Milloin syysmyrskyt Kanarialla?

Hgffdfghj

Onko mitään päivämäärähaitaria, jolloin syysmyrsky iskee varmimmin Kanarian saarille? Ilmeisesti ihan joulukuun loppuun saakka on myrskyjä ollut. Onko vielä tammikuussa myrskynnyt? Entä lokakuussa?

Ei huvittaisi myrskyn keskellä lomailla.

32

792

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KastuinPuertossa

      Hei, nyt on kevät Kanarialla, vedet alkavat lämmetä, homeen haju hotellihuoneista hävitä ja syysmyrskyt vain muistoissa. Nyt alkavat kevätmyrskyt. Ne ovat vajaan vuorokauden mittaisia, ja lieviä. Teneriffan pohjoisreunalla sää on aina sateisempi kuin etelänurkissa, esim Inglesissä. Puerto de la Cruzissa sateiset jaksot voivat olla kahden viikon mittaisia. Kylmin aika Kanarialla on tammi-helmikuussa.

      • Juujhuujhh

        Juu, tiedetään. Tultiin eilen Teneriffalta. Yhtenä päivänä tuuli melkolailla Americaksessa. Mutta Los Cristianoksessa oli verrattain tyyntä. Jyvää keliä oli eikä voinut myrskystä puhua. Tarkoitin sysmyrskyllä niitä rankkasateita, joita aina ennen joutua ilmenee.


      • aadalmiina

        Lokakuussa ei ole vielä mitään myrskyjä ,olen jokavuosi siihen aikaan Las Palmasissa .


    • Tämätyyppi

      Hei, Aadalmiina, asutko siellä Palmasissa hotellissa vai oletko vuokrannut asunnon yksityiseltä?

      • aadalmiina

        vuokraamme aina asunnon ,koska se on edullisempi kuin hotellissa asuminen


    • Tämätyyppi

      onko sulla joku tuttu asunnon välittäjä, Aada? Kiinnostaa, kun pDCruzissa sataa talvella aikas paljon, ja siellä on hytisty monena talvena.

      • aadalmiina

        Las Palmasin Suomikerholla on suomalainen välittäjä jonka kautta olemme jo monta vuotta asunnon vuokranneet.Harkinnassa on kun syyskuussa menemme jos saa hyvän asunnon vois olla puoli vuotta pois täältä Suomen talvesta.


    • Tämätyyppi

      Kiitos , Aada, tiedoista. Olen oleskellut muutamana talvena Teneriffan sateisella puolella, voisin ajatella vaihteeksi Palmasia. Netistä näkyy löytyvän yhteystietoja, kai sieltä löytyy se suomalainen välittäjäkin.

      • aadalmiina

        Hei mene Suomikerhon sivuille sieltä löydät suomalaisien välittäjien nimet täällä kun ei saa ketään mainostaa niin en voi laittaa nimiä.


    • vinkkivain

      Kati Nillukka. Siinä on yksi näistä väittäjistä jota kattaa vältellä jos asuntoa on etsimässä. Ihan vinkkinä vain kun on itsellä aika synkät kokemukset.

    • kyllnäio

      Useimmiten syysmyrskyt Kanarialla iskee aivan siinä syksyn keskivaiheilla.

    • palmasistataas

      Mitä noihin asuntojuttuihin tulee niin tosiaan aina paikallinen välittäjä. Ei sen tarvitse olla kanarialainen ihminen kunhan on töissä paikallisessa oikeassa kiinteistövälitysfirmassa. Heillä on moraalia ja he eivät tahdo nekatiivistä julkisuutta matkailijoilta joten heiltä saa palvelua sekä heillä on luvat toimia. Näillä suomalaisilla jotka kutsuvat itseään välittäjiksi on niin huono maine täällä palmasissa etten suosittele. Suomi-kerho heitä tukee koska he ostavat mainostilaa canterasin kaikuja lehdestämme mutta minä en huijareita tue. Kerholla kuitenkin käyn.

    • Suositus

      No tulipas juttua. Kai se suomalainen välittäjä tekee sen sopimuksen Espanjan lakien mukaisesti espanjankieliselle kaavakkeelle, ja suomentaa sen sinulle? Ainakin minä Teneriffan asuntoja vuokratessani sain asianmukaisen sopimuksen, jonka jokaisen rivin sain suomennettua. Välittäjäni oli paikkakunnalla yli kymmenen vuotta perheineen asunut, ja työhönsä sitoutunut huippuammattilainen.

      • annamunkestää

        Niin, mitä ketjun aloittaja halusin tietää? Oliko asuntoa etsimässä vai mitä...


      • Hgffghjk

        Haluan lomailla silloin kun ei ole myrskyä. Tavoitteeni olisi ensi talvena tehdä 3-4 viikon reissua Kanarialle. Teen töitä aina 1-2 kk ja sitten lähden viikoksi lataamaan D-vitamiinivarastoja ja käpyrauhasen valovoimaa. Haluan minimoida riskin myrskylle, mutta matktat pitää varata hyvissä ajoin töiden vuoksi eli äkkilähdöt eivät onnistu.


      • talviasukkaat
        Hgffghjk kirjoitti:

        Haluan lomailla silloin kun ei ole myrskyä. Tavoitteeni olisi ensi talvena tehdä 3-4 viikon reissua Kanarialle. Teen töitä aina 1-2 kk ja sitten lähden viikoksi lataamaan D-vitamiinivarastoja ja käpyrauhasen valovoimaa. Haluan minimoida riskin myrskylle, mutta matktat pitää varata hyvissä ajoin töiden vuoksi eli äkkilähdöt eivät onnistu.

        No ei täällä Inglesissä ainakaan mitään myrskyä ole koskaan. Sadetta ja myrskyä jos etsit niin mene Puerto Cruziin.


      • aaettäsattaa

        Puerto de la Cruz, tuo sateen pieksemä ylämäki ;) aa että ;)


      • Hffkhg
        talviasukkaat kirjoitti:

        No ei täällä Inglesissä ainakaan mitään myrskyä ole koskaan. Sadetta ja myrskyä jos etsit niin mene Puerto Cruziin.

        Niin tosiaan, eteläosissa on aivan erilainen ilmasto. Tykkäsin Puerto de la Cruzista, kun muutama vuosi sitten kävin tammikuussa. Tuolloin oli koko viikon 32 päivälämpötila ja yölläkin 25 astetta. Samaan aikaan Americaksessa satoi koko viikon. Se oli kuulemma poikkeuksellinen vuosi, Teidelläkään ei ollut lunta. Joku saattaa muistaakin, olisikohan tästä kohta reilu viitisen vuotta aikaa.

        Mutta lienee jatkossa paras pelata varman päälle ja suunnata aina eteläosiin.


    • VanhahkoMieshenkilö

      Inglesissä syksyllä ja keväällä niihin aikoihin kun talvi-ja kesäajat vaihtuvat, kelit ovat mahtavat. Tammi-helmikuussa, jolloin Kanarialla on talvi, on ollut joskus pari sadepäivää. Olen ne kokenut 35 vuoden aikana. Nyt kokeilen helmi-maaliskuun vaihteessa paria viikkoa. Menen sinne huomenna.

      • Hffkhg

        Kyllä käy kateeksi vaikka vasta viikko sitten tulin itse Teneriffalta ja lähden Gran Canarialle kolmen viikon päästä. Hyvää lomaa sinulle Inglesiin, nautihan olostasi ja elostasi!


    • myrskyää

      Syksyllä

      • aulianneli

        Ola syyskuussa Las Palmasiin 2kk. silloin on aurinkoa ja lämmintä.


    • Meille ei takuuvuokraa palautettu. Mentiin omistajan työpaikalle ja nostettiin semmonen meteli, että rahat tuli. Korvaukseksi vielä ilmaista asumista joka jätettiin väliin. Käytiin myös ilmoittamassa asia poliisilaitoksella.

    • Myrskyvaroitus

      Mutta asiaan: Kanarialla on nykyään säiden osalta lähes yhtä epävakaata kuin muuallakin. Ilmastonmuutos vaikuttaa. Matalapaineiden eteläreunat pyyhkivät nykyään etelämpänä kuin parikymmentä vuotta aiemmin. Uskokaa. KVG, jos et usko. Olen käyny Kanarialla alkaen 80-luvulla. Toki muuallakin, kaakkois-Aasiassakin keskitalvet ovat epävakaampia kuin vielä 90-luvulla. Kanaria on pohjoisella pallonpuolikkaalla ja matkaa päiväntasaajalle 3500 kilsaa. Eli talvi se on Kanariallakin.
      Faktat: Puerto de la Cruz on sateisempi kuin Las Palmas, joka on sateisempi kuin Americas ja/tai Ingles. Varmin aurinko Kanarialla on La Palman Tazacortessa, vaikka saman saaren itärannassa olevassa Santa Cruzissa sataa enemmän, vaikka etäisyyttä paikkojen välillä on vain 20 kilsaa. Tuulisia kelejä on Kanarialla lähes joka paikassa.

      • sateessa__kyyhötelleet

        "Mutta asiaan: Kanarialla on nykyään säiden osalta lähes yhtä epävakaata kuin muuallakin. Ilmastonmuutos vaikuttaa."

        Näin tuntuu olevan. Lokakuun 25. päivä alkoi rajulla ukonilmalla ja rankkasateella aamuseitsemältä Puerto Ricossa, ja sadetta riitti paria lyhtää taukoa lukuun ottamatta yhdeksäksi tunniksi. Jalankulkutunneli lähellä liikenneympyrää suljettiin tulvan vuoksi, ja mutaa valui Amadoresiin vievälle jalankulkutielle, jota ei sentään tarvinnut sulkea.


      • aulianneli

        Ola tulin tänään Las Palmasissta ,satoi muutamana päivänä ja talvituulet ovat jo alkaneet puhaltamaan. Sää on muuttunut Canariallakin niinkuin muuallakin maailmalla,


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe