Vanha Liitto ja Uusi Liitto

Totta.Mooses

Adventistit ovat menneet sekaisin viettämästään sapatistaan ja kuunnellesaan 100% pyhiä sapattigurujaan (adventisti pastoreitaan).

Heillä on mennyt myös aivan sekaisin

1. Vanha Liitto ja Uusi Liitto
2. Laki ja Evankeliumi
3. Sapatin pitäminen ei osoita suurinta rakkautta Jeesukseen
4. Oikeaoppisuus on sekoittanut pään
5. Omavanhurskaus laittaa sapattiöyhötyksen haisemaan
6. Sunnuntai pedonmerkki uskoa ei löydy Raamatussa
7. Ellen White on väärä profeetta
8. E. White on adventisteille Ellensapatin ja Jumalan Sanansaattaja
9. Adventtitotuuden vastustajat joutuvat helvettiin
10. Usko että SDA on lopunajan jäännöseurakunta sapatin takia

JEESUS KUMOSI SAPATIN RAAMATUN MUKAAN
"Kun hän (Jeesus) ei ainoastaan kumonnut sapattia".

Ps. adventistit yrittävät noudattaa sapattia 1...100% lainpiirtoineen ja omalaatuisine tulkintoineen.

64

492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikeaoppinen

      Tätä opetusta tarvitaan.
      Ja huomaa itsekin, että laitoit esille oikeaa oppia. "Oikeaoppisuus" ei siis ole väärin.

      • SapattihenkselitPAUKKUU

        Jeesus käytti oikeaoppisista nimitystä kyykäärmeen sikiöt.
        Sitä ollaan niin ylpeitä adventtitotuudesta ja sapatista.


    • uskonnollistahapatusta
    • Shalomshabbat

      Jesaja 56: 1-8 Näin sanoo Herra: Noudattakaa oikeutta ja tehkää vanhurskaus, sillä minun autuuteni on lähellä ja minun vanhurskauteni ilmestyy.
      Autuas se ihminen, joka tämän tekee, se ihmislapsi, joka tässä pysyy, joka pitää sapatin eikä sitä riko, joka varoo kätensä tekemästä mitään pahaa! Älköönkä sanoko muukalainen, joka on liittynyt Herraan: "Herra erottaa minut peräti kansastansa", älköönkä kuohittu sanoko: "Minä olen kuiva puu". Sillä näin sanoo Herra: Kuohituille, jotka pitävät minun sapattini ja valitsevat sen, mikä minulle otollista on, ja pysyvät minun liitossani, teille minä annan huoneessani ja muurieni sisällä muistomerkin ja nimen, joka on poikia ja tyttäriä parempi; minä annan heille iankaikkisen nimen, joka ei häviä.
      Ja muukalaiset, jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä, ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, jotka pitävät salatun eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani, ne minä tuon pyhälle vuorelleni ja ilahutan heitä rukoushuoneessani, ja heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi.

      • Shalomshabbat

        Näin sanoo Herra: Noudattakaa oikeutta ja tehkää vanhurskaus, sillä minun autuuteni on lähellä ja minun vanhurskauteni ilmestyy.
        2 Autuas se ihminen, joka tämän tekee, se ihmislapsi, joka tässä pysyy, joka pitää sapatin eikä sitä riko, joka varoo kätensä tekemästä mitään pahaa!
        3 Älköön sanoko muukalainen, joka on liittynyt Herraan: "Herra erottaa minut peräti kansastansa", älköönkä kuohittu sanoko: "Minä olen kuiva puu".
        4 Sillä näin sanoo Herra: Kuohituille, jotka pitävät minun sapattini ja valitsevat sen, mikä minulle otollista on, ja pysyvät minun liitossani,
        5 heille minä annan huoneessani ja muurieni sisällä muistomerkin ja nimen, joka on poikia ja tyttäriä parempi; minä annan heille iankaikkisen nimen, joka ei häviä.
        6 Ja muukalaiset, jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä, ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, jotka pitävät sapatin eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani,
        7 ne minä tuon pyhälle vuorelleni ja ilahutan heitä rukoushuoneessani, ja heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi.


      • tietotuusjaelämä

        Jesaja eli vanhassa liitossa ja kirjoitukset olivat sen mukaisia. Ette te adventistit voi millään puolustella sitä että lain noudattaminen pelastaa. Se oli ja meni, mutta eläkää lakihenkisyydessä ja vanhassa liitossa. Jeesus täytti lain ja hän antoi vain kaksi käskyä uuteen liittoon. Niissä riippuvat kaikki käskyt ja profeetat. Että silleen.


    • pidäkäskyt

      Mitä ihmettä? Sir Ellen White oli voimakas Jumalan voideltu!!!

      • Rm11_1-36

        Täällä näkyy adventistien puolelta tulleen ateisteja ja osa Jumalankieltäjiä ääneen.
        He palvelevat samaa pakanajumalaa, mitä perinnäisopit palvelevat, muotouskonnollisuudessa ja ateismissa.

        JumalanKansana - on vain YKSI kansa, aikain alusta, sen loppuun, joka tavallaan voi nimittää uskonryhmäksi - Aabrahamin - Iisakin ja Jaakobin Jumalaa uskovaksi.
        Kielikuvaltaan Abraham läksi sieltä uskonnollisesta kodistaan, Iisak - jota käytettiin kuvaamaan sijaisuhria - eihän häntä uhrattukaan, Herra katsoi uhrin, tämä kertoo Jeesuksesta - tästä Sapatin Herrasta.
        Ja sitten Jaakob, mitä nähdään?? Jaakob - pettäjä. Aika hyvä nimitys -meillekin-.
        Mitä tarvittiin Jaakobille, että hänestä tuli uudelleen nimetty, eli Israel? Painihan se oli ja meidänkin on painittava se paini, että huulemme tunnustaa vain yhden asian. "En päästä sua, ennenkuin siunaat minua"! Tuolla mielenlaadulla ollaan saman ajatuksen sisällä, saman mielisenä. Tarvitaan Jumalan siunaus ja sillä päästään siihen yhteyteen, että Herra sanoo: olkoon nimesi Israel.

        Mitä se merkitsee???? Jumalalla on YKSI kansa - Israel.

        Abrahamin- Iisakin ja Jaakobin usko - siis mitä he uskoivat ja miksi Abrahamin uskosta kaikki kansat tulevat siunatuiksi???? He uskovat JUMALAA. Siitä tulee tämä Herrankansa - aikain alusta, sen loppuun asti.

        Se ei ole mikään uskontokunta, kirkkokunta, jäsenrekisteri, vaan kaikilla pitää olla tämä Abrahamilainen usko - lähteä perinnäisopista (koti) ja jättää sinne entiseen kotiin se perinnereppu, koska tullaan sijaisuhrin eteen, (Iisakin tapaus) jonka Herra on valinnut. Sekä painitaan tämä Jaakobin paini, kun pettäjinä olemme olleet – ehkä kauppaa tehty kirkkojen muodollisuuksien mukaan.
        Tuon painin jälkeen ontuen jatkuu matka - onnutaanhan me, kun jotain läksi pois. Mutta päästiin sisälle - olkoon nimesi Israel - ei enää pettäjä. 1. Moos. 32:28

        Varjolain- eli seremonialain aikaan eli Israelin kansa - jolle Herra antoi lakinsa, Pyhän Vanhurskaan lain, joka piti erottaa heidät pakanauskonnoista.
        Olihan siellä kansassa heitä, jotka olivat kuuliaisia. Joskus hukkasivat pidemmäksi aikaa Jumalan lain - kunnes löysivät ja hallitsijaa myöten tekivät parannuksen tuhkassa.
        Tuo tuhkakin on mielenkiintoinen kielikuva - jos ymmärrämme sen.

        Se tavallaan kertoo sen, että on ymmärretty synti ja synnin palkka - eli kuolema.
        Malakiahan siitä kertoo - kuinka Herran tuli - helvetin tuli polttaa kadotetut tuhkaksi jalkojen alle. Raamatussa on paljon sitä kieltä ja kielikuvaa -avaamaan ymmärrystä.
        Myös luomakunta on myös luotu kielellisesti kertomaan meille asiaa, jonka kautta ymmärrämme, ettei se olisi hebreaa, kuten ateistille asiat yleensä on ja hauskasti se on sanottukin. Se on hebreaa.

        Niin, se asia. Herralla on vain YKSI kansa. Se elää Abrahamilaisessa uskossa ja siksi se oksastetaan, vaikka nyt metsäöljypuu tuohon jaloon runkoon ja silloin olemme tämä kansa - Herran kansa, joka seuraa Kristusta. Ei uskonnollisia ryhmiä. Rm.11

        Siksi Herrankansalle on sapattikin selvä - So. Jumalan erottama ja pyhittämä Sanalla pyhittämä päivä.
        Yksi Jumalan tahdon ilmaisu - joka erottaa meidät ympärillä olevista pakanauskonnoista - perinnäisopeista – suomennettuna muotouskonnollisuus, sekä ateismista.
        Tämä kansa, aikain alusta elää sen loppuun. Hengellisesti on Israel - En päästä sua, ennenkuin siunaat minua. Se vaeltaa Herran tahdossa kohti luvattua maata, sydämestään. En päästä sua.

        Kyse ei ole adventismista - ei muotouskonnollisista, katolilaisista jne. He eivät ole esimerkkinä, vaan kirjoitukset, Pyhä Henki - avaamassa - ja nöyrä kuuliainen mieli Vapahtajan seurassa - rukouskammiosta arkeen ja sapattiin, kunnes ovet lopulliseen sapatinlepoon avataan - Menkää siihen lepoon Isäni kodissa.
        Täällä Jumalan rakkaudessa toimien, nälkäisen syöttäminen ja alastoman pukeminen.
        Niin luonnollisten tarpeiden kautta, kuin hengellisesti. Sanan ravinto ja Jumalan vanhurskaus - Kristuksessa, joka pukee.
        Siinäpä se .... KM


    • Jälleen yksi aloitus, joka ei ole sapatin puolustajilta, joten kuka täällä eniten meuhkaa ja kiihkoilee?

      >> Adventistit ovat menneet sekaisin viettämästään sapatistaan ja kuunnellesaan 100% pyhiä sapattigurujaan (adventisti pastoreitaan). <<

      Sapatin viettämisellä ei ole adventistien kanssa mitään tekemistä. Kyse ei ole adventistien opista, vaan selkeästä Raamatun opetuksesta, "Muista pyhittää sapatinpäivä".

      >> Heillä on mennyt myös aivan sekaisin
      1. Vanha Liitto ja Uusi Liitto <<

      Sanoisitko, että henkilö joka uskoo että ei saa tappaa, hänellä on mennyt vanha liitto ja uusi liitto sekaisin? Eli siis kymmenestä käskystä saa noudattaa yhdeksää, mutta jos noudattaa neljättä käskyä se on yhtäkkiä vanhan ja uuden liiton sekoittamista? Mitä Raamattu sanoo uudesta liitosta?

      ”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

      Huomaamme, että uudessa liitossa laki on edelleen voimassa.

      >> 2. Laki ja Evankeliumi <<

      Sama kuin yllä. Mitä lain ja evankeliumin sekoittamista siinä on, että noudattaa kymmentä käskyä? Vai onko yhdeksän käskyä kymmenestä evankeliumia, mutta vain sapattikäsky lakia?

      >> 3. Sapatin pitäminen ei osoita suurinta rakkautta Jeesukseen <<

      Entä sitten?

      >> 6. Sunnuntai pedonmerkki uskoa ei löydy Raamatussa <<

      Ei löydykään.

      >> 7. Ellen White on väärä profeetta <<

      En tiedä onko Ellen väärä vai oikea profeetta, sillä ei ole tämän sapatti asian kanssa mitään tekemistä. Lukuisat kristityt eri kirkkokunnista ovat viime aikoina havahtuneet totuuteen sapatista, eikä sillä ole adventistien kanssa mitään tekemistä.

      >> JEESUS KUMOSI SAPATIN RAAMATUN MUKAAN
      "Kun hän (Jeesus) ei ainoastaan kumonnut sapattia". <<

      Jeesus ei todellakaan kumonnut sapattia. Joh. 5:18 "Sentähden juutalaiset vielä enemmän tavoittelivat häntä tappaaksensa, kun hän ei ainoastaan kumonnut sapattia, vaan myös sanoi Jumalaa Isäksensä, tehden itsensä Jumalan vertaiseksi. " Jeesus ei kumonnut sapattia - vaan juutalaiset syyttivät Jeesusta sapatin rikkomisesta, koska hän oli käskenyt parannetun miehen ottaa vuoteensa ja kävellä sapattina. Mooseksen laissa ei missään kohtaa kielletä vuoteen kantamista sapattina, kyse oli fariseusten omasta perinnäissäännöstä. Jeesus ei kumonnut sapattia, kyse oli fariseusten syytöksestä. Jos Jeesus olisi rikkonut sapattikäskyä, hän olisi tehnyt syntiä eikä voisi olla synnitön uhri, virheetön karitsa meidän syntiemme edestä.

      >> Ps. adventistit yrittävät noudattaa sapattia 1...100% lainpiirtoineen ja omalaatuisine tulkintoineen. <<

      Tietysti jos uskoo että kymmenen käskyä koskee kaikkia kristittyjä, silloin yrittää noudattaa myös sapattikäskyä 100%. Tulkinnoilta ei voi välttyä minkään kysymyksen suhteen.

      • kysynpävaa

        Ketä profeetoista eivät teidän isänne vainonneet ?" Kysyi Stefanus aikanaan Apt. 7:52)
        Jumalan profeetat ovat aina saaneet kokea vastustusta ja vainoa.


      • 1234567---

        Ilm.13:18. Tässä on viisaus, jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun, sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.

        Ensin täytyy tuneta peto, niin senjälkeen on helppo tunnistaa tämän pedon merkki. Monet ymmärtäväiset ovat tunnistaneet Ilmestyskirjan pedon antikristuksen paavin, josta vanhat 1700-luvun virretkin kertovat.
        Tämän pedon merkki on sunnuntai, jonka ymmärtäväiset tietävät.

        Ellei tunnista petoa ja merkkiä on vaara jäädä pedon kumartajaksi.


      • Gredinta

        Alkukieli ei sano "kumonnut sapattia", vaan löysäsi sapattia. Sana ELUEN (Joh.5:18) tarkoittaa "löysätä, höllentää, irroittaa". Saihan aasinkin irroittaa sapattina ja viedä juomaan.

        Jos mies ei olisi saanut kantaa peitehuopaansa, niin sen olisi joku voinut ottaa ennen seuraavaa päivää.


      • Ei ole mitään petoa, kristityt pitivät Neroa petona, koska hän rankaisi kristittyjä Rooman palosta, heittämällä heitä leijonien eteen.


    • Kymmenestä käskystä neljäs käsky kuuluu alkukielen mukaan kirjaimellisesti "Muista pyhittää sapatinpäivä" (2. Moos. 20:8). Kristityt noudattavat kymmenestä käskystä yhdeksää, koska he eivät noudata neljättä käskyä. Ihmettelen suuresti, miksi yhdeksää käskyä noudattava kristitty ei ole lain alla, mutta jos noudatat kaikkia kymmentä käskyä, olet yhtäkkiä lain alla ja pystyttämässä omavanhurskautta, koska vietät sapattia. Oliko Jeesus lain alla, kun hän noudatti kaikkia käskyjä? Jos vaellan niin kuin Jeesus vaelsi, pitäen kaikki kymmenen käskyä, olenko siis hirvittävän lain orjuuden alla?

      • saviseutulainen

        >>Oliko Jeesus lain alla, kun hän noudatti kaikkia käskyjä? Jos vaellan niin kuin Jeesus vaelsi, pitäen kaikki kymmenen käskyä, olenko siis hirvittävän lain orjuuden alla? <<

        Jeesus OLI LAIN ALLA ( "lain alaiseksi syntyneen ... ..,. Hän teki ... )
        Jeesus täytti lain täydellisesti, TÄYDELLISESTI, meidän puolestamme - , koska vajavainen, uskovakaan, ihminen EI SIIHEN KYKENE.

        Et kykene vaeltamaan ( minusta puhumattakaan! :) ) NIINKUIN JEESUS VAELSI.
        Oletko hirvittävän lain orjuuden alla, VAIKKA ET KYKENE VAELTAMAAN NIINKUIN JEESUS VAELSI?
        Et/emme ole.

        Me emme ole lain orjuuden alla, VAAN JUMALAN ARMON ALLA - JEESUKSEN KRISTUKSEN TÄYDELLISESTI MEIDÄN EDESTÄMME TÄYTETYN TYÖN JA HÄNEN KERTAKAIKKISEN UHRINSA, MEIDÄN PUOLESTAMME, ANSIOSTA.

        Kun otamme tämän ihanan Jumalan armon uskossa vastaan, Jumalan lahjana, JEESUKSESSA KRISTUKSESSA, HÄNESSÄ - JA VAIN HÄNESSÄ.

        Jumalan laki osoittaa meille täydellisen kelvottomuutemme Hänen edessään, NÄYTTÄÄ SYNTISYYTEMME, SAA AIKAAN SYNNINTUNNON - JA OHJAA JA JOHDATTAA MEIDÄT JEESUKSEN KRISTUKSEN TYKÖ, JONKA KAUTTA MEILLÄ VAIN VOI OLLA PÄÄSY JUMALAN ARMON ALLE JA SAADA SYNTIMME ANTEEKSI, TULLA ARMAHDETUIKSI - JA PÄÄSTÄ IHANAAN PELASTUKSEN JA IANKAIKKISEN ELÄMÄN TOIVOON JA VARMUUTEEN.

        YKSIN KRISTUS, YKSIN ARMO, YKSIN USKO.


      • saviseutulainen kirjoitti:

        >>Oliko Jeesus lain alla, kun hän noudatti kaikkia käskyjä? Jos vaellan niin kuin Jeesus vaelsi, pitäen kaikki kymmenen käskyä, olenko siis hirvittävän lain orjuuden alla? <<

        Jeesus OLI LAIN ALLA ( "lain alaiseksi syntyneen ... ..,. Hän teki ... )
        Jeesus täytti lain täydellisesti, TÄYDELLISESTI, meidän puolestamme - , koska vajavainen, uskovakaan, ihminen EI SIIHEN KYKENE.

        Et kykene vaeltamaan ( minusta puhumattakaan! :) ) NIINKUIN JEESUS VAELSI.
        Oletko hirvittävän lain orjuuden alla, VAIKKA ET KYKENE VAELTAMAAN NIINKUIN JEESUS VAELSI?
        Et/emme ole.

        Me emme ole lain orjuuden alla, VAAN JUMALAN ARMON ALLA - JEESUKSEN KRISTUKSEN TÄYDELLISESTI MEIDÄN EDESTÄMME TÄYTETYN TYÖN JA HÄNEN KERTAKAIKKISEN UHRINSA, MEIDÄN PUOLESTAMME, ANSIOSTA.

        Kun otamme tämän ihanan Jumalan armon uskossa vastaan, Jumalan lahjana, JEESUKSESSA KRISTUKSESSA, HÄNESSÄ - JA VAIN HÄNESSÄ.

        Jumalan laki osoittaa meille täydellisen kelvottomuutemme Hänen edessään, NÄYTTÄÄ SYNTISYYTEMME, SAA AIKAAN SYNNINTUNNON - JA OHJAA JA JOHDATTAA MEIDÄT JEESUKSEN KRISTUKSEN TYKÖ, JONKA KAUTTA MEILLÄ VAIN VOI OLLA PÄÄSY JUMALAN ARMON ALLE JA SAADA SYNTIMME ANTEEKSI, TULLA ARMAHDETUIKSI - JA PÄÄSTÄ IHANAAN PELASTUKSEN JA IANKAIKKISEN ELÄMÄN TOIVOON JA VARMUUTEEN.

        YKSIN KRISTUS, YKSIN ARMO, YKSIN USKO.

        Tämä keskustelu on käyty aikaisemminkin. Kysyn vain, että jos Jeesus täytti lain täydellisesti puolestamme, tarkoittaako se että laki on kumottu? Näinhän ihmiset väittävät. Kuitenkin Jeesuksen mukaan hän ei tullut kumoamaan lakia, eikä laista katoa pieninkään piirto.

        Kukaan ei kykene vaeltamaan niin kuin Jeesus vaelsi, ilman syntiä. Silti meidän tulee pyrkiä siihen, Raamattu käskee meitä vaeltamaan niin kuin Jeesus vaelsi.

        Miten siis on, saammeko tehdä syntiä, kun olemme armon alla, emmekä lain alla? Pois se, sanoo Paavali.


      • saviseutulainen
        Kristitty.net kirjoitti:

        Tämä keskustelu on käyty aikaisemminkin. Kysyn vain, että jos Jeesus täytti lain täydellisesti puolestamme, tarkoittaako se että laki on kumottu? Näinhän ihmiset väittävät. Kuitenkin Jeesuksen mukaan hän ei tullut kumoamaan lakia, eikä laista katoa pieninkään piirto.

        Kukaan ei kykene vaeltamaan niin kuin Jeesus vaelsi, ilman syntiä. Silti meidän tulee pyrkiä siihen, Raamattu käskee meitä vaeltamaan niin kuin Jeesus vaelsi.

        Miten siis on, saammeko tehdä syntiä, kun olemme armon alla, emmekä lain alla? Pois se, sanoo Paavali.

        >>Miten siis on, saammeko tehdä syntiä, kun olemme armon alla, emmekä lain alla? Pois se, sanoo Paavali.<<

        Niinkuin Paavali sanoo: "POIS SE!"

        >>>Kuitenkin Jeesuksen mukaan hän ei tullut kumoamaan lakia, eikä laista katoa pieninkään piirto.<<<

        LAKIA EI OLE KUMOTTU!
        Jos se olisi kumottu, mitä meidän silloin siitä enää pitäisi välittää/piitata?
        Miksi sen silloin pitäisi meissä herättää synnintuntoa - JOS SE EI ENÄÄ OLISI VOIMASSA.
        Miksi se enää meitä ohjaisi ja johdattaisi katumuksessa ja synnintunnossa Jeesuksen Kristuksen tykö, HÄNEN KAUTTAAN JUMALAN ARMOISTUIMEN ÄÄRELLE?

        Jos laki ei olisi voimassa, eihän kukaan - uskosta osattomatkaan - hukkuisi/joutuisi kadotukseen.
        Emmehän silloin kaiketi rikkoisi Jumalan tahtoa vastaan - vaikka mitä hyvänsä tekisimme, rötöstelisimme ...
        Jos Jumalan laki, KYMMENEN KÄSKYÄ , olisi kumottu ( Herra Jeesus olisi kumonnut lain! ) voisimmehan elää "kuin elukat pellossa".

        LAKIA EI OLE KUMOTTU, EIKÄ TÄMÄN MAAILMANAJAN AIKANA KUMOTA.

        >>>>Kukaan ei kykene vaeltamaan niin kuin Jeesus vaelsi, ilman syntiä. Silti meidän tulee pyrkiä siihen, Raamattu käskee meitä vaeltamaan niin kuin Jeesus vaelsi.<<<<

        JUURI NÄIN. MEIDÄN TULEE PYRKIÄ SIIHEN.
        PYRKIÄ VAELTAMAAN NIINKUIN JEESUS VAELSI.

        >>Jos vaellan niin kuin Jeesus vaelsi, pitäen kaikki kymmenen käskyä, olenko siis hirvittävän lain orjuuden alla?<<

        JOS VAELLAN ... JOS PIDÄN ...
        Tämä on sikäli täysin turha ja spekulatiivinen kysymys, koska KUKAAN EI KYKENE VAELTAMAAN NIINKUIN JEESUS VAELSI EIKÄ PITÄMÄÄN TÄYDELLISESTI ( niinkuin Pyhän Jumalan edessä tulee ) EDES YHTÄ JUMALAN KYMMENESTÄ KÄSKYSTÄ - SAATI NIITÄ KAIKKIA.

        Yrityksemme ( -kin ) elää Jumalan tahdon mukaista elämää on täysin Herran Jeesuksen varassa. Vain kaikessa uskomalla, luottamalla ja turvaamalla Häneen, syntiemme sovittajaan, lunastajaamme, Herraamme ja Vapahtajaamme, voimme kilvoitella - horjumisistamme, kompasteluistamme ja lankeemuksistamme huolimatta - kohti "maalia".
        Ja jos me tuonne "maaliin", perille, asti pääsemme, on se YKSIN JUMALAN ARMOSTA, JA JEESUKSEN KRISTUKSEN ANSIOSTA.
        Kilvoittelumme ei meitä perille vie - silti me saamme ja meidän tulee kilvoitella.
        Pitäen kaiken luottamuksemme ja turvamme Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa
        Eiköhän se ole se uskon kaita tie.


      • 1234567---
        saviseutulainen kirjoitti:

        >>Miten siis on, saammeko tehdä syntiä, kun olemme armon alla, emmekä lain alla? Pois se, sanoo Paavali.<<

        Niinkuin Paavali sanoo: "POIS SE!"

        >>>Kuitenkin Jeesuksen mukaan hän ei tullut kumoamaan lakia, eikä laista katoa pieninkään piirto.<<<

        LAKIA EI OLE KUMOTTU!
        Jos se olisi kumottu, mitä meidän silloin siitä enää pitäisi välittää/piitata?
        Miksi sen silloin pitäisi meissä herättää synnintuntoa - JOS SE EI ENÄÄ OLISI VOIMASSA.
        Miksi se enää meitä ohjaisi ja johdattaisi katumuksessa ja synnintunnossa Jeesuksen Kristuksen tykö, HÄNEN KAUTTAAN JUMALAN ARMOISTUIMEN ÄÄRELLE?

        Jos laki ei olisi voimassa, eihän kukaan - uskosta osattomatkaan - hukkuisi/joutuisi kadotukseen.
        Emmehän silloin kaiketi rikkoisi Jumalan tahtoa vastaan - vaikka mitä hyvänsä tekisimme, rötöstelisimme ...
        Jos Jumalan laki, KYMMENEN KÄSKYÄ , olisi kumottu ( Herra Jeesus olisi kumonnut lain! ) voisimmehan elää "kuin elukat pellossa".

        LAKIA EI OLE KUMOTTU, EIKÄ TÄMÄN MAAILMANAJAN AIKANA KUMOTA.

        >>>>Kukaan ei kykene vaeltamaan niin kuin Jeesus vaelsi, ilman syntiä. Silti meidän tulee pyrkiä siihen, Raamattu käskee meitä vaeltamaan niin kuin Jeesus vaelsi.<<<<

        JUURI NÄIN. MEIDÄN TULEE PYRKIÄ SIIHEN.
        PYRKIÄ VAELTAMAAN NIINKUIN JEESUS VAELSI.

        >>Jos vaellan niin kuin Jeesus vaelsi, pitäen kaikki kymmenen käskyä, olenko siis hirvittävän lain orjuuden alla?<<

        JOS VAELLAN ... JOS PIDÄN ...
        Tämä on sikäli täysin turha ja spekulatiivinen kysymys, koska KUKAAN EI KYKENE VAELTAMAAN NIINKUIN JEESUS VAELSI EIKÄ PITÄMÄÄN TÄYDELLISESTI ( niinkuin Pyhän Jumalan edessä tulee ) EDES YHTÄ JUMALAN KYMMENESTÄ KÄSKYSTÄ - SAATI NIITÄ KAIKKIA.

        Yrityksemme ( -kin ) elää Jumalan tahdon mukaista elämää on täysin Herran Jeesuksen varassa. Vain kaikessa uskomalla, luottamalla ja turvaamalla Häneen, syntiemme sovittajaan, lunastajaamme, Herraamme ja Vapahtajaamme, voimme kilvoitella - horjumisistamme, kompasteluistamme ja lankeemuksistamme huolimatta - kohti "maalia".
        Ja jos me tuonne "maaliin", perille, asti pääsemme, on se YKSIN JUMALAN ARMOSTA, JA JEESUKSEN KRISTUKSEN ANSIOSTA.
        Kilvoittelumme ei meitä perille vie - silti me saamme ja meidän tulee kilvoitella.
        Pitäen kaiken luottamuksemme ja turvamme Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa
        Eiköhän se ole se uskon kaita tie.

        Jumalan antama kymmenenkäskyn laki onkin kasvattaja Kristukseen epätäydellisille kristityille. Yhtäkään käskyä kymmenestäkäskystä ei saa kumota eikä muutella.


    • Biblepost

      1234567--- valehtelet! Osaatko sinä kirjoittaa edes yhtä kommenttia ilman, että laitat mukaan valheita ja kieroutta?
      Jeesukseen uskovat eivät ole kasvattajan alaisia mikä on selvästi kirjoitettu: Mutta uskon tultua me emme enää ole kasvattajan alaisia.
      Mooseksen Laki on kumottu: Täten kyllä entinen säädös kumotaan, koska se oli voimaton ja hyödytön-sillä laki ei tehnyt mitään täydelliseksi-mutta sijaan tulee parempi toivo, jonka kautta me lähestymme Jumalaa

      • 1234567---

        Mitä kumottiin ristillä ? Kaikki ne käskyt ja lait säädöksineen, jotka varjona, esikuvallisesti viittasivat Kristukseen, kuten uhrilait, ne kumoutuivat ristillä. Enää ei tarvitse uhrata karitsoita. Katso Jumalan Karitsa, joka pois ottaa maailman synnit.
        Jeesus ei tullut kumoamaan lakia, ja profeettoja, vaan täytti ne viimeistä piirtoa myöten.

        Ilm.14: 12. Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.

        1700-luvun Luterilaisen virren sanoin. Virsi 136.1. Ken tahtoo olla kristitty ja kristittynä kuolla, ei sille outo, PEITETTY, saa Herran laki olla, jonk' antoi itse Jumala.


      • saviseutulainen

        Evankeliumi ei kumoa lain vaatimuksia


        Evankeliumi hyväksyy lain vaatimukset. Se ei kumoa lakia, vaan sanoo, että laki on täytetty. On tullut sijainen, joka on sen tehnyt. Lain täyttäjänä onkin itse Jumala, Jeesus todellisena Jumalana. Mutta lain täyttäjänä on myös ihminen, Jeesus todellisena ihmisenä. Jeesus eli täydellisen ihmiselämän, mutta ei itsensä vaan toisten tähden. Hän täytti moraalilain kaikki vaatimukset.

        Jeesus täytti myös uhrilain vaatimukset tulemalla syntiuhriksi ja kärsimällä lain määräämän rangaistuksen syyllisten puolesta. Näin evankeliumi on täytetty laki. Evankeliumi antaa kaiken ilmaiseksi kaikille muille paitsi yhdelle. Laki esittää Jeesuksen aina esikuvana, evankeliumi taas meidän sijaisenamme. Laki vaatii rakkautta, evankeliumi antaa rakkauden. Evankeliumin sisältö on Jeesus Kristus syntisen armahtajana.

        Evankeliumin vaikutuksesta usko alkaa täyttää lakia

        Evankeliumi tuo elämäämme Jumalan vihan sijaan Jumalan sydämen armahtavan hyvyyden. Se vapauttaa ihmisen omistamaan Jumalan kaikki hyvät lahjat. Se antaa elämän Jumalan yhteydessä, Jumalan lapsena, hänen rakkautensa kohteena nyt ja iankaikkisesti.

        Evankeliumin vaikutuksesta myös laki alkaa vähitellen ja osittain täyttyä kristityssä (Room 8:3?4). Evankeliumi saa aikaan lain vaatimia tekoja, jotka ovat lähimmäiselle hyväksi, mutta eivät koskaan tee ihmistä Jumalalle kelpaavaksi. Jumala tekee uskovassa hyvät teot evankeliumin voimalla lakinsa mukaan.

        Mutta lain täyttäminen on aina uskovan elämässä vajavaista, niin että hän tarvitsee siihenkin evankeliumin jatkuvasti julistamaa anteeksiantamusta. Uskova tekee kaikissa hyvissä teoissaankin syntiä ja tarvitsee Jumalan laupeutta, joka peittää ne Kristuksen ansiolla.

        ( ote Olavi Peltolan luennosta ”Lain ja evankeliumin ihana ero” Hyvinkään kirkossa v. 2001 )


      • Biblepost väittää että Mooseksen laki on kumottu. Mitä mielettömyyttä! Jeesus sanoo suoraan että hän ei tullut kumoamaan lakia!

        ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)


      • Heräätyys

        KRISTITY.NET VALHEVELJENÄ?

        kristitty.net väittää noudattavansa kaikki pienimmätkin käskyt (etenkin sapattikäskyn) jotta häntä voitaisiin kutsua suureksi Taivaassa.

        Mistä löytyy sellainen epeli joka väittää pitävänsä (noudattavansa) kaikki lain kymmenen käskyä?
        Sapatti voi olla joillekin jopa jumaloinnin kohde kun lukee täällä kirjoituksia.
        Mistä jakeesta löytyy UudestaTestamentistista sapattilaki.


      • Heräätyys kirjoitti:

        KRISTITY.NET VALHEVELJENÄ?

        kristitty.net väittää noudattavansa kaikki pienimmätkin käskyt (etenkin sapattikäskyn) jotta häntä voitaisiin kutsua suureksi Taivaassa.

        Mistä löytyy sellainen epeli joka väittää pitävänsä (noudattavansa) kaikki lain kymmenen käskyä?
        Sapatti voi olla joillekin jopa jumaloinnin kohde kun lukee täällä kirjoituksia.
        Mistä jakeesta löytyy UudestaTestamentistista sapattilaki.

        Se että kukaan ei pysty pitämään kaikkia käskyjä ei tarkoita, etteikö tulisi yrittää. Meillä ei ole mitään lupaa rikkoa kymmentä käskyä. Ilmeisesti ajatellaan, että koska se on mahdotonta, saamme vapaasti rikkoa lakia. Eihän kukaan pysty pitämään käskyjä, sanotaan. Vaan mitä sanoo Raamattu:

        ”Sillä tämä käsky, jonka minä tänä päivänä sinulle annan, ei ole sinulle vaikea täyttää eikä liian kaukana. Se ei ole taivaassa, eikä sinun tarvitse sanoa: ‘Kuka nousisi meidän puolestamme taivaaseen noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?’ Se ei ole meren takana, eikä sinun tarvitse sanoa: ‘Kuka menisi meidän puolestamme meren taakse noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?’” (5. Moos. 30:11-13)

        ”Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat” (1. Joh. 5:3)

        Raamatun mukaan siis lain noudattaminen ei ole vaikeata.

        >> Mistä jakeesta löytyy UudestaTestamentistista sapattilaki. >>

        Sapattikäsky löytyy VT:n puolelta, jossa se lukee "Muista pyhittää sapatinpäivä". Ja Jeesus sanoo että laista ei katoa pieninkään piirto, joten myös sapattikäsky on edelleen voimassa.


    • "Hän oppi siitä mitä kärsi, kuuliaisuuden, sanoo Paavali. " ei olisi pitänyt Jeesuksen juutalaisena hylätä perinnäisääntöjä. Siksi joutui kärsimään.

    • Papit eivät oikeasti usko Jumalaan.
      Heillä ei ole mitään valtuuksia julistaa armoa, koska rakkaus ei ole vain armoa, se on myös opetusta ja joskus se olla myös kovaa.

      "..........minä lyön ja minä parannan, eikä kukaan voi pelastaa minun käsistäni "

      Katso, että minä, minä olen, eikä ole muuta jumalaa minun rinnallani.

    • "Evankeliumi tuo elämäämme Jumalan vihan sijaan Jumalan sydämen armahtavan hyvyyden. Se vapauttaa ihmisen omistamaan Jumalan kaikki hyvät lahjat. Se antaa elämän Jumalan yhteydessä, Jumalan lapsena, hänen rakkautensa kohteena nyt ja iankaikkisesti."

      Ei se ole Jumalan vihaa, jos hän on antanut ohjeet ja vapauden noudattaa, tai olla noudattamatta. Seuraukset ovat automaattisesti sen mukaiset miten toimii.

      Jos teet pahasti, on seuraus sen mukainen, Jos teet oikein on seuraus sen mukainen.
      Eikö tämä ole oikeudenmukaista, ei vihaa ja kostoa.
      Näin ihmisetkin toimivat, ei rikollisia vain armahdeta, heidän tulee kärsiä rangaistus ja uhrien saada oikeus.

    • "Taivasten valtakunnassa "

      Taivaassa ei ole valtakuntaa, siellä on ilmakehä ja avaruus. Maa on taivaallinen valtakunta, jos ei olisi, meillä ei olisi taivasta, eli, olisimme taivaaton.

      Maan alla kuviteltiin olevan manala, eli toinen valtakunta, jota vartioi toinen jumala. Sieltä pääsi joko Eleusiin kentille tai rangaistuksen paikkaan. Yleensä haluttiin elävien maahan eli taivaalliseen, eli maan päälle.

    • 10käskyä

      Kymmentä käskyä annettiin meille elämän ohjeeksi ja niin oli myös Jumalan tahto. Sitä ei ole kumottu uudessa liitossa.
      Haluamme noudattaa Jumalan tahtoa ja pyrimme elämään hänen käskyjensä mukaisesti.
      Sapatti ja Jumalan kuvien teko kielto kuuluvat edelleen kymmeneen käskyyn.
      Haluammeko rikkoa tietoisesti Jumalan asettamaa kymmentä käskyä?

      • Biblepost

        10käskyä , valehtelet.


      • tietotuusjaelämä

        10 käskyä täytettiin Golgatalla, ne olivat ja menivät. Jeesus antoi elämän ohjeeksi vain kaksii käskyä. EGW oli eksyttäjä ja noita.


    • Gredinta

      Matt.5:18 on tavallisesti väärin käännetty. Jeesus käytti nykyisestä Vanhasta Testamentista nimitystä Laki ja profeetat. Niisså on paljon ennustuksia messiaasta: uhritoimitukset, profeettojen ennustukset, jotkut psalmit. Jeesus sanoo että Hän on tullut täyttämään Lain ja Profeetat.
      " siihen mennessä kun taivas ja maa katoaa, ei yksikään jota (=i, pienin kirjain), ei ainoakaan piirto katoa Laista , ennenkuin kaikki tulee tapahtumaan" (alkuteksti)

      Jeesus sanoo siis että kaikki Häntä koskevat Vanhan testamentin ennustukset tulevat täyttymään ennen kuin taivas ja maa katoaa.
      Luuk.24:44 Jeesus toteaa että näin on tapahtunut: "piti täyttyä kaikki mitä minusta on kirjoitettu Laissa, Profeetoissa ja Psalmeissa"

      Vuorisaarnassa Jeesus jatkaa puhumalla kymmenestä käskystä, että ne ovat hyvin tarkasti voimassa: vihaaminen on samaa kuin murhaaminen. Jeesus käyttää nimitystä käskyt, kun Hän puhuu kymmenestä käskystä, jotta ei tulisi väärinkäsityksiä, kun Toorakin oli laki.

      Se että jotkut korostavat sitä että Seremonialaki poistettiin siksi että Jeesus sen täytti, on hiukan koomillinen teoria. Kymmentä käskyä taas ei ole koskaan poistettu.
      Tooran lait kertoivat uhreista ja siveyssännöistä ym. Tietenkin Jeesus täytti Tooran säännöt, esimerkiksi ettei saanut rakastella lähiomaisten kanssa, jos varasti, piti antaa korvausta viides osa lisää, ei saanut ottaa Moabilaisia israelin kansalaiseksi jne. Saman tekivät fariseuksetkin, vielä tarkemmin. Jeesus ei kylläkään uhrannut syntiuhreja.
      Jeesus toi sääntöihin uuden piirteen. Aviorikkojavaimon saattoi armahtaa, ei ollut pakko kivittää, peitehuovan kantaminen sapattina ei ollut rangaistava teko silloin kun se oli puolusteltavissa.
      Ei pelastus tule siitä pitikö Jeesus seremonialain. vaan koskaJeesus täytti sen uhrin josta Laki ja Profeetat olivat ennustaneet.
      Uskovat eivät ole seremonialain alla, sillä he eivät tarvitse muuta uhria eivätkä he myöskään tapa eivätkä varasta tai himoitse lähimmäisensä vaimoa. Heidän elämänsä on uuden Hengen ohjattavana, ja Jumalan ja lähimmäisen rakkaus on heidän sydämissään.

      Ajatelkaapa seremonialakia kuin autokoulun sääntöjä: tietysti niiden mukaan tulee ajaa, mutta jos ollaan rehellisiä niin jokainen rikkoo niitä joka kerran kun tekee pitemmän matkan. Jossain kohden on viisi km liikaa nopeutta, joskus joutuu pysäyttämään auton sielläkin missä pysähtyminen on kielletty. Silloin on noudatettava toista sääntöä: Kolmio auton taakse sopivan matkan päähän.
      Jos Jeesus olisi ollut autokuski, Hänellekin olisi tullut tilanteita jolloin sääntöjä joutuu rikkomaan. Sellainen rikkomus ei ole sama kuin synti. Jotta se tulisi synniksi, siinä täytyy olla motiivina muu kuin rakkaus.

      Synti on rakkauden periaatteiden rikkomista. Kymmenen käskyä ovat meidän ohjeenamme. Myöskin niitä joutuu joskus muodollisesti rikkomaan, esimerkiksi lääkäri joutuu usein viettämään sapattinsa sairaalassa. Silloin rakkauden laki antaa oikeuden poikkeukseen.

      Jeesus Sanoi: "Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni!" Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa, sentähden rakkaus on lain täyttymys!

    • 10käskyä

      "synti on rakkauden periaatteen rikkomista"
      Höpö höpö. Synti on rikkomus Jumalaa vastaan!

      Eli käskyjen tietoinen rikkominen menee rakkauden ja armon piikkiin?

      • Raamatun mukaan synti on sitä että rikkoo Jumalan lakia:

        "Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus." (1. Joh. 3:4)


    • 10käskyä

      Kymmenen käskyn laki
      1 Niin Jumala puhui kaiken tämän:
      2 "Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka johdatin sinut pois Egyptistä, orjuuden maasta.
      3 "Sinulla ei saa olla muita jumalia.
      4 "Älä tee itsellesi patsasta äläkä muutakaan jumalankuvaa, älä siitä, mikä on ylhäällä taivaalla, älä siitä, mikä on alhaalla maan päällä, äläkä siitä, mikä on vesissä maan alla. 5Älä kumarra äläkä palvele niitä, sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala. Aina kolmanteen ja neljänteen polveen minä panen lapset vastaamaan isiensä pahoista teoista, vaadin tilille ne, jotka vihaavat minua. 6 Mutta polvesta polveen minä osoitan armoni niille tuhansille, jotka rakastavat minua ja noudattavat minun käskyjäni.
      7 "Älä käytä väärin Herran, Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka käyttää väärin hänen nimeään.*
      8 "Muista pyhittää lepopäivä. 9 Kuutena päivänä tee työtä ja hoida kaikkia tehtäviäsi, 10mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti. Silloin et saa tehdä mitään työtä, et sinä eikä sinun poikasi eikä tyttäresi, orjasi eikä orjattaresi, ei juhtasi eikä yksikään muukalainen, joka asuu kaupungissasi. 11 Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaiken, mitä niissä on, mutta seitsemännen päivän hän lepäsi. Sen vuoksi Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen.
      12 "Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että saisit elää kauan siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa.
      13 "Älä tapa.
      14 "Älä tee aviorikosta.
      15 "Älä varasta.
      16 "Älä todista valheellisesti toista ihmistä vastaan.
      17 "Älä tavoittele toisen taloa. Älä tavoittele hänen vaimoaan, älä orjaa tai orjatarta, älä hänen härkäänsä, älä hänen aasiaan äläkä mitään, mikä on hänen."

    • Biblepost

      10käskyä, kymmenen käskyä kuuluu Mooseksen Lakiin, Vanhaan Liittoon.Mooseksen. Laki on kokonaisuus, ei vain nuo kymmenen käskyä. Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee.
      Ei olen mitään Mooseksen kymmentä käskyä uskoville.
      Siis on kaksi eri Liittoa: Tämä on kuvannollista puhetta; nämä naiset ovat kaksi liittoa: toinen on Siinain vuorelta, joka synnyttää orjuuteen, ja se on Haagar; Käskyjen antamisesta on kirjoitettu: Silloin minä (Mooses) käännyin ja astuin alas vuorelta, vuoren palaessa tulena; ja minulla oli käsissäni ne kaksi liitontaulua.
      Uudesta Liitosta on kirjoitettu: Mutta se Jerusalem, joka ylhäällä on, on vapaa, ja se on meidän äitimme.
      Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi; mutta se, mikä vanhenee ja käy iälliseksi, on lähellä häviämistään.
      Mooseksen Laista on kirjoitettu: Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen (Jeesus), jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä. Mooseksen Laki oli voimassa Jeesuksen sovituskuolemaan asti.
      Oletko koskaan lukenut sanasta.
      (Jeesus otti) Samoin myös maljan, aterian jälkeen, ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka teidän edestänne vuodatetaan?
      Oletko koskaan huomannut että Jeesus on tullut jo 2000 vuotta sitten maan päälle ja Uusi Liito alkoi jo silloin?
      Sanassa on kirjoitettu; ja ( Jeesus) pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin.
      Kirjoitus säädöksineen tarkoittaa koko Mooseksen Lakia myös kymmentä käskyä, jotka Sanan mukaan pyyhittiin pois.

      • 1234567---

        Kymmenenkäskyn laki on Jumalan antama laki ihmiskunnalle. Jumala kirjoitti kymmenenkäskyn lain omalla sormellaan kahteen kivitauluun.

        Joka ei pidä Hänen käskyjänsä ei ole Hänen omansa.

        Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano, ei heillä aamun koittoa ole.

        Jumalan viha tulee kohdistumaan niihin, jotka petoa kumartavat. Tästä kolmas enkeli varoittaa.


      • Sanot että kymmenen käskyä kuuluu vanhaan liittoon. Silloinhan kristitty saa tappaa, varastaa ja tehdä huorin! Jeremian profetian mukaan uudessa liitossa laki on edelleen voimassa:

        ”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)


    • Biblepost

      1234567--- edelleen valehtelet, eikä sinun valheesi tee mitättömäksi Jumalan Sanaa. Näytähän missä kohtaa kirjoitin Jumalan ilmoitusta vastaa?
      Kymmenen käskyä annettiin vain juutalaisille. Käskyt ja säädöksen loivat juutalaisuuden.
      Lain julistaminen on uskonnollisille ja jumalattomille ihmisille mieleen sillä on kirjoitettu: Sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.

      • Sanot että kymmenen käskyä annettiin vain juutalaisille. Tarkoitatko että kristitty saa tappaa, varastaa ja tehdä huorin? Olet täysin pihalla! Kymmentä käskyä ei annettu vain juutalaisille. Katso mitä Mooseksen laki sanoo:

        "Sama laki olkoon teillä, niin muukalaisella kuin maassa syntyneelläkin; sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne." (3. Moos. 24:22)

        Siis laki on sama niin juutalaisille kuin pakanoillekin. Tämä koskee kymmentä käskyä ja täten myös sapattikäskyä. Sapatista mainitaan vielä erikseen, että se on myös muukalaisia varten:

        "Kuusi päivää tee työtäsi, mutta lepää seitsemäs päivä, että härkäsi ja aasisi saisivat hengähtää ja orjattaresi poika ynnä MUUKALAINEN saisivat virkistyä." (2. Moos. 23:12)

        Sapatti annettiin jo luomisessa, ennen kuin maailmassa oli ainuttakaan juutalaista:
        ”Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt. Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstänsä, jonka hän oli tehnyt." (1. Moos. 1:33,34)

        Jesajan mukaan sapatti on muukalaista varten:
        ”Ja MUUKALAISET, jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä, ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, jotka pitävät sapatin eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani, ne minä tuon pyhälle vuorelleni ja ilahutan heitä rukoushuoneessani, ja heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi.” (Jes. 56:6-7)

        Sapatti on voimassa tuhatvuotisessa valtakunnassa, jossa kaikki liha, eli myös pakanat tulevat viettämään sapattia:
        "Niinkuin uudet taivaat ja uusi maa, jotka minä teen, pysyvät minun kasvojeni edessä, sanoo Herra, niin pysyy teidän siemenenne ja teidän nimenne. Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra." (Jes. 66:22,23)

        Jeesuksen mukaan sapatti on ihmistä, eli siis koko ihmiskuntaa varten, ei ainoastaan juutalaisia varten:
        ”Sapatti on asetettu ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten.” (Mk. 2:27)


    • Biblepost

      Kristitty.net, ahkeroit valheitten kirjoittamista. Lisäksi valheesi ovat typeriä, niin että jokainen joka on varustettu normaalilla ymmärryksellä ja luetun ymmärtämisellä, huomaa kieroutesi.
      Esimerkiksi: Sama laki olkoon teillä, niin muukalaisella kuin maassa syntyneelläkin; sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne. Tarkoittaa, että juutalaisten joukkoon mahdollisesti tulleet muukalaiset sulautettiin juutalaisten tapoihin ja kulttuuriin ja jumalanpalvelukseen. Tuo Sana paikka ei tarkoita koko maailman pakanoita.
      Voisitko näyttää edes yhden Sana paikan, missä Aabraham vietti sapattia? Jeesukseen uskovat ovat Aabrahamin lapsia. Mutta sinulla ei ole uskoa etkä ole perillinen etkä Jumalan lapsi.
      Et itsekään vietä sapattia etkä noudata muutoinkaan Mooseksen Lakia. Eikä Mooseksen Laki ole vain ne kymmenen käskyä, vaan käskyjä on satoja ja kaikkia käskyjä pitää noudattaa.
      OLET TYPERÄ JA JUMALTON VALEHTELI ETKÄ OSAA KIRJOITTAA YHTÄÄN KOMMENTTIA ILMAN, ETTÄ TEET ISÄSI TEKOJA. ISÄSI ON VALHEEN ISÄ, SIELUNVIHOLLINEN.

      • Tuo sanan paikka tarkoittaa että juutalaisten keskuudessa eläville muukalaisille laki on tismalleen sama kuin juutalaisillekin. Laki on täten sama niin juutalaisille kuin pakanoillekin. Tietenkään lakia ei annettu kaukana asuville pakanoille jotka eivät olleet sitä mitään kuulleetkaan. Me jotka liitymme Israeliin Jeesuksen veren kautta olemme siis velvollisia noudattamaan Israelille annettua lakia. Sinun opetuksesi mukaan kymmenen käskyä ei koske kristittyjä, joten kristityt saavat siis sinun mukaan tappaa, varastaa ja tehdä huorin. Huomaatko kuinka älytöntä sinun opetuksesi on?

        Raamatussa ei mainita viettikö Aabraham sapattia vai ei. Mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Sapattikäsky on annettu kyllin selvästi Mooseksen laissa. Mooseksen laki koskee myös meitä, sillä Jeesus sanoo että hän ei tullut kumoamaan lakia eikä laista katoa pieninkään piirto. Miten selität Jeesuksen sanat vuorisaarnassa? Et ole tähän kyennyt sanomaan yhtään mitään.


      • Biblepost
        Kristitty.net kirjoitti:

        Tuo sanan paikka tarkoittaa että juutalaisten keskuudessa eläville muukalaisille laki on tismalleen sama kuin juutalaisillekin. Laki on täten sama niin juutalaisille kuin pakanoillekin. Tietenkään lakia ei annettu kaukana asuville pakanoille jotka eivät olleet sitä mitään kuulleetkaan. Me jotka liitymme Israeliin Jeesuksen veren kautta olemme siis velvollisia noudattamaan Israelille annettua lakia. Sinun opetuksesi mukaan kymmenen käskyä ei koske kristittyjä, joten kristityt saavat siis sinun mukaan tappaa, varastaa ja tehdä huorin. Huomaatko kuinka älytöntä sinun opetuksesi on?

        Raamatussa ei mainita viettikö Aabraham sapattia vai ei. Mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Sapattikäsky on annettu kyllin selvästi Mooseksen laissa. Mooseksen laki koskee myös meitä, sillä Jeesus sanoo että hän ei tullut kumoamaan lakia eikä laista katoa pieninkään piirto. Miten selität Jeesuksen sanat vuorisaarnassa? Et ole tähän kyennyt sanomaan yhtään mitään.

        Kristitty.net, jatkat valehtelua. Sinulla on sitten varmaan myös kotiteurastamo, että voi uhrata polttouhreja ja teurasuhreja, maallinen sapatti jaa maalliset uhrit, niinhän väität.
        Vaan minä en kuulu sinun porukoihisi, sinä olet jumalaton pilkkaaja ja rienaaja.
        Olen kirjoittanut paljon Jumalan sanaa, mutta koska olet pilkkaaja ja pahan lapsi, et osaa lukea etkä näe etkä ymmärrä.


      • YlistysHerralle

        Herra lupasi antaa Jaakobille paljon jälkeläisiä, koska hänen isoisänsä Abraham "oli minun äänelleni kuuliainen ja noudatti sitä, mihin minä hänet velvoitin. Hän piti minun käskyni, määräykseni ja lakini" 1. Moos.26:5) Mitkä määräykset, mitkä käskyt,mitkä lait ? Ensimmäinen Mooseksen kirja ei kerro näiden käskyjen, määräysten ja lakien antamisesta mutta silti Abraham oli niille kuuliainen, ja Herra lupasi siunata Jaakobin jälkeläisiä.
        On väistämätöntä, että laki tunnettiin ennen Siinain ukkosenjyrinää ja salamoita. Vai eikö tuona ajanjaksona-joka kesti noin 2000 vuotta- ollut lainkaan oikean ja väärän mittapuuta ? Antoiko Jumala kaikkien noiden vuosien ajan ihmisten tehdä mitä tahtoivat, varoittamatta heitä pahasta ? Miten sodomalaiset ja vedenpaisumuksessa hukkuneet olisi voitu tuomita ilman lakia ? Millainen Jumala ilisi hävittänyt maailman vedenpaisumuksella, jos nuo ihmiset eivät olisi tienneet tekevänsä syntiä ? Raamatun mukaan synti opitaan tuntemaan vasta lain vaikutuksesta, ja siksi laki oli varmasti ilmoitettu jo ennen Siinaita.


    • Gredinta

      Kymmenen käskyä ovat ainoat Jumalan sormellaan kirjoittamat käskyt. Ne olivat arkin sisällä. Loput säädöksistä olivat käytännön ohjeita Israelin kansalle, ne pantiin arkin sivulle todistukseksi israelilaisia vastaan.

      Missä sanotaan että Kymmenen käskyä on poistettu?
      Eikö Paavali sano että ainut tapa vapautua niistä on kuoleman kautta? (Room.7:4) Niin kauan kuin vanha Aatu saa elää ja hallita ihminen on lain alla. Kun ihminen ottaa vastaan pelastuksen armon kohdalleen, hän myös antaa itsensä Jumalan Hengen ohjattavaksi. Jumala ei ota pois Kymmentä käskyä, vaan kun Hän saa ohjata elämääsi, silloin Hän myös täyttää käskyt: Jeesus ei vie uskovaa rikkomusten tielle vaan kuuliaisuuden tielle. Miksi Jeesuksen olisi tarvinnut kuolla rikkomusten tähden, jos asian olisi voinut yksinkertaisesti ratkaista poistamalla käskyt?
      Eikö ole niin että koska käskyt ovat aina voimassa Jeesuksen täytyi kuolla syntisten puolesta sovitukseksi lain rikkomisesta. Syntihän on lain rikkomus.

      Monilla on se käsitys että Jumala teki virheen antaessaan käskyt, ja nyt on hyvä kun ei ole niitä ihmisiä ohjaamassa. Tällainen ajattelu tekee Jumalasta syyllisen kaikkiin rikoksiin: ellei lakia olisi ollut, silloin ei olisi ollut rikkomuksiakaan.
      Millainen olisikaan meidän maailmamme jos paholaisen ohjaamat ihmiset saisivat tehdä mitä vain ilman rangaistusta? Vasta kun Jeesus pääsee ohjaamaan elämäämme, me tunnemme olevamme vapaita, emmehän me silloin tee kenellekään mitään pahaa, vaan päinvastoin rakastamme jumalaa yli kaiken ja lähimmäistämme niinkuin itseämme.

      Ainoastaan ne jotka ovat Hengen kuljetettavina, eivät ole lain alla! (Room.8)

    • Uusi.liitto

      Adventistit eivät ole uskossa. Eikä heissä ole Pyhää Henkeä. Ovat samaa maata jehovien kanssa.
      Yksi sanoi että kielilläpuhuminen on riivaajan tekoa. Eikä sellaisen sanoja silloin ole pilkannut Pyhää Henkeä?

      • ihmetelen

        Yksi sanoi ??


    • 10käskyä

      Mielikuvitushenkilö ja ihmisten syyttelijä.

    • Lukekaapa

      Ilm. 11:

      18 Ja pakanakansat ovat vihastuneet, mutta sinun vihasi on tullut, ja tullut on aika tuomita kuolleet ja maksaa palkka sinun palvelijoillesi profeetoille ja pyhille ja niille, jotka sinun nimeäsi pelkäävät, pienille ja suurille, ja turmella ne, jotka maan turmelevat."
      19 Ja Jumalan temppeli taivaassa aukeni, ja HÄNEN LIITTONSA ARKKI näkyi hänen temppelissään, ja tuli salamoita ja ääniä ja ukkosenjylinää ja maanjäristystä ja suuria rakeita.

      Kivitaulujen alkuperäiskappaleet hyvässä tallessa!

      • Biblepost

        Kivitaulut ovat hyvässä tallessa, mutta saattaa olla pienoinen yllätys, kun kurkkaa arkkiin ja näkee Lain kirjaimista tyhjät, valkoiset taulut. Sillä kirjoitettu on: ja (Jumalan Pojan veri) pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin.
        Laki kirjoitettiin valkoisiin kivitauluihin. Sanassa on kirjoitettu: Sille, joka voittaa, minä annan salattua mannaa ja annan hänelle valkoisen kiven ja siihen kiveen kirjoitetun uuden nimen, jota ei tiedä kukaan muu kuin sen saaja. Jeesukseen uskova saa valkoisen kiven ilman Lain kirjaimia.


      • 1234567---
        Biblepost kirjoitti:

        Kivitaulut ovat hyvässä tallessa, mutta saattaa olla pienoinen yllätys, kun kurkkaa arkkiin ja näkee Lain kirjaimista tyhjät, valkoiset taulut. Sillä kirjoitettu on: ja (Jumalan Pojan veri) pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin.
        Laki kirjoitettiin valkoisiin kivitauluihin. Sanassa on kirjoitettu: Sille, joka voittaa, minä annan salattua mannaa ja annan hänelle valkoisen kiven ja siihen kiveen kirjoitetun uuden nimen, jota ei tiedä kukaan muu kuin sen saaja. Jeesukseen uskova saa valkoisen kiven ilman Lain kirjaimia.

        Olet itse niitä lainkirjaimia vastaan. Taulut ovat kirjaimineen Liitonarkissa, eikä Jumala muuta kymmenenkäskyn lakiansa, sillä ne ovat ikuiset ja muuttamattomat. Lopunaikana Jumala paljastaa ne kansalleen, että nähtäisiin onko niitä muutettu tai poistettu kokonaan.


      • Matt5_17-20
        Biblepost kirjoitti:

        Kivitaulut ovat hyvässä tallessa, mutta saattaa olla pienoinen yllätys, kun kurkkaa arkkiin ja näkee Lain kirjaimista tyhjät, valkoiset taulut. Sillä kirjoitettu on: ja (Jumalan Pojan veri) pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin.
        Laki kirjoitettiin valkoisiin kivitauluihin. Sanassa on kirjoitettu: Sille, joka voittaa, minä annan salattua mannaa ja annan hänelle valkoisen kiven ja siihen kiveen kirjoitetun uuden nimen, jota ei tiedä kukaan muu kuin sen saaja. Jeesukseen uskova saa valkoisen kiven ilman Lain kirjaimia.

        Eikö Bibleposti nyt pidäkään Pyhänä Jumalan lain tahtoa elämässään?
        Eikö sillä ole sinun elämälle neuvovaa ja ohjaavaa merkitystä, katsotko sen ylen ja niin opetat?

        Oletteko te tuuliajolla tässä elämässä ja sallitte jopa vieraitten muotouskonnollisten opettaa laittomuuden henkeä?
        Ei pidä armoa pitää halpana - sillä sekin pitää muistaa - että Herra on kiivas Jumala - ei salli nimeään pilkattavan ja Hänellä on lupa heittää syntiä tekevä sielu Helvetin tuleen.

        Senkin kirjoitukset sanovat, että tuomio lähtee JUMALAN huoneesta.
        No, onko se Jumalan huone "vapaa-ajattelijoiden" huone, vai jokin kirkollinen huone, tai vaikkapa lestadiolaisten "rukoushuone".

        Saarnaatko sinä siellä rukoushuoneella, että arkin laki on poistettu - ja lopsit olekapäälle, että Jeesuksen nimessä on syntisi anteeksi annettu. Niinkö saarnaat. Puhdas on arkin Herran käskyjen kohta.

        Sitäkö sinä edustat?

        Kuules Biblepost. Me emme palvele samaa Herraa. En tule alttarillesi, sillä se on pakanallinen vieraitten jumalien alttari.
        Miksi otin tuon "rukoushuoneen" esiin? Siksi, kun siellä huoneessasi harjoitetetaan sen arkin sisällä olevan lain rikkomista. Onhan ne lopsittu anteeksi ja voi olla, että hyväksikäytetylle lapselle sanotaan, että ei saa puhua, veli antoi ne anteeksi ja synti jatkuu. Tai kun poliisi löytää rukoushuoneen takahuoneesta varastetun tavaran kätkön.

        Miksi näin, koska sinulla on pakanauskonnollisuus - laki on kumottu, syntiä ei ole, muutakuin se, mitä maallinen laki lukee rikolliseksi, mutta teidän herranhuoneessa ne onkin lopsittu olkapään kautta anteeksi annetuksi.

        Häpeäisit hieman puhettasi. Asetut perinnäisopillisesti valtajakkaralle ja viet sen Herran huoneesseen ja asetat sen Jumalan lain - eli valtaistuimen rinnalle.

        Kastos. Tuomio lähtee Herran huoneesta ja siinä istuu vierelläsi Kiivas Jumala - Sebaot.
        Hän Sanallaan käy yllesi, tappaa sielusi ja heittää sen Helvetin tuleen, - siis Sanallaan.
        Eikä auta, vaikka kuinka herrottellen väität, täällä opettaneesi oikein mielesi mukaan, perinnäisopin mukaan, pappiesi mukaan jne.

        Ei ei ne auta ja niinkö pidät halpana nimesi taivan kirjoissa, että edelleen jatkat syntisin huultesi sanomaa Pyhää Sanaa vastaan. Uskomaton sokeus, uskomaton kovakalloisuus, kuurous ja niskoittelu raamattua vastaan, perinnäisoppien avulla.

        Riisu nimestäsi tuo Bible- post. Sinusta ei ole postimiestä, sillä kavallat Kirjoituksen ja panet omia siihen tilalle. Et ole Herran palvelija, vaan pettäjä.

        Jak 2:10-12 Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin. Sillä hän, joka on sanonut: "Älä tee huorin", on myös sanonut: "Älä tapa"; jos et teekään huorin, mutta tapat, olet lainrikkoja.
        Puhukaa niin ja tehkää niin kuin ne, jotka vapauden laki on tuomitseva.

        Vapauden laki on Pyhässä Hengessä eletty elämä, joka on täytetty Jumalan tahdolla tekojen suhteen. Se on Hengen työ. Jumalan tahto on rakkauden laki ja lain päämäärä on rakkaus. Siis tuo Jumalan laki on päämärältään rakkaus.
        Sen toteuttaa PYHÄ HENKI. Ei pidä pilkata Pyhän Hengen voimaa viedä Jumalan tahdossa elämässä. Eikä yrittää omin voiminkaan omassa hengessä.
        Siksi lihan on kuoltava., että Henki saa elämän Sanan siemenen kautta.

        Ei Jumalan laki ole kumottu, vaan sen tehtäväkenttä on Jumalallinen ja Jumala, ettei maailman mukana heitettäisi Helvetin tuleen.

        Älkäämme syntykö laittomuuden lapsiksi, opetuksen ja mielen mukaan, tämä näin yleisesti. Nykyaika niin mieltää laittomuutta, tähän aikaan.


      • sanotaan.se.vielä

        Ei ollut tarkoitus "kaikkia" rukoushuonelaisia teoista mitata, mutta mittasin ne, esiintulleet asiat, koska joukossa on rikkaviljaa. Siksi on laintehtävä saarnata synti synniksi Jumalan huoneessa, että Herran nuhde ja ohje olisi ihmisen sydämessä selvä.
        Sillä sydämestä lähtee pahat ajatukset.jne

        Ilman lakia ei olisi armoakaan, sillä nyt puhutaan Valtakunnasta, joka ei ole tässä ajassa.
        Perille ei pääse mitään epäpyhää, eikä laittomuuden opettajaakaan, vaikka kuinka herrottelisi muotouskonnollisesti katujenkulmissa.

        Ehkä joillekin asia on niin vaikeaselkoinen, että kirjoitusten kokonaisuus unohtuu.
        Ollaan Herran edessä ja Hän on Luoja, Kuningas.

        Ja mikä valtakunta on valtakunta, ilman sitä lakiaan. Eihän sellaista valtakuntaa olekaan, eihän silloin kukaan tiedä, missä on polku, mitä käydä.
        Ei ihmisiä pidä opettaa sokeuteen. Sillä jos sokea toista sokeaa opastaa, niin kumpikin on siellä yhteisessä jotkassa ja satuttavat toisensa.


      • Arkaios
        Biblepost kirjoitti:

        Kivitaulut ovat hyvässä tallessa, mutta saattaa olla pienoinen yllätys, kun kurkkaa arkkiin ja näkee Lain kirjaimista tyhjät, valkoiset taulut. Sillä kirjoitettu on: ja (Jumalan Pojan veri) pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin.
        Laki kirjoitettiin valkoisiin kivitauluihin. Sanassa on kirjoitettu: Sille, joka voittaa, minä annan salattua mannaa ja annan hänelle valkoisen kiven ja siihen kiveen kirjoitetun uuden nimen, jota ei tiedä kukaan muu kuin sen saaja. Jeesukseen uskova saa valkoisen kiven ilman Lain kirjaimia.

        "Pyyhki pois kirjoituksen säädöksineen" sanotaan Kol.2:14. Alkukielessä käytetään sanaa EXALEIPSAS, mikä tulee sanasta öljy. Silloin ei käytetty kumia vaan kirjoitusvirheet poistettiin öljyllä liuottamalla.
        Kymmenen käskyä olivat kaiverretut kiviin, joten niitä ei voinut liuottaa öljyllä pois.
        Sen sijaan saattoi poistaa kirjoituksen pergamentistä liuottamalla. Kol.2:14 puhuu "säädösten käsikirjoituksesta joka oli meitä vastaan" (alkuteksti)
        Teksti viittaa siihen kirjoitukseen joka oli lain arkin sivulla todistuksena Israelia vastaan (5.Moos.31:24-26)


    • Biblepost opettaa että kymmenen käskyä on kumottu, jolloin kristitty saa tappaa, varastaa ja tehdä huorin. Vaan jos lakia ei ole olemassakaan, silloinhan ei ole myöskään syntiä eikä Jeesuksen lunastustyöllä ole mitään virkaa.

      Mutta Jeesuksen mukaan lakia ei ole kumottu, eikä laista katoa pieninkään piirto:

      ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)

      Näitä Jeesuksen sanoja ei Biblepost voi ymmärtää eikä selittää. Hän sotii suoraa Raamatun sanaa vastaan väittäessään että laki on kumottu. Uudessa liitossa laki on edelleen voimassa, kuten Jeremia sanoo:

      ”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

      • tieten.tai.tietämättään

        Helluntaipastori sanoi. 9- käskyä kuuluu kristityille , mutta sapatti on kumottu.
        Sitten pitkän kiertelyn jälkeen hän korvasi sapatin sunnuntailla, että se on tämä uudenliiton lepopäivä, jota on alettu siis alettu viettämään.
        Ja tottahan hän puhui. Paljon kristittyjä, tieten ja tietämättään palvelee yleisuskonnollisen käytännön mukaan ja ovat 9 käskyläisiä ja perinne pyhän pyhittäjiä.


      • tieten.tai.tietämättään kirjoitti:

        Helluntaipastori sanoi. 9- käskyä kuuluu kristityille , mutta sapatti on kumottu.
        Sitten pitkän kiertelyn jälkeen hän korvasi sapatin sunnuntailla, että se on tämä uudenliiton lepopäivä, jota on alettu siis alettu viettämään.
        Ja tottahan hän puhui. Paljon kristittyjä, tieten ja tietämättään palvelee yleisuskonnollisen käytännön mukaan ja ovat 9 käskyläisiä ja perinne pyhän pyhittäjiä.

        Kuitenkaan Raamatussa ei missään kohtaa kumota sapattia eikä sunnuntaita kutsuta missäään kohtaa Raamattua uuden liiton lepopäiväksi. "Muista pyhittää lepopäivä" on törkeä Raamatun käännösvirhe, alkukielen mukaan jae kuuluu "Muista pyhittää sapatinpäivä". Ainoastaan sapatti käsketään Raamatussa pyhittää, mitään käskyä sununtain pyhittämiseen ei Raamatusta löydy.


      • Biblepost

        Kristitty.net, olet sitten niin täynnä murhanhimoa ja pahuutta, että heti kun olet irti Lain kahleista, niin alat tekemään kauheuksia, veritekoja ja aviorikoksia???
        LAKKAAHAN VALEHTELMASTA, JUMALATON PILKKAAJA!!!
        Olen monta kertaa selittänyt, että Jeesus täytti koko Lain viimeistä piirtoa myöten . Sitten kun koko Laki oli täytetty, niin alkoi Uusi Liitto.
        Vain en tunne Jumalan Sanaa, kehtaatkin väittää tuollaista!!!!
        OSAATKO LUKEA, SANOHAN MITÄÅ TÄSSÄ LUKEE:
        Sillä hänestä todistetaan: "Sinä olet pappi iankaikkisesti Melkisedekin järjestyksen mukaan".Täten kyllä entinen säädös kumotaan, koska se oli voimaton ja hyödytön Sillä laki ei tehnyt mitään täydelliseksi-mutta sijaan tulee parempi toivo, jonka kautta me lähestymme Jumalaa.
        Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen(Jeeus), jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.
        OSAATKO LUKEA MITÄ TUOSSA LUKEE, KERROHAN???


      • Biblepost kirjoitti:

        Kristitty.net, olet sitten niin täynnä murhanhimoa ja pahuutta, että heti kun olet irti Lain kahleista, niin alat tekemään kauheuksia, veritekoja ja aviorikoksia???
        LAKKAAHAN VALEHTELMASTA, JUMALATON PILKKAAJA!!!
        Olen monta kertaa selittänyt, että Jeesus täytti koko Lain viimeistä piirtoa myöten . Sitten kun koko Laki oli täytetty, niin alkoi Uusi Liitto.
        Vain en tunne Jumalan Sanaa, kehtaatkin väittää tuollaista!!!!
        OSAATKO LUKEA, SANOHAN MITÄÅ TÄSSÄ LUKEE:
        Sillä hänestä todistetaan: "Sinä olet pappi iankaikkisesti Melkisedekin järjestyksen mukaan".Täten kyllä entinen säädös kumotaan, koska se oli voimaton ja hyödytön Sillä laki ei tehnyt mitään täydelliseksi-mutta sijaan tulee parempi toivo, jonka kautta me lähestymme Jumalaa.
        Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen(Jeeus), jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.
        OSAATKO LUKEA MITÄ TUOSSA LUKEE, KERROHAN???

        Olen jo monta kertaa osoittanut sinulle kirjoituksista, että uudessa liitossa laki on edelleen voimassa. Laitetaan vielä Hesekieliltä:

        ”Ja minä annan heille yhden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne, ja minä poistan kivisydämen heidän ruumiistansa ja annan heille lihasydämen, niin että he vaeltavat minun lakieni mukaan ja noudattavat minun säädöksiäni ja toimivat niiden mukaan ja he ovat minun kansani, ja minä olen heidän Jumalansa.” (Hes. 11:19-20)

        Uudessa liitossa siis vaelletaan Jumalan lakien ja säädösten mukaan.


    • Tutkijan.kammiossa
      • Täyttä shaissea koko artikkeli.


      • 1234567---

        Tässä on laittomille, ja niskoittaville, jumalattomille ja syntisille epähurskaille ja epäpyhille tutkittavaksi sanaa:
        RAAMATUT V.1642 ja 1903. Ilm.22:14. AUTUAAT OVAT NE, JOTKA HÄNEN KÄSKYNSÄ PITÄVÄT, ETTÄ HEIDÄN VOIMANSA ELÄMÄN PUUSSA OLISI JA HE PORTEISTA KAUPUNKIIN SISÄLLE MENISIVÄT.

        Lisää laittomille: Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano, ei heillä aamun koittoa ole.


    • Biblepost

      Kristitty.net, kuka on asettanut sinut, jumalattoman pilkkaajan arvostelemaan Jumalan Saanaa???

      • Ja ylläpito poistelee ahkerasti sinun törkyviestejäsi. Kuka täällä on jumalaton pilkkaaja?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1914
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1756
    7. 124
      1722
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe