Lpr:n parturi-kampaajat

Teekkarin morsian

Nyt sai parturilla käynnit riittää taas vaihteeksi. Aina joutuu pettymään lopputulokseen.

Miten on onko minulle sattunut huono tuuri vai ovatko kaikki parturit yhtä huonoja? Missä ovat ne Lappeenrannan parhaimmat parturi-kampaajat (eli asiakas on tyytyväinen lopputulokseen eikä sitä tarvitse kotona korjailla) ja mitkä ovat niitä huonoimpia (eli huomaat parturikäynnin jälkeen kulkevasi pitkin syrjäkujia, ettet törmäisi tuttuihin vahingossakaan ja kotiin päästyäsi olet lähes itkun partaalla)?

Omaan listaani voisin laittaa seuraavat huonot parturi-kampaajat:

-------------------------------------------------

Pääasia Sammontori 2
(05) 412 6071

Poikaystäväni meni hakemaan uutta tyyliä. Olihan siinä kieltämättä, jotain uutta poikaystäväni hiushistoriassa, ja naurussa pitelemistä. Leikkasivat hänellä Matti Nykäs-henkisen takatukkatyylin. Järkyttävää. Siellä ei ole sen koommin meitä nähtykkään.

-------------------------------------------------

Parturi-kampaamo Eila Kauppakatu 53
(05) 411 7690

Teetätin heillä kampauksen, joka oli kaikkea muuta kuin oli sovittu. Kommentteja muilta ihmisiltä "Minne ne ovat sun hiuksesi kadottaneet?" No, ei toi nyt ole niin paha, mut..." Lisäksi he tekivät minulle meikkauksen, pikemminkin mustanaamio-sotamaalauksen, jonka jouduin itse sitten takahuoneessa korjailemaan.

-------------------------------------------------

HS-Salonki Kiviharjunkatu 15
(05) 451 37 24

Kävin poikaystäväni rohkaisulla hakemassa uutta tyyliä kuvien kera, hänen hiuksensa kun oli leikattu joka kerta todella hyvin. Naisparturi teki hiukseni kiireessä eikä tuntunut olevan kiinnostunut malleista ollenkaan. Tukkani oli sitten sitä luokkaa "Jokainen parturi on yksilö ja kaikilla on oma tyylinsä leikata". Hiukseni olivat samanlaisesti leikattu kuin joskus 7 vuotta sitten minulla oli tapana leikkauttaa. Trendikkyys oli minusta todella kaukana. Poikaystäväni hiukset sen sijaan onnistuivat miesparturin käsissä loistavasti. Vannoin, etten enää koskaan mene naisparturille.

-------------------------------------------------

Parturi-kampaamo Pinni Laserkatu 8
(05) 415 6111

Päätin leikkauttaa trendikkään pitkän otsatukan. Toiveena oli, että se ei kuitenkaan ylettyisi silmille, että sen saisi sitten kasvaessa vedettyä sivulle eli ei siis tasapitkää otsista. Olin aluksi hieman epävarma uskallanko mennä sittenkään naisparturille, olinhan aiemmin vannonut, etten menisi. Huomautin monesti, ettei vaan leikkaa liian lyhyttä. Arvatenkin lyhyt siitä sitten tuli. Lisäksi toiveena oli ollut, että otsis olisi ollut tuuhea. Tuuheaksi parturi kehuikin hiuksiani, ainoa vaan että oli sitten mennyt leikkelemään otsikseni tuuheasta ohueksi. Nyt etuhiukset ovat todella vaikeat käsitellä. Piru vieköön, vannon jälleen, etten enää ikinä mene parturille. Tästä lähtien leikkelen itse. (Noh, katsotaan.)

-------------------------------------------------

Jos joku nyt voisi kertoa missä ne trendikkäimmät parturi liikkuvat? Ettei joutuisi taas karvaisesti pettymään. Kiitos.

18

6538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dafne

      Ikäni Lpr:ssa asuneena, olen kolunnut useita kampaamoja läpi. Tietysti makuja on monia, mutta itse olen ainakin todennut parhaaksi Kampaamo-Parturi Net:in (os. Valtakatu 30 B, Kotipizzan yläpuolella). Myös useat kaverini ja heidän kaverinsa ovat olleet tyytyväisiä Pian työhön. Lukeudumme ikäluokkaan alle 30-v., eli kyseessä ei ole ns. mummokampaamo, vaikka kait sieltä sellaisenkin kampauksen saa jos haluaa..

      Tosin, jos et itsekään tiedä mitä haluat, niin eipä ole kampaajaa syyttäminen jos malli tms. ei miellytä. Tietysti usean vuoden samalla kampaajalla käytyä, kampaajakin tietää mitä voi tehdä ja mitä ei, ettei lopputuloksena ole täysi fiasko.

      Mutta, pirauta Pialle: 05-451 3511, en usko että ainakaan menetät mitään.

    • paikka

      Tuosta "mustanaamio" kommentista huomaan, että olet kirjoittanut samasta aiheesta ennenkin...

      No, itse käyn Sariannessa, oksasenkadulla. Mielestäni heillä on paras kampaaja-"aineisto". Kouluttautuvat jatkuvasti ulkomaita myöten ja seuraavat trendejä.

      Tietenkään kaikki eivät ole tyytyväisiä. Suosittelin kyseistä kampaamoa kaverilleni, jolta he tietenkin leikkasivat pois kulahtaneen permiksen ja muotoilivat uudelleen 80-luvun "voguen". Kaveri ei ollut tyytyväinen...

      Itse annan kampaajalleni vapaat kädet ja aina on lopputulos ollut juuri minulle sopiva.

      • hinnoilla...

        ..jo pitäisikin olla tyytyväinen. Kävin ottamassa värin ja leikkauksen ja hintaa tuli 120 euroa, no oli siinä muotovaahto tosin mukana. Eipä kyllä, tyytyväinen olin minäkin, mutta sanoivat että kantsii tulla kuukauden päästä uudestaan hoidattamaan juurikasvut sun muut. Ei näin opiskelija budjetilla pysty kuukauden välein kampaajalla käymään, vaikka silloinhan hinta olisi ollut paljon vähempi värimäärän yms. vuoksi. Tuntui vähän rahastukselta.


      • alennus
        hinnoilla... kirjoitti:

        ..jo pitäisikin olla tyytyväinen. Kävin ottamassa värin ja leikkauksen ja hintaa tuli 120 euroa, no oli siinä muotovaahto tosin mukana. Eipä kyllä, tyytyväinen olin minäkin, mutta sanoivat että kantsii tulla kuukauden päästä uudestaan hoidattamaan juurikasvut sun muut. Ei näin opiskelija budjetilla pysty kuukauden välein kampaajalla käymään, vaikka silloinhan hinta olisi ollut paljon vähempi värimäärän yms. vuoksi. Tuntui vähän rahastukselta.

        Sariannestahan opiskelijat saavat muistaakseni 15% alennuksen.

        Minulla maksoi kaksi väriä ja leikkaus 110e ja kuukauden välein tapahtuva "korjailu" n.40 e. Tietysti jos rahat ovat tiukalla, on tuo summa suuri, mutta samoissa hinnoissa luulisin pyörivän kaikissa muissakin hyvissä alan liikkeissä.

        Itse olen ajatellut niin, että neljänkympin kuukausittaisella "investoinnilla" hiukseni ovat aina hyvin ja säästän aikaakin, kun ei tarvitse tussailla kotivärien yms. kanssa.


    • miellyttää

      Monesti parturin tuoliin istahtaa finninaamainen punkero kädessään kuva Saija Hakolasta ja haluaa "tälläset".

      Siinä sitten kampaajatäti ihmeissään tuumailee, jotta eihän tuollainen tukka sille sopis ensinkään, mutta minkäs teet? Sakset ja värit esiin ja eiku hommiin...

      Puntsukka istuu tuolilla tuppisuuna ja katselee, miten kuivaa latvaa lentää. Lopuksi katsellaan peilistä ja takellellaan uuden tukan olevan "ihan jees". Ja kun ovi sulkeutuu perässään, tämä -ei edelleenkään Saija Hakolan näköinen- finninaama kaivaa kännykkänsä esiin ja alkaa soittelemaan kaveripiiriään läpi, kertoen, kuinka huono kampaaja oli.

      Ihan nyrkkisääntönä voisi sanoa, että jokainen koulutuksen saanut parturi-kampaaja omaa jonkinlaista silmää siitä, minkälainen kampaus sopii kenellekin. Ja ehdottomasti plussaa on, jos tämä kampaaja vielä sattuisi olemaan nuori, muttei mikään välttämättömyys. Lappeenrannassa on jo niin monta kampaamoa, että kilpailun takia nämä vanhemmatkin jyyrät kurssittavat itseään hanakasti.

      Ja kampaajallehan voi myös sanoa, jos näyttää siltä, että tukka vähenee enemmän kuin itse alunperin ajatteli...

      • jassoo

        ...mut kuka hitto on Saija Hakola?


      • huono

        ..mutta kuka nuori haluaa tieten tahtoen näyttää 40-vuotiaalta?


    • kotivalo

      Olen käynyt jo vuosia samalla karvarilla(parturi-kampaamo Lento, Lavolassa) ja aina ollut tyytyväinen sekä lopputulokseen että hintaan :).
      Siellä on kaksi työntekijää, aikaa on hankala saada lyhyellä varoajalla, ainakin Marja tuntuu hukkuvan työhön. Kannattaa kokeilla.

    • Teekkarin morsian

      Eli haluan korostaa ettei edellinen viestini ollut osoitettu kenenkään akilleen kantapäähän suoranaisesti. Tarkoitus oli vain selvittää mistä saa hyvää palvelua ja mistä ei. Omia kokemuksiani ei voi tietenkään yleistää, mutta ne antavat osviittaa.

      HS-Salongin miesparturi on mielestäni loistava. Poikaystäväni hiukset on leikattu todella hyvän näköiseksi siellä. Miesparturi tuntui todella ammattitaitoiselta välineittensä kanssa. Lisäksi hänen palvelunsa oli mukavaa ja miesparturi on asiallinen.

      On ikävää, jos olen aiheuttanut joillekin mielipahaa sanoillani. Mielestäni olen vain antanut rakentavaa asiakaspalautetta. On harmillista jos jotkut eivät halua kritiikkiä työstään, myös sitä negatiivista. Mielestäni kaikenlainen palaute on hyödyllistä palveluja kehitettäessä.

      Hyvään palveluun kuuluu asiakkaan mielipiteiden kunnioittaminen ja asiakkaan kuunteleminen. Asiakkaan tulisi tuntea olonsa turvalliseksi, ovathan ne kuitenkin hänen hiuksensa. Turvallisuuden tunnetta edesauttavat mm. se, että parturi kertoo mitä hän aikoo tehdä seuraavaksi ja se, että asiakas ymmärtää tämän, eikä vain mumise jotain vastaukseksi. Mikäli parturin mielestä hiustyyli ei sovi asiakkaalle voi hän huomauttaa asiasta ja ehdottaa muutoksia. Pääasia on, että asiasta keskustellaan avoimesti. Parturi-kampaamoala on asiakasläheistä palvelua, partureiden tulisi huomioida tämä, sillä eihän asiakas ole olemassa parturia varten vaan toisin päin.

      Hyvin ikävää on silloin, kun saatu lopputulos on ei toivottua ja parturi ammattiylpeytensä takia ei ole valmis kuuntelemaan asiakasta. Parturi-kampaamojen asiakkaat mainostavat liikettä useimmiten puskaradoin taajuudella. Onhan huono mainos mainosta, mutta tuskin antaa haluttua vaikutusta yrityksen liiketoimintaan. Asiakastyytyväisyys on siis hyvin elintärkeää ammatinharjoittajalle. Mikäli asiakas saa huonoa palvelua on varmaa, ettei hän palaa ja kertoo kokemuksistaan muillekin.

      Tässä onkin huomauttamisen varaa, palveluja ei voida kehittää asiakkaan herjaamisella tai haukkumisella. Asiaa ei edesauta se, että ammatinharjoittaja laittaa kädet kainaloihinsa ja nenun kohti taivasta. Toki joskus on myös vikaa asiakkaissakin, mutta ei sitä pitäisi asiakkaalle paljastaa suorin sanoin. Asiaan tulisi saavuttaa jonkinlainen ymmärrys ja useinmiten se saavutetaan olemalla ymmärtäväinen asiakasta kohtaan. Kun asiakas tuntee olevansa ymmärretty hän usein jättää asian sikseen. Huonoa on siis yrittää provosoida asiakasta entisestään. Parasta olisi myöntyä asiakkaan vaateisiin tai sanomisiin jossain määrin. Aina ei tietenkään tarvitse olla samaa mieltä, mutta sen verran, ettei sukka jää pyörimään jalassa.

      Kohti parempaa tulevaisuutta ja partureita.

      • palaute....

        ...on ehkä viisainta antaa paikan päällä, työn tehneelle henkilölle, joka sitten ottaa onkeensa tai ei.

        Keskustelupalstoilla tapahtuva "asiakaspalaute" ei ole missään muodossa "rakentavaa", ja varsin harvoin tavoittaa kohteensa.

        Huomautan vielä, etten ole parturi taikka kampaaja, mutta yrittäjänä suhtaudun erittäin kriittisesti näihin "reklamaatioihin", joita ihmiset kirjoittelevat fiilispohjalta ja vielä nimet mainiten. Jokainen yrittäjä toivoisi voivansa korjata virheensä asiakkaan kanssa kasvotusten, mieluummin kuin menettää parikymmentä potentiaalista.


      • "Eilan" tyytyväin...

        Marko, joka kirjottaa ja kehuu itteensä !!


      • tiuku

        ..en haluaisi loukata mittän ammattikuntaa, en edes teekkareita. Jos kampaajaan ei ole tyytyväinen, pitääkö kaikkia haukkua ja laitta puhelinnumerot esille???? Eikös se ole laitonta?
        Ethän sinäkään haluaisi puhelinnumeroasi nettiin, ethän?


      • laitonta...
        tiuku kirjoitti:

        ..en haluaisi loukata mittän ammattikuntaa, en edes teekkareita. Jos kampaajaan ei ole tyytyväinen, pitääkö kaikkia haukkua ja laitta puhelinnumerot esille???? Eikös se ole laitonta?
        Ethän sinäkään haluaisi puhelinnumeroasi nettiin, ethän?

        ..mutta sikäli huvittavaa, että luulisi ihmisellä sen verran lantussa leikkaavan, että huonoa palvelua saatuaan valittaa kampaajalle täällä ruikuttamisen sijaan.

        Ja mitä tuohon teekkarin morsiammuuteen tulee, niin eiköhän tämä tyhjäpää kuvittele saavansa uskottavuuteensa jotakin ekstraa, jos kertoo sulhonsa opiskelevan ihan yliopistossa.


      • asiaan kuulumaton..
        tiuku kirjoitti:

        ..en haluaisi loukata mittän ammattikuntaa, en edes teekkareita. Jos kampaajaan ei ole tyytyväinen, pitääkö kaikkia haukkua ja laitta puhelinnumerot esille???? Eikös se ole laitonta?
        Ethän sinäkään haluaisi puhelinnumeroasi nettiin, ethän?

        Ei kai kampaamon puhelinnumerot ole salaisia, joten jos nimen kehtaa mainita niin kyllähän ihmiset tietää mistä puhutaa...

        Tarkoitukseni ei siis ollut puolustella ketään, sen enempää kampaamoja taikka tähän kirjoittaneita henkilöitä.

        Nimenomaan minusta olisi tärkeää antaa palaute aina kyseiselle ihmiselle itselleen, mutta se vaatiikin jo kanttia.Hyvää palautetta annetaan usein palvelualoilla, en työskentele alalla, mutta itsekkin tulee annettua helpommin hyvää palautetta kuin huonoa. Mutta negatiivisen palautteen antaminen vaatisi hiukan opettelua.

        Jokainen työssään kehittymään pyrkivä ihminen tarvitsee myös negatiivista palautetta!!!!


      • Palaute.
        asiaan kuulumaton.. kirjoitti:

        Ei kai kampaamon puhelinnumerot ole salaisia, joten jos nimen kehtaa mainita niin kyllähän ihmiset tietää mistä puhutaa...

        Tarkoitukseni ei siis ollut puolustella ketään, sen enempää kampaamoja taikka tähän kirjoittaneita henkilöitä.

        Nimenomaan minusta olisi tärkeää antaa palaute aina kyseiselle ihmiselle itselleen, mutta se vaatiikin jo kanttia.Hyvää palautetta annetaan usein palvelualoilla, en työskentele alalla, mutta itsekkin tulee annettua helpommin hyvää palautetta kuin huonoa. Mutta negatiivisen palautteen antaminen vaatisi hiukan opettelua.

        Jokainen työssään kehittymään pyrkivä ihminen tarvitsee myös negatiivista palautetta!!!!

        Ihminen tarvitsee negatiivista palautetta jos se on aiheellista. "Asiakas on aina oikeassa" on asenne, jolla ei välttämättä ole usein mitään totuuteen perustuvaa pohjaa. Olen minäkin kerran haukkunut erään keskustan kirjakaupan myyjän, kun sattui päivä olemaan erittäin huono... Hyvitystä ei tippunut, mutta ei siihen olisi ollut mitään perusteitakaan.

        Minua kummastuttaa keskustelun aloittajan pitkähkö kampaamohistoria. Neljästä parturista vain yksi on tehnyt hyvää työtä ja senkin hänen poikaystävälleen. Voisiko kuitenkin olla niin, ettei nimim. "Teekkarin morsian" tiedä itsekään mitä haluaa tai ei osaa sitä sanoin selittää? Hänen luettelemansa kampaamot kuitenkin pyörivät ja ovat yhä voimissaan, joten asiakaskuntaa tuntuu riittävän.

        Olen itse käynyt samalla kampaajalla vuosia ja alkuun minullekin tuli eteen tilanteita, joissa en ollut tyytyväinen lopputulokseen. Kerroin siitä kampaajalle ja seuraavalla kerralla tehtiin toisin.

        Loppuun haluaisin antaa vielä vinkin "Teekkarin morsiamelle": Sano kampaajalle mitä halua ja jos vieläkin menee pieleen, sano siitäkin kampaajalle. Hyvin pienellä todennäköisyydellä seuraavan kerran kun istahdat parturin penkkiin, hän tunnistaa sinut "teekkarin morsiameksi" ja tajuaa, kuinka kaltoin sinua on aiemmin kohdeltu ja toimii siten paremmin.


      • Mirva
        "Eilan" tyytyväin... kirjoitti:

        Marko, joka kirjottaa ja kehuu itteensä !!

        Ja sä taidat olla joku katkeroitunut himpukka, jonka tehtävään kuuluu morkata muita ihmisiä nimettömänä keskustelupalstoilla.

        Terv. Ammattitaitoisen parturin tyytyväinen asiakas


    • en kyllä....

      ...mitä hittoa noi puh.numerot noissa kappaleissa tekee.

    • joku

      Onko teekkarin morsian nykyään joku titteli vai? aika outo nimimerkki. Onko itsetuntosi jotenkin huono, kun pitää yrittää päteä sillä, että sattuu olemaan jonkun ammattikunnan tulevan edustajan sussu. Kai sulla itelläsikin on joku ammatti. Olisit laittanut oman ammattisi nimimerkikisesi. Muutenkin vaikutat sellaselta tyypiltä, että valitat koko ajan ja joka asiasta eli suosittelisinkin, että ajat pääsi kaljuksi. Ei löydy sellasta kampaajaa tältä planeetalta, joka osaisi sun karvasi järjestellä niin, että ne sua miellyttäisi. Eihän sitä tiedä miten teekkarikin innostuisi sun nahkatukastasi. Yritä muutenkin ajatella asioista positiivisemmin.

      Terveisin lääkärin veljen serkun kummin tyttären kaima ja vaimo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1575
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1253
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1017
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      920
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      851
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      848
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      764
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe