Kiinteistö OY kummatti vs. Raahen seudun asuntosäätiö

Kumpi ompi parempi

Kyselläänpäs hieman kokemuksia vuokralla asujilta/ asuneilta; mitä mieltä olette Raahen seutukunnan suurimmista vuokranantajista. Kiinteistö Oy Kummatista sekä Raahen seudun asuntosäätiöstä?
Kumpi on/ on ollut mieluisampi vuokranantaja?
Itse olen asunut kummankin asunnoissa. Tällä hetkellä asun KOY Kummatin omistamassa asunnossa. ( En kummatissa.)
Vuokrin tuli taas "pienoinen" korotus. Jo kauan enen tätä korotustakin oleme muutamien asukkaiden kanssa katsoneet ja kummastellet yhtiön tapaa hoitaa kiinteistöjä. Tuntuu olevan melko välinpitämätöntä hommaa. Rahat pois meininkiä. Joka paikka repsottaa. Porraskäytävien alaovien lukkoja ei saada useista huomatuksista huolimatta kuntoon. Porraskäytävän katon akustolevyt ovat kosteudesta ja liasta mustia. Asunnoissa pesutilat kosteusvurioisia, ikkunat vetävät, lattiapinoitteet kuluneet ja "liittaisia" paljaat jalat tarttuvat kävellessä lattiian kiinni. Keittiökalusteet kosteudesta lahonneet ja turvonneet. Osittain ylimielinenkin käytös vikojen korjaamisen suhteen nostaa kynnystä ihmisten valittaa. Jokainen joka maksaa suuria summia rahaa kuukaudessa asumisestaan on oikeutettu saamaan asianmukaista palvelua ja rahalleen vastinetta asumismukavuuden kautta.
Ymmärrän täysin ettei asuntoja ole varaa korjata kerralla kaikkia, mutta jo yleinen viihtyvyys kärsii monista pienistä vioista ja puutteista joka ei välttämättä ole edes suuri kustannuskysymys. Eneminkin kyse on viitseliäisyydestä.
Rahaakin kyllä tuntuu löytyvän oikeaan järjen riemuvoitto ideaan; Kummatin 6 kerroksisten talojen mataloittamiseen ja peruskorjaukseen. Muualla asuvat yhtiön vuokralaiset joutuvat omalla vuokrankorotuksella ja asumisviihtyvyyden pienenemisellä tämän maksamaan?
Lopuksi joku valopää voisikin kysyä miksi asut vuokralla? Muuta 300 neliön omakotitaloon maalle, ei tarvi valittaa.. Raahelaisten tyyli oottaa kantaa asiohin.
Asuntosäätiön asunnoissa asuneena ole ollut heidän tyylinsä tyytyväinen. Ainoa syy pois muuttoon oli asunnon sijanti ja koko mikä nykyisellään palvelee meitä paremmin. Itse puitteet ovat kyllä huonommat.
Vuokralla asujat ovat ihmisiä kuten muutkin. He maksavat asumisestaan ja odottavat saavansa rahoilleen asianmukaisen vastineen.
Muidenkin kokemuksia olisi mukava kuulla.
Pysyttäisiin asiassa tässä keskustelussa.
Vuokralaisista löytyy voimaa, kun sitä aletaan keräämään.

28

8145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kauppaporvariin

      uuden puolen laajennuksiin ja hotellin laajennukseen. Sen vuoksi taloyhtiön talous on persiällään. Vuokralaiset hyviä laajennusten maksajia.

    • oksien alla...

      Kokemukset kummastakin vuokraisännästä, tällähetkellä asun RSA:n murjussa ja mieli tekisi muuttaa pois. Kummatissa oli omat ongelmansa mutta nyt näyttää että ne ongelma tapaukset siirretään tieten tahtoen ollinsaareen vaikka muuta vakuutetaan ja vannotaan. Mennyt jotenkin uskottavuus toiminnalta kun asia puhutaan eri tavoin kuin tehdään. Olenkin miettinyt että kuinkahan kauan kummatin ja säätiön johtoporras viihtyisi asunnoissaan joita vuokraavat? Oma veikkaus ettei edes yhtä kuukautta... Maksa siinä sitten vuokraa ja viihdy...

