Nordea rahastaa - mihin sieltä vaihtaisin?

kiitosjostiedät

Nordea maksattaa palveluista:

- Nordea Electron 2,50 euroa kuukaudessa
- Pankkitunnukset 3 euroa kuukaudessa
- Saldokyselyt automaatilla 1x 0,40 euroa
- Korttitapahtumakysely 0,75 euroa kuukaudessa
- Tilin kuukausimaksu 2 euroa.

Onko sama tyyli muissakin pankeissa?

Vaihtaisin mielelläni muualle, mutta Nordeassa on Mastercard ja jonkin luottokortin tarvitsen pahan päivän varalle. Tienestit ovat epäsäännölliset ja pienenlaiset. Saako mistään pankista luottokorttia jos ei ole erityisen hyvin toimeentuleva?

19

1697

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hintavertailua

      Hinnoista päätellen olet Nordean normaalihinnoittelun piirissä, eli jos sinulla on nykyhinnaston mukainen Nordea Credit -luottokortti niin maksat siitä jo mainitun 0,75 eur/kk tapahtumatietomaksun lisäksi aina perusmaksun 52 eur/vuosi tai 4,30 eur/kk, sekä käytettäessä korollista luottoa tilinhoitomaksun 2,50 eur/kk.

      Pelkästään peruspankkipalvelut, luottokortin perusmaksu ja tapahtumatiedot verkkopankissa tekevät noin 145 euroa vuodessa!

      Ensimmäiseksi voisit hakea Stockmann Mastercard -luottokorttia, jonka myöntää Nordea Rahoitus Suomi Oy. Koska Nordea tietää asiakkuushistoriasi, saattavat kenties kortin myöntää. Stockmann Mastercardia käyttääksesi sinun ei tarvitse olla Nordean pankkiasiakas.

      Luottokorttia voit hakea myös uudesta pankista jonne siirrät tulosi, esimerkiksi S-Pankista tai POP Pankista, mutta sellaisen saaminen epäsäännöllisillä tuloilla on epävarmaa.

      Stockmann Mastercardin lisäksi on olemassa muitakin kaikkien pankkien asiakkaille tarjolla olevia luottokortteja. Itse hakisin ainakin Bank Norwegian Visaa ja K-Plussa Mastercardia, koska niitä netissä hakiessa alustavan päätöksen voi saada heti.

      Seuraavaksi esimerkkejä pankkien hinnastoista. Saldo- tai tapahtumakyselyistä automaatilla pankit perivät yleensä maksuja, eli jos mahdollista kannattaa käyttää verkkopankkia tai älypuhelimen/tabletin sovellusta.

      S-Pankin hinnoittelua S-ryhmän omistajajäsenille:
      - käyttötili ja tuottotili 0 eur/kk
      - verkkopankkitunnukset 0 eur/kk
      - enintään kaksi Visa-korttia 0 eur/kk (Debit Online, Debit, Credit/Debit tai Credit)
      - saldo- tai tapahtumakysely automaatilla 0,75 eur/kpl
      - S-ryhmän kauppojen ja ABC-asemien kassoilla käteisnostot ja talletukset tilille maksutta

      Huom. S-Pankilla Debit Online -kortti vastaa Electronia, kyseessä on Debit-kortin versio jossa tilille tehdään varmennus kaikissa ostoksissa. Credit-luottokortista ja Credit/Debit-yhdistelmäkortista peritään 2 euron laskutuspalkkio, jos luottoa on käytetty laskutusjakson päättyessä.

      Pohjanmaan Osuuspankin (POP Pankki) omistajajäsenen hinnoittelua (huom. POP-ryhmän pankeilla on kaikilla omat hinnastonsa, hinnoittelu menee sen mukaan missä pankissa asiakkuuden avaa):
      - käyttötili ja tuottotili 0 eur/kk
      - verkkopankkitunnukset 0 eur/kk
      - yksi Visa-kortti 0 eur/kk (Electron, Debit, Credit/Debit tai Credit)
      - saldo- tai tapahtumakysely automaatilla 0,60 eur/kpl

      S-ryhmän osuusmaksu on 100 euroa ja POP Pankeilla osuusmaksut ovat suunnilleen samaa luokkaa. Osuusmaksu palautetaan, jos eroaa S-ryhmän tai POP Pankin omistajajäsenyydestä. S-ryhmän osuusmaksua ei tarvitse maksaa kerralla, vaan voi maksaa ensin 20 euroa ja kerryttää loppua bonuksilla ja maksutapaedulla noin kahden vuoden ajan. Osuusmaksun maksaminen heti kokonaan voi kuitenkin olla varsin tuottoisaa, sillä osuuskaupoista esim. Eepee (Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa) on maksanut vuosittain 20% korkoa osuusmaksulle. Osuuskauppansa voi valita vapaasti.

      • kiitosjostiedät

        Juuri äsken tilasin Norwegianin luottokortin. :) Sitten kun ensi kuussa saan Nordean luottokorttivelan maksetuksi, niin siirrän tilini S-pankkiin. :)


    • SelvääSäästöä

      Jos nykyisen luottokortin tilalle ei saa mitään luottokorttia jolla pääsisi Nordean pankkiasiakkuudesta eroon, on luottokortista kokonaan luopuminen myös varteenotettava vaihtoehto.

      Oletetaan että vaihdat Nordeasta S-Pankkiin ja saat maksettua osuusmaksun joko heti tai kerrytettyä sen vähitellen parin vuoden sisällä. Säästät sen jälkeen käyttötilin, pankkitunnusten ja korttien maksuissa 145 euroa vuodessa. Osuuskaupaksi olet valinnut vaikkapa Eepeen (Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa) ja oletamme että he maksavat edelleen osuusmaksulle 20 euroa korkoa vuosittain. Eli yhteensä olet plussalla jo 165 euroa eli keskimäärin 13,75 eur/kk (tässä ei otettu huomioon mahdollisesti ostoksista tienaamaasi S-bonusta ja maksutapaetua).

      Päätät laittaa talteen saamasi säästöt ja lisäksi säästää vielä tuloistasi reilut 10 euroa joka kuukausi. Avaat Bank Norwegianiin talletustilin. Siirrät sinne kuukausittain 13,75 eur/kk 10,25 eur/kk eli 24 eur/kk. Tämä onnistuu helposti kuukausittain toistuvalla automaattisella tilisiirrolla. Oletetaan esimerkin vuoksi, että Bank Norwegianin maksama vuosikorko pysyy nykyisellä 1,75% tasolla (tällä hetkellä Suomen paras jatkuvan säästötilin korko).

      2 vuodessa saisit säästettyä talletustilille korkoineen 586 euroa. 4 vuodessa tilille olisi kertynyt 1193 euroa, sisältäen kertynyttä korkoa yhteensä 41 euroa.

      Itse pitäisin tätä mielekkäämpänä vaihtoehtona kuin että maksaisi pankille jatkuvasti kaikenlaisia maksuja vain sen takia, että saa pidettyä luottokortin pahan päivän varalle. Luottovelan joutuisi kuitenkin maksamaan takaisin ja lisäksi korot ja tilinhoitomaksut päälle. Helpompi on säästää itse hyvän sään aikana kuin maksaa velkaa jouduttuaan tiukkaan tilanteeseen.

      Lisäeuroja säästöihin voi hakea kilpailuttamalla pankin lisäksi esimerkiksi vakuutukset, sähkönmyyjän sekä puhelin- ja nettiliittymät.

      • kiitosjostiedät

        "Oletetaan että vaihdat Nordeasta S-Pankkiin ja saat maksettua osuusmaksun joko heti tai kerrytettyä sen vähitellen parin vuoden sisällä. Säästät sen jälkeen käyttötilin, pankkitunnusten ja korttien maksuissa 145 euroa vuodessa. Osuuskaupaksi olet valinnut vaikkapa Eepeen (Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa) ja oletamme että he maksavat edelleen osuusmaksulle 20 euroa korkoa vuosittain. Eli yhteensä olet plussalla jo 165 euroa eli keskimäärin 13,75 eur/kk (tässä ei otettu huomioon mahdollisesti ostoksista tienaamaasi S-bonusta ja maksutapaetua)."

        - Olen tuon S-pankin osuusmaksun maksanut jo vuosia sitten. S-pankissa on tili mutta luottokorttia en ole hakenut koska minulla on epäsäännölliset tulot. Luin jostakin etteivät helposti myönnä vaikka olisi hyvätuloinenkin? Minulla on Nordean Mastercardilla velkaa jonkin verran jonka todennäköisesti syksyn aikana maksan pois. Aiemmin olen viimeistään vuoden lopulla maksanut luottokorttivelat pois veronpalautusrahoilla. Ilman luottokorttia en todennäköisesti pärjää, ellei jotakin ylimääräistä lisätuloa ilmaannu .- ja lisätuloja olen etsinyt jo pidempään.


      • OsuusmaksunKorko

        Se maksetaanko S-ryhmän osuusmaksulle korkoa riippuu tosiaan osuuskaupasta. Suurinta 20% korkoa ovat maksaneet tänä vuonna Eepee ja KPO, mutta osa osuuskaupoista ei maksa korkoa lainkaan. Jos haluat, voit vaihtaa osuuskaupasta toiseen (vanha osuusmaksusi siirretään). Osuuskauppojen välillä on jonkin verran eroja bonustaulukoissa. Lisäksi osuuskaupalta voi saada alueellisia etuja kuten alennuskuponkeja. Itse otan mieluummin parhaan koron rahana tilille kuin niitä oman alueen etuja, joille ei välttämättä ole käyttöä.

        Vertailu osuuskauppojen maksamista koroista, mukana tämän vuoden tiedot:
        http://tienimiljonaariksi.blogspot.fi/2017/06/s-ryhman-osuusmaksujen-korot-2017.html


    • Olut.kunkku

      Jos saat ajan varatuksi, että pääset jonottamatta asioimaan Nordean konttorissa, sinulle sanotaan, että pankkivirkailija "ottaa sinut vastaan". Eikö ole upeaa päästä oikein pankkivirkailijan vastaanotolle!

      • rrtttgffrfetygdd

        Pankit ovat kovasti ylpistyneet viime vuosina. Onneksi vuodenvaihteessa tuli voimaan laki, että kenelle tahansa suomalaiselle halukkaalle on annettava peruspankkipalvelut, jos hänellä on vain henkilötodistus esittää - enää ei edes luottotiedottomuus voi olla saannin este tai eikä se, että asiakkaalla on tili jo jossain toisessa pankissa.


    • 9-6

      Tarvitsetko kaikkia noita aloitusviestin palveluita? Jos on Master, niin miksi myös Electron?
      Saldokyselyn sijaan katso saldo verkkopankista, kirjaa se paperille ja kirjaa sitten kortin käyttösi samalle paperille niin olet selvillä saldosta. Sama juttu korttitapahtumien kanssa.

      Pankit ovat nykyään aika paljon tiukempia luotollisten korttien myöntämisessä, joten epäilen että kuvaamillasi tuloilla et sitä muualta saa.

      • Rahat.pois

        Niin juuri, kirjaa itse ja tee itse sitä ja tätä. Pankki hoitaa rahastuspuolen kotiinpäin. Nordea tuotti voittoa yli miljardin. Yli tuhat miljoonaa €,


    • kiitosjostiedät

      Kiitos neuvoista ja mielipiteistä. Saa niitä toki edelleen laittaa jos jotain mieleen tulee.

      Juuri äsken tilasin Norwegianin luottokortin. :) Sitten kun ensi kuussa saan Nordean luottokorttivelan maksetuksi, niin siirrän tilini S-pankkiin. :)

      • 9-6

        Tilasit? eli laitoit hakemuksen. Norwegiankin edellyttää riittävää maksukykyä kortinhaltijalta.
        Korkosysteemi Norwegianilla poikkeaa suomalaisista pankeista, korttiluotto on koroton jos maksat pois ennen seuraavan kuun laskua, mutta jos maksat myöhemmin niin korko nousee jonnekin 20% tuntumaan mikä on reippaasti enemmän kuin kotimaisilla pankeilla.

        Oleellinen kysymys liittyy kirjoittamaasi " Minulla on Nordean Mastercardilla velkaa jonkin verran jonka todennäköisesti syksyn aikana maksan pois. Aiemmin olen viimeistään vuoden lopulla maksanut luottokorttivelat pois veronpalautusrahoilla." Kuinka paljon ja kuinka pitkää sinulla tuota korttiluottoa mahdollisesti tulee olemaan? Ilmeisesti et pysty mainakaan aina maksamaan luottoa pois seuraavassa kuussa.


      • Luottovertailua

        Olin näköjään vahingossa vähätellyt nykyisiä Nordean asiakkuuden kustannuksia, oikea luku on noin 151 euroa vuodessa eikä 145 euroa.

        Kustannuksia tuli siis 3 2,50 2 4,30 0,75 = 12,55 eur/kk eli 150,60 euroa vuodessa. Jos 4,30 eur/kk sijaan maksaa luottokortista 52 euron vuosimaksua, ovat kustannukset tasan 151 euroa.

        Vertaillaanpa sitten luottokortteja. Laskettaessa Nordean luottokortista aiheutuvia kuluja, voidaan Electron-kortti jättää pois, koska sitä luottokortti ei sinänsä vaadi. Oletetaan kuitenkin että käyttötili ja pankkitunnukset vaaditaan. Eli luottokortista aiheutuvat kustannukset tässä tapauksessa 10,05 eur/kk. Jos käyttää korollista luottoa, niin peritään 2,5 eur/kk tilinhoitomaksu, eli kulut 12,55 eur/kk siltä ajalta kun korollista velkaa on ja siihen päälle vuosikorko Euribor 3kk 8,5%.

        Bank Norwegianin luottokortin vuosikorko on 19,99%.

        Pikaisen laskelman perusteella jatkuva 1000 euron luottokorttivelka (ei kovin suositeltava tilanne) olisi vielä Bank Norwegianilla edullisempi, kuin pankkiasiakkuus ja velka Nordealla. Samoin esimerkiksi 2000 euron luottokorttivelka maksettuna takaisin 12 kuukaudessa samansuuruisissa kk-erissä, olisi Bank Norwegianilla edullisempi kuin pankkiasiakkuus ja velka Nordealla. Lisäksi Nordean luottokortista tulee kuluja silloinkin, kun velkaa ei ole.

        Jos joutuu nostamaan Bank Norwegianilla rahaa luotolta, kannattaa se nostaa automaatista käteisenä ja tallettaa vaikkapa lähimmän S-ryhmän kaupan kassalla, näin saa korotonta maksuaikaa keskimäärin 30 päivää. Tämä etu automaattinostoissa on varsin poikkeuksellinen, esim. Nordea perii nostosta luotolta palkkion 2 eur 3% summasta.

        Bank Norwegianilla kulut aiheutuvat puhtaasti korosta, eli kustannuksiin voi itse vaikuttaa paljon. Yleensä luottokorttivelka kannattaa maksaa pois niin nopeasti kuin mahdollista. Bank Norwegianin asiakkaana voi helposti avata myös talletustilin ja kun säästää sinne vararahaston, voi sen avulla välttyä luoton ottamiselta ja korkokuluilta.


    • XfeedBanca0

      "Vaihtaisin mielelläni muualle, mutta Nordeassa on Mastercard ja jonkin luottokortin tarvitsen pahan päivän varalle. Tienestit ovat epäsäännölliset ja pienenlaiset. Saako mistään pankista luottokorttia jos ei ole erityisen hyvin toimeentuleva?"

      Hyviä vaihtoehtoja:

      -S-Pankki https://www.s-pankki.fi/
      -Nooa Säästöpankki http://www.saastopankki.fi/pankki/nooa-saastopankki-oy/etusivu
      -Aktia Pankki Erilaiset etuohjelmat tarjoaa alennuksia listahintoihin.

      Halpoja luottokortteja voi saada:

      Aktia Wallet Mastercard Gold (https://www.aktia.fi/fi/mastercard-gold-luottokortti)
      Bank Norwegian: https://www.banknorwegian.fi/Luottokortti

      Kumpikin käyttää Asiakastiedon kyselyjärjestelmää.

      ****
      Peruspankkipalvelut saa helposti kilpailutettua. Luottoa ei myönnetä helposti, etenkään korttiluottoja. Ainoa tapa on vain kokeilla, pankki myöntää luoton tai on myöntämättä.

    • Vitun-Ääs-Pankki

      Just äsken tein oman siirron, tililtä toiselle. ja S-Pankki otti 7 euroa palkkiota tuosta... Alkoi ihan kevyesti taas vituttamaan, saatana mitä ryöstöä. Ihan sikatörkän sairas ryöstöhinta siirrosta jolla ei ole edes mitään merkitystä vittu... Saatanan siat...

      Mutta joo, kyllähän noi ryöstökartellit tunnetaan. Oma vika jos on niin tyhmä, että asiakkaaksi ryhtyy. Sama koskee myös mm. kusetus-operaattorien katrasta Telia, DNA, Elisa.

      • Vitun-Siat-Uudestaan

        Eikä siis sinänsä mitään, rahaaha on. Mutta eniten vituttaa tuollainen sikailu. Enemmän harmia siitä vitutuksesta on, kuin mitä tuosta rahasummasta.


    • Toinen.pankki

      Avasin tänään tilin toisessa pankissa. Odotus ilman ajan varausta 10 min. Minut otettiin vastaan tervetulleena, uutena asiakkaana. Meinasin lentää perseelleni. Katsotaan, mitä rahastavat

      • uteliaanakysyy

        Missä toisessa pankissa avasit tilin?


      • Toinen.pankki
        uteliaanakysyy kirjoitti:

        Missä toisessa pankissa avasit tilin?

        Mode iskee, jos mainostan. Uusi ja koko maan kattava pankki


    • Kukkis5

      Maksan nordean pankille lainaa, voinko silti vaihtaa pankkia? Ja hoitaa kuitenkin lainanmaksun. Miten pitäis toimia? Lainaa on alle tonni.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe