Miten varautua sähköautoihin, osa 3

ihanatulevainen

Tuleviin sähköautoihin kannattaa varautua ainakin seuraavin toimenpitein:

1. Talviautoilua varten hanki jo nyt pilkkihaalaria, jääraappaa ja tuulilasin peitettä sillä sisätilojen lämmitys akkutoimisella autolla on vain nostalginen muisto menneiltä hyviltä vuosilta jolloin tuulilasiin sai ajon aikana puhallettua lämmintä ilmaa

2. Totuta jalkasi siihen että käytät autossa lenkkitossuja. Niiden kanssa pääset juoksemaan akkupalon sytyttämästä autosta nopeasti pois

3. Myös hengityssuojaimia on syytä pitää käsillä nopeasti mukaan napattavaksi jotta litiumakkujen palaessa syntyvät myrkkykaasut eivät pääse hengityselimiin

4. Tarkista nykyiset matka-ajat useimmin käyttämiisi kohteisiin, ja kerro ne kakkosella tulevaisuutta varten.

5. Hanki isommat housut ja pidempi vyö. Tulevaisuudessa auton "tankkaus" matkan aikana ei onnistu nykytyyliin 10 minuutissa, vaan joudut auton latautumista "pikalatausasemalla" odotellessasi istuskelemaan tuntikausia ryystämässä ennenkokemattomat määrät ABC:n kaffepullaa.

Mutta kaikki tämä on sen arvoista että voi ajaa sähköautolla ja ympäristö ei pilaannu. Olkoonkin että se sähköautoon ladattu sähkö tulee kivihiilivoimaloista ja venäläisistä ydinvoimaloista, mutta ei semmosia kannata miettiä.

7

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voe_taevas

      Luulisin ekologisimpien immeisten kuten metsäveli- ressukan jne. lataavan menopelinsä "ilmaisella" aurinkoenergialla myös talvisin.
      Eli Tesla lataukseen marraskuussa ja jo maaliskuun lopulla pääsee ensimmäisen lenkin sopivasti säiden lämmittyä tekemään jolloin akutkin alkaa toimia !
      Koskahan markkinoille tulee sähkömoottorikelkat, niidenkin lataus talviaikaan aurinkoenergialla hieman hidasta, saattaa lumet sulaa siihen mennessä kun kelkka liikkuisi :-D

    • maailmanlopun_varautujat
      • realityhits

        Vanha idea, johan "Top Gear"-sarjassa jo vuosia sitten tehtiin sähköauto "GEOFF" jonka takaluukussa oli dieselgeneraattori jytkyttämässä.

        Itseasiassa tuo hesarin jutussa näkyvä "aggregaatti peräkärryssä"-toteutus saattaa olla ympäristölle vähemmän haitallinen kuin töpselistä ladattuna, sillä kiinassa iso osa sähköstä tehdään kivihiilivoimaloissa.

        Tässä kohtaa eräät lukijat repivät hiuksia päästään ja kirkuvat että "EIEIEI SÄHKÖAUTOILU ON PÄÄSTÖTÖNTÄ". Tieto lisää tuskaa, ja maailma on tyly etenkin vihreille idiooteille.


    • ihanatulevainen

      Totta on että aloitus on kirjoitettu hiukan kieli poskessa, mutta yhtä totta on myös se että olen työni puolesta seurannut melko läheltä sähköautoiluun liittyvän yhden osa-alueen kehitysta ja testaamista, ja pakko sanoa että vaikkakin tekninen kehitys tulee ratkaisemaan osan ongelmista, ei tulevaisuus sähköautojen kanssa tule olemaan kovin ruusuinen.

      • zzz.ggg

        Jos silkkaapaskaa haluat jankuttaa, niin avaa sitä varten uusi ketju paskanjankutuspalstalla.


    • turvallisuutta.tielle

      Sähköautoihin kannattaa varautua niin että hankkii tutkan ettei tule kolaria litiumpatterin kanssa. Kannattaa hankkia sellainen tutka joka osaa ajaa auton karkuun jos joku tesla eksyy horisontin tälle puolelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4743
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1536
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1102
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1081
    Aihe