Sairaan- / terveydenhoitajan työasun hame

Stay-up Sukka fani

Tietääkö kukaan että mistä saisi kuvia 70-80 luvun sairaanhoitajista ja terveydenhoitajista. Tuohon aikaan näillä hoitajilla oli mekkotyyliset työasut, jonka hameen helma jäi usein polvien yläpuolelle.

Toinen asia mikä kiinnostaisi tietää.
Onko täällä keskustelualueella sellaisia naispuolisia hoitajia, jotka ovat töissä sairaalassa/terveyskeskuksessa tai yksityisasemilla.
Kertokaapas käytittekö/käytättekö työasun kanssa koskaan valkoisia Stay-up Sukkia.
Esimerkiksi 80-luvulla silloin kun oli työasuna hame joka useimmiten oli tiukka tai löyhä tai sitten tuo yo. mainittu mekkotyylinen ylhäältä alas asti napitettava.

Itse varsinkin muistan omakohtaisen kokemuksen 80-luvulta opiskelemassa keskiasteen oppilaitoksessa. Tämän oppilaitoksen nelikymppisellä tummatukkaisella terveydenhoitajalla työasun hameen helma jäi reilusti polvien yläpuolelle ja tältä kerran sattui vilahtamaan Stay-up Sukan pää esille vähäksi aikaa hän kun kyyristyi ottamaan jääkaapin alahyllyltä pullon.

Joten olisi mielenkiintoista tietää tosissaan että käyttikö/käyttääkö sairaanhoitajat sukkahousujen sijasta Stay-up Sukkia. Onko niin rohkeita naisia ollut tai onko?

10

2111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Stay-up Sukka fani

      Tälläkin threadilla on lukijoita paljon mutta kukaan ei ole kommentoinut mitään että onko sattunut eteensä tuollaisia yo. tapauksia että sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan hameen alta vilahtanut vahingossa Stay-up Sukan pää. Sillä 80-luvulla näillä hoitajilla hameen helma oli todella lyhyt joka jäi reilusti polvien yläpuolelle.

      Toinen mitä olen yrittänyt etsiä netistä on näitä AITOJA sairaanhoitajien / terveydenhoitajien kuvia, joissa heillä on lyhyt hame päällä. On se sitten mekkotyylinen, ylhäältä melkein puoleen väliin napitettava, tai sitten erillinen hame.

    • THsairaanhoitaja

      Tässä on pari kuvaa sairaanhoitajista menneiltä ajoilta.
      Kuten kuvista huomaa niin 60-70-luvulla (ja todennäköisesti 80-luvulla) sairaanhoitajien/terveydenhoitajien hameiden alla saattoi olla sukkahousujen sijasta stay-up sukat tai sitten sukat sukkanauhoilla.

      Sairaanhoitajien sekä terveydenhoitajien työasujen hameen helmat olivat useimmiten lyhyitä jääden jopa reilusti polvien yläpuolelle. Tämä muoti oli 90-luvulle asti kunnes hoitajat alkoivat vaatimaan 2000-luvulla työasuihinsa muutoksia tästä oli aikoinaan lööppilehdissä artikkeli siitä, että hameen alta saattoi paljastua reisien lisäksi vähän jotain muutakin. ;)

      http://aijaa.com/djxAfF

      Tässä kuvassa vasemmanpuoleisella sairaanhoitajalla näkyy sukkien lisäksi vähäsen sukkanauhaa

      http://aijaa.com/QKQ8CL

      Että ei se ole mistään tuulesta temmattua tuo etteikö sairaanhoitajilla/terveydenhoitajilla saattanut olla hameen alla sukkahousujen sijasta jotkut muut sukat. ;)

    • sisar hento

      Olen itse sairaanhoitaja ja muistan kun käytiin keskustelua työasun muuttamisesta. Itse pidin enemmän entisestä mallista, siis mekkohan se oli, tai hame. Valkoiset sukkahousut. Ainoa mikä siinä häiritsi oli että mekon/hameen kanssa oli käytettävä alushametta ja se tuppasi vilkkua helman alta.

      • .........

        Nk. peltitakit olivat epämukavia käyttää. Usein jopa liian jämptejä vaikka omaa kokoa. Sukkahousut valuivat alaspäin koko ajan, jos olisi käyttänyt sukkia, se vaatisi myös alushameen joka taas liian kuuma. Joten piti ratkaista pulma näin: yhdet alushousut vielä sukkahousujen päälle.
        En ihmettele jos joku on käyttänyt sukkia ja liivejä, tämän valumisen tähden, sukkahousuja neuvottiin siksi että suojaavat paremmin.

        Paras ratkaisu oli housupuku, jonka kanssa t-paita, ylänapit auki.


    • Hoiva-avustaja1

      Hoitaja ei ole mikään mannekiinni,eikä mikään vaatteiden esittelijäkään.Siihen ammattiin kuuluu potilaiden hoitaminen ja erilaiset hoitotyöt,ei mitkään vaatteiden esittelyt,jos mielii vaatteita esitellä niin sitten kannattaa harkita alan vaihtoa hoitajasta
      valokuvamalliksi.

      • enpidätylytyksestä

        Tyypillinen suomi tylyttäjä. Ehkä sinunkin kannattaisi harkita alan vaihtoa moottoriremontin tekijäksi ihmisten hoitamisen sijaan, moottori ei valita tylystä kohtelusta ja kovistakaan otteista eikä sitä kiinnosta vaatteesikaan.


    • sairaanhoitajavm65

      Itse työskentelen sairaanhoitajana. Kesäisin tulee housupuvun alla käytettyä mielummin stay-up tukisukkia kuin sukkahousuja. Koska ne hiostavat kesäkuumalla sääriä ja takapuolta housujen kanssa.
      Mutta 90-luvulla parikymppisenä sairaanhoitaja opiskelijana tuli käytettyä hameen kanssa aina stay-up sukkia. Erittäin harvoin sukkahousuja.

      Suosittelen noita stay-up tukisukkia muillekin naisille jotka joutuvat työssään kävelemään paljon sekä seisomaan että istumaan.

      Lisätietoja stay-up tukisukista

      http://www.tukisukat.nu/stay-up

      Itse käytän näitä stay-up sukkia työssäni. Sekä olen ollunna kaikinpuolin tyytyväinen. Harmi vain etten ole oikein löytänyt väriltään valkoisia niin ei niin kuultaisi valkoisen housujen läpi tuo sukan yläosaa.

      http://www.tukisukat-shop.com/tukisukat-1/naisille/stay-upit/tukisukat-stay-up.php

      Onko täällä muita sairaanhoitajia tai muita saman alan hoitajia jotka käyttää työssään noita tukisukkia?
      Kertokaapas omia kokemuksia kyseisten sukkien käytöstä. Jos käytätte työssänne.

      • Taasjäitkii

        Maksettu mainos !


      • Maryam-sairaanhoitaja

        Itse käytin aikaisemmin tukipolvisukkia sairaalassa ja kesähoitsuna leikkurissa. Tuki(polvi)sukissa saa mielestäni olla leveä resori ja kantavahvike. Joillakin sairaanhoitaja kollegoilla on käytössä stay-up -tukisukat jotka ovat sukkamaisempia tukisukkia ja ovat kehuneet niitä.

        Päätin sitten kerran kokeeksi tilata itsellenikin yhdet tuollaiset stay-up -tukisukat jotka tosin olivat aika tyyriitä hinnaltaan. Työvuoron jälkeen huomasin, että resori jätti ihoon joksikin aikaa "kuvion". Mutta jalkani eivät väsyneet vaikka välillä seisoin monta tuntia yhtä kyytiä. Tukisukkahousuja en tykkää käyttää ollenkaan varsinkaan kesäkuumalla. Yhden kerran kokeilin mutta ne tuntui ihan hirveiltä.
        Mielummin käytän tukipolvisukkia tai stay-up -tukisukkia.

        Että ylläolevalle "Taasjäitkii" nimimerkille JOS et ole sairaalassa töissä niin sinuna en kirjoittelisi mitään tuollaisia "Maksettu mainos!" tyyppisiä viestejä.
        Sillä ET tunnu tietävän, että minkänlaista ja mitenkä raskasta työtä sairaanhoitajat joutuvat tekemään sairaaloissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe