Kesämökkejä odottaa asuntojakin karmeampi...

kupru.puhkeaa

... hinta-Romahdus. Mökkien hintahaitari on jo nyt niin hirvittävä, että ei oikein tiedä, mistä niissä pitäisi maksaa mutta syy on harhaluulo, että VELKA-kupla enää jaksaisi kantaa. Varaudu siihen, että tiedustelemasi mökki tulee myyntiin uudelleen ensikesänä viimeistään.
Ja myös siihen kannattaa varautua, että jos kesämökki on yli 50 000 euron hintainen, on kyseessä mitä ilmeisimmin OKT, joka löytyy myyntilistoilta myös tästä osiosta.

Ostajia vaan ei enää löydy, "työvoimapula"- ja velkakusetuksen KUPRU-hinnoille. Yli 100 t on takavuosien velkahelvetin tuotosta, jossa velat painaa niskassa ja pankki painostaa realisoimaan.
Näissä pätee sama kuin asunnoissakin:

http://keskustelu.suomi24.fi/t/14073394/asunto-kupla--huutaa-koko-ajan-lisaa-velkaa----

16

398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdfghj

      Eihän kukaan mökkiä velkarahalla osta, säästöillä ne rahoitetaan.

      • Mökkejä.voi.vuokrata

        Eihän kukaan osta säästöillään kesämökkiä jos ymmärtää vähänkin talouden päälle. Eikä myöskään velaksi. Ihan viimesen päälle järjetön sijoitus.


      • dfstyrt
        Mökkejä.voi.vuokrata kirjoitti:

        Eihän kukaan osta säästöillään kesämökkiä jos ymmärtää vähänkin talouden päälle. Eikä myöskään velaksi. Ihan viimesen päälle järjetön sijoitus.

        Kyllä elämän laatuun kannattaa panostaa, ja mökki on sitä parhaimmillaan.


      • VoiJaHuh
        dfstyrt kirjoitti:

        Kyllä elämän laatuun kannattaa panostaa, ja mökki on sitä parhaimmillaan.

        Aika älyttömän hintavaa laatua.


      • pppssee
        VoiJaHuh kirjoitti:

        Aika älyttömän hintavaa laatua.

        Ei silloin kun rahaa löytyy tililtä.


    • kdotoekdks

      Tuttava onneton on nyt kesämökkikuumeessa. Aikoo ottaa pankkilainaa 130.000 eur ja maksaa sitä eukkonsa kanssa eläkeikäänsä asti. Just sai talonsa maksettua pois. Mökki olisi 19 vuotta vanha ja matkaa kotoaan liki 400 km. Mökin hinta liki 180.000 eur, iso osa siis lainalla ja loput säästöt osana. Taloudessa bensa-auto. Terveys reistailee. Polttoaineveroja aiotaan korottaa rajusti.

      Ei kannattaisi, mutta ei puhe auta...

    • öeödfdf
      • silmät.avautuivat

        Asunnonvälittäjien markkinavalheet ovat samat kuin silloin velka-KUPRUn synnyttämisen aikana. "ostetaan" , "jonotetaan" , "revitään käsistä" jaN kuten tuossa, sopulia yritetään sparrata: "menevät kuin kuumille kiville".

        Muista, että joukkosieluisesen sopulin kateuteen vedotaan, kun kerrotaan tuossa passiivimuodossa. Tämä synnyttää sopulissa hintasokeuden: "kyllähän minäkin". Mutta kun ulosottovirastosta on jo vierailtu, se hiljentään intoa.

        Aivan samalla kaavalla kapitalistit ovat ostaneet "demokratian", omaksi käsikassarakseen, ja kusettavat teitä, "työvoimapulilla" ja sen sellaisilla, että...

        ... että nimenomaan ottaisitte VELEKAAAAAA ..

        näin kapitalisti rikastuu kaikkein nopeimpaa:
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14087468/miljonaarien-lukumaara-38-n-kasvussa-suomessa


    • ReaaListi

      Keskustelun avaajalla on ilmeisesti korkeahko mökkikuume, mutta ei käteistä sen hankkimiseen. Hänellä on kritiikistä päätellen, onneksi, ainakin jonkin verran jäitä hatussa, josta häntä arvostan. Itsekään en olisi ostanut mökkiä pelkästään omaan ja vaimoni käyttöön. Poikani on mukana rahoittamassa hanketta, joka näyttää toimivan hyvin. Eläkeläisenä saan viettää aikaani ja askarrella mökillä aivan riittävästi, ja poistun kaupunkiasunnolleni tai matkoille heti, kun poikani tulee mökille lomillaan ja pidemmillä vapaillaan. Mökki oli hankittu paikakunnalta, jonne on noin kahden tunnin matka sekä pojallani että minulla ja vaimollani.
      Siinä avaaja on täysin oikeasa, että kalliin kakkosasunnon hankinta pitkän matkan päässä kotipaikkakunnalta lainarahalla on älytöntä. Oma kokemukseni on, että noin 60 tonnin vanha, korjausta vaativa mökkiprojekti, joka on järven rannalla ja jossa on sähköliittymä, on ollut onnistunut juttu: Olen saanut työskennellä mieluisassa ympäristössä koko eläkkeellä oloaikani (4...5 vuotta), ja mökki lisärakennuksineen alkaa olla kunnossa, jossa siitä on jo tarjottu tänä kesänä 85 tonnnia. Rahaa tarvikkeisiin on mennyt noin 6000€. Ja työtunteja pirusti. En ole pitkästynyt.
      Kyseinen mökkimme ostettiin joitakin vuosia sitten marraskuun lopussa, jolloin hinnaksi tuli noin 75 prosenttia alkuperäisestä hintapyynnöstä.
      Avaajalla on ilmeiseti olettamus, että suurten ikäluokkien tultua mökkeilykyvyttömiksi, ja kuollessa, hoitavat perikunnat velkojaan myymällä perintömökin pikaisesti = halvalla. Onhan helpompaa nousta Norskin tai Finskin koneeseen, ja istua muutama tunti, ja lomailla paikassa jossa ei aina sada, eikä tarvitse raahata saunaan klapeja ja olla jatkuvasti tyhjentämässä mökkivieraiden täyttämää kompostikäymälää. Siis mökkivieraiden, jotka ovat syöneet jääkaapin ja kellarin tyhjäksi ja juoneet kaikki kaljat.

    • viturainen

      Mikä ihmeen romahdus. Ei ole myytävänä. Paskan jauhantaa riittää. Asuntojen hinnat vain nousee keskustoissa. Home ja mätäpaskojen hinnat ne romahtaa heh

    • itselle_ei_muille

      Kesäpaikka on rakennettu vain minua itseäni varten. Ihan se ja sama mikä sen arvo on.
      Ei ole myytävänä, kuten ei asunto-osakkeenikaan. Pärjään säästöilläni 95 vuotiaaksi asti ja voin tehdä kymppitonnilla vielä remppaakin vuosittain jompaan kumpaan.

      Kun kuolen, minulle on ihan sama vaikka rakennukset mätänisivät pystyyn. En ole sitä enää näkemässä.

      Mitä perilliset kesäpaikalla tekee minun jälkeeni, se on heidän asiansa ja yksi hailee minulle. Kukaan muu ei ole laittanut lanttiakaan kiinni minun kesäpaikkaan kuin minä itse, joten en käytä sekuntiakaan sen miettimiseen, mitä sitten kun minusta aika jättää. Polttakoot vaikka, ihan sama.

    • teologix

      Kyllä tuo asuntoautobuumi kohta romahtaa, kun ihmiset tajuaa sen hirveät kustannukset.
      Kesämökki on järkevämpi hankinta. Auto maksaa jopa 70 000 ja arvo putoaa noin 10 000€/v. Sitten siihen tulee vielä kallis dieselkäyttömaksu ja normaalit huoltokustannukset. Kesämökki ei romahda arvoltaan samalla tavoin, vaan suhdanteista riippuen arvo voi jopa nousta. Kiinteistövero on mitätön verrattuna auton arvon alenemiseen.

    • Pakko-ostos

      Toivottavasti! Tavoitteena on tulevaisuudessa ostaa mökkinaapurin tontti plus mökki oman vierestä, mutta en ole uskaltanut kysellä vielä hintaa. Eikä se ole nyt myynnissä, mutta heti kun tulee lähivuosina... Mitä veikkaatte: ison järven rannalla Itä-Suomessa, ehkä puoli hehtaaria?, rantaviivaa on jonkin verran, tie perille ja sähköt plus kesävesijohto. Itse mökki piharakennuksineen rakennettu joskus 80-luvulla. Kangasmetsää, kallioista. Ranta huono, syvähkö, vaikea rantautua isojen kivien vuoksi, ei mikään lasten uimaranta. En tiedä mitkä seikat vaikuttaa hintaan.

    • mökkiarvio

      Hintataso Itä-Suomessa on kohtuullistunut venäläisten ostojen vähennettyä. Venäläisten myymät laadukkaat ja uudehkot mökit on myyty jopa alle omakustannushintojen. Ruplissa mitattuna he ovat kuitenkin saaneet voittoa.
      Naapurin mökin hinta riippuu mökin kunnosta ja koosta. Lopulta maksettava hinta voi olla jossain 100-150 k€ välillä. Voi jäädä alle 100 k€, koska kysyntää on hyvin vähän. Todellisuudessa pääosa mökeistä jää myymättä ja yleensä lopullinen hinta on huomattavasti alle pyyntihinnan. Itse seuraamani alueen toteutuneet hinnat ovat olleet 15-40% alle pyyntihinnan. Jopa Uudellamaalla on vaikeuksia myydä mökkiä, vaikka sinne keskittyy suurin kysyntä.

      • Pakko-ostos

        Voi kauhee, onko se noin kallista. Ei sitten mitään mahdollisuuksia. No, aina saa haaveilla ja täytyy toivoa. Jo puolet tuosta summasta olisi liikaa. Ihan suhteettoman kallista omakotitaloihin verrattuna, ei meidän kotikaan maksa noin paljoa =(.


    • kunnollisetkäykaupaksi

      Ei Uudellamaalla ole pienintäkään vaikeutta myydä mökkiä. Kysyntää on koko ajan enemmän kuin tarjontaa. Vain ne mökit eivät mene kaupaksi jotka ovat huonossa kunnossa. Ei kukaan tänä päivänä viitsi paskaa ostaa kalliiseen hintaan kun kunnollisesti rakennettujakin on saatavana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe