Helluntailainen usko ainut oikea!

Jeesuksenoma-

Ei ole monta tapaa uskoa Herraan Jeesukseen Kristukseen!
Jotku voivat toki uskoa hänen olleen olemassa ja saattavat jopa luulla olevansa hänen seuraajiaan. Kuitenkin Raamatussa on selkeä kehoitus, että Jeesuksen seuraajien on käytävä uskovien kasteella ja syntyä näin uudelleen. Valitettavasti esimerkiksi luterilainen kirkko ei usko näin. He kastavat lapset vauvoina, sylivauvoina, jotka eivät edes tiedä Jeesuksesta mitään. Heillä siis ei voi olla vielä uskoa sydämellä. Uskoa voi vasta sitten, kun on kyllin riittävän vanha uskomaan ja sisäistämään Jeesuksen työt. Lapset pelastuu, vaikkeivät usko. Mutta viimeistään aikuistumisen kynnyksellä on valittava, kumpaa tietä haluaa lähteä kulkemaan, laveaa, joka vie ikiaikojen helvettiin, vai kaitaa tietä joka vie Taivaaseen. Kaidalle tielle käydään kasteen kautta. Ylivieskassa puhtaasti Kristuksen opetusten perustalla olevia seurakuntia on ainakin kaksi. Helluntaiseurakunta Sepontiellä ja Vapaaseurakunta Asemakadulla. Tervetuloa tilaisuuksiin!

30

455

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikki_yhtä_höpöä
    • kunpiruraamatunlöysi

      Raamattu on ihmisen kirjoittama kirja, ei Jumalan. Vain Piru tulkitsee raamattua kirjaimellisesti.
      Tapoja uskoa on niin monta kuin uskojiakin, kukaan ei usko täsmälleen samanlailla, kaikkien usko on henkilökohtaista, aina, joka kerta. Toisin sanoen; periaatteessa on vain yksi "oikein" uskova. Onko hän jo kuollut, vielä elossa, vai onko vielä edes syntynyt? Sitä ei tiedä muut kuin Jumala itse.
      Ihminen itse on se joka päättää omasta uskostaan. Myös sen miten ja mihin uskoo, mutta vain silloin, kun usko tulee omasta tahdosta, ei tietämättömyydestä tai pakosta.

      Me kaikki ihmiset olemme jollain tavalla aina uskovaisia, meidän kykymme ymmärtää ja tietää on liian puutteellinen muuhun kuin uskoon sen eri muodoissa.

      • Evankeliumit

        Jeesuksen opetukset ovat. Jos opettelisimme, muistaisimme ja toteuttaisimme niitä, niin helpottaisimme lähimmäistemme elämää. Nyt kun nuo lahkot imaameineen sanelevat ainoat vaihtoehdot tuomioineen ja helvetteineen, niin eikö pelastus kuitenkin ole siinä, että kunnioitamme kaikkea elämää ja emme aiheuta kärsimystä? Vai tarvitaanko imaami tuota itsestäänselvyyttä julistamaan?


      • kunpiruraamatunlöysi

        Lahkojen ja imaamien tarkoitus ja päämäärä ei ole ihmisen pelastus, vaan valta. Usko ei pitäisi olla vallan tai politiikan väline, mutta näin se vaan käytännössä tahtoo mennä.
        Jokainen voi uskoa, mutta usein yhteisö ja yhteisön vallanpitäjät päättävät kuitenkin lähes kaikesta myös käytännön tasolla. Näille vallanpitäjille ei riitä vain se, että elää uskossa, vaan pitää elää heidän uskonkäsitteensä mukaan. Heidän uskonkäsite on kuitenkin vain heidän tulkinta asiasta, ei välttämättä totuus.


      • Kumpaankinperehtynyt

        Tarkemmin Raamattua lukiessa tulee sama fiilis,kuin lukisi vakuutuskirjan pykäliä.
        Molemmat erittäin kieroksi laadittuja,aina toinen pykälä kumoaa toisen ja lopputulos on -0.


    • Marinkainen

      Luterilaisessa kirkossa kastetut uskovat Jeesukseen syntien sovittajana. Eivätkö he ole silloin uskovaisia. Näin lapsikaste toimii.

      • kunpiruraamatunlöysi

        Voi olla uskovainen, mutta väärällä tavalla, usko kun on määrittelyasia. Jokainen usko määritellään aina tarkasit, muuten uskot voisivat sekoittua keskenään ja uskovaiset voisivat vahingossa joutua väärään uskoon.
        Oma uskonsuuntaus on jokaiselle se ainoa oikea, muutenhan koko hommassa ei olisi mitään järkeä. Muut uskonnot ovat usein lähtökohtaisesti väärin, uskonnot pyrkivät olemaan absoluuttisia totuuksia, joita voi olla vain yksi.


      • Jeesuksenoma-

        Kirkon oppi on yksiselitteisesti väärin. He uskovat väärin ja näin eivät ole osallisia Kristuksen sovitustyöstä. Heillä on täysi oikeus käydä Jeesuksen jalanjäljille kasteen kautta, mutta jostain syystä kaste ei heille kelpaa!


      • Kaiaa
        Jeesuksenoma- kirjoitti:

        Kirkon oppi on yksiselitteisesti väärin. He uskovat väärin ja näin eivät ole osallisia Kristuksen sovitustyöstä. Heillä on täysi oikeus käydä Jeesuksen jalanjäljille kasteen kautta, mutta jostain syystä kaste ei heille kelpaa!

        Höpö, höpö.. Onneksi et ole taivaan portinvartija...


      • kunpiruraamatunlöysi

        Mailma on täynnä kirkkoja ja vapahtajia, Jeesuksiakin on ollut useita historian aikana.
        Jos joku näistä monista uskoista on oikea, silloin kaikki muut ovat ilmeisesti vääriä. Menee melkolailla lottoamiseksi. Mutta ehkäpä taivaaseen pääseekin monesta ovesta. Ehkä ei ole kysymys siitä miten kuoli, vaan siitä miten elämänsä eli.


      • Helluntailainenmies
        kunpiruraamatunlöysi kirjoitti:

        Mailma on täynnä kirkkoja ja vapahtajia, Jeesuksiakin on ollut useita historian aikana.
        Jos joku näistä monista uskoista on oikea, silloin kaikki muut ovat ilmeisesti vääriä. Menee melkolailla lottoamiseksi. Mutta ehkäpä taivaaseen pääseekin monesta ovesta. Ehkä ei ole kysymys siitä miten kuoli, vaan siitä miten elämänsä eli.

        Jeesuksia ei ole ollut useita historian aikana. On vain yksi Jeesus Kristus Vapahtaja. Jotku tosin opettavat Jeesuksesta väärin ja näitä voidaan kutsua vääriksi kristuksiksi.


      • kunpiruraamatunlöysi

        Oikea Kristus on uskojasta kiinni, eli ihmisten päättämä ja valitsema Kristus. Se että tuli valittua oikea Kristus, oli ihmisten käsissä, jotka ovat kuolleet aikoja sitten. Jumalalla ei tässäkään asiassa ollut mitään tekemistä.
        Uksonnon lait ja opit tulevat ihmiseltä siinä missä maallisetkin opit ja lait.


    • Ylivieskalainen

      Luulevat helluntalaisett saavansa porukoihinsa kansoittain luterilaisia tuomitsemalla muut helvettiin. Voiko uskoa väärin, jos ollaan samassa kristinuskossa. Usein helluntalaisten oikeassa oleminen johtuu rahasta. Siinä liikkeessä kautta aikain on kadehdittu kirkollisveroa kirkolta. Rahaa kerätään tullen mennen kymmenyksiä, uhreja ja anteja. Siinä suurin syy, miksi pitäisi saada hajottaa luterilainen seurakunta. Te olette toisen maaperällä houkuttelemassa väkeä kirkkoonne. Hävetkää.

      • Helluntailainenmies

        Vain todella pieni määrä helluntailaisista kuuluu helluntaikirkkoon. Monien helluntailaisten mielestä sitä paitsi on väärin edes kuulua mihinkään organisoituihin toimintoihin. Vapaat suunnat ovat ne, joita me helluntailaiset olemme klassisesti suosineet, emmekä kaikki pidä helluntaikirkkoon kuuluviakaan Jumalan lapsina. Turvallisempia ovat nämä vapaiden suuntien seurakunnat, koska näissä kuuluu oikeasti ja aidosti Kristuksen ääni. Tottakai tämä tuo mukanaan myös kustannuksia. Vai luuletteko, että pastorit haluavat saarnata ilmaiseksi? Mistä löytyy täysin ilmaisia toimitiloja, joita voi käyttää rukoushuoneina. Entä ilmainen sähkö jne. Tottakai kristitty tajuaa sen, että tämä kaikki toiminta vaatii myös rahaa ja siksi ilomielin lahjoitamme seurakunnille kukin sen mukaan, mitä pystymme. Useimmat ovat halunneet maksaa kymmenyksiä omista tuloistaan, mutta se ei ole pakollista. Se on vain suositus useissa seurakunnissa.


      • kaikenlaisiamielipiteitä

        ylivieskalainen kirjoittaa nyt ihan soopaa.

        Rahaakin tarvitaan mutta ei sitä pakolla keltään oteta, eikä siellä mitään rahakasaa ole vaan kustannuksista sovitaan yhdessä ja niitä sitten täytellään eri kanavia pitkin ajan kanssa, kaikki on vapaaehtoista.

        kerroppas nyt vielä mitä se toisen maaperällä oleminen mahtaa tarkoittaa tässä yhteydessä, eikös suomessa ole uskonnonvapaus ja maa on kaikille suomalaiosille yhteinen, mikä se on se toisen maaperä kerro?


    • Ylivieskalainen

      Eiköhän se helluntalaisten kasteella käyminen tarkoita sitä, että liitytään seurakuntaan. N.s. Suositus kymmenen prosentin lahjoittamisesta ei tietenkään perustu lakiin niin kuin 1 prosentin kirkollisvero. Raha näyttelee kuitenkin merkittävää roolia helluntalaisuudessa. Eikä siellä kukaan ilmaiseksi saarnaa. Kyse on siitä, että pidätte omaa uskoanne ainoana oikeana. Eikös se ole vähintäänkin itsekeskeistä.

      • hyväpysyätotuudessa

        Kyllä helluntaissa saarnaa monikin ilman rahaa, eli kaikki ne seurakunnat joissa EI ole palkattua saarnaajaa!

        eikä kasteen ottaminen tarvitse merkitä mitään pakkoliitosta seurakuntaan. Kastettu kastetaan Kristukseen, ei seurakuntaan.

        Uskomisen lajin voi tarkistaa Raamatusta kuk atahansa ja kas löytää sieltä ihan saman mistä Apostolit opettavat!


    • Sisäinenrauha

      Ei uskossa olemiseen,uskomiseen tarvitse kuulua mihinkään lahkoon. Usko on ihmisen sisäinen asia,ei siinä tarvita laumaa ympärillä. Riittää kun uskoo sisällään Jumalaan ja Jeesukseen. Kaikenlaiset lahko tieteää vaan hankaluutta ja vaikeuksia tavalla tai toisella,ennenmin tai myöhemmin. Mitään hyvää niistä ei seuraa.

      • Darvinisti

        Herää kysymys, miksi pitäisi uskoa? Jotenkin huvittavaa, eräissä uskontokunnissa aikamiehet kulkevat mekko päällä ja "pannumyssy" päässä ja vakavalla naamalla selittävät ihmisille mihin näiden pitäisi uskoa ja miten elää. Toiset taas selittävät, että heidän raamatuntulkintansa ainoa oikea ja muut tulkinnat johtavat helvettiin. Eihän raamatun eettisissä opeissa ole sinänsä mitään erityisen pahaa, mutta kun sieltä löytyy myöskin siemenet joidenkin uskontokuntien erittäin syvään vihaan ja muiden ihmisten halveksintaan ja samanaikaiseen järjettömään vallankäyttöön ja alistamiseen. Itse en oikein jaksa uskoa kuolemanjälkeiseen elämään, kuollut on kuollut, eikä kukaan ole mistään muusta tieteelistä näyttöä osoittanut.


      • Jeesuksenveli
        Darvinisti kirjoitti:

        Herää kysymys, miksi pitäisi uskoa? Jotenkin huvittavaa, eräissä uskontokunnissa aikamiehet kulkevat mekko päällä ja "pannumyssy" päässä ja vakavalla naamalla selittävät ihmisille mihin näiden pitäisi uskoa ja miten elää. Toiset taas selittävät, että heidän raamatuntulkintansa ainoa oikea ja muut tulkinnat johtavat helvettiin. Eihän raamatun eettisissä opeissa ole sinänsä mitään erityisen pahaa, mutta kun sieltä löytyy myöskin siemenet joidenkin uskontokuntien erittäin syvään vihaan ja muiden ihmisten halveksintaan ja samanaikaiseen järjettömään vallankäyttöön ja alistamiseen. Itse en oikein jaksa uskoa kuolemanjälkeiseen elämään, kuollut on kuollut, eikä kukaan ole mistään muusta tieteelistä näyttöä osoittanut.

        Kannattaisi uskoa Jeesus omalle kohdallesi. Jeesus on sinunkin synnit sovittanut. Tarvitsee vain uskoa Jeesus ja tulet osalliseksi kaikesta siitä, mitä on valmistettu. Kun vapaudut synnin kahleista halleluja, niin tulet vapautumaan siihen ihanaan vapauteen, mihin Jeesus on lunastanut meidät verellään. Saat käydä kasteen kautta Herraa Jeesusta Kristusta seuraamaan. Tervetuloa lämpimästä Helluntaseurakuntaamme!
        Keskiviikkona rukousilta klo 19:00, Sunnuntaina sananjulistusta klo 18:00. Lämpimästä tervetuloa ja runsaasti Siunausta!


    • pärttyli

      Minä lähinnä uskon ainoastaan hammaskeijuun.

    • eitietoa

      minäuskon joulupukkiin olensen nähnyt,

      • karvanenkömpijä

        Minä en usko "pärttylin" tai "eitietoa" olemassa olemiseen, he ovat molemmat mielikuituksen tuotetta. Hammaskeiju ja Joulupukki on totoisinta totta.


    • Salivuokraako

      Moni hyväuskoinen on menettänyt,jopa omaisuutensa Helluntaiseurakunnan hyväpuheisille saarnaajille.
      Sedälläni oli rahaa maatilansa myynnistä ja kaupungista hankki halvan osakkeen ja Helluntaiseurakuntalaiset puhuivat hänet ympäri.
      Ainoastaan ruokaostokset ja pakolliset maksut oli,mutta harva päivä oli helluntai kokous jonne häntä kyydittiin ja jonnekkin hänen rahansa hävis.
      Kuoltuaan tutkimme pankkikirjat ja outoja,isoja nostoja oli ja vaan kokous reissuja varten.
      Se siitä Jeesustelusta ja jos köyhille meni,niin hyvä niin??

      • asiatselviksi

        puhut ropaskaa ihan selvästi.

        helluntaissa EI ole saarnaajia joilal olisi tekemistä setäsi rahojen menemisiin. se on setäsi oma asia jos ostelee sinne tänne mitä hyvänsä.
        tutkikaa tarkemmin pankkikirjansa ja ottakaa selvää mihin rahat katos, se on varsinkin oma etusi!


    • Lomitettukeisar

      Patrick Tiainen Kokkolasta opettaa raitista menestysteologiaa Jeesuksesta. Patrick Tiainen on myös loistava puhumaan kielillä haitulleen hop hop lakuilleen le prrr prrrr tsuh tsuh ya silleeh!
      Paras Profeetta tällä hetkellä Suomen maassa heti Sinuhen jälkeen!

    • saarnaaja99

      Jep, vittuako sitä välittää tästä elämästä tai muiden elämästä kun kuoleman jälkeen kaikki on hyvin. Hallelujaa!
      Poistakaa itsenne ekosysteemistä

    • evlut

      evlutti usko onkaikkien paras uskonto,muutuskot saatte kuopata,

    • Ei_pahalla

      Mitäs jeesuksenoma on mieltä uskontojen uhrien kertomuksista, joissa ihmiset kertovat, millaista oli lapsena lahkolaiskodissa, ja mitä tapahtui kun jäi pois seurakunnan toiminnasta? Oletko tutustunut kertomuksiin, vai oletko sitä mieltä, että piru on ne kirjoittanut, eikä niitä saa lukea?

    • saarnaaaaaaaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe