Ajatko yhä vanhanaikaisella polttomoottoriautolla?

Maailmaonmuuttunut

Ajatko sinä vielä ja yhä edelleen vanhaaikaisella autolla? Autolla jossa on pelkästään polttomottori. Niinkö? Etkö sinä ole huomannut, että ne ovat nopeasti poistumassa käytöstä kokonaan. Ihmiset eivät enää halua niitä. Tänä vuonna ostetaan ainoastaan hybridejä ja ladattavia hybridejä eli hybridin ja sähköauton yhdistelmiä. Pelkästään hybridiautoja tullaan myymään tänä vuonna 12.000 autoa.

Etkö sinä ole huomannut tapahtunutta muutosta? Etkö ole?

https://vihreakaista.fi/fi-fi/article/sahko/suomessa-myytavat-sahkoautot-2017/676/

Leike:

"Suomessa nykyinen hallitus on jo hyväksynyt tänä vuonna uuden liikenteen käyttövoimia koskevan ohjelman, jonka mukaan maassamme ei enää vuonna 2030 saa myydä uusia, ainoastaan fossiilisia polttoaineita hyödyntäviä autoja.

Tällä hetkellä tavalliset bensiini- ja dieselautot ovat kaikkein yleisimpiä, mutta vuonna 2030 ne on siis uushankintojen osalta tarkoitus kieltää. Käytännössä muutos tarkoittaa uusien autojen osalta lähinnä hybridi-, sähkö- tai kaasuautopakkoa."

39

282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huonohalpisEiKelpaa

      Onneksi oikeat autotehtaat tuovat kunnolliset hybridit ja sähköautot markkinoille viimeistään siinä vaiheessa kun noihin on pakko siirtyä.
      Onneksi meidän hallitus ei tiedä mitä muualla tehdään, eivät ole enää tuolloin sotkemassa asioita.

    • Vetyllä

      Ongelmana vaan on että mistä niihin sais sähköt, kun niitä alkaa olla puolikin miljoonaa täällä niin loppuu sähöt, niitä kun pitää myötään olla lataamassa. 10 tuntia narun päässä että pääset 70 km ja taas 10 tuntia narussa .
      Kertokaas idiootit että miten se homma toimii, jos tästä lähtee vaikka ouluun ajelemaan ????

      • vr.parempi

        Ookkona ihan pölöjä, meinaakko Ouluun mennä ihan tosissaan?


      • Jeetro
        vr.parempi kirjoitti:

        Ookkona ihan pölöjä, meinaakko Ouluun mennä ihan tosissaan?

        Em mää , mut jos toi Sipilä saatas sinne kotpuoleen takas sohlaamaan ja sää voisit lähtee vänkäriksi akkuja vaihteleen, neon painavii, melkein 500 kiloa pieneen henkilö autoon nääs , et kyl se sähköö syö ahneest.


      • Kaapelitehtaat

        Ongelmahan ei ole sähkön saanti (sitä tulee joka töpselistä) vaan johtojen pituus. Kun lähden sähköautolla ajamaan Oulusta Jyväskylään, tarvitsen noin 350 km sähköjohtoa perille päästäkseni. Kannattaa varmaan ostaa kaapelitehtaiden osakkeita, jos sähköautoilu tästä vielä lisääntyy.


    • juuso.häikii

      Saatas nyt ekaks toi olkiluodon ydinvoimala tuottamaan sitä saastaista sähköä.
      Mutta kun se on niin myöhässä että kaikki putket on jo melkein umpeen ruostunna ja kaikki betoni valut uusittava. taitaa olla samanlainen utopia tämä sähköauto lässytys. Entäs pohjoisessa kun monasti on sähköt poikki useita päiviä , jopa viikkoja. pitää olla hirmu isot diesel akrikaatit että saa akkuihin virrat, eihän nuo etelän vihreät näitä asioita ymmärrä, ne luulee et kyl virttaa seinäs piissaa.
      Tulee takas hevoskärryt ja kunnon jalas reet, nelipyörä vossikat.

      • Anonyymi

        Ydinvoima hyvä. Saa teslan liikkeelle ja jätteestä voi tehdä ydinpommeja. Ne ovat kivoja.


    • Tero.ampui.omaan.nilkkaa

      "Suomessa nykyinen hallitus on jo hyväksynyt tänä vuonna uuden liikenteen käyttövoimia koskevan ohjelman, jonka mukaan maassamme ei enää vuonna 2030 saa myydä uusia, ainoastaan fossiilisia polttoaineita hyödyntäviä autoja."

      Tässä taas tiivistyy teron tekninen ymmärtämättömyys. Toyotan hybridit ovat nimenomaan näitä pelkästään fossiilisia polttoaineita hyödyntäviä autoja. Mitä muuta kuin fossilista bensaa voi tankata hybridi-aurikseen? Ei niin mitään.
      Biodiesel ei ole fossiiliperäinen polttoaine. Vinkiksi.

      Mukahybridit kielletään. Biodiesel porskuttaa.

      • ohi.laukaus

        Aika suuri osa autoista voidaan muuttaa etanolilla käyväksi varsin pienin kustannuksin, mutta se lisää ainakin pitkän huoltovälin autojen huoltoja. Vaatii lisäksi polttoainesuodattimien tiheämpää vaihtoa.
        Volvot lienevät parhaiten etanolia sietäviä jo yli 15 vuoden ajalta ja ilmeisesti jotkut Volkkaritkin, tuskin pikkupataiset turbot kuitenkaan.
        Tuskin Volvokaan toisi markkinoille uudet lataushybridinsä bensakoneilla jos olisi tiedossa maahantuontikielto 13 vuoden kuluttua.
        Toyotan Prius FFV/PHEV-mallit käyvät jo nykyisellään bioetanolilla.


      • vetymopoko

        Eikös sen hallituksen utopiassa ole , ettei enään olis muuta kuin sähköllä toimivia pikku ruppanoita.
        Tulee varmaan teiden päälle voimalinjat niinkuin junilla, johdinautot pitkillä sapilailla, eihän se raskaskalusto muuten liiku. Sitä vaan ihmettelen että, mistä pirusta sitä sähköä muka riittää niin paljon ja mitä tekee rikkaat öljyvaltiot kun öljykauppa hiipuu, alkaa ilmeisesti veriset sodat.


      • pikkupata.päästää
        vetymopoko kirjoitti:

        Eikös sen hallituksen utopiassa ole , ettei enään olis muuta kuin sähköllä toimivia pikku ruppanoita.
        Tulee varmaan teiden päälle voimalinjat niinkuin junilla, johdinautot pitkillä sapilailla, eihän se raskaskalusto muuten liiku. Sitä vaan ihmettelen että, mistä pirusta sitä sähköä muka riittää niin paljon ja mitä tekee rikkaat öljyvaltiot kun öljykauppa hiipuu, alkaa ilmeisesti veriset sodat.

        Raskas liikenne tulee käyttämään dieseliä vielä kauan, koska suurten moottorien päästöt saadaan kuriin jo nykyisilläkin menetelmillä kannattavasti.
        Henkilöautojen valmistajista ainakin Daimler on ilmoittanut kehittävänsä Euro 6-normit täyttävää dieselmoottoria. Useimmat ovat ilmoittaneet luopuvansa kehittelystä.
        Biodiesel ei ole ratkaisu pienten moottoreiden osalta, koska NOX-päästöt pysyvät silti tulevia vaatimuksia korkeampina. Kuitenkin sillä on alentava vaikutus päästöihin erityisesti vanhemmissa dieseleissä. Kerrotaan, että monet ammattiautoilijat tankkaavat Nesteen Pro- tai Mydieseliä aina ennen katsastus varmistaakseen päästötestin läpäisyn.


      • Tällaista äänet päässäni minulle kertoivat. Ottakaa huomioon ettei näihin juttuihini kannata reagoida muuten kuin hulluuttani ja paljastumistani naureskelemalla.


    • 350

      "Ajatko sinä vielä ja yhä edelleen vanhaaikaisella autolla?"
      - Ajan, ehdottomasti!
      "Autolla jossa on pelkästään polttomottori. Niinkö?"
      - Kyllä, mikäs sen mukavampaa?
      "Etkö sinä ole huomannut, että ne ovat nopeasti poistumassa käytöstä kokonaan."
      - En.
      "Ihmiset eivät enää halua niitä."
      - Jotkut kuolaavat autoni perään, ja kuolaaminen tuntuu lisääntyvän ajan myötä:)

    • Oikea.voittaja

      "Aika suuri osa autoista voidaan muuttaa etanolilla käyväksi varsin pienin kustannuksin, mutta se lisää ainakin pitkän huoltovälin autojen huoltoja"
      Diesel pystyy käyttämään luonnostaan biodieseliä. Ei mitään muutostarpeita tai kasvanutta huoltotarvetta.

    • HynykinPesiTestissä

      , että ajatko vielä vanhanaikaisella Toyotan halpishybridillä? Muut meni ohi tekniikassa.

      • Ei_puutu

        enää kuin se että ihmiset ostaisivat vielä niitä nykyaikaisia hybrideitä, Volkswagenia erityisesti. Vaan jostakin syystä eivät osta. Mistähän se voisi oikein johtua. Eivätkö ihmiset luota Volkswagenin laatuun ja kykyyn tehdä luotettavia ja kestäviä autoja?


    • laatuaJaTyyliä

      Minä ajan uudenaikaisella bensa-autolla ja ajan jatkossakin.

    • koht.ent.asiakas

      Kyllä ajan edelleen vvt-i moottorisella Toyotalla, joka syö 1l öljyä vähän liian usein. Luulin että dieselit polttaa öljyä, mutta olin väärässä. Hyvitys tuosta tulee olemaan nimellinen, koska moottori pitäisi kunnostaa kokonaan. Sylinterit soikeana.

      • Asiakaskokö

        Etkä ole. Sinähän olet Toyota-palstan oma trollipoju. Täällä taas sekoilemassa kun muut menevät nukkumaan.


      • koht.ent.asiakas
        Asiakaskokö kirjoitti:

        Etkä ole. Sinähän olet Toyota-palstan oma trollipoju. Täällä taas sekoilemassa kun muut menevät nukkumaan.

        Haista nyt vittu oikeasti. Jos minun Toyota on paska ja minä itse sen kirjoitan tänne, niin kyllä tästä on trollit kaukana. Pitäähän täällä pystyä asiasta keskustelemaan!!!


      • Varo_vähän
        koht.ent.asiakas kirjoitti:

        Haista nyt vittu oikeasti. Jos minun Toyota on paska ja minä itse sen kirjoitan tänne, niin kyllä tästä on trollit kaukana. Pitäähän täällä pystyä asiasta keskustelemaan!!!

        mitä tänne kirjoittelet. Eikös sinulle vittuileva tyyppi ole kirjoittanut ettei yksikään räkänokka sille haistattele. Se voi olla vaikka tosissaan ja varsinkin jos on jostain Länsi-Suomesta kotoisin.


    • Vanhassa_vara_parempi

      Ajan vanhanaikaisella polttomoottoriautolla, bensalla, ja oikein mielikseni ajankin! Pääsen sillä halutessani vaikka 1 000 km yhtä soittoa. Ajelen vuodessa vaatimattomat 15 tkm ja maksan polttoaineestani tässä ajassa 2–3 % siitä, mitä autoni maksoi uutena vajaat 2 vuotta sitten. Minusta se ei ole pääomakuluihin verrattuna mitenkään merkittävä menoerä. Saan kytkeä peräkoukkuun 1 800 kg jarruin varustettua raahattavaa. Farkkuuni mahtuu kuskattavaa sisällekin ihan kivasti. Auto täyttää tarpeeni ja toivomukseni paremmin kuin mikään tänä päivänä tarjolla oleva vaihtoehtoinen hybridi- tai täyssähköratkaisu.

      Lähimmäksi vaihtoehdoista pääsee tämän nykyisen autoni sähköverkosta ladattava bensahybridiversio. Se tarjoaisi 155 kW:n bensamoottorinsa turvin suorituskykyäkin enemmän kuin nykyiseni, mutta erolla ei ole minulle merkitystä – ehdin perille mainiosti vähemmälläkin. Päästöperusteisen autoveron vähäisyyden ansiosta tällä hybridiversiolla on perusvarusteisena hintaakin vain 57 286,54 €. Se ei ole paljoakaan enemmän kuin maksoin omastani varusteineen päivineen, mutta jätän tällaiset säästöpossut sittenkin ympäristötietoisempien iloksi.

    • onko.tietoa

      Tuleeko ladattaviin hybridiautoihin ja sähköautoihin oma akkusähkön siirtomaksu esim. 5 snt/km?

    • FordtaiPeugeot

      Jep, häpeä tunnustaa että kurvailin vaarivainaan Avensiksella. Vanhanaikainen on ja ruma. Helsinki.at ruostuu ja nyt taitaa D4D vedellä viimeisiään. Yritän saada tän myytyä nopeasti ja ostan sitten uudenaikaiset polttomoottoriauton.

      • Toyota-palstan

        oma trollipojuhan se täällä taas oksentelee. Kukapa muukaan näin sekopäistä tekstiä tänne latoisi.


      • Toyota-palstan kirjoitti:

        oma trollipojuhan se täällä taas oksentelee. Kukapa muukaan näin sekopäistä tekstiä tänne latoisi.

        Hihii, arvasit oikein. Minähän se olin.


    • myönnänVirheeni

      Minun hybridissäni on todella wanhanaikainen bensakone ja kovin tehotonkin, no onneksi tuon erehdyksen voi vaihtaa johonkin moderniin bensa-autoon.

      • Tero.ajaa.hybridillä

    • no.exhaustpipe
    • hienoatekniikkkaa

      Mites ne autot siellä Pohjois-Karjalassa, Ovatko muuttuneet hybrideiksi?
      On: Sähköllä niitä hitsataan ja dieselillä tai bensalla ajetaan.

      • yläfemmaa

        LOL. Osui ja uppos


      • p.karjala

        Kyllä tiällä Pohjois-Karjalassa on paljonkin Toyota Hybridiautoja. Yksityisillä ja takseissakin taitaa olla. Jokkainen on kehunut kovasti ja sanonut, ettei paluuta entiseen germaanialaiseen vikasimulaattoriin ei ole.


    • ajan_modernilla_autolla

      En aja vanhanaikaisella polttomoottoriautolla, jollaisen tyyppiesimerkki on itäauto mallia tojoloota.

      Ajan modernilla, Euroopassa varustetulla polttomoottoriautolla, jossa on bensaturbo ja automaattivaihteisto. Auton muotoilu, suorituskyky ja ajo-ominaisuudet ovat tätä päivää. Toisin kuin 90-luvulle jämähtäneissä itäautoissa.

    • vpoaiupirupiou

      Ajan vanhanaikaisella polttomoottoriautolla; käytännössä maantieajoa. Jotta saisin siitä maantieajossa yhtä hyvän ja säästeliään kuin hybridi, ajattelin lisätä hiekkasäkkejä 400 kiloa kyytiin. Mitään muuta eroa painon lisäksi kun autoissa ei ole - molemmat kulkevat polttomoottorilla. Eroa voi tulla vain kaupunkiajossa.

    • Anonyymi

      Kuinka vanhoillinen ja menneessä ajassa oleva ihminen sinä oletkaan. Etkö tajua. että kukaan ei aja enää huomenna pelkällä polttomottorilla varustetulla autolla.

      • Anonyymi

        Kyllä 90% ajaa pelkällä polttiksella vielä vuosiia ja vuosia. Minullekin on tulossa uusi bensaturbo ilman mitään hybridvirityksiä.


    • Anonyymi

      Turbottomat 2 litraiset olivat hyvin yleisiä 80-90 luvuilla.

    • Anonyymi

      Montako ladattavaa tai sähköautoa Toyota on Suomessa myynyt?

      • Anonyymi

        Tulet vielä pojuparka näkemään mitä Toyota myy ja missä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe