Neuvoa ostotilanteisiin

p.e.n.t.t.i

Heti, siis saman tien, kun alat epäillä vilunkipeliä, mainitse taikasanat "virhevastuu" sekä "juridiset pykälät". Ja mainitse nämä h****tin jämäkästi pää pystyssä. Tämän jälkeen jos alkaa kakostelu ja venkoilu voit mainita loppukaneettinna "pidä tunkkisi" ja vaihtaa liikettä rehellisempään.
Näin toimimalla olen tehnyt _aina_ käypäiset autokaupat. Ja paljon kauppaa olen tehnytkin.

34

508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • penttionpaviaani

      "Ja paljon kauppaa olen tehnytkin."

      Tuskin

      • p.e.n.t.t.i

        Anteeksi, olin lääkkeissä kun tuon kirjotin. Eihän minulla ole koskaan edes autoa ollut, enkä tiedä näistä asioista oikeasti mitään. Olen kuullut näistä asioista ollessani suljetulla osastolla sairaalassa ja jotenkin nämä asiat ovat siellä porautuneet päähäni.

        Terkuin


    • kylläOnJämäkkäÄlykkö

      yllä onkin jämäkän ja viimeisen päälle älykkään tuntuinen aloittaja. Varmasti myyjällä menee paskat housuun ja alkaa välittömästi alentamaan hintaa ja kertomaan kaikki asiat jotka tietää tai arvaa autossa olevan mahdollisesti rikki tai tulee seuraavan viiden vuoden päästä hajoavat.

    • tosi.pena

      Itse selvitän autosta faktat ja sitten kuunnellaan mitä myydä sanoo..
      Leimaatta, tästä se usein alkaa ja onkin hyvä lähtökohta, juuri leimattu auto.
      Viimeksi pomppasi auto ehdokkaasta mersun ilmapussien kompura, laittovat ne kuntoon ja leimalle ja leima tuli. No kun ilmeni kuitenkin vielä muuta niin jätin sitten, mersun koneen yleinen riski.. eli jakopää, vinkkinä siis muillekkin että tsekatkaa onko mersussa jakopää millainen ja vika herkkä, korjattu koska muuten ei kyllä kannata sellaisia ostella. Näissähän on valtavasti vaihdettu koneita ennen kuin on 200tkm mittarissa, jakopää leiponut..

      Eräs kerta ostin auton niin käytettiin koeajolla se itse katsastuksessa, kaikki ok ja antoivat auton vielä yli vkl koeajoon, kunnon autokauppa. Silloisen autoni jätin heille sinne, saavat ihmetellä sitä ajan kanssa vaikka, se oli todella hyvä auto mutta oli tarve erilaiselle autolle, hyvät mutta kalliit autokaupat koska kallistahan se on käyttää välikäsiä autokaupassa eli takkiin tulee niin hihat lähtee.

    • Minnaar

      Ja ei vitussa, miten voi edellisellä kommentoijalla olla kielioppi niin surkeeta... Tuosta kansakoulun ekaluokkalaisen-tasoisesta kirjoituksesta ei saa oikein mitään tolkkua.

    • Autoliikkeellinen

      Minulle kun ostajaehdokas mainitsee sanan virhevastuu ja takuu, palautan asiakkaan maanpinnalle kertomalla, että nettiauton halvimpaan autoon et tule saamaan minkäänlaista takuuta. Suurinosa ymmärtää ja kaupat syntyy, mutta löytyy toki niitä luupäitä joille pitää konkreettisesti sanoa, että kaupat jätetään nyt tekemättä ja hyvää päivänjatkoa.

      • pelletsirkukseen

        Meilläpäin virhevastuupellet lisätään rekisteriin niin osaavat kolleegat varoa.


      • OletteToivottomiaPellejä

        Kaikki tämän ketjun sepustelijat ovat pelkkiä pellejä, ja yhteiskunnan elättejä.


    • Virhevastuueipelote

      Jos ostaja kokee tarvitsevansa taikasanoja auton ostoon, ei ihan kaikki muumit laaksossa ole hereillä.
      Jos autokauppias tai autoliikkeen myyjä kokee, että taikasanoilla olisi vaikutusta normaaliin liiketoimintaansa, ei hänkään kaikilla pytyillä käy.

      Ei auton ostamiseen tai myymiseen mitään taikasanoja tarvita. Molemmin puolin tarvitaan täyspäisyyttä ja rehellisyyttä, suorapuheisuutta ja toisen osapuolen kunnioittamista (toki tiettyihin rajoihin saakka, kenenkään lattiamatoksi tai juoksupojaksi ei tarvitse ryhtyä myyjänkään) ja näin kauppa käy ja molemmat pystyvät selkä suorana toteamaan; Tein hyvän kaupan.

      • EihätiämitiäPentistä

        Juuri näin; molemmat kun hyväksyvät ja kohtelevat toinen toistaan ihmisenä, kauppa on useammin onnistuva kuin epäonnistuva; myös "jälkipyykkien" osalta, jos niitä sattuu kohdalle osumaan.
        Normaaliälyiselle, täyspäiselle ostajalle kauppiaskin herkemmin myöntyy kunnostuksiin osaa ottamaan (jopa yli tuon taikasana virhevastuun), vajakiksi osoittautuvalle voi jäädä luu käteen sekä ostossa, että mahdollisissa jälkiselvittelyissä. Taikasanoilla tai ilman, täyspäisyys on ehdoton edellytys kaupan onnistumiseen.
        Aivan turha on aloittajan kaltaisten harha-Jaakkojen mennä alan ammattilaista opettamaan, miten lakia tulkitaan; varmuudella jää jämäkämpikin väärässä olija kakkoseksi, kun kauppias tietää kokemuksesta jo osanotto-% kulloisellekin tapaukselle. Yllättävän usein se osanotto-% on muuten tasan nolla.


    • alahapee

      Mainitse taikasanat: Minulla on käteistä ja luottotiedot kunnossa ja olen oikea ostaja.

      - Älä hiivi autojen välissä tupakka suussa häpeillen ja jännittäen normaalia kohtaamista säikkyen ja karkuun juosten, vaan esittele itsesi ja kättele niinkuin miehet tekee.

      • naurajat-voittaa-aina

        Kyllä tosi miehet halaa toisiaan. Mutta pienkauppiaalta ei kuitenkaan autoa pidä missään tapauksessa ostaa. Sen sijaan voi pienkauppiaalle antaa vinkin, että Kuusakoski kyllä hakee ihan ilman veloitusta nuo paaliromut pois tältäkin kentältä.


    • pirripiripää

      ASIJANTUNTIJA:
      https://www.youtube.com/watch?v=UXc7Fj50ziQ

      Tällainen nuija asiantuntijan lausuntoineen suksitellaan vttuun vaikka ei ehtisi edes virhevastuuta mainita... vttu mitä hörhöjä maa päällään kantaa. Ei jatkoon. Stanan prkele että vtuttaa edes videolta nähdä tuollainen pölvästi. Menköön tosiaan sinne burgerille... vttu että meni päivä melkein pilalle kun pitikin youtubetella... stana.

    • tyyyyppiesim

      Tyypillinen murjottava mykkä aaasiakkaan rva , verkkarit p-se peitetty häpeämisen vuoksi, typeriä tatuointeja, mauton värjätty letti , rillirousku joka peittelee olematonta rintavarustustaankin käsillään ja naama väärässä häpeää pitkin välejä luikkien...

      • autokauppiaittenryhmä

        NÄITÄ ei kaivata aikaamme haaskaamaan.


    • naurajat-voittaa-aina

      Eihän arvoton autojobbari, tuo alhaisin matelija mitä yhteiskunnasta löytyy, ansaitse tuon parempia asiakkaita. Edelleen... kyllä Kuusakoski hakee heinäkuussakin ne nastarenkaat alla seisovat romut täysin ilmaiseksi paalaukseen.

    • nauran-räpeltäjille

      Punainen v. 2008 Dodge jobbarin romulaanilta uusilla (niin sileillä) rekkareilla 155 000 km ajettu (haah, hah, haa...) Ulkomailta tuotu piilovikainen kilometriväärennetty romu... suoraan paaliin !!

      • Oracel

        Onhan toi tosi kova km-määrä Dodgelle :O


    • Jobbbarit

      Mainitse fragus takuu myös ja kysy se kaupantekijäisiksi jos käytettyä olet ostamassa. Älä kumarra jobbarin juttuja vaan vaadi mitä ansaitset.

      • eitartteauttaa

        "Älä kumarra jobbarin juttuja vaan vaadi mitä ansaitset."

        Ai kunnolla pataan, kuten tälle linkin veijarille olisi ainoa oikea lääke?


      • Fragustakuu

        Sinä et pystyisi ketään pataan vetämään. Itsellä kokemusta kehästä;) mutta tosiaan se fragus takuu on nykyään saatavilla kaikista hyvistä liikkeistä.


      • eitakuuta
        Fragustakuu kirjoitti:

        Sinä et pystyisi ketään pataan vetämään. Itsellä kokemusta kehästä;) mutta tosiaan se fragus takuu on nykyään saatavilla kaikista hyvistä liikkeistä.

        Aha, okei. Itsellä kokemusta vain häkistä.


    • Antti-kovis-autokaupoiss

      Tyypillinen jobbarin romukenttä täynnä kilometriväärennettyjä piilovikaisia romuja. Kyllä pitäisi jokaisella jo hälytyskellot soida päässä, jos keskikesällä on myyntirivissä autoja, joissa on nastarenkaat alla.

      • räkättilaulaa

        Jälleen kerran palstän päivystävä vajakki raahautui hiivakiljun ääreltä esittämään tyhjänpäiväistä jorinaansa, jota on solkenut palstalle jo vuosia. Katkeruus kaikkia suomen autokauppiaita kohtaan johtaa pitkälle palstaräkyttäjän lapsuuteen.

        Ensin oli onnellinen, joskin vähävarainen perhe, palstaräkätin isä pikkupaikkakunnan autoliikkeessä palkollisena myyjänä, äiti muutamana päivänä viikossa osa-aikaisena siivoamassa autoliikkeen tiloja, mutta voi, vanhempia riivasi paha alkoholismi joka viimein johti monien varoitusten ja hoitoonohjausten jälkeen molempien irtisanomiseen. Tämä sinänsä surullinen, mutta täysin itseaiheutettu tapahtuma jätti syvät jäljet seksuaalisuuttaa etsivään heiveröiseen palstaräkättiin. Perheen elämästä alkoi pikkuhiljaa muodostua helvetti, josta isä ja äiti syyttivät ainoastaan autokauppiasta, tajuamatta koskaan, että syy omiin epäonnistumiseen löytyy katsomalla peiliin. Pikkuhiljaa katkeruus tarttui myös palstaräkättiin, joka oppi vanhemmiltaan myös juopottelun "jalon" taidon hyvissä ajoin ennen täysi-ikäisyyttä, ja oli siis näin ollen hyvää vauhtia matkalla kohti syrjäytymistä.

        Nykyään, vanhempien menehdyttyä maksakirroosiin, keski-ikäistyvälle palstaräkätille oma seksuaalisuus on selvinnyt:homo, mutta kauna ja katkeruus vain lisääntynyt, kattaen nykyään suomen jokaisen autokauppiaan. Niinpä palstaräkätti jatkaa uupumatta oikeutetuksi kokemaansa "pyhää sotaansa" suomen autokauppiaita vastaan, solvaamalla yrittäjiä, jotka maksamillaan veroilla myös palstaräkätin elämän maksavat. Ainoana "perintönään" vanhemmilta jäänyt kunnan vuokra-asunto ja oppi syyttää muita omista vääristä valinnoistaan.


      • Autojobbarit

        Mites jobbari tänää? Joko ensimäiset asiakkaat saapui häkin sisälle? Ajttelitko mennä tervehtimään?


      • 365pist
        Autojobbarit kirjoitti:

        Mites jobbari tänää? Joko ensimäiset asiakkaat saapui häkin sisälle? Ajttelitko mennä tervehtimään?

        Meillä asiakas tervehtii ja pyytää koeajoa, jos on autoa ostamassa. Rivien välissä luikkijat saavat luikkia ihan rauhassa, ei niitä pidä mennä häiritsemään. Ne on vähän niin kuin minkit; arkoja näätiä.
        https://www.youtube.com/watch?v=UXc7Fj50ziQ

        Siinä varsinainen pirinäätä viisastelee ja pätee nuijavaimolleen...


      • mitäpyörit

        Miksi pyörit siellä, mene hyvä lapsi Vehoon, Laakkoselle jne.
        ai niin sulla ei ole rahaa eikä luottotietoja, etkä p-ka itsetunnolla uskalla etkä huonoilla vaatteillasi kehtaa koskaan ovia aukaista, kukaan ei resupekkaa typerine tatuointeineen palvele eikä noteeraa, näkee jo kauaksi ettei varmasti pysty ostaan mitään koskaan........

        Ei se ole halpojen autojen myyjien vika jos et pysty koskaan kalliimpia ostamaan,
        NE KYLLÄ LÖYTÄÄ AINA OSTAJAN ILMAN SINUN VIISASTELUJASI, PAINA SE VISUSTI MIELEESI MÄYSTI HYVÄ. Niin ja jatka jos joku ilman antaa sinulle uuden auton, sitähän sinä reppana odotat.


    • Autonostaja-Kuningas

      Pirinäätä puhuu videolla vaimonsa kanssa hyvinkin täyttä asiaa tuolta Tampereen Lielahdesta Sellukatu 4 pihasta. Jopa vaimokin pääsee nauramaan jobbarin tökeröille kilometrilukemille. Tarkkailkaa AINA jobbarien romutarhoissa auton kuljettajan penkin ja vaihdekepin nupin kuluneisuutta verrattuna mittarissa oleviin kilometreihin !! Ennen näki vanhan diesel- Mersun ajomäärän suoraan ratin kiiltävyydestä.

      Kaikkihan me hyvin tiedämme, että autojobbarit = yhteiskunnan arvoton pohjasakka, pitävät romutarhoissaan piilovikaisia kilometriväärennettyjä romuja. Musta 2003 A-Mersu 118 000 km... haah, hah, hah, haaaa... semmoinen 150 000 km ruuvattu mittarista pois... Honda Jazz 95 000 km ... haah, hah, haaa....

      • vastatkaahuutoihinne

        Kiva olis nähdä, kun pirinäätä nuijavaimoineen kävisi täällä mittariväärentäjiksi nimittelemässä:
        https://www.youtube.com/watch?v=l8uuZzc9ylk

        Voipi olla, että nuijavaimokin ymmärtäisi olla naureskelematta kun ukkonsa saa pataan...


    • Aikamiespoika_Juhana

      Kannattaa muutenkin meidän Kuningas-Asiakkaiden pyöriä aikamme kuluksi noissa jobbarien romutarhoissa. Se on tosi hauskaa ajankulua, vaikka ei ota asiakseen muuta, kuin ladata omaan kaiken muistavaan päähänsä tiedostoa siitä, minkä verran kuluneen tulee auton kuljettajan penkin olla milläkin ajokilometreillä. Kun lipevä limanuljaska-jobbari tulee kyselemään, että "minkäslaista paaliromua saisi olla", niin jämäkästi pää pystyssä alat nauraa ja kerrot lipevälle limanuljaskalle, että myyntirivissä olevan piilovikaisen paaliromun kuljettajan istuimen yleinen kuluneisuus ei vastaa ollenkaan romun mittarissa olevia ja myyntilappuun merkattuja ajokilometrejä. Pois lähtiessäsi sanot vielä jämäkästi sanan "virhevastuu" ja poistut alueelta ivallisesti nauraen.

      • rivienvälit

        Totuudet paljastuu usein rivien väleistä. Kuten tässä "Aikamiespoika_Juhana" osoittaa todeksi.

        - "pyöriä aikamme kuluksi, se on tosi hauskaa ajankulua"
        Normaalit ihmiset ovat töissä, ei heillä ole aikaa turhan takia pyöriä missään. Tosiostajan tunnistaa helposti turhakkeesta. Turhake maleksii, kuluttaa aikaa turhanpäiväisyyksiin. Tosiostajalla on aivan toisenlaiset elkeet ja heitä palvellaan ripein ottein kauppaa kädenpuristukseen asti johdatellen.

        - "Pois lähtiessäsi sanot vielä jämäkästi sanan "virhevastuu" ja poistut alueelta ivallisesti nauraen."
        Ja sivusta tapahtumaa seuraavat normaaliälyiset muut asiakkaat näkevät vain, kuinka taas yksi prseaukinen hullu luikkii hullunkatse silmissään nauraen pois, ilman autoa, kun hänelle ei autoa suostuttu myymään tai edes koeajolle antamaan.

        Myyjä pahoitellen kommentoikin näille täysjärkisille asiakkaille, kuinka on nykyisin mielenterveyshoito retuperällä kun näitä valitettavia tapauksia ihan vapaalla jalalla noin haahuilee.
        Asiakas on samaa mieltä, päätään pyöritellen ja alueelta poistettua tyhjännaurajaa säälien.

        Siinä sivussa tehdään tämän täyspäisen kanssa kaupat pois kuleksimasta, joten aikavaras-tyhjännaurajasta oli keventävänä jännitteen laukaisijana jopa apua kaupassa.
        Täyspäisellä kun moinen hörhäke nähtyään herää ostokiima ja täyspäisyytensä näyttämisen halu, joka johtaa kauppaan. Helppoon kauppaan, kun ei kerta kaikkiaan kehtaa olla yhtä nuija kuin näkemänsä tyhjännauraja, peläten että hänetkin leimataan turhakkeeksi jos ei autoa ostakaan tai lähtisi vielä kotiin miettimään.
        Kiitos näin ollen turhakkeille, teistäkin saa kuin saakin kaivettua positiivista energiaa kaupantekoon vaikka teille ei suostutakaan myymään.


    • kaikkitassa

      Irwinin sanoin:
      "kun ei rahat riitä jukolalauta!"

    • Matti-Möhömaha

      Vieläkös autojobbarit korjaa vuotavia kansipahveja piilovikaisista kilometriväärennetyistä paaliromuistaan siten, että sipaistaan pensselillä Miranolia vanhan kansipahvin molemmille puolille ja vedetään kansi sen jälkeen kovaan momenttiin? Nyt pitää lähteä tästä vähitellen jo nukkumaan, mutta 12 tunnin piristävien unien jälkeen tulen taas iltapäivällä norkoilemaan teidän romutarhoihinne ja varastamaan aikaanne. Juhla-Mokkaa sitten minulle kahviksi, eikä sitä laihaa Presidenttiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4137
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      121
      4006
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      48
      3622
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      61
      2942
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2731
    6. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2508
    7. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2498
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2396
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      41
      2279
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2235
    Aihe