    • YX ASUKAS

      AIVAN PERUSTEETON AINAKIN TÄHÄN ASUNTOON MISSÄ ASUN. TULIN TÄHÄN KAHDEKSAN VUOTTA SITTEN JA ASUNTO EI OLLUT KUMMOISESSA KUNNOSSA SILLOIN EIKÄ REMONTTIA TEHTY SILLOIN EIKÄ JÄLKEENPÄINKÄÄN KAIKKI PAIKAT REPSOTTAA ESIM. KEITTIÖN KAAPISTOT OVAT TOSI SURKEESSA KUNNOSSA, OLEN PYYTÄNYT JOSKO SAISI EDES PIENTÄ PINTA KORJAUSTA MUTTA EI ONNISTU. ASUTTAVA KUITENKIN JOSSAKIN ON JA MEIKÄLÄISEN TULOILLA EI LUXUX ASUNTOA VUOKRATA. TUNTUU KOHTUUTTOMALTA, ETTÄ VUOKRA NOUSEE JATKUVASTI MUTTA ASUMISEN TASO EI. KYSE ON KUMMATIN KIINTEISTÖN ASUNNOSTA.

      • dstroy

        5.3 %:n nousu, joka koostuu myös ylläpito ja korjauskustannuksista, joten kyllä PITÄÄ NÄKYÄ myös asukkaiden asunnoissa!!. Jollei mitään tehdä, ei ole pokkaa myöskään vuokraa nostaa.Näyttäisi olevan menossa viekää tuhkatkin pesästä buumi by kummatti as oy:llä.

        Asun kummatti oy:n asunnossa pohjois-sektorilla, ja yhdyn eka viestin kirjoittajan mielipiteeseen, taidamme asua samassa talokompleksissa, epäilen. Lisänä täällä on liukkaat hoitamattomat piha-alueet, varsinkin liukkaus. Tyttäreni piipahti joulun aikaan kylässä, ja lensi lähtiessään nurin, onneksi ei käynyt kuinkaan,ö etupiha oli todella vaarallisen liukas, eipä vanhemmat ihmiset sitten taineet pihalle uskaltautua lainkaan.Saunassa vetää kuin talvisodassa, ja paikka kalsean kylmä, nauti sitten pikasaunasta.

        Maksamme tämän tason asunnoista jo nyt ylivuokraa


      • kylmästä
        dstroy kirjoitti:

        5.3 %:n nousu, joka koostuu myös ylläpito ja korjauskustannuksista, joten kyllä PITÄÄ NÄKYÄ myös asukkaiden asunnoissa!!. Jollei mitään tehdä, ei ole pokkaa myöskään vuokraa nostaa.Näyttäisi olevan menossa viekää tuhkatkin pesästä buumi by kummatti as oy:llä.

        Asun kummatti oy:n asunnossa pohjois-sektorilla, ja yhdyn eka viestin kirjoittajan mielipiteeseen, taidamme asua samassa talokompleksissa, epäilen. Lisänä täällä on liukkaat hoitamattomat piha-alueet, varsinkin liukkaus. Tyttäreni piipahti joulun aikaan kylässä, ja lensi lähtiessään nurin, onneksi ei käynyt kuinkaan,ö etupiha oli todella vaarallisen liukas, eipä vanhemmat ihmiset sitten taineet pihalle uskaltautua lainkaan.Saunassa vetää kuin talvisodassa, ja paikka kalsean kylmä, nauti sitten pikasaunasta.

        Maksamme tämän tason asunnoista jo nyt ylivuokraa

        saunasta on tarpeeksi..aina kylmä koskaan ei saa löylyjä,kun vettä heittää kiukaaseen ei edes sihahda ..olen asiasta huoltomiehille soittanut ja on luvanneet et tulee korjausta mutta mitäs paskaa mikään ei kummene.Pihalle olen kaatunut liukkaalla tässä vuosien aikana useamman kerran.


    • Tuntematon

      Ei muuta kuin pahemmaksi menee tämä kummatin asuntoääliön toiminta. Ensin jätetään kertomatta olennaisia tietoja maksuista, joita koituu asunnon vuokrauksen yhteydessä ja sitten peritään vielä kummallisia asunnonvaihtomaksuja jos vaihtaa saman yhtiön sisällä liian nopeasti asuntoa!
      Hankalasta naapurista kun valittaa, saa vastaukseksi, että käyhän itse puhumassa sille naapurille. Naapuri taas vetää säätiötä narussaan ja meille tupsahtaa lappua jos minkälaista ilman mitään syytä.
      V....uttaa!

    • juttua

      Pihoja ei hoideta kummatilla ollenkaan. Paikat repsottavat ja toiminta hidasta. Vuokratkin nousee kohtuuttomiin. Emme mieheni kanssa tykkää tästä yhtiöstä ja olemme jo kauan etsineet uutta asuntoa joka EI ole kummatin omistama. Asiakaspalvelukin on tylyä ja katsotaan asukasta ku köyhää kerjäläistä. Saunaan emme ole lämpöjä saanut kahteen kuukauteen joten irtisanotaan myös tämä. Autopaikka aina lumenpeitossa. Siihen ei autoa saanut, joten autosta luovuttiin. Kumpikin ollaan korviaan myöten kyllästyttä ja tympääntyneitä kiinteistö oy kummattiin. ÄLÄ IKINÄ MUUTA K OY KUMMATIN ASUNTOON!

      • Anonyymi

        E i tulisi mielenikään


    • Tyytyväinen asukas

      Olen asunut Kiint.yhtiö Kummatin asunnoissa pian kaksikymmnetä vuotta, kolmessa eri paikassa. Minulla ei ole yhtään mitään valittamista taloyhtiön toiminnasta. Aina olen apua ja korjauksia saanut, koska pyyntöni ovat olleet asiallisia - viat ja vauriot on mukisematta korjattu. Ihmettelen, jos muita asukkaita noin huonosti kohdellaan. Siis: jos...

      Vuokrat nousevat muuallakin, turha niistä on uikuttaa. Miksi hinnat maailmassa nousevat, sopii itsekunkin miettiä.

      • turhauttavaa

        Ne kuule kattoo vähä että kenelle ne o mukavia ja kenelle ei. Siskolleni oltiin tylyjä. Myös äidilleni ja minulle. Mutta Kun asut tarpeeksi kauan etkä valita mistään niin saat kunnollista kohtelua. Niinkuin anopilleni tehtiin joka asuin vuosia kummatin asunnossa huomauttamatta mistään.


    • vittuunut vuokral.

      Oon asunut kummatin taloyhtiön taloissa 6 vuotta ja sassin aikana vuokra noussu joka vuoden alussa. Ei korjata/remontoida mitään. Vuokran nousu vituttaa niin perkeleesti

    • >mikko<

      http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Kuluttajariitalautakunnan mustalla listalla 40 yritystä/1135252432192
      Sen jälkeen, kun Sassi tuli johtoon, on Kiinteistö Oy Kummatin toiminta mennyt aivan ihmeelliseksi. Omistajalla, Raahella, ei ole mitään sananvaltaa asioihin, tuodaan vaan valtuustoon "päätös omavelkaisesta takauksesta", joita on jo nyt kauhistuttava määrä. Vuokralaisten kohtelu on kuin Camorran toimintaa, suojelurahaa on maksettava aina vain lisää, eikä palveluja saada. Kuluttajariitalautakunnan päätöksiä ei noudateta, rakennuslupia sovelletaan kuin Venetsiassa. Jos osakeyhtiössä omistajaa ei informoida ja toimitusjohtaja tekee täysin oman päänsä mukaisesti, omistajalla on oikeus todeta epäluottamus ja antaa kenkää toimitusjohtajalle. Minkälainen lie sitten "kultainen kädenpuristus", mutta selvästi halvemmalla Raahe pääsisi, jos pistettäisiin Sassi takaisin Myyrmäkeen.

    • Mihin sitte tä

      Niin että yksityisellekkö sitten? Muutto? Vai?

    • Nykyisin on tilanne se, että jos ei kykene ostamaan omistusasuntoa, on täytynyt elää täysin kuralle, eli elämän hallinta on mennyt.

    • Jorma23

      Kummankin lafkan toiminta täysin persiillään. Jos mahdollista, osta oma ja lyhennä lainaa paljon halvemmalla kuin asuisit niiden kämpissä. Jos haluat Ollinsaareen tai Kummattiin välttämättä asumaa isoon asuntoon tyylilin 700 egee kuukaudessa, olet vailla järkeä. Sill summalla maksat omaa asuntoa reilusti.

      Jos olet viisas, et asu kyseisten lafkonen kämpissä.

    • rauhatonna ny

      onko ratsukadulla rauhallinen elää rsa asunnossa?

      • Anonyymi

        Ei ole


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole

        hyvä vastata 9 vuotta vanhaan kysymykseen


    • paska paikka

      Asun Kummatissa Ratsukadulla n.1.v sitten eikä takaisin ole haluja palata- Ei sitten asuntoon eikä koko RAAHEEN!!! Seinät oli kuin paperia. Toisella puolella seinää kuului olevan aika brutaalia parisuhdeväkivaltaa kun toisella puolella taas harrasteltiin itse rakkautta. Kaiken kruunasi mamujen soittama musiikki, jota voit kuulla paikallisessa pizzeriassa, joka ei tod, ole suomalaisten ylläpitämä. Syksyllä ammuttiin naapurissa myös raketteja, viereisestä talosta paloi kokonainen asunto, opiskelijakämppässä hakattiin nuori nainen mustelmille...

      Mutta tuota. Mun elämä oli erittäin rauhallista noin muutoin, kun en kämpällä ollut.

      Tervemenoa, mutta ei todellakaan ole. Ainoa positiivinen asia oli halpa vuokra.

      • alkuperäinen tiyua

        Itse asuin talven lumilinnassa ja loput rahat meni köyhäinapuun kainuuseen.


    • ratsukadulla halvat

      ratsukatu siis rauhaton?

    • ihan ok..

      täällä ratsukadulla on kyl yleensä aika rauhallista.. mitä ny tuola meidänki yläkerrassa asuu joku teini joka pitää pippaloita vähän väliä.. mutta muuten ollaan tykätty asua.. ja nämä vuokra asunnot ei ole kummatin asuntosäätiön kämppiä. ONNEKSI!!

    • tyytyväinen

      oon asunut 15 vuotta kummati oy asunnossa eikä oo muuta sanomista kuin että vuokrat nousi Sassin aikana aina vuoden alusta vaan nyt kun vaihtui tuo "päällikkö" kummatti oy:llä niin vuokra tipahti huomattavasti. Kaikki huoltohommat on pelannut ihan ok.

      • Anonyymi

        Uskaltaakohan kummattiin muuttaa itselläni ajankohtainen 3023


      • Anonyymi

        Siis 2010


    • Anonyymi

      Ei tämä hääviä ole kummatissa asua. Ylimielinen ja osaamaton taloyhtiö sielläei ole tajua miten vuokrataloja hallinnoidaan. Puuttuu mm. Asukaspistejärjestelmä joka käytössä muissa suomen kaupungeissa. Kämpät ei ole enää tätä päivää, parvekkeet vuotaa, kaikki on 70 lukua, vuokrat korkeat jos vertaa Ouluun. Ihmettelee vaan miten näin huonosti ja taitamattomasti hoidetaan taloja ilman että kukaan puuttuu mihinkään. Vandalismia ja varkauksia koko ajan. Mitään asukasvalintakriteeriä ei ole, kaikki otetaan ja meno sitten sen mukaista, kaikki hörhöt ja kunnon ihmiset samoissa taloissa, siinä saa työssä käyvä kunnon ihminen kärsiä.en ole ikinä asunut näin onnettomasti hoidetuissa taloissa kun nyt täällä.

    • Anonyymi

      Itse löysin aikoinaan vuokra-asuntoni Habitan kautta. Siellä yksityinen vuokran-antaja vuokrasi asuntoa. Tosin siitä on jo seitsemän vuotta aikaa. Siitä saakka olen viihtynyt asunnossani. Olen enemmän kuin tyytyväinen.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      39
      2657
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      177
      1639
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1535
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      136
      1463
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1239
    6. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      323
      1023
    7. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      974
    8. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      84
      921
    9. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      900
    10. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      855
    Aihe