Maspalomas

pörriäinen

Kertokaahan mielipiteenne Maspalomaksesta siellä käyneet. Plussia ja miinuksia.

6

5012

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joka on

      rauhallinen mutta jos pitää käydä"ulkona"syömässä niin on ostari faro 2:n varassa tai meloneraksen ravintolatarjonnan.sinne kuitenkin matkaa.iltaisin siis joko inglesin puolelle,(noin2-4 euroa)tai ruokailu hotellilla.myös huvielämä on inglesin alueella vilkkaampaa.

      • Hieno kertomus

        Olipa mukava lukea ansiokasta kertomusta tutuista paikoista. Gran Canarialla on vietetty monta erinomaista lomaa. Olen samaa mieltä Maspalomasin alueesta, ehdottomasti rauhallinen. San Agustin siellä toisessa ääripäässä on myös ihan yes. Las Palmasin käyntiänne lukiessani tuli melkein tippa silmään, kova ikävä on sinne. Museo Elderissä aikaa kuluisi vaikka päivä, jos ne kaikki ihmeet haluaisi koluta perinpohjin. Samoin Veguetan alue vaatii ehdottomasti enemmän. Menkää toisen kerran, siellä on valtavasti nähtävää. Las Palmas on shoppailijan paratiisi, paitsi ostoskeskuksineen ja tavarataloineen, myös kaikkine pienine putiikkeineen. Kaupunki minun mieleeni.

        Mukavaa, että joku jaksaa taltioida lomamuistot myös muiden jaettavaksi. Paljon ehditte viikon aikana aktiivisina liikkujina nähdä ja kokea. Kiitos vielä kerran ja mukavia reissuja jatkossakin!


      • Edelliselle linkille

    • Canaryfani

      Kirjoitin tammikuussa tuonne Plazan matkailukeskustelupalstalle tälläisen "matkakertomuksen":

      Maspalomasista palannut:
      Tässä sitä lupaamaani sanasaastetta koskien vuodenvaihteen kahta puolta tekemäämme matkaa Maspalomasiin ja huoneistohotelli Sandy Golfiin.
      MATKA-AIKA:
      Lähdimme lauantaina 9.12.2006 aamulla aikaisin Helsinki-Vantaalta ja palasimme illalla 6.1.2007 samaan paikkaan. Varasin matkamme jo vuoden 2005 marraskuussa, jolloin Finnmatkojen ennakkomyynti alkoi. Silloin varasin tosin majoituksen Blue Star Koalaan, koska vain näitä Blue-lomia oli ennakkomyynnissä. Koalassa olimme tammikuussa 2006 pari viikkoa ja vaihdoin huhtikuussa 2006 asunnoksemme Sandy Golfin. Hotellista saimme tosi heikosti ennakkotietoja, vaikka utelimme infoa myös näiltä keskustelupalstoilta. Tämä saattaa johtua siitä, että Sandy Golf on Finnmatkoilla uusi kohde ja paikanpäällä huomasimme, ettei se todellakaan ole mikään ”suomalaiskohde”. Neljän viikon aikana tapasimme hotellissa vain yhden suomalaisparin.
      FINNMATKAT JA TUINORDIC:
      Matkavarauksen tein siis hyvissä ajoin ja netissä. Finnmatkojen palveluun olen ihan tyytyväinen, kuten olen koko kaksikymmenvuotisen turistina olemisen aikana ollut (olen toki käyttänyt muitakin matkanjärjestäjiä, enkä laittaisi niitä paremmuusjärjestykseen). Joskus tapahtuu - joskus ei – hyvää taikka huonoa! Finnmatkojen oppaista en osaa sanoa hyvää enkä huonoa, sillä tälläkään kertaa en tarvinnut heidän palveluksiaan. Pakolliset höpinät bussissa meno- ja paluumatkalla osaan ulkoa paremmin kuin oppaat itse (heh, heh). TUIfly ei ratkaisevasti eroa muista lomamatkalentäjistä. Koneemme Boeing 757 oli melko kuluneen oloinen, mutta ilmassa pysyi. Matkustamohenkilökunta oli suomalaista ja pari svenssonia puikoissa (silti ei pelottanut yhtään!). Siihen mitä ruoka ja juomat maksoivat, en ota kantaa. Jos matka maksaa yli 2500€, niin muutama euro siihen lisää tai siitä pois ei meidän matkaamme pilaa tai pelasta!
      HOTELLI SANDY GOLF:
      Hotellista ei todellakaan ollut helppoa saada ennakkotietoja ja muiden mielipiteitä. Joiltakin englanninkielisiltä sivuilta löytyi muutaman matkailijan kommentteja Lontoon murteella. Hotelli oli kuitenkin ihan kelpo. Hinta ja laatu kohtasivat toisensa. Ympyränmuotoisella hotellialueella on kahdessa kehässä uima-altaan ympärillä 32 rakennusta, joissa jokaisessa on neljä huoneistoa. Meillä kävi tuuri huoneistomme sijainnin suhteen, sillä se oli auringon puolella ja aurinko paistoi patiolle yhdestätoista lähtien iltaan asti. Mutta paljon oli huoneistoja, jotka olivat täysin varjossa. Alue on aidattu ja öiseen aikaan siellä kiersi vartija. Respa ja portti suljettiin puoliltaöin. Alue on varsin laaja ja uloskäyntiportteja on tasan yksi ja sekin vielä siellä ”väärällä” puolella, eli aina kun lähdimme kävellen liikkeelle, piti meidän kiertää puoli hotelliympyrää takaisinpäin. Uima-allas oli iso ja vaikka se ei ollut lämmitettävä, mataluutensa (max. 170 cm) vuoksi aurinko lämmitti veden iltapäiväksi sellaiseksi, että jopa minä uskaltauduin uimaan lähes päivittäin. Allas-alueella on ravintola, jota en suosittele. Ruoka oli mautonta ja lisäksi saimme sen ainoan kerran siellä syötyämme yhden yön valvottaneen vatsataudin. Viime vuoden aikana tehty peruskorjaus oli todella perus-! Kaikki oli uusittu saniteettikalusteita ja kaapistoja myöden. Sellaiseenkin ihmeellisyyteen kuin kunnon vedenpaineeseen suihkussa törmäsin nyt ensimmäistä kertaa Kanarialla. Lämmintä vettä riitti, mutta aamuisin noin kello 08:00 – 09:00 harjoittamansa kasvien kastelu kyllä tuntui vedenpaineen putoamisena. Siivous toimi koko ajan mainiosti. Ainakin meidän vakiosiivoojamme todella siivosi, eikä vain siirrellyt roskia ja pölyä. Kun vielä tyttäremme tuli pariksi viikoksi ”vapaamatkustajana” joulunviettoon, toi siivooja meille ylimääräiset lakanat ja pyyhkeet. Tämä vielä pyytämättä (en olisi tosin pyytänytkään, sillä sen verran ”rikolliseksi” toimintamme tunsin). Lakanoiden ja pyyhkeiden vaihto tapahtui riittävän usein, pyyhkeet lähes päivittäin.
      KOTIELÄIMET:
      Hotellin alueella oli paljon kissoja, mutta kohteliaita. Väistivät kulkiessamme, eivätkä pyrkineet sisään vaikka ovi terassille oli usein apposen auki. Ensimmäisellä viikolla eräänä aamuna oli yksi kuusijalkainen noin neljäsenttinen lemmikki (jonka nimi jääköön tässä nyt tilanpuutteen vuoksi mainitsematta) eksynyt meidän olohuoneemme nurkkaan ulko-oven viereen. Hotelli oli varannut tällaisia kohtaamisia varten roskiskaappiin ison aerosolipullon, joka ei ollut deodoranttia. Se tuli todettua, sillä pikku suihkaus vierailijan nenään sai sen välittömästi heittäytymään se-lälleen ja nukahtamaan lopullisesti. Jätimme ystävämme kuolinsijalleen siivoojan tuloon asti. Hän huomasi ötökän, siivosi sen pois ja haki lattianpesuveteen jotakin ainetta joka tuoksui aika voimakkaalta. Sen jälkeen ei kutsumattomia vierailijoita näkynyt koko loppulomamme aikana.
      MASPALOMAS&PLAYA DEL INGLES:
      Kuten jo aiemmin totesin, parikymmentä vuotta Gran Kanarian eteläosissa on tullut hypättyä, eikä loppua näy. Käymme toki muina vuodenaikoina muissakin turistirysissä ja etenkin Kreikkaan olemme tykästyneet. Tällä kertaa silmiinpistävintä aiempiin vuosiin verrattuna oli turistien vähyys. Odottelimme jouluun asti ryntäyksen alkamista, mutta sitä ei ainakaan loppiaiseen mennessä tullut. Tilaa oli, eikä ennen niin tutuksi tulleita ruuhkia esim. markkinoilla ollut kertaakaan. Samoin kauppakeskuksissa (Yumbo, Cita, Kaspah ja Metro) sai liikkua ihmisten tönimättä. Paljon oli myös tyhjiä kauppaliikkeitä. Tätä menoa turismi loppuu muutamassa vuodessa, jotakin uutta Kanarian turismista vastaavien olisi keksittävä saadakseen elinkeinon pysymään hengissä. No, se on heidän ongelmansa ja varmasti heräävät asiaan ennen kuin on liian myöhäistä. Mutta jos ei mitään muutoksia tapahdu, pitänee etsiä itsellemme uusi ”talvituristirysä”!
      SÄÄ:
      Meitä suosi koko neljän viikon ajan hyvä sää. Päivälämpötila vaihteli 21 ja 26 asteen välillä. Öisin lämpö laski varmaan jopa viiteentoista asteeseen. Ensimmäisellä viikolla parina yönä tuli lyhyt sadekuuro, mutta sen jälkeen ei vettä tullut kuin hanasta. Meillä oli onneksi huoneisto, jota aurinko lämmitti koko päivän, joten yölläkään ei kaivannut lisäpeittoa. Usein ei kaivannut peittoa ollenkaan, vaan pelkällä lakanalla tarkeni hyvin nukkua. Varjoisissa huoneistoissa varmasti aamulla kaipasi villasukkia jalkaansa. Aurinko siis paistoi, mutta tuuli oli usein varsin kovaa, eikä esimerkiksi meille tavaksi tulleelle vesirajakävelylle Maspalomas – Ingles (Majakka – Palveluranta) tullut monestikaan lähdettyä lentävän hiekan takia.
      OSTOKSET:
      Päivittäistavarat ostimme pääsääntöisesti San Fernandon Hiperdino-kaupoista. Hinnat niissä ovat huomattavasti halvempia kuin ns. turistikaupoissa. Myös San Fernandon Superspar on edullinen. Markkinapaikan hallin ruokamyymälät ovat auki myös muulloin kuin markkina-aikoina ja hinnaltaan edullisia. Läheisestä Tableron kylästä löytyy myös muutama ruokakauppa, joissa asiointi kannattaa. Jos noita muutaman kilometrin kauppareissuja ei jaksa tehdä kävellen, maksaa taksimatka maksimissaan kolme euroa. Vecindarion kylässä sijaitseva Atlantico ostoskeskus on sellainen must-paikka, mutta mielestäni vähän yliarvostettu. Hinnat eivät juurikaan poikkea em. San Fernando-kauppojen hinnoista, mutta valikoimat ovat toki huomattavasti laajemmat. AUTOILU:
      Meillä oli auto pari viikkoa vuokralla ja autoilimmekin ahkerasti. Mitään suurta saarikierrosta emme tällä kertaa tehneet, mutta ostos- ja ruokapaikkoja saalistimme myös Maspalomasin ulkopuolelta. Las Palmasiin suuntasimme vasta sitten, kun auto oli jo luovutettu pois. Sinne pääsee huolettomammin bussilla. Liikenne saarella on hektistä, mutta sujuvaa ja joustavaa. Siellä jalankulkija on arvossaan ja suojatiet kunniassa, toisin kuin Suomessa. Seuraavalla kerralla (minne sitten matkustammekaan) emme enää todennäköisesti vuokraa autoa, sillä vaikka se helpottaa monien asioiden hoitamista, on se myös rasite. Kun auton on vuokrannut, on sitä myös käytettävä! Eli tuntuu kuin rahaa menisi hukkaan kun jättää auton hotellin parkkipaikalle ja lähtee matkaan kävellen. Kun sen auton on vuokrannut, ei kustannuksia sen jälkeen paljon tulekaan. Bensiini on ”halpaa”, alle 70 senttiä litra ja pieni Opel Corsa (vast.) ei paljon haukkaa ja välimatkat ovat pieniä, joten kilometrejä ei paljon kerry.
      LOPUKSI:
      Kun viettää neljä viikkoa etelänlomalla, sitä jo alkaa elää maan tavalla. Itsekin aloimme viettää siestaa uima-altaalla tai omalla patiolla. Ruokailimme illalla suhteellisen myöhään ja nukuimme aamulla myöhään. Eli sanoisin, että rentouduimme. Pitkähkössä lomassa on lisäksi se hyvä ominaisuus, että se tulee halvaksi. Pitkän huoneistohotelliloman aluksi ostetaan samat perustarvikkeet kuin viikon lomallakin. Pesuaineet, talouspaperit, mausteet yms. jotka riittävät koko neljä viikkoa, mutta viikon lomalaiset jättävät ne siivoajien iloksi tai harmiksi. Sitä paitsi ”lisäviikot” ovat halpoja. Meidän lomamme maksoi autoineen reilusti alle 3000€. Jos työn puolesta vain voi pitää kuukaudenkin mittaisen loman, niin SUOSITTELEN!

    • Canaryfani

      Kirjoitin tammikuussa tuonne Plazan matkailukeskustelupalstalle tälläisen "matkakertomuksen":

      Maspalomasista palannut:
      Tässä sitä lupaamaani sanasaastetta koskien vuodenvaihteen kahta puolta tekemäämme matkaa Maspalomasiin ja huoneistohotelli Sandy Golfiin.
      MATKA-AIKA:
      Lähdimme lauantaina 9.12.2006 aamulla aikaisin Helsinki-Vantaalta ja palasimme illalla 6.1.2007 samaan paikkaan. Varasin matkamme jo vuoden 2005 marraskuussa, jolloin Finnmatkojen ennakkomyynti alkoi. Silloin varasin tosin majoituksen Blue Star Koalaan, koska vain näitä Blue-lomia oli ennakkomyynnissä. Koalassa olimme tammikuussa 2006 pari viikkoa ja vaihdoin huhtikuussa 2006 asunnoksemme Sandy Golfin. Hotellista saimme tosi heikosti ennakkotietoja, vaikka utelimme infoa myös näiltä keskustelupalstoilta. Tämä saattaa johtua siitä, että Sandy Golf on Finnmatkoilla uusi kohde ja paikanpäällä huomasimme, ettei se todellakaan ole mikään ”suomalaiskohde”. Neljän viikon aikana tapasimme hotellissa vain yhden suomalaisparin.
      FINNMATKAT JA TUINORDIC:
      Matkavarauksen tein siis hyvissä ajoin ja netissä. Finnmatkojen palveluun olen ihan tyytyväinen, kuten olen koko kaksikymmenvuotisen turistina olemisen aikana ollut (olen toki käyttänyt muitakin matkanjärjestäjiä, enkä laittaisi niitä paremmuusjärjestykseen). Joskus tapahtuu - joskus ei – hyvää taikka huonoa! Finnmatkojen oppaista en osaa sanoa hyvää enkä huonoa, sillä tälläkään kertaa en tarvinnut heidän palveluksiaan. Pakolliset höpinät bussissa meno- ja paluumatkalla osaan ulkoa paremmin kuin oppaat itse (heh, heh). TUIfly ei ratkaisevasti eroa muista lomamatkalentäjistä. Koneemme Boeing 757 oli melko kuluneen oloinen, mutta ilmassa pysyi. Matkustamohenkilökunta oli suomalaista ja pari svenssonia puikoissa (silti ei pelottanut yhtään!). Siihen mitä ruoka ja juomat maksoivat, en ota kantaa. Jos matka maksaa yli 2500€, niin muutama euro siihen lisää tai siitä pois ei meidän matkaamme pilaa tai pelasta!
      HOTELLI SANDY GOLF:
      Hotellista ei todellakaan ollut helppoa saada ennakkotietoja ja muiden mielipiteitä. Joiltakin englanninkielisiltä sivuilta löytyi muutaman matkailijan kommentteja Lontoon murteella. Hotelli oli kuitenkin ihan kelpo. Hinta ja laatu kohtasivat toisensa. Ympyränmuotoisella hotellialueella on kahdessa kehässä uima-altaan ympärillä 32 rakennusta, joissa jokaisessa on neljä huoneistoa. Meillä kävi tuuri huoneistomme sijainnin suhteen, sillä se oli auringon puolella ja aurinko paistoi patiolle yhdestätoista lähtien iltaan asti. Mutta paljon oli huoneistoja, jotka olivat täysin varjossa. Alue on aidattu ja öiseen aikaan siellä kiersi vartija. Respa ja portti suljettiin puoliltaöin. Alue on varsin laaja ja uloskäyntiportteja on tasan yksi ja sekin vielä siellä ”väärällä” puolella, eli aina kun lähdimme kävellen liikkeelle, piti meidän kiertää puoli hotelliympyrää takaisinpäin. Uima-allas oli iso ja vaikka se ei ollut lämmitettävä, mataluutensa (max. 170 cm) vuoksi aurinko lämmitti veden iltapäiväksi sellaiseksi, että jopa minä uskaltauduin uimaan lähes päivittäin. Allas-alueella on ravintola, jota en suosittele. Ruoka oli mautonta ja lisäksi saimme sen ainoan kerran siellä syötyämme yhden yön valvottaneen vatsataudin. Viime vuoden aikana tehty peruskorjaus oli todella perus-! Kaikki oli uusittu saniteettikalusteita ja kaapistoja myöden. Sellaiseenkin ihmeellisyyteen kuin kunnon vedenpaineeseen suihkussa törmäsin nyt ensimmäistä kertaa Kanarialla. Lämmintä vettä riitti, mutta aamuisin noin kello 08:00 – 09:00 harjoittamansa kasvien kastelu kyllä tuntui vedenpaineen putoamisena. Siivous toimi koko ajan mainiosti. Ainakin meidän vakiosiivoojamme todella siivosi, eikä vain siirrellyt roskia ja pölyä. Kun vielä tyttäremme tuli pariksi viikoksi ”vapaamatkustajana” joulunviettoon, toi siivooja meille ylimääräiset lakanat ja pyyhkeet. Tämä vielä pyytämättä (en olisi tosin pyytänytkään, sillä sen verran ”rikolliseksi” toimintamme tunsin). Lakanoiden ja pyyhkeiden vaihto tapahtui riittävän usein, pyyhkeet lähes päivittäin.
      KOTIELÄIMET:
      Hotellin alueella oli paljon kissoja, mutta kohteliaita. Väistivät kulkiessamme, eivätkä pyrkineet sisään vaikka ovi terassille oli usein apposen auki. Ensimmäisellä viikolla eräänä aamuna oli yksi kuusijalkainen noin neljäsenttinen lemmikki (jonka nimi jääköön tässä nyt tilanpuutteen vuoksi mainitsematta) eksynyt meidän olohuoneemme nurkkaan ulko-oven viereen. Hotelli oli varannut tällaisia kohtaamisia varten roskiskaappiin ison aerosolipullon, joka ei ollut deodoranttia. Se tuli todettua, sillä pikku suihkaus vierailijan nenään sai sen välittömästi heittäytymään se-lälleen ja nukahtamaan lopullisesti. Jätimme ystävämme kuolinsijalleen siivoojan tuloon asti. Hän huomasi ötökän, siivosi sen pois ja haki lattianpesuveteen jotakin ainetta joka tuoksui aika voimakkaalta. Sen jälkeen ei kutsumattomia vierailijoita näkynyt koko loppulomamme aikana.
      MASPALOMAS&PLAYA DEL INGLES:
      Kuten jo aiemmin totesin, parikymmentä vuotta Gran Kanarian eteläosissa on tullut hypättyä, eikä loppua näy. Käymme toki muina vuodenaikoina muissakin turistirysissä ja etenkin Kreikkaan olemme tykästyneet. Tällä kertaa silmiinpistävintä aiempiin vuosiin verrattuna oli turistien vähyys. Odottelimme jouluun asti ryntäyksen alkamista, mutta sitä ei ainakaan loppiaiseen mennessä tullut. Tilaa oli, eikä ennen niin tutuksi tulleita ruuhkia esim. markkinoilla ollut kertaakaan. Samoin kauppakeskuksissa (Yumbo, Cita, Kaspah ja Metro) sai liikkua ihmisten tönimättä. Paljon oli myös tyhjiä kauppaliikkeitä. Tätä menoa turismi loppuu muutamassa vuodessa, jotakin uutta Kanarian turismista vastaavien olisi keksittävä saadakseen elinkeinon pysymään hengissä. No, se on heidän ongelmansa ja varmasti heräävät asiaan ennen kuin on liian myöhäistä. Mutta jos ei mitään muutoksia tapahdu, pitänee etsiä itsellemme uusi ”talvituristirysä”!
      SÄÄ:
      Meitä suosi koko neljän viikon ajan hyvä sää. Päivälämpötila vaihteli 21 ja 26 asteen välillä. Öisin lämpö laski varmaan jopa viiteentoista asteeseen. Ensimmäisellä viikolla parina yönä tuli lyhyt sadekuuro, mutta sen jälkeen ei vettä tullut kuin hanasta. Meillä oli onneksi huoneisto, jota aurinko lämmitti koko päivän, joten yölläkään ei kaivannut lisäpeittoa. Usein ei kaivannut peittoa ollenkaan, vaan pelkällä lakanalla tarkeni hyvin nukkua. Varjoisissa huoneistoissa varmasti aamulla kaipasi villasukkia jalkaansa. Aurinko siis paistoi, mutta tuuli oli usein varsin kovaa, eikä esimerkiksi meille tavaksi tulleelle vesirajakävelylle Maspalomas – Ingles (Majakka – Palveluranta) tullut monestikaan lähdettyä lentävän hiekan takia.
      OSTOKSET:
      Päivittäistavarat ostimme pääsääntöisesti San Fernandon Hiperdino-kaupoista. Hinnat niissä ovat huomattavasti halvempia kuin ns. turistikaupoissa. Myös San Fernandon Superspar on edullinen. Markkinapaikan hallin ruokamyymälät ovat auki myös muulloin kuin markkina-aikoina ja hinnaltaan edullisia. Läheisestä Tableron kylästä löytyy myös muutama ruokakauppa, joissa asiointi kannattaa. Jos noita muutaman kilometrin kauppareissuja ei jaksa tehdä kävellen, maksaa taksimatka maksimissaan kolme euroa. Vecindarion kylässä sijaitseva Atlantico ostoskeskus on sellainen must-paikka, mutta mielestäni vähän yliarvostettu. Hinnat eivät juurikaan poikkea em. San Fernando-kauppojen hinnoista, mutta valikoimat ovat toki huomattavasti laajemmat. AUTOILU:
      Meillä oli auto pari viikkoa vuokralla ja autoilimmekin ahkerasti. Mitään suurta saarikierrosta emme tällä kertaa tehneet, mutta ostos- ja ruokapaikkoja saalistimme myös Maspalomasin ulkopuolelta. Las Palmasiin suuntasimme vasta sitten, kun auto oli jo luovutettu pois. Sinne pääsee huolettomammin bussilla. Liikenne saarella on hektistä, mutta sujuvaa ja joustavaa. Siellä jalankulkija on arvossaan ja suojatiet kunniassa, toisin kuin Suomessa. Seuraavalla kerralla (minne sitten matkustammekaan) emme enää todennäköisesti vuokraa autoa, sillä vaikka se helpottaa monien asioiden hoitamista, on se myös rasite. Kun auton on vuokrannut, on sitä myös käytettävä! Eli tuntuu kuin rahaa menisi hukkaan kun jättää auton hotellin parkkipaikalle ja lähtee matkaan kävellen. Kun sen auton on vuokrannut, ei kustannuksia sen jälkeen paljon tulekaan. Bensiini on ”halpaa”, alle 70 senttiä litra ja pieni Opel Corsa (vast.) ei paljon haukkaa ja välimatkat ovat pieniä, joten kilometrejä ei paljon kerry.
      LOPUKSI:
      Kun viettää neljä viikkoa etelänlomalla, sitä jo alkaa elää maan tavalla. Itsekin aloimme viettää siestaa uima-altaalla tai omalla patiolla. Ruokailimme illalla suhteellisen myöhään ja nukuimme aamulla myöhään. Eli sanoisin, että rentouduimme. Pitkähkössä lomassa on lisäksi se hyvä ominaisuus, että se tulee halvaksi. Pitkän huoneistohotelliloman aluksi ostetaan samat perustarvikkeet kuin viikon lomallakin. Pesuaineet, talouspaperit, mausteet yms. jotka riittävät koko neljä viikkoa, mutta viikon lomalaiset jättävät ne siivoajien iloksi tai harmiksi. Sitä paitsi ”lisäviikot” ovat halpoja. Meidän lomamme maksoi autoineen reilusti alle 3000€. Jos työn puolesta vain voi pitää kuukaudenkin mittaisen loman, niin SUOSITTELEN!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      93
      1865
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1512
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      110
      1025
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      976
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      46
      884
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      758
    7. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      721
    8. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      32
      706
    9. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      701
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      633
    Aihe