki parannuksen väärä henki-yleisnimen alla, joissain tapauksissa toisilla paikkakunnilla piti erikseen osata yksilöidä minkä nimiseen väärään henkeen on joutunut ja tehdä siitä parannusta. Kaikissa tapauksissa piti kuitenkin tehdä parannusta joko väärä henki-yleisnimen alla taikka erikseen yksilöidä se henki mihinkä uskoi ajautuneensa. 1970-luvun hoitokokouksissa ei riittänyt se, että teki parannusta konkreettisesta teosta; synnin hedelmistä ei voinut tehdä parannusta, parannus piti tehdä juurimalla koko puu pois eli parannus piti tehdä väärästä hengestä eikä sen hedelmistä.

        Kun tuollaista oli se meno näissä 1970-luvun hoitokokouksissa niin eihän se mikään ihme ole, että pidettiin aamuyön tunneille saakka. Lopulta se hoitokokousten sotku kehittyi niin suureksi sopaksi, että ne oli pakko lopettaa ja juuri SRK, josta alunperin oli tullut määräys niitten aloittamiseen, antoi 1980-luvun alussa rauhanyhdistyksille ohjeet, että uusia hoitokokouksia ei saa enää aloittaa, vain ne hoitokokoukset jotka jo on aloitettu, on vietävä loppuun. Ja niin ne sittemmin 1980-luvun alkupuolella loppuivat.

        Herää vaan kysymys, kuinkahan monen ihmisen mielenterveys niillä hoitokokouksilla tuhottiin ja kuinka monta ajettiin itsemurhaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkien ei välttämättä tarvinnut tehdä parannusta kososlaisesta hengestä, vaan useimmat tekivät parannusta jostakin väärästä hengestä.

        Silloin 1970-luvulla oli käsitys, että sielun vihollisen vl-uskovaisten keskuuteen syöttämällä väärällä hengelllä oli erilaisia ilmenemismuotoja, oli esimerkiksi kososlainen henki, jonka "hedelminä" nähtiin rauhanyhdistysten puhujien ja erityisesti SRK:n vastuuhenkilöitten kuten johtokunnan ja työvaliokunnan jäsenten arvosteleminen. Toinen väärän hengen nimi oli maailmanhenkisyys, kolmas ekumenian henki jne. Vääriä henkiä oli nimeltään useita. Siis kokoslainen henki ymmärrettiin olevan vain yksi siitä lukuisasta väärän hengen kategoriasta, joita sielunvihollisen ymmärrettiin katalassa juonessaan uskovaisten keskuuteen ujuttaneen.
        Joillain paikkakunnilla riitti, että teki parannuksen väärä henki-yleisnimen alla, joissain tapauksissa toisilla paikkakunnilla piti erikseen osata yksilöidä minkä nimiseen väärään henkeen on joutunut ja tehdä siitä parannusta. Kaikissa tapauksissa piti kuitenkin tehdä parannusta joko väärä henki-yleisnimen alla taikka erikseen yksilöidä se henki mihinkä uskoi ajautuneensa. 1970-luvun hoitokokouksissa ei riittänyt se, että teki parannusta konkreettisesta teosta; synnin hedelmistä ei voinut tehdä parannusta, parannus piti tehdä juurimalla koko puu pois eli parannus piti tehdä väärästä hengestä eikä sen hedelmistä.

        Kun tuollaista oli se meno näissä 1970-luvun hoitokokouksissa niin eihän se mikään ihme ole, että pidettiin aamuyön tunneille saakka. Lopulta se hoitokokousten sotku kehittyi niin suureksi sopaksi, että ne oli pakko lopettaa ja juuri SRK, josta alunperin oli tullut määräys niitten aloittamiseen, antoi 1980-luvun alussa rauhanyhdistyksille ohjeet, että uusia hoitokokouksia ei saa enää aloittaa, vain ne hoitokokoukset jotka jo on aloitettu, on vietävä loppuun. Ja niin ne sittemmin 1980-luvun alkupuolella loppuivat.

        Herää vaan kysymys, kuinkahan monen ihmisen mielenterveys niillä hoitokokouksilla tuhottiin ja kuinka monta ajettiin itsemurhaan?

        Einari Lepistö kirjoitti 1.8.1979 kososlaisuudesta otsikolla "Kososlaisuus - väärä henki" (Päivämies n:o 31 pääkirjoitus, löytyy hakusanalla "Einari Lepistö")

        Huipennus kyseisessä kummallisessa kirjoituksessa on mielestäni seuraava: ....."kososlaisuus saattaa taistella kososlaisuutta vastaan toisessa ihmisessä...."

        Jeesus sanoi, että jos väärä henki nousee itseään vastaan, se johtaa väärän hengen tuhoon. (Mark 3:23-26)


    • Kyseinen kultti joutaisi jo hävitä Suomesta.p

    • Anonyymi

      " Eikö voitais jo unohtaa 70-luvun hoitokokoukset? "

      Kuinka särkevät haavat voi unohtaa ne ilmoittavat kipuilemalla jatkuvasti.

    • Anonyymi

      Niin se sielunvihollinen syöttikin väärän hengen, ja se oli juuri tuo hoitokoushenki kaikkine hullutuksineen.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe