Laatu, Englanti vs Turkki vs Japani

joulua odotellessa

Onkohan kukaan pääsenyt vertaamaan Englannissa, Turkissa ja Japanissa valmistettua Corollaa keskenään? Nimittäin itseäni vähän vaivaa tuo Englantilainen laatu, turkissahan taitaa olla uus tehdas ja siellä laatu varsin kohdallaan, japanissa nyt on aina tehty hyvää jälkeä, ainakin ennen. Sanontahan kuuluu että mikä on saaressa tehty se ei mantereella toimi. Huolestuttaa sekin että uuden HB Corollan "englantilaisuus" on 90%

Toyota on tunnettu hyvästä laadusta ja tiukista laatunormeista, joten luulisi että he ovat siihen panostaneet muissakin maissa kuin vain japanissa. Ja alihankkioiden laadunvalvonta vaikuttaa tietenkin Toyotan laatuun. Itselleni tulee HB corolla joulukuussa, vanhemmille tulee Verso tämän kuun lopulla, joten silloin pääsen itsekin vertailemaan laatua.

Netistä kun lukee juttuja, varsinkin englantilaista tojo foorumia, niin siellä tosiaankin valitellaan kojelaudan nitinöitä ja sisustan ääniä, nimenomaan englannissa valmistetuissa autoissa. Ilemisesti muoveissa on eroja eri maiden välillä. Suomessahan tuota ongelmaa ei myönnetä, kun siitä kyselin. Sitten on tämä täällä pyörinyt männänrengas juttu ja jne.

Ei mua nitinät haittaa, sillä auto on käyttöesine, jos se ei nitise uutena niin kyllä se muutaman vuoden päästä sitä alkaa varamsti tekemään. Kunhan laatu on muuten kohdallaan eikä ole ärsyttäviä pikkuvikoja.

Joten miten on, onko kokemusta ei maissa valmisteutista rollista?

Asiallista keskustelua kiitos, ilman teinimäisiä huutomerkkejä ja minun "bemari on paremi kuin sinun corolla, osta sakasalainen laatu auto" -kommentteja kiitos.

17

3550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Börje

      Turhaa lässytystä.

      • lässyttäjä

        Ja oli pakko vastata vaikka oli turhaa lässytystä? Laitetaan börjelle (ja ehkä muillekin) sitten vielä ihan selko kielellä:

        Onko laatu eroja englantilaisessa/turkkilaisessa ja japanilaisessa corollassa?

        On tää parempi aihe kuin monet muut aiheet täällä, meinaan välillä aika hakusessa nämä jutut täällä.


    • Ei koskaan Engelsmannia

      Ei siinä sen kummempaa eroa huomannut, kuin sen että Wauxhallin osista kootusta autosta ei tule Toyotaa kun sen keulaan ripustetaan Tojon logo ja takaluukkuun teksti Corolla. Samaa paskaa se on edelleen. Tämä tosiseikka on huomattu myös Hondalla joka siirsi henkilöauto tuotannon takaisin japaniin juuri laadullisten ongelmien vuoksi. Jos joku haluaa englantilaisen perheauton niin varmaan englannin Corolla vastaa odotuksia. Mutta jos haluaa tasa laatuisen perheauton niin kyllä sen valmistenumero alkaa kirjaimilla jit.

      • 1112555

        Hondaa tehtiin Englannissa muttei hondan nimellä taisi olla Rover, mutta myynti takkusi, kuten tekee Tojollakin nykyään, ostavat siellä saarella saksalaisia, ja ranskalaisia Fordien lisäksi, Tojoja rahdataan suomeen, ystäväni joka on oikea Tojo fani, on kyllä sitä mieltä että eivät ole lähelläkään japanilaisten tekemää laatua, japanilaisten tekemiä tulee vain suppea mallisto Suomeen. Turkissa on ainakin Mersu ollut vaikeuksissa, kun Vito pakettiautojen laatu on kuskienkin mielestä huonoa, Tojon varis tehdään ranskassa, mutta vastaava Citikka ainakin on ajettavuudeltaan parempi, vaikka samassa pajassa värkätään.


    • 1.6 Sol Wagon

      Hei!

      Minulla on hieman kokemusta eri maissa kasatuista Corollista, lähinnä ulkanäköseikkoja, ei niinkään laatuasioita. Käytössäni on siis otsikon mukainen menopeli vm. 2002, joka on siis
      kasattu Japanissa (loppuvuodesta 2002 valmistus siirtyi sitten Turkkiin). Aivan vastaavaan Turkissa kasatttuun wagoniin (Sol malli) en ole tutustunut kuin liikkeessä, mutta tavallista pystyperä Corollaa (Terra vm. 2002)on tullut sitten jopa ajeltua useaan otteeseen.

      Wagonissa ja Terrassa on jo muutenkin niin paljon eroja, joten en niitä vertaile, mutta tuota farkku wagonia (vm 2003) on helpompi verrata kun itsellä on sama malli alla. Ensimmäisenä pisti silmään erilaiset materiaalit, mm. ohjauspöyrän materiaali ja värisävy. Lisäksi penkkien ja ovien verhoilussa, värisävyissä ja materiaaleissa oli eroja. Myös hattuhylly oli laitettu "uusiksi" vm. 2003 malliin, eli penkkien puoleinen osa näyttäisi olevan uusissa malleissa kiinteä (muovia), omassani kangasta, ei siis muovia laisinkaan.

      Voihan olla, että kuvittelin, mutta tuo Turkin vastaava Sol malli näytti varsin "erilaiselta", lähinnä verhoilumateriaalivalintojen suhteen. No samat osathan siinä on, mutta kun alihankkijat ovat erit niin pieniä eroja syntyy.

      ps. Omassa Sol:ssa ei ole ollut muuten mitään natinoita, eikä mitään muitakaan vikoja, jopa paljon haukuttu ajotietokone toimii hyvin tarkasti:)

    • toyboy

      valmistetaan nyt myös suomeentuotavat 5 oviset HB:t.Itsellä on tälläinen terra 1.6 HB eikä natise eikä nitise.Ajotietokone on ainakin tähänasti pitänyt paikkaansa,tosin ajettu vasta 3200km

      • laaban

        että hb:t tehdään englannissa. ja lisäksi toyolla on laadunvalvonta joka takaa että tuote täyttää vaatimukset oli se tehty missä vaan. ja jos tarkemmin katsoo karttakirjasta niin huomaa että japaniakin on saari.


      • toyboy
        laaban kirjoitti:

        että hb:t tehdään englannissa. ja lisäksi toyolla on laadunvalvonta joka takaa että tuote täyttää vaatimukset oli se tehty missä vaan. ja jos tarkemmin katsoo karttakirjasta niin huomaa että japaniakin on saari.

        viis oviset HB:t tulee japanista,ainakin osa.Englannin tehtaiden toimitusvaikeuksien vuoksi.Sieltä tuli omakin elokuussa.Valmistusmaan näkee valmistusnumerosta.


      • joulua odotellessa
        toyboy kirjoitti:

        viis oviset HB:t tulee japanista,ainakin osa.Englannin tehtaiden toimitusvaikeuksien vuoksi.Sieltä tuli omakin elokuussa.Valmistusmaan näkee valmistusnumerosta.

        Kerro miten sen näkee valmistusnumerosta.... että tietää sitten kattoo omastakin ja kaverin tojosta. :)


      • Valmiste....
        joulua odotellessa kirjoitti:

        Kerro miten sen näkee valmistusnumerosta.... että tietää sitten kattoo omastakin ja kaverin tojosta. :)

        JT alkuiset tehdään Japanissa
        SB Englannissa
        NM Turkissa


      • Numero

    • Pietu

      "Sanontahan kuuluu että mikä on saaressa tehty se ei mantereella toimi."

      Tämän perusteella Turkissa tehdyt ovat parhaita.
      Japani ja Englanti ovat saaria.

    • Paska_kinneri

      Huolestuttaa sekin että uuden HB Corollan "englantilaisuus" on 90% ! Ihan vaan tiedoksi ettei Corollasta ole ollut euroopassa 07- lähtien myynnissä kuin porrasperä! Koska muut mallit ovat Auris nimellä! Taas trollin tekemä aloitus kun ei tiedä mitään Toyotasta ja sen automalleista!

      • 345435

        Aloitus ja koko keskustelu on vuodelta 2003. Kannattaisi hankkia lukutaito ensin.


      • ProvoilevaTeinikikuli

        Lukutaitoa on kyllä, mutta tuppaa tuo ajantaju reistailemaan.....


    • Sitonniinmontaa

      Tarkoitatko nyt alku-, loppuvuoden, vai välimallin corollaa?

    • Hänonpaskanlässyttäjä

      Joku on harjoitellut kirjoittamaan nuka asiantuntijana ja jotain tietävinään toyotasta.
      Kirjoittaa sellaisista asioista muka taivasti, että syntyisi kuva uskottavista asioista. tekstiin sisällytetään kuitenkin paljon sellaista, jolla yritetään antaa mahdollisimman negatiivinen kuva Toyotasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe