Miksi isännöitsijät juoruavat ulkopuolisille?

Poppelil

En käsitä, miksi isännöitsijät juoruavat asiat ihmisille, joille asiat eivät kuulu? Eikö isännöitsijää koske vaitiolovelvollisuus? Saako hän juoruta ihmisten asiat ulkopuolisille ilman seurauksia? Voiko rikosilmoituksen tehdä?
Esimerkki huonosta isännöinnistä on tulla huoneistoon ilman ennalta ilmoittamatta. Käsittääkseni huoneistoon ei ole mitään asiaa ilman asukkaan lupaa.
Onko isännöitsijällä oikeus kuvata asunto ilman asukkaan lupaa? Onko isännöitsijällä oikeus juoruta asiat sosiaalitoimistoon?
Mielestäni kaikki asiat ovat isännöitsijän ja asukkaan välisiä. Niitä ei kunnon isännöitsijä levittele muille. Kunnon isänöitsijä pyytä aina luvan tulla asuntoon, tai ilmoittaa siitä etukäteen.
Pitäisikö kerätä musta lista huonoista isännöitsijöistä nettiin?

9

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pitäisikö sinun nyt ensin ottaa oma elämä haltuun?

      Siihen ei kuulu sossu, vaan tienaat rahat elämiseesi ihan itse.

      Hoidat asiasi niin, että et asu minkään kunnan tai "yleishyödyllisen" yhtiön asunnossa.

      Hoidat asuntoasi niin, että sinne voi milloin vain tulla valokuvaamaan.

      Kun olet hoitanut asiasi tuhon pisteeseen, niin voit tulla itkemään kaltoinkohtelusta, ennen sitä sinulla ei ole ihmisarvoa, eikä pidäkkään olla!

    • yöks

      Viesti on epäasiallinen. Nämä pitäisi tarkastaa ennen julkaisua. Saattavat aiheuttaa voimakastakin mielipahaa aloittajassa.

    • jeppili

      Poppelil : Tuo vastauskommentti tuskin oli LKV -tutkinnon suorittaneen henkilön, koska ei kommentista päätellen kyllä läpäisisi koetta ja jos niin olisi käynyt, niin välitettävää Hänellä ei ainakaan tuolla asenteella riitä. Joten kommentti omaan arvoonsa ja itse asiaan...

      Kysymyksesi on aika kinkkinen... Olen itse kokenut saman ja yrittänyt selvittää asiaa monelta eri taholta. Yleisesti ottaen jokaisen ihmisen koti on suojattu kotirauhalla, mikä on rikkomaton. Näin siis yleislauseke. Viranomaisilla on pakottavissa ja perustelluissa tilanteissa oikeus rikkoa tätä periaatetta.

      Isännöitsijällä / huoltomiehellä jne. on oikeus tulla asuntoon vain hätätilanteessa; esim; tulipalo tai siitä epäily, vesivahinko tai sen epäily ja estäminen. Nämä varmaan ne yleisimmät.

      Kuitenkin on myös kotirauhaa lieventäviä kohtia, eli: asunnon omistajalla on oikeus päästä asuntoon, jos se asunnon kunnon tai hoidon tarkistuksen tai toteuttamisen kannalta on tarpeen. Eli aika ympäripyöreätä on, jos isännöitsijä haluaa säädöksiä kiertää on hänelle siihen porsaanreikiä.

      Rikosilmoitus on ehkä ainoa tapa selvittää asia. Rikos on pieni ja rangaistus myös. Tärkeintä on siinä kuitenkin se, että osoittaa isännöitsijälle että tämä on ylittänyt rajansa ja toiminut epäeettisesti. Apua voit kysyä esim. oikeusaputoimistosta tai soittamalla esim. jonkun asianajajan maksuttomaan neuvontaan. Samalla voit kysyä kantaa tuohon valokuvaukseen.

      Myös minua kiinnostaa tuo vaitiolovelvollisuus isännöitsijän osalta... Oma isännöitsijämme ei mielestäni toimi ainakaan luottamusta herättävällä ja eettisellä tavalla. Hän mm. kertoo naapureille ja naapuriyhtiön asukkaille, kuka tai ketä on esimerkiksi irtisanottu. En tiedä rikkooko lakia, mutta ei ole ainakaan asiallista.

      Toivottavasti tästä oli jotakin apua tai tukea Sinulle! Hyvää kevättä!

      • HGFD

        "Isännöitsijällä / huoltomiehellä jne. on oikeus tulla asuntoon vain hätätilanteessa; esim; tulipalo"

        Älkää nyt helvetissä soittako isännöitsijälle tai huoltomiehelle jos on tulipalo :D Silloin kutsutaan palomiehet! Tulipalojen sammuttaminen ei varsinaisesti kuulu isännöitsijän työhön.


    • Jokerj

      Kelvoton isännöitsijä tuli asuntooni ilman lupaani. Hän ei edes ilmoittanut etukäteen tulostaan. Sanoin isännöisijälle, että hänellä ei ole mitään oikeutta tulla asuntooni ilmoittamatta.

    • Ruutinen

      Välittäjä_LKV on itse isännöitsijä. Varmasti sellainen tyyppi, joka piinaa asukkaita piinaamasta päästyään.

    • Juppeter

      En hanki koskaan asuntoa LKV kiinteistövälityksen kautta.

    • KSAR

      "Eikö isännöitsijää koske vaitiolovelvollisuus?"
      Ei.

      "Saako hän juoruta ihmisten asiat ulkopuolisille ilman seurauksia? Voiko rikosilmoituksen tehdä?"
      Riippuu mitä nyt tarkoitat juoruilulla ja ketä ovat nämä ulkopuoliset ihmiset. Äärimmäisessä tapauksessa voi olla kyse esimerkiksi kunnianloukkauksesta.

      "Esimerkki huonosta isännöinnistä on tulla huoneistoon ilman ennalta ilmoittamatta. Käsittääkseni huoneistoon ei ole mitään asiaa ilman asukkaan lupaa."
      Huoneistokäynnistä pitää ilmoittaa etukäteen.
      Olet käsittänyt väärin. Huoneistoon voi joissakin tapauksissa mennä ilman asukkaan lupaa.

      "Onko isännöitsijällä oikeus kuvata asunto ilman asukkaan lupaa?"
      On.

      "Onko isännöitsijällä oikeus juoruta asiat sosiaalitoimistoon?"
      On. Tässä yhteydessä on väärin käyttää sanaa "juoruaminen". Isännöitsijä voi tehdä esimerkiksi lasun tai elsun tai vaikka rikosilmoituksen, jos kokee aiheelliseksi. Isännöitsijä ei ole mikään rippipappi.

      "Mielestäni kaikki asiat ovat isännöitsijän ja asukkaan välisiä"
      Eivät kaikki. Tämä ei ole mielipideasia.

      "Pitäisikö kerätä musta lista huonoista isännöitsijöistä nettiin?"
      Ei sen enempää kuin "huonoista" lääkäreistä, kaupankassoista, bussikuskeista tai opettajistakaan. On järjetöntä mustamaalata jonkin ammatin edustajaa jos itsellä ei ole hänen kanssaan kemiat kohdanneet, niinkuin tässä sinun tapauksessasi taitaa olla kyse. Useimpiin ammatteihin liittyy se, että kaikkia ei voi miellyttää. Minäkin olen joutunut pari lasua ja rikosilmoitusta tekemään ja nämä henkilöt eivät varmasti ole mielissään, vaikka olen tehnyt oikein.
      Jos olet saanut huonoa palvelua, niin laita palautetta isännöitsijän esimiehelle. Jos isännöitsijä on rikkonut lakia, niin tee rikosilmoitus.

    • osajääasemallekin

      Isännöitsijällä on vaitiolovelvollisuus kaikesta siitä, mitä hän tietää osakkaista tai vuokralaisista. Ja jos jotain epäilyttävää olisi, niin sitten isännöitsijän pitää kutsua poliisi tekemään kotitarkastusta. Isännöitsijällä ja huoltoyhtiöllä on lupa vain hätätilanteissa, esim. tulipalo, vesivahinko tms., mennä asuntoon tai päästää palomiehet asuntoon. Muussa tapauksessa, jos on huoltoteknisistä syistä tarve päästä asuntoon, niin siitä pitää ilmoittaa hyvissä ajoin omistajalle tai vuokalaiselle, jotta omistaja/asukas voi olla paikalla, kun asuntoon tullaan, muussa tapauksessa rikotaan kotirauhaa.
      Myöskään kenenkään kotia ei saa kuvata luvatta, paitsi, jos taloyhtiössä tehdään vaikkapa kylpyhuoneiden kuntokartoitus taloyhtiön toimesta, mutta kuvauslupa koskee vain sitten kylpyhuonetta.
      Isännöitsijällä ei ole myöskään lupaa antaa tietoja osakkaasta tai vuokralaisesta viranomaisille.
      Myöskään osakkaan/vuokralaisen tietoja ei saa antaa kolmansille henkilöille, sillä siinä rikotaan vaitiolovelvollisuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe